Diesel. [CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș 1-1]


Fiul meu, „găzar metan” după certificatul de naștere, mă atenționează în glumă cu o oră înainte de meci: „Vezi că o să jucăm cu 8 mijlocași!” Îl contrez: „Vezi că poate n-o să jucăm 4-4-2! Oricum, e greu de crezut că ne mai bateți o dată în Gruia”.

***

Atmosferă plăcută, gazon perfecționat, care îmbie la fotbal. Vișinii în tribune, vișinii pe teren. Cinci mii de suporteri dornici să-și reîntâlnească campionii. Câteva sute dintre frânari hotărâți să cânte pentru echipă, nu să jelească pentru Supercupa pierdută. Cei care ies pe gazon ar trebui să pună azi mai tare osul pentru cel în negru.

***

De la limita dintre a doua și a treia ligă germană, Rada vine să-l facă uitat pe Cadu. Piccolo pare că nu-i destul de potrivit pentru modelul de catenaccio gândit de Andone. Valente e înlocuit cu Bastos, surpriza emisiunii! De o săptămână încoace, Stăncioiu nu mai este o surpriză. Dar dacă te gândești la trecutul lui recent, la ieșirea lui din peisaj, să-l revezi între bețe rămâne o mirare. Ciudată și chestia asta cu supraviețuirea speciilor! După Peralta, a venit șansa lui Stăncioiu. La mijloc, (se) Sare peste Vass. Sougou, tot lipit de Kapetanos, la curs intensiv de limba greacă. Nu-mi place Sougou în centrul atacului. Față de extrema dreaptă – pe care i-a furat-o recent Andone și i-a pasat-o lui Deac – Sougou în zona centrală arată la fel de natural ca un vietnamez în jeanși.

***

CFR-ul arată destul de dedicat jocului – nimic de reproșat! – dar e mai diesel, se încălzește mai greu decât Mediașul, care-i pe metan. Gazul joacă enervant de dezinvolt, încercând din pase exacte să semene a Man City. Pustai ne tachinează cu Buchta, primul portar ceh pe care trebuie să-l învingem în acest sezon. Îl văd pe Gabi Mureșan făcând presing la acesta, și mă întreb dacă e totuși normală poziția mijlocașului defensiv.

***

Încercăm să ducem mingea în față, fără să abuzăm de mingi aruncate la bătaie, că fundașii lor sunt cât brazii. Cum ducem mingea spre atac? I-o dăm lui Deac, să fie pe dreapta ce era altădată Culio pe stânga. Poate s-o fi renunțat la modernitate în fotbal, s-or fi reabilitat mode demodate și n-am fost și eu informat, dar în loc să alerge mingea, aleargă mai mult bietul Cipri! Cei de la Gazul nu-s mucoși la capitolul fotbal și în primele 10 minute Deac este trimis la podea mai des decât Bute la Nottingham. Suficient de finuț ca să nu se lase cu vătămări cartonale, dar eficient. Pe acolo nu se trece. Mai ales că relația de colaborare Deac-Pinto e încă în stadiul de înfiripare.

***

Să ne mutăm un pic pe partea cealaltă. Dar nu exagerat de mult spre stânga, pentru că Bastos nu prea apare lipit de linia de margine decât în faza defensivă. Când e de pornit la atac, Rafael trage temeinic, cu minge cu tot, spre zona centrală. Oricum, brazilianul e vedeta primei părți a jocului. Reușește o deposedare/recuperare superbă în apărare, care declanșează ropote de aplauze în tribune. Probabil ar vrea să-și retragă și să-și amputeze acum die Stinkefinger. Hotărât să facă meciul vieții (doar e viața lui, ce plm!), Bastos se apucă de croșetat și dezmembrat adversari în drumul spre poartă, dar se oprește… căzând. Mai încearcă ulterior și o reluare cu capul, dar nu reușește să prindă poarta. Apoi se calmează și amână meciul vieții pentru altă etapă, ieșind din prim-plan…

***

Din păcate, Kapetanos n-a fost în niciun plan în primele 45. S-a călcat doar degeaba pe picioare cu Sougou, din ce în ce mai cursiv în greacă. Nici ceilalți n-au reușit prea multe, nici din acțiune, nici din corner sau lovituri libere. Centrările – exasperante, ca de obicei. Meciul a curs mai degrabă matematic decât fălcos. Timpul trecea, mai nimic nu se întâmpla. Pre-frustrant…

