Spre stele! sau ”No time for losers”


Într-un viitor foarte îndepărtat, când gândul va înlocui cuvântul, când propulsia va schimba repulsia, când stadioanele vor avea şi altceva decât lighioane, când U va redobândi Calea (Lactee) spre „universitar” şi nu spre „urâţenie”, când Dinamo va fi ajuns în sfârşit în Champions League – Divizia B şi când Steaua va fi făcut transhumanţa pe Marte, când vom vorbi deci de Star Trek şi nu de Star Frec, pe când jucătorii români vor fi mai mult galactici decât faptici, când televiziunile sportive pentru sate vor fi pe satelit, iar presa va reuşi, în sfârşit să impresioneze, când crampoanele se vor rupe la contactul cu tibiile, când mingea va avea mereu hyper-viteza WARP a lui Mureşan şi traiectorii ca ale lui De Zerbi, pe orbită, când gazoanele vor fi încălzite din apropierea reglabilă a Soarelui şi când acoperişul de pe Naţional Arena, în sfârşit, va funcţiona, când Mitică va fi la doar un an distanţă de pensie şi Sandu va fi reales cu mai puţin de 90%, când arbitrii vor fi înlocuiţi doar cu fluiere cu senzori şi, chiar şi aşa, tot vor mai fi cultivatori de porumb pe Carul Mic care vor fluiera (tot automat) a pagubă, când CFR-ul va avea jucător la naţionala lui Piţurcă, iar cei din Bucureşti se vor lumina că Paszkany nu vine din municipiul Paşcani, când stadionul va fi închis cu o peluză până la gară, iar nocturna va bate până la aeroportul Cluj, când Cadu va rata primul 11 m decisiv după 101 de încercări, când Nicoară va folosi laserul pentru centrări, când spaţiul nu va mai fi „The Final Frontier” pentru off-side-urile lui Sougou şi când Gabi Mureşan nu va fi sancţionat într-un meci cu galben, când sărbătorile şi acţiunile cu publicul ale CFR-ului vor fi impecabile, cap-coadă şi… când albusibiu nu va mai face fraze monstruoase, atât de lungi şi de întortocheate ca asta, atunci trofeele clubului nostru vor da pe dinafara vitrinei şi vor umple toate scaunele de pe stadion. Atunci, implicit, tricourile vişinii nu vor deveni nici mai mov, nici mai vărgate, ci vor fi înstelate – fiindcă în campionatul nostru există tradiţia ca la 10 campionate câştigate să se atribuie o stea pe emblema clubului performer.

Deocamdată, suntem pe calea cea bună. 5 ani, 3 campionate. Cu puţin noroc, în 10 ani, vom câştiga o stea pe locomotivă. Prima stea e cea mai grea, restul, cică, vin din obişnuinţă, din tradiţie. Poate că în timp se vor schimba multe, căci încă e loc de mult mai bine. Poate că spectatorii vor pricepe că este mai important să vină la stadion şi în etapa a XXXII-a, la un meci cu Voinţa Sibiu, după un şoc teribil pentru echipă, cum fusese derby-ul cu scandal, decât doar pentru răsplata premianţilor din ultima etapă. Poate vor înţelege că nişte artificii bubuite şi aplauzele „de congres” nu ating nici pe sfert momentul unui gol decisiv, ca cel cu Voinţa ori cu U… Una este bucuria anunţată şi cu totul altceva fotbalul, sorbirea până la ultima picătură a trăirii.

Desigur, este frumoasă şi gala, meciul acesta ultim, mai degrabă demonstrativ. Mergi la stadion ca şi cum ai păşi pe covorul roşu. Mare înghesuială, lume de toate felurile, agitaţie, foarte mult zâmbet, destindere şi toate biletele cumpărate. Reţeta perfectă pentru un spectacol: aplauze, urale, strigăt „Campionii, campionii”, făcut valuri imense, cum tribuna reuşeşte să facă doar o dată la 2 ani, doar când se vede campioană. Atunci ştii că CFR a măturat totul, atunci se face surfing-ul bucuriei. Mai că-ţi vine la final să strigi „Bis!”… Apoi, ultimul fluier, o explozie programată de fericire, bliţurile încep să mitralieze, lumea serbează, ca la orice aniversare. Vine „tortul”, trofeul, jucătorii îl ridică deasupra capului, fac turul gazonului cu el, se pozează în tot felul de ipostaze. Categoric, merită toate astea, merită să te bucuri, să-i aplauzi! Au muncit mult pentru acest moment, au răbdat, au căutat resurse nebănuite de energie, de putere. Ar fi o enormitate să afirm că un astfel de moment se poate rata de către un fan. Se dau darurile, este „Crăciunul” şi trebuie serbat cu toţii, în familie, în familia CFR. Iar dacă sărbătoarea asta devine repetitivă, ca un ritual, nu este un lucru rău, nu are cum să fie! Suntem răsfăţaţi, suntem fericiţi să avem parte de ea atât de des –  asta nu poate decât să încânte! Problema este ce facem când nu este „sărbătoare”, ce ne împiedică să umplem de fiecare dată stadionul, să fim mereu o familie? Cred că asta ţine de conştiinţa fiecărui individ în parte. Ar fi bine ca peste conştiinţă să se suprapună cât mai repede sufletul ceferist. Se va face şi asta, dar în timp. Vorbim de oameni mult prea maturi ca să se aprindă şi să trăiască iubirea de CFR ca nişte copii.

A fost şi ceva fotbal la mijloc. Să vorbesc despre meci? Acum? Bine, fie, dar succint! Păi, ce putem constata? Eternul 1-1 cu Steaua, în Gruia sau în deplasare. Am folosit o echipă ce probabil a chefuit până cu câteva ore înainte de meci. Culmea, deşi nu recomandam asta, au fost cam mulţi jucători importanţi aruncaţi în luptă. Era păcat să se accidenteze careva acum, câtă vreme adversarul punea osul, pentru Steaua exista o miză, doar teoretică, e drept, dar, poate, până la urmă a fost şi dorinţa lor de a juca. Meritau acest drept. Trebuie să-i remarc pe cei care au jucat şi vineri şi duminică, acei „iron-men” ai CFR-ului. Unde mai pui că unii jucaseră şi marţi… Gabi Mureşan (rezervă prima repriză de la U) şi, mai ales, Sougou, cel care şi la festivitatea de premierea încă mai făcea pressing trofeului! Este extraordinar senegalezul, este acel Wesley pe care nimeni nu-l bagă în seamă pe cât merită. De-acord, câtă vreme a jucat în flanc a fost oscilant. Dar, de când joacă în centru, este omul nostru decisiv! Înţeleg că s-ar putea să fie vândut, dacă există oferte pe el, dar, să se aibă măcar grijă: Sougou este, de departe, cel mai valoros om din lot, este mult peste ceea ce era chiar şi Renan. Preţul să fie, deci, pe măsură (asta dacă nu există cine ştie ce clauze ascunse prin contract).

Despre meci, ce ar fi de zis decât că CFR-ul a părut că domină, a avut mai multe situaţii de gol, Tătăruşanu poate să-i spună lui Stăncioiu „Tu, în comparaţie cu mine, ai fost şomer”. Am luat un gol împotriva cursului jocului, la un penalty mai uşor acordat decât cel dat lui Kapetanos vineri, am luat gol şi fiindcă Stăncioiu nu a avut destulă încredere în sine la acel plonjon la care era „pe minge”, în a doua repriză s-a jucat mai mult cu ochii spre cronometru şi spre înserare, nu s-a tras cu dinţii pentru victorie şi, când nimeni nu mai aştepta, a venit momentul extraordinar al serii. Ultima atingere de balon a lui De Zerbi pentru CFR. La fel de magică precum prima. O execuţie din corner, de mentalist! Un efect de handbal sau de tenis de masă, o minge care s-a răzgândit în momentul atingerii gazonului. Niciodată n-am mai văzut aşa ceva la fotbal și regret doar că a fost nevoie de reluări să ne putem da seama cu adevărat de extraordinarul momentului.

