Prima corigență


Andone și-a prezentat limitele pe Național Arena, a alcătuit un prim 11 cu fisură la mijloc, a ales o tactică perdantă, dacă putem vorbi de tactică în acest meci, a ales prost executanții loviturilor de la 11 m. Cum să pui un jucător fără psihic să execute, în condiții de meci, în pachetul de 5, acolo unde orice execuție contează, oricât de iscusit ar fi la antrenament, mă refer la Hora? Cum să joci cu cinci jucători noi pe care nu prea i-ai lăsat să se omogenizeze nici măcar în pregătiri, cum să-l preferi pe Vass la mijloc lui Sare? Nu calitatea jucătorului era problema, ci nivelul lui de integrare; să nu uităm că Adam Vass nu vorbește nici portugheză nici română! Andone, cu pofta lui de experiment, a riscat și a pierdut. Și nu e grav că a pierdut, la urma urmei aceast meci de supercupă e doar un semiamical sau un amical cu trofeu.

Dinamo, fără a arăta calitate, a dominat jocul prin organizare împotriva unei echipe lălâi, împotriva unei echipe care a pierdut în primul rând tactic. Jocul ne-a arătat un CFR fără calitate tactică. Perioada jucată în inferioritate numerică exact asta a demonstrat. De regulă, fantezia tactică este mult limitată după o eliminare. E momentul în care începe să conteze determinarea și calitatea jucătorilor. Până la minutul eliminării am văzut un CFR cu joc întâmplător, cu un mijloc dezarticulat, așezat departe de fundașii centrali, dar și departe de atacanți.

A fost un gol al lui Diogo Valente dintr-un șut așa și așa de la 20 de metri (cam pe centru), după pasa inteligentă trimisă de Gabi Mureșan, ca să vorbim de perioada în care s-a jucat 11 la 11.  Câteva ocazii așa și așa, din care cu adevărat notabile doar două: în min.45 Cadu, după un corner executat de Vass și în min.50 Ronny, practic nimic clar, în timp ce Dinamo a dominat, a stăpânit jocul. Faptul că a întâlnit câini fără secrete i-a fost fatal lui Andone. Fără secrete, dar și fără soluții. Da, fără soluții, atunci când ai în față un Dinamo cu un Pulhac care pare adus din curtea școlii și acestuia i-l poți opune pe Deac sau Sougou, iar tu îi transformi pe amândoi în anonimi. Da, fără soluții s-a dovedit a fi Andone, care a cerut jucători de bandă, i-a primit și nu știe ce să facă cu ei, nu dă semne că ar fi în stare să-i valorifice. Ar fi intresant de văzut fișele cu înregistrări tehnice, de aflat câte mingi cu adevărat utile au primit Valente și Deac, câte mingi utile au avut atacanții. După ceea ce mi-a rămas pe retină la final de meci, mult prea puține. Cu jocul pe care-l prezintă Andone grupele CL sunt doar un vis dincolo de orizontul putinței, ba chiar dincolo și de orizontul norocului.

Mai mult fotbal a arătat CFR după eliminarea lui Cadu, atunci când cei zece rămași în teren și-au arătat mai mult calitățile personale, individuale, morale. Au fost faze de poartă mai clare, mai multe. S-a jucat mai exact, mai riguros, mai cu determinare, mai cu atenție. E posibil ca dincolo de rateul tactic, Andone să fi ratat și mobilizarea înainte de meci. Jocul în zece ar trebui să ne mulțumească, oricum ne arată cum cei din tren în loc de unu pot deveni 1,1.

Atât acum la cald, atât ca primă impresie. Și pentru că se cuvine ca fabula să aibă și morală, am să mai zic că nădăjduiesc că Andone se poate îndrepta, dacă nu mă uit cu ingrijorare înspre Portugalia, cu nădejdea că Ignacio va mai fi liber, până-i va veni la cap mintea românului cea de pe urmă, patronului Arpad Paszkany.

0 comentarii

  1. CE CAUTA STANCIOIU LA CFR? nici nu meritam sa castigam superduper cupa din primu minut cand l-am vazut pe stancioiu in poarta care este 0 toate mingile la centrari le scapa iese prost nu stie sa inchida colturile nu are reactie la mingi mai bine joaca in poarta cadu decat inutilu asta . dc nu am jucat cu kape din start rony nu e de prim 11 ronny e genul de jucator pe care-l bagi din postura de rezerva prin minutu 70 pentru viteza si cine stie mai agata si el cate o minge . greu sa joci fotbal cand la CFR a fost jumate de echipe pe teren restu doarte fizic au facut parte ronny-valente-vass(macar el incerca ceva acolo)-deac – oricum ne trebuie un atacat de clasa si un cordonator de joc ca eu nu vreau sa jucam cu 2 inchizatori in fiecare meci si dupa aia fazele sa vina de pe flancuri numai ca si cand vin nu ai la cine sa centrezi oricum foarte bine ca nu am castigat supercupa ca nu meritam.

    Apreciază

    • Stancioiu n-a fost buba principala azi. De fapt nici unul dintre jucatori nu a fost dezastros, dezastroasa a fost abordarea meciului. Dezastru a fost la organizarea echipei. Toti jucatorii de atac pareau a juca fiecare pentru el de parca ar fi fost in prima zi impreuna, de parca ar fi fost stransi pentru o selectie, intr-un meci in care sa dea probe de joc. Tactic pana la eliminarea lui Cadu nu s-a jucat nimic.Dupa eliminare Deac a venit in centru iar Sougou a migrat in banda, echipa a devenit mai periculoasa. Valente, Deac, Sougou, Ronny ca sa insemne ceva trebuie integrati in joc, trebuie sa aiba relatii de joc. Relatiile nu se vad. au fost faze la care Valente a finalizat cu sut pentru ca nu avea cu cine combina. S-a intamplat la fel si pe partea lui Deac, acolo insa au fost ceva solutii pentru ca urca Muri. Muri a aruncat mingi in fata cu mai mult sau mai putin succes, dar a lipsit cu desavarsire omul care sa lege jocul. Dinamo l-a avut pe Munteanu, noi am raspuns cu spatii obscen de mari intre linii, am raspuns cu o echipa lunga labartata, cu spatii mari intre jucatori pe ambele faze. In consecinta dinamovistii au inchis usor culoarele si ne-au surprins cu pase intre linii sau in spatele fundasilor.

      Apreciază

  2. Si inainte de eliminare am jucat cu un om in minus:Vass
    Ma ingrijoreaza insa mijlocul apararii. Am primit doua goluri in urma iesirilor la offside.Al doilea a fost chiar umilitor:2 contra vreo 6 cfristi. Prea multe cartonase in urma unor faulturi dure, si degeaba zice Muresan ca Hategan a acordat prea usor, chiar si primul cartonas al lui Cadu are acoperire. Prea multi jucatori noi in primul 11. As incerca cu Deac in spatele varfurilor. Pe margine avem destui, in mijloc e un gol imens. Oricum chiar si asa, cu atatea greseli de tactica, puteam sa castigam. Asta e, am castigat prea multe jocuri dupa 11m(mai tineti minte meciul cu U din cupa?), e normal sa mai si pierdem. Avem un lot mai bun decat anul trecut, sper sa intram in CL. Forza CFR

    Apreciază

    • Pe Vass l-am vazut si eu ca fiind om in minus. Vina insa nu e a lui, e a lui Andone, Vass a facut cateva antrenamente cu echipa, e in urma cu pregatirea fizica, e in urma la capacitatea de comunicare, calitate are, dar fortandu-l cand nu e cazul il transformi in rezerva. Lot mai bun avem, dar de jucat, iata jucam mai dezlanat. La golul doi inca mai cred ca a fost un pui de offside. Meciul l-a pierdut Andone. Felul in care s-a jucat ma face sa ma intreb daca Ando poate redresa situatia. Acest 4-4-2 mi se pare unul primitiv, un sistem care se juca cu multi ani in urma, iar cand se juca asa era obligatoriu un playmaker pe teren. La CFR nu exista. Valente de exemplu nu este potrivit acestui sistem, Muresan devine un inchizator subtirel fara a se transforma intr-un bun coordonator, e greu de jucat asa.

      Apreciază

      • Parerea mea este ca jocul lui Vass n-a suferit nici din cauza pregatirii fizice, nici din cauza acomodarii cu noii coechipieri, ci, dupa atatia ani de fotbal tacticizat jucati in Italia, avea nevoie de sarcini clare si exacte din partea antrenorului. Ii trebuie ceva timp pana se prinde ca sub comanda lui nea Ando se joaca mai mult din talent.

        Apreciază

        • S-ar putea sa ai dreptate, dar si in acest caz adaptarea e esentiala. Vass are talent si determinare cu carul, dar cand antrenorul buimaceste echipa ai mai multa nevoie de comunicare cu coechipierii, ori pentru Adam asta-i inca o problema. Are nevoie de timp ca sa inteleaga ce poate fiecare din cei aproape 30 prezenti in lot, sa inteleaga cum trebuie sa joace cu fiecare in parte. Cand antrenorul oganizeaza tactic jocul cam dupa cat pricepe lelea Floare omogenizarea e grea tare.

          Apreciază

  3. Am asteptat meciul asta cu sufletul la gura, ca sa ajung sa nu ma mai intereseze nimic spre sfarsit.Sa-l critic pe Andone nu-mi sta in putere sau calitate, DAAARR sa spun ca am fost dus cu zaharelul de Arpi sau Muresan Iuliu care promiteau ca o sa faca o echipa de CL=>ASTA pot sa spun. Incep sa cred ca lumea are dreptate cand spune ca CFR castiga meciuri cu ajutorul arbitrilor. Bine ca nu s-a intamplat si azi pentru ca CFR a dat gol dupa o eroare de arbitraj favorabila noua.
    Acelasi si acelasi joc fara nici un Dumnezeu-nu tu imaginatie, demarcare, joc colectiv-NIMIC.
    Aruncatul mingii spre obositul Sougu. As fi putut spune ca nu avem jucatori sau ca Dinamo este super echipa, dar faza golului doi ne-a aratat ca daca jucatorii CFR joaca fotbal(si stiu fotbal) marcheaza.
    Felicit echipa Dinamo care nu stie mare fotbal dar stie sa prosteasca 11 jucatori adversi la mijlocul terenului si , cu o pasa peste aparare-aceeasi, aceeasi, ACCEASI si in sezonul trecut, sa ne de-a bobitza.
    Sa adaugam si prestatia de rahat a lui Hategan care a bagat si mai adanc sub nivelul marii moralul jucatorilor dupa un penalty refuzat in prealabil dinamovistilor.
    Este doar un meci-primul anul asta. Ce ma doare este ca nu vad cum s-ar schimba lucrurile. Staful CFR incearca sa gaseasca jucatori la un pret cat mai mic sau fara pret ca apoi sa ii vanda si sa se laude ce afaceri bune fac ei si meciurile sa le castigam pe greseli de arbitraj.
    ce RUSINE!!!!!!

    Apreciază

    • Se pot spune multe, dar buba cea mai mare e cea pe care pui tu degetul. Andone se lăuda că Dinamo n-are cu ce să-l surprindă, dar red dogii ne-au curățat din nou cu mingi aruncate în spatele fundașilor, exact ca la acel 2-3 din Gruia. În rest, se pare că avem contra-atac, dar mult prea puțin atac. Vass n-a fost grozav, dar are un stil interesant de a ataca adversarul, foarte agresiv, în viteză (cel puțin de două ori l-am observat făcând asta), prin care poate intercepta mingea în poziții excelente. De urmărit…

      Apreciază

      • La Vass am vazut si cateva tentative de verticalizare interesante, de iesit n-a iesit nimic, dar nici nu putea iesi nimic la debandada tactica care ne-a marcat jocul. Cred ca Vass e o achizitie tare buna, sper sa nu-i inoade mintea Andone.

