Egalul mahmurilor. [CFR Cluj – Steaua București 1-1]


Un meci cu tribunele pline. Un meci care, fără eroismul de pe Cluj Arena, ar fi putut fi unul trăit la intensitate maximă, trăit cu sufletul la gură, așa cum se trăiește un meci decisiv. A fost în schimb unul în care pentru Steaua mai erau de 2 bani speranță, iar pentru ai noștri toreadori o obligație, obligația care i-a scos pentru 90 de minute din euforie și mahmureală. Cu sudoare, cu mai mult sau mai puțin talent, plini de onestitate, generoși în dăruire, cu mare disponibilitate la efort, ei, eroii noștri, au făcut ca acest meci să fie unul la care toată suflarea ceferistă să trăiască bucuria celui de al treilea titlu. Ne-au dăruit fericire în loc de încrâncenare și pentru asta merită să le mulțumim, să le iertăm orice stângacie din acest meci. Acesta e și motivul pentru care n-am să vorbesc despre nici o greșeală, despre nici o reușită.

Poate acesta ar fi cel mai bun meci contra Stelei, de la primul titlu încoace. Un meci în care Steaua nu a avut ocazii, un meci în care roș-albaștrii nu au avut nici o ocazie de gol, dar au înscris dintr-un penalty la fel de clar precum cel acordat la duelul Szukala-Kapetanos. Ai noștri n-au avut claritate în fața porții, n-au avut concentrare câtă și-ar fi dorit, dar cine o poate avea în astfel de condiții? Vișiniii noștri au controlat meciul de la început la sfârșit, au subordonat Steaua, chiar dacă nu autoritar. În paranteză fie spus, am fost stupefiat să aflu că Stoichiță mai și credea că ar fi meritat victoria. Ce să meriți, domnule, când ai dat un gol dintr-un penalty întâmplător, iar în rest nu l-ai pus pe Stăncioiu să facă vreun plonjon? Nu, domnule Stoichiță, nu meritați nici golul pe care l-ați înscris cu mult, mult noroc, pe mingea  aceea era înscrisă reușita lui Stăncioiu. A fost o minge pe care doar un noroc chior a ajutat-o să intre în poartă.

Un meci surpriză făcut de echipa încropită trimisă de Ando în teren. S-a jucat dezinvolt, s-a făcut cu exactitate faza defensivă și culmea, s-a făcut și presing avansat pentru recuperare rapidă. Cine ar fi crezut că se putea face așa ceva după programul inuman, după meciul cumplit de la Mioveni, după acel titanic consum de energie, după meciul de pe Cluj Arena, după o altă risipă uluitoare de energie care a făcut posibilă revenirea de la 0-2 și mai apoi după noaptea de petrecere? S-a putut și poate că energia a venit din spiritul și mentalitatea de campioni cu care a impregnat vestiarul Ioan Andone. Așa se face că la finele meciului la ocazii putem scrie CFR – Steaua 5-0. După un astfel de joc a venit finalul. Un gol de povestit urmașilor, urmașilor, urmașilor noștri. Il fantazista cu o execuție unicat care uluiește, care poate concura la titlul de golul campionatului. Aproape sigur ne va fi dor de Roberto.

Bucuria tribunelor vine la timpul potrivit, urmează festivitatea de premiere. O festivitate care demonstrează că performanța se obține doar prin seriozitate, management și muncă. Lătratul la TV nu poate aduce mai nimic, poate doar mici rezultate efemere.

Poate de unii dintre jucători ne vom despărți, oricare ar fi aceea le mulțumim, le dorim succese la noile echipe și le vom păstra numele de campioni în sufletele noastre. Le mulțumim celor ce vor rămâne și le spunem că suntem bucuroși să-i știm pentru încă un an în marea familie CFR-istă.

