Varzalimpicii


Dacă tot începeau Jocurile Olimpice la ora la care juca CFR-ul, nu se putea ca ai noştri să nu celebreze cum se cuvine evenimentul planetar. Fiindcă (de acolo citire), nu este foarte important a câştiga (merge şi un egal), important este să participi.

Cam aşa au tratat ai noştri meciul de la Piatra Neamţ, acolo unde, acum aproape 4 luni, începea, dacă ne amintim bine, renaşterea noastră, trezirea după acel ultim şoc cu Chiajna. Acolo, la Piatra Neamţ, CFR-ul s-a repus pe picioare, a arătat că ştie ce vrea, că poate fi o campioană. Azi, prin comparaţie, a fost o biată figurantă, o echipă debusolată şi enervată de propriile neputinţe.

Noi nu participăm la Jocuri Olimpice. Nu atingem baremele necesare. Ţinând cont de biata noastră şchiopătare, am fi mai potriviţi la cele PARAlimpice. Şi ce mi-e „para” ce mi-e „varza” noastră. De asta spun: în acest moment, suntem cu adevăraţi „varzalimpici”.

Măcar, în treaba asta excelăm, suntem competitivi la foarte multe probe.

Cea în care cred că am putea câştiga detaşat este „Ştafeta orbească”, o goană după pase date doar de dragul de a pasa, fără un orizont de aşteptare bine definit, fără un „dă şi du-te”, din cauza nerealizării perechilor de jucători sau a nepotrivirii pe specificul unora. Dacă am ajunge să aşteptăm ca un fost fundaş central precum Gabi Mureşan să intre la astfel de combinaţii, atunci e clar că degeaba avem lot de 50 de jucători, ca o colecţie de timbre pline de dubluri, dar fără niciun exemplar de valoare.

Înfrăţită cu această probă este „aruncarea greutăţii… pe umerii coechipierilor”. De ce să încerce cineva să verticalizeze? Vin uneori Deac, Kapetanos sau Edimar din faţă pentru o pasă scurtă, iar Mureşan caută în continuare pasa lungă, ori Sare, acest Kivuvu ranforsat, priveşte tot către margine. Mai bine îngrămădeşti colegul de echipă! Se dau pase sus, la gât sau la şold, greu de controlat, pentru care e nevoie de preluare, de stop şi de întoarcere cu faţa către poartă. Trei mişcări în urma cărora până şi un apărător de-al Ceahlăului poate interveni.

Bastos, sare în extrema cealaltă. El se crede campion la scrimă de driblinguri. Se vede unul la unul cu un adversar, îl depăşteşte. Apare un altul, îl driblează şi pe acesta. Până la urmă se apropie de careu şi este luat pe sus de către intrarea hotărâtă a unui apărător central, din aceia, „din tată în fiu”. Care este soluţia lui la aşa ceva? Alegerea unui alt sport:

Adică… Săriturile. Căderile ca la groapa de nisip ne fac „mare cinste”. În câte dueluri au rămas azi în picioare Deac, Edimar sau, campionul absolut, Bastos? Căderi cârcite, demne de a smulge încă un centrimetru de fluier, ca la groapa de nisip. Mai lipsea doar Ronny pentru a fi formula de succes completă. O milogeală continuă, la fiecare deposedare. Jucătorul care cade astfel nici nu primeşte nimic, cât şi, în acelaşi timp, se scoate singur din joc pe acea fază. În loc să facă imediat pressing de recuperare, el stă jos în poziţia avion. Iar Andone bombardează cu sudălmi arbitrul asistent sau pe cel de rezervă, cântă în strună unor astfel de apucături teatrale. Unde duce asta? Când, în cele din urmă, Bastos chiar este obstrucţionat clar în careu (vezi ciocnirea frontală din a doua repriză cu un nemţean) nu primeşte nimic. Arbitrul devine convins că are de-a face cu un caz de „Petrică şi lupul la oi”.

Mai atletice par sporturile practicate de Kapetanos. Săritura în înălţime, la fiecare minge, sport la care Cadu, de pildă, a fost depăşit de Golubovici în 3 din 4 situaţii îşi are farmecul său inegalabil. Dar, grecul este polivalent şi excelează în alt sport. Atacantul nostru duce mereu luptele sale greco(chiar greco!)-române. Merită tot respectul pentru felul în care încearcă mereu să fie pozitiv, să se ia la trântă pentru fiecare minge.

Sprintenii şi sprinterii CFR-ului sunt, de altfel, inegalabili. Sougou, în bandă, nu are altă soluţie decât să alerge până pe turnanta stadionului din Piatra Neamţ, iar Deac combină chiar inedit cele două sporturi: alergarea cu înotul…pe uscat. Dacă terenul nu ar fi limitat şi finit, sunt sigur că am avea mult mai mult succes la acest cross country pe pajiştea verde, din păcate însă există mereu balastul mingii şi a chinului de a trebui să facem ceva şi cu ea.

Chiar şi aşa, anduranţa este la limita îndurării. Maratonul poticnelilor şi al poticniţilor denotă cu foarte mare precizie atenţia deosebită asupra detaliilor acordată în decursul cantonamentelor din Austria. Într-un cantonament la Sovata n-ar fi învăţat niciodata atâtea stângăcii. Pedalarea în gol la  proba de „pursuit” a adversarului s-a desăvârşit într-o aşa măsură în acest moment încât nici ultimele minute nu mai aduc schimbarea scorului, aşa cum se întâmpla sezonul trecut.

Tirul cu aer comprimat al lui Gabi Mureşan nu mai sperie decât cusăturile mingii, nu şi ale plasei porţii, totuşi meci de meci se antrenează în câteva şuturi de la distanţe de la care portarul nici nu poate vedea mingea, atât e de departe! Oricât de tare ar trage Mureşan, de la 30 de metri + portarul poate citi şi avancronica meciului până să ajungă mingea la el.

Însă, sporturile în care ne punem cele mai multe speranţe la „Olimpiada vărzoşilor” sunt cele legate de apărare. Fiecare intervenţie de acolo pare un mers pe bârnă, respingerile te fac să-ţi ţii respiraţia. Programul este mereu liber ales şi mereu foarte inventiv în dezechilibrări. Invariabil însă, se lasă cu mari presiuni în cei doi genunchi din mijlocul zonei, cei care tremură neîncetat. Pentru a scăpa de gol, ar trebui să împrumutăm o poartă de cricket, poate aşa, micşorând-o suficient, să scăpăm de gol. Ce nu pot înţelege este de ce, dacă este evident că mare parte a lotului a fost menajată pentru esenţialul meci de miercuri, Piccolo nu s-a regăsit în teren. El este singurul care ştie şi singur ce are de făcut. Restul nu află „harta de orientare turistică” decât în cearta cu coechipierii, ce succedă, tardiv, fiecare fază. Maftei şi Cadu au executat un program liber şi eronat ales, de tumbe la sol, în urma căruia adversarii veneau singuri la atac la fileu, fără niciun blocaj, fără block-out. Iar Stăncioiu, ridicătorul de praf de pe linia porţii, are „meritul” de a nu fi pus deloc ordine în acest „watter rafting” al fiecărei încercări de apărare. A avut 2 intervenţii de portar adevărat la început, apoi a încercat o săritură cu prăjina dezordonată în careu, la o fază la care Cadu a cam faultat ca să evite golul, fiindcă, altfel, niciunul dintre coechipieri nu se regrupaseră lângă minge, iar apoi, tot portarul nostru a fost în postura pertinentă a celui ce ridică din umeri la goluri. Că aşa e în viaţă: dai goluri doar din faze fixe, mai şi iei. Golul 2 însă rămâne monumental, este expresia perfectă a unui amical cu o echipă de amatori austrieci. Doar aceia ţineau atât de bine om la om şi doar aceia arătau atât amatorism în apărare cât CFR-ul!

Avem şi un caz de dopaj la această „Varzălimpiadă”, este vorba de Deac. Stupefiat de visele sale stupefiante, occidentale, Deac a fost o catastrofă cum nu s-a mai văzut „neam de neamţul lui”. A nimerit un singur corner, la golul lui Maftei, dar, în rest, ineficienţa lui a fost deplină. Cred că doar suma de transfer îl ţine acum ca şi titular. Edimar se poate simţi mândru: oricât de rău ar juca pe un post care nu îi este prea util, tot nu poate fi cel mai slab de pe teren. Avem apărătorii şi Deac pentru asta!

Iar dacă Ivo Pinto se poate alătura lui Kapetanos pentru felul în care au ţinut garda sus şi au mai încercat, ici-colo, câte un croşeu, Sepsi a fost de data asta “Pepsi”, adică un sponsor oficial al centrarilor adversarilor. Cele mai multe acţiuni ale lor au venit de pe partea lui, iar în atac, tot pe zona lor a fost o pace olimpică.

Antrenorul coordonator (sau dezordonator) al lotului a ameninţat îndelung cu o schimbare a 4-4-2-ului sterp, dar, ce-a ieşit a fost tot un 4-4-2 cu accente de 4-4-1-1, fiindcă Bastos a preluat un rol de genul Sougou, iar Deac şi Edimar s-au risipit mai mult în cazna mijlocului de a construi ceva. În faţă a rămas doar Kapetanos, cel pe care asistentul Şovre l-a luat la ochi. În prima repriză a reuşit performanţa de a semnala la el 3 din 4 offside-uri eronate, din care 2 în situaţii iminente de gol. Dar, nu ne putem supăra, nu putem invoca acest amănunt pentru insucces. E vorba, totuşi, de Ceahlăul, echipa lui 0-5 în faţa Petrolului, este vorba că o echipă ce se pregăteşte pentru „Olimpiada europeană”, în faţa căreia, echipa campioană trebuia să se impună chiar şi jucând 11 la 14 (sau 15, dacă adăugăm şi publicul „cald” şi „iubitor” de CFR de la Piatra Neamţ, oraş în care olimPizma românească este la ea acasă). Totuşi, aş semnala doar o fază pe care comisiile de disciplină ale LPF ar face bine s-o discute, chiar numai pe baza imaginilor video. Nu influenţa scorul un cartonaş roşu încasat în minutul 94, totuşi, un asemenea gest nu trebuie să rămână nepedepsit, chiar dacă televiziunea a făcut scăpată această fază.

Deocamdată scorul şi nervii pe care sunt sigur că i-aţi avut fiecare dintre voi ne scuteşte de alte comentarii. Sperăm (dar cam în gol) că miercuri vom avea parte de o trezire, dar, de vreo 3 meciuri oficiale tot aşteptăm asta şi nu se întâmplă nimic… Nimic bun, vreau să zic. Se pare că deschiderea jocurilor ne-a prins încă la vestiare, în fundul gol, fără întreg echipamentul unei pretendente la mari performanţe. Nu avem jucători pe câteva posturi-cheie, am pierdut şi ceea ce aveam, încrederea în apărare, iar Andone, deşi fost fundaş, nu are habar să le explice altora ceea ce el făcea, pe vremuri, natural, în teren. Asta este, unii chiar nu se nasc pedagogi. Singura mea speranţă reală este într-o nouă sedinţă a jucătorilor, doar ei de ei, în vestiar, aşa cum a fost acum câteva luni, după meciul cu Chiajna. Antrenaţi-vă voi singuri, baieţi!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Cateceva am scris pe pagina lui Calin . Aici mai adaug, ca sunt mandru ca Arpi vrea in primii 11 jucatori crescuti de CFR, scop pt care, probabil, a desfiintat echipa a doua…

    Apreciază

  2. Asa-i, Albule draga! Da, suntem in curu’ gol , ca oltenii ! Numai ca oltenii, primadata, se dezbraca singuri in curu’ gol, apoi isi pazesc hainele sa nu le fure altii. Noi facem ca si ardelenii : ne-am dezbracat si apoi, nu ne pasa daca ne fura altii hainele. Pfuuui !! Ce-i de facut, fratilor ? Pe „fotbaliatorii ” astia, ai nostri, trebuie sa-i invete cineva sa joace fotbal in echipa . Da’, io-s sigur de un lucru: ” and-one” nu cred ca-i-n stare !!!

