Pragul Praga. [CFR Cluj – Sparta Praga 0-1]


Am spus  pe comentariile articolului de acum 2 zile: îmi doresc o înfrângere! De preferinţă, cât mai repede! Era nevoie de aşa ceva ca să nu existe pericolul să adormim, să visăm că totul e bine, că totul e frumos, că merge şi-aşa. Exista primejdia ca cele 2 transferuri promise ferm să devină, pe rând, „unul, maxim două”, apoi „unul şi un eventual împrumut”, apoi „doar unul” şi, cine ştie, poate, în cele din urmă… nimic. Că doar echipa funcţionează, câştigă, e „campioana amicalelor” sau mai ştiu eu ce scorneli frumoase ni s-ar mai fi argumentat. Şi ne dumiream apoi în începutul sezonului că ne lipsesc 1-2 poziţii esenţiale, că începem campionatul direct şchiopi.

Nu! Realitatea este cea pe care o constatăm şi noi. Era nevoie de această înfrângere ca să avem confirmarea zonelor gri, să ne dăm seama că, pe cât de bune sunt unele lucruri, pe cât de solidă se poate alcătui o echipă a, să zicem, 7-8 titulari, pe atât de limitate par alternativele. Se vorbe de faptul că avem dublaj pe posturi. Poate că aşa este. Totuşi, pentru mine e important acum principalul, nu dublajul, adică acei jucători în stare să contribuie decisiv la câştigarea celor 5 meciuri esenţiale ale începutului de sezon: Supercupa şi cele 4 meciuri din tururile preliminarii Champions League. După aia, ce va mai fi prin campionat, vom mai vedea.

Acum, să mă întorc la povestea rezervelor care pot înlocui în orice moment titularii; asta este o exagerare şi s-a văzut foarte clar în aceste ultime 2 meciuri. Cu Budejovice au jucat o dată titularii, o dată rezervele, cu diferenţa de stil clară, iar azi s-a încercat o mixtură, o salată care a dereglat astfel ambele sisteme: al celor ce începeau meciul şi al celor ce intrau după pauză. Nu rezultatul contează ci ce se vede fază de fază. Mereu jocul s-a rupt cam la aceeaşi oameni, mereu s-au văzut aceleaşi limitări. În prima repriză Sougou a înotat ca peştele pe uscat, nesprijinit de nimeni, pus în acţiune doar de pasele lungi ale lui Mureşan şi, ici-colo, de vreo acţiune a lui Edimar, cel care a încercat cu disperare să dovedească ceva, la ultima şansă de a rămâne la CFR, iar în a doua parte, a rezultat un talmeş-balmeş, în care orchestra CFR-ului, unită după o partitură unitară, devenise un taraf, în care fiecare cânta după ureche. Unele lucruri despre jucători erau uşor de bănuit, din ceea ce cunoşteam deja din sezonul trecut, altele le aflăm doar acum, când unii pot şi alţii nu, iar diferenţele astea se văd tot mai clar.

Este deja evident că Hora şi Lionn înseamnă o atrofiere pe partea dreaptă, că atunci când jucăm Mureşan + Godemeche (sau Sare + Godemeche), nu mai existăm în atacul poziţional-central, iar asta doar din vina francezului, că lui Kapetanos trebuie să i se pună mingea doar pe frunte, altfel, în afara careului, este nefolosibil, că Deac nesprijinit din spate e tot un drac, redevine din „neamţ” românul pe care-l ştiam, că apărarea merită scuturată bine de tot (mai ales Piccolo), ca Panin trebuie retras la birouri şi că Nicoară trebuie împrumutat rapid la o echipă de genul Gaz Metan Mediaş. Iar Valente, îngroaşă ceea ce spuneam acum câteva zile: trebuie să îşi dea drumul,  să înveţe rapid să fie un număr 10, un jucător pe care să ne putem baza, chiar dacă nu tocmai un lider.