Acum ne bucurăm, ne întărim cu energia pe care ne-o dă izbânda, mai apoi vom relua lupta cu detractorii, vom reveni la frământările care ne ocupă zilele, la gândurile despre cel mai bun transfer, la cea mai bună tactică, la grijile unui nou campionat, la lupta europeană și mai ales la lupta pentru un nou titlu. Cred că e timpul să ne spunem nouă înșine: AVEM DESTIN DE CAMPIONI.

0 comentarii

  1. Dupa ce ne trezim , ar cam trebui sa analizam campionatul asta. Am avut un noroc chior. Ne trebuie jucatori pe toate posturile! Norocul nostru e ca celelalte echipe au fost mai inconstante ca noi.Sa nu ne imbatam cu apa rece . Bravo CFR!

    Apreciază

  2. Am jucat nesperat de frumos, tinand cont ca am jucat cu rezervele, intrun meci fara miza. De acum trebuie sa analizam ce-a fost si ce poate fi in continuare. Avem nevoie de multe si valoroase completari ale lotului. Evident si de despartiri.

    Apreciază

  3. in acest ultim meci sa vazut ca jucam fara presiune, de aici si jocul mult mai frumos ca in precedentele, unde conta rezultatul mai presus de toate. Mi-ar placea daca din sezonul viitor toate partidele sa le abordam in acest fel, si daca de la inceput reusim aceasta abordare avem sansa ca CFR sa joace un fotbal frumos. In rest felicitari echipei, au aratat ca merita sa fim langa ei si cand prind o zi mai proasta, nu ca la primul meci nereusit sa-i contestam. In ultimele meciuri m-ia placut foarte mult daruirea jucatorilor, si ca nu sa-u predat pana cand arbitrul nu a fluierat sfarsitul. Daca reusim sa mentinem aceasta mentalitate avem sansa sa schimbam un pic istoria si sa devenim campioni doi ani consecutivi. Stiu sunt un pic cam optimist, dar daca se fac investitii cu cap pe posturile care sunt deficitare, si se pastreaza jucatorii de valoare, putem ajunge in grupe, si la anul sa ne incoronam din nou campioni. Din punct de vedere al posibilitatii de a juca in CL, jucatorii gen Sougou, Beto, Camora, si toti ceilalti care au iesit mai mult in evidenta(scuze ca nu exemplific) ar fi mai usor de convins sa ramana la noi. Iar clubul dupa jocuri excelente in Europa, poate scoate un profit si mai mare pe seama lor.(ar fi un castig si pentru ei, si pentru noi), dar desigur asta depinde si de jcurile prestate. Inca o data multumesc echipei, si le urez o vacanta placuta.
    Multumesc si conducerii, carora le urez o campanie de transferuri reusita, cu jucatori de valoare cu care sa dam de pamant anul viitor cu toti, si sa facem si o figura buna in Europa.

    Apreciază

  4. Ok, am mers in spatele autocarului ala, am dus-o pe fiica-mea in spate, am cantat de am ragusit, din gruia pana la Astoria. Si acolo ne-au lasat cu ochii in soare (stele). Unde s-au dus toti? Ce drac s-a intamplat?

    Apreciază

    • Am inteles ca au fost ceva incidente cu niste primate din galeria lui u si din cauza asta autocarul si-a schimbat itinerariul.Eu am fost in piata unde a venit Cadu,Camora si coreeanu ala de la echipa a doua.S-a scandat putin,s-au facut cateva poze la statuie,apoi s-au urcat in masina condusa de Camora si dusi au fost.Daca cineva stie mai multe ar fi bine sa dea detalii sa stim si noi ce s-a intamplat.

      Apreciază

  5. Eu pentru sezonul viitor as vrea trei schimbari majore: 1. accederea in primavare europeana(asta tinand cont de prezentele anterioare unde am aratat ca se poate, dar ne-am innecat la mal, dupa cateva jocuri bune, presiunea si-a facut efectul si jucatorii sa-u pierdut, odata cu calificarea), 2. schmbari in politica de marketing a clubului(aici suntem deficitari, mai ales la promovarea echipei, de care in acest moment se ocupa Porumboiu, nococul nostru este ca se face din ce in ce mai penibil,si ca la o echipa mare ar trebui sa existe o relatie foarte buna intre club si suporteri, care mai lasa de dorit), 3. sa castigam inca un titlu , de ca sa fim nevoiti sa asteptam pana in 2014.

