Potopul


… Şi Dumnezeului Fotbalului, văzând la câte ticăloşenii şi răutare se dedau prostcreaţii lui din România, i-a părut rău şi a decis să distrugă tot ceea ce crease până atunci. Căci era prea mult urât în lumea fotbalului! O plămădise frumoasă, plină de bucurie, de seninătate, de spectacol, dar oamenii o transformaseră într-o cloacă de păcate, de fariseism, invidie, lene, uneltiri şi unelte, zei falşi şi preacurvie media. Iar cea mai bună metodă de a curăţa întreaga lume era de a spăla pe dată totul, de a trimite apă mare să înece supărările şi bucuriile abjecte, toate vorbele de pizmă şi ocară.

Dar Dumnezeul Fotbalului prinsese drag de CFR, cel care părea singurul mai drept şi harnic, mai cinstit şi mai încrezător în menirea sa. Cel care nu ducea ofrande adversarilor, ci încerca, atât cât putea, să fie demn şi onest cu toate cele ce erau plăcute ochiului şi urechii. Iar atunci a pogorât har norocos asupra CFR-ului, l-a avertizat: „Fă-ţi o echipă mare, de 24 de jucători valizi, care să te ajute să treci peste grelele clipe ce am să le dau. Nu dispera şi nu-ţi pierde credinţa şi priveşte doar înainte, doar la ceea ce ai de făcut. Strânge puncte albe pentru zilele negre, ia cu tine atât cât poţi, câte o specie din tot ce înseamnă fotbal: din pase, centrări, şuturi şi încearcă să supravieţuieşti grelelor zile ce au să vină”.

Iar CFR s-a apucat să lucreze smerit, în vreme ce toţi ceilalţi chefuiau, se destrăbălau vizual în lumea sortită pieirii. Cu trudă multă şi muncă grea şi urâtă reuşea să reziste, iar când nevoia era mai mare venea şi ajutorul divin. Un tunet în noapte în ţara bucureştenilor, sau un fulger mafteian, în ultima clipă, când toate corăbiile îi păreau scufundate. În vremea asta, ceilalţi urzeau împotriva CFR-ului, pregăteau planuri mârşave cu care să-l atragă şi pe el pe calea pieirii lor. Trimiseră năpârci otrăvite cu clopoţei în formă de U să-l slăbească, să-l ispitească în păcat şi să-l nimicească, dar cu tot veninul lor revărsat în cascadă nu reuşiră să-l murdărească şi să-l pună la pământ.

Iar când în cele din urmă a început ploaia cea mare, tot ei s-au bucurat, crezând că soarta le surâde în sfârşit lor, că CFR-ul se va scufunda primul, că se va îneca de la mal. Se bucurară teribil când apele au început să crească şi să acopere terenul, ba chiar trimiseră un spirit al răului lor să se întrupeze în judecătorul acelor momente, să ceară CFR-ului minuni precum mersul pe apă. Dar cel drept nu şi-a pierdut cumpătul, a crezut chiar şi în acele momente. Şi, ca prin miracol, a rezistat neîntrerupt deasupra apei, în timp ce ţara întreagă se scufunda în deznădejdea şi disperarea celui care nu va mai răzbi. Se înecau turme întregi, se înăbuşeau culturi şi mai ales subculturi, cerneala de presă se prefăcea în ceea ce era de fapt – apă chioară, toţi cei care, atâta vreme clevetiseră se duceau acum la fund. Iar CFR-ul rezista! Aşa cum parcă niciodată n-o mai făcuse! 90 de minute, de clipe cu ploaie teribilă, neîncetată, a suportat jgeaburile cerului, a avut încredere în calea sa cea bună şi a putut privi senin la final în marea ce se revărsa pe teren. Potopului de apă, el i-a răspuns cu un Potop de goluri. Mării urii el i-a replicat ca o Mare Echipă. Iar când, în sfârşit, urgia s-a sfârşit, porumbelul vasluian n-a mai avut altceva de făcut decât să închidă ciocul şi să-i aducă în el ramura de măslin.

Supravieţuise grelei încercări, iar acum toată lumea era doar a lui şi a celor ce-l urmau cu sfinţenie pretutindeni. Căci nu era chip mai frumos decât eroismul celor ce răbdaseră atâta amar şi atâta vreme. Când apele s-au retras şi s-a luminat cadrul televiziunii doar CFR-ul stătea în picioare. Îi pusese potopul pe topul clasamentului. Singur şi învingător, căci injusteţea oamenilor nu poate izbândi niciodată!

