Ajutați pregătirea de vară!


Promisiunea președintelui (din Gruia, nu de la Cotroceni) privind hegemonia CFR-ului, făcută în urmă cu doi ani, parcă, n-a putut fi respectată datorită unei cauze evidente: ratarea pregătirii, ba de vară, ba de iarnă.

Săptămâna care vine începe o nouă campanie pentru un sezon de toamnă deosebit de aglomerat. Băieții se reunesc, se salută, beau câte o bere, fac cunoștință și mișto de cei nou-veniți, apoi urmează vizita medicală, din nou câte o bere, își fac bagajele și roiu’ în Austria, că urmează o foarte importantă și decisivă pregătire de vară. Scopul ei trebuie să fie unul singur: neratarea pregătirii.

Cred ca în aceste momente este nevoie de unirea forțelor tuturor factorilor de la echipă, conducători, personal administrativ, staff tehnic, jucători, suporteri, inamici și dușmani. Să ajute fiecare cu ce și cât poate pentru îndeplinirea țelului propus.

Câteva recomandări din partea mea:

a.) A trecut vremea carnețelului și a pixului, precum și conducerea activității după ureche, cu depărtarea brațelor, cu răsucirea gâtului, cu plm. Așa că:

1. Andone să fie dotat neaparat cu un laptop de ultima generație pentru a putea conduce pregătirile cu cele mai moderne metode. Să aibă instalate diferite programe, precum:

AmiscoPro Zone, Easy Coach.

2. Achiziționarea urgentă, tot pentru utilizarea exclusivă a lui nea Ando, a tabletei tactice a lui Mourinho.

Firma portugheză Forward Green a creat software-ul pentru “tabela tactică a lui Mourinho” în colaborare și la indicațiile staffului magului portughez, tabletă utilizată la Real Madrid din aprilie 2011. Ce este această tabletă tactică a lui Mourinho? Este un program care permite gestionarea și planificarea activității unei echipe, studiul adversarilor, stocarea a tot felul de informații despre echipă, jucători, adversari, analiza jocurilor și antrenamentelor, cu avantajul de a putea naviga și pe internet. Această aplicație permite crearea de mai multe desfășurători tactice pentru fiecare joc pe care îl pregătim. Informațiile pe care nea Ando vrea și trebuie să le transmită jucătorilor trebuie să fie fiabile, rapide și precise. Acest software poate îmbunătăți calitatea indicațiilor transmise jucătorilor și poate analiza modul în care aceste indicații au fost aplicate în teren. Tableta este combatibilă cu 4 sisteme de operare (Windows PC, Mac OSx, Linux, Android), iar meniul are cinci limbi (engleză, spaniolă, portugheză, franceză, germană). Costă între 9,95 și 39,95 euro. Nu știu exact ce limbi cunoaște tehnicianul CFR-ului, dar în cel mai rău caz poate selecta limba română tradusă de Cadu din portugheză.

b.) O altă recomandare de-a mea pentru o bună și eficientă prezentare a echipei la startul sezonului competițional oficial (planul ”B”) este ca un portar și 10 jucători de câmp să fie scoși, pe diferite motive, din lot și trimiși să se antreneze prin parcuri, iar la terminarea stagiului de pregătire să fie reprimiți în lot. Asta ca măsură de precauție. În cazul în care – Doamne feri! – totuși se ratează pregătirea, să avem jucători măcar de o echipă, neatinși de o pregătire ratată (vezi cazul Peralta din 2010). Totodată, la sfârșitul perioadei de pregătire, este indicat a se perfecta transferul a 10 jucători noi, din care minim 6 să ajungă titulari.

Sper că recomandările mele vor ajunge la cunoștința clubului și vor fi de mare ajutor.

Poate aveți și voi niște idei, aproape la fel de bune ca ale mele.

0 comentarii

  1. in caz ca nu sunt bani pt calculator sau tableta, eu recomand macar cumpararea unui handsfree si niste baterii suplimentare la telefonul lui ando si trecerea numarului de telefon a lui mourinho sau guardiola (jiji exclus) pentru neratarea antrenamentelor, sau daca nici asta nu functioneaza, atunci un update la antrenor (schimbarea softului cu ceva mai nou) 😛

    Apreciază

    • Cum poti vorbi de soft in cazul lui Andone? Are mult peste 100 de kg 🙂 In orice caz varianta pica, Paszkany a declarat ca versiunea noua va aparea abia peste trei ani.

      Apreciază

    • Am intrat pe un forum de fotbal din Portugalia si am lansat o intrebare referitoare la valoarea lui Wesley si Valente, surpriza… castigator clar Valente. Pe Valente spectatorii portughezi il vad ca pe un fel de Florentin Petre, nu jucator de exceptie dar jucator cu experienta cu suficiente calitatii ca sa fie util oricarei echipe, prea bun ca sa fie rezerva la Porto sau celelate de top, prea bun ca sa poata fi tinut de echipe fara pretentii, la acestea devine usor vioara intai.

      Apreciază

  2. Caneto, cred ca ai uitat lucrarea necesara lui Ando pentru complexa si completa intelegere cu jucatorii „Dictionar multilingv de termeni tehnici, proverbe si expresii uzuale dedicat zicerii plm cu ce sau fara ce in fata” Intrucat dinspre Ando, in timpul unui meci, se aud des fraze elaborate precum: „paseaza in plm!”, „ce plm de marcaj e ala?”, „cum plm tragi de acolo?”, „da-te-n plm, ala o fost fault?” etc. mult etc., consider lucrarea absolut necesara echipei, lotului, colectivului tehnic, pentru intarirea armoniei, pentru dezvoltarea prieteniei intre popoare, dar mai ales descoperirea amanuntita a esentei expresiilor ce contin sintagma plm. Lucrarea trebuie predata pe baza fisei de inventar si jucatorilor care se antreneaza in parcuri, precum si celor care nu vor fi niciodata transferati la echipa ca sa-si dea seama ce aupierdut.

    Apreciază

  3. Incepem sa cheltuim bani? Cautam in presa din Portugalia stiri referitoare la PINTO si uita ce am gasit, cu ajutorul google translate „After Mário Felgueiras (ex-SC Braga), Diogo Valente (ex-Académica) and Ivo Pinto (ex-Rio Ave), the Romanian Club intends to rely on Adrien Silva for next season.The player still has another year of contract with the Club of Alvalade, but Romanian Club officials believe they can persuade the Leonine counterparts to release the player for 23 years for a fee around £ 2.5 million. ” How about that???/ But , i’ll believe it when i’ll see it. Sursa – futebol365.pt

    Apreciază

    • Presedintele Muresan a vorbit de transferul a inca unui atacant. Probabil se merge pe mai multe piste, o fi si el o varianta. Trebuie tinut insa cont si de faptul ca multe stiri aparute in presa portugheza isi au originea in zvonurile presei romanesti, dupa cum spune mai jos si Calin. prosportul scrie de Adrien Silva, am mai citit de Joao Alves de Assis Silva, gsp-ul a venit cu Josiel Alves de Oliveira. Probabil a prins cineva un zvon, a retinut Alves si Silva, si astia au iesit la o cautare google 🙂

      Apreciază

      • Joao Alves de Assis Silva sau Jo, corespunde descrierii facute de I.Muresan, cu cateva zile in urma, atacantului care va veni. Spunea presedintele ca e un jucator atipic, care poate juca pe orice pozitie in atac, ba chiar o poate face in orice sistem. Ei bine Jo a jucat la Corinthians, mai mult aripa dreapta. La TSKA Moscova a jucat varf impins, iar in unele meciuri atacant stanga. In ultimul an rusii l-au retras ca al doilea varf si i-au dat sarcini la constructie. Manchester City a jucat iarasi al doilea varf. La Everton a fost folosit in banda stanga. La Galatasaray a jucat cand varf, cand la constructie, mijlocas ofensiv. La Atletico Mineiro a jucat mult atacant dreapta intr-un sistem 4-3-3. Este jucator de executie, loveste mingea la fel de bine cu ambele picioare, are tehnica, viteza etc. Seamana cu Traore la fizic si la miscarea in teren. Nu stiu ce s-a intamplat cu el de i-a scazut cota atat de mult(de la 200000000 la 2500000 euro). Din cate stiu acum este liber de contract.