        Apreciază

    • Imi permit sa te contrazic, comparativ cu Dinamo s-a cheltuit mai mult pe transferuri, de fapt CFR altauri de Vaslui sunt singurele echipe care chiar au cheltuit. Pot sa spun ca sunt cu adevarat 2 probleme, antrenorul si modul in care e gandit lotul. In afara lui Bergodi si a lui Mandorlini, ceilalti, vorba lui Cartu au fost biciclisti. Multa lume vede gauri in lot, si chiar sunt. Lipseste playmakerul. A fost De Zerbi, dar in afara lui Mandorlini, nici un antrenor na stiut sa-l valorifice, toti l-ar fi vrut si salahor si pianist, numai ca un salahor gafaind din rasputeri nu poate canta la pian. In lotul actual mai lipsesc doar 2-3 jucatori, Un varf,un fundas de calitate de picior stang, unul care sa-i puna pe lista de transferuri pe Diogo si Rada si un jucator cu aptitudini la constructie. Astazi spre exemplu Dinamo ne-a calarit la mijlocul terenului, fara ca Ando sa gaseasca raspuns, un Rui Pedro le-ar fi dat de lucru si lui Issa Ba si lui Bubacar. Arpi si Muri au alta vina si anume, faptul ca nu vor sa numeasca un manager priceput cu adevarat la fotbal, daca nu vor sa dea formarea lotului pe mana antrenorului atunci ar trebui sa aduca omul priceput la asta. Jucatorii care vin nu sunt de slaba calitate. Problema este ca nu sunt transferati in baza unei viziuni clare. Si antrenorul si jucatorii ar trebui adusi de un manager care stie ce vrea, care si-a facut o idee clara in privinta sistemului de joc care va fi folosit. La CFR criteriile nu-mi sunt clare, intr-un an se cauta jucatori cu fizic impozant, in anul urmator mingicari, apoi vitezisti, totul fara idee ferma. In primul rand e nevoie de omul care stie ce vrea pe termen lung, mai apoi se aduc oameni potriviti fiecarui rol in parte. In cei 11 trebuie sa ai si pianist, si salahor, si cap limpede, si responsabil cu mobilizarea, cu entuziasmul, cu organizarea (cat de mult se vede plecarea lui Beto) etc, apoi abia umbli la insusirile fizice si tehnice, care si ele trebuie sa se completeze pentru a forma un ansamblu de 11. In acest moment la CFR e colectie de jucatori greu de pus in valoare, implicit greu de valorificat pe bani frumosi.

      Apreciază

      • Nu ma contrazici deloc dor ca eu asa vad lucrurile: se urmaresc jucatori pentu care sa nu se plateasca (daca se poate NIMIC) ca apoi sa fie vanduti super; nu se urmaresc jucatori de care CFR ARE nevoie. Si asa este si cu antrenorul. Este trist ca am pierdut supercupa.ok. Dar mai trist este ca lotul nostru e prastie si sa nu mai zic ca e „necompletat” (desi promisiuni sunt cu vagoanele), jucatorii nu au orizont,imaginatie nu au exersate centrarile,(Albu stie mai bine ca IMuresan dar cu ce ajuta)… anul asta terminam pe 4 sau 5. Staful CFR m-a dezamagit de fiecare data cand am luat campionatul.
        No offence dar daca Porumboiu lua campionatul de TREI ori apoi eu cred ca Vaslui „se aseza” intre Germania si Austria-noi tot inspre China o tinem.

        Apreciază

        • Scuze, dar chiar nu pot sa ma abtin. CFR-ul nu prea a ajuns in situatie de a centra, dar cand a facut-o, chiar au iesit centrari foarte bune. Golul al doilea, prins foarte bine de camere, a fost o bijuterie. Personal l-as da oricand exemplu de cum se da o centrare din alergare si cum e completata de o reluare perfecta cu capul avand adversar langa tine. Mi-a adus aminte de golul din meciul tur cu Steaua, din sezonul trecut, cand acelasi Sougou a centrat formidabil, culmea!! de pe partea opusa de teren si folosind celalalt picior. Nu cred deci, ca centrarile sunt o problema.

          Apreciază

          • dar degeaba centreaza daca nu au la cine ….. plus centrarile de la cornere au fost dezastre nush ce tactica incercau cu aproape toate centrarile la brau si mereu lovea primu dinamovist oricum nu meritam sa castigam aia e clar

            Apreciază

          • Centrarile sigur nu, problema sunt destinatarii. Problema este anihilarea lui Sogou intr-o pozitie care nu-l pune in valoare, dupa cum problema, in general, ruperea echipei in doua felii: flancul stang si flancul drept. In fapt suma de probleme e mare.

            Apreciază

          • Asta am vrut sa spun si eu-centrarea trebuie data in anumite puncte iar cineva trebuie sa stie ceva despre asta-si apropo nu-mi spune ca toate centrarile au fost bune; mai uita-te la meciurile de pregatire, meciul cu dinamo…

            Apreciază

    • E clar-echipa se cunoaste dupa valoarea portarului iar daca in supercupa Stancioiu e titular asta ma face sa cred ca Paszkany a jucat 10 000 euro pariu cum ca peirde sau Andone a platit o polita lui Dinamo.

      Apreciază

  4. No, serios amu’, poate sa ma lamureasca si pe mine cineva, chiar dintre cei care recita poezia „8 trofee” ad nauseam, care-i hashul cu antrenorii astia de duzina la CFR? De ce se considera justificata investitia a 750.000 + 350.000/an pe un jucator, dar nu se investeste 1 mil pe an pentru un atrenor de fotbal? Nu inteleg, e ilogic. Continui paralela facuta pe un alt articol, legata de comparatia facuta de Arpi intre CFR si Ferrari: la ce bun sa investesti in tuning-ul unei masini sport daca ai un sofer de duminica? Ferrari insasi a investit o gramada de bani fara succes, pana cand a intuit ca are nevoie de cineva care sa INTELEAGA o masina de curse si l-a adus pe Schumacher, sofer si tactician exceptional, mecanic genial. Andone da declaratii de presa OK, e jovial, poate fi simpatic, dar nu e antrenor. Daca Arpi si Muri incearca sa-si descarce constiinta pentru ca i-au refuzat „dreptul” lui Jaws sa antreneze-n CL in 2008, si vor musai sa-l aiba la club – sa-l angajeze pe post de PR-ist, oricum, asa cum remarca un forumist, stam prost in domeniu. Asadar, care-i ideea? P.S. astept raspuns si de la cei care s-au lamurit recent ca avem o conducere geniala, trecand de la apelative gen „felcer” la dulcegarii tip „Il Presidente” 🙂

    Apreciază

    • Sunt dezamagit total!!!!
      Nu sunt in tara acum dar pe vremuri tiganii cumparau biletele toate la filmele bune de la Republica si apoi le revindeau-faceau bani-asta face si staful CFRului. „Ce bine se descurca staful CFRului”.

      Apreciază

      • Si-acuma tin minte cat m-am bucurat cand am luat de la bijnitari bilete la „Biciul fermecat”. Eroul principal era un chinez care-si batea hoardele de oponenti folosindu-se de excesiv crescuta podoaba capilara, prinsa-ntr-o coada-mpletita-n forma unui bici, de unde si fenomenal de inspiratul titlu al capodoperei. Evident ca era o gluma proasta dpdv cinematografic, dar asta am inteles abia mai tarziu, dupa un CItizen Kane, Casablanca, un Tarkovsky, Trier etcaetera.

        Apreciază

        • Am vazut si eu filmul, tot cu bilete de la bijnitari. Parca exista asemanare. Din punct de vedere al artei cinematografice chiar a fost o gluma proasta, dar ce efecte speciale avea… Cam la fel CFR, tot gluma proasta, bine zicea Dinu la final, „o echipa de reclama nu de fotbal”. Arpad se pare ca intelege doar ce se poate numara, mai putin fotbalul. Daca ar fi inteles fotbalul nu ar fi vorbit de arbitraj(a fost prost, plin de greseli, dar tendentios nu mi s-a parut, poate doar dezechilibrat la cartonase).

          Apreciază

  5. De ce Boloni si nu Andone ?
    Tot respectul pt A1,dar poate face fata la o echipa pana la un anumit nivel.A luat campionatele la Dinamo cand a nimerit la o echipa care avea jucatori buni iar contracandidati puternici ca CFR sau Vaslui nu existau.
    Boloni a luat campionate in doua tari diferite.In Portugalia si Belgia,unde ambele campionate sunt peste Liga I.
    De ce Andone si nu Boloni?
    Pentru ca Andone e ieftin (pe merit) iar Boloni e expensive (pe merit).

    Apreciază

    • Boloni e conflictual, precum van Gaal, fara a avea talentul si calitatile olandezului. E capabil sa construiasca echipe, sa castige silverware cu ele (in conjuncturi aparte, Porto avea un an de tranzitie, iar campionatul Belgiei nu este peste al nostru), dar este anti-Wenger-ul total. Lipsit de tact, de perspectiva, distruge peste noapte tot ceea ce a construit intr-un an, fiind prea orgolios sa accepte ca succesele sale sunt si rodul unor contexte favorabile. Promit sa-mi torn cenusa-n cap daca ma contrazice cineva cu date care sa confirme ca Laci o avut 2 sezoane consecutive reusite cu aceeasi echipa.

      Apreciază

      • Personal cred ca camp.Belgiei e mult peste Liga I.Au jucatori precum Matias Suarez pe cand la noi cel mai scump jucator e Tanase.Cifrele de asemenea spun asta,liga lor valoreaza 400 de mil iar a noastra 200 si ceva de mil.Numai Andrelecht are un lot extraordinar de 80 de mil sau Brugge 50 pe cand la noi cel mai valoros lot il are CFR in valoare de doar 30 de mil.

        Apreciază

        • E adevarat ce spui in contextul financiar fotbalistic, dar asta nu-l face pe Boloni mai bun. Nu cred ca e cel mai potrivit, dar cred ca ne-ar fi mai util decat Andone. Ando e obisnuit cu un anumit nivel al jucatorilor, cand valoarea acestora creste apar probleme, marturie sta si conflictul cu Culio. Daca are lot de jucatori peste un anumit nivel nu poate sa-i puna in valoare, poate doar sa-i incurce.

          Apreciază

      • L-ai cunoscut, ori l-ai citit bine pe Laci. E un perfectionist lipsit de tact care cere jucatorilor atitudine si implicare personala, la nivelul la care o facea el. Evident nu toti sunt dispusi, nu „gandesc” fotbalul ca el si apar conflictele

        Apreciază

  6. spre sfarsitul campionatului trecut eram, marea majoritate, de acord ca andone nu e u nantrenor prea bun insa s-a bagat in noroi si a urnit, atat cat s-a priceput, caruta cfrului spre al 3lea (nesperat!) titlu din istorie. raman in continuare la parerea ca nu e un antrenor prea bun insa ce putem face? cum am putea sa numim un antrenor priceput (nu ma pricep asa ca nu voi da nume) si sa nu-l lezam pe ando? pana la urma, ne-a adus 2 titluri in gruia, chinuit, gafait, cu relatii, cu organe-n gura, tot tacamul insa le-a adus. ando e baiat de gasca, nu e prost deloc, vede si intelege si el care-i sunt limitele. efectiv nu stiu cum am putea rezolva si capra (antrenor bun, mai ales in perspectiva calificarilor din CL pt ca, sa ma scuzati, nu dau campionatul pe CL, am doar pretentia sa nu retrogradam 🙂 ) si varza (andone) ?
    P.S: lucrurile au tot fost repetate: fundas central de calitate, mijlocas ofensiv, si atacant. daca ar fi sa trasnferam cu cap as zice si: portar ca sa-i faca concurenta lui felgueiras (sincer, chiar nu mi-am imaginat ca o sa-i ducem lipsa atat lui beto!) si inca un varf (deci 2 in total). insa astea-s vise, taica!

    Apreciază

    • Eu cred ca e o problema cand castigi campionatul si nu te intereseaza CL- te intereseaza doar banii care se dau pentru asta. Afaceri sau fotbal? complicat

      Apreciază

      • afacere. nu trebuie sa uitam faptul ca muresan face referire la jucatori prin termenul de „afaceri”. la plecarea lui renan parca, a declarat ca „a fost o afacere buna”. au simtit gustul banilor si de atunci, dupa primul titlu, nu mai fac investitii, doar „ciupeli”. vremuri bune cand se investeau milioane bune, chiar si pe un singur jucator. nu mai pupam noi asa ceva tati

        Apreciază

          • Canad, din punctul meu de vedere in acest moment nu calitatea jucatorilor ar trebui sa ne nemultumeasca ci exprimarea lor. Lotul a fost imbunatatit, nu putem nega asta. Exprimarea in teren e sub ce pot jucatorii. Ba chiar sunt pusi sa joace ce nu prea pot. Asta e problema antrenorului nu e problema de lot. Chiar si exersarea centrarilor, a schemelor de atac, tot in sarcina lui este. Valente a fost adus ca bun pasator(in Portugalia era socotit un bun pasator), la noi nu are cu cine sa paseze. In Portugalia de exemplu el juca in tuse, foarte avansat, cam ceea ce juca Sougou pana sa-l reprofileze Andone. Acum e obligat sa joace mai retras si fara sprijin in faza de declansare a atacului, fara jucatori de combinatie in preajma. Ce e de judecat aici prestatia jucatorului sau a antrenorului. E ca si cum ai pune un pistolar sa arunce cu sulita in centrul tintei.

