Salvaţi de gong


Sunt ultimele momente ale confruntării. Adversarul este debusolat şi sleit. Este împins tot mai mult în corzi. Ştie că runda e pierdută şi e împăcat cu ideea. De-abia ţine garda sus şi nu mai face niciun pas în faţă. Doar şansa îl face să eschiveze câteva noi lovituri decisive. Clipele se scurg şi, într-un târziu, se aude gongul izbăvitor. A scăpat de K.O., are dezavantaj, dar măcar lupta continuă. Acum aşteaptă să-şi tragă puterile, să primească sfaturile tehnice esenţiale… Se va ridica şi o va lua de la capăt.

Aşa a arătat pentru cehi acest sfârşit de meci. A trecut doar jumătate din confruntare şi, deşi zdrobiţi clar pe alocuri, ei încă mai păstrează şanse. Iar pentru CFR? E bun acest 1-0, este un scor perfect pentru o echipă ce a jucat prima manşă acasă. Nu s-a luat gol, vom da tonul în deplasare, acolo unde un gol poate rezolva totul. Dar, la fel de bine (de rău), un asemenea avantaj minim se poate anula uşor. O clipă de neatenţie (aşa cum sunt prea multe în jocul nostru) şi totul reîncepe de la zero. Acest scor este probabil exact ce ne-am dorit, dar rămâne în urmă o părere de rău: i-am avut în mână! La cum s-au mişcat lucrurile, cehii nu trebuiau să plece din Gruia fără o diferenţă de 2-3 goluri. Să comparăm numai un „2-0”, faţă de „1-0” şi constatăm cât de mare este deosebirea din perspectiva returului. Au fost ocazii cu nemiluita, au avut şi ei, e drept, vreo 2-3, hai să zicem că puteam lua un gol, dar de dat… le umpleam poarta! Cred că i-am prins total descoperiţi şi, dacă aveam mai mult noroc, dar poate şi o idee mai mult curaj, rezolvam deja calificarea.

Într-adevăr, faţă de primele 3 meciuri oficiale ale acestui sezon, rezultatul şi impresia generală din această ieşire în Europa este peste ceea ce ne aşteptam, mai corect spus, peste ceea ce ne temeam. Mai adăugăm şi experienţele neplăcute cu echipele de prim rang din Cehia, din amicale şi cred că nici măcar cotele de la pariuri favorabile nouă  nu puteau să ne liniştească. Totuşi, după 20 de minute de mare sfială şi confuzie, lucrurile au început să se clarifice: adversarul ne era inferior.

Trăiesc o senzaţie destul de amestecată după această izbândă. Oare chiar acesta a fost Slovan? Atâta poate campioana Cehiei? Dacă da, atunci ai noştri merită felicitaţi pentru valoarea pe care o au. Un 1-0 şi un 7-3 la ocazii clare de gol, arată clar cine a fost mai bun. Dacă atât de mare este diferenţa atunci când CFR-ul turează la maximum, atunci probabil că putem aştepta destul de liniştiţi returul. Avem suficiente variante de abordare, putem spera în 1-2 sprinturi ale lui Sougou pe contraatacuri şi, inevitabil pentru cehi, confruntarea se va termina încă înainte de a începe. Bonus, putem spune că suntem în revenire şi că asta trebuie să înceapă să se vadă şi în campionatul intern. Aceasta este varianta pozitivă, grozav de optimistă. Ar fi prea simplu să fie lucrurile astfel, însă, tocmai de aceea, nu cred în ea.

Consider că sunt doi mari factori care au dus la acest decalaj valoric nespeculat de CFR pe de-a-ntregul. Pe de o parte câteva mari carenţe de lot ale cehilor, cu jucători de o lentoare inimaginabilă şi, în aceeaşi măsură, pe proasta pregătire a meciului din partea lor. Să luăm doar penalty-ul. A mai rămas vreun portar din România care să nu ştie cum trage Cadu de la 11 m? Tare şi pe centru, cu foarte mici excepţii. Portarul ceh, eroul meciului, n-a ştiut asta. Lipsa unui studiu în cele mai mici amănunte. Apoi, cehii au părut surprinşi de viteza lui Sougou şi Deac, nemaivorbind de faptul că până şi Kapetanos a părut mai rapid decât melcii din apărarea adversă. Probabil că dacă au studiat doar meciurile cu Gaz Metan şi Ceahlăul (ca puncte de reper), antrenorul advers nu şi-a dat seama ce se întâmplă real în jocul nostru. Acolo am întâlnit antrenori români care au avut ca principală grijă asigurarea flancurilor, ştiind ei foarte clar că cei doi mijlocaşi centrali ai noştri nu sunt în stare să atace pe centru. Ei bine, Slovan nu a părut pusă în aceeaşi formulă, nu a părut că are habar de ceea ce vrem şi putem să facem. Ai noştri au zburdat în voie pe laterale, au putut centra de câte ori au vrut. Nu cred că antrenorul advers nu ar fi avut la dispoziţie jucători mai buni decât are Pustai, de exemplu. Doar că, efectiv, nu cred că a văzut complet jocul CFR-ului.

Nu în ultimul rând, un alt mare factor ce a făcut diferenţa a fost condiţia fizică. Primele 20 de minute (şi chiar toată prima repriză) i-am alergat temeinic pe cehi. Pressing destul de avântat, pe care au încercat să-l dejoace cu un joc de pase elaborat, metodă care cere destul de multă mişcare în teren şi ieşiri la a primi mingea. Apoi a fost evident faptul că, treptat, rezerva de energie li se termină. Pe final de meci, cu toate schimbările, numai ai noştri alergau. Factorul fizic a fost cel care a delimitat complet forţele de pe teren. Acesta cred că este singurul element care nu se poate schimba la distanţă de o săptămână.

Capitolul tactic însă va fi complet diferit. Acum sunt sigur că ne ştiu tactica, că ne ştiu şi frica şi că vor juca altceva în retur. Ne putem aştepta la mari surprize la Liberec, important va fi ca și noi să-i surprindem cu ceva. Cel mai important va fi să-i obosim din nou. Am putea să încercăm din nou pressingul. Dacă ne va ieşi, e destul o dată, o fază, să facem 1-0 şi să rezolvăm calificarea. Dacă nu, cu grijă şi fără scăpări în apărare, măcar îi vom obosi bine de tot. Dacă mergem în ideea să ţinem de 0-0, la ce erori masive apar în apărarea noastră centrală, cred că le vom face agenda. După 1-0 în primul meci nu avem voie să pierdem calificarea. Diferenţele de lot sunt prea vizibile şi miza este prea mare ca să facem paşi greşiţi. Trebuie doar să fim inteligenţi şi, foarte important, să ne temem în continuare. Cred că doar frica ne face să fim foarte concentraţi, îi face pe ai noştri să pună osul cu adevărat.

Laureaţii acestei partide pentru CFR cred că ar trebui să fie fundaşii laterali. Ei au fost pistoanele de pe margini şi tot ei au fost cei care au blocat desăvârşit în apărare. Atât Camora cât şi Ivo Pinto merită toate felicitările pentru felul cum aleargă, cum se bat pentru fiecare minge şi, până la urmă, pentru valoarea lor incontestabilă. Învăluirile lor au fost cele care au dezechilibrat apărarea celor din Liberec, nepregătită pentru aşa o presiune în acele zone. Cu un pic mai mult grijă din partea lui Sougou (în două rânduri) sau cu un alt portar la loviturile lui Kapetanos, din 3 centrări perfecte ieşeau 2 goluri. CFR-ul ne-a obişnuit astfel, să dea cam un gol la două ocazii mari, deci e neaşteptat să se rateze atât.