    Apreciază

  3. Mda…joc exagerat de crispat, era evident ca misiunea de a castiga aceasta partida trebuia dusa la indeplinire obligatoriu, fara alte obiectii si s-a citit aceasta presiune prin nervozitatea fotbalistilor, dorinta de inscrie si de a rezolva meciul cat mai repede posibil.Din pacate, aratam foarte prost, dupa ce am vazut meciul cehilor din Kazahstan spuneam pe cheferetv ca n-are rost sa ne facem probleme, meciul va fi o formalitate deoarece vom intalni o echipa relativ disciplinata insa valoric, luata individual, modesta.Ei bine, dupa meciul de la Piatra-Neamt pot zice ca situatia noastra este diametral opusa cehilor, adica jucatori buni, dar care se plimba pe terenul de joc ca si gastele, intr-o miscare dezordonata si lipsita de ratiune, ratiunea de a fi eficient si de a castiga.Dupa jocurile cu Medias si Dinamo i-am acordat circumstante atenunante lui Ando, insa, din pacate, dovedeste ca nu are stiinta de a pastra tonusul sportiv al echipei la un nivel ridicat pentru foarte mult timp.E un bun mobilizator, insa un si mai bun demobilizator dupa atingerea unui obiectiv sau a unui prag de performanta rezonabil, precum castigarea campionatului.Arpi a gresit laudandu-l peste masura in urma cu 2 luni, iar acum, macar din motive de imagine, nu poate sa-i intoarca spatele, asa cum situatia de fata o cere si se vede obligat sa-l asigure de toata sustinerea si increderea, indiferent de costurile implicate.Sigur, asta transmite in presa, insa cum nu e singurul investitor de la club s-ar putea sa se vada nevoit sa ia decizii nepopulare, mai ales daca esuam in dubla cu Slovan.Personal, inclin spre acest scenariu, CFR Cluj a ajuns astazi atat de departe in fotbalul autohton multumita muncii, ratiunii si pragmatismului.Nu stiu daca schimbarea acestei strategii va aduce roade, in mod sigur e cel putin riscanta, sentimentele folosesc in relatiile personale, si nu in cele de afaceri care obliga la prudenta, responsabiliate, si reactie prompta.Vedem…

    Apreciază

  4. Ai remarcat foarte bine albule, daca Edimar nu poate fi considerat cel mai slab de pe teren, si nu a fost, atunci ii bai mare. Toata admiratia pentru Maftei pentru felul in care se mobilizeaza in situatiile grele, ajutand atacul (meciul cu Vointa sau pe Cluj Arena), dar mai rar vezi in liga lui mitica un fundas central atat de neputincios ca el. Ma intreb cate puncte din nota acordata de gsp (7) reprezinta golul marcat de el si cat la Kapetanos? 3, 4 sau 5 la Maftei si 1 la Kapetanos, zic eu.Intr-un fel e de inteles si Andone ca incearca sa dea sanse de joc si la alti jucatori din lot (ieri Sepsi si Edimar), dar aseara s-a vazut mult lipsa lui Camora, altfel am fi aratat cu doua motorase, el si Ivo Pinto, sunt doi fundasi laterali cu initiativa in joc, spre deosebire de Sepsi, care pe langa ca a prins o zi slaba, nici nu e genul de jucator cu un aport ofensiv insemnat.

    Apreciază

  5. Ivo Pinto marele castig , Deac marea pierdere. Unde esti tu Beto?? La primul gol respingea fara probleme. Si anul trecut se faceau asemenea gafe in aparare, dar era el, Beto in poarta care ne salva . In rest CFR inseamna aproape doar Kapetanos, singurul are-si face treaba, adica da gol. Cipriane, daca nici singur cu portarul la 7 metri nu reusesti sa dai gol inseamna ca ai o mare problema. Un plus pentru Batos care mai trage la poarta si scoare cate-un jucator din aparare. Chiar daca s-au transferat jucatori, noi am pierdut liderul, organizatorul apararii, mintea limpede in defensiva.

    Apreciază

    • Bine punctat: Beto era coordonatorul nostru si ceilalti 10 jucatori de camp ii recunosteau acest statut prin pasele repetate catre el.Nu stiu ce se intampla cu Felgueiras, observ ca accidentarea lui este totusi serioasa.Pana atunci, strangem din dinti si dam ochii peste cap de ciuda. :))

      Apreciază

      • Dacă s-ar fi vrut cu adevărat, l-am fi avut pe Beto și acum (chiar dacă, pe merit, ar fi fost cel mai scump și bine plătit cfrist. Oricum banii s-ar fi amortizat odată cu viitoarele trofee). El sigur si-ar fi dorit.

        Apreciază

    • Este ptr.prima data cand scriu un comentariu in tribuna cfr.O fac ptr. ca am aflat un lucru interesant si daca nu mi-o spunea un titular roman al echipei nu credeam.Felgueiras nu este accidentat a fost scos din lot la cererea lui ARPI!! Portarul i sa plans lui Arpi ca nu mai vrea sa se antreneze cu antrenorul cu portarii adus de Mr. Ando ptr. ca nu are ce invata de la un betivan dupa care Arpi la scos din lot.Puteti sa va interesati poate aflati mai multe.

      Apreciază

  6. Voi repeta din nou:antrenor slab,lot mediocru( pt. declaratiile si pretentiiile conducerii),transferuri subtiri( nu vad niciun jucator de certa valoare,capabil sa faca diferenta) urmeaza ,la fel ca dupa primele 2 titluri ,un sezon ratat.Cateva observatii:1. am jucat cu 2 echipe mediocre(ceahlaul de-a dreptul slaba), am obtinut ceea ce am meritat( ca joc) : 2 puncte,sau mai bine spus suntem deja la -4 fata de cel putin 3 dintre contracandidatele noastre( vaslui,steaua,petrolul,rapid si dinamo) care vor obtine 6/6 cu echipele cu care am jucat noi.2. Sezonul trecut in primele 2 jocuri ,cu adversari comparabili,am castigat lejer( 2-0 cu astra si tg. Mures)dupa meciuri bune cu multe ocazii.3. In cele 2 meciuri nu am reusit sa dam niciun gol din actiune,e drept am marcat 3 din faze fixe,dar celle 2 goluri de ieri au fost cadou,marcajul fiind inexistent 4.Am incasat 3 boabe, adica o medie de 1,5 goluri / meci pe care daca o mentinem ne vom putea ” lauda” cu recordul de goluri incasate de CFR in era Paszkany,lucru insa obisnuit pt. andone- tineti minte de ploaia de goluri cu depasirea tuturor recordurilor-incasata de dinamo la ultimul lui mandat.5.La 2 din cele 3 goluri primite stancioiu ( aceasta caricatura de portar) n-a schitat niciun gest,iar la al treilea a plonjat dupa ce mingea era in poarta.6.Capitanul Cadu inca sarbatoreste titlul ,cu dinamo si ieri a fost jenant,Deac si-a descarcat bateriile dupa pregatirea cu magath si lucescu- care a stiut sa-l valorifice,in prezent cu indicatiile si „sistemele” lui andone arata jalnic fata de acum 2 luni.7.Singura achizitie care misca ceva este pinto( cu lipsuri insa uneori pe faza defensiva)restul deocamdata nu m-au convins..”.decarul”valente ne-a taiat elanul ofensiv cu mediasul si a disparut din lot la piatra neamt,vass- cel mai slab cu dinamo- s-a remarcat doar prin cateva pase lungi pe flanc,recuperari si constructie progresiva-zero,sepsi mediocru – cu spatii largi disponibile pt.adversari,deac – vezi mai sus,felguieras accidentat inaintea debutului…8.imaginea cu andone care-si roade unghiile la meciul cu ceahlaul ca un copil in dificultate prins cu lectia neinvatata,ma face sa ma intreb: cu antrenorul asta abordam noi un sezon ultrasolicitant…urmeaza 4 meciuri adevarate in 2 saptamani( dubla cu liberec,vaslui si otelul ( d).Pronosticul meu: nu vom castiga niciunul asa incat vom ajunge la 7 meciuri fara victorie – pt. Andone un progres fata de cele 7 infrangeri consecutive intr-un mandat la dinamo…9.Principalul responsabil al acestui start ratat – Paszkany- continua declaratiile aberante vis-a- vis de andone si jocul echipei: ne anunta ca- l tine in continuare si daca ne elimina liberec: e dreptul lui ,echipa a devenit jucaria lui, dar sunt sigur ca dupa primele 7 meciuri sus mentionate ,dupa care urmeaza seria rapid(d),petrolul(a), dinamo( d) si pandurii( d) realitatea rezultatelor ii va schimba( ca si de multe alte ori)radical declaratiile si deciziile.

    Apreciază

  7. Btw. portarul. Am inceput campionatul cu un portar titular acceptabil (Felgueiras) si doua rezerve foarte slabe. Nu si-au dat seama ca titularul se poate accidenta? Vorbim de aparatorul central lipsa, de fantezista, de atacant de valoare. Dar problena cea mare este lipsa unui portar valoros. Il vedeti pe Edy in poarta in preliminariile CL? Ce imagine horror…

    Apreciază

    • …pe care este foarte probabil s-o vedem miercuri. Ideal este sa vina Felgueiras si sa faca tot posibilul clubul sa ramana si Beto (mai ales ca jucatorul agrea asta). 500.000 / salariu pentru Beto facea cat 25% sanse in plus pt accederea in grupe…

      Apreciază

  8. Chestia e ca ne-a invatat prost Mandorlini cu ale 14 sau 17 goluri primite intr-un campionat intreg, de-acuma, daca Paszkany face surpriza si chiar ramane incapatanat, va trebui sa ne obisnuim cu 2-2, 4-1, 3-5, 4-3, 1-6, 2-2, 2-2 etc. Doamne feri sa facem cincizecisiceva de egaluri in acest sezon, Supercupa am ratat-o la lovituri de departajare, tot la lovituri din astea putem castiga Cupa Romaniei, ne putem califica in grupele CL (cu 6 puncte n-ajungem in primavara europeana), dar cu 34 de puncte retrogradam sigur.

    Apreciază

    • Cred ca am ramas singurul ceferist in viata care admite ca i-ar placea sa vada CFR jucand din nou in B pentru ca acolo se aduna oameni mai relaxati, mai glumeti, care vin la stadion nu numai pentru fotbal, ci si pentru soare, iarba si aer.So, why not?! Orice lucru aparent rau are si o parte frumoasa. 🙂

      Apreciază

  9. Dincolo de tactica si orice, unde-i atitudinea? Jucatorii sunt platiti la zi, si au siguranta pe partea asta, dar trateaza cu atata lipsa de respect fanii! Cum jucatori platiti cu mult peste ai echipelor cu care joaca sa faca egal sau sa piarda? Cum astfel de jucatori pot sa castige atat de chinuit, si sa te tina mereu in „asteptarea” unui egal?
    Sunt profund dezamagit de atitudine. Profund dezamagit.
    Deac – un mare zero. Cineva ar trebui sa ii scuture fitzele din cap!

    Apreciază

  10. Pana la urma cred ca n-avem jucatori deloc. pt. ca nu e posibil. ca de trei ani nu jucam nimic cu toate ca antrenori am avut destui, si nici unul n-a fost in stare sa dezvolte un joc cursiv cu combinatii.Cu acesti jucatori nu se descurca nici Mourinio.

    Apreciază

  11. E adevarat ca jocul nostru (inca) nu impresioneaza si ca am facut deja doi pasi gresiti in acest campionat in care am mai spus ca nu noi suntem favoritii. Dupa acest al 3-lea titlu castigat ne-am intarit mai putin decat F.C Vaslui, dupa parerea mea principala candidata la titlu in acest an. A aparut probabil apoi si automultumirea jucatorilor, iar un factor deloc de neglijat de care trebuie sa tinem cont de acum inainte va fi arbitrajul potrivnic. Nu-mi face deloc placere sa ma leg de acest aspect pentru ca in general pare o scuza la indemana celor ce nu reusesc in acest sport sa dea vina pe arbitrii pentru a-si justifica neputinta fotbalistica. Totusi daca ne reamintim ce s-a intamplat in ultimele 9-10 etape din sezonul trecut, daca ne amintim de ceea ce s-a intamplat in supercupa cu Dinamo (atat pe dreptunghiul verde de pe National Arena cat si in clubul din Baia Mare in care a sarbatorit Craciunescu) si daca ne gandim si la arbitrajul de aseara, s-ar putea sa fim indreptatiti sa ne temem de ostilitatea cavalerilor fluierului de la noi. Au fost aseara vreo 5/6 faze litigioase cel putin ”la limita”, judecate toate impotriva noastra. Deac agatat in careu de portarul nemtean; Bastos lovit cap in cap de un adversar, faza petrecuta tot in careu; primul gol marcat din off-side de pietreni (off-sideul nu a fost la autorul golului Ichim, ci la un alt atacant nemtean ce influenta faza); Kapetanos oprit in mod eronat de 2/3 ori in pozitie (aproape) iminenta de a marca si am impresia ca am mai si omis ceva. De cealalta parte o singura faza cu probleme, faultul lui Cadu in careu, situatie la care se cuvenea probabil penalty. Faceti si voi o socoteala si veti vedea ca temerile mele sunt destul de indreptatite. Acum desigur ca ar fi nedrept sa cautam tapi ispasitori si sa nu vedem adevarata problema, jocul slab, nedemn de o campioana, dar daca Kape era lasat sa inscrie, sau daca ni se acorda macar unul din cele 2/3 penalty-uri, poate altfel se scria istoria acestui meci si poate mai prindeam putin curaj inaintea dublei de foc cu cehii de la Liberec. Totusi eu cred in continuare in echipa asta (mai putin in antrenor, e drept) si pariez in continuare pe o mobilizare exemplara a tuturor jucatorilor nostri pentru meciul de la mijlocul saptamanii viitoare. Hai CFR !

