Prost Sport – solicit ajutor pentru a invinge "sistemul"


Stimaţi Ceferişti, colegi, prieteni!

Ştiu că această postare are doar o foarte mică legătură, cu marea noastră pasiune, iubire, mă refer aici la echipa CFR 1907 Cluj, dar cer ajutorul celor care au cont pe facebook pentru a învinge „Prost Sport”-ul, ziarul care a fost tot anul împotriva echipei noastre, iar acum e împotriva unei suporteriţe a echipei noastre.

Ştiu că mulţi aţi fost de părere că jucătorii nu trebuia să accepte inelele de la ei, dar pentru ei acest inel inseamna un alt trofeu, amintire plăcută. Aşa trebuia să fie şi pentru un suporter.

Astăzi, „Prost Sport” a anunţat câştigătorul la concursul Inelul Suporterului, câştigătoare fiind o ceferistă. Iată anunţul postat pe facebook:

Surpriza a venit dupa cîteva minute cu următorul anunţ:

Eu consider acest lucru o mare nedreptate. Dacă au greşit, trebuia să recunoască, dar să nu retragă decizia.

Sau poate nu le-a plăcut câştigătoarea?

Deci, cine poate şi vrea să ajute în lupta împotriva nedreptăţii celor de la Prost Sport, cei care încă n-au votat pentru persoana/poza respectivă aici aveţi link-ul:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=369474246449831&set=o.212234438017&type=1&theater

 

Îmi cer scuze, faţă de ceilalţi suporteri ceferişti din concurs, mesajul nu este împotriva lor.

HAI CFR!!!

Reclame

0 comentarii

 1. Nu cred ca nu le-a placut castigatoarea. Cred ca pur si simplu si-au dat seama ca au gresit cand au anuntat prea repede numele castigatoarei. Atata tot. Tot la Brigitta o sa ajunga „trofeul”, nu cred ca-i stres.

  Apreciază

 2. Inelul a ajuns la ea…sau ma rog urmeaza sa ajunga azi fiind anuntata ca si castigatoare. Ce nu inteleg eu insa e de ce i-a trebuit acel inel …dar in fine,felicitari…

  Apreciază

  • a trebui este un verb impersonal, adică nu are persoană (și nici număr).
   are câte o singură formă corectă la fiecare mod și timp: trebuie la indicativ prezent, trebuia la imperfect, va trebui la viitor ș.a.m.d.

   în fraza « [ei] trebuia să recunoască » sunt două propoziții: (1) trebuia (propoziție principală) și (2) [ei] să recunoască (subiectivă).
   întrebarea se pune așa: ce trebuia? [ca] [ei] să recunoască.
   acel verb, trebuia, nu este în relație cu subiectul propoziției subiective (ei), ci cu însăși propoziția subiectivă (iar o propoziție nu poate avea persoană, număr, gen sau alte caracteristici ale unor cuvinte).

   Apreciază

  • Andrei, lucrurile sunt puțin cam complicate, în sensul că există dezacorduri între lingviști (clujenii spun într-un fel, bucureștenii într-altul, codul școlar e diferit și el ș.a.m.d.).
   asta la modul general, nu doar în privința lui trebuia.

   în cazul lui a trebui, unii spun că ar fi corectă forma trebuiau, ca excepție în conjugarea lui a trebui (adică peste tot e trebuia, doar la persoana a III-a plural ar fi trebuiau).
   ceea ce este total ilogic și contrazice ce spun același persoane.

   1. dacă un verb este impersonal, atunci el ESTE IMPERSONAL: dacă nu poate avea persoane, atunci nu poate avea persoana a treia plural – este o chestiune de logică elementară.

   2. analiza gramaticală spune tot: trebuia(u) este un verb care formează o propoziție regentă pentru subordonata subiectivă (cea în care se spune ce trebuia…).
   adică trebuia(u) nu îi atribuie o acțiune unui subiect (cu care s-ar acorda în gen și număr), ci unei propoziții subordonate subiective (situație în care nu are sens un eventual acord).

   poate se înțelege mai greu punctul 2:
   în enunțul ei trebuia să meargă, ei și trebuia sunt în propoziții diferite.
   există două propoziții:
   1. trebuia – regenta;
   2. ei să meargă – subordonata, subiectivă.
   verbul a trebui NU este în aceeași propoziție cu ei, deci nu se acordă în gen și număr cu ei.
   ei este subiectul pentru să meargă, acest verb trebuie acordat cu ei.
   în privința lui trebuia, nu este în relație cu un subiect exprimat prin substantiv sau pronume (care să aibă gen și număr), ci cu o propoziție subiectivă (aceasta neavând gen și număr).
   întrebarea: ce trebuie?
   răspunsul: ei să meargă.
   deci verbul a trebui nu trebuie să se acorde cu ceva.

   PS. nu vreau să vorbesc despre acel blog.
   spun doar că eu nu-l recomand nimănui, din mai multe motive.

   Apreciază

   • Da, inteleg eu ce zici tu si admit ca din punct de vedere strict gramatical formularea din text e corecta. Chiar mai mult, din ce am citit, pana in 2005 era singura formulare corecta. Insa se pare in 2005 s-a luat decizia ca ambele formulari sa fie corecte (adica si „ei trebuiau”) pur si simplu fiindca oamenii care decid lucrurile astea au realizat ca formularea cu „ei trebuiau” suna mai natural si lumea o foloseste preponderent – motivul pentru care si eu am avut impulsul sa scriu comentariul initial. Si cum limba romana e un obiect ce se transforma continuu, in momentul de fata ambele variante sunt corecte. Poate peste 20 de ani se va lua decizia ca doar una este corecta.

    Apreciază

  • Eu apreciez ”duelul”lor gramatical si chiar mi-as dori sa mai gasesc si pe viitor altele asemenea lui,pt ca socotesc ca din ele mai avem si multi dintre noi de invatat cate ceva.Daca tot ne place sa credem,si pe buna dreptate,ca noi ceferistii am fi suporterii cei mai civilizati din Romania ,de ce nu am cauta sa fim atunci,asa ”bozgori” cum ne numesc unii, si cei care vorbim si scriem cel mai bine romaneste?Duelurile acestea sunt intotdeauna utile atunci cand se cauta cu toata sinceritatea adevarul si cand fiecare chiar doreste o discutie constructiva,de pe urma careia sa ramana cu ceva.Dupa disputa despre bilingvism de acum vreo doua saptamani eu am aflat de pilda,deosebit de placut surprins,ca unul dintre cei pe care il remarcasem mai demult ca scrie f.f.bine romaneste-Caneto- e un maghiar,ceea ce noua romanilor ar trebui sa ne dea putin de gandit,nu?HAJ CFR!

   Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.