Eroul meciului însă nu este ceferist. Este portarul ceh, Bicik. La cei 31 de ani, portarul acesta ar trebui urmărit serios de clubul nostru. A fost într-adevăr extraordinar! Parada din prima repriză la lovitura de cap a lui Kapetanos este una de pus în ramă sau măcar pe antologiile youtube-ului! Iar dacă privim cu atenţie şi desfăşurarea ocaziei lui Valente de pe final, vom vedea cum portarul îşi lasă piciorul în spate, tocmai pentru a întinde cursa, pentru a bloca. Cred că doar din penalty putea fi executat, la ce zi a prins. Nu-i vorbă, nici Felgueiras nu a fost de lepădat. A avut acea intervenţie decisivă la situaţia 1 la 1 imediat după marcarea golului nostru. Acolo se putea complica rău de tot treaba. Ce gafă a comis atunci Rada, cel care s-a scos singur din joc şi, poate, pentru următoarele partide, din lot! Felgueiras a fost capital acolo dar, la fel, mi-au plăcut acele multe mingi lăsate de fundaşi către portarul nostru. Este semn bun, că din poartă se comunică, se vorbeşte tot mai mult! Unde a greşit însă Super Mario de Cluj este în prima repriză, la şutul în bară a lui Sural. A fost un şut pe colţul scurt, dintr-un unghi foarte închis. Ar fi fost un gol impardonabil, dar poate fi un semn bun, că portarul nostru are şi noroc.

Lucruri foarte bune se pot spune despre Kapetanos, cel care a fugit mai mult ca niciodată. A scos acel penalty la o gafă teribilă a slovacului Toth. Ce i-o fi trebuit să-l ţină pe Kape? Mingea ajungea oricum la portar. Un cadou de zile mari pentru noi, pentru care trebuie să-i mulţumim. Kapetanos a fost însă extrem de bătăios pe tot parcursul meciului, a şi ratat, a şi încasat crampoane în arcadă (ce noroc că nu a fost mai rău acolo!), dar, în ansamblu, a arătat ca un jucător pe care ne putem baza. Deac şi, mai ales, Sougou, au vârât groaza în cehi cu viteza lor (vezi declaraţiile acestora de după meci). Pe ei m-aş baza cel mai mult în retur, tocmai fiindcă nu am văzut niciun jucător ceh capabil să le facă faţă… Poate doar portarul, bineînţeles. A fost bună trecerea lui Deac în stânga, a fost utilă şi titularizarea lui Bastos (cel care, chiar dacă e cam îndrăgostit de minge, tot face lucruri bune – cineva trebuie să mai şi dribleze!), cât şi constanta mişcare şi rocadele dintre posturile celor 3 jucători iuţi ai noştri. Graţie efortului colectiv putem spune că s-a jucat şi 4-2-3-1 şi 4-4-2, totul fiind asigurat de cei 3 din spatele lui Kapetanos. Valente, din păcate, mai are nevoie de timp de acomodare. Şi, cum spuneam, din cauza lipsei sale de viteză, nu-l văd de niciun folos în flanc (lucru pe care l-a arătat şi miercuri seara – a fost singurul care nu a reuşit să-şi depăşească adversarul, în viteză). El va trebui reprofilat şi, cine ştie, poate aşa acoperim lipsa mijlocaşului de creaţie, poate va fi un nou Culio!

Mijlocaşii centrali au avut şi ei de dus greul. Partea defensivă şi-au executat-o bine spre foarte bine. Vass a mai avut scăpări, mai ales din cauza faptului că pierde prea uşor mingi în situaţii în care în spatele lui mai sunt doar fundaşii noştri. El trebuie să simtă când să joace simplu şi când să fie fantezist. „Să simtă”este cuvântul cheie, fiindcă nu cred că până acum îşi simte colegii. Gabi Mureşan a fost bun, bun şi atât, în prima repriză, pătimind însă în acea perioadă din startul meciului când nicio pasă nu ieşea, dar apoi şi-a revenit, a început să ordoneze şi el jocul. Fiindcă a fost lovit destul de serios, a fost înlocuit la pauză cu Sare, cel care a făcut o partidă remarcabilă, fiind o stâncă în zona noastră centrală. Sare a adus acea mobilitate care a rezolvat complet afacerile pe axul central al terenului.

În fine, Cadu şi Rada au dat aceleaşi semne de nesiguranţă cu care fundașii centrali ne-au tot speriat în primele meciuri. Cadu şi-a revenit însă destul de repede şi a reuşit suficiente blocaje că să redevină sufletul echipei. La Rada însă situaţia e mai complicată, are încă mari lipsuri la poziţionare. Noroc cu Ivo Pinto, gata oricând să strângă lângă el!

În fine, ar trebui spus ceva şi despre arbitraj, unul care în campionatul intern s-ar fi umplut de contestări. Norocul turcului constă în faptul că nu au fost faze ce ar fi putut vicia rezultatul, dar, să vezi în decurs de 5 minute 2 faulturi clare, de galben, judecate ca simulare pentru cel care avea mingea, să vezi trânteli ca de la lupte libere sau crampoane în cap (cum a luat Kapetanos), parcă e prea mult. Dacă forul european de arbitraj îşi permite să delege astfel de arbitri la nişte meciuri atât de importante, pentru care cele 2 echipe au tras un sezon întreg, atunci mă sperie un pic perspectiva meciului retur. E destul un „nebun” de ăsta să elimine un jucător şi totul se rupe.

La final, spun că este ideal că am adus puncte europene. Că suntem singura echipă românească ce a învins în această săptămână. E drept, rezultatul Vasluiului e mai preţios decât la nostru, raportat la realitate şi adversar, nu la cifrele seci, eficiente şi „coeficiente”. Totuşi, detractorii noştri pot lua o pauză. Cu încă o asemenea prestaţie în retur închidem definitiv capitolul contestatarilor, căci, la cât au pătimit echipele româneşti cu campioanele Cehiei cred că oricum s-ar numi aceasta, s-o elimini e o performanţă ce se cere recunoscută.

