Czech and Mate! [CFR Cluj – Viktoria Plzen 1-4]


Ultima recapitulare serioasă aduce primele griji serioase. Dacă acum, când mă aşteptam doar la mici finisaje, evoluăm, de fapt involuăm, într-o asemenea manieră, atunci peste o săptămână, la Supercupă, doar Dinamo ne mai poate salva!

Ceea ce am văzut în aceste stagii de pregătire este că CFR-ul joacă bine doar cu adversari mai slabi. Probabil că această reţetă va ţine în campionat, probabil că promisiunile de succes pe plan intern se pot îndeplini, mai ales că, Porumboiu, într-o mutare feudală, a îndepărtat cel mai bun antrenor din campionatul nostru. Probabil că, spre marele necaz al adversarilor interni, în întrecerea internă vom fi superiori, fiindcă, diferenţa de pedigree la jucători se va face simţită, dar, în Europa, la cum au arătat „test-drive-urile” cehe, vom fi mai mult în pană… Posibil, ca azi.

De data asta n-am să mă apuc să fac analiza fiecărui jucător în parte. Voi observa doar că, deşi buni, luaţi fiecare în parte, nu ştiu încă să joace în echipă. Iar asta se vede. Nu se fac dublaje, nu se acoperă în apărare, nu ştiu să împingă vârful nostru în faţă, în timp ce mijlocaşii să vină tot mai sus.  Şi nici nu prea au cum să facă asta, câtă vreme mijlocaş box to box ajunge Mureşan, jucător de genul clasic de închizător. Am tot mai mult impresia că echipa joacă doar din instincte de fotbalişti, inhibate însă de cicăleala constantă a antrenorului. Iar cum într-un amical nici acest simţ nu este foarte treaz, se întâmplă ca azi.

Apărarea este punctul cel mai dureros. Când în 35 de minute se încasează 3 goluri, toate pe partea centrală, e clar că acolo e o mare problemă. Doi închizători şi doi apărători centrali lenţi, neinspirat plasaţi şi, deşi nu vreau să ma antrepronunţ, probabil prost coordonaţi şi din poartă. Asta am pierdut prin plecarea lui Beto – un lider!

Exact ce au jucat cehii, nu am reuşit noi, în atac. Poate tocmai din cauză că ştim că avem noi-transferaţi jucători atât de buni se joacă excesiv pe flancuri. Una, două, trei mingi pe acolo… La un moment dat se prinde până şi MM Stoica! Schematismul ăsta va fi bolnăvicios pe termen lung şi, cu strângere de inimă, recunosc în el opera lui Andone. Este acelaşi motiv pentru care l-a criticat acerb toată lumea atunci când a fost demis prima dată, acum 4 sezoane. Ba încă atunci dispuneam şi de Y.Kone care, cum-necum, mai agăţa câte o centrare. Acum, cine? Kapetanos nu e găsit niciodată de centrări (de fapt, nu le găseşte el!), Sougou e prea ocupat cu fuga, aşa că ajungem precum azi ca cele mai multe dueluri la cap în careul advers să le facă Deac. Iar să aşteptăm de la Deac să dea gol cu capul parcă e prea mult, chiar şi de la un fost coleg al lui Raul! Pe centru, pe centru! Pe acolo trebuie să încercăm mai mult. Valente trebuie obligat să se dezlipească de tuşă. Demonstrează într-adevăr că ştie să dea pase, centrări, parcă are şi simţul porţii… De ce să nu atacăm şi pe acolo? De ce să nu acoperim uniform ofensiva pe toată lăţimea terenului – inclusiv şi în centru? Sau, dacă vom rămâne blocaţi pe centrări, atunci va trebui să aducem nu un atacant de forţă, ci doi!

Asta e o problemă care ne poate da dureri de cap. Nu mai vorbim de o tactică de un meci, nu mai vorbim de început de amicale, ci cred că deja vorbim de o croială. Poate să mai schimbe ceva Vass, poate vârful mult promis, poate să ne dăm seama că irosim prea multe faze fixe pe inconstanţa în lovire a lui Deac, dar cred că va fi nevoie de ceva în plus, de insistenţa pe un joc mai puţin schematic şi mai mult pe sclipirea jucătorilor, pe eliberarea lor de sub biciul verbal al lui Andone. Avem prea mulţi care se descurcă foarte bine cu mingea la picior ca să nu-i încurajăm să persevereze în asta, să nu surprindă adversarul acolo unde contează: în centru, unde este decisiv şi nu pe flancuri. Pasa în lateral şi centrarea merge ca idee de joc, dar nu aici, ci poate în Anglia.

Un duş rece ca cel de azi ne trezeşte bine de tot la realitate, cel puţin aşa ar trebui. Defecţiunile mari de azi nu se vor rezolva în 2-3 meciuri, este nevoie de mult mai mult. Chiar şi jucând ca azi putem câştiga Supercupa, dar nu avem voie să ne minţim apoi, să considerăm că totul a fost o alarmă falsă. Dacă echipa noastră a jucat real azi şi nu a fost doar un accident nefericit, atunci chiar avem toate motivele să ne facem griji pentru turul 3 preliminar al Champions League.

Cât despre meciul de ieri, nu vreau să spun mai nimic. Arabii aceia „au reuşit performanţa”  de a fi chiar cu un cap mai mici decât Hora! Astfel de episoade ca cel de azi te obligă să te abţii de la alte comentarii.