            Apreciază

    • In supercupa nu calitatea jucatorilor a fost problematica. Sa inteleg ca Issa Ba e mai bun decat Gabi Muresan, ca Bubacar din liga 4 franceza e peste Vass di serie B, ca Balgrdean a fost peste Stancioiu, ca Alexe e peste Sougou, nu maestre. Jucatorii lui Dinamo au castigat tactic fiind mult mai bine asezati in teren. Cum explici ca am facut fata mai bine in 10 decat in 11?

      Apreciază

  7. Intr adevar e greu acum,nu l poti demite pe Andone.Il lasa Paszkany sa intre in grupele UCL daca poate iar daca nu are tot dreptul apoi sa faca ce vrea cu el.Andone e de al nostru acum,el a adus trofeele in vitrina clubului,conducerea ar trebui mai degraba sa i ofere un post important in conducere si ar fi fain sa accepte.Pentru postul de antrenor sa ti faci socoteliile si sa pregatesti macar 500-700/an salariu pentru un antrenor de calitate.Daca ai investit in jucatori 34 de milioane,poti investi intr un antrenor pe masura macar 1 -2 milioane pe un contract de 2-3 ani.Avem 2 milioane la club ?

    Apreciază

  8. nu am vazut nici un amical din acest stagiu de pregatire deci eram curios de fata noua a echipei.Consider ca ne prinde bine acest esec fiindca ne-a aratat clar unde sintem.Deci nu stiu pretul lui Beto, dar cred ca principala sarcina a conducerii in aceasta perioada de transferari trebuia sa fie cumpararea lui la orice pret.Stancioiu este o gluma proasta care se ingroasa prea mult de multi ani.In ansamblu echipa nu arata rau cu doi inchizatori,Vass nu este rau dar nu trebuia folosit,in meciurile cu miza mare nu faci experiente.La Andone i-a trecut glontul pe linga si in meciul cu U si vad ca nu s-a linistit.Paradoxul este ca acum cind in sfirsit avem extrme care stiu sa centreze nu ai virf,cind il aveam pe Kone nu era nimeni cine sa centreze.Pinto este mai bun decit Lion ,poate s-a rezolvat fundasul dr.Deci este bine ca s-a pierdut ,poate acum s-a vazut ca echipa nu are un Trica,fiindca nu joci intotdeauna cu doi inchizatori si nu are atacanti deci d-le Arpi daca vreti performanta atunci bagati mina in buzunar.

    Apreciază

    • Se pare că Beto e împrumutat deja la Sporting Braga. În rest – ca de obicei – total de acord cu Mr Lengyel. Dacă s-a jucat pe bune, prima repriză din meciul cu U ar trebui să ridice mari semne de întrebare referitoare la modul de percepere a vieții fotbalistice de către Andone.

      Apreciază

    • Nu stiu cat e pretul lui Beto dar iti spun cat e salariul. 800000 euro/an. Cand se vorbeste despre aducerea unui jucator toata lumea intreaba care-i pretul dar nimeni nu se gandeste la salariu.Trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant, CFR este o echipa care plateste salarii de maxim 300000-400000/an. Ori ca sa faci fata in CL cu un astfel de nivel salarial iti trebuie si un antrenor foarte bun si mult noroc.Rsetul sunt povesti de adormit copiii.

      Apreciază

    • Evident rezultatul acestui meci nu intristeaza pe nimeni din perspectiva pierderii trofeului. Observ ca toate supararile sunt generate de calitatea jocului. Anul trecut in tur erau nemultumiri legate tot de calitatea jocului, de nepotrivirea lotului cu sistemul de joc. Anul acesta nu mai avem atacant de genul Weldon, il avem pe Kapetanos. Anul trecut banda stanga era moarta, mijlocul avea calitate prin Renan. Acum Muri arunca mingi lungi in atac, mingi pentru care nu se poate bate decat Ronny sau grecul dupa caz, Sougou, Deac, Valente nu pot juca rol de pivoti si chiar daca reusesc devieri nu-i sustine nimeni. Andone… Ei bine el nu a reusit sa lege echipa, sa creeze superioritati pe spatii de joc, mereu Dinamo a avut mai multi jucatori in zonele de joc, in concluzie, fara a fi trecut prea multe argumente in revista, dar corelat cu cele din analiza sumara a meciului, completat cu observatiile de la alte comentarii, as spune fara teama de greseala, Andone n-a fost in stare sa organizeze echipa. Cred ca Piccolo e mai antrenor decat el si mai util pentru noi ca antrenor decat ca jucator. Jucatorul Piccolo m-a surprins mereu cu stiinta tactica, dezamagindu-ma in schimb mereu cu viteza de deplasare, de la incet la foarte incet. Un asistent responsabil cu problemele de tactica ar fi ideal.

      Apreciază

  9. Poate va fi un dus rece pentru baieti, si se vor trezii inainte de meciurile cu adevarat importante din europa. sa speram ca e ultima corigenta . Hai Cfr!

    Apreciază

  10. Greselile individuale nu pot fi eliminate de Andone, din păcate ! In schimb sistemul folosit este depășit, vechi, nu surprinde de nimeni si mai ales toată lumea știe cum trebuie contracarat. Mi-a plăcut determinarea, concentrarea si disponibilitatea la efort. Cu parere de rau dar astazi am jucat cu 2-3 oameni in minus, pe Vass asta se vede ca l-am luat de pe aeroport (zero barat), Valente o fi mare vedeta, dar de când l-am luat n-a reușit sa treacă prin dribling de nici un adversar si nu vad nici o diferența între el si Bastos ! Stancioiu sub orice critica, deși de la el ce pretenții sa ai in condițiile in care de vreo 100 de ani nu a prins echipa, unde ești oare Beto? Sa nu mai amintesc faptul ca in prima repriza flancul nostru drept a fost varza! Toate acțiunile ofensive ale dinamovistilor erau pe dreapta, cât l-au ținut puterile pe Alexe ! Din tandemul Issa Ba-Maftei, maimuta a fost fundașul nostru. Așadar faptul ca am ajuns la penaltiuri este o realizare importantă pe care o putem exploata, cu norocul (care încă tine cu noi) de anul trecut ne vom bate pt. Locurile 1-4… In campionat. Sa lăsăm ch.L pentru alții, noi n-avem ce sa căutăm acolo, sa fie foarte clar! Astea nu sunt transferuri, n-avem echipa, n-avem antrenor, n-avem nici o situație financiară corespunzătoare pt. Liga campionilor.

    Apreciază

    • In parte observatii reale, dar la acest meci nu jucatorii au fost marea problema. Oare in flancul drept cine i-a cerut lui Deac sa nu atace decisiv, oare de s-a rezumat sa alerge pe langa adversar? De ce Pinto nu putea nici el ataca decisiv? De ce distanta dintre fundasul lateral si fundasul central era atat de mare si de nimeni acoperita. Eu am vazut ca Pinto n-a fost depasit in dueluri directe, am vazut doar ca de la un moment dat dinamovistii s-au prins de slabicunile noastre si intercalau om intre el si Cadu. Am vazut cum acolo nu acoperea nimeni, asta pentru ca Deac alerga paralel cu tusa fara nici o eficienta. Este numai un exemplu, exista exemple suficiente care pot demonstra impleticeala tactica si impleticeala la organizare, dinamo a avut superioritate numerica pe toate zonele de joc pana la eliminarea lui Cadu. Au pierdut un pic din superioritate dupa ce fiind doar 9 in camp jucatorii nostri au tinut cont mult mai putin de indicatiile tactice de la margine.

      Apreciază

    • N-avem,n-avem,n-avem ! asta e in loc de „eu vara nu joc”? Nu antrenez? Nu conduc? …si eram in stare sa pun pariu :)) pacat ca nu l-am pus „carcotasii revin” !

      Apreciază

      • Locul 4 obtinut de nationala la CM 1994 a fost considerat un succes rasunator, baietii chiar fiind denumiti “generatia de aur”, iar noi facem pe nemultumitii pentru ca am obtinut doar medaliile de argint la Supercupa Romaniei 🙂

        Apreciază

  11. Se vede de la o posta ca n-avem mijloc organizat, gandit.

    Noi ar trebui sa jucam la lotul actual un 4231
    Dar pt asta iti trebui antrenor si timp.

    Asa multi jucatori sunt pierduti..vezi Sougou si apoi Valente

    Cate pase consecutive ati vazut ?
    Am vazut o faza cursiva si frumoasa la golul marcat de Kape. Asa ar trebui jucat mereu la CFR si cred ca de aceea un 4231 ar merge cel mai bine la lotul actual.

    Noi avem acum 4 mijlocasi defensivi buni si mijlocasi ofensivi asa si asa (Rui Pedro, Bastos). Jucam un 442 in care mijlocasi nostri sunt defensivi, si asta se vede la constructie, tehnicitate etc

    Daca aduci un atacant de 1milion, ce poate face el, daca mingea e bubuita si nu urcata pana in careu ?

    A ajuns Muresan sa bata aproape toate loviturile libere ? Nu mai avem executanti care sa centreze in careu o lovitura libera, cand e cazul. Iar Deac nu e bun pt lovituri plasate. De ce nu o batut Valente ?

    Multe egnime…sau asa o gandit Andone ?

    Sa vina CL …..:)

    Poate aceste meci ne ajuta sa vedem greselile si sa reparam pana la primel meciuri. Prefer o accedere in grupele CL in locul Supercupei .

    Apreciază

    • Da, cred si eu ca potrivirea maxima e pentru 4-2-3-1. S-ar putea sa mearga bine si 4-1-4-1, cu Muresan inchizator si cu Deac, Pedro (aici e loc pentru un mult dorit mijlocas ofensiv, dar cred ca si pedro ar arata mai mul in acest sistem si in aceasta pozitie, are calitati), Vass, Valente, in fata lui Gabi.

      Apreciază

  12. Nu a avut Dinamo cu ce sa-l surprinda pe Andone, dar nici Andone nu m-a putut surprinde pe mine. Aceeasi abordare a meciului, ori la bal, ori la spital, care uneori iese, alteori nu. Efectiv nu pot intelege cum la inceputul reprizei a doua, la 1-0 pentru noi, s-a putut intra in acel joc de contre, fara a incerca disciplinarea jocului, inchiderea, taierea lui. Clar, jucatorii nostri sunt mult mai valorosi ca cei ai lui Dinamo, faptul ca nu i-am invins in 90 de minute nu s-a datorat nici macar lipsei de concentrare ori daruirii si comportarii jucatorilor ci exclusiv lipsei de organizare a jocului. Daca faceau Cfr si Dinamo rocada intre antrenori le dadeam de la 5 in sus.

    Apreciază

    • Eiio ?? Ai perfecta dreptate, prietene : daca se facea rocada antrenorilor , castigam !!! Parca saptamana trecuta discutam asta , nu ???

      Apreciază

  13. Deceptia este mare dupa o infrangere……luati partea pozitiva,este doar supercupa.Mai avem o saptamana pana la inceperea campionatului.Obiectivele noastre trebuie sa fie campionatul si intrarea in grupele CL.
    Trebuie sa acceptam ca suntem o echipa care are nevoie sa cresca cota unor jucatori si sa-i revanda.Ceea ce sa si facut pana acum cu succes + ca am avut si performante pe plan intern.
    Eu nu sunt atat de pornit pe Ando…..este un inceput, are 28 de jucatori in lot si doar 11 care sa intre in teren.Are nevoie de timp ca sa-i gaseasca pe cei mai potriviti.Din punctul meu de vedere portarul la noieste o problema si nu reintrarea lu iFelgueiras o va rezolva.Nici pe axul central nu suntem perfecti.Se vede de la o posta ca Bouba este peste Vass.Apoi Sougou nu se vede in mijloc.Doar cand a ajuns in banda a facut ce stie mai bine:sa fie un servant deosebit.Adica cel mai bun din campionat.Apoi Kape s-a vazut ca-i cel mai tare.
    Oricum ar fi cred ca ceea ce ni se potriveste cel mai bine ca echipa provinciala(chiar una campioana) nu este jocul in care sa dominam noi……ci jocul pe contra.Cand ajungem s-o facem devenim sterili si fara idei de joc.
    Oricum ar fi eu cred in aceasta echipa si-o voi sustine chiar daca intre buturi ni-l va oferi din nou(ca supliciu) pe cel mai tare de la noi Stancioiu(nemuritorul).Cum pusca cu cureaua lata sa iei golul ala pe scurt si iesirea aia fara orizont la primul gol……

    Apreciază

    • Gicutzule !! Nimeni nu-i pornit pe Andone , dar, ni-i mai aproape maiu’, decat camasa …Noi vrem sa vedem CFR-ul „functional si stralucitor ” Poate Andone sa faca asta ?? Daca nu, atunci…..