        Apreciază

    • Singurul capitol la care conducerea noastra cred ca a cam ramas datoare este acela al promovarii fotbalistilor tineri.Spun asta pentru ca au fost in ultimii ani atatea talente prin Ardeal pe care cred ca usor le-am fi putut inregimenta in Gruia,dar pe care am parut ca le ignoram cu desavarsire:STANCIU,GARDOS,BICKFALVI,GROZAV,HIMCINSCHI,BALGRADEAN(cel care jucase prin divizia B de pe la vreo 17 ani,daca nu ma insel),ca sa amintesc numai cativa nascuti prin apropierea Clujului.Ei( si atatia altii inca )ar fi putut fi adusi la Cluj fara foarte mari sacrificii cred,iar azi puteau fi vanduti pe bani frumosi la echipe din Occident.Grozav,de pilda, in urma cu 2-3 ani se remarca etapa de etapa prin”B”,si asta aproape sub nasul nostru,la Alba Iulia,club cu care conducatorii nostri chiar pareau in relatii extrem de bune.Numai ca oficialii nostri pareau ca dorm pe vremea in care Grozav scotea capul in fotbal la Alba Iulia.Ma intreb:oare chiar era atat de greu sa le fi dat alba-iulienilor maxim o suta-doua de mii de euro si un procent mai mic sau mai mare dintr-un eventual transfer?Eu nu cred.Chiar Chiriches,despre al carui transfer la Milan se vorbeste si se va tot vorbi in aceste zile ,s-a format din ce stiu eu la un club de fotbal din Cluj Napoca,dar nici pt el n-am prea avur ochi nici atunci si nici mai tarziu,cand era”pandur” de-al lui Grigoras.Acum au mai aparut cativa prin zona Ardealului,insa si pe ei cred ca ni-i fura moldovenii ori ”capitalistii”.Cred ca si azi un Astafei,Bumba(Tg.Mures),Zsiga,MURESAN(Olimpia SM) ,APOSTOL(Sibiu),MELINTE(ex Petrolul) ,SERGIU BUS,KIM,MANDRUSCA,sau ENE,(despre Tiut&Negrut mai stie cineva ceva?) ar merita putin mai multa atentie.Stiu ca e greu sa ceri si performanta,dar si promovarea de jucatori tineri,dar macar 1-2 copii din acestia plini de talent ar putea fi incercati in fiecare an ,macar tinuti in lot si introdusi pe finalurile de meciuri in care conducem la 2-3 goluri diferenta(sa speram ca in anul acesta vor fi si meciuri din astea,nu?).Am avut si mai avem inca in lot fotbalisti de mare caracter,gen Peralta,G.Muresan,Kapetanos,Maftei,etc,de la care si pe langa care copiii astia chiar ar fi avut ce invata.Asa…ii imprumutam cine stie pe unde sau ii tinem uitati la echipa a doua pe langa un antrenor destul de sters,fara sa spere ca si pt vreunul din ei se pot deschide portile echipei mari la sfarsitul sezonului.Dar poate ca gresesc eu,dandu-mi cu parerea despre lucruri pe care nu le percep decat de la distanta…HAI CFR!

      Apreciază

      • Ma var unde nu-mi fierbe supa. Florinaccio – o singura sugestie: daca dupa virgula ai lasa un spatiu, ar fi mult mai usor de tehnoredactat textul tau. In general, asta e regula la tehnoredactare: nici o pauza inainte de semnele de punctuatie, indiferent care ar fi ele, intotdeauna o pauza dupa semn (indiferent care ar fi ea). Scuze daca sunt plictisitor 🙂

        Apreciază

        • da și nu 🙂
          și parantezele sunt semne de punctuație, iar înaintea unei paranteze deschise trebuie lăsat un spațiu.
          iar în cazul liniei de pauză („–” – a nu se confunda cu cratima), trebuie lăsat câte un spațiu atât înainte, cât și după.

          Apreciază

        • Nu esti plictisitor, nea silica. In general, atata timp cat am de invatat ceva de la cineva nu ma plicisesc si chiar caut sa asimilez. Asta, desigur, daca si atat cat ma duce capul, si daca cel care cauta sa ma lumineze dovedeste si putina buna-credinta. De pilda de la tine (sau d-ta? ) am invatat nu demult un cuvant maghiar-”haj”- cu care eu ma jucam, spre rusinea mea, fara sa stiu ca in lb.maghiara el chiar inseamna ceva: par. Incercam sa ”impac” cele doua tabere de pe Tribuna: asa-zisii ”nationalisti” si bi/multi-lingvistii. Se pare ca de data aceea n-am fost prea inspirat, asa cum probabil ca n-am fost nici in alte randuri, si cum cu siguranta nu sunt nici altii uneori. Stiu ca am destule lacune, de cele care tin de gramatica sunt preocupat cel mai mult in ultima vreme (ce sa fac daca n-am fost indeajuns de preocupat atunci cand era cazul?), si tare ma tem ca greselile mele si ale altora ca mine deranjeaza, zgarie putin auzul mai fin al celor cu adevarat stapani pe mijloacele lor.Trag insa nadejdea ca macar opiniile mele nu deranjeaza pe nimeni, desi nici chiar de aceasta nu sunt prea convins,cu toate ca eu caut INTOTDEAUNA sa nu jignesc pe nimeni.Am insa un mare ”defect” (ghilimelele le pune fiecare, dupa caz) : imi plac discutiile in contradictoriu, n-as spune ca le vanez, dar in nici un caz nu le evit. Asta nu ca sa fac pe desteptul sau mai stiu eu ce, ci pur si simplu pt ca-mi plac astfel de dispute si caut intotdeauna sa aflu adevarul, chiar daca adevarul nu este nici el intotdeauna de partea mea. Macar in privinta aceasta sper (si cred) ca nu cer prea mult aici pe Tribuna, asta si pentru ca pe aici pe la noi de astfel de discutii nu prea ai privilegiul sa ai parte in alte locuri.O mica greseala cred ca am sesizat si eu in textul tau, da’ nu-mi permit sa ti-o semnalez acum, insa pe tine te rog ca si pe viitor sa ma mai tragi de maneca prieteneste atunci cand vei avea timp si chef.Nu de alta, da’ in ultima vreme se pare ca tot n-avem altceva mai bun de facut aici pe Tribuna,macar sa ne mai cultivam putin,nu?

          Apreciază

          • Multumesc Florinaccio, chiar te rog sa ma corectezi cand gresesc. In ce priveste discutiile in contradictoriu, pentru ce altceva ar fi acest site. Atata timp, cat discutam civilizat si prieteneste, accept si parerile suporterilor echipelor adverse. Eu cred ca siteul s-a dovedit a fi de un succes real, bravo celor care l-au realizat.

            Apreciază

  4. Indicatiile lui Andone le-am vazut folosite la greu de catre jucatori la Euro, varianta spaniola – „p… madre”.
    Apropo de „U” – s-a dat decizia la TAS? Nu de alta, dar erau cativa disperati pe site-urile de sport care mai sperau in 0-3 pt ambele echipe, Porumboiu ar reveni in forta sa ne explice cum fura CFR cu Tas-ul si, cel mai important, ar fi cazul sa cada niste capete pe la LPF.

    Apreciază

  5. Eu ii recomand lui Ando sa fie atent la Sougou ! Asta intra iarasi in Ramadan si lesina pe teren, la fel ca si anul trecut… Atentie mare!

    Apreciază

  6. Eu unu am incredere in Ando
    sper sa faca treaba buna in Europa , in liga lui mitica nu imi fac probleme .
    contracandidatele au cam ramas fara bani de transferuri . iar la CFR ii ies cifrele de minune .
    .
    ____________
    HAI CFR !!!
    ____________

    Apreciază

    • Eu n-as fi atat de convins ca rivalele noastre chiar au ajuns cu banii la fundul sacului.Porumboiu,de pilda,dupa”tzeapa”luata cu Laszlo Sepsi si-a insusit lectia si se pregateste de cateva transferuri tari.Nici Jiji,la cat e de ambitios,nu cred sa stea cu mainile in san,mai ales ca il are alaturi si pe Meme,unul dintre oamenii de fotbal de la noi care chiar se pricep la fotbal.Dovada imi sunt fotbalistii adusi in ultimul an si jumatate,fotbalisti care,spre deosebire de vremea in care el a lipsit dinGhencea,acum chiar incep sa formeze o echipa din ce in ce mai frumoasa.Asa ca nu cred ca e deloc cazul sa fim peste masura de optimisti cu privire la sezonul care ne asteapta,pt ca este unul care se anunta deosebit de greu,cu vreo 30 de meciuri numai pana la pauza de iarna,iar lotul inca mai are nevoie de destule intariri.Apropo de intariri,PINTO a venit pana la urma sau nu?

      Apreciază

      • Pe Regekampf nu cred ca-l prinde paltonul la steaua, nu ca ar fi aerian, ci din cauza ca nu pare sa posede, ca A1, “aptitudinile” lui Stoichita pentru o buna colaborare, via mache, cu A0 🙂 . Alt pronostic: Vasluiul nu termina campionatul in primii sase.