A fost cea mai bună încheiere pentru un sezon teribil, încrâncenat, până dincolo de scrâşnirea dinţilor. De asta înţeleg, dar nu aprob, anumite manifestări. La acest ultim meci, la acest moment de sărbătoare, în loc ca partitura să fie axată pe scandări de „Campionii” şi să se facă valuri (implicând astfel întregul stadion), s-a derapat instinctiv şi incontrolabil spre momente care nu fac cinste tribunei noastre. Prea mult s-a strigat „despre” Bornescu, despre U şi despre Steaua. I-am inclus, total inutil, în petrecerea noastră şi, chiar nu meritau asta! Calculez şi că foarte mulţi dintre cei prezenţi nu erau tocmai „devoratori” de „stadionism” şi că s-ar putea să fi simţit acelaşi dezgust ca şi mine. Ştiu, este perfect explicabil acest comportament, a fost de nestăvilit. Au fost, până la urmă, prea multe şicane, prea multe haznale deversate în ograda noastră, dar cred că trebuie să ştim cum să ne comportăm şi cum să ne abţinem. Oare ne-am îmbrăcat degeaba în fracul de campioni?

Iar apoi, pentru ca dezamăgirea să fie completă, a venit lamentabila organizare a festivităţii. Înţeleg că totul s-a făcut în pripă, că n-a fost decât o zi la dispoziţie. S-a căutat prea mult artificialul (şi artificiile) în loc să se lase naturaleţea. Campionii trebuiau lăsaţi să sărbătorească aşa cum le dicta momentul.

Aţi observat? Nu s-a auzit deloc imnul „Champions League”! Era vreo oprelişte în difuzarea asta? Nu ar fi fost un moment înălţător, să se afirme clar încotro trebuie să tindem?  Ok, ok, „We are the champions”, dar… „Avem câştigat încă un campionat… Cum procedăm?”. M-a dezamăgit lipsa de verticalitate. Inelele de la Prosport trebuiau refuzate!

Azi citeam în publicaţie că CFR-ul s-ar fi bătut pe ele, asta printre multe alte reluări de teme de atac la adresa celor pe care deja i-au recunoscut campioni. Ipocrizia presei nu are limite, ştim asta, dar de ce să fim şi noi astfel, de ce să-i acceptăm ca prieteni în loc să le fi dat cel mai bun răspuns? Sunt curios cum ar fi sunat ştirile despre acţiunea lor de marketing, pornind de la ideea: „CFR ne-a refuzat inelele”. N-ar mai fi putut înflori deloc pe marginea momentului. N-ar mai fi putut vorbi despre entuziasm, câtă vreme doar noi, cei care am fost prezenţi pe stadion, ştim cât de tare s-a huiduit. Digisport a ratat şi el momentul de a surprinde micul nostru răspuns, aşa că pentru viitor va rămâne această versiune a poveştii: „CFR a primit nesăţios inelele de campion de la Prosport, un adevărat ziar de sport” (un adevărat ziar scrie adevăruri, ştiţi asta, aşa-i?).
Au urmat în derularea serii speech-urile obişnuite, primite cu politeţe de oameni (măcar n-a plecat lumea de pe stadion, ca acum 2 ani), artificiile speciale pentru gură-cască şi apoi trebuia să urmeze punctul culminant al serii, aşa cum fusese anunţat de către crainicul stadionului: alaiul ceferist până în Piaţa Unirii şi-napoi. Autobuzul etajat era pregătit, jucătorii erau în mare formă, cu entuziasm la cote maxime, lumea ce ieşise de pe stadion jubila pe străzi, totul era pregătit pentru cel mai frumos episod al serii. La început totul a fost de poveste: o atmosferă de carnaval, de paradă braziliană, în care oricine se putea apropia de autocar să îşi felicite de-aproape, personal, favoriţii. Cu chiu cu vai alaiul s-a strecurat îngrămădit pe străduţele din Gruia, a coborât pe bulevard, iar când toată lumea respira şi se gândea doar la punctul terminus din piaţă, ne-am pomenit că autocarul virează şi că jucătorii sunt duşi înapoi la stadion. Motive diferite. Ba că erau fire de tensiune pe stradă – în regulă, jucătorii coborau „la parterul” autocarului şi urcau din nou doar în Piaţă, lumea ar fi înţeles. Ba că ar fi fost nişte provocări/incidente ale U-iştilor. Eu am văzut un singur astfel de moment, rezolvat urgent de către forţele de ordine. Ei erau câteva zeci, ceferiştii erau către 2000. U-iştii sunt curajoşi cu adevărat doar când sunt în superioritate numerică. Dovadă că nu era niciun pericol: chiar şi după ce jucătorii s-au retras, lumea, neinformată, a continuat să meargă spre centru, să spere că echipa va veni acolo. S-a întâmplat ceva? Nici vorbă! A fost doar încă o greşeală mare de comunicare, de relaţionare între conducere şi fani. Chiar nu era momentul să se umbrească astfel bucuria, chiar nu era cazul să se ia hotărâri pripite, să se rupă echipa de lângă oameni, exact atunci când ne simţeam unii mai aproape de alţii. Nu trebuia cine ştie ce organizare a festivităţilor, se găsise foarte bine acest autocar, după modelul vestic, era modul ideal de a interacţiona şi nu de a considera că se face, de fapt, o corvoadă, cine ştie ce favoare fanilor. Nu venise tot stadionul pe străzi, ci doar cei care îşi doriseră cu adevărat asta, era cazul să se meargă până la capăt, să nu se dea doar bucurie cu pipeta. Un gest necioplit, încă o eroare mare de comunicare şi marketing. Ştiţi ce ziceam la începutul articolului despre faptul că la meciul cu Voinţa au fost prea puţini spectatori în tribune? Publicul e cel mai vinovat? Nu! Iată-i pe cei care sunt cei mai blamabili!

M-a dezamăgit această întâmplare şi parcă nu aş mai fi vrut să scriu nimic. Şi-aşa făcusem un tur de forţă în acest week-end, navetă Sibiu-Cluj. Mi-au trebuit 2 zile de somn să pot recupera, să-mi pot reveni. Asta este şi explicaţia faptului pentru care acest articol apare atât de târziu. Nu-s jurnalist profesionist, nu uitaţi asta, nicio clipă. Am considerat totuşi că momentul decernării unui trofeu merită transcris, pus de-o parte, cu bune şi cu rele. Încă mai sper că cineva de la CFR va învăţa din asta, va lăsa deoparte trufia şi pornirea de „dominare” faţă de proprii fani ai echipei şi va începe şi să construiască, nu doar să dărâme. I-am văzut pe aceşti spectatori vineri, în drumul victorios spre Gruia, i-am văzut şi acum, exuberanţi, în culmea fericirii. Totul frumos şi civilizat. Nu se suia nimeni pe chioşcuri de ziare ca să zbiere cât îl ţineau bojocii, nu cerea nimeni vreo escaladă de Maibach, cerea doar un moment cum fac marile echipe în Spania.