Am dat de un adversar mai puternic, unul etalon pentru ceea ce vom întâlni în preliminarii şi am clacat. Cehii nu au fost senzaţionali, au dat un gol pe greşeala lui Panin şi a lui Piccolo (nu şi a lui Stăncioiu însă, cum spuneau comentatorii!), au prestat ceea ce trebuia ca să ne dăm noi seama exact pe unde suntem. Avem câţiva jucători remarcabili după acest meci, precum Maftei, Sougou şi Sare, restul cu prea multe minusuri pe langă plusuri. Dar, nu e nicio problemă, este cât se poate de bine că acum s-a tras semnalul de alarmă: fără mijlocaş ofensiv şi fără un vârf PESTE Kapentanos, nu avem voie să construim… iluzii. E cât se poate de clar că buba este acolo în vârful bontit al atacului nostru. Fără atac câştigăm poate campionate, dar niciodată nu vom face nimic în Europa. Simplu şi scurt: mingea e în terenul conducerii. Va fi păcat de tot ceea ce au transferat până acum dacă tocmai la lovitura de maeştri se vor opri. Sunt sigur că acest gen de jucători nu vin gratis, că se negociază la sânge, să se scutească fiecare ban posibil, există răbdare pentru a veni, pot veni şi în al doilea cantonament (ca Weldon anul trecut), dar este absolut clar că trebuie aduşi, cu orice preţ. Înfrângerea de astăzi este departe de a fi un eşec. Este doar un mesaj, un imperativ: transferurile sunt obligatorii!

PS: Cât despre transmisiunea Transilvania Look, de la un meci la altul pare tot mai slabă. Azi am observat un decalaj de aproape 2 secunde între sunet şi imagine (nepermis aşa ceva, un reglaj de studio se putea face), întârzieri de intrare în direct (din cauza întinderii la discuţii în platou) şi intrări neinspirate cu reclamele în timpul meciului. Peste toate, am identificat şi numele comentatorului care, recunosc deschis, mă scoate din sărite: Doru Crăciun – cel cu vocea mai „deschisă”. Nu e destul să te blindezi cu informaţii (fără relevanţă) despre echipă şi adversar, să reiei papagaliceşte ce s-a scris prin presă, toate zvonurile şi chestiunile insipide. Trebuie un pic har, evitarea limbii de lemn, sunt obligatoriile impresiile de la faţa locului, tuşele de culoare locală (că doar de aia eşti acolo!), trebuie raţionament în dozarea ideilor, un pic de simţ al ridicolului în emiterea judecăţilor de valoare (chestia cu „Stăncioiu – îngerul păzitor”, la o intervenţie absolut normală este doar un exemplu). Altfel totul este o mare varză, mai dureroasă decât în cazurile Digisport sau GSP, tocmai fiindcă e vorba de Transilvania. La noi trebuie să fie altfel!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Alex, fie și pentru ritmul normal cu care vorbește, acel comentator este mult peste tipii de la Digi, GSP TV etc.
    în plus, s-a molipsit de la celălalt și pronunță corect numele jucătorilor, ceea ce „centralii” nu fac.

    Apreciază

    • Exista de pilda un Dolcesport, Lex, care, atat cat am vazut in transmisiunile de pe net, au o alta prestanta. Ai nostri cam acolo ar trebui sa tinteasca, daca la cei de nivel Eurosport (Eurosport Romania) nu putem avea pretentia. Nu e o obsesie de-a mea, dar deja e al treilea meci si chiar imi dau seama ca asta e stilul comentatorului respectiv si ca nu se va schimba. Ma zgarie, pur si simplu, cand il aud copiind doar ce-i mai prost din mass-media sportiva. Nu o fi vina lui, poate ca nu-i facut pentru asa ceva – caci nici eu nu as fi bun, probabil, la microfon. Dar, fiecare e bine sa fie la locul in care este priceput/potrivit.