      Apreciază

      • In discursul de dupa meci Andone nu a dat nici un semn ca ar fi inteles ceva. Nici Paszkany si nici I Muresan, in luarile lor de pozitie, n-au lasat sa se inteleaga ca ar fi priceput ce nu-i in regula. In alta ordine de idei Ando e greu de demis dupa cele doua titluri. Ar fi culmea sa-i i-a Arpi din nou sansa CL. Daca ramane, nici nu stiu daca e de dorit o calificare in grupe, cu jocul acesta mi-e greu sa gandesc cum ar arata un nou meci cu Chelsea, cu Bayern, ca sa nu vorbesc de un Real ca nou adversar de calibru. In situatia de acum pentru Arpi, daca intelege, ii tare grea partea cu maiu’ si camasa.

        Apreciază

  14. Dinamo a avut o multime de ocazii de gol clare pe cand cfr aproape nimic in 90 min ,stancioiu nu prea a avut ce face la goluri chiar daca au fost pe scurt,cand dai bombe din 13 metri mai greu sa scoti mingea,de ce nu vedeti ca fundasii au fost inexistenti? nu neaparat portarul ,niculae in prima repriza daca era fotbalist era 1-0,oare unde era maftei sau cadu,in min 33 hent clar de penalty chiar daca unii spun ca nu este cu intentie sau ca e deaproape ,e hent imens ,clar penalty,bara lui luchin ,liber in 5 metri,intrare aiurea a capitanului in marginea careului prin alunecare cand putea evita acest lucru ,chiar daca axente a simulat se putea evita ,cartonul primit la faultul asupra lui issa ba a fost meritat alta gafa care putea fi evitata,in ultimile minute cred ca alex curtean a ratat o ocazie imensa care putea pune capat dar mingea s-a lovit de el ca de calorifer,practic toata defensiva a fost varza ,sare si muresan sunt buni dar acolo la recuperare si la o pasa in lateral sau muri la suturi in forta in rest joc de creatie mai greu,deac ,valente sau sougou mai mult cu fuga decat joc colectiv ,ronny nu trebuie bagat in poveste n-are ce cauta ,numai la 3-0 pt noi sa mai fuga ,sa faca presing,practic nu avem deloc joc combinativ ,se paseaza mai bine doar in spate cand nu -i ataca nimeni ,nu prea stiu nici unul sa faca un dribling ,in faza defensiva se joaca in zona dar distantele dintre jucatori sunt foarte mari si tot timpul adversarii ne paseaza lejer ,parca dau impresia ca tot timpul jucam impotriva barcelonei ,acest lucru l-am vazut in sezonul trecut cu aproape toate echipele ,ne-au pasat de ne-au omorat chiar si chiajna in tur si ceahlau si toate echipele cu jucatori stransi doar de cateva luni ,e jenant sa arate asa o campioana ,cine crede ca putem face ceva in europa se insala amarnic ,daca s-ar juca numai pe teren toate meciurile si nu ar exista foarte multe interese cred ca altfel ar arata ierarhia in liga 1 ,dar multe echipe sunt doar asa ca trebuie sa fie la numar si sa stea capra pt. unu sau altul dupa cum sunt directivele,personal cred ca se traieste bine din pariuri ca altfel nu vad cum un om sa bage an de an milioane si sa nu scoata nimic ca doar nu suntem noi cu petrolul in gradina

    Apreciază

  15. Pe scurt ,ceea ce am spus de foarte multe ori si eu si majoritatea dintre voi,numai conducerea nu vrea sa recunoasca: 1. Andone e un antrenor mediocru ,care face fata(numai daca are lot bun si mult noroc!)doar in proiecte scurte de maximum 10 etape cand poate mobiliza echipe prabusite.Dupa ce trece elanul( entuziasmul) initial si trebuie sa se vada mana antrenorului prin imbunatatirea evidenta a calitatii jocului de echipa se vad limitele lui foarte clar( tizul lui a fost costa,jocul echipei stingandu-se treptat dupa primele 10-12 etape)2.Lotul are inca gauri importante: ne lipseste din nou! un portar de valoare(cand l-am vazut pe stancioiu titular am stiut ca vom lua gol ,iar la 11m n- avem sanse),un fundas central cu adevarat valoros- peste cei care-i avem-,1-2 mijlocasi centrali care sa stie sa tina de minge ,sa paseze ,sa dribleze ,sa creeze pt. varfuri ( mai ales dupa ce am renuntat la peralta si de zerbi),un atacant valoros.3. Cel mai important lucru ,de care depind punctele 1 si 2,este dorinta si increderea finantatorilor de a investi cu adevarat in fortificarea echipei.Asta presupune(a) investirea a 4-5 milioane de euro in achizitia unui antrenor( macar de nivelul lui bergodi) si mai ales a unor jucatori cu adevarat valorosi ,care costa insa de la 500000 in sus. Spre exemplu, beto a ajuns la braga( in coproprietate):daca- l vroiam renuntam la partea din transferul viitor al lui pereira( max. 2 milioane conform intelegerii) si-l aveam la pachet cu pinto.Un fundas central bun,titular la o echipa bunicica din europa face in jur de 1 milion.Adrien silva si Gallvan faceau impreuna vreo1,5 milioane,sau macar daca- l luam pe goga cu vreo 200000 la semnatura.Cu 1 milion putea fi adus un atacant destul de bun.De unde bani? Simplu ,din cele 5,5 milioane incasate pe renan si traore,plus partea de 2 milioane a lui pereira.Perspective?Sanse reale de a intra in grupel Ch. League ( adica vreo 18-20 de milioane,plus jucatori buni care puteau fi ulterior vanduti),hegemonie interna.Dar nu !!! Am prins gustul banilor dupa vreo 2 -3 tunuri ,ne credem smecheri si speram ca de acum incolo vom da tunuri in serie si vom avea perrformante pe banda rulanta ,ca si divinitatea este de partea noastra.(a fost si ieri pana la penalty-uri,apoi gata ,ca in ultima vreme ne-a tinut destul in brate!).Asa ca am preferat sa investim doar vreun milion si ne laudam cu un lot de vreo 28 de jucatori( marea majoritate umpluturi de care in scurt timp nu vom sti cum sa scapam,noutatile recente fiind: minca,rada,edimar,godemeche,ganea si foarte probabil vass,diogo valente( chiar daca a marcat -cu un sut parabil-n-are valoare peste un jucator mediu de liga1),sepsi.In locul ultimilor 2 mai bine i- am fi luat pe antal si salageanu…campionatul urmator ne va dovedi care vor fi mai buni.Supercupa a fost prima lectie,vor urma altele,mult mai dureroase in Europa si-n campionat.P.S. Sumele vehiculate sunt cele din presa,dar cam astia-s banii cu care poti lua jucatori foarte buni pt. Romania si decenti/ buni in Europa.

    Apreciază

    • Pentru acest prafuit 4-4-2 al lui Andone avem nevoie de jucatori care costa de la 5 milioane in sus. Orice alt jucator devine submediocru in acest sistem. Nu se joaca nicaieri in Europa astfel si asta de ani buni. Cred ca Vass, pana sa ajunga sub ranga (bagheta) lui Ando, cred ca nici nu a auzit de aceasta asezare. Ne trebuie un Messi, un Ronaldo, un Puyol, un Carvalho ca sa para ca avem echipa buna in asezarea asta labartata in care orice moment de colaborare intre jucatori e pura intamplare. Noi vrem combinatii, pase care sa destabilizeze adversarul, driblinguri, cum sa avem parte de asa ceva daca echipa e intinsa pe teren ca o rufa la uscat, cum sa vezi un doi intre jucatori pe care ii separa zeci de metri? Cui sa centrezi daca in careu rareori ai un jucator si acela prost plasat? etc. Vom avea parte de multe insuccese cu acest 4-4-2 usor de anihilat. Pentru un antrenor cat de cat iscusit, e suficient sa obtina superioritatea la mijoc (deloc greu), pentru ca, fara sa aiba cine stie ce jucatori in echipa, sa domine copios jocul.

      Apreciază

      • Eu nu ma pricep la chestiile astea cu sistemul de joc, dar tin minte ca Mandorlini tot timpul a fost intepat de catre suporteri, pe forumuri, pentru incapatanarea cu care a folosit 4-3-3 (ori 4-5-1), toata lumea zicand ca la jucatorii existenti in lot ni se potriveste 4-4-2 🙂

        Apreciază

        • Cred ca Mandorlini nu prea avea jucatori de 4-3-3. Putea juca in schimb 4-2-3-1, 4-4-2 era la fel de prafuit si atunci ca si acum. Cert acest 4-4-2 greu poate deveni unul de succes cel putin la jucatorii pe care ii avem in lot. Am avea nevoie de mijlocas gen Dorinel Munteanu. Am avea nevoie de un coordonator de clasa, altfel… o sa avem parte de un mare fas. Cu stilul de joc din supercupa n-avem sanse nici in CL, nici in EL si nici in campionat.

          Apreciază

  16. Imi pare rau ca spun asta fratilor,dar aseara mi-am dorit sa pierdem chiar daca eu sunt genul de persoana care vrea victorii si in amicale.Pentru mine si cred ca si pentru conducere e mai important UCL decat Supercupa.Vroiam sa se trezeasca conducere pentru ca avem nevoie urgent de play-maker,atacant si mijlocas dreapta.Deac e prea slab.Ii apreciez pofta de joc,dar pierde mingi usor si nu prea intra in combinatii.Echipamentele sunt urate si imi aduc aminte de cele de acum 2 ani cu care ne-am facut de ras in campionat.Ei se plangeau de marketing,dar cu asemenea „carpe” nu poti sa te astepti la profit.Cele de sezonul trecut au fost perfecte.Revenind la prima problema,noi tot incasam bani dar cumparam foarte ieftin.Conducerea ar trebui sa mai ia si cate un jucator de 3 mil cu 500k salar nu liberi de contract daca tot se doreste performanta.

    Apreciază

  17. Din pacate am pierdut, dar…

    -Incep cu Stancioiu, care a fost prea mic (la propriu si la figurat) pentru talia atacantilor lui Dinamo, cat si pentru penalty-uri. Oare Minca nu era o solutie mai buna ?
    -Din cate am vazut, Valente e un jucator de centrul terenului si nu de banda;
    -Echipa a fost haotica, fara gandire tactica, „lunga” cum se zice, fara a face un presing eficent;
    -Ce cauta individul Hora la CFR ? De ce a fost pus sa bata 11m ?
    -Sa zicem ca Vass are o scuza,e confuz inca, dar ce cauta in 11 de start ?
    -Fara antrenor si transferuri „zamfiresciene” ne vom face de ras in Europa, alimentind ironiile si mizeriile dambovitene.

    Apreciază

    • Nu Stancioiu e vinovat. Ronny, Vass , Hora,Maftei , Cadu au fost toti mai slabi ca si Stancioiu.Cei mai buni de la noi au fost Muresan, Pinto si poate Deac. Jucam la fel de urat cu mingi bubuite in careu. Mijloc defensiv nu ofensiv. Ne trebuie un mijlocas BUN si un atacant. Si poate un presedinte cu vederi mai moderne in locul lui Muri.

      Apreciază

  18. eu am tremurat meciuri intregi pe caldura, frigul venea din poarta aparata de stancioiu.imi muscam buzele la fiecare minge ce se apropia de el. beto mi-a adus caldura, siguranta si eram cel mai zen om din tribuna cand mingea se apropia de piciorul sau. aseara am dardait, la 30 de grade, in poarta cfrului un iceberg…ne-am intors in timp, si ne scufundam lovindu-ne de cel mai important post din echipa, portarul…kapetanos e cea mai buna rezerva posibila si merita sa intre in fiecare meci, dar nu stie/poate sa faca presing, sa alerge sa puna presiune cand mingea nu e la noi…dupa dop la sticla ne trebuie si bule, atacantul care sa creeze pasiune, presiune pe dopul de pe sticla adversarului…de la yussuf kone n-am mai avut atacant, ceva macar de nivelul lui avem nevoie, iar pt CL ceva mai bun…imi pare rau pentru and one we need anotherone care e la curent cu ce se intampla in prezent in fotabl, mutumim and one pt ajutor dar in prezent nu ne mai poti ajuta..eu nu ma mai pot uita la chinuiala cfrului, avem nevoie de un antrenor care sa stie sa unga mecanismul cfrului care trebuie sa alunece in iarba nu sa sacadeze…hai cfr

    Apreciază

    • La atacant ne trebuie un fel de Kone dar cu chef de joc nu un trisor. Portar e clar ca nu vom putea sta in Stancioiu. Minca e cam la acelasi nivel, Felgueiras pare ceva mai bun dar pacat ca nu se vede la el inca spiritul de lider. Nu-l poate domina pe Cadu, cel putin inca nu. Dar mai mult si mai mult ne trebuie antrenor. Atacanti s-ar putea sa ne trebuiasca 2 daca socotim ca Sougou nu e chiar la locul lui acolo.