A fost momentul în care s-a stins lumina peste sărbătoare. „Gata, mergeţi la culcare!”, s-a zis. Asta vom face, timp de câteva luni vom sta deoparte, nu vom mai cumpăra promoţionale – care oricum nu prea există (de 2 ani mă chinui să găsesc un tricou original „Joma”), nu vom mai face audienţă programelor despre CFR, nu ne va interesa atât de mult ce se întâmplă pe transferuri… Dar, să avem măcar norocul ca la regăsire echipa să fie bună, nu încropită din jucătorii care s-au reîntors din împrumuturi. Altfel dezamăgirea va fi consistentă şi va avea efect de bumerang asupra clubului, asupra bucuriei de-acum.

Cu puţină minte se pot face multe. Momentul felicitărilor trece rapid, euforia de după fiecare campionat câştigat a fost cea care ne-a costat consecutivitatea. Acum este de văzut cum trebuie continuat. Se poate ataca chiar şi Champions League, prezenţa în Europa League e obligatorie, în orice caz. Se poate face o echipă care să lupte pe două planuri, se poate şi trebuie a se păstra spiritul de învingători, de combatanţi din acest final de sezon, al jucătorilor care, cu adevărat, ne-au făcut campioni! Avem titlul al treilea şi direcţia e bună spre… al zecelea. Putem striga spre acel însemn de pe siglă: „steaua, uită-te, ceasul tău se-apropie!”.

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Frumos.Inca odata GG.
    Da, concluzia este ca lumea ar trebui sa mearga si la meciuri nu doar la „marele meci”.dar eu sunt sigur ca daca CFR va juca asa cum a facut-o in ultimele partide lumea se va aduna din nou incet incet la stadion.Parerea mea ramane , o mai spun inca o data , ca ,Costa, a omorat fotbalul la CFR.Mingea a inceput sa cicule din nou mai coerent chiar si jucatorii par mai interesati de jocul lor :).

    Apreciază

    • Doua schimbari au fost esentiale si picate in ultima clipa. Schimbarea sistemului de joc si, mai ales, schimbarea atitudinii in vestiar, lucru confirmat in interviul cu Piccolo. Nu stiu daca s-a legat jocul mai bine, dar, cu certitudine, s-a alergat mult mai mult, mai bine. De aceea, as fi tinut in mod expres sa le multumesc jucatorilor, mai de-aproape…Ei sunt principalii eroi ai victoriei din acest campionat.

      Apreciază

  2. Albule, nu cred ca trebuie sa ramanem cu o impresie asa proasta despre festivitatile de dupa meci. Eu unul am ramas cu o impresie chiar buna. In primul rand, imnul Champions League nu stiu daca ar fi fost oportun sa-l puna, din moment ce avem de tras din greu ca sa ajungem in grupe, si sa joci in tururile preliminare nu-i nu stiu ce onoare, si nu inseamna nici macar bani multi pentru club. Deci din moment ce nu stim sigur ca intram in grupele CL, poate a fost mai bine ca n-au pus imnul, sa nu parem acum ingamfati, si dupa aia ridicoli, in caz ca nu ne calificam. Apoi, cu autocarul poate exista o explicatie valida, probabil ca chiar a fost nevoie ca ei sa se intoarca la stadion. Am inteles ca, fiind asa de inalt, era destul de periculos, pentru ca jucatorii erau foarte aproape de liniile de troleibuz, si in anumite momente chiar a trebuit sa se lase jos ca sa nu le atinga. N-am vazut cu ochii mei, ca eu am fost cu autocarul doar o mica portiune, de la Irish Pub pana la Mihai Viteazul, de unde am luat un taxi sa merg acasa. Dar asa am auzit. Deci singura problema, din punctul meu de vedere, e ceea ce ai semnalat si tu, lipsa de comunicare. Putea Muresan in ziua urmatoare sa ne spuna motivul pentru care nu s-a mai mers cu autocarul pana in Piata Unirii. Dar asta nu e asa de grav, totusi :). Oricum, lasand astea la o parte, din punctul meu de vedere a fost o zi minunata, am sarbatorit castigarea unui nou campionat, si nimic nu poate fi mai frumos decat asta! Hai CFR CLuj!!

    Apreciază

    • Imnul Champions League da masura nivelului la care ai ajuns. Cata vreme suntem pe urna campioanelor inseamna ca putem pretinde sa fim in Liga Campionilor. Era mai mult o motivare suplimentara, o recunoastere a momentului, plus ca, un stadion plin si o atmosfera de sarbatoare ar fi fost incununate perfect de aceasta melodie. In privinta pataniei cu autocarul, asa este, cablurile erau cam multe. Totusi, jucatorii puteau cobori si se mergea rapid pana in Piata unde reincepea fiesta. Era cat se poate de simplu, de uman. Sa fi vazut privirile celor din jurul meu cand autocarul a luat-o inapoi, spre Gruia. Stii sentimentul cand te simti abandonat? Chiar si asa, foarte multi au mers in Piata, sperand ca doar-doar autocarul va reveni. Felicitari celor 3 ceferisti care, totusi, au revenit langa suporteri.

      Apreciază

      • Albule,nu inteleg de ce trebuie mers in piata unirii la matei corvin si nu la Avram Iancu,unde am sarbatorit in trecut.Sunt mari sensibilitati pentru cei din Cluj,poate tu nu simti,dar si daca luam Champions League nu topaiam in fata lui mathias!Aici a gresit conducerea,se da apa la moara pentru niste kvsc-isti sovini!

        Apreciază

        • Vineri seara discutam cu mai multi si spuneam „Acum mergem la Avram Iancu sa sarbatorim, nu?” Raspunsul a fost „Ala e locul U-istilor”. Si nu, nu a venit de la niste maghiari ci de la romani. Eu in Sibiu n-as avea nicio problema sa ma bucur fie la statuia lui Nepomuk, fie la cea a lui Gheorghe Lazar. Nu trebuie sa cautam pricina, nu trebuie sa sondam dupa motive de suspiciune. In galeria KVSC-ului am fost foarte multi romani duminica seara si cred ca niciunul nu s-a simtit manevrat sau impins spre altceva. Daca e sa ma intrebi pe mine, venit din afara Clujui, Piata Unirii (asa se cheama, nu?) este mult mai frumoasa, mai impunatoare, decat Piata cu statuia lui Avram Iancu, iar daca era si vorba ca ceferistii nostri sa se plimbe cu autocarul prin zona, atunci doar in acea Piata cred ca se puteau desfasura in voie. Pe toti trebuie sa ne uneasca ceferismul, nimeni nu deturneaza asta intr-o directia nationalista, inca n-am vazut absolut nicio astfel de miscare in jurul meu. Haideti sa avem incredere unii in altii, sa ne cinstim si sa ne respectam reciproc valorile.Tocmai fiindca ne stranga laolalta CFR-ul noi trebuie sa fim altfel decat restul romanilor, fiindca in momentul de fata am de zeci de ori mai multa incredere intr-un maghiar „ceferist” decat intr-un roman „stelist” (am pus acele ghilimele ca sa evidentiez apartenenta zonala). Sigur, voi traiti in Cluj, va stiti mai bine problemele, dar eu traiesc in Sibiu, oras care, daca ar fi ramas la mana romanilor, s-ar fi dus de rapa – si in care, chiar si acum, aud conationali care au tupeul inimaginabil de a spune „300 de sasi conduc 200.000 de romani?!”. Important este nu cine suntem ci ceea ce facem..

          Apreciază

        • Bei Adi, io zic sa va luati de mana tu si kvsc’istii aia sovini si sa topaiti in fata la Lupa Capitolina. V’ar lega urmatoarele lucruri: romanii au supt tzatza de la lupoaica, iar hunii au fugarit’o prin Roma. Istoria a avut grija sa va inghesuie si pe unii si pe altii in cloaca asta de rahat numita Romania, tara prostilor, unde nu sunteti in stare sa va exprimati liber bucuria de prosti ce sunteti.