        Apreciază

        • Cat timp e Jiji la Steaua absolut orice ”profetie” legata de echipa pe care o ”pastoreste”(sau fara ghimele?) e demna de luat in calcul.Totusi,eu cred ca anul acesta Steaua va fi mai puternica decat ceea ce ne-a tot obisnuit in ultima vreme.Daca tinem cont de apucaturile lui Jiji,Reghekampf are toate sansele sa nu nu aiba nevoie de palton prin capitala,insa eu cred ca n-ar fi rau sa-si pregateasca totusi unul,asta pt ca,din ce stiu eu,are un program destul de lejer in debutul de sezon. Cat despre Vasluiul lui Porumboiu,fara sa stiu ce tranferuri pregateste,as fi in stare sa pariez cu oricine ca nu va termina sezonul sub locul 3 (trei).Asa cum e el galagios si nesuferit,dar ambitie are, si nu doar ambitie,mai si pompeaza bani destui acolo.Vom vedea.Eu imi doresc rivali la titlu CAT MAI PUTERNICI ,dar rivali pe care,prin forta echipei,sa-i biruim in cele din urma .Numai in felul acesta va putea creste in valoare fotbalul romanesc si numai astfel vom putea vedea si noi meciuri adevarate in campionatul nostru.Pentru ca un CFR campion,dar unul din acela…chior in tara orbilor, cred ca nu isi doreste niciunul dintre noi.Totusi,”pariurile” pe care le-am facut aici nu tin deloc de ceea ce-mi doresc eu,ci de ceea ce chiar cred:anume ca Steaua si Vasluiul,si poate si Petrolul,vor fi puternice in sezonul care vine.Sa dea Dumnezeu sa fie asa,iar peste un an pe vremea asta noi sa comentam tot pe aici,dar tot din postura de campioni.

          Apreciază

  7. Dupa lungi „apsente” pe site vin si io cu un comment scurt si „suptire”……
    Nici eu nu am incredere in Andone……cred ca e mai bun ca pompier decat un antrenor cu calcule pe termen mediu/lung….
    Cu „plm”-uri se pot atinge rezultate pe termen scurt (cel puti pe „vremea mea” se puteau atinge), dar pe termen lung am indoieli ca Ando (tot respectul pentru curajul lui de a accepta tzeferu in moment de criza, dar „sedinta” jucatorilor a fost mai importanta decat aportul lui….vezi „consultarile” cu Piccolo la meciul cu U!!!) poate sa duca echipa mai sus decat „e” limitele lui….

    Si sa nu uitam: Ando cand a inceput acu’ 2 ani pregatirile de iarna o avut 12-13? puncte avans si aproape ne-am fost cacata pe noi la capat….

    Dar HAI CFR!!!

    Apreciază

  8. Pacat ca l-am ratat pe Antal… Geaba, nu poti transfera toata lumea. S-apoi, unde-l mai bagam pe dreapta? Intre Deac si Sougou? Totusi, bun jucator, mare castig pentru Porumbacu. Am impresia ca va fi un al doilea Sanmartean pentru vasluieni (nu ma refer la postul pe care va juca, ci la faptul ca va fi un jucator determinant pentru ei).

    Apreciază

  9. Antal a fost cumparat de Vaslui cu 400k, pentru ca Porumboiu nu a vrut sa riste sa il piarda cand devenea liber de contract. Iar noi aveam postul asigurat, asa ca nu ne permiteam sa aruncam cu banii.

    Apreciază

  10. Caneto, ce zici de dubla negatie? Nu facem pregatirea de vara, nu o ratam. QED O pregatire fructuoasa:P
    PS. dea dura, care gol mai?
    Inca un PS. Da’ de ce la munte si nu la mare?

    Apreciază

    • Problema este un pic mai delicata. Varianta ta pare a fi cea mai sigura, fara riscuri, eficienta si ieftina, dar la o mai atenta analiza reiese ca am rata posibilitatea ratarii ori cea a neratarii pregatirii. Deci tot o ratare ar fi. In plus, ce ne facem cu TribunaCFR? Pe pagina principala este o sectiune “meciuri amicale”, tre’ sa le vedem, analizam, comentam, sa ne enervam, bucuram, sa constatam, laudam, injuram etc., nu ne putem baza doar pe meciurile din toamna ce vor fi decretate de porumboiu drept amicale.

      Apreciază

      • Caneto finalul raspunsului tau se afla sub semnul unei greseli majore. Porumboiu va decreta drept furturi cu premeditare in forma agravant de agravanta, meciurile echipei unguro-bozgoresti, patronata de escrocul fotbalistic, spion al fascismului hunico-hitleristo-anticucuruzesc, Arpad hiperblatisticus. Nici vorba de meciuri amicale, amicale vor fi doar acuzatiile, intrucat mintea lui, dovedit nesifilitica (sa nu ne miram daca ne va aduce certificat ca preputul lui inca poarta ata, asta ca sa intelegem ca fiul Corneliu, un baiat destept, nu se trage din stirpea porumboilor decat cu numele, nu si cu ADN-ul) , poate mai mult decat debitarea de simpla ineptie. Sa rezum, ca am vorbit cam mult, meciurile din toamna vor fi furturi, cu arbitrul, cu sacosa, cu tractorul, cu bodyguardul, cu cantarul de grau, cu banita, cu litra, cu toate instrumentele de cantarit creale ori lichide lactate, cu suprafata ori cu tot ce poate fi folosit mincinos la luat subventii. Gata ca am spus tot.

        Apreciază

  11. @ nea silica : Si eu cred ca Antal va fi un mare castig pentru moldoveni.Totusi, nu-s de acord cu tine atunci cand spui ca nu prea avea loc la noi. Ba mai mult, eu socotesc ca Antal era numa’ bun acolo pe dreapta, venea exact la fix. Sa-ti spun si de ce: intai, Sougou, ne-a spus-o Albu mai demult si nu l-am prea crezut toti, ne vine ca o manusa in centru, ca al doilea atacant. Jorge Costa, desi era platit cu bani grei ca sa intuiasca(sau macar sa ghiceasca) asta, nu a mirosit nimic, si trei sferturi din campionat l-am cam irosit pe Sougou in banda. Tot acolo (in centru) vom avea nevoie de senegalez si de acum inainte, mai cu seama pt. fp. ca ne asteapta de acum si meciurile de Liga, acolo unde chiar va fi nevoie de jucatori de mare viteza pt contraatac, pentru ca nu prea-mi imaginez ca vom fi noi vioara intai in meciurile din Europa: contraatacul va fi sansa noastra. DEAC, e adevarat, a dat randament f bun la Rapid in banda dreapta, insa chiar si el ar fi avut nevoie de concurenta adevarata pe postul sau, mai cu seama pt motivul ca el oricand ar putea fi trecut si pe stanga, in locul lui Valente – atunci cand portughezul(sau Deac) ar fi sau accidentat, sau suspendat, sau obosit, sau trecut in centru, sau iesit din forma, sau (de ce nu?) …menajat. La cate meciuri ne asteapta in campionatul acesta, mai ales pana la Craciun, s-ar fi ivit destule astfel de ocazii in care sa avem nevoie si de un Antal. In plus, sa nu uitam un lucru : in toate meciurile, mai cu seama in cele cu adevarat grele si importante, ai nevoie si de o banca de rezerve puternica. Chiar Dorinel, de acum fostul antrenor al lui Antal, spunea in urma cu un an un lucru care mie mi-a dat de gandit:,,Pentru mine-spunea Dorinel-rezervele sunt intotdeauna mai importante decat titularii, pentru ca titularii imi tin meciul echilibrat, dar rezervele, mai proaspete, trebuie sa intre ca sa-mi faca diferenta”. Dorinel raspundea aici la intrebarea de ce mai mereu incepea partidele cu Pena rezerva, cu toate ca atacantul inscrisese multe goluri importante pt echipa si parea sa dea cel mai bun randament dintre toti otelarii. Si atunci, ma intreb: in astfel de momente, oare care ne va fi mai de folos: HORA, NICOARA, sau ANTAL? Din pacate insa Porumbou’ de data asta ne-a luat-o el inainte, chiar preferand sa plateasca o suma de bani, numai sa-l stie in curtea sa pe ex-galatean. Mi-a fost ciuda putin pe conducatorii nostri atunci cand am aflat vestea asta, insa nu cred ca putem fi prea suparati nici pe ei: cine stie ce calcule isi vor fi facut, si-n plus, pana acum nu prea ne-au ramas datori noua, fanilor. Totusi, privind acum retrospectiv, poate ca n-ar fi fost rau sa li-i ofere galatenilor pe Nicoara si Hora pentru Antal si Salageanu(acesta din urma la origine este mijlocas,nu fundas stanga). Nu cred ca am fi iesit nici noi rau, dar nici ei: noi castigam doi fotbalisti pe care se putea conta cu adevarat,cu experienta deja de UCL, iar ei doi jucatori cu care puteau incepe reconstructia echipei. //Caneto, dupa transferurile lui Antal si Salageanu, si dupa cele pe care se pare ca le-a mai perfectat Porumboiu, iti mai menti pronosticul legat de Vaslui? Sau a fost numai o poanta?