Şansele la calificare au crescut atât cât să ne facă să credem că ar fi nedrept să se întâmple vreun dezastru în retur. Să ţinem însă seama că este doar 1-0 şi că cehii, acum ridicaţi de la podea, luptă de regulă, precum nemţii, până la capăt. Aşadar, meciul cu Vasluiul, chiar dacă ar fi decisiv pentru campionatul intern, trebuie tratat cu echipa B. Totul rămâne pentru Liberec, episod care va conta cât toată campania noastră de toamnă. Să trecem de cehi înseamnă asigurarea măcar a prezenţei în Europa League, dacă nu chiar înşfăcarea potului de Champions League. A trecut primul meci până la acest mare ţel. Am mai avea nevoie încă de 3 în aceeaşi manieră! Fiţi profesionişti! Mai daţi-le bătaie încă o rundă!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. bine ai revenit, ne-am facut un obicei din a-ti citi cronicile dupa meciuri de aceea lipsa lor sau aparitia lor putin mai tarziu decat am vrea noi nu trece neobservata. ai fot la meci? ca mi s-a parut ca ai aparut intr-o poza din gsp cu o parte a galeriei la t1.
    ca de obicei ai surprins foarte bine multe lucruri. si eu cred ca meciul cu vasluiul nu e important. sper si ma rog ca ocaziile ratate sa nu se razbune in retur. cehii pot avea o cu totul alta fata saptamana viitoare si, la ce gauri avem noi prin defensiva, presimt ca voi avea probleme cu inima la fiecare minge care va adia spre careul nostru. luati pe posturi si eu m-am mirat de gafa lui felgueiras de la bara cehilor, rada nu-i o noutate insa trebuie sa-l mai suportam inca cel putin un meci, daca nu doua? pinto sper sa mai creasca in joc, mai are de invatat sa dea centrari de calitate si sa nu intre in mijloc cu mingea cand e presat (parca golul cu gazul tot de la o chestiune de genul asta a pornit) – a avut cel putin o faza (de care-mi aduc eu aminte) meciul asta. nu mai zic de ceilalti, doar ca sper ca sougou si kapetanos sa vorbeasca intre ei in teren si sa-si lase unul altuia mingile mai clare(in prima repriza sougou i-a suflat de pe capul lui kapetanos o minge pe care era imposibil sa nu scrie gol). s ida, ar trebui intrebat portarul cehilor dca nu vrea sa vina la o echipa mai buna, sa joace in CL 🙂 (sau nu mai poate fiindca a evoluat deja pt cehi?)
    P.S: imi doresc enorm, mai ales dupa rezultatele echipelor romanesti in europa, sa ne calificam. macar un tur sa trecem. eu, in continuare, nu cred in calificarea vasluiului. rapidul e la revedere, stana, prin prisma valorii scazute a adversarului, cred ca mai are ceva sanse desi sunt convins ca si slovacii vor avea o cu totul alta fata in retur. chiar croiam sa intreb pe cei care au vazut meciul slovan-kazahstan(?!) cum au jucat cehii acasa ?

    Apreciază

    • Nu, Fotbalfan, n-am fost la meci, din acelasi motiv pentru care reusesc sa scriu mult mai tarziu decat de obicei: munca / serviciul. Nu mai pot tine echilibru intre toate, nu mai pot sta pana pe la ora 3-4 sa scriu, cand stiu ca in timpul zilei trebuie sa dau randament. Incerc insa sa reglez cumva toate, e nevoie doar de alt ritm. Sper ca macar maine sa ajung la meci, la derby-ul campionatului. Daca nici maine nu va juca Piccolo titular, atunci nu stiu ce sa mai cred…

      Apreciază

  2. Daca vom reusi sa invingem Vasluiul maine pot zice ca am iesit din criza de identitate in care ne adancisem de la supercupa incoace, castigand incredere in fortele proprii, coeziune si claritate in exprimare.Mai mult, daca reusim sa invingem Vasluiul maine garantez ca CFR se va lupta cu sanse reale pentru castigarea campionatului si in acest an.Raman imperios necesare aducerea unui mijlocas si a unui atacant pentru a fi 100% convinsi ca intentia conducerii este de a nu rata locul 1 pentru intaia oara, luat consecutiv.Meciul de maine cu Vaslui ne va transmite daca la CFR exista o criza de valoare(fie la nivelul lotului, fie la nivelul bancii tehnice), ori una rezultata din relaxarea si destinderea castigarii unui campionat dificil, presarat cu nesfarsit de multe piedici(criza incheiata cu victoria impotriva cehilor si un joc solid impotriva moldovenilor).Maine aflam raspunsul la aceasta enigma.Anticipez 9000 de spectatori.

    Apreciază

    • În principiu ai dreptate: jocul contra Vasluiului ar trebui să aducă clarificări importante referitoare la valoarea și nivelul CFR-ului. Practic, s-ar putea să nu fie așa. S-ar putea ca ambele echipe să fie mai mult cu gândul la meciurile retur din preliminarii (și atunci ar fi păcat, pentru că fiecare competiție ar trebui respectată din plin – vezi antiexemplul de anul trecut, cu Astra, din Cupă). Acel 2-0 în Gruia, în fața unui Vaslui bun de tot în sezonul trecut, a însemnat o gură mare de oxigen și optimism pentru noi. În plus, n-am fost departe de o situație în care să conteze rezultatele directe în stabilirea campioanei (ca să fiu rău, dacă Andone ne aducea în acea situație, era clar că a fost un campionat câștigat de Jorge Costa, cu 2-0 și 1-1!).

      Apreciază

      • Sincer, nu i-am vazut jucand inca in acest sezon, dar cred/sper ca mai mult e o echipa umflata de presa, o sa alterneze alea calde cu cele reci, doar e vorba de o echipa romaneasca 🙂 Mai sper ca tine la ei complexul CFR la Cluj, i-am batut intotdeauna, chiar si in returul campionatului ’10-’11, cand ei trageau la titlu iar noi ne plictiseam asteptand sa se gate campionatul.

        Apreciază

  3. Cu poarta „sigilata” de Dani Coman, apararea dirijata de N’Doye, cu Sanmartean (stanga), L. Antal (dreapta) si Stanciu (centru) (jucator de urmarit, la 19 ani e deja „copt”) in linia mediana, vor fi extrem de greu de batuti. Iar daca incepem cu Edy in poarta (ca sa-l odihnim pe Felgueiras), vai de fundul nostru.

    Apreciază

    • Daca Vaslui nu venea din Turcia, dupa un joc greu, sigur nu puteam scoate mai mult decat un egal.Asa, nu se stie.Avem un mare noroc, ne ajuta circumstantele, dar sa vedem daca le stim fructifica.

      Apreciază

  4. Albule, mie mi-a placut maniera de arbitraj. Din 3 cartonase acordate pentru simulari, eu zic ca doar in cazul cehului faultat de Cadu a gresit. De multe ori ai amintit in articolele tale de celebrele avioane ale lui Bastos, simularile dese facute de Deac, Ronny, Nicoara etc, mi-as dori si in campionat o asemenea exigenta din partea arbitrilor. Din ce am citit, Uefa pune tot mai mult accentul pe sanctionarea acestui tip de infractiune, deci arbitrul turc doar s-a conformat cerintelor. In rest, a comis si greseli, dar a fost discret si, cel putin pentru mine, nu a fost un arbitraj iritant/enervant.

    Apreciază

    • Si la Deac a fost contact clar, din alunecare. Acolo aparatorul merita galben, nu Deac. Am vorbit despre simulari si jena pe care mi-o provoaca apelul la ele din partea ceferistilor, insa e undeva o linie de demarcatie, de pilda in ceea ce face Sougou. Una e sa sari pentru a scoate un fault sau un penalty si alta e sa sari pentru a iti proteja picioarele.

      Apreciază

      • Mie mi s-a parut ca cehul a facut alunecarea fara sa atinga mingea sau pe Deac, iar al nostru s-a prabusit cu o mica defazare, agatandu-si ambele picioare in corpul adversarului deja cazut la pamant. Parerea mea este ca nu a fost cosit, nu a cazut pentru autoprotejare, dar nu bag mana in foc, poate gresesc, am sa incerc sa revad faza mai tarziu (pe Transilvania Tube n-am reusit, mi se tot opreste inregistrarea).