          Apreciază

  3. Intr-un coment anterior unde am trecut niste lucruri care sper sa se schimbe pentru sezonul care vine, una dintre ele era marketingul si comunicarea cu suporterii. Daca aceste doua aspecte se schimba, ar fi un ajutor si clubului, deoarece ar aduce mai multi suporteri la meciuri (toate, nu doar cele importante) pentru ca simt apropierea de club. Acest lucru ar fi un beneficiu si din punct de vedere financiar pentru club, deoarece nu este acelasi lucru sa ai 6000 spectatori sau 15000 spectatori, in asa fel ar putea consolida si bugetul… Totusi mie mi se pare un gest de bun simt facut de CADU si CAMORA, care s-au alaturat suporterilor din p-ta Unirii.

    Apreciază

    • Da, Levi, jucatorii vor mai mult decat conducerea sa comunice cu suporterii. Oameni alaturi de oameni… De ce sa existe oprelisti, mai ales cand totul era gata, cand se dadusera coronitele si incepea vacanta?

      Apreciază

      • E de bine ca macar jucatorii vor. Eu zic ca problema sta in felul urmator: nu este la club nimeni care sa aiba aceasta responsabilitate, cel care sa fie in legatura cu galeriile, si cel care ar trebui de altfel sa se ocupe de imaginea clubului. Acesta nu este expres datoria presedintelui, el trebuie fie omul de legatura care sa faca echilibrul(ca un director la oriece firma sa fie multumit si patronu, dar si subalternii). Aceasi persoana ar trebui sa se ocupe si de aparitiile la televizor, declaratii, si sa gaseasca metode de promovare a clubului. Cred ca Presedintele unui club, ar trebui sa apara in cate un interviu, maxim la 3 luni(mai ales daca nu este punctul lui forte), iar Patronul maxim de trei ori pe an, desigur pe langa astea mai sunt unele aparitii obligatorii la conferinte de presa: schimbare de antrenor,…., dar in acele momente persoana responsabila de imaginea clubului trebuie sa stie ce discurs se va folosi, sa anticipeze intrebarile care vor fi puse(la noi e destul de usor), si cei prezenti sa fie pregatiti sa nu apara contradictii, sau ca intr-un interviu zici un lucru, dupa exact contrariul….

        Apreciază

        • Omul de care spui tu ca e nevoie,si pe buna dreptate, sper ca va fi din vara Eugen Trica .Mi se pare omul ideal,deoarece este si de-al lor,de-al miticilor -prin originile lui oltenesti,seamana putin cu ei(in sensul ca e putin mai guraliv,ceea ce nu-i deloc rau,pt ca va sti sa apere echipa la nevoie) a insemnat si inseamna ceva pt clubul nostru si mai ales simte ceva pt culorile echipei.Eu de multa vreme m-am gandit ca ar fi nevoie mare de el in club,si sper ca zvonurile despre o iminenta venire a sa in Gruia nu vor ramane doar la stadiul acesta de zvonuri,ci se vor si materializa in zilele/saptamanile viitoare.HAJRA CFR!

          Apreciază

  4. de aceeasi parere cu tine, conducerea ar trebui sa ia in seama si relatia cu suporterii daca vrea sa intre in lumea buna a fotbalului, altfel ne facem de ras. spectatorii doresc sa vina la spectacol, nu la o victorie scrincita intre dinti. nu toti sunt suporteri fideli ca si noi care sa fie de acord cu sacrificarea spectacolului. si apoi, este demonstrat ca echipa care joaca spectaculos pana la urma va si castiga.

    Apreciază

    • nu este vorba neaparat de fotbal spectacol, si la un rezultat scos cu greu suporterul trebuie sa stie ca este apreciat de club, de jucatori, si pentru asta ar trebui facute multe CA SUPORTERUL SA SIMTA CA ESTE DORIT. si asa se pot umple stadioane si daca uneori jocul scartie

      Apreciază

  5. Hai, ca e posibil sa stric atmosfera…..am citit undeva (nici daca vine cineva cu AKM nu-mi pot aminti!) ca dupa plecarea sigura a lu’ valter la Ploiesti (unde lumea intoarce ca la ploiesti) iezista posibiliitatea ca Tiszar Zoltan (patron RDS-RCS) sa cumpere actiuni la „U”. Deci iezista posibilitatea ca orasul sa aiba doua echipe de unguri! Oare asta ar aduce si o tzara de normalitate? Or mai striga pretenii de la „U” afara cu …din …???

    Apreciază

    • Probabil acesta este link-ul de care spui. Mai auzisem de inca 2 variante, un om de afaceri clujean (numele sau imi scapa) si de posibila preluare a clubului de catre institutiile Statului. Cata vreme sunt multe zvonuri inseamna ca nimic nu e foarte probabil. Oricum, cine vine va trebui sa plateasca, din start, factura catre taxele publice si sa cumpere macar 10-15 jucatori. Ar fi prea frumos ca U sa ia o pauza, cat sa se scuture de ultrasii lor, dar cred ca acest lucru nu se va intampla prea curand…Noi, prin performante si rivalitate i-am ridicat pe ei.

      Apreciază

      • Din cate informatii am (in domeniul financiar chiar am), Teszari intentioneaza sa achizitioneze procente de capital la CFR. Nu stiu cat, nu stiu daca vrea sa fie majoritar. Se discuta despre si pe aceasta afacere de cateva luni, cam de cand Naum a inceput sa-si schimbe atitudinea. Acesta este si motivul pentru care, spre exemplu, Buzarin nu e lasat la Digi sa-si deserte gunoaiele. Cu Teszari au fost si discutii privind strategia si viitorul financiar. In discutii a aparut si ideea transformarii CFR-ului intr-un brand al europei centrale. Cert este faptul ca in parte, titlul este datorat postului Digi sport. Prezenta cameramanului Digi pe culoar a fost planificata si a surprins tot staful U.

        Apreciază

          • Nu trebuie luata expresia ad literam e vorba de un anumit areal geografic care cuprinde Cehia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Croatia, Romania, Muntenegru, Macedonia, de fapt fosta Iugoslavie, e o zona in care activeaza RDS-RCS, si le convine sa o acopera cu o echipa de fotbal.

            Apreciază

          • mersi de răspuns, dar tot nu înțeleg ce este 🙂
            adică: cum se poate face ca o echipă să reprezinte o arie atât de largă?
            de pildă, cum conectezi CFR cu slovenii?
            să înțeleg că RCS/RDS va difuza meciurile noastre în acele țări?

            Apreciază

  6. Pecard si Dr.Wolf sa porneasca deindata scula aia de teleportat, sa aduca urgent jucatori buni, indiferent din ce galaxie, cu revenirea lui Edimar nu spargem poarta de intrare in grupele CL. Sa vedem ce vine, cu ce ramanem, ne-am convins ca daca primeste o oferta buna pentru un jucator, Paszkany il vinde fara sa stea prea mult pe ganduri. De Zerbi, Peralta, Beto au plecat, pentru Sougou, Muresan, Camora, Piccolo sau Kapetanos oricand se poate ivi o “oferta de nerefuzat”, iar restul jucatorilor, in afara lui Cadu, nu este determinant pentru echipa.