Mulţumim cehilor pentru scuturarea de azi. Sperăm (tot sperăm) să ne luăm revanşa în vreun meci oficial!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

    • Toata seara am urmarit cu mult interes cele ce se petrec in momentele astea prin tarisoara noastra draga, asa ca, spre rusinea mea, n-am vazut meciul CFR-ului si nici semifinala lui Tecau, decat sporadic (aceasta din urma) . Ca sa fiu sincer, am o scuza – pentru ca nu prind Transilvaniile – dar, mergand cu sinceritatea pana la capat, tot nu cred ca m-as fi uitat, pentru ca nu prea mi-a ars de sport. Totusi, nu puteam sa nu vad ce-au mai postat tribunistii nostri despre meciul cu cehii. Asa ca, cu gandul inca la agamemnonii si catavencii de pe la noi, la dandanalele politicienilor nostri, dar si la cele ale fundasilor centrali de la CFR, dandanale care au ajuns pana la urechile mele, am aruncat o privire grabita asupra Tribunei. Aici gasesc, ca de obicei, un titlu deosebit de inspirat, dar care, plm… m-a dus cu gandul din nou la discipolii de azi ai lui Pericle, vajnicii aparatori ai democratiei de pe plaiurile mioritice; pentru moment am crezut ca e vorba in articolul lui Albu de sahul ( sau matul?) din parlament, si am tresarit: am crezut pentru o secunda ca s-a apucat si Albu de politica 🙂 . Nu ca ar face rau sa se bage, sunt sigur ca s-ar pricepe si acolo mai bine decat f.multi dintre alesii neamului nostru. Cel putin i-ar invata, macar pe unii dintre ei, bunul simt… Acuma, revenind la subiectul ”czech and mate”, pe mine unul dintre maturile de azi m-a bucurat ( cel din Austria), iar celalalt (din capitala), m-a facut sa ma gandesc daca nu cumva ar fi cazul sa deschid mai des atlasul de pe raft, pe nedrept dispretuit de mine pana acum…

      Apreciază

      • in astfel de momente imi pare bine ca am deschis atlasul inaintea ta insa ma doare cand vad ce fac hotii bolsevici cu tarisoara asta amarata! UE sa mai faca ceva sau numai bunul Dumnezeu ca pe noi ne cam depasesc lucrurile si prostia boborului. la CFR inca ar mai fi ceva sanse desi si acolo, uneori, se vede romanismul pur balcanic. neaparat trebuie sa transferam pe cateva milioane bune NOROCUL. ca fara el suntem mancati in CL.

        Apreciază

  1. Buna Albule – uite ce scriam la ultima ta postare, dupa care au urmat o serie de postari optimiste:
    „Avem lot bun doar pentru liga lu Mitica. Daca se repeta scenariu de anii trecuti si nu luam jucatori buni-macar un atacant si un mijlocas, nu progresam ca valoare, nu vom face fata in EL ( in cazul in care ne calificam in play-offul CL – de grupele CL sa nu vorbim ca suntem departe departe). Cat despre meci maestrul Albu a spus ca de obicei cam tot ce se putea spune. As vrea sa se reintoarca Beto iar Ando sa incerce sa implementeze un joc colectiv, inteligent,.. cu alte cuvinte un joc modern.”
    Impartasim aceeasi idee-echipa nu are un joc colectiv format, are o strategie perimata, iar Deac si Sougu m-au exasperat-prin min 70 erau epuizati.Avem nevoie de Beto (sper ca il vom avea), fundasi,atcacant, mijlocas dar mai ales de o tactica colectiva moderna de joc-jucatorii trebuie sa joace in colectiv nu dupa cum ii taie capu cel putin echipa lui Andone asta a aratat in pregatiri pana acum-stiu o sa spuneti jucatorii trebuiau sa arate ce pot-domnule aste trebuie sa vada Ando la antrenamente dar in timpul meciului trebuie urmarita echipa.
    Sau poate nu stiu eu ce inseamna stagiu de pregatire ( pt CL-hahaha). Pai eu zic ca terminam sub Steaua si Vaslui sezonul urmator cu un asa stil de joc.
    Haioasa situatie!

    Apreciază

  2. adevarul este ca a picat nespus de bine aceasta infrangere. chiar andone se plangea de aparare dar nimeni altcineva nu era prea preucupat. acuma poate investesc ceva mai serios i echipa. baram un jucator sau doi mai dezghetati.