      Apreciază

      • Conform legii lui Murphy „Fiecare urca pe scara ierarhica pana isi atinge nivelul maxim de incompetenta”. Ceea ce inca nu s-a intamplat la Look. Cat priveste meciul, pe mine m-au „suparat” Panin, Piccolo si Edy. S-o luam incetisor. Panin chiar ca ar trebui sa se retraga pe la birouri. Ii suntem recunoscatori, dar e clar ca nu mai poate face fata. Nici macar la nivelul „amicalelor”. Recunosc ca sunt amator. Asa ca ma bag in ciorba altuia. Piccolo a jucat pe postul aparatorului central de picior stang. Pe care nu-l are (adica e jucator cu piciorul drept). Am i right? Daca da, putem sa intelegem slabiciunea sa pe acel post. Edy apara binisor pentru rezerva portarului unei echipe de liga 1. Una de pe la mijlocul clasamentului. Dar nu este de ajuns. Avem nevoie de un Beto sau un alter-ego al lui. Caci altfel, la o accidentare a lui Felgueiras, ramanem fara portar. De altfel, nici Felgueiras nu m-a convins azi. Nu zic ca avem probleme doar cu acesti jucatori. Recapituland, avem nevoie neaparata de: 1. Inca un portar (bun). 2. Fundas central de picior stang. 3. Mijlocas ofensiv (centrocampista, fantezista, playmaker, whatever). 4. Atacant central de calitate. Sper ca nu am vazut doar eu aceste probleme, pana acum conducerea a facut o campanie de transferuri mai mult decat reusita, din pacate nu este de ajuns. Daca ramanem cu ce avem, poate luam supercupa. Cu noroc, putem lua si campionatul ce va sa vina. Dar vom iesi in zbor planat din Europa. Daca continuam campania, se va construi o echipa de clasa, mult peste ceea ce exista in Romanica. Imi cer scuze ca m-am intins atat de mult. Hai baietii, haide CFR!

        Apreciază

        • Piccolo tot pe același post a jucat la CFR, centru-stânga.
          doar dacă l-a înlocuit pe Cadú a jucat și în dreapta (în vreo două meciuri, nu mai mult).

          ps. chestia cu urcatul în ierarhie e principiul lui Peter, nu legea lui Murphy 🙂

          Apreciază

  2. cum scriam si pe celalalt articol: infrangerea e bine venita daca se iau masurile de rigoare. daca scoteam un rezultat bun se auzeau iarasi trambite de hegemonii si iarasi erau supraevaluati jucatorii. conducerea a demonstrat anul acesta ca a transferat cu cap. cum ziceai si tu, ar fi pacat ca sa se impotmoleasca pe final. in campionat poate vom emite pretentii insa in europa fara varf mobil si peste kape, ca valoare, si fara mijlocas nu vom trece de preliminarii. cred si sper ca muresan negocieaza intens din moment ce nu e in cantonament 🙂

    Apreciază

    • Kapetanos e bun, dar trebuie sa ai forta ca echipa sa-i duci mingea in careu, degeaba te apuci cu lansari de 30-70 de metri. Cu asta nu vreau sa spun ca nu este nevoie de inca un varf.

      Apreciază

  3. Asa cum anticipam seara trecuta ,meciul de azi a fost primul test adevarat,care ne-a aratat ( dovedit,confirmat) inca o data celor care urmarim aceasta echipa( cu dragoste dar si cu un ochi critic) limitele si lipsurile” celui mai bun lot din istoria CFR- ului”.Este clar ca in momentul in care intalnim o echipa cu valoare de grupele Europa League apar problemele si carentele lotului si jocului nostru.Sincer m-am cam plictisit sa tot vad si sa repet ca pt. a face fata onorabil in Europa si a avea sanse la grupele (si banii!!!) din Champions League echipa are nevoie ,urgent!,de transferuri valoroase care presupun investitia macar a banilor incasati pe Renan.Cum foarte multi dintre noi au remarcat ,vrem sa atacam in Europa( plus vreo 20 de meciuri in tara)fara nici macar un mijlocas de constructie veritabil,cu un singur varf de careu adevarat,al doilea atacant fiind tot o improvizatie,fara mijlocas stanga de valoare(mi- e tot mai clar ca valente seamana valoric cu …godemeche).Speram sa facem fata si sa rezistam unor forte fotbalistice fara un fundas central de clasa(piccolo deceptionant,maftei ramane o improvizatie,cu diogo si rada lucrurile sunt clare)si doar cu 2 mijlocasi centrali(muresan si sare,ca godemeche pt. mine nu conteaza).Asta ca sa nu mai spun de lipsurile tactice evidente care persista in jocul nostru.As incheia reamintind ca am castigat ultimul titlu cu foarte multa sansa( 6 puncte obtinute in finaluri dramatice: dinamo,sibiu,u cluj);daca ne inchipuim ca divinitatea va fi mereu cu noi si ca ” hei- rupul”lui andone va tine fara o imbunatatire clara si consistenta a lotului si jocului nostru atunci vom repeta evolutiile si rezultatele cunoscute dupa ce am luat titlurile anterioare.Sper intr-o reactie urgenta a conducerii,timpul a inceput sa preseze !