    Apreciază

  7. …m-am intrebat deseori de unde provine ura fata de echipa rivala si fata de suporterii echipei rivale, exprimata, asa cum am auzit cu totii, clar si din tot sufletul, pe stadion. mi-as fi dorit ca la meciul final, unde rezultatul nu mai avea importanta, sa se auda doar aplauze. drept urmare m-am imbracat frumos, ca de sarbatoare, si-am plecat la stadion. pe drum insa, o intamplare, avea sa-mi sadeasca in suflet samanta unui sentiment de care nu credeam ca voi fi in stare. La un colt de strada, unde imi asteptam linistit tovarasul de meci, purtand mandru insemnele alb-visinii, am fost literalmente atacat de un grup de indivizi, din aceia pe care ii stiti, i-ati vazut, si ii cunosteti din toate descrierile „inaintasilor” mei. Eu am fost mai norocos ca altii a caror drum spre stadion a fost schimbat, in aceeasi zi, cu unul spre spital. Speriat, şifonat si lingandu-mi, la propriu, ranile, am ajuns la stadion. Meciul nu l-am putut urmarii, eram prea agitat si cu gandul la fularul care mi-a fost smuls de la gat, fularul meu drag in care se adunasera aromele atator bucurii, tristeti si emotii.
    Din ingandurare am fost trezit doar de plansul sincer al baietelului de opt ani, fiul tovarasului meu, care asistase la toata scena, si care coplesit de emotie, si de agitatia de pe stadion nu s-a mai putut abtine. oare ce a inteles el din ce-a vazut, si ce sentimente il vor indemna, cand va creste mare, sa mearga la stadion?! Nici chiar la scandarile adresate rivalilor n-am putut lua parte, dar, spre deosebire de alte momente similare, acum le-am inteles, ba mai mult, le-am aprobat! Am avut insa mai tarziu, si momentul meu de satisfactie, in ciuda tuturor celor intamplate, si in ciuda asteptarii zadarnice a campionilor in piata – imbratisarea sincera si felicitarile pe care i le-am transmis lui Cadu in mijlocul pietei! …a fost asta suficient sa ma faca sa uit cele intamplate, si sa revin la sentimente mai pasnice, …deocamdata nu.

    Apreciază

    • Jazz, in ce zona ai fost atacat? Numai aproximativ, sa stim daca data viitoare vom intercepta pinguini iesiti la interventie. Majoritatea lor sunt pustani de 60 de kg, numai ca ataca in haita, vreo 10-15 dintrodata, pe un singur ceferist, pe care-l vad ca nu-i ultras.

      Apreciază

    • Singura cale de actiune in astfel de situatii este certificatul medico-legal si plangerea la Politie. Nu putem sa ne apucam noi de actiuni de guerilla, exista o lege.. Daca Politia nu va prinde vinovatii pentru asemenea acte atunci si ei sunt partasi la ceea ce se va intampla in continuare. Ce ti s-a intampla, Jazz, nu este un fapt izolat, dar partea de care ma tem cel mai mult este ca situatia se va escalada in anii care vin. „Maimutele de ieri” cresc… iar U-istii cu care mai apuc sa mai schimb una-doua vorbe (si nu injuraturi) par a recunoaste faptul ca situatia le-a scapat de sub control.

      Apreciază

  8. Sper să nu renunțăm la Sougou, doar în caz că ar fi o nevoie stringentă de bani. Jucătorul este integrat, este esențial. A fost cumpărat pe mulți bani și trebuie ca nu cumva să ratăm ocazia de a-i recupera?! O prezență în Europa și o evoluție bună în următorul campionat n-ar face altceva decât să-i crească cota și mai mult. Dacă prezența lui în echipă va fi decisivă pentru câștigarea unui nou titlu (așa cum a fost pentru sezonul tocmai încheiat), atunci Sougou poate fi considerat vândut pe bani mulți prezent fiind în lotul nostru!!

    Apreciază

  9. Acum sa va calificati in Liga pe munca voastra nu pe altora ! Pe calificarile din 2006 ale stelei si Rapidului ati jucat direct in Liga 2008,2010 , dar nu ati reusit sa mentineti punctajul Romaniei. Nimeni dupa 90 nu a mers mai departe ca Steaua in cupele europene. Si nu s-a calificat altcineva in Liga din preliminarii , decat Steaua. La munca daca vreti sa aratati ca sunteti buni. Daca nu , ne vedem in Europa League.

    Apreciază

    • Pe munca noastra am ajuns si pana acum in Liga. Am castigat campionatul si am participat in CL, daca s-a nimerit direct in grupe, asta e, bravo noua. Steaua a profitat din plin de mostenirea din regimul trecut, a avut parte de experienta cupelor europene, de continuitate, a fost tot timpul (tot datorita rezultatelor din perioada comunista) cap de serie la tragerile la sorti, si totusi a avut si sincope destule. In cativa ani vom ajunge si noi sa acumulam experienta necesara pentru un parcurs european de succes.

      Apreciază

  10. Mai bine mai tarziu decat niciodata!Este primit si acum Albule…..
    Nu m-am gandit prezent fiind la ultima partida despre cum sa-mi interpretez trairile.Dupa ce ti-am citit insemnarile tind sa-ti dau dreptate in sensul ca bucuria era una doar privitoare la decernarea trofeului si eventual o multumire interioara pentru bucuria celor multi care vin o data la 2 ani……..
    Emotiile adevarate legate de fenomen au fost lasate la o parte dupa victoria de pe stadionul C.J. CLUJ cu u.Dar de toate astea nu-s vinovati cei multi…..ci lipsa culturii fotbalistice!Iar asta nu se face intrun an sau doi.Aici intervine mestesugul conducatorilor prin care sa aduca publicul la stadion.Pe de alta parte impotriva lor actioneaza jegul din fotbalul romanesc,realitatile unei societati corupte unde institutiile statului stau impasibile la diverse provocari.
    Al 3 lea titlu din ultimii 5 ani are gust de dominatie in fotbalul romanesc!Si este,doar efectul este mult diluat prin atacurile detractorilor care incearca sa minimalizeze reusitele celor de la CFR improscand cu noroi.Cum a fost posibil acest lucru?Pai aritmetica ne spune ca investitiile s-au apropiat undeva de 100 mil euro si dublate de munca unor oameni priceputi.
    Deci acum este nevoie probabil de continuarea acestei linii a investitiilor.Care au avut si finalitate prin amortizarea acestor sume prin vanzarea de jucatori,drepturi de televiziune etc.Este chiar un moment prielnic cu cativa jucatori aflati in vizorul unor echipe.Cu acesti bani se pot cumpara jucatori de perspectiva si poate ridicarea din ograda proprie a catorva.
    Mai trebuie sa treaca cateva zile sa-mi treaca euforia legata de acest titlu…..poate cel mai greu obtinut avand in vedere atacurile venite pe toate palierele.

    Apreciază

  11. Il scapam pe Coman si de data asta? Impreuna cu Edy si un portar de viitor, ar forma „compartimentul” perfect. Ce ziceti?

    Apreciază

  12. Ca o completare a raspunsului dat lui albusibiu pot spune doar ca CFR intra intr-o noua era. O noua etapa, una cu ambitii mai mari, ambitii internationale, un nou proiect. Problema care se pune in acest moment este de crestere a capitalului, mai mult nu pot spune, cert va pot spune ca viitorul arata bine. Sa vorbesc mai mult ar insemna sa fac rau si asa am spus cam mult parca.

    Apreciază

    • Imi pare rau dar eu raman pesimist, daca se dorea intr-adevar o noua era nu se renunta asa usor la Weldon si Renan(cei care au dus turul).
      Apoi vad ca se renunta si la Beto(cica e prea scump) si se asteapta o oferta foarte buna si pe M Sougou(ne-a ajutat f mult in retur). Nu prea inteleg cum poti trece la un nivel mai mare cand renunti la 4 dintre cei mai buni oameni din echipa.
      Beto a cam fost primul portar de mare valoare a nostru, cred D Coman sau Lobont sunt mult sub Beto si tare mi ca o sa il plangem lipsa destul de curand.