    Apreciază

  3. Eterna problema a fundasilor centrali este lentoarea. Cu tot respectul o spun dar Cadu are limitele lui care incep sa apara in momentul in care intilnim o echipa cel putin egala cu noi. De Picolo nu are rost sa mai vorbim, pana se intoarce si ia viteza trece adversarul ca trenul( si nu trenul CFR-lui).
    Maftei este singura si viabila solutie, nu stiu de ce nu se incearca Rada.
    Consider ca si anul acesta nu apararea va fi deficitara, aparare pe care cumva o or sa o carpeasca tehnicienii (au de unde alege), ci lipsa acuta a unui mijlocas coordonator, extrem de tehnic si cu o viziune a jocului. Se vede ca echipa se rupe la mijloc, la fel ca si anul trecut cand Peralta, Muresan, Celestino, Godmeche, Pedro, de Zerbi (ma doare inima cand ma gandesc la acst tip, cum l-am/s-a pierdut), nu au fost in stare sa asigure o continuitate si dominare a actiunilor. Vass are inclinatii defensive si NU este rezolvarea ateptata de toti. Se trage mata de coada de doi ani si o vom platii in preliminarii. Sunt sigur de asta. Ce sa faca super atacantul mult asteptat daca nu este servit. V-a fi un Kapetanos ratacit printre aparatori coborand la randul sau sa ia o minge si s-o duca in careu. Un atacant de careu trebuie sa MARCHEZE GOLURI si sa primeasca pase de gol. Noi nu avem asemenea mijlocas.
    Jocul excesiv pe flancuri mi se pare tot datorita lipsei unui asemenea mijlocas, Albule. Pe mijloc ne sufocam si speram ca poate poate o incursiune urmata de o centrare va rezolva problema. Asa foarte usor ne poate cineva bloca jocul. Chiar si MM si-a dat seama dupa cum zici. Iar daca il scoti pe Sougou de pe postul lui si faci experimente cu el in spatele atacantului l-ai nenorocit si pe el si atu-ul echipei reprezentat de el. Sougou este jucator pe spatii largi unde isi poate folosii viteza si nu pe o suprafata de 2x2m la mijloc.
    Valente ar trebii folosit pe mijloc, nu da dovada de viteza, reactie exploziva. Nu este deloc impresionant. Centrari bune dar putine, implicare superficiala, combativitate scazuta. Deac in afara de o fuga nebuna, nebuna, nebuna nu mai arata nimic de trei patru meciuri incoace. Sincer nu pot sa spunca nu m-a bucurat aducerea lui la CFR insa o mai mare rezolvare vedeam daca se incerca si se realiza adcerea lui Teixeira la echipa. Mijlocul avea mult mai mult de castigat decat asa. Sunt dezamagit ca nu invatam din greseli. Sa vina si atacantul acesta bomba pe care tot il anaunta dar mi teama ca tot un fel de transfer tip Vass va fi. (adica se anunta ceva si pare altcineva mai modest).
    Hai CFR!

    Apreciază

  4. Cred ca problema jucatorilor este ca abordeaza si meciurile cu echipe mai bune ca pe cele cu adversari mai slabi, cu hei-rupismul stil Andone. Daca cu cei slabi ne merge pentru ca adversarii se pierd una-doua, cu echipe apropiate noua valoric ar trebui mai multa precautie si organizare. Degeaba se vrea joc rapid, spectaculos, avantat, pentru ca se ajunge doar la un exces de zel al jucatorilor in detrimentul luciditatii. Bun exemplul dat de Gabriel, iar il vedem pe Deac, ca pe vremuri, fugind tot meciul ca nebunu’ fara niciun efect favorabil in planul jocului.

    Apreciază

  5. realizati si voi unde suntem daca il luam pe maftei ca reper in aparare 🙂 fundas central + mijlocas de creatie + minim un atacant + antrenor pe parte tactica. cerem prea mult ? 🙂

    Apreciază

  6. Ma tot gandesc, oare chiar nimeni nu realizeaza sansa imensa in fata caruia ne aflam? Intrarea in grupele ch.L. ne-ar asigura bugetul pentru urmatorii 2-3 ani, aspect care in conditiile economice actuale inseamna enorm de mult. Ce am vazut astazi pe teren este sub orice critica, dureros ! Pacat ! Inteleg ca managementul echipei se pricepe cu mult mai bine la fotbal, dar sa afirmi ca acesta este cel mai bun lot din istoria clubului ma face trist, foarte trist !

    Apreciază

  7. Meciul cu plzen a confirmat ceea ce se repeta de vreo 3 ani incoace:cand dam peste o echipa mai rasarita ,de primele locuri din campionate de valoare medie,luam bataie si apar clar carentele spuse si repetate pana la plictiseala:1.nu avem portar valoros(scurtul intermezzo Beto s-a incheiat)2.n-am avut niciodata un fundas central de clasa (Piccolo in forma ingrijoratoare),azi a fost bulevard,toate golurile incasate(inclusiv cu amatorii din primul joc)au fost luate pe zona centrala3.nu avem mijlocasi combinativi(peralta care tinea cat de cat de minge a plecat,de zerbi la fel,pedro a disparut-paseaza doar in lateral si-n spate,nu incearca nici macar un dribling)in locul lor construim cu defensivii(distrugatorii) muri,sare,godemeche si noua „speranrta „vass.Cum dam de o echipa care stie sa paseze cum alergam in gol si n-avem solutii,de abia astept meciul cu pandurii(in opinia mea echipa tiki-taka de la noi) care ne vor da ,din nou! o lectie de fotbal combinativ,curat, frumos.4.Mijlocasul capabil sa lege jocul,sa verticalizeze,sa creeze pt. varfuri a ramas bineinteles doar un vis,argentinianul galvan 32 goluri in 2 sezoane are clauza de 400000 ,e prea scump ,noi luam doar liberi de contract..5..Varful mult promis si asteptat(absolut necesar in sistemul 4-4-2,langa (in locul lui) kapetanos pun pariu ca va fi iarasi un mare fas,luat gratis sau la pret de solduri.6.Mana antrenorului nu se vede aproape deloc in jocul echipei:nu vezi organizare defensiva,dublaje eficiente,pressing timid pe cont propriu,constructie zero-mingi lungi pe varfuri,pase laterale lente spre extreme,-faze fixe nelucrate etc.Andone a fost bun pt. hei rupul mobilizator din ultimele etape(cand jocul n-a stralucit!)si mai ales pt. norocul chior care l-a insotit…dar cum sansa nu poate sa te tina mereu in brate,se va repeta povestea dupa primul titlu:liniste,liniste se gandeste andone…Vom avea mari probleme in turul 3 preliminar,pt.calificarea in grupele Ch.League avem nevoie de muuuulta sansa si tot nu cred ca va fi de ajuns.P.S.Noroc cu dinamo ca-s la fel de schiopi ca noi..

