CFR >> BDZ, măcar la asta să-i depăşim clar pe bulgari! [CFR Cluj – Lokomotiv Plovdiv 4-1]


Din nou pe bancul de probă. De data aceasta, la testele finale.

De regulă, după primul cantonament, erau destui jucători care rămâneau acasă. Iată că de această dată regula a devenit neregulă şi se continuă cu întreg lotul, asta deşi este absolut evident că vreo câţiva din echipă sunt mai mult de umplutură. Dar, poate că este mai bine aşa, decât să plictisim titularii de drept în astfel de amicale, mai bine să se dea şansa rezervelor să zburde pe teren, să tragă din răsputeri pentru a răsturna destinul implacabil al acestui sezon la CFR. În felul acesta se poate crea concurenţa adevărată pe posturi.

Partida asta cu bulgarii a fost un excelent prilej pentru aşa ceva: rezervele să intre şi să joace din nou, mai mult din instinct, după ureche, dar să arate fiecare dacă poate ceva. Să separăm bine de tot grâul de neghină, să nu cumva să facem vreo eroare de judecată. Degeaba declară Andone că nu are încă o echipă de titulari conturată. Diferenţele pe fiecare post în parte sunt încă mult prea evidente, iar felul în care a alcătuit echipa, în măcar două rânduri deja, îi trădează gândirea.

De pildă, în meciul de faţă, doar două poziţii cheie au fost rezervate titularilor, încă din start: portarul şi atacantul. Restul, rezervele. Pentru cei doi însă era important să se descurce în aceste condiţii mai grele. Portarul ar fi trebuit, teoretic, să aibă mai mult de lucru (mai ales că pe Felgueiras nu l-am prea studiat până acum la proba practică), iar Kapetanos ar fi trebuit să se zbată, să scoată faze din nimic (ceea ce a şi făcut). În rest, mergea şi echipa pestriţă, a rezervelor. Ce rol au avut bulgarii? Nimic mai mult decât de „sparring partner”. Şi, fiindcă tot le este astfel numele, ei i-au ajutat acum şi mai mult pe jucătorii noştri de bancă şi tribună să fie mai „loco-motivaţi”. Prea multe nu au funcţionat la noi, dar s-a văzut că se vrea. Echipa asta de rezerve poate să fie una din care iei azi unul, mâine altul şi plombezi primul 11. Singurii cărora nu le dau absolut nicio şansă de integrare sunt Nicoară, Diogo (azi vizibil doar prin faptul că nu a fost nici măcar aproape cât Piccolo!), Godemeche şi Mincă, cei care chiar nu pot mai mult. În rest, chiar şi Lionn şi Edimar, cu două execuţii bune şi una proastă, în stil de tango, parcă ar mai avea loc la câte un meci de campionat. Nici Hora şi Pedro nu încântă deloc, dar la ei nu se poate vorbi de continuitate în eşec. Iar cei care chiar sunt în anticamera primei echipe, cei ce vor fi mereu pe bancă sunt, aşa cum e normal, Sepsi şi Piccolo. Dintr-un asemenea amalgam nu putea să iasă altceva decât un fotbal confuz, cu centrări uneori de divizia B, cu goluri norocoase. Faptul că am avut 3-0 la pauză nu încântă decât prin faptul că s-a antrenat Kapetanos la gol, că i-a marcat gospodăreşte lui Gospodinov, 3 goluri într-o repriză, exact câteva luase de la noi bulgarul şi în 2011,  în prima repriză a meciului de la Chiajna. Tipul chiar are „talent”! În rest, multă mediocritate, puţin curaj din partea alor noştri, bâjbâială mincinoasă pe tabelă.