    Apreciază

    • Mi-o mentin, fara nicio gluma. Vasluiul a stat doua campionate in Papp, Wesley, Adailton si Sanmartean. Primul a plecat, ceilalti trei, chiar daca raman (ceea ce nu-i sigur), nu cred ca vor mai putea trage o echipa dupa ei, inca un campionat intreg. Se aduna anii, nu-i niciunul la prima tinerete, e destul ca unul dintre ei sa se accidenteze sau la altul sa apara blazarea ori oboseala in cioante 🙂 si poate intra toata echipa in degringolada, vorba prietenului nostru posesor de turma 🙂 Antal si Salajeanu sunt loz in plic, ca toate transferurile, indiferent ce echipa le face, in plus niciunul din cei doi nu mi se pare ca ar avea un spirit/caracter de lider pentru echipa, ca sa poata prelua stafeta de la cei pomeniti anterior.

      Apreciază

      • Subscriu si eu cred ca Vasluiul actual bazat pe cei patru, era sa zic muschetari, e gata, si-a trait traiul, si-a mancat malaiul. E nevoie de altceva, e nevoie de sange proaspat iar din ce se intrevede sangele e greu de omogenizat. Eu nu cred in Vaslui in aceasta editie, mai degraba astept surprize din Giulesti, din groapa putin probabil, acolo la caini inca e lupta mare pentru titulatura de mascul alfa. Steaua deja si-a inceput recitalurile si scandalurile, fanfaronada cat cuprinde forta cam putina.

        Apreciază

        • Uite ce zice unu’ pe un blog, suparat pe impresarii romani 🙂 “Şi ca să nu existe dubii, intrebaţi orice conducător de club din SuperLiga portugheză , dacă ar fi dat un milion şi-o sută pe Wesley, când brazilianul lustruia banca de rezerve la Leixoes. O să spuneţi c-a avut ochi. Ochi, pe dracu’! Pariez că anul ăsta „marele” jucător brazilian va inscrie cel mult 5 goluri, din care 3 din penalty. Anul trecut a însemnat apogeul pentru un jucător mediocru , pregătit insă foarte bine de un antrenor care nu face rabat la muncă, Viorel Hizo. Ori, Inacio nu-i Dulăul…” Si nu cred ca-i cheferist tipu’ 🙂

          Apreciază

        • Mai baieti ( Calin & Caneto) ,spuneti voi ceva, si ziceti voi bine ceea ce ziceti, si argumentat, dar parca tot prea ii subestimati pe principalii nostri contracandidati la titlu: stelistii si mai ales vasluienii. Ca sa fiu sincer, nici eu nu l-am vazut pe Wesley atat de mare cum il tot prezenta presa de pe la noi, si, cand eram eu mai convins de justetea punctului meu de vedere, s-a si hotarat brazilianul sa-mi dea peste nas, si inca de vreo douazeci si opt de ori! De acord, nu cred sa mai repete isprava asta si-n sezonul care vine, dar nici nu m-as grabi sa-i cant deja prohodul nici fotbalistului Wesley Lopez, si nici echipei la care inca e legitimat. Oricand in locul brazilianului l-as alege pe senegalezul nostru Sougou, chiar daca ar avea aceeasi varsta (daca tinem seama ca-i african, poate ca si la varsta Sougou e pe-aproape… 🙂 ) , insa nici atacantul lui Porumboiu nu-i chiar neica nimeni, si ma tem ca ne-o va dovedi aceasta, inca o data, si inca cat de curand; sa ne amintim numai ce gol ne-a dat la Vaslui si-n urma cu vreo doua luni…Daca aveti voi dreptate – Vasluiul la pamant, Steaua tot pe tobogan, Dinamo pe nicaieri – ,atunci pot sa stau linistit in anul care vine: deja suntem campioni ! Cine altcineva sa ne fure medaliile de campioni? PetrolU ? Nu prea cred ca sunt inca in stare, desi nici Urziceniul sau Otelul nu erau mai bine cotate la vremea lor, si tot i-au pacalit pe granzi. Pomeneai Caline de Rapid. Nu-i vad nici pe ei. Au pierdut in ultimii doi ani aproape o echipa intreaga ( C.Lazar, Spadacio, Cesinha,Sapunaru, Ionita, R.Fernandes, Djalovic, M.Constantin, Joao Paolo Andrade, Bornescu) fara sa puna cine stie ce in loc. Acum Dani Coman,Marcos Antonio, Rui Duarte, Ezequias si poate si altii sunt si ei pe picior de plecare. Ce le mai ramane ? N-au castigat cand chiar ar fi avut argumente, de ce-ar face-o acum? Numai pentru ca le vine un ardelean harnic si serios pe banca? Cat va sta si el? Sau daca va sta, cat va fi lasat in pace sa-si vada de treaba? Sa nu uitam ca si prin Giulesti, nu numai la in Ghencea, este un Manole, chiar daca-l cheama tot George, si are el grija sa darame noaptea ceea ce altii zidesc ziua.Asa ca anul acesta pe rapidisti nu-i prea vad capabili sa faca cine stie ce mare branza…Dar decat sa ne tot contrazicem pe aici, nu mai bine l-am intreba noi pe Albu despre soarta viitorului campionat? El cu siguranta stie deja raspunsul, de ce sa ne tot batem noi capul degeaba un an de zile ? 🙂

          Apreciază

      • Daca si de data asta ai tu dreptate, jur ca nu ma mai contrazic cu tine niciodata pe nicio tema ! Eu unul ii vad drept principali favoriti pe vasluieni, stelistii si ei imi par periculosi, iar noua ma tem ca ne va fi greu sa luptam pe atatea fronturi. Chiar daca si eu cred ca echipa lui Porumboiu a stat anii astia in doar 3-4 jucatori, nu uit ca si la vasluieni se vede un proiect; de niste ani buni sunt mereu in progres: 5-4-3-3-2 sunt locurile ocupate de ei in ultimii ani. Totusi, daca ar fi sa pariez, tot pe noi ne-as vedea campioni si la anu’ ,Vasluiul pe 2 si Steaua pe 3. La fel ca anul acesta.

        Apreciază

        • Din informatiile pe care le am, lui Porumboiu i-a fost atrasa atentia sa faca sonorul mic daca nu vrea sa nu-i devina Vasluiul, poli tm 2 (ceva guri rele spun ca i s-a atras atentia ca stadionul pe care se cam scorojeste ultima spoiala poate fi motiv de suspendare a licentei). Incet, incet, veti observa ca-i va scadea sprijinul media, asta pe masura ce publicitatea pentru Transilvania Look sau Live va greste in medii precum GSP, sau pe masura ce acelasi post isi va intensifica colaborarea cu adevarul, gata ca despre astea e destul deocamdata. Caneto are dreptate, lui Sandu nu-i plac aceste scandaluri care pun, intemeiat sau nu, reflectoarele justitiei (ma indoiesc ca avem asa ceva, da organe avem si nu ma refer la cele interne care ne tin in viata), pe institutiile pe care cu placere le pastoreste, FRF si LPF.

          Apreciază

  12. sa-mi explice si mie cineva care stie mai multe sau pricepe mai multe de ce s-a desfiintat echipa a 2a, de ce nu sunt promovati juniori din pepiniera clubului si de ce coreanul kim a fost lasat sa plece. mie chestiile astea imi miros a dezinteres si/sau lipsa de profesionalism si/sau intentii pe termen scurt. sunt dezamagit de politica cfrului in aceasta privinta !