    Apreciază

    • Ai multa dreptate in ceea ce spui. Totusi, am si eu o curiozitate: spuneai ca astepti cu multa nerabdare meciul cu Pandurii. Cu cine o sa tii? 🙂

      Apreciază

  8. Vechea Problema. Sau VP pe scurt, revine. NU avem mijlocas ofensiv. Cum naiba… cum se poate sa nu vada conducerea lucrul asta? E vorba de VP!!! VECHEA PROBLEMA! AALLLOOO?!?? Iar Kapetanos daca se accidenteaza, au revoir atac. Sunt inconstienti, mi-e frica zau de Europa League, sa nu mai zic de Champions League. Ne facem de cacao si nu mai iesim din noroi. Oare acesta sa fie plafonul? Mai sus de atat nu se poate? Dubarbier, Culio, Trica, Pereira… !! trupa de soc ce a speriat vestul. Cum a fost posibila? INVESTIND. Din pacate CFR a ajuns la saturatie, mentinand motoarele la capacitate redusa dar cat sa mai luam o liga lu mitica, urmand inevitabil declinul. Managementul ar trebui sa-si deschida naibii ochii si sa actioneze in consecinta.
    Si ultima oara cand l-am auzit pe muresan spunand: „Renan a fost o afacere buna”. O AFACERE. Nu jucator, afacere. Macar sa se abtina, ca burta plina are!

    Apreciază

  9. Singurul lucru pozitiv din aceasta infrangere este …………ca a venit intrun amical.Incepand cu inceputul voi spune ca imi lipseste Beto.Chiar daca aparent nu-i poti reprosa dintre goluri portarului mie nu-mi inspira incredere Felgueiras.Imi aduc aminte un meci u-brasov cand la un gol a lui Cristea iesise la 10 m cand uistul era tatonat de un brasovean……probabil ca sa compenseze din lipsa de inaltime are tendinta sa fie avansat.Urmariti la primul gol cand cehul era central ,al nostru portar era pe la 8 m.Eu unul nu vad ce cauta acolo si ce unghi incerca sa inchida.
    Spunea cineva mai sus ca din nou problema este la mijloc……….pentru mine problema adevarata este la linia de fund care nu-i capabila sa urce si sa sprijine mijlocul si in final faza ofensiva.Astfel mijlocul se zbate in gol intre fundasi si atacanti.Apoi putem vorbi despre lipsa de viteza a fundasilor centrali.Dar asta o stiam de cativa ani……otita pe care a luat-o Picolo de la atacantii care-l lasau ca o stana de piatra este de notorietate.Astfel ca solutia pe care o practica este fundul in 20 m si cand trece de ei si portarul are o posibilitate sa intervina.
    Nu putem sa tinem de minge…..nu avem stiinta jocului.Pai cehii fara ocazii ne-au distrat.Au trecut printre fundasi ca prin branza.
    Mai normal imi parea sa inceapa jocul cu prudenta si intrun crescendo pe masura ce simtea ce poate sa scoata din partida.S-au intins pe 70m din primul min si apoi a inceput dezastrul.Apoi sa nu uitam ca iarasi avem practic jumatate de echipa noua.Iar astea nu-s povesti cu sudarea echipei cu existenta unor trasee…….iar asta nu se face in 3 saptamani.Este nevoie de sudoare multa ,de umilinta si de unitate in teren……si-n tribune.Daca ne lamentam si n-avem rabdare si punem presiune pe echipa si antrenor rezultatul este unul sigur:esecul!
    Cu toate minusurile eu cred totusi in aceasta echipa.Doar un exemplu……..Deac nu prea s-a vazut.Dar sunt convins ca daca era sprijinit mai mult si avea mingi in apropierea careului putea si poate sa fie periculos.Trebuie sa stranga randurile si sa se ajute mai mult intre ei……

    Apreciază

  10. Eu inteleg ca vrem potul de apr 20 mil dn UCL.Dar oare chiar asa pe gratis vrei sa iti insusestti acea suma?
    Investeste macar 20% din suma acea si atunci macar ai sanse sa intrii in grupe.

    Apreciază

  11. Fratilor,nu va dati seama ca noi batem apa in piua aici in tribuna si altora li se rupe? Cand va scriam in urma cu vreo 3 saptamani despre importanta intrarii in grupe,pt a ne asigura bugetul pe vreo doi ani,mi s-a raspuns ca eu nu gandesc in perspectiva,ca noi vrem sa fim ca Sahtior sau Kiev! Cu toti banii incasati nu sunt in stare sa transfere 2-3 jucatori ca lumea? Toti vorbim aici de un fundas central,un mijlocas si un atacant si conducerea se face ca ploua. Despre ce vorbim?! Eu m-am saturat de meciuri castigate pe final,cu noroc,dupa ce am invocat tot sinaxarul in ajutor! N-am scris in tribuna in ultimele saptamani si nu o voi face nici in urmatoarele,daca tot asa vor sta lucrurile. Imi pare rau pt toti cei care se agita aici si pun suflet pentru echipa!