        Apreciază

    • Suporterii cehi se plâng că arbitrul turc n-a dat nimic-nimic-nimic pentru ei, totul pentru CFR. Eu nu m-aș plânge (mă rog, Albusibiu nu se plânge, doar critică puțin arbitrajul) de un arbitru care ne-a acordat 11 m! Mai știi, poate era fan Fenerbahce și la 1-0 pentru Vaslui putea prinde o oarecare antipatie față de români… 🙂

      Apreciază

  5. Comentariu extrem de pozitiv si optimist. Impresiile bune trebuie consolidate maine cu Vasluiul si mai ales in returul de la Liberec. Eu cred ca inca suntem departe de exprimarea care ne trebuie, jucatorii inca nu joaca la valoarea lor, echipa inca se exprima prea previzibil. E nevoie sa aducem (descoperim) un playmaker, sa avem un fundas central de valoarea lui Cadu si inca un varf macar cat Kapetanos. Pinto creste rapid, Bastos pare a redeveni serios (facand ambele faze), Sare e solid la mijloc, Vass e timid in joc si pierde mingi usoare, pacat ca are totusi viziunea unei pase lungi, Deac si chiar Sougou parca nu se regasesc, Kape e acelasi, cand sus, cand jos, iar Valente e inca dezamagitor de neconcentrat. Cred ca intariri mai pot veni daca atingem cu lotul acesta grupele Champions League. Doamne ajuta! Lot avem mai bun decat finalul sezonului, dar inca nu a atins turatia necesara, nu a avut nici sansa sau arbitraje corecte (vezi Piatra Neamt). E un sezon in care de obicei coboram din varf de podium, asa ca, sa nu ne facem sperante prea mare, pentru a nu avea deziluzii si mai mari. Mergem inainte cu ce avem, caci solutiile tactice sunt putine, Andone a descoperit pe finalul castigator de campionat formula 4-4-2, iar in pauza intersezon, a intarit aceasta formula. Nu avem un jucator capabil de a fi playmaker, de a fi mijlocas ofensiv (nu avem sau nu am testat jucatori pe aceasta pozitie in jocurile de pregatirem, iar acum timpul nu are rabdare, obiectivul Europa e in desfasurare). Cehii sunt periculosi, imprevizibili, portarul lor are un joc de picior remarcabil si a scos goluri gata facute. Au jucatori lenti (datorita varstei), iar noi trebuie sa profitam de asta.

    Apreciază

  6. Asa dupa cum scriam si ieri,urmatoarele meciuri ne vor edifica daca am iesit din criza de forma si daca ne batem cu sanse reale pentru un nou titlu. Vasluiul are trupa buna,sper ca deplasarea si meciul greu din Turcia sa se simta in jocul lor de maine seara. Urmeaza apoi doua deplasari la Liberec si Galati,unde nu avem voie sa pierdem,ca sa nu para ca-mi doresc prea mult. Sper sa ne strangem cat mai multi maine seara,sa incurajam echipa si sa ne bucuram impreuna de prima victorie in acest campionat. Hai CFR !!!
    P.S. Pentru cei care venim la meci de la anumite distante,ora de incepere a partidei e destul de tarzie,avand in vedere ca unii mai si muncim,chiar duminica.

    Apreciază

  7. Trebuie sa batem pe Vaslui, fara dicutii. Avem lot mare si nu trebuie sa ne scuzam cu faptul ca jucam in calificari CL. Sa nu mai adaug faptul ca avem 2 puncte in campionat, iar pentru cei superstitiosi cu un campionat castigat urmatorul pierdut, ii anunt ca evolutia unei echipe nu depinde de mama omida ci de seriozitate, experienta, organizare manageriala, targeturi si planuri noi, achizitii si de ce nu un pic de sansa (vezi campionatul trecut).
    Sa nu ne scuzam ca echipele bucurestene, ca-i de vina gazonul, arbitrul, fetele cu fuste rosii, smogul din atmosfera, etc
    Daca suntem o echipa mare atunci trebuie batut tot.

    Apreciază

  8. De la cine a primit Kape pasa la faza din care a rezultat penalty-ul? Ca nu am gasit nicaieri raspunsul si in imaginea fazei nu am observat de la cine vine pasa.

    Apreciază

  9. Si mie mi-a fost tare frica de campioana Cehiei, si inca mi-e frica, pentru ca nu am scapat de ea! De fapt, de ani de zile am o frica ( parca deja amestecata cu superstitia ) legata de orice echipa ceha de prim-plan. Poate ca tocmai de aceea ceva imi spune si acum ca la ei acasa cehii vor evolua mult mai bine decat au facut-o miercuri seara in Gruia. Acum, dupa lamuririle pe care ni le-a mai adus si Albu, temerile mele pot sa spun ca s-au adancit si mai mult: tot nu pot sa cred ca reprezentanta – si nu orice reprezentanta, ci campioana – Cehiei poate arata atat de jalnic cum a vrut sa ne lase impresia la Cluj. Sigur miercuri seara nu a spus inca tot ceea ce avea ea de spus! Pe de alta parte insa, avem si noi sansele noastre sa ne facem meciul retur mai usor: un gol inscris de vulpoiul Kapetanos, eventual si/sau unul realizat pe vreun contraatac al vitezistilor nostri, ne-ar usura mult misiunea din Cehia. In campionatul trecut, in momentele in care adversarele noastre ne presau tot mai mult, eu inca stateam linistit. – Steinhardt: ,,Fratele meu, eu cand sunt pe moarte, inca sunt fericit!” Asta o spunea unul care mai toata viata lui era ”pe moarte”-. Cam la fel era in sezonul trecut si ceferistul din mine : chiar daca bolnav, era, daca nu fericit, macar linistit cu siguranta. De unde linistea aceasta? Stiam ca il avem in poarta pe ingerul nostru pazitor, pe Carlos Beto. Stiam deci ca ceilalti trebuie sa aiba cel putin 2-3 mingi pe care sa scrie (cu litere mari) GOL, ca sa primim si noi unul: portughezul nostru scotea meci de meci cel putin o minge din aceea pe care 99% dintre portarii mapamondului le culeg doar din plasa. Din motivul acesta, practic adversarii nostri isi incepeau meciurile de la 0-1, chiar daca nu realizau aceasta. Cel putin in mintea mea asa mi se parea ca stau lucrurile, poate ma inselam eu, poate vedeam si eu alte meciuri, la fel ca ,,amicul” meu, Decebal Radulescu. 🙂 Abia dupa doua-trei parade senzationale ale lui Beto, dupa ce franarii mei erau deja exasperati pentru jocul echipei, incepeam cu adevarat sa-mi fac si eu griji pentru acel meci: cruci, matanii, rugaciuni, tot ”arsenalul”. Ca doar zeul din poarta noastra nu avea, totusi, opt maini, la fel ca simpaticul pe care ni l-a prezentat Albu mai sus. Cam la fel mi se pare ca stau lucrurile si acum, chiar daca ele s-au inversat putin, in sensul ca in sezonul acesta zeul nostru nu e portar, ci atacant. Si inca ce atacant: balaur cu o gramada de capete, nu alta! Credeti ca degeaba inscrie el goluri, atat de natura, pana si cu ceafa sau cu fundul?. PantHELIOS, zeul care aude si vede tot ce misca in careul advers, este argumentul care ma face sa cred ca noi vom incepe, practic mai fiecare joc din sezonul acesta, tot de la 1-0. Inclusiv cel de la Liberec. Cat timp il vedeti pe Kape ca n-a apus, ca inca misca pe teren, eu zic sa stati linistiti, oricat de rau ar arata jocul nostru: un gol tot o sa inscriem noi cumva. Asa ca, momentan stam cam in felul urmator: 2-0 pentru franari (1-0 in tur la Cluj, si inca 1-0 scorul din vestiarul de la Liberec) . Daca vor sa se califice, cehii trebuie sa ne dea deci de la trei in sus. Altfel n-au nicio sansa! Consecintele care se desprind de aici pentru noi franarii? Dupa ce cehii vor inscrie si ei un gol sau doua (si o vor face, vor avea grija de asta Rada si ceilalti, nu va faceti probleme) , abia atunci e cazul sa umblati dupa cutia cu diazepam. Pana atunci nu-i cazul sa va agitati prea tare. Menajati-va macar 50 sau 60 de minute din viata asta. Pronosticul meu pentru meciul retur acesta si este: 1-1 sau 2-1 pentru cehi. 🙂