    Apreciază

  12. Mie nu mi-a displacut meciul!Fata de cel cu M edias, a fost mai cursiv mai legat.Au fost ocazii, au fost faze lucrate.Au fosT doua penalty-uri, doua offside-uri fluierate eronat, la faze lucrate si nu intamplatoare.
    Problema este ca apararea ia goluri extrem de usor.Nu numai primul gol ci si faza din min 1, cred ca putea sa ne faca sa incepem meciul cu 0-1 in cocoasa. Atunci a iesit bine Edy, dar in rest tremuram la fiecare centrare, la fiecare sut pe poarta. Si eu il respect si cred ca a facut multe la echipa, dar in acest moment e nevoie de un portar care sa domine careul, prin stiinta jocului de portar(Beto) sau prin alura, lucru care i-ar sta la indemana mai bine lui Minca.Oricum se impune rotatia portarilor( s- au luat prea multe goluri cu Edy in poarta si probabil nici unul imparabil), lucru normal in economia abordarii strategiilor viitoare.
    Foarte slab aportul defensiv al lui Gabi! Vinovat la ambele goluri.

    Apreciază

    • In acel filmulet, tunisianul este prezentat ca player-maker, second striker iar pe Wiki e dat aripa dreapta. O fi polivalent. Iata ca s-ar rezolva dintr-o lovitura doua din doleantele noastre: playmakerul si atacantul 🙂 Inca ceva: valoarea jucatorului este de 1 milion de euroi (transfermarkt). Acum ar mai urma sa-l reprofilam pe Rada ca portar 😀

      Apreciază

  13. Cica ar veni un atacant de 26 ani din campionatul Tunisiei, care a mai jucat in Quatar si care costa o avere, respectiv 500.000 euro. Sursa : sport.ro . De la Mauritio sau venezuelean, e o cadere cam abrupta, nu ? Exact ca si Vass in locul lui Silve sau Galvan . PS. Tot am asteptat si transferul lui Pereira pt a se mai incasa vreo 4 mil, evident in ideea reinvestirii unei parti . Acum sper din toata inima ca Pereira sa se pensioneze de la Porto, macar nu ne mai facem iluzii ca pana acum . Si ce zice T-Bone e un adevar, in liga a doua am revedea echipa noastra harnica si modesta, cu spectatori pur sange ceferisti care vin cu o ora mai devreme pt a juca tromf sau septic !

    Apreciază

    • Daaaaaaaa! :))) Uite ca mai sunt ceferisti care n-ar regreta intoarcerea in epoca romantica a clubului.Acum suntem in epoca lui scrasnita.Cei care am sustinut echipa si in celelalte divizii suntem mai detasati si, cred, mai obiectivi, pentru noi nu exista presiunea de a castiga in mod obligatoriu si dezamagirea crunta in cazul esecului.Pentru noi placerea de a veni la stadion este una in sine, de a veni la stadion si de a-i calca treptele.Ma scuzi ca am vorbit si in numele tau.Eu asa simt.

      Apreciază

  14. In debutul acesta de sezon parca incepem sa platim deja restantele adunate pentru norocul din finalul celuilalt campionat. Voua nu vi se pare? Totusi, dupa jocul prestat, chiar daca n-a fost unul deloc grozav, cred ca meritam 4 puncte dupa primele doua etape. Asa cred eu, poate ma insel. De exemplu aseara, in a doua repriza, cu exceptia fazei de la golul inscris, nu-mi amintesc sa-i fi vazut pe nemteni prea mult prin terenul nostru. In general am fost peste ei, dar si peste medieseni in etapa de debut. Ocazii ne-am creat in amandoua partidele, mai multe decat in era Costa (sau Cartu). Pacat insa ca nu s-au si concretizat mai multe. In general, cu toate lipsurile lui, Andone ne da, etapa de etapa, o echipa mult mai vie decat cea a predecesorului sau, Jorge Costa. Sigur ca nu e de ajuns, sigur ca ne dorim (mult)mai mult, sigur ca o campioana care se respecta trebuie sa arate altfel, trebuie sa-si domine mult mai categoric niste adversari care nu prea vad cum ar putea termina campionatul mai sus de jumatatea clasamentului. Asta in cel mai fericit caz pentru ele, Ceahlaul nu e exclus sa aiba anul acesta si niste emotii cu retrogradarea. Si totusi, echipele astea, Medias si Ceahlaul, vor mai incurca si pe altii, de asta nu ma indoiesc. La Medias si sub Pietricica se lucreaza in liniste, si se lucreaza bine, gospodareste. Cred ca Enache si Pusztai sunt antrenorii cei mai relaxati din Liga lui Mitica: matematicianul are toate sansele sa ajunga (stiu ca suna ca dracu)… un Ferguson de Medias, mai ales ca niciunul dintre patronii echipelor cu pretentii de la noi, nici macar Paszkany, nu pare sa aiba ochi si pentru el. Celalalt, Enache – ”Wenger de sub Pietrisica”, daca ne gandim la numarul mare de fotbalisti tineri pe care-i promoveaza – este primul antrenor al Ceahlaului care a reusit sa-mi lase impresia ca la Piatra Neamt se poate construi si o echipa decenta, care sa si practice un fotbal placut ochiului, dar care sa nici nu se transforme intr-o formatie de tip ABBA, asa cum imi paruse echipa nemteana de niste ani incoace, mai exact de la desfiintarea ”cooperativei”. Mie Enache imi lasa senzatia ca va mai antrena la Piatra Neamt atata cat va avea el chef, pentru ca face o treaba buna acolo, iar Pinalty pare poate singurul sef din fotbalul romanesc care dovedeste ca a inteles ceva din greselile trecutului, si-si lasa antrenorii sa-si faca treaba cat pot ei de bine. Cu bani putini, dar cu un proiect foarte clar, a facut acolo o echipa tanara, dar destul de frumoasa, cu cativa fotbalisti de calitate: mijlocasul Stana, din piciorul caruia pornesc mai toate fazele periculoase ale pietrenilor (la talentul sau ar fi meritat cu siguranta o soarta mai buna); apoi Aitor Monroy (spaniolul format de Atletico si aflat in vara asta si in vizorul Rapidului), golgeterul Golubovici (un gol inscris cam la doua etape de cand a venit in Liga I) , Jovici ( un portar peste destui dintre cei pe care ni-i propune Liga I), sau internationalul ( daca bine am inteles eu) sloven Tolimir, cosmarul nostru de aseara, sunt alte cateva nume interesante dupa parerea mea. Atunci cand va reveni pe teren si argentinianul Lucas Garcia, unul dintre cei mai buni mijlocasi ofensivi din campionatul nostru, atunci cand tinerii Marc, Ichim, Chis, Tepes, Pavel, Chitosca, Daruiala, Achim sau Gafita se vor mai coace putin, cred ca Liga I va avea inca o echipa frumoasa si in Moldova, cu un stadion pe masura, iar Ceahlaul va propune an de an granzilor Ligii I cate un fotbalist de calitate, la fel cum a facut si in vara aceasta prin stelistul Dumitras. Revenind la echipa noastra, nu stiu daca ar fi prea multe de zis: Stancioiu, prin nesiguranta pe care o arata, ne face sa ne aducem aminte cu tot mai adanca recunostinta de Beto, si sa-l pomenum tot mai des pe ex-brasoveanul Felgueiras. Evolutiile lui Cadu, Maftei, Rada (sau care-or mai fi) imi dau tot mai mult de gandit; in timpul meciului de aseara imi venea tot mai des in cap refrenul de pe Tribuna: mijlocas ofensiv, atacant si… fundas central. Acum, vazandu-i pa Cadu si pe Maftei, ma intreb daca nu cumva ne-ar mai trebui, pe langa stopperul de picior stang, inca unul…de picior drept? Sau sa fie de vina oare numai nesiguranta pe care pare ca le-o transmite Stancioiu? Sa conteze oare aceasta atat de mult? Nu stiu ce sa spun, poate vreunul dintre voi, care a facut fotbal la un nivel cat de cat inalt, sa ma lamureasca la acest aspect. Pe stanga, Stersi (pardon, Sepsi), a fost… Pepsi, Schweppsi, orice, numai fundasul capabil sa-l inlocuiasca cu succes pe Camora nu. Deac, la fel de haotic in joc, Sare si Muresan la fel de impotenti pe faza de constructie cum ii stiam si cum trebuia sa-i stie si Andone. Singurii care nu m-au dezamagit au fost Pinto, Kapetanos si…inca o data (oare il va mai tine macar pana intram in Liga?), Rafael Bastos. Cam atat. A,…poate va intrebati careva de ce n-o fi jucat titular si Sougou. Eu cred ca am o explicatie: Ando o fi auzit ca intre plaiesii lui Pinalty, pe partea pe care senegalezul ar fi trebuit sa zburde cam mult, este si unul cu nume cam fioros: TEPES. S-o fi temut nea Ando ca nu cumva sa ni-l confunde pe senegalez cu vreun otoman, si, fereasca Dumnezeu, sa ni-l traga cumva in…tepes? Alta explicatie, logica, eu nu am. Forta CFR!

    Apreciază

    • te contrazic, lumea se plangea de costa pentru lipsa de spectacol si pe buna dreaptate, nu era. nu e nici pe vreamea lui andone da macar pe vremea lui costa nu luam goluri, apararea functiona. in meciul de aseara s-a vazut din avion, inca din prima repriza ca gabi muresan nu e in apele lui. a fost schimbat, romaneste abia dupa ce s-a luat golul 2 la care el a fost principalul vinovat. cel tarziu la pauza, un antrenor cu coloana l-ar fi schimbat si l-ar fi introdus pe vass. deac a fost un titirez care se invartea fara nici un orizont, schimbat si el si introdus sougou. aceste 2 schimbari facute la pauza ar fi adus fara dubii 3 puncte aseara. bastos e acelasi jucator indolent, ce-i drept cu o vointa mai mare decat in sezonul trecut, dar fara randament, trebuie fortat valente care mie mi se pare un jucator bun, peste bastos si care trebuie integrat cat mai repede. sunt parerile mele si doar mi le expun.
      andone e roman, inconjurat de foarte multe optiuni, se pierde sau le alege pe cele mai proaste, a se vedea evolutia tarii de la 89 incoace. la cfr trebuie un antrenor strain cu coloana si stiinta jocului de fotbal, vezi bergodi, trombetta..pana si mandorlini…trist dar jocul anost al echipei noastre nu mai poate fi urmarit, creeaza nervi si tigari fumate in conditiile in care incerc insistent sa ma las de fumat…