    Apreciază

  6. Mi-a placut meciul, mi-au placut tribunele (mai putin urarile de UE adresate Stelei), mi-a placut arbitrajul. Am mai luat un titlu, cum procedam? Ne trebuie citiva jucatori care sa acopere posturile cu bube: fundas dreapta (urgent, Lionn este doar o gluma a naturii), mijlocas ofensiv (Rui Pedro poate, dar ii mai trebuie un pic de experienta), mijlocas dreapta performant, portar (Beto?). In loc de PS: penaltyul a fost corect acordat, chiar daca Nikolici a exagerat contactul: doi ceferisti au pus mina bine pe el, inutil (la 15 metri de poarta chiar ca nu era periculos stelistul). daca se rezuma doar unul, neamtul nu fluiera nimic.

    Apreciază

    • bine, arbitrul e neamț, nemții au anumite prejudecăți privind românii… când a văzut fundașii cu mâinile pe Nikolici, a crezut că vor să-i fure portofelul.

      Apreciază

      • 🙂 In sfarsit am inteles de ce s-a acordat, la fel si la Kape la duelul cu Szukala, cu toate ca dupa mai multe reluari, am constatat fara dubiu ca neamtul a avut mana mai grea si grecul si-a dat seama mai bine ca-i umbla la buzunare. Una peste alta muntenegreanul merita si el rasplatit pentru iscusitul sau plonjon artificial pe spate.

        Apreciază

  7. Cfr_Atlanta, levente, ulise3223, GRadu, promisiuni sunt. In interviul din gsp Andone chiar spune ca se doreste primavara europeana. Paszkany se fereste de promisiuni dar lasa sa se inteleaga ca are obiective europene, ca ar vrea sa iasa din grupe. Cert vor aparea jucatori pe posturile deficitare si cert peste cea ce avem, mai slabi decat Lion e greu sa aduci. Andone l-ar vrea pe Lobont, Paszkany, nu, probabil ca inca se mai discutape tema asta, dar cu siguranta cateva tinte ferme sunt, le vom afla intr-o saptamana, doua.

    Apreciază

    • Da, promisiuni sint. Insa Arpi vrea sa faca bani din CFR, sau macar sa ajunga sa nu mai bage bani in echipa. Cel mai probabil se va merge pe tactica de pina acuma: se vind 1-3 jucatori pe bani frumosi, se aduce pe bani putini o punga de-un leu plina cu jucatori care arata ca au potential de crestere (adica prin vopsire in alb-visiniu le creste cota de piata). Dintre acestia, 10-50% vor confirma iar restul (50-90%) vor fi imprumutati te miri pe unde. Ceea ce conteaza pentru noi este ca procesul de vopsire sa includa si citeva meciuri cistigate in Europa.

      Apreciază

      • Aseara dupa festivitate,la un pahar de vin,un prieten care e la fiecare meci la VIP si mai stie de unde bate vantu’,zicea ca Arpi nu v-a mai tine mult echipa,din cate a auzit.Anul asta sigur se va incerca intrarea in grupele CL,dar pe viitor ar fi tentat sa vanda.Nu mi-a dat multe detalii dar cunoscandu-l si stiind ca nu vorbeste fara el niciodata,m-a pus putin pe ganduri.Ramane de vazut ce se va intampla,poate a fost doar un gand al patronului la un moment dat.