    Apreciază

    • Saule, vezi ca in sinaxarul acela al tau sa nu uiti sa treci inca unul: sf. Maftei. Sunt toate sansele sa avem nevoie de ajutorul sau si la anul. 🙂

      Apreciază

  12. Comentariile voastre spun totul. As mai scoate in evidenta un fapt ce ne-a scapat pina acum cateva zile, si anume, ca Maftei si Piccolo sunt suspendati in CL , trei respectiv patru etape . Si in atari conditii, pe langa faptul ca cei doi sunt de nivel modest, sa nu transferi un fundas central, sa zicem gen Geraldo, e o sinucidere curata . Si cum bine a zis IQ, sa nu-l aduci pe Galvan, poftim, nu pt 400.000, ci pt 1 mil, iarasi e de neinteles . Sau/si pe Silve. In atac se pare ca va veni un venezuelean, un fel de Ronny, si asta imprumut ! Ce sa mai comentam ? PS. Sistemul lui Ando e vechi si prafuit, cehii au aratat ce se foloseste azi, adica un 4-2-3-1 elastic si eficient . Desigur chiar mai modern e 4-3-3, dar pt asta trebuie jucatori, nu cepe degerate . Iar insistenta cu Godmeche si Nicoara nu face altceva decit sa demonstreze limitele lui Ando, care e asa de bun antrenor, cum ii antonescu ca presedinte …

    Apreciază

    • Orice vis e inutil, Andone e prietenul lui Arpy, e cel mai grozav! Ultimul titlu ni-l va tine pe Ando multa vreme pe cap… intre noi fie vorba daca era cat de cat bun nu-l lasau arabii sa plece(vezi Olaroiu). Un antrenor care stie doar sa stapaneasca atmosfera vestiarului si sa mobilizeze cat de cat jucatorii. Tactic pe stiinta lui Ando e praf mult. Organizarea jocului e pentru el o necunoscuta de neinteles. A dat chix la Dinamo, da chix si acum la incasari(goluri). Daca anul trecut aveam probleme cu 4-3-3 datorita lipsei jucatorilor de banda, acum ne-ar lipsi tare doar un varf rapid. Andone o tine cu 4-4-2 -ul lui de care e satul orice bunic. Cand in loc sa te bucuri ca poti scapa de Rada tu te bucuri ce sa mai zic. Daca pleca la nemti si daca scapam si de Diogo, iar in locul lor aparea un fundas de picior stang care sa-si stie fisa de post era un mare castig. Galvan e un jucator care nu se apara, un alt De Zerbi. Jucatori frumosi, incantatori, dar care inseamna si minus pentru echipa, plusul din faza ofensiva e mai mare decat minusul fazei inverse? Nu stiu ce sa zic despre ei, sunt placuti ochiului meu, imi dau si bucurie cand ii urmaresc, dar cred ca important e ce dau echipei prin jocul lor. Atacant, atacanti de fapt trebuiesc obligatoriu. Numai intr-un vis tampit as putea imagina un joc de CL cu Nicoara al doilea varf. Nici Sougou nu e solutie, mi se pare fortat ca al doilea varf, calitatile lui sunt mai bine valorificate pe aripa. Spatiile mici, inghesuiala nu sunt pentru el, nu are nici abilitati nici fizic. ce sa zic? Constat ca in locul solutiilor simple aducerea unor jucatori strict si obligatoriu necesari se umbla cu fantezii gen Nicoara.

      Apreciază

  13. Pentru Florinaccio:in meciul cu Pandurii voi tine bineinteles cu CFR-ul,dar asta nu ma va impiedica sa fiu obiectiv si sa recunosc cand adversarul e mai bun si joaca fotbal adevarat.Personal imi place stilul de joc imprimat de Grigoras(in opinia mea cel mai frumos si mai modern din liga1)care desi beneficiaza de jucatori fara nume a dat lectii de fotbal(cand a vrut si cand a fost lasat)tuturor „granzilor”.Sa recapitulam:cu CFR victorie clara in tur,dominare neta in prima repriza pe terenul nostru,dupa care s-au dat la o parte(tocmai primisera prima transa pe vranjes+batin gratis);cu vaslui:i-au dominat clar in ambele partide,au fost furati pe fata si in tur si-n retur(penalty-uri inexistente contra lor in ambele meciuri pierdute in ultimele minute,dupa ce au ratat o gramada de ocazii );cu dinamo- i-au umilit in 10 oameni in meciul de pe teren propriu;cu steaua-i-au batut in deplasare(chiar cu pretul accidentarii grave a lui bacila),i-au dominat( ca joc si ocazii) pe teren propriu;cu rapid au luat 6 pct. din 6,acasa i-au batut cu 3-0;cu pinguinii actualmente petrolisti:i-au batut tur-retur.Dar dincolo de rezultate(au obtinut mai multe puncte decat noi in meciurile cu adversarii sus mentionati)au aratat un fotbal generos si spectaculos,pe care-l prefer meciurilor noastre chinuite!