      Apreciază

      • Si eu cred ca trebuie insistat mai mult cu Valente. E fotbalistul care, intr-o forma buna, poate ajuta mult echipa. Si in Vass am incredere mare, pacat numai ca timpul e cam scurt pana la meciurile cu adevarat importante: cele din cupele europene, pentru ca pe mine anul acesta aproape ca nici nu ma intereseaza competitiile interne. Asta pentru ca socotesc ca a cam venit vremea sa mai aratam si prin Europa ca la Cluj s-a inceput un proiect serios, pentru ca degeaba suntem zmei prin campionat, daca pe afara aproape ca nu contam. Cel putin eu asa privesc in momentul de fata lucrurile astea. // Am vazut ca mai nou pe Tribuna tot mai multi se gandesc care ar fi pozitionarea cea mai buna a lui Sougou: central ( in spatele lui Kape), sau in dreapta? Eu cred cam asa: la lotul de care dispune acum CFR, cel mai bine s-ar plia sistemul cu 2 inchizatori, un varf impins, sustinut din spate de alti trei. 4-2-3-1 deci, si nu 4-4-2. Inchizatorii Muresan si Vass, Kapetanos varful, Valente (sau Bastos, pana e in toane bune) in spatele grecului, Deac/ Valente in stanga si SOUGOU DREAPTA. Asta mai cu seama in meciuri in care intalnim adversari gen Ceahlaul, cu care trebuie, macar in teorie, sa jucam neaparat la victorie. De ce e esential ca senegalezul sa joace mai in banda in astfel de meciuri? Din mai multe motive, cred eu: I -echipele mici se grupeaza foarte bine in centru, lasa spatii putine acolo, iar Sougou in astfel de situatii e aproape un anonim. Viteza, punctul sau forte, nu mai ii e buna aproape la nimic, pentru ca pe astfel de echipe rar le poti surprinde pe contraatac. II – In banda in schimb spatiile pentru african sunt mai mari, si ajutat si de viteza poate depasi mai usor apararile adverse. In plus ( III ), sa nu uitam de centrarile sale excelente, cu care ne-a tot obisnuit in sezonul trecut. Problema a fost ca atunci cand Costa il tot folosea pe african pe extrema, grecul Kapetanos era ori rezerva, ori accidentat. Degeaba alerga Sougou ca nebunu, degeaba dadea el niste centrari de nota 20, ca nu prea era cine stie cine in mijlocul careului: Weldon era un atacant bun, dar nu cu cine stie ce talie, iar de Ronny sau de un altul nici nu cred ca e cazul sa pomenim. Acum insa, cu un Kapetanos in forma de zile mari la finalizare, dar si cu un servant ca Sougou, cred ca nicio aparare din lumea asta nu ar putea sta linistita nici macar o secunda atunci cand ar intalni CFR. In plus, si pe stanga, acolo unde ar aparea Deac ( sau Valente, care pare ca exceleaza la capitolele pase&centrari) , am arata aproape la fel de bine in privinta aceasta. Daca ii mai socotim aici si pe ofensivii nostri fundasi laterali ( Camora, si mai ales Pinto), amandoi cu centrari de buna calitate, cred ca Pantelis Kapetanos ar avea toate motivele sa fie multumit. Si la fel si noi. 🙂 Cred ca nici ideea pe care Albu a enuntat-o in primavara, cu SOUGOU IN SPATELE VARFULUI, nu ar trebui lepadata, dar asta numai in meciurile cu adversari cel putin de calibrul nostru, si numai daca conducerea noastra nu mai reuseste sa transfere nimic acolo ( stim poezia: atacant si mijlocas ofensiv). Recunosc, si eu ma numar printre cei care s-au grabit sa-l felicite pe Albu atunci, si mai socotesc si acum ca mutarea lui Sougou mai central s-a dovedit a fi una fericita pe finalul de sezon. De ce? In primul rand pentru ca in meciurile respective mai toti coechipierii sai erau morti din punct de vedere fizic, si atunci era si pacat sa-l irosesti in banda pe singurul fotbalist viu din lot. Si mai este inca un aspect: in vara asta, cum, necum, ne-am mai si intarit: forta ofensiva, oricum ai lua-o, a mai crescut prin aducerea lui Deac, Valente si chiar Vass (clar mai ofensiv decat Sare) . Acum cred insa ca Sougou ne-ar ajuta acolo numai in meciurile din Liga Campionilor, sau eventual in partidele de campionat cu echipele de la varf sau cu un joc mai avantat ( gen Vaslui, Steaua, Petrolul, Pandurii). // Despre ANDONE ce sa zic? Omul asta ne-a ajutat la greu, ne-a facut campioni inca o data, cred ca merita sa o lasam mai moale cu contestarile, macar pana vedem ce facem prin Europa. Atata merita si el din partea noastra, nu credeti? Este presiune destula pe el si asa, nu-i cazul sa cautam sa o mai punem si noi. Asta daca intr-adevar suntem noi atat de importanti, desi eu ma cam indoiesc. 🙂 Apoi, eu tot nu renunt la parerea mea: echipa noastra n-a jucat cu mult mai grozav nici in era Costa, si nici in celelalte: Cartu, Conceicao, Trombetta sau chiar Mandorlini. O fi fost unii dintre ei mai antrenori, aici nu va contrazic, dar eu tot nu uit ca echipa noastra tot cam impiedicata era: mereu ne chinuiam, mereu scrasneam din dinti, mereu tremuram pana in ultima secunda si niciodata nu aratam a zmei. Cate victorii categorice, in care sa n-aveti emotii, va vin in minte ?…Singurul in vremea caruia macar stiam o treaba era Mandorlini: nu luam gol! Si daca mai avem si norocul sa marcam, atunci 90% terminam invingatori. // Daca tot va fi sa aducem altul in locul lui Andone, eu l-as prefera pe GRIGORAS (dupa atata viata de cioara mi-as dori macar sa incercam sa fim si noi vulturi, sa cautam si noi sa jucam fotbal). Sau pe Boloni, in cazul fericit in care intr-adevar ne dorim sa semanam si noi candva cu Sahtiorul…

        Apreciază

        • Cei care aveti cumva rabdare sa-mi cititi comentariile, va rog sa ma scuzati in cazul in care va plictisesc: nu stiu cum fac de-mi ies mereu atat de lungi (macar de-ar fi echipa noastra una mai scurta) 🙂 . Acum poate ma intelegeti de ce intotdeauna am fost aparatorul articolelor kilometrice ale lui Albu. Ce vremuri!…

          Apreciază

          • Sincer nu vad rostul unor comentarii-roman, cel putin pentru ca majoritatea cititorilor sar din schema astfel de postari.Astazi nimeni nu are chef sa-si piarda prea mult timp cu cititul, si daca citeste prefera sa fie un autor bun, cunoscut, care sa-l asigure ca nu-si pierde timpul.Deci, sfatul meu e sa o tineti mai din scurt, rezumati-va ideile mai concis ca nici dracu’ nu sta ore in sir sa citeasca disertatii despre un meci de fotbal cu Ceahlaul.Eu nu zic ca nu va straduiti, in speta si Albu, insa riscati sa nu fiti cititi din motive legate de timp.Un comentariu scurt si la obiect e mult mai apreciat decat unul nesfarsit de lung, scaldat in figuri de stil si comparatii, presupuneri, supozitii si scenarii.Ma bucur sa avem ceferisti ca Albu ce nu precupetesc vreun efort sa-si exprime punctul de vedere asa cum simt ei, insa repet, risca sa fie ignorati de marea masa a potentialilor cititori si e pacat si incorect fata de munca lor.

            Apreciază

          • Tibone, departe de mine gandul de a-i linge in… dos pe domnii Albusibiu, Cj07 sau alti editorialisti de pe acest site. Adevarat, uneori articolele domniilor lor sunt lungi, chiar trebuie sa mi adun rabdarile ca sa le citesc. Dar sunt lucruri care chiar ma intereseaza, sunt importante pentru mine. Logic deci, chiar daca le citesc „in rate” (cum ma sfatuia Albu), nu las nimic necitit. Nici macar comentariile.

            Apreciază

  15. Am o intrebare. Daca-l aduc pe acel atacant minune sau pe altul, jucatorii adusi vor avea drept de joc in calificarile pentru CL? Sau in EL? Ca daca nu, putem sa-l aducem pe Messi sau Ronaldino, tot aia e, va conta doar pentru liga 1.

    Apreciază

    • Eu asa stiu ca lotul transmis e doar pentru dubla cu Slovan. Pentru play-off se poate trimite alta lista, iar pentru meciurile din grupe, din nou, alta lista. Atat doar ca Messi ala care vine sa nu fi jucat deja in aceasta editie de cupe europene pentru un alt club.

      Apreciază

  16. e bine ca v-ati invatat sa va doriti titlul an de an insa, si va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, chiar nu are rost sa ne gandim la asa ceva anul asta! eu, sincer, sper sa nu retrogradam. exact cum numaram punctele stranse pe vremea lui minteuan asa am inceput sa fac si acum. si tare as prefera ca in loc de 2 egaluri sa avem o infrangere(chiar si cu 5-0) si o victorie(chair chinuita, cu 1-0). matematica nu minte! nu-mi mai fac iluzii nici pt cupa, desi acesta ar fi drumul cel mai scurt pt cupele europene, iar despre CL chiar nu stiu ce sa zic. sper ca norocul sa ne insoteasca si jucatorii sa joace ca pt 50k euro. asta e, Dumnezeu cu mila. cam cate puncte ar trebui sa avem ca sa stam linistiti in privinta retrogradarii?

    Apreciază

    • Exagerezi.Chiar sa retrogradam nu va fi cazul.Eu crez ca suntem intr-un moment de cumpana si avem nevoie de 1-2 victorii insiruite pentru a ne recastiga increderea in fortele proprii.Stai linistit, nu suntem la un nivel atat de modest, traversam o perioada mai nefasta care poate fi trecuta cu ajutorul suporterilor mult mai repede.Cu Slovan sper sa vad un stadion cu cel putin 14.000 de oameni.CFR are nevoie de aportul publicului in aceste clipe.Nu doar fotbalistii trebuie sa se mobilizeze, ci si noi.Forta CFR!

      Apreciază

      • …ai dreptate, azi lumea isi cam pierde timpul, dar daca tu consideri cititul o pierdere de timp nu ai dreptul sa dai sfaturi unuia care scrie. El scrie pentru cei care au rabdare sa-l citeasca, iar tu care preferi sa-ti pierzi timpul in loc sa-l citesti da-i drumul, pierde-l, dar nu vorbi in numele altora. Cititul ne plictiseste pentru ca am uitat sa ne folosim imaginatia, avem nevoie de stimulii moderni 2d, 3d ,4g, etc. pt a ne gadila creierul artificial, stimuli pe care o carte te provoaca sa-i fabrici tu, in capsorul tau. Epoca moderna a adus cu ea prin lumini, viteza, sunete, mirosuri si plictiseala.Trist.

        Apreciază

        • Ai inteles tot.Se vede cat de mult citesti dupa concluziile pe care le-ai desprins.Sau ma rog, citesti si tu cum pisica citeste calendarul…te uiti lung si de pomana.Iar circul cu „trista lume moderna” pastreaza-l pentru „Tezaur folcloric”.Aici e prezentul.

          Apreciază

          • Observ ca tu repezi pe multi de pe aici. Te inteleg ca esti cfrist mai vechi-tot respectul-dar daca nu-ti place un comentariu al unuia ori incerci sa te faci mai explicit ori iesi la o plimbare in Gruia si uita sa ataci persoana respectiva. Fara ofense te rog!

            Apreciază

          • fiecare isi face prezentul cum vrea el, iar tezaurul folcloric chiar avea calitate. dai dovada de multa ignoranta si superficialitate. trist e ca te si crezi mai destept decat ceilalti. ma opresc aici ca nu vreau sa pierzi startul in goana ta dupa bani sau mai stiu eu dupa ce valori alergi tu.

            Apreciază

        • Nu, dezerbi, tu dai dovada de ignoranta.Eu spun ceva, tu intelegi altceva, si apoi emiti opinii in necunostinta de cauza ca inca vreo 2-3 de pe aici.Am spus foarte clar ca pentru o buna audienta in jurnalistica de azi e de preferat sa se scrie mai concis si mai la obiect, se numeste adaptare la realitate si nu la „Tezaur folcloric”, emisiune a carei valoare n-o contest(dar si fara sa ma fi interesat vreodata).Eu n-am zis omului ce sa faca, i-am lasat doar de inteles ce poate obtine reducand fizic lungimea acestor editoriale, absolut admirabile in esenta lor, respectiv sa castige un public mai numeros.Ce-i asa de complicat chiar nu inteleg…ati facut insolatie, ati baut gaz, ati calcat pe un cui la iesirea din cabina de vot?!Bun, hai ca-i destul, s-au vorbit destule prostii azi, nu mai raspund la provocari, macar pentru o perioada. 🙂

          Apreciază

          • Mai puppy t-BONNE
            daca nu-ti convine ceva scrie acasa.Daca vrei echipa in liga a doua ia-o si du-o in liga a doua.
            Daca suferi pentru ca imi exprim o mopinie ca FAN CFRist(si cred ca este o opinie realista) su-te la doctor(ca sa nu te trimit in alta parte). Asta e un site al CFRistilor se ieri de acum doi ani …
            asta ae

            Apreciază

  17. T-Bone, DE GUSTIBUS ET COLORIBUS NON DISPUTANDUM (Seneca). Deci, daca nu-ti plac articolele si comentariile lungi, ok, e parerea ta si poti foarte bine sa treci peste ele. Dar de aici si pana a jigni pe cineva („citesti si tu cum pisica citeste calendarul…te uiti lung si de pomana”) ptr ca are alta parere decat tine, e cale lunga. Florinaccio poate scrie comentarii de 10 pagini, daca asta considera, iar dezerbi are tot dreptul sa fie de acord cu el fara sa fie jignit de cineva. Cat priveste pesimismul unora privind jocul si viitorul imediat al echipei, consider ca este nejustificat. Priviti statisticile privitoare la prima etapa; CFR, echipa cu cele mai multe atacuri, cele mai multe suturi, a doua la dueluri castigate si printre primele la ocazii de gol !!! Iar etapa aceasta probabil v-a fi la fel. Oare cifrele astea chiar nu va spun nimic ? Oare asta nu inseamna un joc mai ofensiv si mai spectaculos decat acum cateva luni ? Oare nu majoritatea dintre voi spunea-ti ca preferati un joc frumos in locul unui rezultat chinuit ? … Punand aceste lucruri in balanta (plus lotul actual, plus determinarea sporita, plus convingerea ca o sa mai vina jucatori), parerea mea este ca echipa se afla pe un trend ascendent. Iar, ptr a ne convinge cu adevarat unde ne aflam, Andone trebuie sa mai ramana cel putin un an la echipa (nu uitati ca in primii ani Ferguson a avut rezultate indoielnice). Lipsurile majore, consider eu, sunt deocamdata in faza defensiva. Nu avem portarul care sa coordoneze apararea, iar fundasii (spre deosebire de tacticile precedente) sunt pusi sa evolueze putin mai avansat, fara a avea inca automatismele necesare contracararii jocului pe contaatac a adversarelor. Cu alte cuvinte, plusuri exista, iar minusurile pot fi remediate. Iata de ce sunt eu optimist… Scuze, T-Bone, si comentariul meu este lung si poate am alta parere decat tine.