Dacă ne gândim imediat la repriza a doua, nu se poate să nu observăm diferenţa: pase ce curgeau mult mai logic, accelerări cu un sens, cu o idee, pressing închis din toate unghiurile, acoperire a terenului mult mai bună, dublaje între oamenii de pe benzi, dribling-uri. Primele 15 minute de după pauză au fost un soi de festival fotbalistic. Pentru cei ce vizează doar golul s-ar putea să nu fi fost satisfăcător, dar, gândindu-mă la cum a mers mingea, nu pot decât să mă bucur, gândindu-mă la apariţiile în gura porţii ale lui Deac sau Sougou, la centrările excelente date, în sfârşit, de Valente, la o echipă ce părea că macină intens. Şi, chiar dacă pe a doua repriză scorul a fost 1-1, mă declar foarte mulţumit de ceea ce s-a văzut după pauză, gândindu-mă la două aspecte importante: în locul lui Bastos va fi, cât de curând, Vass, iar în atac, sigur va veni un atacant, probabil peste nivelul lui Kapetanos. În felul acesta puzzle-ul ar fi desăvârşit şi toate se vor lega mai bine.

Dacă în prima repriză vârfurile au părut, din nou, rupte de linia de mijloc, după pauză, prin succesiunea la atac, Ronny şi Sougou au fost mai mereu ajutaţi de Deac, mereu o densitate foarte bună în zona careului advers. Cu puţină atenţie ar fi venit şi golurile, dar nu astea contează acum cel mai mult.

Minusurile apar în defensivă, acolo unde, e drept, nu a jucat Cadu. Însă, rămâne senzaţia că anumite faze sunt tratate de toată lumea cam lejer. Echipa asta jalnică a bulgarilor a avut 3 faze mari de gol, e drept, prin comparaţie, CFR-ul a avut 4 în prima repriză şi încă 5 în a doua. Mai rămâne problema irosirii prea uşoare a cornerelor, acolo unde Valente ar trebui să execute, nu Deac şi ar mai fi nevoie de un pic mai mult calm în intrările asupra adversarilor. Andone se vede că-i biciuieşte mereu de pe margine, dar, dacă nu descurajează de pe acum anumite gesturi, s-ar putea să constate că în campionat e prea târziu.

L-am urmărit şi pe Felgueiras, în sfârşit. Nu, nu este de nivelul lui Beto. Totuşi, este un portar bun al campionatui nostru. Are probleme la comunicare, la a fi lider în teren, în zona careului şi, în plus, nu pare să aibă deloc un joc de picior prea bun. Dar, să admit: au fost doar câteva atingeri, deocamdată este prematur.

Iar despre Vass, fiindcă nu am vorbit nimic despre transferul său, analizând după cifre, lucrurile par a sta grozav în cazul lui. Nu contează cotaţia pe site-uri, aceea este cât se poate de fluctuantă. Contează că a jucat mult peste 100 de meciuri la Brescia, până la vârsta asta la care încă românii sunt numiţi „speranţă”, că pare un jucător cu foarte bună calitate tehnică, chiar dacă, evident, nu este nicidecum un mijlocaş ofensiv. Este probabil un Peralta sau, poate, pe alocuri, un Renan. Dar, cel mai înţelept ar fi să-l vedem la joc. La prima vedere, transferul pare extraordinar, sunt sigur că a fost bătaie pe un astfel de jucător liber de contract, de aceea s-ar şi întârziat atâta. Dar, răbdare, în două zile avem următorul amical şi imediat ne vom lămuri complet.

Deocamdată, meciul de azi, este greu de încadrat altundeva decât la capitolul „Exerciţii utile”, dar sunt suficiente semne că până la Supercupă se va putea alege clar şi fără echivocuri, opţiunile logice pentru echipă. La cum arată acum Dinamo faţă de CFR, cred că faptul că jucăm în deplasare este deja nivelat de valoarea clară arătată de ai noştri. Să-i ţină!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Intrebarea legata de Vass ar fi…de ce nu i-au prelungit contractul cei de la Brescia?Tanar, talentat, muncitor, de ce ar fi renuntat la el, nu stiu italienii sa-si pastreze valorile?Oricum ar fi, 100% e un tranfer reusit, inca nu mi-e clar ce joaca, desi senzatia e ca vorbim de un mijlocas box-to-box cu valente defensive.