***

Florin Dan face din Stăncioiu o pisică cu reflexe încă vii, dar nu ne speriem prea tare. Faza pare întâmplătoare, irepetabilă. Apoi Maftei face un joc periculos nevinovat, în zona centrală din fața careului nostru. Schemă executată perfect, Vasilache se crede jucător la Bordeaux și Stăncioiu nu are reacție. Singura slăbiciune arătată de portar în 94 minute, de altfel. Sunt câteva momente până la pauză când mi-e frică să nu se creadă restul găzarilor jucători la Chiajna. Prin minutul 35 l-am văzut pe Sougou pe extrema stângă și am sperat la un joc mai aerisit, mai mobil, cu atacuri succesive stânga-dreapta. Dar dieselul încă curgea prin venele CFR-ului ca în miezul iernii…

***

De la vestiare iese altă echipă, deși e identică cu cea de acum o oră. În repriza asta mă lasă răbdarea și nu mai stau să analizez prea atent care pe unde fuge, care cui pasează și de câte ori este trimis Deac la podea. O să mă lămuriți – ăia mai pricepuți dintre voi – dacă i-am presat noi chiar atât de tare sau au făcut ei deliberat pasul înapoi și flacăra mai mică, gândindu-se că n-o să fim în stare să-i căpăcim. Mulțumesc anticipat! Important este că i-am presat cu dieselul turat la maxim și i-am băgat deseori cu fundul în poartă. Deac a reușit în sfârșit o centrare la punct fix, iar Kapetanos a reușit reluarea perfectă! Nu te supăra, Cipri, că-l laud mai mult pe grec, dar gândește-te și tu cam câți dintre atacanții Ligii 1 ar fi fost în stare să marcheze din poziția aia! Ăsta-i Kape de care avem nevoie! Dar pentru asta avem nevoie de o echipă în stare să-și domine adversarul. Un meci întreg, dacă se poate, nu doar 20-25 minute.

***

Și-a revenit și Bastos! ”Vreau și eu! Vreau și eu!” (în portugheză, normal), părea să transmită entuziast fața lui inexpresivă. N-a mai apucat să facă măcar repriza vieții, pentru că a încasat un galben și a fost aproape de al doilea. Andone l-a sacrificat. Din păcate, aici s-ar putea să se fi rupt ritmul și să fi scăzut presiunea pe medieșeni. S-au făcut rapid două schimbări, care au adus jucători proaspeți, dar care au modificat/alterat rutina atacului. Nici Valente, nici Ronny n-au intrat în trombă în joc. Ulterior nici Vass, care a alternat pase fine pe extrema stângă cu… stângăcii. Am ratat momentul prielnic de vreo 2-3 ori (tot Kapetanos ”capul răutăților”), iar apoi presiunea s-a diluat. N-am mai putut să-i batem. Parcă și timpul a trecut al naibii de ușor. Pustai a declarat că vrea o victorie, dar că acceptă și un egal. A scos un punct și iar a lăsat o lume tristă la Cluj-Napoca. Iuliu Mureșan privea undeva lung și obosit.

0 comentarii

  1. Frumos ,citesc oarecum trist ceea ce ai scris dar e frumos si important ! Nu e OBOSITOR ! Iar pe langa asta se vede ca ai spirit de ceferist …Azi am jucat ,nu am avut sansa dar am jucat si o spun cu mana pe inima,ne-am impiedecat acolo unde-i baiul la echipa, demult,la mijloc,nu stim sa desfacem nu avem jucatori care sa desfaca…inca…Mi-a placut Vass,probabil la TV s-a vazut altfel dar dupa cateva pase fricoase a indraznit,sper sa mai creasca,odata cu Valente pe flancul ala…sper in Bastos si de ce nu in Rui Pedro …Oricum inainte de a incheia te felicit pentru ceea ce ai scris de Stancioiu…azi si azi a fost fluierat desi la gol nu cred ca a fost vina lui ,tu stii cum se simte asta in teren Dinule? Cand te fluiera sute de oameni…stii?

    Apreciază

    • Total de acord, nu se face sa-ti fluieri propriii jucatori, indiferent de motiv, nici macar jucatorii echipei adverse, de-aia sunt arbitrii pe teren, sa fluiere si sa fie fluierati. Nu stiu daca Stancioiu a avut sau nu golul pe constiinta, dar e enervant rau ca ramane intotdeauna surprins la astfel de suturi. I-ar putea spune cineva ca in astfel de situatii sa plonjeze macar la alibi, de dragul fotografilor de pe marginea terenului. Nu-i exclus ca din 20 de plonjoane macar intr-unul sa aiba noroc si sa-l loveasca mingea. Si sutul din penalty a lui Cadu, din meciul cu Brasovul, a fost imparabil, Felgueiras totusi l-a scos pentru ca s-a aruncat, n-a stat surprins si teapan. Stancioiu a avut o pozitie favorabila la acel sut, pacat ca n-a avut si reactie, avea sanse sa respinga.