    Apreciază

  18. Ca sa-l citez pe Andone: in plm, nu e un moment de cumpana….e un moment normal (din pacate) la noi….
    Sunt probleme in aparare, „le-am depistat”, urmeaza sa lucram…..
    Atacul nu functioneaza< urmeaza sa lucram….
    Mijlocul inexistent….urmeaza sa lucram……

    Banii sunt: ii luam, io (plm) si jucatorii….Pai de ce sa mai si jucam?
    Stancioiu: o iesire din care io nu am facut nici in divizia nationala "judet" acu 127 de ani…..(mai mare bafta ca la loz in plic…invatat de mine: daca portarul hotaraste sa iasa iese, nu se opreste niciodata…dar io-s mai invechit…in 10 cazuri din 7 la asa iesire iese gol…)
    Cadu: nesigur si cam pierdut (+ aproape un 11 m….desi poate a facut bine atunci…)
    Maftei: exemplul tipic de vaca care da 2 litri de lapte si pe urma ii da un picior in coaie la laptareasa…(la gol a scos din ofsaid tot ce a fost P-Neamt..)
    Muresan: si da-i, si da-i, si iar lupta….(in "plm")
    Deac: mai e mult pana la Atena? (citat din alergarea lui….?…..de la Marathon, ca io mai pot, dar nu vad pe nimeni nicaria…

    Nu mai continui…e fara rost: avem jucatori BUNI, trebuie un ANTRENOR care sa poata valorifica ce "sezista" in lot…

    Astept toate reactiile adverse, cu drag!!

    Apreciază

  19. Constat ca in ultimul timp a aparut unul pe-aici care vad ca incepe sa ‘” organizeze” Tribuna CFR : cat sa scriem,ce sa scriem,sa nu criticam conducerea ,sa fim ca el ” privitor relaxat” ,sa nu ne intereseze cifrele ( matematica) ,dar nici literatura( cititul il oboseste,dar nu inteleg cine- l pune sa citeasca comentariile noastre) .In plus ne mai trage si de urechi ( Albu e rautacios si cinic,Canad n-are bun simt etc.) si culmea tupeului ,in viziunea lui toti care criticam citez” ne plangem ca babele”.Daca-l citesti sa incerci sa intelegi ce exprima mintea lui mai odihnita decat a noastra a celorlalti( care de moda veche fiind ne mai place inca cititul,exprimarea logica si argumentata a ideilor pornind de la fapte,rezultate,cifre)constati ca este pe scurt incoerent si contradictoriu de la o postare la alta.Spre exemplu sa vedem ce spunea inainte de meciul cu ceahlaul si dupa: „avem cel mai bun lot…s-au facut transferuri cu cap…spectacolul e agreabil ,promite ,place… putin respect pt.campioana en -titre „respectiv citez ” joc exagerat de crispat…aratam foarte rau…jucatorii se plimba pe teren ca gastele intr- o miscare dezordonata si lipsita de ratiune „etc.In final ne linisteste anuntand solutia magica a redresarii citez ” avem nevoie de 1? – 2 victorii insiruite …” ,ma intreb cu ce rezultat se poate insirui o singura victorie ca sa iesim din criza ? .Concluzia: pt. el sirul cuprinde unul sau doua elemente adica prin extrapolare tot atatea idei pe care le poate citi si exprima in conditii de criza intelectuala prelungita.

    Apreciază

    • Nice try, IQ subunitar, dar las-o, ca macane.Rezuma-te la fotbal, nu-ti forta neuronul ala singuratic cu alte subiecte ca poate se scurtcicuiteaza.Ar fi pacat. :))

      Apreciază

  20. Bun, fiindca observ cativa ceferisti care au sarit in sus ca niste clatite fripte in apararea lui Albu, desi interventiile lor au fost lipsite de noima, complet inoportune, atrag atentia la niste treburi simple: Eu nu sunt aici pentru fanclub Albu si nici pentru a infiera oameni, cu atat mai putin pentru a ma da „mare ceferist”.Eu sunt aici pentru a schimba impresii si pentru a citi parerile altora legate de CFR Cluj, fani sau nu si la randul meu sa-mi spun punctul de vedere.Eu n-am treaba cu nimeni si cu atat mai putin imi place sa fiu provocat, dar daca va arde tastatura sub degetele, aia e, primiti replica scurt si la obiect, my way.Daca am recomandat lui Albu sa isi scurteze editorialele nu inseamna ca el trebuie sa execute „ordinul”, am motivat clar si frumos logica unei astfel de modificari(oricat s-ar chinui nefericitul IQ<1 sa va dezinformeze), in plus nu sunt primul care ii da acest sfat, dar absolut firesc e alegerea lui ce sa faca, e timpul lui, munca lui si subscriu opiniei generale ca aduce mari servicii clubului prin activitatea sa jurnalistica din forumurile alb-visinii.Lui i-am spus demult, cand abia intrase pe cfrmania ca scrie foarte fain si il felicitam calduros, ma bucuram sa vad o sustinere atat de viguroasa a CFR-ului in afara Clujului.Deci, stimati colegi, scoateti-va "morcovul din fund"-cei care l-aveti- si chill out, nu va stresati aiurea si din orice, ma gandesc ca aveti si voi lucruri mai bune de facut.Cheers!

    Apreciază

    • Ma, Albu nu a intrat ulterior pe Tribuna…e membru fondator…..Asta numai ca sa stii, ca tu (si nici eu) nu am fost fondatori…..

      Apreciază

    • In plus da-ne grila ta proprie de IQ, inainte de a da „verdicte” de IQ subunitar…..
      Dupa grila ta tu cat ai???
      Vrei sa stii grila mea?? Nu cred…….ai pica….

      Apreciază

        • Domnule cfr-ist (sau mai puppy t bonne) , daca ai febra pune-ti un supozitor si du-te la culcare. Eu si cu ceilalti de aici ne simtim bine exprimandu-ne opiniile referitor la acest club. Daca ceva nu-ti place, scrie acasa sau lu base sau lu boc sau lu tise si lasa acest site celor care vin aici ca sa afle ce se mai intampla cu echipa lor si nu mai fa retardat pe nimeni pentru ca nivelul tau de exprimare este mult sub nivelul lui Retardila. Iar daca nu-ti convine te rog frumos sa-ti schimbi echipa(ca o sugestie sa nu te duci la Rapid ca acolo am pile si iti fac aia fundul prastie). Hai salut si Fortza CFR!!!!

          Apreciază

          • Te rog sa nu ma iei pe mine la rost pentru faptul ca parintii tai n-au fost acasa in primii sapte ani de viata.Nu-s eu vinovat ca ai crescut pe strada, in canale, departe de grija celor care ti-au dat viata.Te pot compatimi, insa nu te pot ajuta cu nimic, tu singur trebuie sa renunti la cersit si ciordit, si tot tu ai obligatia sa dai un sens existentei tale amare de pana acum.Iti tin pumnii!Bafta!

            Apreciază

  21. Chiar daca voi fi taxat si eu, va aduc aminte ca acest site nu este facut pentru lupte interpersonale. Putem avea pareri diferite, putem sa le exprimam liber, nimeni nu ne cenzureaza. Este decizia membrilor fondatori daca vor permite degradarea acestui site intr-una de stilul gesepeului.

    Apreciază

  22. Este bine ca ne dorim victoria,sa fim competitivi……dar trebuie sa realizam ca vorbim despre un joc.Hai sa fim mai relaxati…..echipa acum are nevoie de incredere si de sprijinul suporterilor,adica a noastra.
    In cele doua etape trecute pot spune ca am vazut o implicare fizica superioara fata de campionatul trecut.La capitolul asta cred ca stam mai bine.Am castigat 2 fundasi laterali cu forta si apetit ofensiv.Il vad pe Bastos cu dorinta de a se impune si cu implicare in joc.
    Daca privim doar rezultatele avem motive sa fim nemultumiti…..dar suntem totusi la inceputul sezonului si inertia este mare.Imi aduc aminte de o partida de fotbal( din esaloanele inferioare) cand la pauza aveam 3-0 in deplasare(in poarta a fost Nagel frizerul).In partea a doua am mai inscris o data dar centralul a anulat golul pe motiv de ofsaid(fara ca tusierul sa semnalizeze ceva).Astfel ca de la un ipotetic 4-0 ,in prelungiri ii ceream centralului sa fluiere sfarsitul partidei…….scor final 3-3!
    La Piatra-N am avut decizii contra :
    -2 ofsaiduri gresite la Kape cand scapase la poarta
    -2 penaltyuri(cel putin) la Deac si Bastos
    -primul gol al nemtenilor din ofsaid
    Sunt prea multe domnilor……..ganditi-va ce scandal monstru a fost in prima etapa din retur cu un corner acordat gresit pentru noi(la meciul cu Tg.Mures.Faptul ca ai nostri conducatori tac ,este de inteles avand in vedere meciurile ce vin.
    Vorba lui Borcea:masacru in direct!

    Apreciază

    • Eu subscriu parerii lui Arpi: arbitrii slabi.In timpul meciului imi smulgeam parul in cap cand vedeam ce aiurea se fluiera, dar cred ca a fost vorba de incompetenta si nimic mai mult.Sigur, si arbitrii au o spaima in suflet sperand sa nu dicteze incorect in favoarea CFR-ului vreo faza de joc, cu gandul la posibile scandaluri plecate din gura lui Porumboiu sau Becali, fara sa mai pun la socoteala influentele lor din mass-media bucuresteana ce-i iubeste si adora la infinit.Oricum, a fost al 3-lea joc, trebuia sa se cunoasca o schimbare in bine cel putin fata de meciul din supercupa, dar am jucat dezmembrat, haotic, impulsiv, mai slab decat cu Mediasul unde inca existau sperante de revenire in meciurile viitoare.Evident, formula de 4-3-3 a fost un esec total, am vazut doar individualism si desincronizari sub o stare de nervozitate si impulsivitate.Cum ziceam mai sus, probabil jucatorilor li s-a cerut explicit sa castige jocul rapid si categoric pentru un moral bun la meciul de miercuri.N-au stiut transforma aceasta presiune in energie pozitiva si am scos un egal ce apasa din nou pe umerii fotbalistilor cu incertitudine…”putem sau nu putem?!” Increderea in fortele lor e in cadere libera.Un esec cu Slovan ar puncta un moment complicat, fiindca Arpi a transmis ca n-are de gand sa-l destituie pe Ando, deci trebuie sa ramana consecvent acestei declaratii macar pentru 6-7 insuccese consecutive, daca va fi cazul.Cum ziceam, baietii stau prost cu incredere in fortele proprii acum, ceea ce e rau.Cu noi la stadion se poate insenina atmosfera miercuri.Trebuie impinsi de la spate cu un strop de frenezie.

      Apreciază

  23. din pacate nu avem jucatori de o valoare incontestabila care sa stie ei ce sa joace in teren singuri. ne trebuie un antrenor bun. oare cand o sa-l vada conducerea pe Grigoras …? ma intreb si eu….nu trebuie sa se uite prea departe….numai la meciurile noastre cu Pandurii.