    Apreciază

    • Eu auzisem ceva despre faptul ca italienii au probleme financiare, altfel chiar nu vad cum ar da drumul unui jucator care a jucat 27 de meciuri in sezonul recent incheiat. Adica, daca chiar se renunta la un jucator fiindca este slab, atunci acela are panza de paianjen pe picioare de cand n-a mai jucat la echipa. Inainte insa de a ne pronunta in privinta lui, sa-l vedem la lucru. Tinand cont de pozitia pe care joaca, cred ca ar trebui sa beneficieze de o perioada de gratie mai mare, sa zicem, macar 7-8 meciuri pana ne dam seama exact ce este cu el.

      Apreciază

    • Din ce-am citit prin presa maghiara, Brescia a luat inca din iarna decizia de a strange cureaua si a face loc in echipa/lot, fizic si financiar, tinerilor din pepiniera proprie, renuntand astfel la cine a fost posibil. O foarte buna caracterizare despre jocul lui Vass a postat rori pe cfrmania (Totusi pentru a-l cunoaste mai bine, pana la primele meciuri, fac un mic rezumat al caracterizarii facute de un site italian (worldsoccerscouting.it): rapid, cu forta in picioare, usurinta la alergare, tehnic, de picior drept, dar foloseste cu dezinvoltura si piciorul stang, bun la jocul aerian, cu simtul portii. Pe langa un bun organizator si cu o buna viziune a jocului in faza de posesie, in faza de non posesie da dovada de inteligenta in pătrunderi, gata sa contracareze sau sa dubleze fiind util echipei. Bun, atat sub aspectul temperamentului cat si al personalitatii), eu am remarcat la comentariile de la articolele scrise despre transfer, din presa ungara, parerea unuia, prieten sau admirator al lui Vass :), care spune despre fotbalist ca a facut un sezon de senzatie in serie A, ca e cel mai bun mijlocas defensiv din Ungaria, munceste timp de 90 de minute intr-un meci si ca o sa ramanem cu gura cascata de admiratie cand o sa-l vedem jucand 🙂 Un gicacontra de-al acestui postator spune in schimb ca ultimul sezon la Brescia a fost de rahat si ca valoarea jucatorului se vede prin faptul ca nici Stoke n-a dat bani pentru el la Ferencvaros, nici Brescia la Stoke, nici CFR la Brescia.

      Apreciază

      • Cred că perioada Stoke a fost cea mai importantă în formarea lui Vass. Deși nu a apucat să joace la prima echipă, i s-a oferit prelungirea contractului și a refuzat, dorind să fie sigur că va juca titular (ca să nu piardă naționala Ungariei). A plecat la Brescia, dar englezii au solicitat de la clubul italian o anumită sumă pentru formarea jucătorului. S-au certat ei cât s-au certat și până la urmă se pare că Stoke a reușit să obțină o sumă formată din 6 cifre, care n-a fost divulgată. Vass la CFR mi se pare un câștig (nu-l priviți ca pe mijlocașul ofensiv care trebuie să despartă apele! aia e altă problemă). Cred că este peste Renan. S-ar putea să fie primul mijlocaș central pe care nu trebuie să-l învețe Gabi Mureșan meserie. Ba din contră, poate chiar Gabi are câte ceva de furat de la el.

        Apreciază

  2. ai dreptate..se prefigureaza primul 11 dar la fel debine se vede si cea mai mare lipsa…lipsa unui atacant de clasa…valente se integreaza incet si are calitate dar e nevoie mare de un atacant macar cum era yssouf kone…in rest nu prea mai avem probleme..hai cfr

    Apreciază

  3. Daca Vass a venit pt ca s-a rarat transferul lui Silve sau Galvan, e de rau ! De un jucator valoros nr 10 aveam nevoie ca de aer, desigur pt obiectivele declarate . Pt afaceri, si Vass e solutie buna, nimic de zis . Atacant cred ca va veni, cred ca tot o surpriza gen Vass si nu una astaptata de noi gen Djalma. In spate puteam sa-l aducem pe Geraldo, dar am preferat varianta super economicoasa cu Rada . Ca nu-i bine, se vede si din avion. Cu asa echipa avem sanse zero la grupele CL.