    Apreciază

  10. […] sursă: Tribuna CFR window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); Autor: Alexandru Buiuc | Data: 03-08-2012 | Categorie: Editoriale […]

    Apreciază

  11. Pt un viitor mai linistit, neaparat un nr 10 . Iar in atac unul care sa stie cu mingea . Kape din pacate e f. bun doar cu capul, in rest varza , adica nu stie suta si nici tribla .

    Apreciază

  12. In returul campionatului trecut am fost cei mai tari din parcare pentru ca, spre deosebire de ceilalti, am avut un lot numeros si am si reusit sa rotim jucatorii de la meci la meci fara sa se simta schimbarile produse. Acum e la fel, lot numeros, meciuri multe, avem experienta schimbarii garniturilor, probabil vor fi cateva schimbari in echipa de start pentru meciul de maine, sa vedem ce fac moldovenii, sunt in aceeasi situatie, acum au si ei multi jucatori in lot si nu cred ca-si permit sa joace cu acelasi unspe din 3 in 3 zile, mai ales ca vor sa treaca de turci. Intrebarea e, pot ca noi? 🙂

    Apreciază

    • Spre deosebire de anii trecuti, cand stateau in doar cativa jucatori, moldovenii au acum un lot mult mai echilibrat, cu destule rezerve pe care se poate conta oricand. Dintre cei care nu au evoluat la Istanbul, sau poate au evoluat putin (deci sunt in mod normal rezerve) , i-as enumera pe fundasii CELEBAN (international, campion in sezonul trecut in Polonia, si titular indiscutabil), CANU (fostul lor capitan pana la accidentarea de acum un an) si poate chiar HUGO LUZ, mijlocasii DIAS (un fotbalist bun, adus la cererea lui Sumudica, cel care l-a dus si la Brasov) si RAUL COSTIN, sau atacantii TEMWANJERA – pe nedrept nebagat in seama ani de zile din cauza (sau datorita?) tridentului Sanmartean, Wesley, Adailton – si SBURLEA (un fel de L.Ganea de-al nostru, dar readus deja la viata de Sumudica, spre deosebire de ex-dinamovistul din atacul nostru). La acestia l-as enumera si pe ADAILTON (care e pe cale sa le revina), plus tinerii CORDOS, BALAUR, HEIL, sau pe anonimul deja celebru 🙂 … Ervin ZSIGA (anonimi inca mai toti, dar anonim a fost si Paul Papp acum 3 ani, iar intr-un an de zile a ajuns aproape indispensabil) . Plus strainii SOTO, TUKURA, JUMISSE ori REIS, despre care nu stim mai nimic, dar de la care nu sti niciodata la ce sa te astepti. Oare cati dintre suporterii rivalelor noastre ii socotesc mari valori la momentul de fata pe unii ca Ivo Pinto, Valente, Vass sau chiar Felgueiras? Poate ca la fel de ignoranti parem/suntem si noi atunci cand ii subestimam – numai pentru ca n-am auzit de ei – pe strainii lui Porumboiu. Cred ca cel putin Caue si Varela sunt super-fotbalisti. Daca le mai ramanea si Wesley, si daca noi nu mai aducem nimic pana la sfarsitul perioadei de achizitii, eu cred ca moldovenii defilau anul acesta prin campionat. Asa, dupa umila mea parere, sunt ”numai” principali favoriti la castigarea campionatului.

      Apreciază

      • Intrebarea ramane, schimba 7 jucatori din formula folosita la Istanbul, mai functioneaza ca o echipa? Nici ei nu stiu 🙂 Nici n-o sa aiba curajul sa incerce. Vor merge pe primii 11 pana cand vor pica jucatorii,unul cate unul. Probabil Sanmartean va fi primul. L-ai auzit dupa meciul cu Otelul pe ala de la Rapid, Rui Duarte parca, suntem obositi, se joaca din trei in trei zile 😀 Referitor la cat de favoriti sunt la titlu, asteapta tu primul esec, sa vezi ce poate iesi dintr-o discutie amicala, purtata in public, dintre domnul Porumboiu si domnul Sumudica 😀

        Apreciază

        • Acuma ce vrei si tu? Dupa ce am ajuns ”impresarul” (sau scouterul?) lui Porumboiu, sa fiu si secundul lui, si sa-ti mai si spun primul 11? Imi pare rau sa te anunt, dar nu dau din casa nimic! 🙂 Te asigur insa ca va fi spectacol pe cinste atunci cand s-or involbura apele prin Moldova. Pariez ca de data asta cel aruncat peste pod va fi chiar nea Porumb! 🙂

          Apreciază

  13. citind comentariile voastre am senzatia ca sunt intru cu totul alta lume. eu nu ma gandesc la titlu, nu ma intereseaza meciul cu vasluiul (chiar ma gandesc daca nu ar prinde bine inaintea returului cu slovan sa luam un dus rece. in ideea sa ramanem umili, ca am vazut declaratia lui cadu ca suntem peste cehi si ii vom cocosa si la ei acasa) si mi-e frica de meciul retur. in plus, nu mi se pare ca avem un joc de la care sa speram prea multe…sper doar sa avem noroc si sa trecem de cehi. va dati seama ca daca debrecen elimina pe bate borisov(1-1 la rusnaci in tur cu gol inscris, iarasi!, in preungiri pt „rusi”) si noi trecem de slovan suntem capi de serie si in play-off? daca ajungem asa va marturisesc ca sunt impartit intre 2 idei: sa ne calificam in CL, sa luam banii de acolo, expunere internationala coroborat cu faptul ca onorata conducere ar putea crede ca performanta se poate face taind colturile(neaducerea unui tehnician capabil sa formeze o echipa pe termen mediu/lung, nepromovand tineri din pepiniera, neavand un proiect pt echipa a 2a si stafful aferent(de fapt, neavand echipa a 2a 😦 ), neavand o relatie pe baza de incredere si respect cu suporterii si nu mai adaug altele) si avand ideea pur romaneasca „las-o ba, ca merge-asa” sau (si nu mi-o luati in nume de rau) sa nu ne calificam si sa speram ca onor’ conducere trage invatamintele de rigoare din toata aceasta chestiune(insa cine garanteaza ca ei gandesc asa?). parca inclin spre prima varianta avand speranta ascunsa ca distinsa conducere a cfrului va face si celelalte lucruri. gazon excelent au facut, oare de ce nu fac si restul ? 🙂