      Apreciază

  2. Vietnamez in jeansi? =))))))

    Eu, gandindu-ma la meci acum, dupa ce am papat putin pita cu zacusca – sa-mi fi vazut fata cand am descoperit zacusca la supermarket-ul de langa mine – parca, parca n-a fost atat de rau meciul. Au fost ani in care am fost campioni si am aratat mult, mult mai slab. Da, am jucat prost in prima repriza si cred ca asta s-a vazut si mai clar fiindca am jucat cu aia pusi pe teren de un matematician…. Pustai-i bun, sa stii. Revenind la meci – a fost un meci de campionat cu o echipa incomoda din liga 1. Am facut un egal si se putea mai rau dar si mai bine. Luam punctul, mai ungem o felie de pita cu zacusca si dam drumul la ultimul sezon de „Star Trek; Next generation”… Ca mna, am avea de merge undeva unde omul n-a mai fost niciodata…sau macar de foarte multa vreme. CL. Mi-a placut cum ai scirs. Keep it up!

    Apreciază

  3. Check this out.Denis de la Sao Paolo,un portar care l-ar face uitat pe Beto.Ce mi se pare ciudat e ca transfermarkt pune doar 500.000 eur pe capul lui.Am urmarit cateva partide din Serie A Brasileiro si cred ca e cel putin de valoarea lui Beto.

    Apreciază

  4. asta e, mergem inainte. daca domnii din conducere chiar vor sa trecem macar un tur preliminar, sa jucam si noi ca o echipa care se respecta macar in EL, care EL aduce bani, expunere internationala pt club si pt jucatori si ne poate mari si coeficientul (si de tara si de echipa), deci daca boierii din loja gandesc ca avem vreo sansa si se merita sa trecem macar un tur atunci trebuie sa urgenteze tratativele si transferurile ca, sunt convins, vad si ei si le-a spus si ando care sunt gaurile in echipa. ando ne-a adus titlul, fara el cred ca erau sanse mai mici sa-l luam, asa ca mergem, deocamdata, cu el inainte. chiar ar da rau sa-l schimbam desi pascani a dat dovada tot timpul ca este iute si aprig la manie si scurteaza capete de antrenor dupa cum ii dicteaza mintea.

    prima repriza am fost dominati si pasati de gaz metan acasa la noi, in gruia, de parca eram in deplasare pe stamford bridge. de la tv s-a vazut ft aiurea. si cu cartu pe banca am alternat meciurile mai bune cu altele slabe. si tot asa si rezultatele. eu m-am obisnuit si nu mai cer sa jucam spectaculos (nu le putem avea pe toate, nu? 🙂 ) ca pe vremuri insa macar sa iasa ceva rezultate.

    sper din toata inima ca norocul sa ne surada in dubla cu slovan. in campionat mergem la ce-o iesi insa daca ne calificam macar in EL suntem castigati. si, poate, tragem tare in cupa ca sa prindem pt anul viitor bilete in fata in EL. nu sper la mai mult.

    nu credeam ca voi suspina in halul asta dupa beto insa o fac. nu ca stancioiu e dezastru sau ca nu-mi place de el amintindu-mi de bordeaux si alte cele insa eduard nu stie sa dirijeze apararea, sa-i ofere siguranta si are niste degajari de spart camera mobila de pe national arena.

    rada si maftei in aparare? daca mi-ati fi spus lucrul acesta in urma cu ceva vreme as fi ras. rad si acum insa nu e rasul meu.

    pe benzi, desi nu m-au incantat azi cei 2 fundasi (chiar in halul asta sa centreze de slab? si panin dadea centrari, uneori, mai bune), merg i ncontinuare pe mana lor, sunt convins ca vor creste in joc.

    la mijloc nu mi-a placut deac. si nu pt faptul ca ii ia locul lui sougou din extrema, ci pt ca a parut aceeasi curca beata de dinainte cu cativa ani. muri nu a fost in apele sale insa e om de baza. sare e ok, poate mai creste in joc. bastos a jucat binisor azi insa sta cam rau cu nervii. ma gandesc ca daca ar mai fi rams in teren macar 15 min in plus cred ca am fi inscris inca un gol. insa referitor la bastos vreau sa va intreb: ce antrenor normal la cap baga titular in prima etapa un jucator pe care l-a folosit in pregatiri doar cateva minute (nu-mi spuneti ca valoarea lui bastos o cerea)? si da, a fost o alegere buna insa faptul asta arata ca ori ando e cam varza si tot incearca enspe mii de formule de echipa ori e de rau pt noi ca nu avem jucatori capabili de ultima pasa si/sau dribling ori amandoua.

    kapetanos a inscris un gol frumos insa a ratat inca cateva ocazii mari in care s-a dovedit destul de egoist. asta e, il iertam, ne-a scos din noroi in multe partide si sper ca o s-o mai faca.
    sougou saracul, pe langa ca si-a inceput si ramadanul, joaca si un post pe care nu da randament. pacat ca-l irosim acolo.

    valente: inca cred in el si in ce am auzit despre el. mai are tim pde aratat.
    vass sunt convins ca isi va imbunatati mult jocul. a avut cateva interceptii si, mai ales, pase lungi, deschideri care ne vor prinde tare bine.
    ronny: mai bine n-ar fi ca nu s-ar povesti.

    eh, facui eu pe albu. stiu ca nu mi-a iesit insa am simtit nevoia sa ma descarc 🙂

    nu pot incheia spunand ca privesc cu incredere in viitor desi as vrea din toata inima acest lucru. privesc tremurand in viitor fara sa-mi pierd, totusi, speranta. hai ai nostri!