      Apreciază

  13. Sunt de acord cu tine in toate cele afirmate si iti citesc cu mare interes articolele tale.Ar fi fost bine sa apara cineva din conducere cu un comunicat in care sa motiveze decizia de a nu mai aduce echipa in piata,dupa ce repetasera de mai multe ori la statia de amplificare invitatia de a merge acolo.Pentru mine nu conteaza asa mult,dar am fost cu fiica mea care-si dorea acest lucru(la fel ca multi altii) si am vazut reactia celor din piata la aparitia lui Cadu.S-au inghesuit sa-l atinga mai ceva ca la Sfintele Moaste! Din pacate,cam atat contam noi in ochii conducerii.Mai am in vedere si pretul biletelor de la partida cu steaua si atunci sa nu ne miram ca lumea vine asa cum vine la stadion.Pentru mine adevaratele momente de bucurie au fost cele de la golurile lui Maftei si Cadu,live,nu la tv,greu de egalat.Duminica bucuria mi-a fost intregita de prezenta oamenilor dragi alaturi de mine.

    Apreciază

    • Hei,hei,hei ! Pretul biletelor pentru suporterii consecventi si care nu vin doar din cand in cand la stadion a fost 25 ron pachet pentru meciurile cu Vointa si steaua in T2 sectorul 43 (aproape central) Iar cei care s-au trezit a fi suporterii campioanei doar la ultimul meci au platit pretul corect dupa parerea mea la meciul cu steluta deci…O tzara de informare nu strica nimanui si inainte de a arunca cu noroi in mult hulita conducere mai bine ne-am face cu totii abonament sau am profita de unele promotii dar asta doar daca intradevar vrem sa ajutam CFR-ul

      Apreciază

      • Mai Dante,le zici tu bine si ai multa dreptate in ceea ce spui,numa’ ca de data asta te-ai cam grabit tu o tzara.Saul a vazut live si meciul cu Vointa,ca multe altele de altfel(nu numai pe cel cu Steluta deci).Mai mult,el a venit la meciurile astea de la cateva zeci de km distanta de Cluj,asa ca nu cred ca poate fi acuzat cumva ca ar fi suporter numai la zile mari.Chiar fratele meu i-a rezolvat biletele pt meci,si vreau sa stii ca mai multi dintre prietenii lui Saul,desi n-au prea multe in comun cu fotbalul, au vrut sa vina la ultima partida numai si numai pt ca-l stiau ca iubeste atat de mult aceasta echipa.ps:Diana,mi-a placut tare mult felul in care ai sustinut echipa in meciul cu Steluta,pacat ca nu ai reusit sa ajungi si vineri pe Cluj Arena !Chiar il invidiez pe taica-tau pt o asemenea suportera ceferista cum esti tu.Poate imi vinde si mie odata”reteta”asta,pt ca si eu vreau sa fac cativa ceferisti adevarati printre ai mei.VA SALUT PE TOTI !

        Apreciază

        • Multumesc pentru sustinere,tgv dragule! Imi pare rau ca nu ne-am mai intalnit in piata inainte de a pleca spre casele noastre,dar ti-am transmis salutarile noastre prin Flo.”Reteta” pentru a face alti cfristi vine de la sine,prin puterea exemplului si la cum sustineti voi echipa nu ma indoiesc ca n-o sa va urmeze si altii.Va salut si eu pe voi toti,in aceasta binecuvantata zi de Inaltare!

          Apreciază

      • Nu te grabi cu afirmatii de genul asta fara a fi informat,pentru ca jignesti pe cine n-ar trebui.Stiam de biletele la pachet pt meciurile cu Vointa si Steaua,nu asta e problema,doar ca eu am locul meu undeva vis-a-vis de T2,de unde vad meciurile echipei mele.La ultimul meci am renuntat la acel loc pentru a fi alaturi de prieteni dragi,impreuna cu fiica mea si am vazut meciul din T2,sector 43,rand 20.Am fost un grup „galagios” care ne-am sustinut echipa pe toata durata meciului,nu ca altii.Asa ca inainte de a emite judecati de valoare si a face afirmatii pe ton acid,ar fi bine sa te informezi.

        Apreciază

        • Saule,Saule,de ce il prigonesti? 🙂 Salutari!…Pe cand un alt meci atat de fierbinte ca cel de duminica?Poate la play-offul pt.UCL?Poate mai venim fiecare cu ceva intariri atunci,ca sa fie galagia deplina…Uite,pt bucuriile astea adevarate chiar se cuvine sa le fim recunoscatori tribunistilor nostri.De-ai sti cat te invidiez pt suta de km cu care esti mai aproape de Clujul nostru drag…Hajra CFR !

          Apreciază

  14. @de-a dura lex, este si difuzarea anumitor meciuri(derbiuri) de campionat parte din strategie, punctul principal este dat de participarea europeana, cel putin asta presupun. Nu am detalii, lucrurile sunt in stadiul de intentii, de negocieri, de propuneri si contrapropuneri, de realizare a unei strategii reciproc convenabila. Cert este faptul ca nu va fi vorba de cedarea unor procente, ci de o crestere de capital, ceea ce denota din partea actionariatului actual intentii serioase pe termen mediu cel putin. Se intra intr-un nou proiect de cativa ani (5 sa zicem) indiferent daca va fi sau nu va fi Teszari sau alt investitor. Daca va fi un investitor sau mai multi va influenta amploarea proiectului.

    Apreciază

  15. Albule, ar fi perfect (zic eu) daca nu ai raspunde dezechilibratilor mintali de pe ghesepe. E mai mult decat suficient sa avem replicile tale aici:) Eu consider ca nu te dezonorezi ignorind fituica aia ordinara din sud de Carpati.

    Apreciază

    • Și eu l-am certat în mod repetat pe Albu că-și consumă energia răspunzând celor care nu vor să li se răspundă! Poate că acum, când e rupt de oboseală, va înțelege că-și pierde timpul cu cine nu merită.

      Apreciază

    • Incerc sa ma impart peste tot. Ce se petrece insa pe gsp cere intotdeauna replica. Ieri m-am trezit ca acest articol este pus in legatura cu Steaua si tinut pe prima pagina. Daca mi-ar fi dat dreptul de a alege ce sa puna pe prima pagina, atunci sigur le-as fi indicat interviul cu Piccolo. Ala era despre fotbal, nu despre Steaua! Asa ca ieri, n-am facut decat sa „scuz” articolul pentru faptul ca fusese denumit incorect in GSP (va dati seama, stelistii innebuneau – vorba Prosport – cand vedeau acel titlu), sa-l moderez (sterg) pe Catalin Scanteie (il stiti poate) 🙂 , sa-i developez pe cei care incercau sa vina cu argumentele de gramofon, sa-i fac sa-si dea arama pe fata si, recunosc, sa jubilez un pic pentru faptul ca CFR e campioana. Iertati-mi aceasta pornire, dar e una cat se poate de naturala, un pay-back pentru toate injuraturile suportate.