      Apreciază

  19. Sa nu dramatizam! Avem echipa mai buna decat sezonul trecut. Ce ne lipseste deocamdata:
    – omogenitatea;
    – solutii tactice (nu avem un mijlocas ofensiv/varf retras)
    – cativa jucatori: un fundas central de calitate, un mijlocas ofensiv si un varf.
    Meciul nu l-am pierdut in 120 min, desi am jucat jumatate din meci in 10. Paradoxal in 10 am jucat mai bine. Greseli: introducerea lui Vass, jucator de valoare dar nepregatit si neadaptat. Plus ca Sare era solutia fireasca avand un plus fizic. Datorita sistemului de joc, la mijloc am fost 2 contra 3. Aici s-a facut diferenta. O alta greseala e Stancioiu (am inteles ca Felgueiras s-a accidentat la incalzire). Maftei a fost depasit fizic si la viteza si de M. Niculae si de Tucudean. Poate Piccolo era o solutie mai buna ca fizic (ca de lent e si mai lent; aceeasi problema o are si Rada). Sougou ca al doilea varf e o solutie de avarie, una care ne pierde un jucator la mijloc si care ne rapeste un servant din banda.
    Dusul e bun (comparabil cu esecurile cu Mediasul si Pandurii, care ni l-au adus pe Beto). Sa speram ca ne completam lotul pentru a avea mai multe solutii tactice la indemana. Muresan foarte bun ca fundas central, e o varianta pentru meciurile din playoff. Eu as incerca sa-l aduc pe Dorin Goian (daca nu avem o alta solutie). Pinto a aratat bine, Camora a avut multe greseli. Deac si Valente nu au convins. Hora a miscat bine si a creat cateva faze bune, pacat ca a ratat dezolant la 11 m. Am ratat doua ocazii uriase, una cu Sougou scapat singur dar deposedat de Nica si cealalta cu Camora aproape singur cu portarul dar indecis sa suteze. Am si scapat prin minune la alte faze. Echipa va creste, sper sa aiba mai multe solutii tactice. Deocamdata nu putem juca decat 4-4-2, un modul care nu acopera eficient toate zonele terenului. Problema aici ca nu avem atacanti mobili pentru acest sistem, macar unul dintre ei trebuind sa coboare la mijloc pe faza defensiva. Acum 2 ani ne bucuram ca am batut Urziceniul la 11 m, dar in teren scorul a fost egal. Acum am facut egal in deplasare, jucand in 10 oameni. Dezamagirea e mare pentru ca toti am desconsiderat pe Dinamo si pentru ca aveam asteptari mari. Practic suntem in aceeasi exprimare tactica de la finalul sezonului, cu un plus de calitate pe flancuri. Pentru Europa e nevoie de un mare plus si pe axul central al terenului.

    Apreciază

    • Exact acest lucru ziceam ieri, ca s-a creat o impresie generala ca meciul e castigat din start. Sincer, m-a surprins placut ca jucatorii nostri au fost atat de conectati la joc, cu multa disponibilitate la efort. Acum ca exprimarea intregului ca echipa a lasat mult de dorit, e alta treaba. Ce-i drept, m-a surprins mult si jocul lui Dinamo, sper ca a fost vorba doar de o zi fasta, doamne feri sa nu revina la nivelul din meciurile de pregatire 🙂

      Apreciază

    • Omogenitatea e una din probleme si cred ca e cea mai mica. Problema adevarata e organizarea jocului si sistemul 4-4-2, unul invechit usor de contracarat, unul de care multi dintre jucatorii nostri au auzit doar la cursurile de istoria fotbalului. Sa nu mai spun ca nici nu avem jucatori pentru acest sistem, al doilea varf ne lipseste, mijlocasii laterali de asemenea (Valente e extrema, Deac poate doar datorita conditiei fizice sa para cat de cat potrivit, nu si eficient, e distribuit intr-o pozitie din care nu poate ataca poarta), nici mijlocasii centrali nu sunt tocmai potriviti, poate Muresan sa fie un nr 6 potrivit sistemului si Vass sa poata fi transformat intr-un 8 de tip Dorinel Munteanu (ii trebuiesc eu vreo 2 ani ca sa dea randament). Acum cand am putea juca linistiti 4-3-3 nu-l mai avem pe Costa cel indragostit de sistem. Da pentru 4-3-3 ne lipseste clar doar jucatorul de creatie. Ca ne-ar mai prinde bine un varf si un fundas central e alta poveste.

      Apreciază

  20. salutare sunt mai nou pe aici dar tin cu cfr cluj si as vrea sa imi spun parerea dsp meciul de sambata seara dar si dsp echipa in generel.In primul rand la cfr sunt foarte multi jucatori de umplutura adusi de ochii lumi platiti cu o gramada de bani de o sa aduca clubul in pragul falimentului peste cativa ani, din acest punct de vedere am ajuns mai rau ca echipa lui becali.Apoi nu am inteles niciodata de ce nu se gaseste un antrenor cat de cat decent care sa stie tactica sa stie sa vb cu jucatori si se insista cu acesti antrenori gen Mandorlini,Andone sau Costa care ori sunt depasiti ori habar nu au pe ce lume traiesc..de ex cine naiba mai joaca 4-4-2 cum a jucat andone aseara? poate cea mai grava probleme este acest Muresan un presedinte prea arogant si care nu isi da seama cu adevarat de ce jucatori avem nevoie el aducand la echipa jucatori cumparati la nimereala …de ex nu a fost in stare sa aduca un portar bun dupa plecarea lui beto……Ar fi mai multe de spus insa astept debutul sezonului care e foarte important si in care in primele 10 etape ar trb sa nu pierdem nici un meci pt a spera la titlu plus ca incep si tururile preliminare ucl in care nu avem nici o sansa daca vom juca ca aseara.SA AUZIM NUMAI DE BN

    Apreciază

    • Bine ai venit intre noi! Ai gasit locul potrivit, locul unde orice opinie exprimata decent e bine venita.
      Despre jucatorii de umplutura? Ce sa zic? Se pare ca s-a rezolvat problema. Anul acesta precum si anul trecu n-au mai fost adusi jucatori ca sa iasa bine numarul. Ca inca mai sunt cativa, in jurul carora s-ar putea construi o noua echipa secunda, pentru liga a treia, e alta poveste, o poveste careia astept si eu sa-i vad sfarsitul. Cat despre primele 10 etape…? Crede-ma ca mi-e tare teama de prima etapa cu Gazul. Ce am vazut cu Dinamo mi-a retezat complet optimismul. Ingrijorarea a crescut vazand ca metehnele din meciurile cu Sparta si Plzen au ramas complet neindreptate. Dupa discurs, Andone nici macar nu da semne ca stie ce se intampla.

      Apreciază

  21. Suntem ca un zidar repetent, care construieste fara fundatie si dupa aceea se mira ca-i crapa peretii , chiar daca a folosit cel mai bun ciment sau caramizi, sau ce-o fi…. Degeaba ai pereti ( jucatori ) buni . decenti ,ca daca nu ai o fundatie ( antrenor ) ii pierzi . Degeaba ai valoare daca lipseste creierul…. In ro suntem ok , castigam mai mult din inertie, cu mingi aruncate aiurea , dar afara ??? Ma intreb ce ar face un antrenor adevarat cu jucatori ca Sougou, Deac, Valente, Kape, etc. Ce sa faca Sougou cu avioanele care vin spre el ? Cum poti avea in mijloc care nu leaga 5-6 pase ? Trebuie sa fi parelel cu fotbalul sa crezi ca poti reusi fara constructie , cu aparare de toata jena si cu un atac mai mult cu ochii spre stele, ca la noi mingile nu vin pe jos, vin de undeva din cosmos…. Si vine o echipa decenta din Cehia sau Polonia ( nici nu mai vorbim de spania portugalia sau altii)sau de nu stiu unde si-ti scoate fotbalul din cap

    Apreciază

  22. Deplasare : Conditii infioratoare la ora 19.00 in Bucuresti erau 39,5 grade Celsius. La ora disputarii partidei in jur de 36 de grade si o atmosfera sufocanta din cauza umiditatii

    Suporteri : Dinamovisti galerie in jur de 2000 plus o mare parte a stadionului
    Ceferisti dupa unii 800 dupa altii in jur de 1500,putini ar spune unii multi spun eu avand in vedere conditiile (concedii,distanta,costuri)

    Meciul vazut la stadion din peluza : Dinamo ,fricoasa la inceput capata curaj pe parcursul meciului ,in genunchi la final
    CFR increzatori la inceput pun presiune fac presing joaca curajos si cu daruire rezultat, 1-0 la pauza si inca cateva ocazii notabile.

    Pauza : Caldura mare si preturile la racoritoare pe masura,lume optimista si increzatoare in posibilitatea castigarii unui nou trofeu

    Repriza doua : Scurt- circuit, eroare in mijlocul apararii si egaleaza Dinamo… iar pe fondul acesta luati de val Dinamo mai rateaza cateva ocazii importante. Ai nostrii nu se regasesc si pe fondul fragmentarii jocului de catre Hatiegan care fluiera orice contact in favoarea celor imbracati in alb-rosu. Stancioiu nu are nici o vina la gol ! Sutul a fost de aproape si tare ! Eroarea apartine cuplului de fundasi centrali . Suntem in genunchi,Cadu e eliminat usor echipa tremura Dinamo e calare pe noi. Urmarea fireasca 2-1 ! Aceeiasi greseala in centrul apararii ,plus faptul ca omul cu centrarea era mult prea liber la momentul in care a receptionat pasa.
    Respiram…. 2-2 ! aceelasi Kape,respiram …dar vin prelungirile oare vom rezista?

    Prelungiri ,parca ne-am mai revenit dar nu mai avem puterea sa punctam decisiv jucam la 33 de grade in zece oameni de patru zeci de minute…Noi cei din tribune privim cu tot mai multa speranta cubul de pe National Arena ,minutele se scurg mai sunt doua minute mai avem doua cornere,dar nimic…

    Penaltyuri : Se trage la poarta dinspre peluza cainilor ,stadionul viueste in fluieraturi ,peluza visinie e incremenita …Rateaza Sougou ,rateaza Hora…,Edy ne mai ofera un strop de speranta dar e iluzoriu .Dinamo castiga cupa la loviturile de departajare.

    Plecam fiecare spre casa un pic tristi dar si infrangerea face parte din competitie si traim cu speranta ,echipa a aratat determinare si chiar daca au fost greseli pe parcurs suntem convinsi ca acestea se pot remedia ,oricum ca impresie generala jucam mai bine ca in sezonul trecut.

    Remarcatii mei : Sougou,Deac,Valente,Ivo Pinto si bine inteles Kape
    In nota obisnuita : Camora ,Muresan,Maftei,Stancioiu…restul
    „Corijentii” mei : Cadu,Vass,Ronny

    Arbitraj : Slab spre foarte slab cu toate ca au fost cinci arbitrii cu tenta de a da 10% echipei Dinamo care in paranteza fie spus a invatat de la Bonetti in singur lucru ,sa joace urat ca si in cizma (simulari,ruperea jocului la mijloc,presiune pe arbitraj).

    Hai CFR !

    Apreciază

    • A transfera responsabilitatea la arbitri cand noi am tras pana la eliminarea lui Cadu un singur sut pe poarta inseamna sa ascundem gunoiul sub pres. In campionatul trecut am incercat tot returul sa neg obiectiile celor care deplangeau calitatea jocului, la ce a folosit? A trebuit sa vina schimbarea lui Costa din ultimul cea, ca sa ne repotentam sansele la campionat. Oare ce calitati ascunse a mobilizat Ando de ne-a iesit, sa fie cumva si din cele reclamate de Porumboiu? Daca am juca fotbal cu adevarat probabil nici presa nici alti contestatari n-ar putea reclama hotii cu arbitri. Cand joci si iti bati clar adversarul, oricine comenteaza negativ o face degeaba. E adevarat si eu cred ca la nivelul cartonaselor nu s-a facut dreptate nici la judecarea intensitatii contactelor, dar nu arbitrajul a dat dinamovistilor superioritatea in joc. As fi preferat sa fi pierdut meciul din caza arbitrajului, dar l-am pierdut din cauza unui antrenor care a dat cu mucii in fasole si a dat tare. Sa speram ca verbalizarile lui privind indreptarea se vor si intampla, altfel in acest an ne luam ramas bun de la performanta. Personal nu cred in stiinta tactica a lui Andone, asta nu inseamna ca nu are multe alte calitati pe care i le apreciez.