    Apreciază

  5. am uitat esentialul: daca ar fi jucat bus la medias garantat am fi pierdut! 🙂
    P.S: nu mai repet poezioara cu portar, fundas central, mijlocas de creatie si varf ca deja e plictisitoare!

    Apreciază

  6. Nu mediesenii au dat flacara mai mica, nea Ando a corectat la pauza detaliile pozitionarii in teren ale lui Muri si Bouba, de-aici dominarea din repriza a doua.

    Apreciază

  7. Nu reprosez lui Ando schimbarea lui Bastos, putea lua rosu in orice moment, dar n-as fi crezut niciodata ca am sa ajung sa-mi para rau ca iese de pe teren. Sper ca nu trebuie sa asteptam iar 3-4 luni pana prinde o zi buna.

    Apreciază

  8. Din pacate CFR’ul nu joaca nimic. O partida de toata jena.
    O fi tactica ascunsa a lu’ nenea Ando. Haosul ordonat. Sa nu ne poata citi nimeni jocul…

    Apreciază

  9. Ce mi-a placut: un Bastos „reloaded”, cu atitudine si un joc bun; Vass, timid inca, dar cu vreo doua-trei pase subtile spre Valente. Sper sa mai creasca toti trei, avem nevoie mare de ei. As vrea sa-l laud si pe Pinto, dar din pacate nu prea mi-a dat motive. Si nici restul echipei. Nici macar Deac sau Sougou, preferatii mei.

    Apreciază

  10. Am citit, zilele trecute, pe un site maghiar de mistocareala, ca televiziunea care transmite meciurile din prima liga maghiara n-a achizitionat tehnologia reluarii fazelor cu incetinitorul deoarece viteza la care ar fi redata prin acea reluare este oricum identica cu cea reala de joc, deci nu se merita. No, cam asa s-au miscat si ai nostri in prima repriza. Am inceput sa intru la idei cu acea supraantrenare, amintita de retardila, dar dupa pauza m-am mai linistit. Bun si egalul, vorba lui fotbalfan, daca il raportam la rezultatul de anul trecut. Nu mi-a placut niciodata de antrenorul Andone, foarte simpatic ca om, dar nu zic nimic rau de el, chiar ii doresc sa-l prinda revelionul ca antrenor al CFR-ului. Asta ar insemna ca l-au tinut rezultatele. Daca, doamne feri, ne prinde Craciunul cu alt antrenor, inseamna ca sezonul asta a fost ratat. Nu se mai poate recupera mare lucru daca o dam in bara in urmatoarele 3-4 saptamani. Mai repede de atat oricum nu va fi demis, chiar de pierdem toate meciurile. Sa mentionez si lucrurile pozitive din meciul de aseara: n-am citit in presa centrala ca am furat un punct cu ajutorul arbitrilor si nici ca a fost blat (a trecut neobservat faptul ca zidul s-a dat deoparte la sutul lui Vasilache). 🙂

    Apreciază

  11. Intr-adevar in prima repriza am jucat mai slabut, dar ocazii am avut si am dominat jocul. Mediasul subtire, nu termina in primii zece, au incercat cateva atacauri iar pe o balbaiala a noastra au dat un eurogol, atat in rest cu curu in poarta. Aveau fundasul ala mare de 3 m care mi-a placut, n-are adversar la jocul aerian, daca reuseste sa fie mai eficient si pe faza de atac devine un jucator foarte interesant. Surpriza meciului a fost Bastos, de departe cel mai bun de pe teren, sa speram ca si-a bagat mintile in cap. Dupa emotile din primele minute si apararea a inceput sa functioneze, Ivo Pinto un real castig, in 2-3 etape va fi de neinlocuit, Deac util, inca un pic ametit, dar isi revine. In general un meci bun, crestem in joc, am vazut si pase dint-una, pe alocuri pressing eficient, centrari de pe flancuri, verticalizari, sunt multumit de joc. Sunt convins ca vor mai veni jucatori ! Din pacate acest Valente a devenit o problema, dupa 6 meciuri de pregatire si doua oficiale nu se regaseste, odata cu intrarea lui am cedat si teren si presiunea, foarte slab, n-are nici viteza, nu reuseste nici centrarile mult asteptate. Fortarea lui Vass mi se pare penibil, n-are nici tonusul necesar, nici pregatirea fizica nu este corespuzatoare, eu nu il vad titular, nici intr-un caz in situatiile in care trebuie sa ataci sa castigi meciul. E mic, firav, fara forta, Peralta era cu 3 clase peste ele la 50 de ani, il consider un fel de Godemeche. In ansamblu suntem pe drumul cel bun, ne mai trebuie vreo 2 jucatori, in rest sunte, ok !