Apă şi cizmele federale

Da, am supravieţuit potopului! Şi nu doar că am scăpat teferi, dar am făcut-o în cel mai semeţ fel posibil! Am sfidat una dintre ultimele nedreptăţi ce ni se puteau face şi am făcut asta în stil de mare echipă, chiar dacă eram atacaţi din toate părţile!

Ce s-a întâmplat la Mioveni este cea mai mare inechitate ce ni se putea face! Niciodată, nicicum, un arbitru corect nu ar fi permis disputarea unui meci de fotbal într-o astfel de orezărie! Robert Dumitru s-a încăpăţânat să judece după litera regulamentului, cică doar mai puţin de un sfert din teren era sub apă – probabil este specialist hidrolog, altfel nu ştiu cum calculase. Sunt sigur că dacă Regulamentul „ar fi văzut” un asemenea teren şi-ar fi schimbat viziunea. Nici în divizia judeţeană nu s-ar fi jucat în astfel de condiţii! Ceea ce s-a petrecut aseară este o mare sfidare la adresa CFR-ului, una deloc inocentă. Era felul prin care adversarii noştri îşi frecau mâinile de bucurie: „Ce le-am potrivit-o ăstora de la CFR! Şi-aşa Mioveniul nu mai ştie decât să se apere, acum avem şanţuri cu apă în faţa redutei, e un teren pe care chiar nu se poate marca decât la polo. Va fi un 0-0 perfect pentru noi!” Nu există altă justificare pentru faptul că s-a dat drumul unei partide într-o asemenea fermă piscicolă. Imaginile acestui meci ar trebui să facă înconjurul lumii, ne-ar plasa în lumea a IV-a a fotbalului sau ar atrage investitori chinezi, dornici să cultive câte ceva în zona Mioveniului. Duşmănia oficialilor a fost evidentă, a fost o decizie cu direcţie a cărei victimă se vroia în mod clar CFR-ul. Decât să se joace ca ieri, se putea amâna meciul 24 de ori, cu orice consecinţe pentru noi. Mai bine 3 meciuri în 100 de ore, dar cu şanse, decât un eventual naufragiu la Mioveni!

A fost altfel, am înfruntat decizia şi, astfel, un imens merit ne revine nouă pentru victorie, mai ales în aceste condiţii. Ai noştri au demonstrat o putere herculiană de a răsturna încă o muncă a acestei hidre ce ne vrea cu orice preţ învinşi. Hotărârea şi intransigenţa lui Robert Dumitru de a arunca echipele pe un astfel de teren este criminală. Se putea solda cu foarte multe accidentări (nu că n-ar fi fost câteva), se putea lăsa cu mulţi nervi (o intrare mai avântată sau neputinţa de a juca fotbal fiind cauze), se putea lăsa cu un scandal monstru. În piscina de la Mioveni, CFR-ul a transformat eventualele valize în balize, a înfruntat naturile şi geamandurile şi a făcut debarcader de lider.

Scorul final este glorios pentru noi şi ucigător pentru contestatari. CFR-ul a arătat că poate face spectacol, că are forţă cel puţin cât Vasluiul. Şi în ce condiţii! Totuşi, eu zic să lăsăm scorul în cârca celor ce ne antipatizează. Este uleiul de ricin perfect pentru organismele lor! Din punctul meu de vedere, scorul nu ar trebui să ne preocupe pe noi. Am avut mult noroc că s-a dat, exact când a trebuit primul gol, că s-a oprit mingea în baltă şi a alunecat portarul advers la ţanc la golul doi, că am avut un vapor de mare tonaj precum Kapetanos pe teren şi că până la pauză totul era rezolvat. Să ne amintim doar că în prima repriză s-a tras de 3 ori pe poartă şi au rezultat 3 goluri! Am scăpat ca prin minune de ceea ce ni s-a pregătit. Evident, nimeni nu ne-a aranjat ploaia, doar a profitat la maximum de ea! Cred că niciunul dintre noi, văzând spaţiul de joc nu-şi imagina că putem da mai mult de un gol în astfel de condiţii. De fapt, cine marca primul gol la Mioveni avea toate şansele din lume să câştige partida. Am avut deci imens noroc că am înscris la prima ocazie (şi încă după ce fază-şnur!) şi că până să se dezmeticească adversarii era deja 2-0! De-acolo totul a devenit uşor, oponenţii au prins apă la genunchi şi la creieri (după ce intrări a avut, mai ales Săndulescu). Dar dacă nu marcam până la pauză? Vai nouă! Pentru mine nu scorul acestui meci contează, ci acele momente de aur, acele minute 28 şi 29, atunci au venit loviturile de graţie. Ceea ce a urmat a fost doar o „broscuţă pe apă” trimisă meşteşugit de Andone: 1-2-3 sărituri şi poate că se putea chiar şi mai mult.