    Apreciază

    • Nu stiu daca ti-au mai trecut nervii 🙂 si nici daca te voi lamuri cumva. De altfel, ca sa fiu sincer, nici eu nu sunt prea dumerit in aceasta chestiune. Poate doar sa am o confirmare in plus asupra faptului ca la acest capitol, al promovarii tinerilor nostri, conducerea pare ca e ”pa spate” . Ajunge numai sa ma gandesc la cate talente s-au tot invartit in ultimii ani in jurul Clujului: Balgradean – Papp, Gardos, Chiricash, Salageanu – Antal, Bickfalvi, Radut, Bumba -Stanciu, Grozav si…ma opresc aici, ca m-am si enervat si eu si am si format deja un prim unsprezece…Acuma, ca sa fiu sincer pana la capat, ma tem ca nici echipa a doua pe care tocmai au desfiintat-o nu avea chiar zmei in componenta, nici macar din aceia coreeni. Spun asta avand in minte un meci pe care l-am vazut la Satu Mare in urma cu doar cateva saptamani, intre Olimpia si CFR II .Vreau sa stii ca m-am dus special la meciul asta doar ca sa vad la lucru viitorul CFR-ului si am venit acasa tare dezamagit: imi facusem rost chiar de foaia de joc, ca sa-i stiu bine pe toti alb-visiniii, dar ori cu ea, ori fara ea, tot una-mi era: toti, inclusiv KIM, au fost o apa si-un pamant. Poate cu exceptia varfului MANDRUSCA, cel care, imprumutat pe undeva, probabil ca ar putea fi o solutie intr-un viitor mai apropiat sau indepartat. In felul acesta cu siguranta nu se justifica banii cheltuiti pentru inca o echipa, dar nici de vreo strategie nu pare ca da dovada nici conducerea noastra. Sa ne gandim numai la faptul ca acum vreo 3-4 ani aveam o echipa a doua (acolo unde au crescut un Traore, Viera,Bus ) ,pe urma s-a renuntat la ea, anul trecut s-a reinfiintat, pentru ca vara asta sa fie din nou ”ucisa”. Ce sa mai intelegi de aici? Mai nimic. Mie nu-mi vine sa cred ca aceiasi conducatori sunt de departe cei mai buni din Liga I ! Daca tot e asa, macar sa ne bucuram pentru prima echipa, mai ales ca avem si pentru ce 🙂 . Si poate sa le fim recunoscatori lui Arpi & Muri pt ca nu ne-au lasat sa ne ”desfatam” zi de zi cu lighioane gen Jiji, Borcea, Mitica, Porumbou, Iancu, Turcu, Mititelu, etc, etc.

      PS: acum pe la Satu Mare e (daca nu ni l-a si luat deja Porumboiu ) un mijlocas destul de promitator: Ervin Zsiga. Pentru divizia C era cu siguranta un Sanmartean,aduce exact cu ex-bistriteanul si joaca tot pe postul sau. Sa vedem daca va ajunge vreodata un Sanmartean si prin Liga lu’ Mitica. Ce bine-ar fi daca macar pe asta nu l-ar rata CFR-ul ! Ca satmarean, cu siguranta n-as suporta sa-l vad facand furori vreodata ( daca va fi sa fie) in echipa porumboului. Imi ajunge Adi Salageanu. Grigoras, nu-l duci tu la Pandurii ? Curatata de noroi si slefuita de tine ar putea ajunge si aceasta piatra vreun diamant.

      Apreciază

      • Zsiga se pare ca este deja al Vasluiului. Cand l-am vazut in lotul lor l-am cautat pe transfermarkt.de si… nimic, acum aflu ca era olimpian. Politica pentru tineri n-am avut niciodata si nici nu stiu daca vom avea. Nu cerd ca Arpy pricepe ca juniorii nu devin seniori in 7-8 luni, ca nu-i poti cupara azi si maine sa vrei medalii, ca nu poti face performanta cu antrenori ratati prin liga 1 ori 2 mutati la copii, e nevoie de specialisti si nu stiu daca de specialisti provenind din jucatori, astia au invatat tot psihopedagogia lui Ando, aia cu „plm”.

        Apreciază

    • „Mai aducem un atacant, unul valoros, pe care clubul îl urmăreşte de mult timp. Poate juca şi vîrf împins şi pe extreme” – Ioan Andone. Probabil toata lumea interesata cauta acum jucatori care se pot plia pe aceasta declaratie 🙂 Walter este deja al cincilea sau saselea nume aparut in presa.

      Apreciază

      • Din pacate se pliaza si pe politica clubului. Fost jucator cu mare viitor, actualmente mai ruinat decat rutinat. Costa putin, adevarat jucator „second hand” (daca nu third, etc.).

        Apreciază

  13. Zsiga e fotbalistul care in acest retur de campionat a impresionat meci de meci la nivelul diviziei C. Fiind suporterul CFR-ului si stiind atat de bine cate probleme aveam pe banda stanga acolo unde evolua aproape meci de meci Bastos, la meciurile Olimpiei ma tot gandeam daca nu cumva Zsiga ne-ar fi util. Are o tehnica sclipitoare baiatul asta, iar pe mine m-a cucerit definitiv la meciul cu Zalaul. Atunci a dat o pasa excelenta, practic de gol -e drept, nefructificata de colegul sau din atac- prin procedeul acela numit rabona, vazut in campionatul nostru in urma cu 4 ani la argentinianul Fabianni, intr-un meci cu UTA. Fizicul nu-l ajuta insa prea tare pe Ervin Zsiga, dar daca pune ceva masa musculara pe el, poate fi un jucator extraordinar la nivelul primei noastre ligi. Hajra Zsiga ! P.S. Olimpia lui Tibi Csik, a ratat in cele din urma promovarea in B, dupa o lupta inegala cu Corona Brasov, o echipa cu un buget de 6 ori cat al Olimpiei. De altfel Corona e singura echipa din divizia C, care in iarna si-a permis un cantonament in Antalya. Cu toate astea lupta a fost extrem de stransa pana la finish, iar promovarea s-a decis practic in meciul direct disputat la Brasov, cu vreo 5 etape inainte de final. A invins Corona cu 1-0, cu un gol marcat in min. 89 de Ene, -un fost jucator al Otopeniului pe cand activa in prima liga-, jucator ce a mai inscris apoi decisiv si in alte partide si tot pe finaluri de meci. Cu Florestiul lui Tiligol, a inscris chiar in prelungiri, deci brasovenii, pare-se, s-au ”inspirat” dupa modelul CFR, cu victorii dramatice, pe finaluri de partida. Per total, promovare totusi meritata a brasovenilor, echipa care de la inceputul campionatului a stiut ce vrea, pe cand la Olimpia, echipa proaspat revenita in C din liga a 4-a, obiectivul promovarii in esalonul secund a fost pus doar in iarna, atunci cand pozitia echipei din clasament o indreptatea sa viseze la ceva frumos. Scuze daca v-am plictisit cu un subiect atat de marunt, insa daca tot suntem in vacanta -inclusiv aici la Tribuna 🙂 -din lipsa de ocupatie, mi-am ingaduit sa fac acest lucru. Fortza OLI ! Fortza CFR !

    Apreciază

      • Din ce stiu eu, 20 sau 21 de ani. Totusi, nu stiu daca ar fi el chiar copt pentru CFR acum. Poate daca ar urma cumva traseul lui Deac: un an, doi, imprumutat pe undeva. As fi tare curios sa aflu ce ar putea iesi din el daca ar trece prin mana lui Grigoras.

        Apreciază

      • Zsiga, pe data de 11 iulie implineste 21 de ani, iar alaturi de el la Vaslui va ajunge si fundasul central de 22 de ani, Walter Heil. La Dinamo va merge celalalt fundas central al Olimpiei, capitanul Florin Muresan, nascut tot in ’90 la fel ca Heil. Pacat ca oficialii nostri clujeni nu au ochi si pentru astfel de jucatori tineri crescuti in zona Ardealului, jucatori ca: Grozav, Antal, Salageanu, Gardos, Bumba fiind doar cativa astfel de fotbalisti ce puteau face cariera in alb si visiniu.

        Apreciază

        • 21 de ani mi se par prea multi pentru primul contact cu fotbalul mare. Iar cand citesc asa ceva despre el, scris acum un an, nu cred ca CFR a pierdut mare lucru nebagandu-l in seama: “Ce poti sa ceri mai mult unui jucator. Poate, adica sigur, mai multa seriozitate. Majoritatea oamenilor din fotbalul judetean sunt de parere ca Ziga ar putea juca mult mai sus si ca are reale calitati. Ca ar putea fi titular in orice echipa de Divizia B. Necazul este ca Zsiga se multumeste cu putin cu toate ca poate mai mult. Dar cine stie. Acum ca Olimpia a promovat poate o vrea si el mai mult.”

          Apreciază

        • Hehehe :))), transfer stil prosport, discretul si taciturnul patron al Vasluiului zice sa tinem minte numele de Ervin, prosportul sare imediat ca nu poate fi vorba decat de Erwin Hoffer din nationala Austriei, unul la comentarii zice ca e Ervin Zsiga, articolul este modificat, Hoffer dispare de parca nici n-ar fi fost 😀

          Apreciază

  14. „Deşi oficialii clubului au declarat că transferul fundaşului dreapta Ivo Pinto nu reprezintă o certitudine în acest moment, nu este exclus ca acesta să apară la Abtenau. Celelalte noutăţi din lotul „feroviar” sunt fundaşul Laszlo Sepsi, respectiv mijlocaşii Ciprian Deac şi Diogo Valente, însă preşedintele Iuliu Mureşan a anunţat că mai aşteaptă încă un jucător de bandă dreaptă şi un atacant.” -conform ziua de cluj.
    F interesant. Nu cautam un nr 10? Nici un mijlocas central gen Renan?
    Apropo de testele de viteza: surprizele sunt Muresan, Rui Pedro si Rada! Primul e Deac, Sougou e doar al treilea.