    Apreciază

  4. Dupa prima repriza imi era dor de antrenorii italieni (Bergodi, Trombetta, Mandorlini), insa in repriza a 2-a am vazut fotbal: combinatii, viteza, presing. Valente da pase si centrari de parca le aseaza cu mana, dupa ce se va integra mai bine sunt sigur ca va face diferenta in meciurile oficiale pt ca are viziune si calitate. Vass are personalitate si este puternic mental, sper ca si valoros. Cu el in teren echipa va fi foarte solida. Fata de sezonul trecut pare ca stam mai bine, desi lipsesc vedetele care dau stralucire (gen Beto, Weldon). Poate apar ceva surprize placute pe final de campanie de transferuri.

    Apreciază

  5. Meciul de azi doar un lucru mi-a confirmat si anume ca noi stam doar intr-un singur atacant. Daca Kapetanos se accidenteaza sau e suspendat atunci o sa avem probleme mari. Trebuie obligatoriu sa mai aducem un atacant cel putin de valoarea lui Kapetanos.

    Apreciază

    • Andone spunea că mai vine un jucător. Probabil e atacant. Cu cât vine mai târziu, cu atât e mai bun (vezi cazul Weldon) 🙂 Cei care sperau la un ”Trică” (printre care și eu) s-ar putea să fie obligați să-și păstreze o doză de răbdare până în iarnă. Andone joacă un 4-4-2 prudent. Va alege o pereche de mijlocași centrali cu știința apărării din tripleta Mureșan-Vass-Sare, nu se va aventura cu un mijlocaș ofensiv (îl are pe Rui Pedro pentru orice eventualitate). La Ando vor fi importante extremele (Deac, Valente?) și jolly-jokerul Sougou. Să nu aducă încă un atacant e prea riscant și nu cred că CFR va face eroarea asta.

      Apreciază

      • Tot Andone a adaugat ca este oricum multumit cu ce are. Parca am auzit asta si la Costa in iarna, asa ca conducerea n-a mai adus nimic.

        Apreciază

      • Nu pricep de ce ar aduce un mijlocas ofensiv tocmai in iarna. Un singur obiectiv ar trebui avut in inceputul asta de sezon (de-ar fi dupa mine,- in tot sezonul, da’ io-s mai altfel): intrarea in grupele CL. In rest? Supercupa? Hai sa fim seriosi, ii o gluma de competitie. Campionatul iarasi, am demonstrat anul asta ca se poate castiga si in retur (chiar unul prost), nu-i stress in toamna. Si-atunci de ce sa aduci jucatori in iarna? De ce sa te zgarcesti acum la 500k euro (nu cred ca e vorba de sume mai mari in joc), cand ai o sansa reala, via Champions Path, sa mananca si gura noastra niste gulash bengos de liga? Ce nu inteleg iarasi, ii ce-i cu ajitatiunea asta colectiva a intregii natii de franari legata de „cantaretul la pian”. Pentru a canta la pian ii nevoie de o partitura si, asa cum Cotabita nu-i tocmai Bach, nici Nea Alone nu-mi miroase a Ferguson. Noua Weldoni ne trebuie, Kapetanosi si Modou Sougoui sanatosi, care sa poata sa rezolve singuri meciuri, indiferent (sau in ciuda) maretelor si supragenialelor planuri tactice ale lui Jaws.

        Apreciază

        • Nu-i nevoie de partitura, dar trebe pianist si ii de ajuns daca cunoaste cateva note muzicale: do, sol si gol. Pentru mine, Kapetanos si Sougou sunt cantareti la pian, dar nu-s suficienti pentru o orchestra cu pretentii.