      Apreciază

      • Eu cred, campionatul trecut a fost castigat de jucatori, nu de Andone. retin o declaratie a lui Piccolo, unde spunea ca jucatorii se mobilizau intre ei inainte de meciuri. Cand mi-a placut jocul CFR-lui a fost perioada Bergodi, dupa care a venit sirul de meciuri fara infrangere a lui Andone, si a castigat primul campionat, cu un retur foarte dezamagitor. Referiror la meci, nu am reusit sa vad tot meciul, dar din ce am vazut jucatorii nu stiau in ce zona din teren trebuie sa fie, si alergau ca bezmeticii. Mie dupa lotul pe care il avem as zice ca in loc de 442, ar fi mai util un 4231, as dori sa mentionez jucatorii care pot evolua in linia de 3 Valente-Deac-Sougou, sau in Ramadan, ca variante pot aparea jucatori ca Rui Pedro, Bastos, Nicoara, de ce nu chiar si Hora, ca solutie de avarie. ca varf in acest moment doar Kape, pe acest post suntem vulnerabili.
        Linia asta de trei dupa parerea mea ar crea probleme oricarei defensive, sunt tehnici, si pot juca pe oricare post din aceasta linie, pot avea un-doiuri, pot face culoare de sut(pentru Muri, Bakari, sau Vass), si pot face si superioritate pe flancuri, sau permutari de locuri, surprinzand adversarul, dar astea se fac la antrenament, unde antrenorul trebuie sa vada ce lot are si ce sistem poate folosi.

        Apreciază

        • Nu cred ca-i putem rapi orice merit la castigarea campionatului trecut lui Andone. Au fost meciuri in care a a schimbat inteligent. Din punctul meu de vedere, lotul pe care il are la dispozitie Ando e cel mai bun lot pe care la avut CFR. Primul 11 completat cu un playmaker, ar putea egala valoric echipa de pe Olimpico.

          Apreciază

  23. Greseala lui Ando este una: EXPERIMENTE. Hai sa le luam pe rand:
    1. Vass vine ca si mijlocas clar defensiv, neintegrat, neantrenat, nici macar limba de comnicare nu s-a stabilit clar, dar ANDO il foloseste intr-o „finala” ca mijlocas de creatie, ofensiv, adica o struto-camila, „praf in ochi” dupa ce nu s-a achizitionat un asemenea jucator cerut in retur.
    2. Cadu, chiar daca este un mit al echipei, imi pare rau sa o spun (nu pentru prima data), dar nu mai da acea siguranta pe care o simteam in tur. Este depasit in viteza iar rezolvarea este intotdeauna faultul. Ne-a lasat la greu. Parca ne este frica sa vorbim de el, mai bine il condamnam pe Picolo, Maftei Diogo dar o spun sus si tare : Cadu are o vina majora in meciul de aseara.
    3. Titularizarea lui Sougou si Ronny, doua extreme ca si inaintasi centrali a fost cea mai mare eroare in gandirea ofensivei. Mai mult in cazul Lui Sougou. Ne-am taiat doua atuuri: lipsa unui inaitas de careu: Kapetanos, disparitia vitezei prin Sougou, Ronny.
    4. Nominalizarea lui Hora la 11m este chiar una hilara si nu tin sa o comentez.
    N-am jucat nimic, nu am construit nimic, ne-am bazat doar pe contraatac chiar si atunci cand ne-am anihilat jucatorii de viteza pe posturi experimentale. Acest Valente clar ca nu este o rezolvare pe flancuri si dac se doreau experiente atunci cu el trebuiau incercate VALENTEle de mijlocas ofensiv de creatie.
    Stancioiu este neschimbat, primul gol nu trebuia primit. Se vede clar o eroare de inchidere a coltului scurt. Sa nu mai pomenesc de erorile la iesiri. Pacat de Beto, pacat ca mai gandim romaneste si l-am pierdut.
    Acest sistem 442 este unul invechit si nu se pliaza pe jucatorii CFR. 4231 este varianta, insa nu stiu daca mai este timp pentru implementare.
    Iar domnul Muresan sa mai taca cu arbitrii pentru ca mana lui Dumnezeu a fost pentru CFR in cele 120 de minute, iar cand a ridicat-o a venit prapadul. Sa-i fie rusine de aceste lamentari tip Vaslui, Bucuresti.
    Stiu sunt critic si acid dar iubesc CFR-ul. Iubesc CFR-ul pentru ca in unele momente stie sa invete din greselile ei si a altora, organizarea , strategia si pregatirea se face profesionist si nu dupa ureche si sentiment, comentariile sunt obiective si cu simt de raspundere, dar ceea ce s-a intimplat de la terminarea campionatului pana la ora aceasta nu au demonstrat deloc aceste calitati, facand ca niste echipe lipite cu superglu tip Dinamo sa isi revendice victoria datorita meritului lor si sa renasca spiritul dambovitan pe greselile noastre. Forta CFR.

    Apreciază

    • Problema pot deveni si experimentele lui Ando, marea problema e data insa de jocul fara orizont, un joc prin care valoarea echipei e mult sub suma valorilor individuale. Boneti ne-a aratat cum pot fi pusi in valoare jucatori mediocri. Tot el ne-a aratat ca poate face echipa la Dinamo, fara a intari lotul pe care l-a avut la dispozitie Ando si din care a facut un mare fas. Nu cred ca imi spune cineva ca Issa Ba, care s-a plimbat destul de mult prin liga lui Mitica, o fi un mare jucator, la fel cum nu cred sa fie vreo vedeta proaspat venitul din liga a patra franceza, Bubacar. Cert cei doi nu sunt comparabil nici la calitati nici la CV cu Muresan (international roman), Adam Vass (international maghiar) sau Sare (international belgian de tineret, jucator cu jocuri in CL si EL). Totusi ieri mijlocasii lui Dinamo au iesit in evidenta, mijlocul lor a fost superior. Daca comparam pe posturi jucatorii, ne da fara discutie cu plus pentru noi, de ce a castigat Dinamo fara dubii jocul?

      Apreciază

      • Caline, dinamo a respectat indicatiile italianului: cu totii in aparare ca sa nu luam gol, apoi jucati mingea la mijlocul terenului unde CFRul practic nu exista si, la timpul potrivit, cu o centrare sau pasa lunga depasisti usor apararea ( cadu-iana) a CFRului. Simplu. asa e – dinamo nu prea stie sa joace, doar ca noi jucam mai rau ca ei. Ce tot ii dati cu nu stiu ce sistem de joc cand noi practicam un joc de te doare mintea. Nu suntem in stare sa iesim din aparare elegant, mingea e pasata doar in spate, trebuie sa vina Muri sa ia mingea de pe linia fundasilor si sa o arunce in fata ; Deac ia mingea, o arunca spre centru si fuge dupa ea de parca e singur in echipa, incearca sa faca totul de unul singur ceea ce-l face ineficient, … comentam si .. comentam.
        Ne laudam (IM) mai rau ca Becali cat suntem de favoriti, ce transferuri bune facem subestimand adversarul de parac Casillas e in poarta, si pe teren ai cinci Messi si cinci CR..
        Daca nu a fost un meci aranjat apoi e de jale.
        Cu acest management, antrenor si cu acest lot terminam pe locul 4 sau 5. Pun pariu 100 de dolari CAD ca nu terminam pe podium anul acesta.CL? (cei aia).
        Felicitari celor ce s-au dus la bucale si au sustinut echipa CFR.

        Apreciază

        • Canad, vorbind despre joc ai dreptate, reducand la maxim cam asa s-a jucat. Te-ai intrebat vreo clipa daca Deac avea coechipier de combinatie? Daca Muresan avea cui da pasa scurta? Datorita asezarii in teren precum si datorita modului in care s-a facut titularizarea jocul nu a avut cum sa mearga. De asta e responsabil Andone si nu lotul. Au fost extrem de multe erori de pozitionare la jucatorii nostri, iar organizarea jocului a fost un dezastru, linia de patru fundasi a semanat cu cu patru stalpi printre care trece cine vrea. spatiile dintre fundasi nu le-a inchis nimeni, rezultatul s-a vazut.

          Apreciază

  24. nu inteleg de ce trebuie sa joace un jucator ca Hora la CFR?Avem jucator eliminat iar el il „marcheaza” din apropiere pe Kapetanos (statea langa el aproape tot timpul cat a jucat in loc sa iasa spre margine sa desfaca jocul )Acest jucator trebuie lasat sa plece ,daca n-a avut timp sa se acomodeze in 3 ani de cand e la CFR atunci inseamna ca nu are valoare!!! Un plus pentru jocul lui Sare care a recuperat foarte multe mingi.

    Apreciază

    • Hora ocupa locul lui Bus sau al lui Negrut. Calitati are, si fizice si tehnice, ii lipseste psihicul si ii lipsesc numeric neuronii. Lucru dovedit de modul in care a batut de la 11m. Acolo toti intelegem loteria, despre Sougou nimic de rau, a batut impecabil, i-au lipsit cativa centimetri, Hora? A fost clar, incapacitate de a rezista la presiune. Aceeasi incapacitate o manifesta si in joc.

      Apreciază

  25. ok. deci admitem aproape toti ce vede toata lumea cu ochiul liber: ca andone(respect si plecaciuni pt cele 2 titluri aduse-n gruia!) nu e antrenor pt calificarile CL si nici pt campionat. toti suntem de acord ca trebuie sa ne purtam frumos cu el pt ca e legenda in gruia. pe cine ar putea aduce conducerea rapid si sa colaboreze cu andone iar acesta din urma sa nu se simta jignit. sau ce functie ar putea accepta andone la cfr fara resentimente? in momentul de fata eu sunt usor pesimist (max zice ca-s aproape tot timpul 🙂 ) si nu pot sa zic ca am solutii. ar merge pustai ca antrenor si andone ca director tehnic/supervizor/cevaingenulasta ? nu am solutii insa simt ca e momentul sa facem o miscare pe banca tehnica altfel e bye-bye CL.
    P.S: oare cu cine vorbea pascani imediat dupa meci la telefon ?

    Apreciază

    • Pustai si Grigoras… Probabil ca o sa-i vedem si p’astia la CFR cum vin si pleca dupa cate un tur. Sunt doi antrenori care nu au demonstrat nimic la nivelul la care pretindem ca suntem. Nu exista progres, de-acum incolo, fara un antrenor valoros, iar asta exclude antrenorii romani, dar si pe cei straini care au antrenat pana acum in campionatul nostru. Proiectul CFR, ca tot ni se repeta de catre conducere ca este strict o afacere, e in situatia unui chiosc cu dulciuri si bericica la pet care se viseaza supermarket, in timp ce se multumeste cu vanzarile pe care le face vecinilor de la bloc. Mai vinzi, ocazional, cate-o sticla de whisky, cand vin rudele din strainatate-n vizita, da’ tot chichineata locala ramai, chiar daca-ti pui firma mare, luminoasa, la intrare. Stiu, stiu, daca-s io asa destept, de ce nu-mi investesc banii mei, in loc sa dau din taste pe buzunarul lui Arpi. Da’ pot sa constat o incremenire in proiect, fie si numai din perspectiva unui chibit.

      Apreciază

      • Toate afacerile depind de oameni, daca se vrea a fi afacere de succes, CFR are nevoie de oameni de calitate, daca se vrea transformarea echipei intr-una de calibru international, atunci primul pas este cooptarea unor oameni de calibru international. Ando si altii din campionatul nostru nu stiu daca acest calibru. Sa nu uitam ca Dan Petrescu din acest campionat a plecat, oare mai avem unul. Grigoras e un antrenor interesant, la fel si Pustai, ma intreb daca sunt capabili sa urce treapta spre un alt nivel.