    Apreciază

  15. CFR ar avea nevoie acum de un atacant care sa-i poata face concurenta lui Kapetanos. De Ivo Pinto nu stiu ce sa zic, il avem pe Lionn pe dreapta, insa sunt curios daca Sepsi joaca si fundas dreapta nu numai stanga.

    Apreciază

    • Probabil se cauta solutii de imprumut sau transfer definitiv pentru cativa din lot si in functie de reusita vor fi adusi altii. Sigur se lucra intens la transferuri, dar are conducerea prostul obicei sa nu se laude zilnic in presa cu numele jucatorilor doriti 🙂

      Apreciază

    • Cred ca totusi ni se rezerva ceva surprize la mijloc. Avand in vedere ca celestino si kivuvu au fost lasati pe dinafara pentru acest cantonament imi e greu sa cred ca nu se va achizitiona cel putin un mijlocas central (au mai ramas doar muresan, sare si godemeche), mai ales ca ando vrea sa incerce si un 4-3-3 din ce spunea.Oricum, daca se aduce un mijlocas de valoare si atacantul de care se tot povestea cred ca putem spune am avut o campanie de transferuri buna.

      Apreciază

  16. Gsp: “CFR Cluj încearcă să încheie campania de transferuri prin aducerea unui mijlocaş argentinian care face furori în Israel, la Bnei Yehuda. Este vorba de playmaker-ul Pedro Joaquin Galvan (26 de ani), jucător care a punctat de 16 ori în sezonul trecut, egalîndu-şi recordul stabilit în stagiunea 2010-2011. 52 de goluri a marcat Galvan în 118 meciuri în tricoul lui Bnei Yehuda.” Nu prea am incredere in realizarea unor transferuri din astfel de zvonuri, dar mi-ar placea sa-l luam, avem nevoie de unul ca asta, cu lipici la gol.

    Apreciază

    • E un jucator bun, tehnic, cu executii. Are sut, are simtul portii si bate bine fazele fixe, are si ultima pasa in repertoriu. E cam ceea ce ne trebuie la mijloc, acolo unde acest tip de jucator ne lipseste. In Israel impresioneaza, nu stiu daca si in liga noastra poate iesi in evidenta. Nu este foarte ordonat si riguros tactic, cred ca asta e si un atu al sau, il face greu de citit de catre adversar.

      Apreciază

      • Andone a pomenit ca mai vine un atacant ce va fi ales dintre un argentinian, un brazilian si un portughez, deci slabe sperante (33,(3)% daca el e argentinianul :D) sa-l luam pe Galvan, mai ales ca-i mijlocas.

        Apreciază

        • Ar fi excelent sa fie Galvan,care e prezentat ca un veritabil playmaker. Avem nevoie de un astfel de jucator,care ar putea fi cireasa de pe tortul acestei campanii de transferuri (sau macar frisca,poate cireasa va fi altul).

          Apreciază

          • Da, ar fi excelent, dar am pierdut deja sirul numelor vehiculate in presa ca fiind ochiti de a imbraca tricoul visiniu. De unul dintre ei, Adrien Silva, scrie mai nou ca-l vrea Montpellier.

            Apreciază

  17. CANETO, am vazut concluziile (de bun simt, dar gresite cred eu ) pe care le-ai tras mai sus despre Zsiga, dupa ce ai gasit ceva pe net despre el. Am gasit si cine a scris articolul respectiv, un ”ziarist” satmarean care, de atata profesionalism, nu are articol in care sa nu faca greseli flagrante. Spun aceasta in deplina cunostinta de cauza, pot sa spun ca am crescut si poate chiar am silabisit cu/pe articolele lui despre Olimpia, asta pe vremea cand echipa orasului meu avea meciuri in B sambata, iar cotidianul in care aflam rezultatele ei aparea doar martea; iti imaginezi asadar cu cata atentie si nerabdare citeam cele cateva randuri despre meciul Olimpiei. Inca de pe atunci, desi eram copil, pot sa spun ca ma contraria un lucru: nu exista articol lasat de la bunul Dumnezeu in care sa nu poceasca numele idolilor mei, sa nu le stalceasca! (Chiar si-n cel citat de tine, din doua ”incercari”, o data l-a scris gresit pe Zsiga; daca am merge sa-l intrebam cred ca nici acum nu stie cum se scrie corect: Ziga sau Zsiga? Asta n-are cum sa nu-ti spuna si tie ceva…) . Nu puteam sa inteleg de ce le scrie mereu gresit numele favoritilor mei, eu ii stiam deja si pe adversari iar el nici macar pe cei despre care scria saptamana de saptamana si pentru care manca si o paine, si inca una destul de alba. Mai tarziu am aflat ce facea el (si nu numai el) la meciuri: spus pe scurt, mergea la baut, iar la sfarsit, in graba, isi punea cate-un prieten sa-i spuna ce s-a intamplat pe dreptunghiul verde! Cam asta e jurnalistul care si-a dat cu parerea si despre Zsiga, care a spus ca e neserios si ca din cauza asta n-a ajuns el inca mai sus. Eu cred ca altele sunt in principal cauzele. In primul rand, eu auzisem despre Zsiga c-ar fi altfel: un ungur harnic si serios pe care nu-l vezi sa-si piarda noptile prin cluburi, cu femei, bautura, etc. Orasul este destul de mic, iar asa cum se aud atatea despre alti colegi de-ai sai nu cred ca se auzea si despre el, care mai e si vedeta echipei. Am vorbit in acest sens si cu doi prieteni de-ai mei care il cunosc f.bine, unul i-a fost chiar coechipier, altul numai adversar, si amandoi mi-au confirmat ceea ce stiam si eu deja despre fotbalist: ca e serios si ca musteste de talent. Asa ca eu nu cred ca lipsa lui de seriozitate l-a impiedicat sa ajunga mai sus pana la 21 de ani. Mai degraba altceva: a avut nenorocul sa scoata capul in fotbal intr-un moment in care in oras fotbalul era muribund, daca nu chiar mort; echipa fanion a judetului era pe 10-11 in divizia D, gata de desfiintare. Zsiga promovase in echipa mare inca de pe la 15-16 ani, in ultimul sezon de C al Olimpiei de dinainte de prabusirea finala. De la Olimpia, unde se juca deja pe gratis, el a plecat la o echipa sateasca, dar ambitioasa, OAR, unde macar primea ceva: vreo 5 milioane. Imagineaza-ti ca Baciu, Sanpaul sau Sumurducu ar avea echipe in ”D”, peste U sau CFR, si vei intelege atunci cam ce-a fost in fotbalul satmarean in ultimii ani. Acesta cred eu ca a fost ghinionul lui Zsiga, acesta ma tem ca l-a tinut pe loc cativa ani, si nu problemele lui de caracter. Aceasta nesansa, dar si oamenii care se ocupa de destinele fotbalului cu atata pricepere si constiinciozotate, incat, Zsiga, W.Heil si capitanul Fl.Muresan se duc in vara asta la Vaslui (primi doi) si respectiv Dinamo, din postura de jucatori liberi de contract; asta in timp ce Olimpia abia are bani de supravietuire! Pana acum de Olimpia s-a ocupat primaria (UDMR) care, simtind probabil ca va pierde in alegerile care tocmai au trecut, le-a facut tuturor fotbalistilor contracte numai pana in vara aceasta! // Spuneai mai pe urma ca la varsta asta, 21 de ani, e cam tarziu deja pt Zsiga sa scoata capul in fotbalul mare. Asa sa fie? Din ce stiu eu, Gabi Muresan a fost descoperit de Sabau pe la 22, dar poate ca aici ma insel eu, chiar nu sunt sigur. In schimb sunt sigur de altceva: ca Adi Salageanu, un alt satmarean, a fost luat de Grigoras la Galati pe la 25, si tot din divizia C, ceea ce nu l-a impiedicat insa pe fotbalist sa ajunga, dupa parerea mea, intre primii cinci fundasi stanga din campionat si chiar convocat la Nationala de cateva ori. Asta dupa ce Sala se confruntase si cu o hepatita care l-a tinut pe loc vreun an si jumatate (se pare ca Florentin Petre l-a ajutat mult atunci). Ce sa zic acum? Tu spuneai, luandu-te dupa articolul respectiv ( se prea poate ca si eu sa fi spus la fel daca eram in locul tau) , ca CFR-ul n-a pierdut probabil prea mult nebagandu-l in seama pe Zsiga. Nu stiu daca o fi asa sau nu. Eu l-am vazut numai de cateva ori, in rest doar am citit sau auzit despre el, dar atunci cand il vedeam cum mangaie mingea, gandul imi zbura, nu stiu de ce, la Sanmartean. Pentru divizia C in care a jucat, a fost cu siguranta unul, f.probabil ar fi fost un Sanmartean si la nivelul diviziei B, Sunt tare curios sa vad cum se va descurca la Vaslui, desi am senzatia ca nici pe acolo nu va trece deloc neobservat. Stiu insa altceva: ca pe Arpi Paszkany, daca avea oameni cu ochi si la fotbalisti romani, nu l-ar fi costat mai nimic sa-l ia el in lotul echipei pentru un cantonament, asa cum face taranul galagios din Vaslui. Probabil ca s-ar fi cheltuit cu Zsiga si cu ceilalti doi cam cat sparge Bastos intr-o noapte prin locurile de pierzanie ale Clujului. In schimb, aveam toate sansele sa castigam un fotbalist de real talent pe care eu cu siguranta il voi urmari cu multa atentie, dar si cu sufletul inlacrimat ca ”bozgorul” meu satmarean apara culorile clubului celui care zi de zi imi spurca si porcaieste echipa pe care o iubesc aproape ca pe copiii mei. Cred ca ajunge pe vara asta subiectul ERVIN…Hoffer 🙂 pardon, ZSIGA, cu siguranta ca n-am comentat atata nici despre Valente, Deac si ceilalti nou-veniti la un loc. HAI CFR !