Echipa amfibie

Există însă un câştig public din scor. Meritul de imagine pentru acest 5-0 este imens, într-adevăr. Spectatorul neutru (dacă ar mai exista aşa ceva) a văzut o luptă teribilă în apă, o împingere a  adversarului în poartă, o echipă cu mare forţă şi determinare. Sigur acel privitor nu ia în calcul statura Mioveniului, de formaţie bătută de toată lumea. Au învins-o toţi, de ce nu am fi făcut-o şi noi? Indiferent cât de motivaţi şi de ce sume ar fi avut promise, câtă vreme trebuiau în câteva zile să înveţe să joace ca o echipă, nu aveau nicio altă şansă decât cea pe care CFR-ul le-ar fi făcut-o cadou. Ploaia însă chiar a părut că face imposibilul posibil, a făcut din fotbal o bălăceală incontrolabilă, a fost ca un coşmar pentru noi, pentru lotul pe care-l aveam acum la dispoziţie.

Pe un astfel de teren se folosesc jucătorii puternici. Pe cine aveam noi puternic în atac? Doar pe Kapetanos. El şi atât! Restul doar jucători de fugă, din start dezavantajaţi de condiţiile de la Mioveni. Nu mi-aş fi imaginat că poate Sougou să alerge astfel prin bălţi, că poate zvânta de unul singur o parte de teren. Nu ştiu sigur dacă CFR-ul a vrut să arate acum ca o echipă sau, pur şi simplu, le-a ieşit aşa bine. Cu inima sau cu gândul, jucătorii au fost exact ca o echipă… chiar ca una de înot sincron. Au depăşit şi obstacolul primei reprize, în care argeşenii îşi aleseseră terenul cu mai multă apă, au dublat, au alergat, nu s-au dat în lături de la contacte. În plus, beneficiind şi de precaritatea tactică a adversarului, au făcut ceea ce trebuia: au centrat! N-a mai fost loc de pase pe jos, nici vorbă de pase la Beto (mingea se putea oricând opri în vreo baltă), la depăşiri în viteză era mai greu de driblat balta decât adversarul… Joc de forţă, toate mingile spre Kapetanos sau încercări de a scoate faze fixe, acolo unde puteau urca şi oamenii masivi din spate.

Aşa cum în alte rânduri critic, tot aşa acum trebuie să laud. În primul rând să-l apreciez pe Andone. Priveam lista de titulari şi cea de rezerve; chiar nu mai avea jucători puternici la dispoziţie! A făcut alegerile corecte. Prima, interesantă, titularizarea în bandă, pe dreapta, a lui Nuno Diogo. Mare, puternic, special introdus pentru a fi util la cornere. Pe asta s-a mizat: aruncăm mingea în careu, scoatem cumva faze de poartă, cornere. Doar aşa se putea marca, teoretic. Diogo a făcut astea ba a dat şi un mare bonus: faza şnur de la primul gol a plecat din piciorul său, el a fost cel cu deschiderea pentru Rui Pedro. Bănuiesc că această titularizare a fost făcută chiar la faţa locului, atunci când s-a inspectat terenul!