    Apreciază

    • Foarte bun antrenor Grigoras.Daca face ce face cu jucatori no name,ma intreb ce ar face cu un lot al CFRului!? Daca sefilor le a venit pana la urma mintea la cap si vor sa mearga pe mana unui coach cel putin 2-3 ani,atunci solutia e Grigoras care poate fi un loz castigator.

      Apreciază

  24. Maiden sunt exact de aceasi parere.nici cu Pustai nu mi-ar fi rusine drept sa-ti spun. astea ar fi doar doua nume ft la indemana pt conducere. nu cred ka vreo unul dintre ei ar refuza CFR. plus mai sunt si ieftini.

    Apreciază

  25. Situatia este clara . Ne-ncapatanam cu tinerea lui Andone (cu toate ca se vede de la posta care va fi finalul), pierdem calificarea in grupe, ne distamtam de primul loc, iar pana la urma tot acolo ajungem, ca-l demite Paszkanyi pe antrenor , dar totul va fi prea tarziu.

    Apreciază

  26. Mai T-Bone tu nu cumva esti noua editie a celebrului GorgeousKill Road alias Seaman alias etc, etc? Ii recunosc la tine atat stilistica cat si batosenia (=stifness, ca tot iti plac englezismele).
    In orice caz, oricine ai fi, ce-as vrea eu sa-ti comunic ar fi cam acelasi lucru pe care vad ca te nevoiesti sa-l transmiti tu altora: Relax, chill, ogoaie-te omule, scoate-ti batul din fund. Nu de alta dar am senzatia acuta ca de relaxarea asta pe care o tot propovaduiesti altora ai tocmai tu, in primul rand, cea mai mare nevoie.
    Cred ca pe acest site are fiecare dreptul sa-si spuna opiniile, mai lungi sau mai scurte, si chiar nu este nevoie de un cerber auto-numit care sa le dea peste deshte celor care, vezi Doamne, nu se incadreaza in canoanele augustei sale gandiri.

    Apreciază

    • Crede-ma ca eu is relaxat.Dar daca ai curiozitatea sa arunci o privire vei observa ca sunt vreo 2-3 pe aici care au sarit cu acuzele la persoana in secunda 2 dupa ce am recomandat lui Albu sa scrie niste texte mai scurte…asta daca ai curiozitatea sa vezi cine a inceput circul, daca nu, propun sa il continuati si sa i te alaturi la randul tau, eu cartuse pe teava am non-stop, nu-mi place sa ma cert cu oamenii mei dar nici n-o sa tac cand sunt facut albie de porci de niste baietasi care se viseaza justitiari, incapabili sa inteleaga mesajul meu absolut decent si prietenesc pentru Albu, pe care il apreciez fara nici o rezerva.Asta-i viata, astia sunt romanii…”daca nu esti cu mine, sigur esti impotriva mea”.Si nu sunt gorgeous, sunt T-Bone, aka ko-ko pe cfrmania(in vremurile cand saitul functiona cat de cat decent).

      Apreciază

    • Scippio, ca niste baieti justitiari ce suntem, eu zic ca trebuie sa-i acordam lui t-bone circumstante atenuante pentru ca el lucreaza non-stop la produs cartuse si extenuarea isi spune cuvantul, iar in timpul liber cred ca invata chineza de pe „saituri”, fapt pentru care ar trebui sa-i vorbim in romaneste – ca sa putem intelege mai bine mesajele lui. Este de-al nostru si trebuie inteles. FORTZA CFR!!!!!

      Apreciază

  27. Domnilor, trebuie sa recunoastem ca T-Bone( cred ca prefera sa- i spunem T-Os ca tot incearca sa ne convinga ca stie cateva cuvinte in engleza)este un tip dur ca osul care l-a inspirat in alegerea pseudonimului: nu iarta pe nimeni si nimic ,ne pune pe toti la punct( bineinteles prin jigniri in lipsa unor argumente si a unei minime decente),ne anunta ca este relaxat dar are cartuse pe teava pt. noi toti ,pe care fie ne insulta ( vezi jignirile in serie) fie ne considera oamenii lui …se cearta si da sfaturi la toata lumea….Durule ,adica aka ko-ko pe cfrmania,prin comentariile tale te faci de ka- ka- o …relaxeaza-te ,dizolva-ti frustrarile,complexele si pornirile agresive ,transforma-te intr-o bucatica de zahar t- os care poate indulci zambetele amare ale celor care deja cauta prin carti medicale diagnosticul tau.

    Apreciază

    • Mda…pacat ca administratorii lasa saitul de izbeliste si permite clovnilor sa-si faca nestingherit numarul(asta daca nu cumva unii dintre ei scriu aici sub alte pseudonime, ceea ce ar fi profund las).Deci, Albu&company, fie strangeti randurile si pastrati un aer civilizat, de respect reciproc prin zona fie ramane sa scaldati acest colt ceferist in noroaiele si dejectiile de tip gesepist, cum bine observa unul dintre comentatori mai sus.Iar apoi, draga IQ, sa stii ca tu n-ai fost jignit cu nimic, altfel te numeam IQ negativ, dar nu, am ales sa fiu politicos si corect numindu-ti coeficientul tau de inteligenta subunitar, conform realitatii „din teren”.Esti prea imbacsit, statut si clocit in zeama de varza stricata pentru a vedea si aprecia corect calitatile sau defectele unui om.Esti abject si diform, sunt convins ca si tie iti este greata de ce vezi in oglinda dimineata.Iti simt duhoarea de aici.Mirosi rau, ma…spala-te, cumpara un sapun, pasta de dinti, fuge umbra de tine ca dracu’, singurele tale prietene sunt mustele alea verzi-albastrui care bazaie strident si lugubru.Bleah.Hai eject, nu mai intra in dialog cu mine, n-am ajuns chiar atat de jos.

      Apreciază

      • T-Bone (alias ko-ko, prietenul lui superman1), după ce m-ai tratat cu dispreț ”elegant”, ca pe un gazetar gsp-ist sau prosport-ist (citat din comentariul tău: ”Ai scris mult, dar cu tot respectul pentru efortul tau si de pomana.”), te rog mult măcar să ai obrazul și să nu-mi faci și program de administrare a saitului! Apari aici, te piși pe toți, mânjești totul și apoi sari ca ars că saitul devine mizerabil sau o ia pe panta CFRManiei. Ai o fărâmă de bun simț și nu mai sta pe aici să citești vorbe. Mergi, rogu-te, înapoi în zona ta de confort intelectual, pe stadion, unde CFR oferă fapte, Cupe, campionate, nu vorbe. Mulțumesc!

        Apreciază

        • Prietenul lui superman1? Si ce-avea superman1? E un baiat de 10 stele cu +. E fratele pe care mi l-as fi dorit, ceferistul pe care l-as fi clonat in tribune, caracterul pe care l-as fi multiplicat in Romania.Revenind…nu-i problema mea daca tu scrii mult si de pomana cateodata, e o chestie de apreciere, asa am simtit.Mergi cu textul respectiv la Fac.de litere, vezi ce feedback primesti.Te-ai simtit jignit?Ai cravata de pionier la gat si scrii poeme dedicate „preaiubitului nostru conducator” sau ce problema ai de nu pricepi ca democratia nu va fi niciodata 100% o singura idee-un singur gand-22milioane de oameni? Apoi…eu sunt lupul cel mare si rau cand niste nesimtiti ma fac gratuit albie de porci? Ai impresia ca-s Iisus, sa intorc si celalalt obraz?Am gloante, tata, pentru fiecare golanie si mojicie am cate un cartus pe teava…Pac! Pac! Pac! Asta e viata…ma ataci, ti-o iei.Eu sunt baiat corect, dar daca tii musai sa te dai in stamba nu te plange de insulte si jigniri ca o virgina surprinsa la nudism. Saitul devine mizerabil? Pai ia vezi cauza, ia firul evenimentelor de pe aceasta pagina si vezi cine sunt adevaratii instigatori… asta daca te freaca adevarul la constiinta, sau simplul fapt ca aveam o relatie buna cu superman1 e suficient sa-ti fiu antipatic?! :))) Tricky-tricky subject!

          Apreciază

          • T-Bone, normal că am luat-o ca pe o jignire, pentru că ai știut exact cum să faci comentariul astfel încât să sune a jignire. Jignirea e toată în cuvântul ”degeaba”. E un fel de ”mă piș pe munca ta, fraiere!” Nu e prost scris, nu e neinspirat, nu sunt părți mari în care sunt în decor sau fac afirmații fără acoperire etc… ci e degeaba! Degeaba = lipsit de orice valoare.

            Apreciază

          • Nu-i adevarat, asa cum respect munca lui Albu asa respect munca tuturor care se ocupa de aceasta activitate prin care promoveaza interesele CFR-ului.Acel „degeaba” nu e deloc un trivialism, ci mai degraba un „in zadar”.Mi s-a parut ca te invarti in jurul cozii la acel articol, fara sa reusesti sa punctezi clar ce merita punctat.Chiar daca am un stil mai direct, asta nu inseamna ca sunt rautacios si nerecunoscator cu eforturile voastre, o fac doar din spirit critic si franchete.Si garantat, voi cei de la Tribuna scrieti insutit mai bine decat gsp sau prosport, deci pretentii de jurnalism eu nu am din directia Bucuresti, voi i-ati depasit cu mult la toate nivelurile, chiar si atunci cand inspiratia nu e la cote maxime.Eu sper sa continuati sa scrieti, promovand interesele si valorile clubului, incercand sa tineti suporterii uniti in cuget si simtiri(desi asta se poate dovedi uneori mai complicat), indiferent de locul si modul de exprimare.

            Apreciază

  28. Mr. bone, collarbone, shank, fibula, skull… sau mai pe romaneste, domnule os, clavicula, tibie, peroneu, etc, etc! Doresc sa-ti spun un singur lucru; cand trei persoane spun ca esti beat, du-te de te culca. Cu alte cuvinte, daca IQ, Canad, nea_silica_MS, Jenu, Gavrilo, Scippio, eu si alti, spun ca limbajul si exprimarea ta sunt paralele cu spiritul si libertatile oferite de acest site, atunci este cazul sa-ti reconsideri comportamentul (asta, desigur, daca IQ-ul tau nu este cumva „subunitar” – asa cum cu deosebita gingasie te-ai exprimat la adresa lui IQ). Si, chiar daca ai „cartuse pe teava am non-stop”, sa fi sigur ca majoritatea de aici, in loc sa tremure, o sa te compatimeasca sincer (caci – „teava negolita, la minte se ridica”). Apoi, daca nu-ti place atunci cand esti „facut albie de porci de niste baietasi care se viseaza justitiari”, iti spun doar doua lucruri; 1. Albie de porci nu te-a facut nimeni (daca te simti astfel, este problema ta) si 2. Daca nu ai cunostinta de varsta tuturor celor care posteaza aici, gandesc ca ai cel putin 80-90 de ani, daca ai tupeul (ca sa nu spun nesimtirea) sa numesti pe cei care posteaza aici „baietasi” (dar, poate sti in plm, cati ani am si eu, „mai nenea”. Te asigur, insa, ca fiica mea este mai mare decat tine, in plm). Altfel spus, daca parintii lui Canad „n-au fost acasa in primii lui sapte ani de viata” iar tu nu esti „vinovat ca” el a „crescut pe strada, in canale” , iti spun doar ca poate ai perfecta dreptate! Dar daca este asa, trebui sa-ti pleci capul. Ptr ca, in acceptiunea mea, Canad, este fata de tine ceea ce este Einstein fata de Guta (prietenii stiu de ce – sau altfel spus, mai englezule; friends know why). Apoi, mesajul tau „absolut decent si prietenesc pentru Albu” este cazul sa-l pastrezi ptr tine. Caci eu, probabil in asentimentul a 99,9% dintre cei care posteaza aici, dorim articolele acestui coleg sa fie cat mai lungi, mai ample, mai pline de metafore, comparatii, figuri de stil si alte multe porcarii. But, your mind is too purblind, my friend. In plus, nu sunt genul care sa foloseasca cuvinte triviale, dar cum poti sa scrii, mai ‘osule’, o fraza de genul; „tu singur trebuie sa renunti la cersit si ciordit, si tot tu ai obligatia sa dai un sens existentei tale amare de pana acum”. Cum IQ-ul meu, al tau, al mamei, si al sfintilor tai, poti sa faci astfel de aprecieri la adresa unor oameni pe care nu ii cunosti? Cum poti sa spui astfel de lucruri; mai amiba, nucleotida, protozor sau drosofila-megalogaster ce esti? Ai gloante, ai replica, ai tupeu, ai lipsa unor ani de acasa, ai IQ-ul ridicat (nu subunitar ca alti), nu sari in sus ca o clatita, etc, etc? Spune-mi rog’u-te, draga ‘osule’!!! Ptr mine esti un mare 0.