    Apreciază

  12. Ce suporteri de toata jena. Dupa ce castigi un campionat sa iti fluieri jucatorii. Ma uit cu drag la meciurile CFR-ului dar la suporteri suntem zero barat. Eu as muri cu ei de gat prin orice liga posibila si voi ii fluierati din primul meci. Vai de capu vostru de mucosi…

    Apreciază

  13. O echipa mica ca Gazul sa construiasca din propriul careu, iar noi, cu pretentii mari, numai prin degajari, ca orice echipa de judet, e prea de tot ! Si tot asa sa n-avem decat 2 mijlocasi, fata de 3 sau 4 la adversari, iarasi e greu de inteles . Si in fine, unul din cei doi atacanti are o participare la joc doar la urmarirea degajarilor, ceea ce e aproape nimic . Deci fratilor, cu asa organizare de joc, pot veni si jucatori valorosi, ca se vor pierde in aceasta non-organizare rusinoasa la un asfel de nivel ! Ando va ramine pina la eliminarea din CL, adica prin 7 aug e obligatoriu de adus un meserias, si apoi 4-5 fotbalisti, daca se mai doreste castigarea campionatului .

    Apreciază

  14. A avut timp,a pregatit totul,dar niciun rezultat.Imi pare rau s-o zic,dar Ando nu are ce sa caute la CFR Cluj daca se mai doreste performanta.In turul din 2007/2008 a profitat de relatiile de joc create de Bergodi.Acel joc a fost cel mai frumos al CFR-ului din era noii conduceri.In retur s-a vazut mana lui cand a stricat tot ce a cladit italianul si am vazut acelasi 4-4-2 obosit.Omul acesta nu intelege ca singurul sistem care se poate juca cu lotul actual la eficienta maxima e 4-2-3-1 cu Rui Pedro pe post de „play-maker” si fara „gaina beata” sau cum spunea cineva mai sus despre Deac.M-am saturat de acest jucator care pur si simplu alearga si nu creeaza nimic ocupand locul pe banda aiurea.Conducerea asteapta grupele UCL.Daca se accede mai aduc jucatori daca nu,e clar.S-au obisnuit cu tunurile sau se gandesc pentru ce sa mai cumpere jucatori cand antrenorul nu stie sa schimbe sistemul pentru ai folosi corect.

    Apreciază

  15. Sincer nu prea le am cu tactica la fotbal. Inca nici nu mi-am facut timp sa ma documentez; totusi, am o intrebare pentru voi: unde e Sougou? E vina lui, vina altuia, vina tacticii sau lipsei ei? Cineva sa ma lamureasca si pe mine.

    Apreciază

  16. O prima repriza deprimanta pentru noi franarii, apoi o jumatate de repriza aproape de vis, dupa care o alta jumatate de repriza deloc concludenta. Una peste alta, un rezultat absolut echitabil, iar din acest moment ”ga(o)zarii lui Pusztai incep sa ne complexeze mai abitir decat ”pandurii” lui Grig. Personal inca nu sunt multumit de campania de achizitii, dar sunt mai mult ca sigur ca vor mai veni inca 2 / 3 jucatori pe posturile deficitare. Totusi eu am incredere si in actualul lot de jucatori, cel putin pentru o clasare buna in campionat, nu insa si pentru cupele europene. In general fac parte din tabara optimistilor dar anul asta pe plan intern simt ca nu va fi anul nostru, ci mai degraba al Vasluiului sau poate al Petrolului. Exclud echipele bucurestene din calculele pentru titlu, nu insa pentru ca nu ar avea sanse reale la acest trofeu ci pentru ca sunt eu anti-Bucuresti. Dar daca nu va fi anul nostru pe plan intern sper sa compensam in Europa cu o primavara intr-una din cele doua competitii. Hai CFR ! p.s. Sper sa-l vad pe Zsiga macar 5 minute in Rapid – Vaslui. E pariul meu pentru acest campionat, pacat insa ca nu-l vad in alb-visiniu. Fortza Ervin !