        Apreciază

        • De mult timp Arpi spune ca vrea listarea la bursa a echipei, este dispus si sa cedeze procente din club prin marirea capitalului, nu exista semnale ca doreste sa cedeze integral echipa. Valorile la care se poate discuta sunt destul de mari. Daca va incepe sa mearga pe minus e cert nu va aduce prea multi bani de acasa. Momentan nu trebuie sa avem emotii. Este faza in care Arpi vrea sa creasca valoarea clubului si… mai mult, vrea sa-l faca atractiv ca business, in consecinta trebuie sa ne asteptam la o incercare de a dobandi anvergura europeana.

          Apreciază

        • Nu e o noutate ca Paszkany se gandeste sa o vanda,undeva e si normal in mizerii si razboaie la bagat fotbalul.Dar ce e imbucurator e ca a declarat mai demult ca nu o va lasa pe mana oricui,o va da doar la cineva care cu siguranta va face mai mult decat el.

          Apreciază

          • Sigur nu e uist si nu vorbeste fara el.Vad ca si alti tribunisti mai stiu cate ceva despre gandul acesta al patronului.Nu te intrista Florin,ca poate e doar un gad care nu sa va finaliza.Oricum,am invatat pana la varsta aceasta sa nu ma leg prea tare sufleteste de nimeni si de nimic trecator,ca sa nu fiu dezamagit si mi s-a demonstrat ca este asa.Noi doi stim foarte bine ca acestea nu sunt bucurii care te implinesc deplin,asa ca bee happy.Sa ne traim bucuria titlului si a intalnirii dintre noi si vom vedea ce ne va rezerva viitorul!

            Apreciază

    • Sper sa fie printre tinte si jucatori care pot face diferenta, jucatori de acest gen ar trebui, nu multi ci 3-4 valorosi, un fundas dreapta(sper ca nu e Duarte, nu ar ajunge din timp la lot pentru primul tur preliminar pt CL), un nr 10, extrema stg, un portar, daca nu ramane Beto, acesti jucatori depinzand si de cine pleaca, acestia ar trebui daca nucleul ramane( printre care si Sougou, Cadu, Muresan, …..)

      Apreciază

  8. Nu stiu daca s-a mai scris sau nu, sau daca ar face vreo diferenta sau nu pentru conducere (cateodata aveam impresia ca jorge costa citea ce scria albusibiu la ce mutari facea :)) ), dar ma gandeam ca ar fi interesant un articol in care sa fie propusi jucatori ce ar putea face parte din campania de achizitii. Stiu ca poate e cam tarziu, dar ar fi bine sa avem o analiza la rece. Ce jucatori ar trebui sa ramana, cine ar trebui sa plece, propuneri pentru cine ar trebui adus.

    Apreciază

  9. @Florin Matei, Dantesc reprosa la articolul precedent(Cadu razbunat) faptul ca in comentarii s-a discutat despre posibile incidente provocate de fanii lui U Cluj. Autocarul a disparut intrucat era asteptat de fani U. In Piata Unirii pregatisera o incaierare. Pe traseu au avut loc altervcatii. Au fost incidente in mai multe locuri. Din acest motiv consider absolut laudabila aparitia lui Cadu si Camora in piata. Capitanul nu si-a uitat fanii.

    Apreciază

    • Daca stiti mai multe despre incidentele cu primatele de la u,v-as ruga sa scrieti sa stim si noi ce s-a intamplat.La intalnirea cu Cadu in piata am fost si eu,am scris mai inainte despre asta.

      Apreciază

    • Piata ,traseul a fost impanzit de forte de ordine si daca au fost ceva „n-isti” prin zona nu s-au manifestat date fiind motivele pe care le-am spus mai inainte. A fost un singur incident izolat cel redat de presa in care pinguinii si-au aratat limitele aruncand cateva pietre si-apoi tulind-o de la fata locului. In rest liniste si pace ,autocarul nu a mai ajuns dar motivele nu le stie nimeni intr-un mod clar .

      Apreciază

  10. Apai, dupa ce am vazut si mai ales citit in ultima vreme, singura solutie este ca Tzeferu sa dea in judecata pe tov. Papushoi si din milionul obtinut sa ia un jucator care sa-si bata joc de berbeci si de vaci…..
    Rusine, Rumunia!!!