    Apreciază

    • N-am nimic cu Zsiga, ii doresc tot binele din lume (lui personal, nu echipei care l-a legitimat :D), dar trebuie sa-l intelegem pe Paszkany. Momentam trebuie sa transfere certitudini, nu-i prea loc de experimente, urmeaza o toamna de foc, sunt deja aproape 30 de jucatori in lot ( nu zic ca nu-s destui care n-ar avea ce cauta in el, dar tre’ sa si poti scapa de ei). Poate pe viitor se va ajunge intr-o situatie financiara care sa permita preluarea modelului Porto, adica sa transferam sperante la gramada si sa-i imprumutam la alte echipe, iar cei care confirma sa-i inlocuieasca pe cei vanduti cu zeci de milioane de euro 🙂 .

      Apreciază

      • Nu spun ca nu face bine ceea ce face Paszkany, sau ceea ce a facut pana acum . Cred insa ca la nivelul promovarii tinerilor din club si din ”zona de influenta” a Clujului dovedim putin amatorism. In locul unei echipe de C, nu mai bine cautam tinerea ei in B, aducerea la aceasta echipa a tot ceea ce e tanar si promitator de prin Ardeal si nu numai, un antrenor care a dovedit in timp ca se pricepe cu adevarat la cresterea de fotbalisti tineri, dar si pretentii pe masura? In felul acesta se puteau cultiva f.atent fotbalistii promitatori din propria ograda (gen BUS, NEGRUT, ENE…) dar si promovarea, an de an, chiar fortata putin, a cate unu sau doi dintre cei ce se vor fi remarcat la echipa a doua. Decat sa joace la Livezile si prin alte comune sau sate, nu altfel se simteau si ei pe stadioane adevarate gen Baia Mare, Oradea, Timisoara, Bistrita, etc? Asa ce poti sa ceri, si de la cine? De la niste fotbalisti care miros, si pe buna dreptate, ca nu au nicio perspectiva? De la antrenori stersi precum Minteoan? Eu cred ca CFR-ul, la brandul pe care il are deja si la renumele pe care si l-a creat, acela ca stie sa vanda repede si scump, usor ar putea lua spuma de la nivelul tinerilor promitatori din Ardeal, iar unor echipe ca Baia Mare, Arad, Deva, SM , etc., le-ar oferi un procent mai mic sau mai mare dintr-un viitor transfer al fotbalistului si eventual o suma marunta de bani. Nu stiu daca ar fi chiar atat de costisitor, in schimb avantajele castigate ar putea fi imense. Ce se intampla daca pe Grozav, Stanciu, Gardos, Bumba si altii i-am fi ochit noi la timp si am fi stiut sa-i ingrijim, impreuna cu juniori promitatori din propria ogarada? Astazi cu siguranta ca o investitie in genul celei la care faceam eu referire ar fi capatat rentabilitate.

        Apreciază

        • Cu totii ne-am bucurat cand s-a reinfiintat echipa a doua si nu intelegem de ce s-a desfiintat din nou. Probabil conducerii nu-i ies nicicum socotelile cu acest sector, poate nici nu se pricep si nici nu doresc/pot sa se implice mai mult angajand pe altii care se pricep.

          Apreciază

          • Sunt 100% de acord cu tine. In plus, noi ne dam cu parerea de aici, de la distanta, necunoscand defapt nimic din ceea ce stiu conducatorii CFR-ului. Eu mizez in continuare pe intelepciunea si priceperea lor, pentru ca de astea au dat dovada din plin pana acum.

            Apreciază

  18. Titlu prosport: “Decizie luată astăzi de FRF care loveşte DUR în CFR Cluj! Ce se va întâmpla începând cu sezonul 2012-2013” Tat-tat-tat m-am c…t pe mine de frica, dar mi-am luat inima in dinti si am intrat in articol. Vreau sa dau o mana de ajutor si anunt franarii slabi de inima ca nu se merita sa citeasca articolul, dar daca totusi tin mortis sa-l faca nu-i necesar sa-si ia inainte medicamentele. Zice: “Astfel, din sezonul următor, conform articolului 46.7.1.1, litera a, din ROAF, toate cluburile din Liga I sunt obligate să înscrie pe foaia de arbitraj la fiecare meci oficial minim cinci jucători formaţi la nivel naţional şi au dreptul să folosească maximum cinci jucători extracomunitari în acelaşi timp.” Mai departe: “La prima vedere, cea mai dezavantajată echipă pare a fi CFR Cluj, care şi-a axat politica de transferuri numai pe jucători aduşi din străinătate. „Feroviarii” se văd acum obligaţi să-şi facă planurile pentru achiziţii din campionatul intern.
    În momentul de faţă, CFR Cluj are în lot 11 jucători formaţi la nivel naţional: Mincă, Stăncioiu, Panin, Maftei, Gabi Mureşan, Nicoară, Ioan Hora, Negruţ, Deac, Sepsi şi Liviu Ganea, în condiţiile în care din sezonul 2015/2016 sunt obligaţi să treacă opt pe foaia de joc.
    CFR Cluj stă însă foarte bine la numărul de jucători extracomunitari pe care îi are în lot, doar trei la număr, dintre cei 18 străini: Lionn, Bastos, Ronny. Din acest punct de vedere, FC Vaslui stă cel mai rău, cu nouă jucători extracomunitari.” Ma tot minunez ce s-o fi intamplat la prostportistii astia de au putut da un titlu atat de soft. Mergea mult mai bine: “CFR Cluj desfiintat de o decizie luata astazi de FRF” sau “ FRF a luat azi o decizie prin care a facut praf CFR Cluj”.

    Apreciază

    • Tribunistilor, ce-ati spune pe viitor de o dezbatere serioasa despre subiectul pe care-l tot toaca presa noastra de cativa ani deja, si care pe mine ma oboseste si ma enerveaza la culme: STRAINII DIN LIGA I ? Eu as fi tare curios sa aflu care este parerea franarilor nostri despre strainii care au venit in ultimii ani in campionatul nostru: ajuta sau nu fotbalul romanesc ?

      Apreciază

      • Ar puta ajuta. Depinde de club. Acolo unde pe langa stranieri ar putea creste o noua generatie de „autohtoni”, acolo ar fi de un real folos. Din pacate la noi sunt prea putini jucatori tineri, care sa cresca la umbra celor mari. Urmarim performanta imediata, asa ca ii punem imediat la treaba. Daca am avea echipa II-III, cu tinere sperante, pe care sa-i promovam, ar avea mult de invatat de la acesti stranieri. Din pacate nu e cazul. Si atunci nu fac altceva decat inlocuiesc jucatorii autohtoni. Fara discutie, cresc nivelul fotbalului nostru pe termen scurt. Insa franeaza promovarea tinerelor talente (cel putin la noi).