    Apreciază

    • Frige adevarul, si-ai bre italiano vero, altfel nu v-ati stresa atata pentru un amarat de os care da din coate pe aici, dar cand acest amarat de „os” pune punctul pe „i” si va transmite „to go fu.k yourself” cand refuzati sa vedeti adevarul si sa faceti aiurea spume din nimic, etalandu-va materialul defect din care este confectionat natura voastra umana doare al dracului de tare, si-ai?! Am zis o chestie banala…”Cum ar fi sa scrii mai putin, Albule, ai fi citit de si mai multi oameni” si apoi ati sarit tu si aialalti tantari in sus de 10 metri ca mie nu-mi place sa citesc si ca eu de fapt ma plictisesc.De unde si pana unde concluzia asta?Bai, de acord, voi aia 4-5 care ati simtit nevoia sa va dati arama pe fata epatand in nesimtirea voastra profunda si densa jignindu-ma, cititi poate in sanscrita si aramaica, ca in romana sigur nu, altfel taceati si filozofi ajungeati.Sigur, e vorba aia celebra din popor, „Cu prostu sa nu te pui”.Acum o inteleg pe deplin, aia-i clar.O venit un baiat mai sus si o lansat recomandarea sa punem batista pe tambal si sa fim civilizati, ca nu suntem la noi in raion aici, dar nimic, nene, o continuat subunitarii seniori sa scrie(inteleg ca sunteti la varsta a 3-a totusi), in toata schizofrenia lor paranoida in care se vedeau atacati de monstrii in forma de „os”(lol – adica laughing out loud, batrane) o perseverat in prostiile si acuzele la persoana.Ce credeati, ca o sa tac si o sa zic „Sorry, please don’t hurt me, mister!”?! Foarte bine, vreti albie de porci, albie de porci sa fie, da-l dracului de CFR, mai bine sa ne rupem in figuri.Acum vad ca indemnul la calm si „stay on topic” a fost lansat de nea_silica.Cititi ce replica mi-a dat dupa ce am scris ca n-ar fi rau ca editorialele lui Albu sa fie ceva mai scurte… foarte civilizat si la obiect spune ca ii place stilul lui Albu, si ar prefera sa nu si-l schimbe din motivele a,b,c.Ce vrei mai mult?Aia e decenta, aia e reactie normala, daca simtiti ca o luati razna dati fuga pe la azile si internati-va de urgenta, altfel ajungeti un pericol public nu doar pe net ci si pentru mediul social in care traiti.Sfat prietenesc!Gratuit!

      Apreciază

    • Thx Ciollo. Eu sunt CFR-ist de vreo 10 ani (candva fost u-ist) si, chiar daca nu sunt tot timpul in tara, nu pierd nici un meci, desi multe dintre ele sunt in timpul serviciului si .. fac cumva si le vad. Inteleg ca t-bone este cfrist de …hahahah multi ani, oK! Pana aici tot respectul pentru el. Dar sa ataci pe multi dintre forumisti pentru ca au anumite pareri despre conducerea clubului sau echipa care nu converg cu ale lui, si in plus, de o maniera total …neadecvata, este mai mult decat nepoliticos. Daca t-bone considera ca ar putea spune lucruri interesante cum fac si Albu, Calin,Cl-01-CFR,…il rugam sa ia legatura cu ei si sa publice, ii citim lucrurile cu placere, daca va fi interesant vom vedea, cu siguranta nimeni nu-i va spune ceva rau, lucru care nu s-a intamplat pana acum pe acest SITE. Daca nu merge de nici o culoare, exista si alte solutii mai putin convenabile unora si va trebui sa periem acest site pentru ca este unul din putinele lucruri deosebit de frumoase ce se intampla in Romania si multumita acestor minunati fondatori ar trebui sa facem cumva sa il imbunatatim si sa il scoatem din stadiul de demo. Cu placere ma intalnesc cu voi pe Skype sau Yahoo ca sa discutam anumite probleme, sunt momentan in Montreal si daca pot sa ajut cu ceva de aici-bucuros, cu atat mai mult a doua jumatate a lui august voi fi in tara si abia astept sa vad meciurile CFRului din tribuna si mi-ar face o deosebita placere sa ne intalnim la o bere,suc sa va vad, sa stiu cu cine impart idei, dorinte, injuraturi si alte cele referitor la tot ce este pentru noi CFR CLUJ 1907.

      Apreciază

  29. Cj 07, totul trebuie sa aiba un sfarsit. Nu cred ca eu sau altii care au postat aici am fost gsp-isti sau rau intentionati. It would be better to close the circle. Thanks!

    Apreciază

    • Unul singur o fost rau intentionat, isi zice IQ.In rest subscriu, ati scris din orgoliu.Si puteti inchide cercul ca niste domnisoare sau ca niste barbati.Cereti-va scuze pentru cum v-ati comportat fata de mine si veti fi barbati.Faceti-va ca ninge si veti fi fecioare.Your call!

      Apreciază

    • Dragă Ciollo, știi bine că până acum nu s-a pus problema cenzurii pe Tribuna CFR. Cel puțin nu pentru suporterii ceferiști (ceilalți au intrat oricum direct în spam dacă n-au dorit un dialog civilizat). Majoritatea celor care au comentat aici au reușit să se autocenzureze chiar și în momentele când erau dezamăgiți sau furioși. Foarte rar s-au mai scăpat comentarii deplasate. Pentru asta eu mulțumesc tuturor. Și le mulțumesc în mod deosebit celor care n-au fost de acord cu unele dintre ideile mele, dar au avut suficient bun-simț și tact ca să-mi explice cu calm de ce cred ei că nu am dreptate. E mare lucru să porți un dialog civilizat cu cineva, să-l contrazici cu argumente de natură logică sau doar sentimentală și să te abții să încerci să-i demonstrezi că ești mai deștept decât el. Pe Tribuna CFR au fost multe dispute, dar foarte rar s-a uitat că aici nu-i politică și că nu-s tabere diferite, ci o singură tabără, cu mai multe păreri. A fost o perioadă foarte bună pe Tribuna. Noi ne-am străduit cât am putut. Uneori n-am putut. Ne cerem scuze pentru dezamăgiri. Și Albusibiu și eu am avut zile proaste și texte proaste. Unii autori de pe sait au încercat să ne dea o mână de ajutor, în timp ce alții s-au desprins de noi fără a se obosi să ne anunțe. Probabil nu suntem de nivelul la care se așteptau. În plus, Albusibiu nici măcar nu e din Cluj (cum dă el lecții din Sibiu?), iar eu sunt un fost U-ist (mulți se miră când le spun că nu-s ceferist decât de mâna a doua). Pentru noi a fost o plăcere să scriem despre CFR, dar plăcerea începe să se stingă în momentul când ești citit ca și GSP sau Pro Sport. Dacă Tribuna mai funcționează, e doar meritul lui Albusibiu, care a zis că respectă prea mulți cititori pentru a-i dezamăgi. Însă n-are rost să ne ascundem după degete: Tribuna CFR e un eșec. Noi suntem de vină că n-am reușit să dezvoltăm proiectul, să trecem de stadiul de demo. Am testat câteva direcții de-a lungul lunilor trecute și am avut un răspuns formidabil, dar n-am reușit să continuăm. Suntem prea rupți de cei din Cluj pentru a ajunge la stadiul la care speram. Sigur am dat și noi dovadă de amatorism. Dar a meritat efortul. Am avut destule satisfacții. Nu știu dacă ciclul de care vorbești nu se va încheia cu Tribuna cu tot. Cert este că merge în regim de avarie. E un sait făcut de suporteri pentru suporteri! Mulți uită asta și ne tratează ca pe niște ziariști.

      Apreciază

      • va bate gandul sa renuntati la tribunacfr? daca sunt motive intemeiate, nevoi si alte cele, va asteptam sa ni le impartasiti(pe site sau pe emailurile personale). daca nu, ii bai cu voi! bai mare! adica de noi nu mai scapati, veci pururi!
        P.S: apreciem munca voastra si sunteti un lucru necesar fanilor CFR! tribunacfr e super si la nivelul la care este acum, sunt convins ca veti gasi o modalitate sa treceti la nivelul urmator daca asta va e dorinta. numa bine, dragilor, si Doamne ajuta!
        P.P.S: cj-07-cfr, nu mai tot pomeni ca esti un fost nu-stiu-ce, ca-ti creste numarul de matanii! 🙂

        Apreciază

  30. T-Bone a scris mai sus următoarele: ”Nu-i adevarat, asa cum respect munca lui Albu asa respect munca tuturor care se ocupa de aceasta activitate prin care promoveaza interesele CFR-ului. Acel „degeaba” nu e deloc un trivialism, ci mai degraba un „in zadar”. Mi s-a parut ca te invarti in jurul cozii la acel articol, fara sa reusesti sa punctezi clar ce merita punctat. Chiar daca am un stil mai direct, asta nu inseamna ca sunt rautacios si nerecunoscator cu eforturile voastre, o fac doar din spirit critic si franchete. Si garantat, voi cei de la Tribuna scrieti insutit mai bine decat gsp sau prosport, deci pretentii de jurnalism eu nu am din directia Bucuresti, voi i-ati depasit cu mult la toate nivelurile, chiar si atunci cand inspiratia nu e la cote maxime. Eu sper sa continuati sa scrieti, promovand interesele si valorile clubului, incercand sa tineti suporterii uniti in cuget si simtiri (desi asta se poate dovedi uneori mai complicat), indiferent de locul si modul de exprimare”./////////// T-Bone, comentariul tău este ireproșabil și nu o zic doar pentru că apar și laude la adresa noastră. Este exact ce așteptam de la un tip cu inteligența ta (l-am citit pe ko-ko pe CFRMania). Da, acum mi-ai oferit un răspuns cu care sunt absolut mulțumit, nu m-ai expediat superficial ca în comentariul de care aminteam. Acum putem avea un dialog normal, ca între suporteri ai aceleiași echipe. Ai dreptate, textul meu chiar avea lacune, nu era unitar și ideile nu curgeau cum trebuie. De obicei sunt un perfecționist, măcar în direcția formei, dacă nu reușesc să țin la nivel ridicat conținutul. În ziua aceea m-a bătut nevasta la cap din 5 în 5 minute, că de ce nu-mi văd și de familie, nu numai de CFR, și am pierdut idee după idee, formulare după formulare. La final am fost prea obosit ca să mai finisez textul și a apărut așa cum e și acum. Mie-mi plac laudele – că sunt și eu orgolios – dar nu le caut cu lumânarea. Repet: sunt un fost U-ist, care scrie despre CFR! Pentru un fost U-ist, dă-mi voie să cred că, măcar din când în când, scriu al naibii de bine despre CFR! Asta nu înseamnă că nu invit pe oricine să scrie despre CFR, dacă nu mai bine, măcar mai la obiect (pentru că tot din citirea comentariilor mi-am dat seama că unii sunt mult-mult mai pricepuți la fotbal decât mine). În rest, nu știu dacă noi avem rolul să ținem ceferiștii uniți, dar măcar le oferim un loc unde se pot face auziți (citiți). T-Bone, din partea mea nu mai există nicio problemă cu tine și-ți mulțumesc pentru respectul arătat în comentariul tău. În ceea ce privește contrele cu ceilalți, vă las să vi le rezolvați bărbătește, după ce se mai calmează spiritele.