    Apreciază

  4. Era clar si totodata firesc ca vor aparea cei care tin demult in ei anumite frustrari …dar….tin sa le reamintesc tuturor ca pana la urma e vorba doar de un amical ca nu s-a folosit o formula de baza …ca in prima repriza si mare parte din a doua am fost peste cehi s.a.m.d. Transferuri ?! Bune spre foarte bune pana acum …Ce ne mai trebe? Un mijlocas la creatie si eventual in atacant…In rest echipa se misca din ce in ce mai bine,pasam facem presing,avem posesie…Deci si-acum ma adresez contestatarilor de serviciu ,capul jos inca nu e timpul vostru si sper sa nici nu vina,curand.

    Apreciază

    • din ce-am scris noi ce ai inteles tu, de fapt? sau din ce a scris albu? iarasi incepem sa punem oamenii in cutiute, sa-i punem pe categorii? ti se pare ca cei care au scris aici nu sunt alaturi de echipa, ca nu vor binele echipei, ca nu folosesc un ton adecvat? te rog nu incepe cu impartirea suporterilor ceferisti in tabere ! scriem fiecare ce simtim si credem. si sa nu-mi spui ca vom reusi sa trecem de tururile preliminare din CL cu ce avem momentan?!? e rau ca vedem ce scartaie la echipa si ne dam cu parerea ? dantesc, te rog frumos sa lasi libertate amenilor sa spunem ce gandim. acum, ca a revenit culoarea rosie pe prima scena a politicii romanesti, o transpunem si la cfr? duse sunt si duse ramaie vremurile cand ni se dicta ce si cum sa facem, cand sa aplaudam si celelalte, fie-le uitata pomenirea! fii si tu mai democratic putin, draga ! 🙂

      Apreciază

  5. Titlu in prostsport: “Greu fără bucătari! CFR Cluj – Sparta Praga 0-1! „Feroviarii”, la prima înfrângere din acest stagiu de pregătire.” Daca e adevarat e groasa rau. Cum poti pleca intr-un stagiu de pregatire prelungit, club cu pretentii, fara bucatari proprii? E de ajuns o abatare de la proportia optima de rozmarin de pe friptura lui Cadu ca sa fie dereglat randamentul intregului lot. Cine sa faca traditionalele sarmalute in foi de vita cu mamaliguta? Incredibil. Ne mai miram ca ne-au batut cehii.

    Apreciază

  6. fotbalfan..are dreptate si Dantesc, la urma urmei a fost un meci de pregatire jucat la ora 16:30 pe o caldura mare si in care s-au facut 10 schimbari in echipa plus ca nici sparta nu a rupt gura targului.Eu consider ca per total am fost peste ei, ei au lovit pe contraatac pe 1 greseala individuala.Cum sa ai un rezultat bun cand schimbi toata echipa si faci experimente.In meciurile de pregatiri nu sunt rezultate bune, sunt doar experimente.Sunt de acord ca mai avem nevoie de un atacant de careu, de mijlocas ne putem lipsi deocamdata, dar sa asteptam ca Ando sa faca un prim 11 si incet incet relatiile de joc se vor inchega.Ce poti sa ii ceri lui Valente la cateva minute de joc in tricoul CFR-ului.Poate a prins si el o perioda mai proasta , la fel cum si Deac a avut o zi foarte neispirata.Am jucat, am pierdut, asta e.Sper ca cine trebuie sa fi tras concluziile de rigoare.Dar eu nu m-as grabi sa trimit jucatorii pe la birouri dupa un meci de pregatire ……