        Apreciază

      • Eu cred ca daca din fotbalul romanesc ar pleca fotbalistii straini, de Liga I s-ar alege praful. Sa ne gandim numai ca de cativa ani incoace nu mai ai loc la retrogradare de echipele pline de fotbalisti romani. Anul acesta au parasit Liga I: MIOVENIUL (un singur strain in lot, R.Ayza, si cam singurul care iesea cat de cat in evidenta) , SIBIUL (tot un singur strain cred, Lukanovic ) , TG.MURESUL (3/4 straini, nu mai stiu daca Topici a jucat sau nu in retur; cu numai un sezon inainte, cu o echipa mult mai cosmopolita, s-a salvat lejer de la retrogradare) si, bineinteles… SPORTUL, echipa 100% romaneasca care abia si-a scos punctele necesare realizarii baremului, dupa ce anul trecut nici pe alea n-a fost capabila sa le adune. Daca tot pomeneam de sezonul de dinainte, imi amintesc ca in urma cu exact doi ani, tot pe vremea asta, Ilie Stan, antrenor pe atunci la nou promovata V.Branesti, impreuna cu ”prietenul” nostru Buzarin, tot trambitau amandoi ca au primit pe masa oferte de la tot felul de impresari pt vreo 50 de fotbalisti straini, dar ca lor nu le trebuie, pentru ca au incredere mare in potentialul oropsitilor fotbalisti autohtoni si doresc sa faca o echipa 100% rrrrromaneasca. In momentul acela mi-am si bifat in gand prima retrogradata, si nu m-am inselat deloc. Revenind la sezonul recent incheiat, sa ne amintim apoi cum s-a salvat minunea CHIAJNA: dupa tur era ca si retrogradata, a venit un antrenor care pare intr-adevar capabil, dar a si fost ajutat de cativa fotbalisti pe care specialistii de pe la noi i-ar numi in alte imprejurari mercenari: Rocha, Alex, Krumov, Guillherme, Petrovic, toti titulari de drept in retur si toti remarcati aproape etapa de etapa. Desigur, intre ei s-a mai nimerit si un Baruch, dar, asta e, si altii mai mari mai iau tzepe din astea; de exemplu PSG cu portaru’ ala d’APOULA, sau OM cu Andrade. Pe urma, o alta revelatie a returului, dupa ce in tur a fost adusa in zona ”nisipurilor miscatoare” de catre multi-multi romanasi de-ai nostri, a fost PETROLUL. Intreb: de ce, dupa un retur reusit, cu meciuri frumoase si goluri pe masura, toata lumea rosteste acum numele unor mercenari ca Hamzah, Zerka, Boudjemaa, Ben Djemia, Mustivar, Hamutovski… si nu de pilda Straut, Maxim, Fl.Dumitru sau Dina ? De ce cei mai curtati brasoveni sunt in aceasta vara Felgueiras, Dias, Ilijovski, Viveiros ? De ce o echipa care de la desfiintarea cooperativei ( sau de la aparitia mercenarilor straini?) a devenit o alta ABBA a campionatului nostru, iar in sezonul acesta, cand printre autohtoni si-au facut aparitia si cateva nume straine: Monroy, Lucas Garcia, Jovic, Golubovic ( acesta din urma cu goluri numeroase inscrise in acest retur) , s-au salvat de la retrogradare relativ lejer, asta si dupa un fotbal destul de frumos? De ce MEDIESENII, cu o multime de straini in lot au prins un loc de cupe anul trecut, iar acum au avut emotii cu retrogradarea? Oare nu si pentru ca i-au pierdut intre timp pe mercenarii Eric, Kubala, Akaki? De ce si azi, cand iti amintesti de BISTRITA, parca primul nume care dupa Padureanu iti vine in minte e Moraes? De ce cinci ani la rand s-au castigat campionate in Liga I cu o multime de straini in lot? De ce VASLUIUL, inainte sa se prinda cum sta treaba si sa se umple de ”mercenari”, pe vremea lui Haisan, Buhus, Dobos, Neagu sau Buhaescu era o echipa mediocra, iar azi, in era Wesley, mai toti se intrec in a aprecia ca are cel mai valoros lot? De ce si in cazul CFR-ului nostru drag lucrurile stau cam la fel? De ce DINAMO, in urma cu 3-4 ani, pe cand adunase cam tot ceea ce se adunase mai bun dintre fotbalistii romani (Lobont, Zicu, Niculae, Niculescu, Radu Stefan,etc) a clacat exact pe final, asa cum ne-au tot obisnuit de-a lungul deceniilor echipele noastre romanesti? De ce ”bozgorii” din Cluj au facut exact invers acum cateva saptamani, iar multimea nenumarata de straini a biruit exact pe finalurile de joc? De ce miticii, avand si impresarii in spate, deci putere sa stranga cam tot ce produce mai bun fotbalul nostru, nu mai castiga campionate de ani buni deja,coincidenta, exact de cand Liga I a fost ”invadata” de ”fotbalistii straini de o valoare indoielnica”, ca sa-l citez pe Andrei Vochin, unul dintre ”specialistii” nostri care tot face parada de cifre, insa pe alea care nu ii convin nu le vede? As fi tare curios sa aflu ce mi-ar raspunde la intrebarile acestea un Vochin, Craciunescu, Gradinescu, Cosmescu si inca atatia altii care mie nu-mi dovedesc decat ca au idei putine, da’ fixe. Eu cred ca in spatele discutiilor interminabile despre fotbalistii straini si despre lipsa lor de valoare stau: ignoranta jurnalistilor si nu numai (cum bine a mentionat si de-a dura lex) , prostia chiar, dar poate ca intai si intai interesele unor clanuri din fotbal ( fratii Becali in primul rand) ,care, de cand au venit in campionatul nostru fotbalisti cu alta mentalitate si cu valoare mult peste cea a eternelor noastre sperante, si-au piedut o bucata de paine alba si mare de mancat din care se hraneau mai inainte numai ei, iar altora le lasau doar faramiturile care cadeau de la masa lor mult prea imbelsugata.

        Apreciază

    • Articolul nu e pentru noi, este pentru acei frustrati cu 2 neuroni care isi inchipuie ca extracomunitari = portughezi. Mai avem de asteptat pana cand presa „sportiva” isi va schimba publicul tinta.

      Apreciază

  19. impresarii si clanul becalii nu au jucatori extracomunitari sub contract ? .
    cfr si vaslui sunt cele mai afectate …
    acesta este o masura disperata a miticilor simt ca le fuge presu de sub picioare.
    oricum de acum lupta la titlu sper sa se dea intre cfr si vaslui

    Apreciază

    • Nu inteleg de ce spui ca decizia afecteaza CFR. Regula pentru sezonul 2012 – 2013 este in vigoare din 2007, jucatori formati la nivel national sunt destui in lot, extracomunitari doar trei, nici macar din aia de care nu ne-am putea lipsi, nu vad unde ar putea fi problema.

      Apreciază

      • Sougou si Sare nu sunt „extra”? Stiu ca in 2008 au fost meciuri cu 11 titulari straini, dar cativa dintre cei de pe alte continente aveau dubla cetatenie. Asa ca nu-i stres.
        Lupta la titlu se da intre CFR, Vaslui si Steaua. Impresarii au „achizitionat” nationala, dupa primele esecuri se vor aduce jucatori in forma si de la alte echipe.

        Apreciază

        • Sougou are si cetatenie franceza, iar Sare cea belgiana, a si jucat pentru nationala U21 a Belgiei. Se scrie ca doar 3 jucatori din lot sunt extracomunitari, Bastos, Lionn si Ronny, dar pe footballzz la Ronny apare si cetatenia portugheza. Deci momentan am fi avantajati daca s-ar interzice total folosirea de jucatori extracomunitari in liga1 🙂 Am scapa si de Bastos, si de Wesley 🙂

          Apreciază

  20. Citesc pe gsp.ro ca Sergiu Bus a fost dat la Medias (nu se specifica daca imprumutat sau transferat definitiv). Poate conducerea a uitat ca pe listele UEFA trebuie trecuti 4 jucatori crescuti in propria pepiniera? in afara de Deac si un al 3-lea portar, cine vor fi ceilalti 2? Cred ca Bus trebuia tinut din acest motiv. Practic, pe lista UEFA vor fi doar 22 de jucatori „viabili, 21 + Deac.

    Apreciază

    • Bus este imprumutat pentru un an la Medias, cred ca este mai bine pentru el si pentru noi sa aiba cat mai multe meciuri disputate, n-avea sens sa ramana doar ca sa iesim la numaratoare pe lista UEFA. Unii spun ca nici Deac nu indeplineste conditia de jucator crescut de CFR, neavand decat un an de legitimare la club pana la varsta de 21 de ani, fata de 3 ceruti prin regulamentul UEFA. Altii spun ca a fost trecut la aceasta categorie pe listele inaintate si in perioada 2008 – 2010, deoarece a existat un contract de echipa satelit cu Unirea Dej (clubul de unde l-am transferat). Negrut indeplineste conditia, dar vad ca n-a fost retinut nici el in lotul echipei.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.