        Apreciază

  26. Sunt de acord ca Ando facut experimente si cel putin cu Vass nu i-a iesit……nu stiu daca la Sare este o problema si trebuie lucrat in acea directie…..mie personal imi place Bouba.Se implica in joc,este eficace la recuperari si ataca adversarul curat.Pentru a putea fi mai consistenti la mijloc cred ca ar trebui inclus Rui Pedro,singurul cu calitate si capacitate de a scoate din joc pe suprafete mici.Nu stiu ce presupune aceasta in sistemul de joc si daca vine in contradictie cu cel gandit de Ando.
    Cred ca antrenorul este pus in joc de glezne cu noile transferuri facute.Cand conducerea iti aduce jucatori noi asteapta ca tu sa-i introduci cat mai repede in angrenajul echipei.Si daca nu acum inca cand suntem in perioada de pregatire cand?
    Da si eu cred ca per total ne-am intarit si am creat dubluri apropiate ca valoare pe posturi……dar la nivelul valorii echipei si al campionatului.Am si pierdut vezi plecarea lui Beto care se va vedea mai mult decat ne-am gandit noi.Deja primele semnale le-am primit.
    Inca o data spun ca nu cred ca punerea in discutie a schimbarii lui Ando este una viabila.N-are valoare ?Pai a castigat titlul de 2 ori cu noi……..cine l-a mai castigat din 2008 incoace?Dan Petrescu si Dorinel Munteanu.Pai astia sunt 2 cu filozofii asemanatoare bazate pe multa munca si proiecte pe termen lung.Nimeni nu cred ca poate face minuni.Cand a fost Costa aici nu era bun ca nu jucau nu stiu cum.Dar eu spun ca era pe primul loc cu jucatori care si acum sunt in lot.Nu uitati ca suntem in campionatul Romaniei…….cu jucatori de Romania.Cred ca am devenit prea critici si preluam cu o mare usurinta discursul detractorilor.Acestia normal ca ataca orice legat de CFR?incepand de la patron si presedinte,pana la suporteri.Pai ii aud pe aici ca Muri trebuie sa taca ca este pe langa ,ca nu-i bun……pai daca el nu ne apara cine s-o faca Becali?Pai n-avea dreptate vizavi de cum ne-a taxat Hateganu cu galbene?La dinamo primul galben l-a dat in min 95.La Cadu primul galben la mijlocul terenului la un umar la umar……pai ala nici fault n-a fost.Cat despre al doilea cu eliminarea ce sa mai spui?A atacat corect mingea,n-a ridicat piciorul ,nu l-a atins pe atacant.Cand este de reprosat trebuie facut ,dar nu trebuie sa devenim exagerati.Jocul fiecaruia poate si trebuie imbunatatit dar trebuie vazut si solutiile avute…..hai ca deja devine invidios Albu,privitor la lungimea postului

    Apreciază

    • Daca echipa ar fi aratat o minima strategie de abordare a jocului, daca s-ar fi dominat macar una din sectoarele echipelor (mijloc, atac, aparare), daca s-ar fi vazut o stralucire a unui experiment, daca s-ar fi jucat cu jucatorii clar decisivi pe posturile lor cunoscute si nu se inova intr-o finala atunci nimeni nu ar fi spus nimic. Atunci cand am pierdut cu Dinamo 2-3 in toamna 2011 nimeni nu a criticat echipa. A existat durere si amaraciune insa bazata pe nesansa si poate din greseala unui jucator, insa ce s-a vazut sambata a fost o echipa neinchegata, fara orizont, fara un plan bine creionat. Iar domnul Muresan intr-adevar trebuie sa apere echipa insa nu cu primul cuvant indreptat spre arbitraj. Si hai sa fim obiectivi….si Dinamo ar fi putut vorbi de arbitraj. Sa nu crezi ca te contrazic cu galbenele dar un presedinte de categoria CFR-lui nu incepe sa se planga de arbitraj de cum pierde un meci. Sa-i lasam pe moldoveni si pe machedoni sa abordeze astfel o situatie.

      Apreciază

    • Ceea ce deranjeaza in acest moment este inconsistenta jocului, lipsa de organizare defensiva(am vazut asta si la Dinamo cand era Ando acolo), distanta mare dintre linii. La Dinamo juca la fel 4-4-2. Un patru 4-4-2 dezechilibrat. Echipa pentru orice fel de privitor e rupta. Distantele intre linii sunt mari. Maniera de joc complet neadaptata lotului, etc. Nu stiu cat experimenteaza Ando, cred ca are obsesie pentru 4-4-2. In sezonul trecu a avut cateva atuuri, daruirea jucatorilor, calitatea individuala a catorva dintre ei, norocul si oportunismul lui Sougou, valoarea lui Beto. A fost suficient sa le refaca moralul, restul l-au stiut ei. Acum dupa un cantonament lung am senzatia ca i-a ametit suficient, acum se simte amprenta Ando din punct de vedere tactic.

      Apreciază

      • Este evidenta distanta dintre linii…..doar explicatia data este diferita!Campionatul trecut spuneam ca echipa abuzeaza de mingi lungi pe varfuri.Si spuneam ca lnia de mijloc este slaba…….Pai asta este doar un efect la incapacitatea fundasilor de a urca si-n special a celor de banda.Paradoxal pe flancuri este Camora si acum Ivo(de care lumea este in special multumita).Pentru mine aici este buba(problema nu Sare).Daca urca astia pe laterale automat trebuie sa urce si centralii,ca de nu se vede si din avion ca ei sunt in culpa.Daca nu urca astia 2 ,atunci mijlocasii centrali nu au cu cine sa combine,iar cei laterali sunt usor de inchis in banda fara sustinerea celor doi.Este un cerc vicios iar magareatza o dam la fiecare partida la cel care iese in evidenta prin greseli mai mari.Bine nu este o chestie de a vrea sau a nu vrea…….se pune problema de capacitate de a urca.Amintiti-va de urcarile lui Pereira terminate cu sut sau centrare data in fata portii sau cu lupta corp la corp a lui Tony in preajma careului advers!
        Noi spunem ca Muri nu-i de creatie,Bouba la fel.Dar cand n-au langa ei oameni ce sa faca,floricele?Nu-s permit si dau in obiect sa scape de el.Nu stiu daca nu l-ati observat pe Bouba acum cum incerca sa se demarce ,sa primeasca obiectul……dar este cam singular.Dai in ea sus pe Kape care-i intre cel putin 2 fundasi.Ce se presupune ca trebuie sa faca?Preluare pe cap?Are nevoie de sustinere,ca un pivot sa dea in lateral la coechipieri si apoi s-o tzashneasca in gura portzii.
        Eu zic ca echipa are potential si in scurt timp vom vedea……sau nu

        Apreciază

  27. Nu de mult,il auzeam pe Paszkany spunand ca locul lui favorit pentru vacanta e Dubai.Oare nu are si ceva seici ca parteneri de afaceri pe acolo? Ne ar prinde bine o crestere de capital care sa ne duca la nvelul lui Sahtior 😀

    Apreciază

  28. Intr-adevar gorgeous are deptate, proiectul numit „CFR” s-a gripat, de cel putin 3 ani. N-am reusit trecerea la urmatorul nivel, sa ne ridicam peste mizeria din liga lui mitica, ba mai mult vorbim din ce in ce mai mult despre arbitraje incercand sa explicam neputinta noastra. Trist !

    Apreciază

  29. Ce s-a intamplat cu Albusibiu? De ce lipseste? Il rog sa revina cu un comentariu macar sa puna un pic de balanta pe aici. Ca daca si el a vazut mai mult de criticat decat semne bune in acest meci atunci asa e!

    Apreciază

    • :)) Albu a fost la meci si probabil e si el obosit. Cat despre articol… va aparea, cu siguranta 🙂 Acum sa vedem, fiecare ce meci a vazut fiindca Alex a stat doar la cateva randuri mai sus de mine…Cat despre restul comentariilor la acest articol mi se par efectiv (unele) cel putin hilare de parca mai toata lumea abia a asteptat sa pierdem acest meci. Si chiar sunt curios daca bateam hai sa zicem intamplator cu un gol dat in ultimele minute la ultimul corner cam cati dintre voi ati fi fost la fel de consecventi in critici. Oricum probabil din fata televizoarelor cu o bere rece in fata probabil se vede altfel fotbalul…

      Apreciază

      • Dantesc, problema este simpla, pana la eliminarea lui Cadu s-a jucat anapoda, fara consistenta tactica. In 10 am jucat altceva, poate chiar meritam victoria. Nu stiu cata lume e deranjata de rezultatul unui meci aproape fara miza, un amical cu trofeu. Jocul cu Dinamo a aratat lacune care s-au vazut si la meciurile cu Sparta si Plzen. Lacunele il au ca principal responsabil pe Andone. Daca ne ascundem dupa arbitru nu foloseste nimanui. Mai avem nevoie de jucatori, dar cel mai mult avem nevoie de antrenor. Andone nu cred ca poate mai mult, el repeta sezonul dupa primul titlu. Vrea, dar, cat timp il vad recurgand la acest 4-4-2, pe care nu-l mai joaca nici o echipa serioasa din Europa, nu pot sa cred ca poate. Deja se aude o placa cunoscuta, am solutii, stiu ce trebuie facut, ne redresam. In plus jocul procentelor suntem la 80%, parca am fost si pe la 85%, dar se vede clar nu putinta lipseste ci stiinta. Cu Dinamo am vazut un CFR mai proaspat fizic chiar si dupa o ora jucata in inferioritate, probabil castigam daca mai aveam 15 minute la dispozitie(mi-a ramas pe retina cursa lui Camora lunga cat terenul din final).

        Apreciază

        • Calin acum scuzata-mi fie indrazneala dar eu de pe stadion am vazut „alt meci” Un meci in care i-am vazut pe baieti foarte determinati si daca au mai fost si greseli ele nu pot fi imputate neaparat lui Andone . Baiul acestui meci sau gaura spune-i cum vrei a fost in mijlocul apararii si astea se numesc greseli individuale. Ok da ,stiu si eu ca ne trebuie un adevarat numar zece si un atacant dar asta nu tine neaparat de Andone si o stim cu totii . Inca ceva, eu nu vreau sa spun ca Andone ar fi antrenorul perfect dar statul asta” in transee” si asteptarea primei greseli pentru a il putea pune la zid mi se pare nefiresc si nu cred ca mi se pare mie fiindca repetam (noi suporterii) aceleasi greseli care le imputam conducerii nu demult (schimbarea pe banda rulanta a antrenorilor,in goana dupa rezultate imediate) . NU AVEM RABDARE ! si asta e iar un lucru care mi se pare nefiresc fiindca daca ne aducem aminte cu totii acum cateva luni se vorbea de un altfel de proiect la CFR, o alta etapa la care se lucreaza acum dar noi nu si nu…Andone,Deac,Vass (LA PRIMUL MECI ATENTIE!) trebe aruncati afara si adusi altii…In fine pe marginea acestui subiect putem discuta de acum incolo inca un an si tot nu cred ca vom ajunge la aceeiasi concluzie

          Apreciază

          • presupunand la absurd ca nici unul(staful, Ando, jucatorii) nu au nici o vina.ok. atunci de ce .. declari ca stii totul despre echipa adversa si ca nu te pot surprinde cu nimic, altu ca noi suntem favorita … ca apoi sa faci un meci slab. Cine e de vina?suporterul??//
            Eu, canad, imi asum raspunderea din Montreal pentru tot ce s-a intamplat. Carentele aparute vor fi razuite si infundate cu dopuri de pluta de la sticle de vin speciale care rezista surprinzator la presiune vinosferica in teren.

            Apreciază

          • canad, eu spun raspicat ca un mare vinovat pentru ce am vazut cu Dinamo este Andone, care a pregatit prost cel putin meciul acesta. Imi exprim si teama ca a pregatit prost lotul pentru sezonul ce sta sa inceapa. Mai mult cred ca o vina are si conducerea, nu pentru transferurile pe care le-a facut, ci pentru cele care sunt in intarziere. Am insa intelegere pentru conducere pentru ca in vestul Europei majoritatea echipei n-au stabilit ce pastreaza si ce vand. Am si o bila pozitiva pentru conducere, jucatorii transferati au intarit lotul.