    Apreciază

    • Desi esti un pesimist incurabil eu inclin sa-ti dau oarecum dreptate, dar, atragandu-ti atentia ca pentru a beneficia de CFR in forma in care e astazi(buna-rea, dar aducatoare de trofee interne) este imperios necesar sa fim un club profitabil.Sunt convins ca pana la finele lui august vor mai veni 2-3 jucatori la CFR, cel mai probabil spre finele lunii, si asta pentru ca jucatorii pot fi cumparati mai ieftin inaintea gongului de final la sesiunea estivala de transferuri.Vorbim de bani, vorbim de performante financiare, de cifre reci(pe care noi nu le cunoastem), dar si de un sistem atent disciplinat si organizat pentru a oferi sustenabilitate clubului la un nivel calitativ bun.Emotiile, trairile, bucuriile, dezamagirile toate stau pe acest soclu rece, cladit din bani(ne convine sau nu).Sfatul meu pentru tine e sa incerci sa intri in ritmul gandirii si logicii conducerii ceferiste, formeaza-ti asteptarile si dorintele in functie de stilul conducerii de a guverna CFR-ul.Un proiect economic solid nu se poate realiza azi decat cu maximum de responsabilitate in cheltuirea bugetului alocat acestui demers.Capitalismul de azi(si fotbalul profesionist este unul de tip capitalist) indeamna la viziune, precautie, specula, promovare mediatica si multa munca titanica in gasirea parghiilor potrivite pentru administrarea si integrararea eficienta a acestor elemente.Eu sper din toata inima ca la CFR sa fie adusi noi investitori(cum si Arpi spera) care sa puna umarul la cresterea nivelului sportiv la un nivel superior celui de azi.La CFR s-a demonstrat ca banii investiti se reintorc, datorita excelentei functionalitati a structurilor administrative interne, cei care investesc astazi in club nu au posibilitati mai mari de atat, eu sper sa se gaseasca niste baieti inteligenti care sa intre cu Arpi in afaceri la CFR, fiindca nu ar avea decat de castigat.Deocamdata trebuie sa fim ceva mai modesti in asteptari si sa ne multumim cu nivelul la care suntem(unul rezonabil in plan international si bun spre foarte bun in plan intern).Deci, dusuri reci vor fi si in continuare atata timp cat precautia si atenta gestionare a banilor sunt o prioritate cu scopul de a proteja clubul de fisurile economice mondiale ce pot atrage torente de lava clocotita expulzate in toate directiile, cand te astepti mai putin, precum in 2008.

      Apreciază

      • sunt de acord in buna masura cu ce spui tu, t-bone. m-am(sau ne-am) cam prins care e ideea (profit) la cfr insa asta nu ma(ne?) impiedica sa sper si sa-mi doresc niste lucruri imbunatatite la club. multumiri conducerii pt tot ce a facut la si din cfr insa trebuie sa invete rapid si sa puna bazele unui club sanatos. in opinia mea aceasta inseamna o atenta relationare la suporteri(nu intru in amanunte, nici nu e treaba mea, sincer, eu zic doar cum percep lucrurile ca suporter) si niste profesionisti la juniori si la echipa a 2a(insa: 1-cum poti cere rezultate spectaculoase la juniori si echipa a 2a si tu il ai pe minteuan acolo!?! si 2- nu stiu daca sa am asteptari de profesionisti la cei mici cand antrenor principal(si tot respectul pt el) la echipa principala e „ando/plm”). stiu ca e criza(si vad asta peste tot, prin anumite circumstante si conexiuni stiu ce inseamna criza pe mai multe continente) si tocmai de aceea nu inteleg politica paguboasa, uneori, a conducerii. nu ma lungesc insa, pt mine, totul se rezuma la cladirea unei fundatii solide pt cfr care sa dureze peste ani. pascani nu-si da seama, oare, ca si aceste 2 lucruri enumerate de mine sunt de baza pt atragerea de noi investitori in club?
        P.S: da, sunt de cele mai multe ori pesimist(sau realist? 🙂 ) insa stiu ca povestea se incheie, in ciuda tuturor aparentelor potrivnice, cu biruinta Binelui! 🙂 si asta ma mana-n lupta!

        Apreciază

        • Ando comunica bine, si cred ca asta convine lui Arpi&company.E probabil un motiv pentru care-i apreciat si simpatizat, plus ca a reusit sa castige doua campionate in Gruia, deci e un om care s-a integrat bine la CFR, performantele lui vorbind de la sine.Stiu ca il tot contestam, insa are argumente solide de partea lui.Despre juniori nu stiu ce sa zic.E limpede ca nu produce nimic acel sector, sunt convins ca nu trebuie ignorat, ci analizat si restructurat, pe baza acelorasi criterii de performanta ca la echipa mare.

          Apreciază

      • T-Bone, sunt de acord cu 90 % din ceea ce spui aici. Cred ca ai dreptate in foarte buna masura, si-mi place felul in care stii sa pui problema. Mai stiu ca noi, cei care il judecam uneori poate prea aspru pe investitorul nostru, atunci cand vine vorba sa pariem 10 lei sau 50 de lei pe un bilet cu cateva meciuri, poate ca ne gandim de 10 ori ( si bine facem) inainte sa scoatem banii aia din buzunar. Nu stiu atunci daca noi avem dreptul sa-l acuzam prea tare pe Paszkany pentru ”zgarcenia” lui.( Cred ca fara ghilimele era o blasfemie cuvantul asta la adresa lui, mai ales in ziua de azi, cand mai toti oamenii prefera sa-si tina banii ”la ciorap”, decat sa-i investeasca in ceva). Il inteleg deci f.f.bine pe Paszkany, si nu cred ca putem sa-l ”acuzam” ca a avut numai profituri si nu a si cheltuit in ultima vreme. Cu toate ca e greu sa ma pun in locul lui Paszkany, tot nu pot sa nu ma intreb ceva: oare aia 2-3 jucatori de care spui tu ca vor veni pana la sfarsitul lunii (si eu cred ca va mai aduce macar 1 sau 2 ) , oare superfotbalistii aia, chiar mai scumpi in iunie-iulie decat la finele lui august, nu era mai profitabil sa-i fi adus mai devreme? Sa spunem ca fiecare dintre ei l-ar fi costat pe Arpi, in iunie, cate 1 milion de euro => in total 3 milioane ( banii incasati pentru Renan) . Se pregateau cu echipa in Austria, se integrau in lot, iar acum se putea conta pe ei. Nu pun faptul ca in cazul acesta f.probabil am fi castigat supercupa si ca aveam acum mai multe puncte in clasament. Ma gandesc insa ca in dubla cu Liberec, si mai cu seama in meciurile din play-off, ne-ar fi fost tare-tare utili, iar lui Arpi si mai utili, 🙂 pentru ca f.probabil i-ar fi bagat in conturi alte 15-20 de milioane. Sa luam insa scenariul pesimist, cel putin la fel de probabil: NU NE CALIFICAM: POTI SA-MI SPUI OARE CAM CE-AR FI PIERDUT ARPI prin aducerea mai devreme a celor trei? La transferuri a dovedit cu prisosinta ca se pricepe, poate mai cu seama la cele costisitoare (vezi A.Pereira, Dubarbier, Culio, Fabbiani). Ar fi jucat aia maxim un an pe aici, cota nu le scadea foarte mult, probabil ca le si crestea, iar la iarna, sau peste un an, sau peste doi, tot i-ar fi vandut. Mare lucru nu cred ca risca sa piarda, in schimb beneficiile (banii din Liga, trofeele castigate, bilete mai multe vandute, noi fani castigati pentru echipa, tricouri mai multe vandute, imaginea castigata, etc) ar fi putu fi imense. Sau ma insel eu? Pacat ca nu-s Paszkany, ca sa aflu pe pielea mea. 🙂