    Apreciază

    • Bineinteles ca intrebarea mea era una retorica, nu asteptam neaparat un raspuns f.f.serios. La cat suflet pui si tu pentru echipa asta, impreuna cu atatia altii dintre noi, era si culmea sa nu tii cu CFR-ul la meciul respectiv. Simteam ca suntem pe aceeasi lungime de unda in privinta lui Petre Grigoras, si tocmai de aceea mi-am ingaduit sa te…putin. Eu as fi si mai curios insa de altceva: oare cum s-ar desfasura pe teren cele doua echipe, CFR si Pandurii, daca si-ar inversa antrenorii: Grigoras sa ii pregateasca pe Deac, Sougou, Valente, Pinto, Camora, Kapetanos, etc, iar nea Ando pe Pleasca, pe Popete, pe Batin, Cojoc, Bacila, Voiculet s.a.m.d.? Daca nu se poate asta, m-as multumi macar sa-l vad pe Grigoras la unul dintre granzii campionatului nostru. Cred ca fotbalul romanesc, in momentul de fata, ar avea de castigat.

      PS: In naivitatea mea, visez inca la ziua aceea in care CFR 1907 CLUJ va ajunge din urma Sahtiorul lui Mircea Lucescu, iar echipa a doua a noastra, CFR II, va fi antrenata de Petre Grigoras, pe un salariu mai bun decat ar face-o la Pandurii, Otelul, sau chiar Dinamo sau Rapid. Pentru visele astea insa se pare ca trebuie sa ma inarmez de pe acum cu multa rabdare. FORTZA CFR!

      Apreciază

    • De accord cu tine , IQ ! Si eu il consider pe Grigoras cel mai valoros antrenor din campionatul romanesc. Da ! Mi-a placut si mie foarte mult jocul Pandurilor , era ceva „frumos”…Ai facut niste aprecieri foarte corecte !

      Apreciază

  14. Mda…cea mai grava problema in lotul a e indolenta. A fost incredibil de indolenta apararea lui Picollo la 2 goluri iar Andone e fara replica…In acest meci amical parca vedeam vechea echipa fara nici o idee tactica…pasa de la portar pe varfuri poate iese ceva….parca si vad ca saptamana viitoare Andone pica si vine Ignacio in locul lui….Arpike are la ce sa se gandeasca:))

    Apreciază

  15. Fratilor ! Este „problematica” situatia ! Eu cred ca Arpy isi smulge tot parul de pe cap (care-l mai are ), cand vede (si stiu ca vede, fiindca traieste fotbalul prin toate fibrele lui, altfel, nu realiza ce-a ce a relizat!) cu ce pret trebuie sa plateasca castigarea campionatului trecut… La „ce” ma refer ? Ma refer la….Dar ,… sa incep cu… inceputul . La fotbal, ca si la muzica, toata lumea se pricepe ! Insa , dupa cum spunea Inesta : ” tuturor le place fotbalul , dar, doar 4% il inteleg”. Acuma , nu vreau sa va jignesc pe voi ,fratilor, fiindca vad foarte multe postari de buni cunoscatori ai acestui sport. Multi chiar, cu veleitati autentice ( Albu, pe care l-as lua „consilier” daca as avea echipa mea,IQ,Florinaccio,Gica 10,caneto, etc.), care nu vorbesc si nu scriu doar ca sa se afle in treaba. Tuturor ne place muzica , nu ? Dar cati pot canta ? Din cei care canta, cati pot canta la un instrument si cati cu vocea ? Din toti care canta, cati pot fi dirijori? Ei, din toti astia, cati pot fi compozitori ? Asa-i si cu fotbalul ! Nu toti care ne uitam si iubim fotbalul putem si juca fotbal, precum, nici toti care joaca fotbal, pot deveni antrenori. Aici am vrut sa ajung ! Nu vreau sa supar pe nimeni, si, ma doare sufletul ca trebuie s-o spun; noua nu numai varfuri,mijlocasi si aparatori ne trebuie ,ci, ne trebuie si un antrenor ! Problema am vazut-o chiar ieri, iar, Dl. Muresean a inteles-o foarte bine . Mi-am dat seama de asta cand am vazut in timpul transmisiei „un flesh” de pe banca ; Andone tot explica si gesticula , iar Dl. Muresean se uita in alta parte foarte suparat. Dar ce poate sa mai faca acum Muresean si Arpy, fiindca trebuie sa-si respecte cuvantul dat ? Sa nu fiu inteles gresit : mi-este foarte drag Ando, este generatia mea , suntem de aceeasi varstra, chiar il cunosc personal fiindca am avut „ceva colaborari”..Andone este un om deosebit, foarte respectuos, un copil mare cu suflet si mai mare, mare fotbalist , dar nu si …”mare dirijor, pardon ! , antrenor”, dara-mite, „compozitor”… Tot timpul se repeta frazele ca:” ne mai trebuie asta si aia…ala si celalalt..” Da, poate-i adevarat! Vedeti, fratilor, cum totul se repeta in viata !? La primul campionat castigat l-am avut pe el antrenor si ultimul meci cu U,apoi, am fost nevoiti sa-l inlocuim. La al treilea l-am avut si pe el,dupa Costa , iar ultimul joc tot cu U si tot din 11 m castigat si cred ca trebuie inlocuit dinnou . Deci, putem spune ca totul este concentric ,daca privesti din fata sau… din spate . Daca privesti, insa, din lateral , evolutia este „spiralata „, cu tendinta de progres.. Ehhh ! Filozofii !! Marele pictor Delacroix , a fost intrebat o data , cu ce materiale reuseste sa pictez carnatia atat de pura din tablourile sale ? Raspunsul a fost dat cu o explicatie : ” Dati-mi un batz si noroi si va voi picta carnatia cea mai pura… ” Deci , marele artist, in orice domeniu, este acela care realizeaza capodopere chiar si cu materialul cel mai precar ! Si ca sa nu va mai plictisesc , eu cred ca era cel mai potrivit moment sa-l aducem pe BOLONI la noi ,iar din „noroiul” pe care-l avem , sunt sigur c-ar fi realizat „O CAPODOPERA ” !!! P.S. Era bun si GRIGORAS (parerea mea, si, nu numai a mea)!