          Apreciază

  6. In prima repriza era sa adorm, ne-am zbatut ca pestele pe uscat fara nici o perspectiva. Noroc cu Kapetanos… Din aceasta echipa a rezervelor trebuie sa scapam urgent de cel putin 7-8 jucatori, nu-i enumar ca i-am vazut cu totii! In schimb in aceasta campanie de achizitie ceva schiopata, nu imi dau seama ce, dar cu siguranta ceva nu-i in regula. Ne-am obisnuit deja de mult cu faptul ca se vorbeste mai mult decat se face, dar totusi sunt cateva semne ciudate. Singura achizitie planificata si realizata a fost a lui Valente si Pinto probabil, parerea mea, restul la disperare si ciupeala. Aducerea lui Sepsi sunt convins ca a fost o polita platita lui Porumboiu, motiv pt. care a si turbat :)))))), pe acest vass l-am luat de pe aeroport, eu nu cred ca l-a urmarit cineva „live” pe baiatul asta. Lotul pe care l-am vazut-o aseara trebuie sa reziste pe 3 fronturi, nivelul echipei este net inferioara celui din vara trecuta, in aceste conditii accederea in grupele CH.L. este un vis erotic… Apropo, cei care ati avut abonamente la tribuna veche cautativa alte locuri !!!!!

    Apreciază

    • E un punct de vedere pe care il accept. Campania pare a fi fost sub semnul intamplarii. De regula ni se servea teoria „il avem de mult sub urmarire”. Acum au aparut jucatori pe care se pare ca i-au urmarit altii si i-am luat noi. Cei pe care i-am urmarit noi au fost la randul lor luati, sau ofertati de altii mai potenti. Probabil ca in dorinta de marire am tintit mai sus decat ne permitea bugetul alocat. Nu-i bai ca am vrut mai mult, bai e ca, dupa cat se pare, n-am avut variante de rezerva si am cazut cu optiunile in taramul intamplarii. Poate pe viitor ne-om face temele mai bine.

      Apreciază

  7. Teribil piciorul stang al lui Ronny. Nu cred ca am mai vazut vreodata un fotbalist atat de habarnist la un picior. Si sutul care a dus la golul bulgarilor putea fi usor respins daca intindea piciorul stang pentru blocare si sa nu faca acel covrig caraghios cu cel drept. Din nou incantator jocul lui Camora, deposedari curate, simt de anticipatie, urcari in atac, pase curate. Mai sunt cele doua amicale din aceasta saptamana, apoi probabil ca nea Ando va trebui sa se decida asupra unui prim douasopt. Banuiesc ca vor ramane si umpluturile, doar pe Nicoara si pe inca unul dintre mijlocasi ii vor transfera/imprumuta daca vor reusi, Diogo e batut in cuie din moment ce Piccolo si Maftei sunt suspendati pentru CL, 2 respectiv 3 meciuri. Asa ca un timp trebuie sa ne obisnuim cu Rada ca titular langa Cadu.

    Apreciază

  8. Maftei trebuie inclus pe lista UEFA intrucat primele 2 jocuri le vom disputa cu o echipa mai accesibila ; apoi urmatoarele doua meciuri sunt fie pt accederea in grupele Ligii Campionilor fie pt grupele Europa League si e vital ca Maftei sa joace macar in partida retur. Pana atunci, ar fi optiunea cu Muri fundas central si Vass cu Sare la mijloc, asta daca Vass va confirma.

    Apreciază

  9. Da, Muri confirma ca va mai veni un singur jucator . Practic n-au adus nici unul valoros, care putea pune umarul la rezolvarea unui meci . Astia cred ca norocul tine o vesnicie ?!