    Apreciază

  17. Nu mai vorbiti de Sougou ca a jucat rau, pentru ca acest jucator care a demonstrat de un an ca este cel mai bun jucator de banda, unde are spatii libere si isi poate pune in valoarea viteza si centrarile (CFR nu mai are jucatori care sa centreze eficient) nea Ando il baga „in plm” in centrul atacului in spatele lui Kape unde el nu are nici loc, nici o tehnica de varf de careu, nici viteza…nimic, doar trei adversari calare pe el. Nu-l mai criticati pe Sougou, este maiestria lui Andone in plm. Urmariti fazele in care iasape banda si imediat faza devine extrem de periculoasa cum a fost centrarea pe jos catre Kape.
    Eu consider ca fiecare jucator a crescut de la meciul cu Dinamo, dar (imi vine sa urlu acest „dar”) greseala in proportie de 99% este asezarea tactica arhaica, depasita, expirata, de toata lumea cunoscuta al lui Andone. Acest 442 este falimentar. Se vede de la o posta. Insuisi I Muresan a amintit de el precizand ca nu are dreptul sa modifice tactica impusa de Andone. Se vede tot mai mult pentru Dumnezeu. Andone continua cu obsedantele mingi aruncate lung spre atacanti ori de la fundasi, ori pe flancuri pe cand mijlocul este rupt in doua, nu este nimenicare sa ia mingea si s-o duca spre careu. Sincer am facut un pariu cu mine si l-am castigat atunci cand l-am vazut pe Bastos ca titular, pentru ca este singurul in afara de Rui Pedro care in zilele lui bune sa castige un duel unu la unu si sa ofere pase PE JOS nu pe sus mai ales cand il ai pe turnul Markovici (2.08 m). Apropo, mi-ar fi placut sa-l vad pe Marcovici la noi, pt ca au fost negocieri si accepturi serioase in privita achizitionarii lui, dar astia suntem noi.
    In concluzie Andone persista in asezari total gresite acestea accentuandu-se prin anularea eficientei unor jucatori ca si Sougou, Rony si cred ca si Valente care daca bine imi aduc aminte vine de la un 433 unde altfel stau problemele. Vina mai este si a conducerii pentru ca nu se aduc jucatori clar necesari la inceput de sezon. Nu mai spun ce pt ca toata lumea o stie, o vede si simte.
    La final mai vreau sa adaug amaraciunea care am resimtit-o atunci cand nu stiu daca am fost 5000 de oameni pe stadion. Pacat ca doar cupele pe masa ne stimuleaza prezenta noastra pe stadion. Cauza sincer nu o cunosc,(sau poate nu vreau sa recunosc ca o cunosc) de ce la Steaua am fost 20.000 iar la un inceput de sezon, cu echipa frumoasa, jucatori noi, echipamente noi, pe o vreme superba , intr-o zi de sambata, la o ora fara calduri insuportabile am fost asa putin. Fac 200 km dus intors la fiecare meci al CFR-lui si nu imi pasa ca joaca cu Sportul Studentesc sau Steaua, ca-i vara sau iarna, dar ma incearca totodata o invidie dar si o dezamagire fata de lipsa prezentei pe stadion al clujenilor. Eu am terminat facultatea la Cluj si ce simt fata de Cluj si CFR nu mi-o poate lua nimeni si nimic. Forta CFR Cluj. Sa ne vedem la mai mare si pe teren si in stadion.

    Apreciază

  18. A trecut si prima etapa cu plusuri si minusuri……pentru ca atunci cand pierzi 2 pct. pe teren propriu trebuie sa-ti pui intrebari.
    De mult nu i-am vazut pe ai nostri sa se bata astfel pe teren.Din partea mea n-am ce sa le reprosez la acest capitol.Au avut insa in fata o formatie care s-a aglomerat perfect in defensiva nelasand spatii libere pentru ai nostri iar la mingile aruncate in careu n-am avut sanse cu Markovici…….performantele se obtin cu multa munca si umilinta.Mediesenii au facut un joc de aparare foarte bun.
    Probabil un jucator de superclasa ar fi reusit sa puna in dificultate apararea Mediasului.Dar trebuie sa fim realisti CFR nu-si poate permite acesti jucatori acum……..la acest nivel ”de dezvoltare”.Sigur avem in lot jucatori cu potential care pot urca si deveni in timp interesanti pentru echipele mari.Au nevoie de timp,rabdare si liniste din partea suporterilor si a conducerii.Tot de acest lucru are nevoie si antrenorul pentru a avea curaj pentru a-i folosi si ma gandesc aici la Ivo,Sepsi,Rui Pedro,Deac pe langa certitudinile care le avem deja in lot.
    Am vazut destui la stadion care se lamentau si vociferau…..care erau deranjati de rezultat.Doar ca exista momente cand trebuie sa remarci munca jucatorilor ,eforturile lor si sa le apreciezi.
    Nu vreau sa comentez in contradictoriu cu cei care cer alt sistem de joc…..
    as vrea doar sa remarc ca avem un antrenor care raspunde de rezultate si el este in masura se stie cel mai bine lotul de care dispune si care-i sistemul potrivit.Totdeauna echipele sau sistemele celor care comenteaza sau chibiteaza sunt mai bune…….dar am mai spus trebuie sa avem respect pentru munca fiecarui angajat al clubului ,inclusiv al antrenorului.