    Apreciază

    • Nimeni nu face un cap de tara din infrangere si am incercat sa spun asta clar si in text. Problemele sunt diferentele mari intre jucatori, rezerve-titulari, dar asta este de bine, pana la urma, fiindca inseamna o crestere calitativa a formulei de start, fata de sezonul trecut si, dar, cea mai mare, lipsa acelor oameni la finalizare. Nici acolo nu e vreo infrangere, ci e doar un imens pericol pentru ce va fi sa vina. Repet, problema nu este ca nu s-ar face, ci ca dupa meciul cu Budejovice detectasem deja o oarecare delasare in privinta stringentei acestui subiect al transferurilor. Cat priveste ce cred altii despre noi dupa aceasta infrangere, mereu ma gandesc la cat de slaba a fost campania de amicale din iarna. Partial s-a vazut si in randamentul echipei in primele meciuri, dar, pe de alta parte, am putut castiga campionatul chiar si asa…

      Apreciază

  7. nu urmaresc meciurile de pregatire pt a nu ramane cu impresia de „campionii amicalelor” dar textele lui albu sunt lecturi obligatorii 🙂 cred ca andone a facut aceasta ciorba (daca tot e cu bucatari) intre echipa 1 si 2 tocmai pt a evidentia minusurile. vor urma cu siguranta unele imprumuturi, e doar primul cantonament unde li se da o sansa tuturor din lot.
    ps: weldon cred ca a fost adus dupa 3,4 etape

    Apreciază

  8. M-a bucurat faptul ca domnul Paszkany are dorinta ca echipa sa devina o forta in Europa de Est, genul D. Kiev, Sahtior, etc., insa pasii pe care noi ii facem spre acest tel este unul infim chiar daca sunt constient ca acest proiect este pe 5 – 10 ani. Pana cand cautam jucatori de 200.000 – 300.000 de euro sau liberi de contract, pana cand ne bazam pe imprumuturi (Beto este o mare si norocoasa exceptie), pana cand jucam cu Panin (tot respectul), Nicoara, Hora, Godmeche, Rony, Diogo, Lyon, Stancioiu, Ganea, (si iata aproape o echipa!!), jucatori de mijlocul clasamentului sau mai jos, pana atunci noi nu vom avea nici o sansa in EUROPA. Ar trebuii ridicata un pic pragul financiar la jucatorii cumparati, la cel putin 1 milion -1.5milioane, iar acesti jucatori mai sus mentionati nu mai trebuie utilizati in speranta unei minuni. Este un efort financiar, stiu, insa altfel nu se poate. Copiii minune apar foarte rar sau deloc in campionatul nostru national asa cum se spera de la Hora, Nicoara, Negrut, Bus, Batin. Gata ! Atata pot. De ce trebuie sa continui cu jucatori care nu arata cat de cat o ascensiune in calitatile lor. Nu inteleg alegera acestui Godmeche si ma doare sufletul sa o spun, Valente. Parca recunosc caracterul lui Bastos pe care sincer nu mai vreau sa il vad pe teren. Trebuie un atacant de valoare, mijlocas ofensiv, un portar, toti de valoare dovedita nu asteptata, nu cele citite la GSP(Gazeta Stelei Prabusite), dar mai ales acesti jucatori sa garanteze si o continuitate, si nu de tip Renan/Weldon. Consider ca acum este momentul ca, clubul sa investeasca solid in achizitionarea de jucatori, consider ca este momentul unui pas important de a iesi din campionatul national si sa ne cunoastem adversarii europeni de la egal la egal, dar toate acestea pe baza unui sacrificiu financiar din partea clubului, jucatori de valoare, fara experiente, tinere sperante si vorbe pompoase. Forta CFR.

    Apreciază

    • Tocmai este un interviu proaspat cu I. Muresan, pe prosport sau gsp, in care spune ca datorita filierei de impresari create in urma cu ceva ani CFR are posibilitatea sa achizitioneze liberi de contract sau cu cateva sute de mii de euro jucatori pentru care altii trebuie sa dea 3 – 4 milioane 🙂

      Apreciază

  9. Inca nu trebuie generalizat si nici sa deznadajduim. La meciul trecut s-au vazut foarte multe lucruri bune, am fost chiar mult peste CFR-ul ultimelor etape de campionat. Chiar si ieri, daca intram cu titularii in teren, cum-necum probabil reuseam sa dam un gol, sa ii ingramadim cu pressing-ul si sa castigam meciul chinuit, cu toate lipsurile noastre de acum. Totusi, pentru noi, in urmatoarele 2 luni, doar momentele din preliminariile Champions League vor conta. Nu ne putem permite acolo niciun episod in care, sa zicem, prindem o zi proasta. Un meci prost inseamna direct eliminarea. Trebuie, deci, sa avem echipa perfect echilibrata atunci, sa functionam impecabil. Doar asa putem minimaliza riscurile. O calificare in Champions League ar insemna mult mai mult decat tot ce am transferat sezoanele astea. Cu Renan si vanzarea lui, nu va faceti iluzii. Banii care se vor lua de pe el au fost deja cheltuiti in functionarea clubului de pe sezonul trecut. Acum se cere insa investitie (nu reinvestitie) in posibilul castig din cupele europene.