    Apreciază

  10. Niciun transfer cu adevarat valoros…niciunul din noii veniti nu se ridica la nivelul valoric al jucatorilor buni adusi vara trecuta.Exemple? Sougou- deac,Renan- vass( l-am vazut destul pe you tube,e cu ceva peste celestino si godemeche,sub muri si sare ,cu renan nu se compara…),Beto-felguieras,Camora-sepsi,Weldon- valente,doar pinto pare mai bun ca lionn…Intre timp i-am pierdut pe beto,renan,weldon plus peralta si de zerbi,lotul actual e sub cel din vara trecuta.Fara un nr. 10 ,un atacant bun si un fundas central de valoare pun pariu ca nu ne calificam in grupele Ch. League,deci nu vom lua potul financiar si vom rata ( respectand traditia )urmatorul sezon.Stau si ma intreb :1) daca nici acum cand am incasat 5,6 milioane pe weldon si traore (plus foarte probabil 2 pe transferul lui pereira) si avem perspectiva de a mai lua 18-20 de milioane (daca ne calificam in grupe)n- am investit cu adevarat in fortificarea echipei,atunci cand vom mai investi ca sa mai jucam o data in grupele Ch. League.2)Pe cine crede conducerea ca va vinde pt. a obtine banii mult visati ,dupa urmatoarea campanie europeana: cu exceptia lui sougou,nu vad nicio sursa de bani ,poate doar kape, deac si muri prin china sau pe la o echipa medie din fosta URSS…pe toti nu se vor obtine decat cel mult banii scosi pe renan.
    L

    Apreciază

    • Nu cred ca ai dreptate. Cei veniti pot fi sun cei ce au venit sezonul trecut. Dar in majoritatea cazurilor (Renan, Weldon,Beto), ei se adauga la cei deja existenti in lot, eventual adusi sezonul trecut. Lotul deci e clar mai puternic acum.

      Apreciază

  11. @IQ noi nu dam vrabia din mana pe cioara de pe gard… Cand te obisnuiesti sa dai goluri in ultimele clipe crezi ca norocul tine o vesnicie. Astea nu sunt transferuri de ch.L., noi vrem primavara europeana cu ce ? Mentalitate mioritica, ne-ar surade potul cel mare, visam cu ochii deschisi dar gratis daca se poate ! Defapt dupa fiecare campionat scenariul e la fel, multa abureala si investitii moca…

    Apreciază

  12. A propos de atacanti, Robin van Persie tocmai m-o deprimat pe urmatoarea luna, o anuntat ca nu mai prelungeste contractul cu Arsenal, dincolo de perioada de un an pe care o mai are 😦 Macar daca de asta o asteptat Muresan sa anunte noul atacant al CFR-ului si-l aduce-n Gruia. N-are cifre rele sezonul trecut: 37 de goluri in 48 de meciuri (EPL+FA Cup+CL), ce-i drept ii cam batraior, la 29 de ani, dar important e ca omul a declarat ca singurul motiv pentru care mi-i paraseste pe Arse ii ca n-o castigat trofee, departament la care noi stam, cf. Iuliului, mai bine decat Divealona sau Madrid. Probabil salariul o sa i-l plateasca Gazidis, il convinge Wenger ca, dupa un an de hegemonie la Cluj, i se va fi acrit si olandezului de atatea trofee si se intoarce la Londra.

    Apreciază

  13. Valente e clar un jucator bun. S-a vazut la acest meci. Nu a avut nevoie decat de 3 meciuri pentru acomodare. Astept sa-l vad si pe Vass (in rolul lui Bastos, din repriza a II-a), am impresia ca si asta e bun. E clar, insa, ca avem nevoie de un atacant de clasa, altfel ne pierdem, pacat de ceea ce s-a construit pana acum. Deci, as zice, ca e foarte grav daca nu vine un atacant!

    Apreciază

  14. Avem lot bun doar pentru liga lu Mitica. Daca se repeta scenariu de anii trecuti si nu luam jucatori buni-macar un atacant si un mijlocas, nu progresam ca valoare, nu vom face fata in EL ( in cazul in care ne calificam in play-offul CL – de grupele CL sa nu vorbim ca suntem departe departe).
    Cat despre meci maestrul Albu a spus ca de obicei cam tot ce se putea spune.
    As vrea sa se reintoarca Beto iar Ando sa incerce sa implementeze un joc colectiv, inteligent,.. cu alte cuvinte un joc modern.