            Apreciază

  30. Concluziile pe care le-am tras eu dupa meciul de sambata seara din supercupa (mai exact dupa reprizele 1, 2 si 4) : STANCIOIU, asa hulit cum e de multi dintre noi, eu cred ca este un portar care ne poate ajuta (si) in sezonul care vine. Asta, desigur, din postura de rezerva. Mie, cel putin, imi da o oarecare siguranta atunci cand il vad intre buturile echipei noastre, spre deosebire de Minca, care niciodata n-a avut fata de CFR. Numai daca ma gandesc ca – in afara lui Casillas si Buffon – niciunul dintre goalkeeperii de pe planeta asta nu ma linistesc (asta in caz ca-i putem aduce la Cluj) si deja Edy mi-e mai simpatic. Amintiti-va numai cate gafe au facut, fac si vor mai face in continuare pana si un Neuer,V.Valdes, de Gea, Petr Cech, Reina, si ( de ce nu?) chiar dragul nostru de Beto… De ce sa fim atunci chiar atat de exigenti cu cel de-al doilea portar din lotul nostru? Daca Felgueiras este peste Stancioiu, cred ca pentru campionatul romanesc suntem acoperiti binisor pe postul de portar. Lot de Liga Campionilor am senzatia ca nu ne dorim decat noi, suporterii, asa ca incep si eu sa ma multumesc cu mai putin… PINTO? Nu pot sa spun ca m-am edificat asupra lui, dar cred ca poate fi, alaturi de Valente, marele castig al acestei veri. CADU si MAFTEI sunt doi fundasi bunicei pentru Liga I, dar cu ei titulari cu siguranta nu vom defila prin campionat si cu atat mai putin prin Europa. CAMORA – unul dintre fundasii laterali de frunte ai campionatului, dar nu fotbalistul care sa merite atatea laude cate primeste aici pe Tribuna. Cel putin asa cred eu; m-as bucura tare mult sa ma contrazica. DEAC, pana sa poposeasca sub Grant, n-a fost niciodata fotbalistul care sa ma dea gata. Poate tocmai de aceea sa fi fost eu atat de impresionat de el cand evolua bine spre foarte bine in tricoul Rapidului? Sa-i fi priit farmecul vietii din care a gustat sub Grant, sau antrenorul pe care il avea la Rapid? Eu cred in cea de-a doua varianta. Tare ma tem insa ca fara Razvan Lucescu nici Cipri Deac nu va mai fi acelasi. GABI MURESAN – acelasi fotbalist pe care se poate conta oricand, si de la care, atata timp cat va juca fotbal, vom sti la ce sa ne asteptam. Nu ne va insela niciodata asteptarile, chiar daca ele, atunci cand vine vorba de Gabi, nu sunt tocmai marunte. VASS? L-am vazut prea putin ca sa ma pot edifica in privinta sa. Totusi, anii – nu putini – pe care i-a petrecut deja in Italia, ma fac sa sper si sa cred ca ar putea fi un real castig pentru echipa. CULIO, pardon, VALENTE ( chiar am scris numele argentinianului din greseala; asta cu siguranta pentru ca, inca de la filmuletul de pe youtube pe care l-am vazut atunci cand s-a anuntat transferul lui Valente de la Academica, eu am vazut in portughez fotbalistul care ne va face sa-l uitam, in sfarsit, pe sud-american. Chiar si golul pe care l-a inscris sambata pe National Arena mi-a reamintit de cel inscris de Culio pe Olimpico acum patru ani) . SOUGOU imi pare exact acelasi pe care-l stiam din sezonul trecut; clar, unul dintre plusurile echipei. KAPETANOS este poate fotbalistul de care imi leg cele mai multe sperante pentru o eventuala calificare in grupele U.C.L. Poate doar el, cu viclenia lui, sa-i pacaleasca si pe adversarii pe care-i vom intalni peste cateva saptamani. Nu ma voi referi la cei pe care-i socotesc rezerve, spun doar ca pentru Liga I avem lot de locurile 2-4 ( pe primul e cu siguranta Vasluiul), antrenor de mijlocul clasamentului si conducere (inca) de Liga Campionilor. Daca i-am fi adus si pe BETO, GOIAN, SILVA & DJALMA, sa zicem, atunci am fi defilat probabil prin campionat si ne-am fi calificat fara prea mari probleme in grupele ligii. // Dupa atatea ”certitudini”, am si doua dileme; prima e legata, desigur, de antrenorul plmIOAN ANDONE: mi-e drag, mi-e simpatic, va insemna mereu ceva pentru fiecare dintre noi, ne-a fost util pe finalul de retur recent incheiat, deci, fara doar si poate, inspirata aducerea sa in locul lui Costa. Dilema mea: AR TREBUI SA SE RENUNTE LA EL SAU NU? Stiu ca -mai ales dupa ce a patit si acum patru ani – n-ar fi drept fata de el, dar oare merita sa sacrificam o probabila ( cu un antrenor adevarat) calificare in grupele Ch.League numai pentru ca si cu ajutorul sau am ajuns campioni? Sufletul imi spune ca nu se cuvine, ratiunea insa ca da. Ce bine ca nu sunt Arpad Paszkany!… 🙂 . A doua mea dilema e legata de arbitrii Ligii I: dupa cat i-au tot tinut ai nostri in brate in ultima vreme, dupa cat i-am tot mangaiat pe crestet, OARE NU CUMVA NE IAU DE FRAIERI? Nu cumva presiunea pe care o tot pun pe ei Jiji, Porumboiu & co. isi arata, din nou, roadele? Nu cumva stiu si miticii astia ce stiu atunci cand latra pe ei cat e ziua de lunga, bine stiind ca baietasii in negru se vor caca repede in pantaloni numai la gandul ca i-ar putea supara cumva pe galagiosii care le pot sifina imaginea ? Nu-mi plac deloc tiganiile din fiecare zi legate de ”cavalerii in negru”( ca sa folosesc si eu o vorba atat de tocita de comentatorii nostri) , cu atat mai putin mi-as dori sa-i vad si pe conducatorii CFR-ului porcaindu-i pe arbitrii brat la brat cu deja amintitele nume de mai sus, dar nu pot sa nu ma intreb inca o data: oare nu cumva ne iau deja de fraieri? Sa iau numai cazul lui Hategan, ”arbitrul nostru de casa” – cum l-au etichetat deja de ani buni toti derbedeii: a gresit in primavara in meciul decisiv de la Vaslui, neacordandu-ne un penalty la Hora in minutul 84. Dupa meci, tot Porumboiu facea pe suparatul! Nu-i nimic, s-a revansat aradeanul cu prima ocazie care i s-a ivit: supercupa! Nu ca-mi pasa atat de mult de ratarea acestui trofeu, la cat s-ar fi tot laudat Muresan cu el chiar incep sa ma bucur ca nu l-am castigat, dar am senzatia ca, numai pentru a nu se spune si despre el, ca si despre Balaj, ca e omul lui Paszkany, Hategan a dat fazelele mai importante impotriva noastra, nu conteaza cine era beneficiara. M-as bucura sa constat in campionat ca m-am inselat in privinta lor, dar ma tem ca si arbitrii, oameni si ei, isi fac calculele lor atunci cand vine vorba de carierele care le stau inainte. Si uite asa, chiar si cei mai cinstiti dintre ei, in loc sa aleaga drumul drept -dar cam tepos- al echidistantei, se transforma incet-incet in niste Pehlivani, gata sa faca tot felul de concesii, numai ca drumul lor spre MECCA (UEFA) sa fie cat mai usor si mai ferit de primejdii. HAI DRAGA CFR!

    Apreciază

  31. La partida cu Vaslui nu Hategan a fost ci……Tudor!
    Parlitul de care vorbeai ne-a facut-o cu Petrolul acasa cu 11 m ala de pomina.
    Cat priveste dilema in care te afli daca sa riscam o posibila calificare in CL mergand pe mana lui Ando……..eu spun ca nici nu trebuie sa ne fortzam prea mult in gandire si sa alegem continuitatea nu obiectivele de dupa colt.Daca este sa ne respectam declaratiile si obiectivele ……..si nu mai departe principiile care valoreaza cel mai mult!

    Apreciază

    • Continuitatea of ce bine suna! Dar ce continuam, perseverenta in ineptii tactice? Si mie mi-e drag Andone. Dar, exista un dar, e acesta capaabil sa faca fata? A ratat la Dinamo! A ratat plangandu-se continuu de aparare. Acum constatam ca defensiv suntem praf. E intamplare? E in stare Ando sa faca echipa? Ghinionul nostru ca prostia e scumpa.

      Apreciază

  32. Ando are la dispozitie un lot de jucatori pus la dispozitie de club.Crezi ca el poate sa-i schimbe,sa le ridice valoarea fundasilor cu vorbe mestesugite sau mai stiu eu ce incantatii?
    Daca ar fi asa simplu si ar fi astfel de antrenori sunt convins ca Arpi ar aduce antrenori de 5 mil de euro.Dar asa ceva nu exista…….ca si in viata de zi cu zi secretul il reprezinta munca si perseverenta.Tin minte de Lucescu batranul cand a crescut o generatie de jucatori la Corvinul.Ala se numeste proiect si este incununarea unei munci serioase si gandite.
    Picolo sau Rada au dat rateuri cu toti antrenorii,Maftei la fel……si o vor face toti fundasii la un anumit nivel.Poate il aducem pe,pe cine?Pe profesorul Pustai sau Grigoras…….sau pe Reghe.Dar toti astia ce performante au avut?In final conteaza linistea pe care o ai la echipa………care se transmite si la jucatori si la staf.Hai ca nu-i mare secret.Or avut aia de la MU rabdare cu Sir Alex Ferguson 10 ANI …….dar noi aia de la CFR nu avem rabdare 1 an cu un antrenor ca suntem mare club!

    Apreciază

    • Gica greselile lui Piccolo, Rada, Maftei, Diogo, Cadu sunt mereu la fel si se repeta campionat de campionat. Intreb doar de ce Ando n-a zis raspicat nu-mi trebuie Rada(au fost oferte din liga 2 germana, se puteau incasa 350000 de euro pe el), nu-mi trebuie Diogo, nu-mi trebuie Maftei, aduceti un alt fundas. Avem nevoie de un Ferguson, problema e ca Andone nu poate fi. Il respect il prefer presedinte in locul lui Muresan dar nu-l vad antrenor potrivit. Nu greselile de la goluri sunt problema, nu alte greseli ale jucatorilor, nu pasele gresite, nu, problema e aspectul tactic. Problema e felul in care se vede echipa in teren. Dezlanata, lunga si lalaie, o echipa in care Ronny alearga de-i iese sufletul, o echipa in care jucatorii de banda n-au cui pasa in centru, plus altele si altele pe care nu le mai enumar, nu ma face sa cred ca ar exista vreo asemanare cu Ferguson. Ce sa admir la Ando ca ameteste jucatorii in pregatiri, ca-i muta de pe un post pe altul in pregatiri pana uita fiecare ceea ce stia. Astfel de meciuri(amicale cu trofeu) pe mine nu ma intereseaza din perspectiva scorului, ma intereseaza insa, ca la un astfel de meci sa nu se creeze sentimentul de neputinta. Cu Dinamo am vazut nervi intinsi, un semn ca jucatorii sunt apasati de faptul ca nu le iese jocul, iar vina nu le apartine. Aceasta stare, acest sentiment strica vestiarul, acesta este motivul pentru care-l critic drastic pe Ando.

      Apreciază

  33. Dupa rezultatele de toata jena pe care le-a avut in CL, Otelul a primit 18 milioane pentru participare. Accederea mi se pare o sansa pt CFR la nivel de profit, merita sa incerci. E o investitie cu folos, chiar daca nu ajungi in grupe. Cumperi jucatori de valoare, iti iei un antrenor de valoare, apoi poti sa-i vinzi mai departe daca nu ti-i permiti, nu ai pierdut nimic, sau nu pierzi mare lucru daca nu ajungi in grupe.
    Campania noastra de achizitii si-a demonstrat valoarea in acest meci:
    1. Felgueiras – rezerva;
    2. Adam Vass – 0 barat;
    3. Diogo Valente – slab, nu a confirmat nici in amicale(chiar daca a reusit un gol mai mult sau mai putin din vina lui Balgradean);
    4. Cipirian Deac – a fost se pare si cel mai scump transfer, a dezamagit putin cate putin, de la un amical la altul a fost tot mai slab, slab a fost si in supercupa (desi este de apreciat disponibilitatea la efort, faptul ca se straduieste)
    5. Ivo Pinto – lasand de-o parte hentul din careu, pare cel mai reusit transfer, se vede ca stie cu mingea.
    As fi vrut sa-i vad pe Bastos si pe Rui Pedro, atat la creatie cat si la executarea loviturilor de la 11 m.
    Mi-a placut Kapetanos, a demonstrat ca merita sa joace meci de meci.
    Cel mai bun jucator de la CFR a fost si ramane Gabi Muresan, un mare caracter, un jucator muncitor si modest, care trage de multe meciuri echipa dupa el. Am vazut si pase bune de la el, peste fundasi, si sut bun, si o calitate deosebita la deposedari(mai comite si faulturi, mai ia si rosii – aici trebuie sa-si mai perfectioneze tehnica).
    Tot timpul am strigat ca portarul face cat jumatate de echipa, dar am tacut dupa venirea lui Beto, acum e cazul sa strig din nou. Fara portar de valoare, poti sa o lasi balta cu planurile marete si hegemoniile. Stancioiu nu are nici macar talie de portar, de stiinta jocului nici nu mai zic. Vasluiul in schimb are un portar care-mi place foarte mult (Borjan), iar acest lucru o sa se simta sezonul asta, eu vad Vasluiul favorita nr 1 la titlu.
    In rest, numai de bine ! Hai CFR ! Respect Gabi Muresan !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.