        Apreciază

        • Iti pot spune sigur un lucru: Arpi nu a mizat pe meciurile de calificare in grupe, a plecat de la premiza ca nu ne vom califica(cand risti sa intalnesti Basel-Anderlecht-Celtic, nu poti avea pretentia de a fi sigur ca intri in grupe, chiar daca se cheltuiau 2-3milioane de euro in plus pe niste jucatori ce pot fi cumparati cu 2-3sute de mii la sfarsitul lui august).De ce nu i-a cumparat pe acei jucatori pana acum si asteapta sfarsitul lunii? Fix pentru a economisi z euro = x milioane – y sute de mii.La CFR fiecare milion de euro conteaza(din pacate), cu atat mai mult in aceasta perioada(care se anunta mai grea pe plan mondial in viitorul apropiat).

          Apreciază

          • Bun, nu dam milioane pe fotbalisti pe care dupa cateva saptamani ii putem lua aproape gratis. Sa spunem ca pe asta o accept, pentru ca n-am la indemana date ca sa te pot contrazice, desi tot nu pot sa cred ca pot fi diferente atat de mari la preturile acelorasi fotbalisti, la distanta de doar 1-2 luni. Probabil ca nu stiu eu cum stau treburile astea, s-ar prea putea sa ma insel. Tot nu pot sa inteleg insa altceva: ai in campionat un fotbalist ca ANTAL ( de fapt ai mai multi, dar il iau acum doar pe el spre exemplificare). Pe Antal asta tu ( a se citi Arpi Paszkany) il poti lua aproape gratis in luna iunie, cu toate ca in realitate valoreaza, chiar si la sfarsit de august, poate cu un milion de euro in plus. Tu, Arpi, te uiti si la cele cateva sute de mii (un mizilic, dupa parerea mea, in raport cu valoarea jucatorului), si-l lasi in felul acesta in mana rivalilor tai la titlu, care sunt disperati sa gaseasca un inlocuitor pe masura lui Adailton – si care n-au castigat, totusi, bani frumosi din Ch. League ori din transferuri, asa cum, nesperat, ai facut-o tu. N-au castigat, ei doar au investit, dar cu toate astea au bagat mana mai repede in buzunar decat tine, si mai adanc. Tu ai toate motivele sa crezi ca de data asta Galatiul ti-l va ceda mai degraba tie decat dusmanilor din Vaslui, ai toate motivele sa crezi ca nu vei pati la fel ca si cu Chipciu, de exemplu, cel care mi se pare ca a ajuns in Ghencea -si nu altundeva -mai mult pe baza prieteniei dintre patroni. Cel mai important, ai toate motivele sa crezi ca baiatul asta va confirma daca-l vei transfera in Gruia (100% nu poti fi nici macar cu Messi), si intr-un an sau doi se va si dovedi o adevarata mina de aur pentru tine. E din campionatul tau, deci ar trebui sa-l cunosti prea bine: stii ca e tanar, stii ca e talentat, ca are tupeu in joc, lipici la goluri (cu toate ca e doar mijlocas), constanta in joc, valoare, tehnica, viteza, executii. Cam tot ce are nevoie un fotbalist adevarat. A adunat deja si ceva experienta, chiar internationala, a castigat si trofee (deci e obisnuit cu mizele mari), e si ardelean de-al tau, nascut la vreo suta de km de Cluj Napoca (deci cu siguranta l-ar trage ata mai repede spre mandria Ardealului,Cluj, decat spre amaratul de Vaslui, mai ales ca in Cluj ar veni la campioana, nu la eternul perdant). A confirmat pana acum, si inca rapid, peste tot pe unde a jucat: a confirmat si la Chiajna, si la Tg.Mures, si la Galati. Nicaieri nu a avut nevoie de o perioada lunga de acomodare, cu toate ca inca nici nu apucase sa-i creasca bine puful pe cand trebuia sa evolueze deja printre miticii (fara ghilimele) de la marginea Bucurestiului, printre ”bozgorii” (cu ghilimele) din Targu Mures si printre moldovenii ( aici intelege fiecare ce vrea) din Galati. Sunt deci atatea semne clare care sa te faca sa crezi ca nu va fi un alt Hora (care nici la Arad, si nici la Bistrita n-a rupt cine stie cum gura targului; pana si acolo stralucea doar meteoric). Nevoie sa nu-mi spui ca nu ai fi avut de Antal: cand esti angrenat in atatea competitii grele, pe care vrei sa le termini cu fruntea sus, cu siguranta ai nevoie de 3-4 fotbalisti valorosi pe care sa se poata conta oricand in cele doua benzi. I-as numi aici, pe langa ANTAL, si pe DEAC, pe SOUGOU si VALENTE, chiar daca Valente este in cazul acesta doar jumatatea dintre 3 si 4 :). T-Bone, as vrea sa cred ca toate functioneaza foarte bine la clubul pe care-l iubim. As vrea sa cred ca avem un club 100% profesionist, dar ma tem ca ceva e putred pana si la noi. Ma tem ca rezultatele astea -meritorii- adunate pe plan intern le-am realizat in primul rand pe greselile adversarilor, si-abia pe urma datorita meritelor noastre. Felul in care (nu) se stiu promova niste copii tineri din pepiniera clubului, nonsalanta cu care ii ratam pe mai toti tinerii de real talent de prin Ardeal, felul in care ni-i fura de sub nas miticii pe toti cei care ar fi meritat cu siguranta si atentia noastra (vezi Papp, Gardos, Tucudean, Balgradean, Stanciu, Grozav, Chiriches, Bickfalvi, Viera etc) ma fac sa cred ca ceva e putred si la noi, nu numai la miticii pe care-i dispretuim atat de des. Am pomenit, printre altii, de Stanciu si de Grozav, fostii jucatori ai Unirii Alba Iulia care acum se vor bate cu noi pentru campionat. Eu i-am vazut poate de maxim 2-3 ori pe fiecare, in rest mai ascultam la radio cum sambata de sambata copiii astia faceau furori prin liga a doua. Trebuia sa fii orb sa nu ai ochi macar pentru ei, mai ales ca jucau la o aruncatura de bat de Cluj Napoca. In vremea aia economia inca duduia, dar si asa, daca nu voiau sa riste niste bani cu ei, ce-i costa pe ai nostri sa ii ia gratis (sau cu cateva zeci de mii), dar sa le ofere prietenilor din Alba Iulia chiar 40-50% dintr-un viitor transfer? Oare ar fi refuzat? Nu cred ca nu-i ispitea si pe ei 1milion sau doua. Asa, Gicutzu a ajuns idol pe Cluj Arena, acolo de unde s-a pisat pe noi. Acuma, ramane sa spuna fiecare daca am meritat sau nu.