    Apreciază

  15. Fata de sezonul trecut au fost adusi titularii Pinto, Valente, Deac si Vass, au fost pastrati Sougou, Camora, Kapetanos, Maftei si Sare (ultimii 3 nu jucasera cu adevarat pt CFR). Da, au plecat: Renan, Weldon, Beto, Peralta (nu inteleg in ce galaxie era baiatul asta mai slab decat Godemeche, Celestino, Bastos, Pedro).
    Renan a fost un „tun”, cred ca s-au prins toti impresarii de „strategia” CFR si nu vom mai vedea degraba jucatori luati aproape gratis si vanduti in 6 luni cu 4 milioane. Trebuie investit sau crescuti tineri pt astfel de afaceri in viitor (vezi Pereira sau Traore). Weldon si Beto sunt din alta liga, jucatori cu salarii de peste 500 mii euro pe an, au ajuns din noroc pe baza bunelor relatii din Portugalia. Il mai avem pe Rony in atac – acceptabil pt Romania. Nu avem cum sa aducem jucatori mai valorosi cumparati cu sume sub 1 milion sau platiti sub 500 mii pe an. Deci sa fim realisti – avem sanse la titlu si la grupele EL, in CL „pescuim”, cum spunea Arpi si cu mare bulan putem ajungem in grupe. Asta e nivelul si deocamdata trebuie sa ne multumim cu ce avem.

    Apreciază

      • Arpad Paszkany a afirmat ca doreste un CFR la nivel de Sahtar in decurs de 5-10 ani. O echipa serioasa se construieste in cativa ani. Intr-un an poti doar avea, preasupunand ca aduci doar superjucatori (peste 10 milioane bucata), o colectie de fotbalisti nu o echipa. Nu poti implanta jucatori precum Ronaldo, Puyol, Owen, Van Persie, Schnaider etc (sunt nume luate la intamplare) peste jucatori precum Muresan, Cadu, Camora, Kapetanos etc. Daca diferentele sunt prea mari grupul nu mai poate functiona ca o echipa. Valoarea lotului trebuie crescuta treptat.

        Apreciază

      • Corect, asta am spus si eu in mai multe randuri: mare diferenta intre vorbe si fapte. Asta ma deranjeaza ca suporter. Chestia cu Sahtior e mai mult „wishfull thinking”.
        Prefer onestitate, modestie si pasi mici, dar siguri de crestere (plan concret).
        Muresan da cu bata in balta la fiecare interviu cu „cel mai bun lot”, cele mai bune transferuri, primavara europeana. Mai avem putin si ajungem ca Becali care declara la ultima participare a Stelei in CL ca vor face 12 puncte in grupa. La nivelul actual consider ca e foarte bine daca putem depasi campioane din Austria, Cehia, Polonia, Croatia.

        Apreciază

        • Nu vad diferenta dintre vorbe si fapte. Faptele pentru primul an sunt clare, conducerea intareste lotul, poate nu la nivelul la care ne dorim (personal as fi vrut cateva transferuri la care conducerea nici nu s-a gandit: Diego da Silva Costa sau Álvaro Negredo Sánchez, Djalma, Jérémy Mathieu, portarul Diego López Rodríguez, Ander Herrera Agüera, Fernando Amorebieta Mardaras, Cristian Gabriel Rodríguez Barotti, José Antonio Reyes, ca sa enumar cativa nu pe toti). S-au adus jucatori care au intarit lotul. Este adevarat ca personalitate Felgueiras, de exemplu e sub Beto, dar ca seriozitate? Beto avea in personalitate ceva care transforma in ratati cei mai talentati actori din teatru, cabotinismul. Asta inseamna ca nu va trebui sa tremuram de frica gafelor, cert imi doresc sa-l mai avem pe Beto un an. A fost adus Pinto, un fundas de perspectiva, a venit Sepsi, suspendarile sau accidentarile lui Camora nu mai inseamna o imensa bataie de cap. Deac inseamna si el un serios plus, Adam Vass inca nu-mi permit sa ma pronunt, cele peste 100 de meciuri jucate in Italia, cateva chiar in serie A, plus ultimii ani de juniorat in Anglia ma fac sa cred ca e si el un plus, un plus macar din punct de vedere al disciplinei si al viziunii tactice. La urma dar nu cel din urma, Valente, un jucator la adresa caruia multi au de facut critici. Eu spun ca daca ar fi fost sa aleg eu intre el si Wesley, l-as fi ales, e o rara avis in fotbalul nostru, este un jucator care poate centra la punct fiz din alergare. Este un jucator caruia daca-i instalezi un stalp la 10 m de poarta si-l pui sa centreze din alergare de 10 ori,de opt loveste stalpul. Faptul ca joaca intr-un sistem nou, intr-o echipa noua, intr-un campionat nou, intr-un altfel de fotbal, s-ar putea sa-i reduca randamentul momentan, dar calitatea sa va fi mai vizibila cu fiecare joc.