    Apreciază

    • Gica10; modul in care pui problema este unul parsiv, vorbesti despre respect, ei bine eu respect munca lui Andone, asa cum respect munca fiecarui jucator. Sunt deranjat nu de nereusite ci de indolenta, vezi cazul Bastos. In meciul cu Gazul a fost o revelatie pentru mine, nu prin reusite ci prin munca. Da, Gica10, e parsiv modul tau de a pune problema pentru ca amesteci munca si transpiratia cu rezultatul muncii, ne trimiti in confuzie. Vrei sa confundam transpiratia cu performanta. Ai dreptate, nu avem jucatori de superclasa, dar spune-ne avem jucatori de aceeasi clasa cu mediesenii? Sunt egale loturile valoric? In meciul de ieri s-au vazut sumedenie de faze in care s-a gresit tactic. Au fost multe greseli de pozitionare atat ofensiv, cat si defensiv. Ca exista dezacorduri in club la nivel de connducere ne lasa sa intelegem si Iuliu Muresan. Acesta spune raspicat „Sistemul de joc este opţiunea lui Ando şi nu vreau s-o comentez, dar avem jucători care să evolueze în orice sistem”. Ca mai apoi se spune ca Ando poate sa stea linistit e alta mancare de peste. A auzit cineva conducerea sa anunte ca un antrenor nu mai beneficiaza de incredere? Am auzit in schimb des exprimata gandirea lu Paszkany „pe antrenor il tin performantele. Cred ca si conducerea respecta munca. Eu o respect mai mult decat orice. Pot insa sa spun ca indiferent cati litri de transpiratie se sacrifica pe altarul muncii masura valorii o da rezultatul. In clipa de fata la CFR rezultatul e departe, iar responsabil este Andone. Ce nevoie avea in meciul de care vorbim de doi inchizatori? Nu vreau sa intru in amanunte tactice Gica, sunt convins ca ai vazut mai bine decat mine hibele, vreau doar sa-ti spun ca linistea nu foloseste la nimic. Niciodata un impostor nu e deranjat de liniste. Niciodata cel ce greseste nu tresare si nu se corecteaza prin liniste. ––––Este al doilea an in care se fac eforturi de reconstructie, pentru mine este cert ca se vrea mai mult ca se vrea trecerea la un nivel superior. E adevarat nu se fac investitii de multe milioane, dar peste tot in lume investitiile sunt mai mici decat inainte de 2008-2009. In consecinta nu ne putem permite sa pierdem timp(costa, salarii, cheltuieli diverse) ca sa integreze Andone jucatorii in conceptia lui rigida, nu avem nevoie ca antrenorul sa plieze un sistem care sa puna cat mai mult in valoare fiecare jucator. As fi fericit daca ar fi Ando cel care sa faca asta, ca sa-l convingem ca asta e calea cea mai buna de urmat trebuie sa-i spunem cumva. Tacerea la care ne indemni n-ar putea fi decat persistenta in greseala. Ca sistemul nu e cel potrivit, ca indicatiile tactice nu valorizeaza echipa, sunt elemente evidente si daca privim lentoarea jocului nostru si asta in conditiile in care cred ca suntem echipa cu cei mai multi jucatori rapizi din campionat, ba chiar il avem pe cel mai iute: Sougou. Un alt semn e dat de faptul ca iutii nostri nu reusesc decat rareori un contratac eficient. Da Gica, respect munca, dar nu pot fi multumit de munca in zadar, de munca fara folos, de munca care risipeste. Ando poate aduna si concentra energii, poate oare renunta la incapatanari, poate gandi in folosul fiecarui jucator astfel incat folosul de ansamblu sa fie al antrenorului? Eu cred ca da, dar mai cred ca trebuie sa stea cu sula in coaste ca in sezonul trecut, alminteri se culca pe de acum celebra lui expresie, „am solutii, pot corecta”. Cand se trezeste e tarziu, atat de tarziu incat presiunea performantei apasa prea greu pe echipa pentru a mai fi posibile corectiile. Eu vreau sa se trezeasca din timp si nu sa-l vad schimbat

      Apreciază

  19. Pentru cei curiosi sa l vada in actiune pe Denis ( portarul de care am amintit zilele trecute de la Sao Paolo ) partida Sao Paolo vs Figueirense este acum pe Digisport1.