    Apreciază

  11. Asa cum scria presa locala aseara, unul din motivele posibile pentru care autocarul nu a ajuns in centru sunt firele prea joase de pe toate strazile si care riscau sa-i electrocuteze pe jucatori.

    Apreciază

  12. Sincer eu nu am vazut nici un fel de altercatie. Dar mi-a spus un prieten ce lucreaza la „fortele de ordine” ca au fost vreo 7 u-isti dusi la sectie pentru ca au aruncat cu pietre.

    Apreciază

  13. Ieri au fost niste mici incidente din care uistii au iesit destul de sifonati. Unul probabil o sa trebuiasca sa mearga la dentist sa isi refaca dantura in timp ce altii fugeau de noi la sanatoasa prin skate park. Nu cred ca o sa mai apara aia curand cand ne bucuram noi prin centru.

    Apreciază

  14. Am ajuns ca in loc sa vorbim de joc de titlu sa vorbim de mizeria Clujului deversata ca dintr-o latrina pe strazi.
    AU fost, din informatiile pe care le am, programate de U-isti incidente in mai multe locuri. Jandarmii si-au facut datoria, chiar daca uneori cu exces de zel si chiar daca au avut de suferit uneori si persoane nevinovate.
    Ar trebui sa vorbim despre jucatorii nostri despre cei care raman despre cei de care ne vom desparti probabil, despre cei pe care i-am dori sa vina.

    Apreciază

    • Pe langa Beto vor pleca sigur De Zerbi si Peralta aflat la final de contract,dar cu siguranta vor mai fi si altii.Despre cei care vor veni e greu sa vorbim,pentru ca de regula noi nu prea transferam de pe piata interna.Vor fi adusi,ca si in campaniile precedente,jucatori necunoscuti,pe bani putini din care unii vor confirma.Despre cine ne-am dori sa vina nu prea are rost sa vorbim,pentru ca oricum nu intereseaza pe nimeni,asta daca nu vrem doar sa facem „conversatie”.

      Apreciază

      • Beto, Nuno Claro, Peralta, De Zerbi sunt plecati deja. Incert Lionn, Bastos, Rada si Diogo pentru ei se cauta solutii si, in plus depind de eventualele sosiri. Discutii sunt pentru Sougou(aproape plecat, doar participarea in liga l-ar putea opri) si pentru Camora, la el inteleg ca oferta e mica. La Vranjes situatia depinde de sosiri. Raman sigur, Stancioiu, Panin, Cadu, Muresan, Celestino, Rui Pedro, Godemeche, Kapetanos, L. Ganea, Ronny, Sare, Hora si Maftei. Se intorc Batin si Bus. Batin va fi ori vandut ori imprumutat.

        Apreciază

        • Beto pleaca, e nevoie de 2 portari (ca Minca si Stancioiu sunt ambii varza).
          Lionn e subtire, idem Diogo, Panin e erodat de varsta, nici Piccolo nu m-a convins pe deplin. Iar Nicoara nu e fundas stanga. Sunt necesari: 2 fundasi dreapta, unul stanga si eventual inca unul central (fie de mare valoare, fie de perspectiva).
          Celestino si Godemeche nu m-au convins. Peralta pleaca datorita limitelor fizice si a varstei. Muresan si Sare au convins. E nevoie de 2 mijlocasi centrali de mare valoare si tehnicitate.
          Mijlocasi laterali nu prea avem: Hora pastrat inca, Vranjes in dubiu, Bastos eu zic ca out, Nicoara sa ramana, iar Sougou e mai degraba extrema sau al doilea varf. Iar Ronny e acceptabil ca extrema sau varf impins. Prin urmare avem nevoie de 2 mijlocasi laterali si promovarea lui Kim.
          Mijlocas ofensiv: De Zerbi e out, Rui Pedro merita pastrat. In functie de sistem e nevoie de unul sau doi jucatori aici (4-4-2 sau 4-2-3-1).
          In fata e nevoie de un varf si mai bun (la care sa fie rezerva Kapetanos sau Ronny).
          Cam multe necunoscute pentru a face o echipa competitiva care sa acceada in grupele Champions League!