            Apreciază

          • Nu stiu si nu am cum sa comentez asa-zisele transferuri ratate descrise de tine.Nu stiu cat interes a avut CFR-ul pentru acesti jucatori, cata sansa a avut sau nu in a-i transfera(daca au intentionat asta), sau cum se impart ariile de influenta de la cluburi via impresari via jucatorii romani, fie ei din Ardeal sau din alte zone geografice.Strict legat de Antal, pe acel post noi avem practic 3 oameni…Deac, Sougou si Hora.Nu stiu cat de necesar mai era si Antal dupa ce s-a reusit transferul lui Deac.

            Apreciază

        • Florinaccio, 1.) Beto tot asa a venit, la sfarsitul lui august, si a intrat direct in paine fara a avea nevoie de vreo perioada de acomodare. Si b.) Nici jucatorii aia buni nu vor sa semneze cu CFR in iunie-iulie decat, eventual, pe bani multi. Asteapta si ei pana spre sfarsitul perioadei de transferari, poate le pica un contract beton, la o echipa de soi, dar cand arde termenul probabil lasa si ei de la ei, la fel clubul proprietar.

          Apreciază

          • 1.Problema e, Caneto, ca acum, pana la sfarsitul lui august noi putem fi iesiti din cursa pentru L.C. 2/b. Antal e sau nu un fotbalist bun? Ce zici, ar fi dat Vasluil pe Cluj? Eu zic ca da. Poate si Beto Braga, poate si Goian Krasnodarul, s.a.m.d.

            Apreciază

          • Florinaccio,ai mare dreptate in ceea ce afirmi si eu simt,gandesc exact ca tine,din pacate mi se pare ca ne pierdem vremea,pt ca oricum nu tine nimeni cont de parerile noastre. Asta este unul din motivele pentru care am postat atat de rar in ultima vreme. E evident ca si la nivelul conducerii noastre exista mari carente organizatorice,pe langa cele spuse de tine as mentiona doar relatia cu suporterii,care lasa mult de dorit.Daca nici iminenta intrarii in grupele CL nu te motiveaza suficient pt a face niste transferuri in realul folos al echipei,atunci ce?! Si ma intreb atunci,ce sens are sa ma oftic eu ca Partizan Belgrad s-a calificat in min 90+8 sau sa fac rugaciuni pt ca Debrecen sa-i scoata pe cei de la Bate,pt a fi noi capi de serie? Imi explici?

            Apreciază

  14. Faza cu se vor mai aduce inca 2,3 jucatori la sf lui august……un nr.10 ,un fundas central si-un varf cel putin de vaoarea lui Kape!Sa vedem acum care ar fi asteptarile celor care asteapta aceste transferuri.Oare unul de valoarea lui Renan ar fi destul pentru asteptarile voastre?Pai pe asta ne-a platit italienii 4 mil de euro…..dar cand a venit n-a rupt gura targului!A avut nevoie de etape bune sa se adapteze coechipierilor.Mai tineti minte de Costa?La fel a avut nevoie de mult timp si conjunctura sa intre in echipa .Nimic nu se realizeaza instantaneu.Este nevoie de timp pentru orice jucator,daca nu vorbim de marile nume ale fotbalului care se transfera pe sume colosale.
    La Herenveen aia care i-au umilit pe Rapid……spuneau comentatorii ca aveau aia numai tineri.Astia toti produc in centrele lor tineri pe care-i ridica la prima echipa si apoi sunt vanduti mai departe.Noi n-avem centre si modele de-a face asta,dar cumparam,le ridicam cota si apoi ii revindem……deocamdata s-a reusit si in paralel am avut si performanta pe plan intern.Acum daca cineva crede ca de vina este presedintele,patronul sau antrenorul(care-o fi la un moment dat) de aceasta situatie ,asta e.!
    Acesta-i modelul dupa care functioneaza clubul la ora asta.Cand voi vedea ca se face o academie nivel de vest ma voi gandi ca in viitor pot avea asteptari…..pana atunci vom merge peispiratia celor care aduc jucatori la echipa.Pana acum s-au descurcat onorabil.
    Saptamana trecuta era o adevarata isterie cu slaba calitate a antrenorului Andone.Cum spunea Lucescu cel batran:un antrenor este tot atat de bun ca propriile rezultate.Dupa partida cu Liberec cu 8 ocazii mari (si gol marcat din penalty) ratate n-am mai auzit nimic de tactica lui Ando.Cum am mai spus eu am fost multumit de joc,rezultat si perspectivele calificarii.Dar inca odata ma repet ca este nevoie de timp.Atat pentru jucatori ,cat si pentru antrenori.Jucatorii CFR au o anumita valoare ,dar sa nu supraestimam……Poate ca aceste ratari au fost rodul crisparii,presiunii,dorintei de victorie.
    Ma gandeam la jucatorii lui Fener…..aia platiti cu milioane.Este evident ca neavand meciuri in picioare n-au avut suflu in fata lui Vaslui care a inceput deja campionatul.Dar aceeasi situatie o avem si noi cu Slovan care deja a jucat un tur……..tot ce pot spune este ca trebuie sa ne inarmam cu rabdare si sa incurajam echipa.Cu Vaslui merg pe 1 solist.

    Apreciază

    • Despre subiectul jucători tineri, de perspectivă, produși de CFR, nici n-are rost să discutăm. Ăsta pare un proiect îngropat pentru câțiva ani buni de acum încolo. Dacă în returul ăla odios, cu Minteuan pe banca lui Cârțu (de fapt, banca lui Mando), nu s-a încercat nici măcar un singur jucător de la echipa a doua (Traore nu se pune), acum nu mai e loc și nici timp pentru experimente. E păcat doar de copiii din Cluj și împrejurimi, care poate visau să crească mari fotbaliști la CFR 1907 Cluj. Nu știu ce juniori are acum clubul, dar mi-e greu să cred că aceștia ar putea face saltul direct la echipa mare, fără o perioadă de rodaj la CFR II. Știu că tot ce nu ține de prima echipă e o cheltuială în plus, nedorită (mai ales) în vremuri de criză, dar lăsați-mă măcar să am niște regrete gratis. Pe vremea comunismului (nu pe ăsta-l regret!!!), copiii puteau visa. Mai ales ăia care aveau teniși. Acum e capitalism sălbatic, iar banul privat trebuie bine drămuit. Probabil vor urma ani în care cei mai buni tineri fotbaliști români vor țâșni în lume la echipele spaniole din orașele în care lucrează părinții lor.

      Apreciază

    • Da, subscriu.As prefera sa vad si la CFR un centru de juniori performant, care sa produca.Ar insemna enorm pentru imagina clubului.Nu stiu ce calcule si-a facut conducerea, dar trebuie insistat si investit inteligent in acest sector.Ar fi un mare pas inainte pentru clubul nostru.Am arata ca nu suntem doar negustori iscusiti, dar si gradinari buni.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.