    Apreciază

  31. Trepideaza Tribuna si eu ma bucur ca T-Bone si-a spus punctul de vedere(intamplator sau nu e si al meu) . Pe de alta parte ma bucura si interventia lui 07 care e o dovada de maturitate si echilibru …Stiu si o stiu mai bine ca oricare ca unii nu vor renunta la orgoliile de natura personala ca unii s-au simtit lezati ,dar tineti minte doar un singur lucru : noi cu totii tinem cu CFR iar dincolo de asta nimic nu ne uneste…Vreti mai mult? Urmati calea aratata de 07 …Nu vreti ? Fiecare e liber sa faca ce vrea ,dar eu sincer m-am saturat de orgolii de orice fel de natura ar fi ele

    Apreciază

  32. Baaaaaaaaaaaa, CFR-istilor !!! Ce-i „paruiala ” asta pe internet ???? Io va scriu ca si un parinte ,tuturor , fiindca stiu ca-s mai „matur” decat voi toti . Si,… io is CFR-ist si atat ! Ca-s bune , ca-s rele,aici, pe TRIBUNACFR, ni le spunem toti in mod civilizat ,fara atacuri la persoana . T-Bone este un suporter deosebit (si nu il cheama „os „, ci, Tiberiu Bone , marele antrenor de la ASA Tg. Mures),dar nu are dreptul sa-l jigneasca pe Canad . Ce suntem noi : stelisti, balcanici ???? Clujul ii oras CENTRAL EUROPEAN , CARPATIC . Nu vedeti ce eforturi au facut baietii astia; Albu, 007, etc . pentru a avea site-ul nostru. Si cat ii de frumos !!!!! Ce suntem noi ; olteni ? Ne dezbracam in curu’ gol si apoi ne pazim hainele sa nu ni le fure altii ??? Haideti sa fim serios , sa pastram o decenta normala, civilizata!!!! Va rog ! Si , sa stiti : pe mine nu ma puteti „ataca” , fiindac eu va iubesc pe toti, asa cum sunteti!!! Vorba mamei mele : „toti sunteti de la scroafa noastra ” Daca v-am jignit , iertati-ma , daca nu vreti : sa va fie de bine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  33. La început a fost cuvântul… Apoi a inceput gâlceava! ::::))))))))))))))) Bine a mai punctat Albu:))))) Este singurul site pe care l-am citit cu mare placere, dar acum sincer sunt dezgustat ca si aici apare mitocania, expresiile injurioase, jigniri.
    In loc sa fim uniti, chiar daca avem pareri diferite noi ne intrecem in injurii, cand singurul cuvant obscen folosit pe acest site a fost „plm”:::))))
    Albu chiar lipseste la comentarii, iar cronicile mie mi se par tot mai scurte. Eu cred ca din cauza rezultatelor si jocului prestat de chipa si nu din cauza catorva care nu suporta sa citeasca mai multe de trei paragrafe. Cine vrea sa citeasca putin despre CFR le recomand GSP, PROSPORT, SPORT.ro.
    Albule felicitari pentru cronicile tale si continua asa cum ai inceput. Forta CFR. Hai sac meditam un pic la Liberec si la ce v-a urma. Sa pastram decenta va rog.

    Apreciază

  34. nu am avut timp si nervii necesari sa citesc toata disputa asta a voastra. termnati o data si hai sa facem ceva mai constructiv….de exemplu ..o scrisoare la conducerea CFR prin care sa ii cerem conducerii sa-l schimbe pe Andone…haha

    Apreciază

  35. Dupa vreo 2-3 zile de absenta de pe site am reintrat aseara pe Tribuna si pot sa marturisesc ca nu-mi venea sa-mi cred ochilor atunci cand am citit ce-am gasit pe aici! Cand mi-am amintit de la ce a inceput toata galceava, nu stiam ce sa fac: sa zambesc, sau sa lacrimez? M-am mai inseninat insa astazi, cand am constatat ca in cele din urma totul parea a fi intrat pe fagasul normal: asa cum le sta bine unor oameni inteligenti, ati lasat din orgolii la o parte si v-ati impacat; daca nu pentru altceva, macar de dragul CFR-ului – si de dragul acestui loc in care inca se mai poate respira un aer curat – cred ca asta trebuie sa fie si pe viitor calea de urmat, pentru ca orgoliile nu duc niciodata la nimic bun. Avem (macar in teorie) prea multe lucruri frumoase in comun pentru ca (si) noi sa luam mereu aminte numai la ceea ce ne diferentiaza/separa, nu credeti? M-a intristat insa nespus de mult altceva: vestea(?), zvonul(?), ca unii dintre voi ar cam bate in retragere si s-ar cam lepada de proiectul acesta numit Tribuna CFR! Chiar daca ar fi vorba numai de un simplu zvon, si tot ar fi prea mult pentru mine, si cu siguranta ca si pentru destui dintre voi: de azi inainte, de cate ori voi deschide pagina Tribunei CFR, cred ca mereu voi vedea atarnata undeva o sabie a lui Damocles, sabie care nu ma va mai lasa sa ma bucur cu adevarat de acest sait care a inceput deja sa fie parte integranta din viata mea. Daca la sfarsitul acestui an ne vom face fiecare dintre noi un bilant cu bunele si relele lui, cu siguranta ca in randul lucrurilor bune si frumoase care ni s-au intamplat in 2012, si inca la un loc de frunte, se va situa si proiectul acesta -Tribuna CFR – caruia, din fericire, cativa dintre voi i-au dat viata. Cel putin pentru mine, sa se inchida cumva Tribuna ar fi poate la fel de dureros ca si cum Paszkany ne-ar anunta intr-o zi blestemata ca desfiinteaza CFR-ul! Sper, dragi Tribunisti, ca astfel de ganduri sa nu va (mai) treaca prin cap nici macar in gluma! Stiu ca nu va este intotdeauna usor, stiu ca in loc de cate-o apreciere binemeritata primiti poate cate-o injuratura sau cate-un misto din partea noastra ( asa suntem noi oamenii: intotdeauna ne vine mai usor sa jignim decat sa multumim), stiu ca unii dintre voi sunteti poate oameni insurati, aveti si multe alte probleme pe cap, dar lucrurile frumoase pe care ati reusit sa le faceti in aceste cateva luni pentru multi dintre ceferistii adevarati cred ca merita toate eforturile voastre. In cele 4-5 luni de cand v-am gasit, am inceput sa indragesc tot ce tine de fiecare dintre voi: nu-mi scapa nimic, niciun cuvant, nicio metafora, nicio incercare ( mai mereu reusita) de a ne imbogati cu frumosul din voi. Poate ca suna ca naiba ceea ce zic acum ,poate ca suna a linguseala sau mai stiu eu cum, dar alte cuvinte, mai nimerite, nu am la indemana. Pot sa spun insa ca savurez de fiecare data si ironia fina – si uneori necrutatoare – a lui CJ 07, ca si interventiile intotdeauna oportune ale unui Caneto mereu pe faza si care aproape intotdeauna are la indemana cate-o solutie la orice, mereu impachetata intr-o gluma bine tintita si binevenita. ( Ma intreb: nu mai bine am cauta sa avem mereu ”pe teava” astfel de ”munitii” decat ”gloantele” de care amintea altcineva mai sus?). Apreciez intotdeauna efortul pe care il depune pentru noi Gringojohnny, ca si sufletul pe care il pune (odata cu priceperea), poate cel mai activ dintre voi, Calin Cocora. (Intotdeauna mi-au placut oamenii care ”ard” pentru ceva, pentru o idee, o cauza, orice). Citesc intotdeauna cu mult interes tot ceea ce postati fiecare, tribunist sau simplu suporter al lui CFR, mai ales ca fiecare aveti intotdeauna cate ceva important de spus: imi plac si interventiile lui T-Bone ( chiar daca uneori a mai sarit calul poate prin felul in care socotea sa spuna ceea ce avea de spus), si cele ale lui retardila, vass, de zerbi, dantesc, romanescu, gica10, canad, IQ, Ciollo, Scippio, G, fotbalfan, gabriel, etc, etc.( Chiar pe toti nu aveam timp sa va pun ). 🙂 Despre nea Silica nu mai spun: cred ca in vara asta, atunci cand Albu si cu ceilalti pareau sa-si fi luat o mica (si binemeritata) vacanta, cred ca eu si cu dumnealui eram cei mai necajiti dintre toti ! :). Nu pot sa nu ma intreb: unde sunt cei ce nu mai sunt (pe Tribuna) ? Uncle ”bacchus” ben (intotdeauna berea era mai buna cand ”ciocneam” sticlele cu el), dura lex, road kill si altii care de-o vreme incoace au lasat-o mai moale cu postarile. // Pe Albu l-am lasat – in mod special – mai la urma, pentru ca lui vreau sa-i spun, cu toata prietenia, ca n-a facut bine atunci cand a ascultat de cei care-l sfatuiau sa-si mai scurteze articolele. Unii spun ca n-avem timp sa citim toate metaforele si presupozitiile lui. Altii mai stiu eu ce. Eu stiu un lucru: ca daca i-ai fi cerut lui Tolstoi (iertati-mi comparatia daca nu va place, alta mai buna nu am la indemana) sa-si scrie ”Razboi si pace” mai pe scurt, intr-o suta de pagini sa spunem, astazi probabil ca mai nimeni nu ar mai fi pomenit nici de scriitorul rus si nici de capodopera sa. De ce? Pentru simplul motiv ca daca il pui sa fie mai succint, Tolstoi nu mai e el cu adevarat. E poate un scriitor ca multi altii, poate ca ii depaseste si asa pe multi dintre ei, dar…nu mai e Tolstoi. Cred ca la fel stau lucrurile si-n cazul titanului nostru din Sibiu: este mai ziarist decat toti jurnalistii sportivi din tara asta (aici, sunteti de acord cu mine, nu-i asa?), 🙂 dar atunci cand il pui sa fie succint isi pierde o parte insemnata din har, pentru ca a incetat sa mai fie el cu adevarat. ( Cel putin asa socotesc eu) . Sau altfel: ia puneti-l pe CJ07 sa se lungeasca cu scrisul,! Nu va mai fi el. Lui ii sade bine sa fie mai concis, taios si la obiect.(Ca sa ma intelegeti mai bine, cititi inca o data ce a scris dupa meciul de la Mioveni -,,Nu ne-au lasat balta”. Cu siguranta ca o sa va mai destindeti)… Te plangeai cumva de inspiratie, CJ 07? Chiar nu-i cazul sa-ti faci probleme, crede-ne: si daca intr-un an intreg ne-ai lasa numai unul sau doua articole de genul celui pomenit mai sus, si tot ar merita sa te citim un an intreg! Desi, daca ma intrebi pe mine, inca n-am gasit mai mult de 2-3 articole ( scrise de voi toti la un loc) in care sa-mi spun ca ati pierdut vremea cu ele si v-ati ostenit in zadar. // Sper ca remarcele mele n-au deranjat pe nimeni. De fiecare data caut sa nu supar pe nimeni prin ceea ce( poate nu intotdeauna inspirat) spun pe aici. Va rog sa n-o interpretati cumva ca va fac programe, sau ca vreau sa dau lectii. Chiar nu ma socotesc in masura. Vreau numai ca visurile pe care vi le-ati legat de proiectul Tribuna sa vi le impliniti, vreau numai sa va amintesc ca nimic din ceea ce cauti sa faci bun nu se poate realiza si fara niste eforturi sau fara unele dezamagiri. L-am vazut pe Cj 07 ca se plangea mai sus ca proiectul Tribuna a esuat, ca numai datorita lui Albu nu i s-a pus inca cruce. Pentru numele lui Dumnezeu, daca asta numiti voi esec – cel mai curat si mai profesionist site de sport din cate avem poate prin tara – atunci cum oare vor arata proiectele voastre atunci cand le veti implini asa cum va doriti voi?!? Daca asa stau lucrurile, nu va doresc atunci decat sa o tineti si de acum inainte tot asa: din ”esec” in ”esec”! 🙂 HAI CFR!

    Apreciază

  36. Multam fain pentru surpriza, CJ 07! S-o fi primit pentru ca, odata inceput comentariul, am reusit sa mi-l si termin? Ca sa fiu sincer, cand am vazut la sfarsit cat de lung mi-a iesit, m-am cam speriat. Cred ca dl. T-Bone, dac-o fi avut rabdare sa-l citeasca pana la capat, o fi socotit ca asta ii e ”pedeapsa” pentru micile lui scapari din zilele trecute.( Mi-am ingaduit sa spun asta, pentru ca de gluma stiu ca stie, chiar daca spune ca ii plac gloantele. Poate prea mult). 🙂 // Titlul cartii tale ma face sa banuiesc ca asta e una dintre solutiile pe care Albu a reusit sa le gaseasca pentru a ne impaca pe toti. Sau e motto-ul pe care vreti sa-l asezati la Tribuna in locul celui cu semintele de presa? Eu tocmai ma pregateam sa-i sugerez altceva: sa scrie minim 10 pagini pentru cei ca mine, iar pentru cei mai grabiti dintre franari, sa faca rezumatul! 🙂 PS:Surpriza ta mi-a adus aminte de o intamplare pe care mi-a povestit-o socru-meu cu ceva vreme in urma, si pe care le-o spun si tribunistilor ca sa nu ne mai incrancenam atata: una dintre vecine, suparata cine stie din ce motiv pe sotul ei, cand sa ajunga seara la chestii mai intime, s-a dezbracat, a venit inaintea lui goala, i-a aratat oglinda, iar la momentul oportun i-a spus: ,,Porcule, o vezi pe aia din oglinda? In seara asta o f… pe ea, nu pe mine!” 🙂 MORALA? 1-Vecinu a ramas cu oglinda, iar eu cu poza. 2- Se poate in viata sa ai gloante destule, dar sa ramai cu ele pe teava! 😦

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.