          Apreciază

  15. care-i faza cu vanzarea ? eu sper ca daca va fi sa fie asa ceva sa fie cineva sau un grup potent dpdv financiar si care sa aduca profesionisti la echipa(echiap a 2a, prima echipa, scouteri, relatia cu suporterii). momentan mi-e frica ca cfr nu rezista fara pascani. momentan. voi ce ziceti ?

    Apreciază

    • La ”Transilvania Live” tocmai a spus că încă nu s-a săturat de fotbal (probabil nici de CFR). Nu cred că renunță la CFR în sezonul care vine. Chiar dacă s-ar fi plictisit de atâtea trofee interne, sunt sigur că mai încearcă o dată să dea lovitura în Champions League (dacă CFR ajunge în grupe).

      Apreciază

      • asta cred si eu. si, in plus, vinzi cand e cota buna de piata. totusi, intrebarea care ma framanta si care va framanta si pe voi, sunt convins, e cand va putea cfrul sa fie ok fara pascani. parca mai trebuei sa crestem, mai ales ca nr de sustinatori. si sustinatori activi, ma refer. voi ce ziceti ?

        Apreciază

  16. Primul obiectiv urmarit la vanzare, care nu e una integrala, nu e ceea ce lasa Copos sau Gigi a se intelege prin vanzare, ci o majorare de capital. Intentia este de vinde dupa listarea la bursa sau o vanzare inainte de listare(un pre IPO pentru cei cu informatii in domeniu). Acesta a fost planul initial si nu am amflat ca s-ar fi renuntat la el. Cand spun initial ma gandesc la momentul in care au inceput investitiile masive. Asta presupune ca practic pentru un pre IPO exista doua cai Vanzarea unei parti din capitalul existent, sau vanzarea unei parti care de fapt reprezinta total sau parte dintr-o majorare de capital. Daca se opteaza pentru a doua cale se dechide calea de a vinde si cote din capitalul existent probabil la preturi mai bune. In acest moment, pentru a avea o vanzare profitabila, Arpi este nevoit sa intareasca brandul, sa faca figura frumoasa in Europa. Era sa uit nu se doreste listarea pe bursa de la Bucuresti. Operatiunea daca se va face se va face probabil pe Bursa de la Frankfurt. In consecinta se cuvine sa stam linistiti, mai ales ca pretul de vanzare pe loc este cifrat la minim 70000000euro. Cine da suma asta sigur va investi mai departe serios in echipa.

    Apreciază

    • Amin! Doamne ajuta! 🙂 mai baieti, eu imi doresc sa ajung ziua cand cfrul sa nu mai depinda de nimeni, sa fie u nbrand puternic. in aceasta idee si pt campionatul viitor cum putem noi sa ajutam echipa? materiale promotionale nu prea sunt si alea care sunt, sunt de toata jena, sa ma iertati ca sunt asa direct. abonamente, ce altceva putem face. cei care sunt prin alte tari cum ar putea sprijini echipa? sunt unii care ar vrea sa participe cu ceva bani, sa cumpere 1-2 abonamente pt niste copii care nu-si permit. alte idei ??? haideti sa ne unim si sa miscam si mai departe lucrurile, ati vazut ca se poate pornind tribuna. sunt convins ca putem forma un grup puternic si de mare calitate! hai CFR !

      Apreciază

  17. Salut, sînt un suporter al CFR-lui din Fr, weekendul asta vin la Cluj pt. o sâptâmînâ, daca este vreo activitate sau întîlnire a suporterilor mi-ar face plâcere sâ particip si sâ cunosc eventual si pe unii dintre „activistii” de la Tribuna CFR. Mail meu este : lucian_lung@yahoo.fr
    Merci

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.