      Apreciază

  16. DOVADA GRESELILOR DE “PRESA”
    CONFORM GSP.RO INTRE 18 APRILIE SI 22 MAI GRESELILE DE ARBITRAJ IMPOTRIVA ECHIPEI CFR CLUJ NU S-AU MODIFICAT, INSA IN ACEST INTERVAL TOT ACELASI ZIAR ONLINE, IN CADRUL ANALIZELOR DE MECI, SEMNALEAZA 7 ERORI DE ARBITRAJ IMPOTRIVA LOR…ACEST LUCRU INSEAMNA, CA ATUNCI CAND “ZIARUL” FACE ANALIZA MECIURILOR, IMEDIAT DUPA TERMINAREA LOR, LE SEMNALEAZA ERORILE (PENTRU CA SUNT PROASPETE IN MEMORIA TELESPECTATORILOR), INSA CAND FAC STATISTICI,LE FAC DUPA BUNUL LOR PLAC…

    18 aprilie 2012

    link

    “CFR e, de departe, cea mai favorizată echipă de către arbitri, avînd un raport pro-contra de 15-5, cu care îşi surclasează toate contracandidatele la titlu.

    Echipa: Greşeli pro-contra
    CFR 15-5
    Rapid 11-8
    Dinamo 14-12
    Steaua 8-8
    Vaslui 8-11”

    22 mai 2012

    link

    CFR e lider nu doar în clasamentul final al Ligii 1, ci şi la raportul greşelilor de arbitraj favorabile în acest sezon. Mai mult, diferenţa dintre erorile pro şi contra e cea mai mare în comparaţie cu celelalte fruntaşe

    Echipa: Greşeli pro-contra
    CFR 18-5
    Rapid 12-9
    Dinamo 14-12
    Steaua 9-9
    Vaslui 8-11”.

    CFR-Chiajna 23 aprile 2012

    link

    “Beto a deschis casieria circului, după ce a scăpat printre picioare mingea lui Krumov (32) secondat de Rocha, din ofsaid (38), care a semnat falimentul apărării vişinii.”

    Ceahlaul-CFR 29 aprilie 2012

    link

    “Gol anulat eronat Clujului
    În minutul 60, atacantul brazilian Ronny a reuşit să marcheze, dar golul său a fost anulat eronat pe motiv de ofsaid. Reluările DigiSport au demonstrat că tuşierul bucureştean Vasile Marinescu a greşit ridicînd fanionul, deoarece Ronny se afla pe linie cu ultimul fundaş al gazdelor.”

    CFR-Brasov 02 mai 2012

    link

    “Două greşeli în 4 minute
    Tuşierul Radu Ghinguleac a greşit de două ori în prima repriză, în defavoarea CFR-ului, într-un interval de doar 4 minute. Mai întîi, l-a oprit din cursă pe Panteli Kapetanos, în minutul 11, după care, în minutul 15, a ridicat din nou greşit steagul la acţiunea senegalezului Modou Sougou.”

    Dinamo-CFR 06 mai 2012

    link

    ” Strătilă iertat de roşu:”Centralul” Anastasios Kakos a fost depăşit de situaţie în unele faze, deşi partida a fost una extrem de ştearsă. Grecul a trecut cu vederea mai multe faulturi ce trebuiau sancţionate cu avertisment. Întîi, la începutul reprizei secunde, Constantin Nica l-a tras de tricou pe Nicoară, însă grecul nu a dat nici fault, iar dacă i-ar fi arătat „galben” ar fi fost al doilea şi, implicit, ar fi trebuit eliminat. Strătilă a fost cel mai cîştigat: întîi l-a lovit cu cotul în figură pe Nicoară, apoi l-a călcat pe gleznă pe Peralta. În ambele situaţii a scăpat fără „galben”! “

    CFR-Sibiu 12 mai 2012

    link

    „Centralul” Cristian Buşi a luat o decizie greşită în minutul 77. El l-a eliminat pe Ronny, acordîndu-i cel de-al doilea cartonaş galben pentru o simulare în careu. Reluările Digisport au arătat însă că, deşi în respectiva fază nu se impunea penalty, cartonaşul a fost o pedeapsă disproporţionată.”

    Apreciază

    • Nu ma gandesc la o neglijenta sau rea-intentie din partea gsp, tre’ sa fie vorba de o problema tehnica. S-o fi blocat contorul la 5 pe afisajul contra, am patit si eu asa ceva la contorul de apa.

      Apreciază

    • Eu inca mai caut singurul desfasurator al greselilor de arbitraj oferit de catre GSP. Se intampla inainte de februarie, asta e sigur si acolo apareau chestiuni ridicole, precum faza de la Tg. Mures, cu eliminarea lui Hallison, in min. 86, la scorul de 2-0 pt CFR. Hallison avea galben, suteaza nervos in minge dupa ce jocul era oprit, trage cu putere in banca noastra de rezerve. Ia al doilea cartonas galben si rosu. Ei bine, faza asta apare intre cele 18! De asta imi doresc atat de mult sa vad clar toate erorile pro-CFR, incluzand aici si problema de la U-CFR, ca sa se traga linie si sa se spuna „CFR e mana in mana cu arbitrii” (ca si cum pe croat noi l-am fi delegat la meci). Eu am dat deja Vedeti daca puteti gasi careva acel articol, eu in 20 de minute de cautare inca nu l-am putut gasi. Dupa ce vom da de el ne vom distra strasnic. 🙂

      Apreciază

    • am dat copy paste la discutia mea cu Remu Raureanu(cel care a scris articolul cu „15-5”..la un moment dat chiar am crezut ca imi va trimite ca o sa avem greselile…eu zic sa-i scrieti si voi…

      Szigethi Szabolcs

      *

      cu tot respectul te rog sa mi le insiri greselile pro-anti cfr..cele 15-5..iti multumesc

      #
      Raureanu Ionut Remus
      April 19
      Raureanu Ionut Remus

      *

      N am acces de acasa la reteaua din redactie, dar maine dupa amiaza iti trimit lista greselilor si a meciurilor

      #
      Szigethi Szabolcs
      April 23
      Szigethi Szabolcs

      *

      salut..scuze, insa nu mi le-ai trimis lista inca..

      #
      Szigethi Szabolcs
      May 2
      Szigethi Szabolcs

      *

      cu tot respectul inca mai astept lista greselilor

      #
      Szigethi Szabolcs
      May 3
      Szigethi Szabolcs

      *

      still waiting!

      #
      Szigethi Szabolcs
      May 6
      Szigethi Szabolcs

      *

      ai cam uitat sa-mi trimiti lista!!!

      Szigethi Szabolcs
      May 20
      Szigethi Szabolcs

      chiar nu inteleg de ce mi-ai promis ca-mi trimit greselile si dupa aia n-o mai faci!!! sa postezi zilnic in ziar ai putut!!!ori mi le trimiti ori da-mi voie sa nu te cred ca ai zis adevarul!!!!o zi buna!!!

      Apreciază

    • Publicul „comentator” de pe site-urile gsp si prosport are in cel mai bun caz un IQ indoielnic. Este un nonsens sa ai dispute cu indivizi carora le curge scuipat din gura si nu sunt in stare sa formuleze o propozitie logica.
      Pentru acestia sunt si asa numitele „analize” cu greseli de arbitraj. La TV auzi doar vorbindu-se generic „stie toata lumea ca CFR e cea mai ajutata echipa” (Multescu, Zotta), dar nu se ofera nici o dovada.
      Traim zile in care informarea corecta nu mai este considerata o valoare, acum trebuie doar sa vinzi, sa faci show. Din pacate cel mai bine se vinde ceea ce este senzational si superficial.

      Apreciază

      • Depinde ce intelegi prin dispute, Alin. Ofer o prima replica argumentata, apoi cand vad ca se revine cu aceeasi placa nu fac decat sa-l ajut pe asa-zisul interlocutor sa-si dea arama pe fata, sa vedem exact de la cine vin acuzele si cat de nefundamentate sunt. Buzarin spunea ca asta e tara in care nimeni nu se apara cu argumente. Ei bine, ceea ce fac, dupa ce ofer o runda de argumente este sa las a se vedea ca acuzarea nu are absolut nicio urma de argumentatie si ratiune.