    Apreciază

    • Vladan Filipovic, managerul lui Feczesin, a infirmat informatia referitoare la pretentiile salariale vehiculata in articol, in schimb nu a dorit sa comenteze despre transfer.

      Apreciază

  20. Domnilor, sa-mi fie cu iertare, dar e prea devreme sa ne plangem si sa ne vaicarim „vai de capul nostru, ioi ioi”! Echipa o sa mearga mai bine pe viitor, cu siguranta. Nu va apucati asa de repede sa cereti alt antrenor, alti jucatori, pentru ca e un pic penibil, ma scuzati daca e prea dur cuvantul. Cand a plecat Jorge Costa toata lumea striga ca lotul nostru nu e potrivit pentru sistemul 4-3-3, si ca trebuie mai multi oameni la mijloc, deci ar merge un 4-4-2. A venit Ando si a rezolvat problema, am jucat mai bine, si am luat campionatul. Acuma ne plangem ca lotul nu e bun pentru 4-4-2, si ca ar fi mai bine sa jucam 4-3-3. Ce sa facem, sa-l dam afara pe Ando din etapa 2 si sa-l readucem pe Jorge Costa?

    Cu Mediasul am avut o problema in prima repriza, pentru ca Muresan si Sare nu urcau deloc, si faceau „marcaj strans” doar lui Maftei si Rada. De aia echipa a parut rupta la mijloc si n-am realizat prea multe. In repriza a doua, cand au inteles de la antrenor ca trebuie sa stea mai in fata, ati vazut diferenta. Am avut ocazii, posesie, i-am dominat si le-am dat gol.

    Mai mult, de fapt mediesenii ce-au facut in prima repriza? Ce ocazii colosale au avut ei? Aproape nimic. Daca Stancioiu isi aseza mai bine zidul sau daca sarea dupa mingea aia, nu era gol, si am fi castigat cu 1-0. Sau daca Muresan si Sare ar fi ascultat de la inceput de Andone, ii bateam lejer.

    Deci despre ce tot discutam? De ce trebuie sa fim atat de fatalisti? Nu ne putem pur si simplu bucura de fotbal?

    Apreciază

    • Nu am cerut neaparat un alt portar,dar stiind ca CFR obisnuieste sa urmareasca jucatori cel putin un an inainte de ai transfera putem veni si noi cu idei,nu e nimic gresit. In special daca chiar avem cunostinta despre acel jucator.

      Apreciază

    • Echipa are cel putin 10 meciuri cu Ando (vezi meciurile de pregatire) si nu joaca nimic.Nu stiu a cui e vina dar pot spune ca nici IM si nici Arpi n-au spart gura targului la trensferuri asa cum promiteau cand au lua campionatul. Ando cred ca incearca sa creasca cota unor jucatori ca sa fie vanduti nu sa pregateasca o echipa de fotbal de CL. Si cred ca asta este dorinta conducerii care nu vrea sa piarda bani ci sa se laude cat de eficienta este in afaceri. Sa faca din Stanca un Beto, dn Roni un Ronaldo, din Nicoara un Messi,,….si suntem de rasul lumii, Suntem facuti blatisti peste tot pentru ca nu suntem in stare sa castigam un meci fara probleme. Nu jucam decat pe alocuri. Ce-am jucat cu Mediasul? o repriza? si am dat un gol?un gol? pentru o echipa care vrea sa mearga in CL cu o echipa de mijlocul clasamentului. Rusine. Normal era ca dupa cele 2 stagiuri sa vina echipa deja formata si completa si apta de joc pentru a avea cat maimulte jocuri in picioare inainte de CL.

      Apreciază

  21. Nimeni nu cere demiterea lui Ando, inca, dar o schimbare tactica este necesara. daca nu vrem schimbare tactica atunci macar sa se lase jucatorii afimati pe anumite posturi pe locurile lor. Fara experiente penibile. Deac nu poate fi rezerva daca nu joaca nimic, doar fuge? Pune-l domnule Ando pe Sougou sa fuga, nu sa dribleze pe 1 mp de teren ca asa am castigat campionatul. Se vede clar ca Rony este intr-o continua scadere de randament mai ales ca atacant central si tot il folosim. Pune-l domnule Andone pe flanc si adu-l pe Valente ca mijlocas central. Daca tot l-ai folosit pe Nicoara pe post de atacant incearca-l ca macar are vointa, viteza si determinare spre deosebire de Rony. De ce nu se incearca si altceva este intrebarea mea chiar atunci cand ceva nu merge. Ma deranjeaza stagnarea si insistarea asupra aceleiasi tactici luna de luna chiar si atunci cand nu da rezultate.
    Nu vreau sa cobesc dar mi-e groaza de meciul cu Vaslui. Daca asa o sa jucam meciul acela v-a fi pierdut.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.