    Apreciază

    • Chiar si asa, fara toti titularii, eu zic ca n-am fost sub cehi, decat la scor :), n-am avut un joc stralucit, dar nici cehii n-au putut prea multe in fata noastra. In fond, trebuie sa vada Andone cum se misca un Edimar (noi stim :)) sau un Sepsi si intr-o echipa cu aia buni, si intr-una cu aia care au mai multe sanse sa fie titulari pe banca de rezerve.

      Apreciază

  10. Nu cred ca avem ce sa-i reprosam lui Panin, joaca la CFR de aproape 8 ani, este printre singurii CFRisti adevarati ramasi la echipa (Muresan, Cadu, Stancioiu), din partea mea poate sa-si dea 5 autogoluri pe meci, la devotamentul sau in tot acest timp nu ar avea nimeni ce sa-i reproseze.

    Apreciază

  11. io nu știu ce tot cârcotiți atât. a fost singurul meci așa cum trebuie de până acum. la primele era camera prea jos și nu se înțelegea mai nimic din tot jocul.

    Apreciază

    • Nu-i carcoteala insa la acest meci s-au vazut un pic cicatricile nevindecate, gaurile din vesta antiglont iar actiunile ce se intreprind pentru remediere sunt lente, traditionale si nu in forta. Sa nu uitam ca de acum gloantele europenilor suiera, nu a oierilor, vacarilor sau a frUstratilor. Sa nu fie un repetir.

      Apreciază

  12. Alex,

    Despre meci nu comentez ca nu l-am vazut. Dar in legatura cu transmisia trebuie sa-ti spun ca mai trebuie sa curga multa apa pe Somes pana ce Transilvania Live / Look sa devina televiziuni adevarate. Deocamdata sunt subtiri rau de tot sunt doar un fel de OTV-uri cu ceva mai mult staif. Adevarul este ca nu au oameni iar mandria (ca sa nu-i spun ingamfarea) ardeleneasca in cazul asta nu le e de niciun folos pentru ca ii impiedica sa vada nivelul real la care sunt. Nu au nici oameni de prima linie, nici producatori, nici realizatori. Doar foarte putini.

    Apreciază

  13. Daca mai era ceva de lamurit in legatura cu echipa noastra s-a lamurit aseara. Asa cum era de asteptat am pierdut. Avand in vedere ca suntem mai slabi ca vara trecuta nu vad nici o problema. Achizitii s-au facut intr-adevar, am acoperit flancul drept si cam atat. Au revenit jucatorii vechi, mi-a fost dor de Edimar :)))))) Nu imi fac iluzii, am adus ce s-a gasit mai bun pt. bugetul alocat, sunt multumit. Vom lupta sa intram in grupe, cu parere de rau va spun ca acest lot, fara achizitii importante n-are nici o sansa. Cu aceasta echipa putem sa ne batem cu sanse reale la castigarea unui nou campionat. Hegemonia noastra asadar poate continua si sper ca anul viitor sa avem 12 trofee. Sigur, ne intereseaza si Liga Campionilor, Europa lig dar suntem departe, foarte departe si ca lot si ca mentalitate. Daca scoate conducerea cele 8 milioane promise, probabil vom ajunge si in grupele Ch.L. pana atunci sa fim cei mai buni din Liga lui mitica !

    Apreciază

      • Trecand peste blink-blinkul artificiilor care intradevar sunt foarte importante si pline de substanta si deci sunt scopul unor mentiuni speciale poate continutul ar merita si el ceva, macar asa, o nota de subsol. Hmmmm, ca sa te parafrazez :).

        Apreciază

  14. […] sursă: Tribuna CFR window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.