          Apreciază

  16. Eu baieti, raman optimist (realist) la fel ca in sezonul trecut. Merg pe mana conducerii, pentru ca am incredere in oamenii din fruntea acestui club. Increderea mi-au castigat-o de multa vreme, de la un meci decisiv jucat in deplasare in ultimele etape de divizia B, din anul promovarii. Prin mai tot ce au facut ei de atunci mi-au confirmat asteptarile, de aceea nu vad de ce nu as avea incredere in ei si pe viitor. Desigur ca ar fi loc si de mai bine, caci pana la nivelul Kievului ori al Sahtiorului mai e cale lunga de strabatut. Personal sunt multumit de campania de transferari de pana acum, dar consider si eu ca mai e nevoie pe fiecare post de intariri. Ne mai trebuie inca cel putin un atacant, (un Weldon sa zicem ), un coordonator gen Reges ori Galvan, un fundas central de genul lui Dorin Goian si un portar (Beto). La lotul actual si cu ajustarile acestea sunt sigur ca am prinde grupele Ch League si mai mult, dintr-o grupa accesibila de genul celei prinse de Urziceni acum cativa ani, cred ca am avea sanse chiar sa prindem in premiera primavara europeana in aceasta competitie. Dar chiar si cu actualul lot de jucatori, fara vreo alta achizitie facuta cred ca vom prinde grupele C.L. pentru ca nu vom intalni adversari chiar de speriat, iar echipa vad ca a inceput sa miste ceva sub bagheta lui Ando.

    Apreciază

    • “Paszkany şi Mureşan au dat lovitura. FABULOS! CFR a RUPT piaţa transferurilor!” Am crezut ca s-au rezolvat instantaneu dorintele tale 🙂

      Apreciază

  17. Chiar ma gandeam, daca tot pica Rangers, de ce sa nu vina Goian la noi?Nu cred ca ar fii cine stie ce la salar, plus ca daca ar veni el, ar zbura clar Diogo.Cu Goian si cu un atacant, am fii ok.Daca Ando o sa joace 4-4-2, nu cred ca mai avem nevoie de mijlocas.In campionat de descurcam cu ce avem, si in ucl, e perfect cu 2 mijlocasi de profil defensiv : Muri-Sare-Vass.

    Apreciază

  18. Patru meciuri, patru victorii, golaveraj 26 -1, un bilant bunicel. Meciurile cu Sparta si Victoria nu le includ la meciuri amicale oficiale, nu se merita sa ne stricam palmaresul, spunem ca au fost simple meciuri de pregatire in care nu ne-a interesat scorul. Mi-aduc aminte ca, recent, se facea bascalie de o faza din primul mandat al lui Andone. Tot in perioada de pregatire, echipa incasand multe goluri, nea Ando a declarat ca in perioada urmatoare va pune accentul la antrenamente pentru rezolvarea problemelor in aparare, apoi dupa primul meci fara gol incasat radea fericit, “no, ce v-am spus eu, se vede rezultatul muncii depuse”, iar jucatorii radeau in umbra pentru ca n-a fost niciun antrenament diferit fata de ce faceau inainte. Sper sa tina la el din nou figura pentru ca meciurile in CL sunt marti/miercuri, iar demiterile la CFR sambata, cu trei zile mai devreme.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.