    Apreciază

    • In sprijinul lui Andone trebuie sa precizam ca ne aduce la cunostiinta, dupa fiecare meci, cifra exacta, in procente, a potentialului la care se afla echipa. Ieri a fost la 80%, dar din fericire n-au utilizat din el decat 23%, restul a fost conservat pentru supercupa. Probabil tocmai treaba asta ii explica lui I. Muresan, acolo pe banca 🙂

      Apreciază

  16. Mi se pare ca complicam prea mult lucrurile…….in orice domeniu al vietii sociale ,in viata in general ai nevoie de principii.Tot astfel trebuie sa invatam sa respectam,pe cel de langa noi pentru munca pe care o face.
    Sir Alex Ferguson are in jur de 26,27 de ani(poate mai mult) la MU.Erau trecuti 10 ani si nu castigase niciun trofeu.Oamenii de acolo au mers pe continuitate,pe un proiect de lunga durata si au castigat ……nu spun ca trebuie sa ingropam jumatate din suporterii din tribuna pana la un nou trofeu ,dar o minima decenta este necesara.Uitam prea repede lucrurile bune si analizam totul prin prisma rezultatului.Cand a plecat prima oara Ando ,cred ca decizia a fost luata si datorita(sau mai ales) reactiilor din tribuna.Si sincer cred Ando n-o merita……Analizand tot ce s-a intamplat de la acel moment nu stiu daca per total nu era mai bine ca acelasi antrenor sa fie la carma si in acest moment sa traga linia si sa faca un bilant.
    Degeaba ne lamentam (noi suporterii si poate conducerea ) niciodata un antrenor care stie ca dupa un meci pierdut poate sa fie demis,nu va folosi un tanar sa-i dea o sansa sau va risca.Trebuie sa avem rabdare si sa-i incurajam din tribuna nu doar cand ridica trofeele deasupra capului.Cel mai mult sufar nu la o infrangere cum a fost cea de aseara……ci la o partida cand suporterii(sau doar o parte din spectatori,trebuie facuta distinctia spectator-suporter) isi fluiera echipa.Atunci imi vine sa plec in bejenie chiar fara sa mai trec p-acasa sa-mi fac bagajele.De multe ori cred ca ne depasim conditia de suporteri.Devenim antrenori ,presedinti,maseuri mai putini(ca nu ne place s-o frecam decat la rece).In ritmul asta si pozitia lui Arpi imi pare amenintata…..
    Mie bunul simt nu mi-ar permite niciodata ca acum sa-l contest pa antrenorul Andone……pai asta credeti ca i-a sabotat pe Picolo si Cadu sa n-aiba viteza de reactie,sau pe toti ceilalti sa nu poata face 2 pase consecutive?
    Presiune trebuie sa facem dar una pozitiva pe jucatori ,sa vada ca suntem alaturi de ei si-i sprijinim!Cel putin acum stim ca vor fi in garda la partida de supercupa si batem acolo,apoi totul reintra pe fagasul normal.

    Apreciază

    • Prietene ! Eu nu critic pe nimeni. Si daca observi, nu analizez pe nimeni . Doar atat fac : imi spun o dorinta, care, o cred cea mai buna pentru CFR-ul nostru , fiindca , nu pot sa-ti explic in cuvinte ce inseamna CFR pentru mine! Pot sa-ti spun ca am fost extaziat atunci cand „Tata Albu” (nu asta care ne scriie articolele atat de maestru, de-l putem numi Mark Tawin al nostru),ci, garderobierul (intreabal pe Gadalean daca-si amiteste de el), mi-a dat primele sosete ne gaurite, fiindca-i placea de mine si de fratele meu geaman. Pot sa-ti spun ca m-am simtit in „al noualea cer „, cand, Mugurel Lupu mi-a dat o pereche de ghete de-ale lui sa am si eu cu ce juca. Pot sa-ti spun ca am simtit „bucuria grijii fratesti” , atunci cad l-am vazut in fata mea pe Nelu Ciocan ingrijorat ca am ametit dupa o lovitura intr-un meci cu juniori de la U. Pot sa-ti mai spun ca…Si cate n-as pute sa-ti mai spun !!! Dar , acum , dupa 40 de ani, acestea sunt „dulcile mele amitiri, care le povestesc nepotelului meu de 4 ani. „” Ceea ce este sigur ,insa , pe langa doua licente universitare (scuzati-mi modestia, dar noi ,vechi CFR-isti am facut scoala fara sa profitam de fotbal si nu ne zicea nimeni studentii, ci, CFR-isti) am luat o licenta si in fotbal. Pot sa-ti spun insa, ca, relizarile mele s-au datorat faptului ca am avut un model : DR. Constantin Radulescu.Cu amitirea dansului, am incercat sa educ generatii, sa ma comport la fel , in mare parte am reusit . Am spus-o si mai sus : l-am cunoscut si pe Andone, imi este drag ,il stimez pentru tot ceea ce a facut in viata , il admir !!!. Dar, consider ca; nivelul la care trebuie sa ajunga CFR-ul acum, este o sarcina ce-l depaseste pentru calitatile care le are in acest post. IAR TIMPUL, NU ASTEAPTA !!! Sa nu ma intelegi gresit ,Gica, fiindca imi place cum scrii despre fotba si CFR, te rog !! Durere ta in legatura cu ce se intampla cu reactiile spectatorilor este si durerea mea …