        Apreciază

        • E adevarat ca ajung sa se descalifice singuri, dar de ce sa le acorzi 1 min de atentie? Buzarin e un ipocrit superfrustrat din cauza CFR-ului, generalitatile lui nu reprezinta nimic. In caz concret – pt el greseala lui Majernik de la Brasov la golul lui Kapetanos era un argument ca meciul a fost blat.

          Apreciază

    • Caline, din fotografie se vede clar ca Wesley nu-i in off-side. Daca aceasta este faza incriminata de Papusoiu, atunci are dreptate in a spune ca s-a gresit impotriva Vasluiului.

      Apreciază

        • Nu stiu exact ce spune regulamentul, insa am vazut pina acuma zeci, daca nu sute de analize in Germania, iar in toate situatiile referintele luate in considerare pentru a judeca distanta de linia portii au fost picioarele (fundasului respectiv atacantului) care ating pamintul. S-a luat aceasta decizie pentru ca altfel se ajungea la celebra „fanta de lumina” a cooperativei.

          Apreciază

          • în schimb, eu știu exact ce spune regulamentul 🙂

            In the context of Law 11 – Offside, the following defi nitions apply:
            • “nearer to his opponents’ goal line” means that any part of a player’s head,
            body or feet is nearer to his opponents’ goal line than both the ball and the
            second-last opponent. The arms are not included in this definition.

            traducere: „mai apropiat de linia porții adverse” înseamnă că oricare parte a capului, trupului sau picioarelor este mai apropiată […]
            iar aici e vorba de capul lui Wesley.

            Apreciază

    • Parca era vorba ca se aduc titulari! Sau rezervele de la altii ajung titulari la CFR?
      In afara de zvonul Lobont nu prea se aude de jucatori care sa poata face fata in preliminariile CL. Eu sper ca vor fi transferuri din strainatate, altfel mai bine ne bazam pe cei existenti, ei au muncit si au castigat titlul.

      Apreciază

      • Mie Grigorie imi pare un tip cu personalitate in teren si cu realizari pe masura…….urmareste-i golurile si vei vedea despre ce spun.

        Apreciază

        • In statistica apare cu 3 goluri in acest sezon, deci nu a rupt gura tirgului. El este un jucator bun pentru campionatul nostru, nu zic nu, insa pentru a forta intrarea in CL CFR are nevoie de ceva mai bun decit rezerva lui Surdu. Mai bine sa aduca un jucator de la echipa a doua, macar acesta va minca terenul cind va fi bagat in seama.

          Apreciază

  17. Mi se pare foarte important sa aratam raportul real al greselilor pro-contra CFR in acest campionat.
    Mai sus se facea referire la niste greseli contra CFR aparute in presa dar neluate in calcul…….doar ca nu toate greselile sunt aratate in cronica!La partida cu Chiajna se spunea ca un gol a Chiajnei a fost din ofsaid dar nu ca Muri a fost eliminat dupa o simulare.La meciul cu Vaslui penalty la Hora,in meciul tur penalty la Weldon.La meciul cu Steaua din tur Muri eliminat dupa ce in aceeasi faza este faultat de 2 ori.
    Ce nu stim care faze au fost contabilizate ca si greseli pro CFR……pentru ca la vremea respectiva se spunea de ex. galben la Sougou la 11m cu Vaslui de acasa,ca pe urma din alt unghi sa se vada corectitudinea masurii arbitrului.
    Cred ca ar trbui sa facem un efort(precum cel din campionatul trecut cu analiza lui Albu) si sa clarificam cat mai urgent toate murdariile celor de la gsp si prosport…….

    Apreciază

    • Vreau sa precizez ca greselile care le-am trecut acolo, sunt numai din perioada 18 aprile-22 mai si numai cele semnalate de gsp.ro..normal ca trebuia sa treaca si eliminare lui Muri la meciul cu chiajna, 2 cartonase rosii pentru cei de la Brasov, un cartonas rosu pentru Ceahlaul si un cartonas rosu pentru Sandulescu lameciul cu Mioveni…insa chiar si asa pentru ei 5+7=5… Sa nu mai zicem ca si acel 5 de dinainte de 18 aprilie este defapt un minim10…deci trebuia sa fie cel putin 17 greseli contra, iar cele 18 pro nu am cum sa le comentez ca nu stiu care sunt ele!

      Apreciază

  18. In timp ce voi analizati greselile de arbitraj, ne parvine din sursa cea mai sigura primul mare transfer realizat, si anume stefan grigorie, un emil dica II . Asta da transfer, se inscrie in vestile bune transmise da Calin Cocora … Iar in poarta in locul lui Beto se pare Dani Coman, care a aratat si in finala Cupei ce maret portar e … Si cred ca l-au luat si pe vranjes si spre norocul nostru s-a intors si edimar … Pt ca am luat titlul, chiar suntem blestemati ?!

    Apreciază

    • Ideea era sa avem 4-5 jucatori peste titularii din echipa. Din ce vad, cel mai usor se rezolva transferurile liber de contract. La fel au fost la vremea lor si Kapetanos si Maftei (ultimul a rezolvat cu un singur gol un intreg campionat). Deocamdata e bine sa se ia chilipirurile, e nevoie si de astfel de jucatori desi, daca ar fi fost dupa mine, primul pe care l-as fi dorit ar fi fost Axente de la Timisoara. Haideti sa vedem ce urmeaza…Coman este mult sub Beto. Era o vreme cand era la nivelul lui Lobont, dar au trecut prea multi ani de-atunci. Sa vedem insa ce urmeaza… Transferurile pe bani grei se fac mult mai incet, trebuie negociere serioasa acolo. Nu putem sa vorbim doar dupa o saptamana de nicio politica de transferuri, mai ales ca ai nostri aduc intotdeauna preponderent din afara. Sa vedem asadar cu ce vine Muresan in valize..

      Apreciază

      • Maftei nu a venit liber. Pentru el s-au platit 500000 dupa unele surse, 400000 dupa altele. La momentul acela am considerat ca s-a platit mult pentru caliatatea si varsta lui. Acum, daca ma iau dupa greselile facute aproape in fiecare meci, zic la fel, daca judec dupa golul marcat cu Vointa, spun ca a meritat toti banii.

        Apreciază

        • Trecand peste golul dat cu vointa, Maftei mi se pare genul de jucator care vine si isi impinge colegii in fata. Are forta de a „trage” echipa dupa el atunci cand e bai. El si Muresan mi se par singurii in acest moment la noi care au puterea asta. Si din acest motiv cred ca i se pot ierta unele greseli (cu conditia sa nu fie fatale :D).

          Apreciază

  19. Ce imi place mie cum corul contestatarilor incet,incet isi iteste capul de sub tacerea cu care s-au acoperit de o vreme incoace 🙂 Si as face pariu cu oricine (07 ! esti pe receptie?) ca nu vor mai trece nici doua saptamani de azi inainte si ne vom reintalni cu cuvintele : felcer,chelu…conducere de tot rahatul s.a.m.d…:) Ei,ei….

    Apreciază

  20. Tie iti place sa te imbeti cu apa rece!Tu chiar crezi ca i-a crescut par la Arpi pe cap de cand am luat titlul?
    Ne mai bagam si noi in seama …..sa stie lumea ca eczistam

    Apreciază

  21. In fata stadionului,dupa meci, a iesit o masina de la prosport, pe care toata lumea ce astepta autocarul cu jucatorii, a scuipato si au dat cu picioarele in ea, asa trebuia sa faca si conducerea pe stadion cu miticii aia.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.