      Apreciază

      • Sigur ca-mi amintesc de Tata Albu. Dar o foarte placuta surpriza am avut anul trecut cu Fiul Albu(actualul garderobier) cu care m-am intalnit la firma unde lucrez , l-am salutat si mi-a spus: Ce mai faci, Gadalene ? Nu ma mai vazuse de 30 ANI . Omul are o memorie fantastica. Nu de putine ori m-am gandit la el cand am facut comparatia intre ce insemna clubul atunci si ce e acum. Si sunt foarte multimit ca nu s-a renuntat la acesti oameni odata cu proiectul noului CFR. Acelasi lucru il simt si in legatura cu Ando. Imi doresc sa i se dea sansa sa-si duca contractul la sfarsit. Daca nu va avea performante isi va da singur demisia. Am fost foarte dezamagit acum 4 ani, cand la meciul cu Poli Iasi,cred, unele persoane din zona galeriei au inceput sa-i ceara vehement demisia. Nu m-am regasit in acele manifestari. Sincer va spun, bucuriile nesperate pe care mi le-a oferit aceasta echipa in ultimii ani nu ma lasa sa contest pe stadion conducerea clubului ,antrenori sau jucatori. Dar nu pot suporta sa vad suporteri , care se presupune ca au trait aceleasi bucurii ca si mine, sa-i fluiere pe cei ce le-au oferit acele bucurii.
        In legatura cu mica voastra disputa, eu cred ca aveti amandoi dreptate.

        Apreciază

  17. Gica10, opinii putem avea toti, nu ? Si o intrebare privindu-l pe Ando : pe ce loc terminam, daca nu aveam norocul chiorului in meciurile cu Sibiu, Dinamo, U si Steaua ? Sau cand am cistigat prima oara campionatul, cum s-au risipit peste 10 pct in retur, desi atunci chiar aveam un lot valoros ? Sau unde anume a obtinut ceva performanta Ando, in afara de Dinamo, ba mai mult, unde si-a dus pina la capat contractul macar pe un an ? PS . De acord cu Romanescu .

    Apreciază

  18. Mai nasoala decat scorul este accidentarea lui Sepsi. Cica are entorsa, pacat 😦 Un citat din acelasi articol care consemneaza starea lui Sepsi: “CFR e aproape să semneze cu Mario Rondon, un atacant venezuelean de la Nacional Funchal, pentru care e gata să plătească un milion de euro, scie ProSport.” Cine scrie ca “scie” ProSport? Evident, prosport 😀

    Apreciază

  19. Tot ce-am spus mai sus se refera strict la trairile mele si nu am incercat sa dau o replica……asta-i rolul acestui site sa ne exprimam simtirile.Chiar pot sa spun ca mi se pare in regula tonul de aici.Romanescule la ce nume faci referire pot spune ca ne-am intersectat mai mult ca sigur in Gruia la anii 70…..si evident ca ne cunoastem.Poate ne intalnim la prima etapa……la o bere.

    Apreciază

    • Dragul meu prieten ! Cu mare regret, iti spun ca nu este posibil sa ne intalnim la meciurile CFR-ului,decat doar sporadic. De multi zeci de ani , viata mea se petrece peste „mari si tari ” , departe de casa. Aici am familia, care sunt ai mei. Dar , chiar si-nainte de a fi CFR-ul ce este acum, am purtat in suflet mandria de CFR-ist si am dezvaluit-o cu draga inima tuturor care vroiau sa ma asculte. Si au fost multi. Fii sigur ca va veni si o zi in care ne vom intalni. Si tu si Gabi Gadalean , sunt sigur ca vi-i amintiti pe cei din grupa „59 ai lui nea’ Chisu : Cristoltan, Contra, Remus V. , Duma , Romulus V. Loghin, Arghir , Bondy, Butyka, Kelemen, Adi Muresean, Manasturean, Sandu Ciglenean , Gabi Muresean, Coman…..Eu mi-i amintesc..

      Apreciază

  20. Sincer regret distanta ta ……cel putin prin prisma vizionarii in direct din Gruia a favoritilor.Pot spune ca mi-am programat venirea in tara ,special ca sa vad prima etapa live.
    Numai bine si bafta pentru ai nostri in noul campionat.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.