A doua alegere excelentă a fost Rui Pedro pe centru. Nu pe stânga, acolo unde, aşa cum s-a văzut în atâtea alte cazuri (ultimul, cu Voinţa) portughezul devine ineficient. Pe centru Rui Pedro a fost suficient de bătăios (cum ar fi fost Bastos?), nu a prins faze de poartă, însă a făcut un lucru grozav: a centrat şi a pasat dumnezeieşte! Assist-uri la 3 goluri, asta da, este o mare reuşită pentru un jucător ce cred că îşi făcea bagajele de plecare în vară. Acum ar trebui ca valoarea sa să fie reconsiderată de către club. Sunt acele 2 cornere bătute perfect, nici prea sus nici prea jos, exact acolo unde trebuie pentru a fi transformate în gol, dar asta nu e tot. Pe lângă acelea a mai avut cel puţin încă o centrare excelentă la ratarea lui Godemeche şi, momentul său de aur – primul gol. Plecare după lansarea lui Diogo, o excelentă fază în condiţiile terenului ud şi o centrare cuminte, calmă, ca de fotbal de sală, pe fruntea lui Kapetanos. Acela a fost momentul esenţial al jocului şi pentru asta fie Katepanos, fie Pedro, fie Diogo (la pachet cu Andone, cel care l-a titularizat) merită coroniţa de cel mai bun jucător al partidei. Ar fi însă nedrept să-i desconsiderăm pe ceilalţi. În afară de mici scăpări ale lui Panin şi de ceva lipsă generală de concentrare pe final (scuzabilă, dat fiind scorul) pentru restul, aşa cum stă bine în marile meciuri, toate echipa merită remarcată. Beto a ales perfect şi crampoanele (n-a alunecat nici măcar o dată), dar şi dispoziţia de joc (el parcă nici n-a observat că plouă, atât de sigur a evoluat), Piccolo şi Maftei au arătat că ei ar trebui să fie titularii (chiar dacă la meciul următor revine Cadu), în plus, Maftei a marcat încă un gol, lucru de foarte mare mirare pentru apetitul său ofensiv. Diogo a profitat de faptul că nu avea adversar pe zona lui şi a putut să fie util în faţă, o mişcare foarte inteligentă, CFR-ul dominând aria de bălţi de la mijlocul terenului. Godemeche şi Mureşan au fost ca nişte purificatoare de apă, au decantat orice încercare a adversarilor. Nu mai era acum loc de altă tactică, de pase, ci numai şi numai de forţă şi atenţie. Ai noştri au arătat şi una şi alta, dovadă că s-au acomodat repede chiar şi la mingile care se opreau în bălţi, nu le-au atacat decisiv, prosteşte. În fine, în faţă, Nicoară şi-a arătat opţiunea clară de jucător ofensiv (nicidecum de apărare). Păcat de accidentarea sa de la penalty, la scorul acela, faultul şi pierderea lui a fost un preţ prea mare. În fine, Kapetanos i-a făcut chiar şi pe steliştii din studio să îngâne amar faptul că este un mare jucător. A fost grozav, de neoprit, a fost exact genul de evoluţie după care să vă întreb retoric: „Vă mai amintiţi cumva de Weldon?!” Două goluri şi încă în ce momente! Grecul a fost unica noastră speranţă în acest meci. Dacă el nu producea faze sau goluri, altcineva n-ar fi reuşit. Cât despre Sougou, mi-a plăcut siguranţa cu care a alergat pe teren. Pentru el orice alunecare în plină viteză poate fi extrem de periculoasă, iar pe un asemenea gazon alunecările sau dezechilibrările erau la ordinea zilei. Bine că a scăpat cu bine, ba a mai şi contribuit cu câteva centrări de pe zona mai ridicată a terenului şi, cel mai important, rolul său de șalupă de curse la golul 2, acolo unde s-a dus ca o torpilă, drept la ţintă, între fundaş şi portar, furându-le mingea pentru un gol dus pe linia porţii, ca o transformare.

Suntem campioni!

Ce poţi să mai zici după o astfel de evoluţie generală? Nu poţi decât să te înclini plin de admiraţie! Episodul slab cu Voinţa devine o amintire, deşi, acolo, golul lui Maftei a fost cel care a fost momentul vital al campionatului. Cum ziceam şi în alte rânduri: fiecare campionat câştigat de CFR a avut astfel de clipe decisive: primul – penalty-ul lui Cadu de pe „Moina”, al doilea – revenirea teribilă de la Turnu Severin cu Craiova, golul lui Maftei pentru …. al treilea. Deja vorbim de al treilea titlu, vedeţi? Da, fiindcă teoretic suntem campioni!!!

Ce spuneam la precedentul comentariu: victoria de la Mioveni ne asigură campionatul. Avem de câştigat maximum un meci din două partide. Ba, dacă avem puţin noroc azi şi mâine, s-ar putea chiar şi un egal să fie suficient sau, împingând lucrurile la extrem (în caz că Vasluiul ar pierde şi Steaua ar face egal), devenim deja campioni matematic! Asta ar fi la modul practic. Teoretic, spun, suntem deja campioni! Decizia TAS-ului, dacă va mai fi nevoie de ea, nu poate fi decât una singură: 3-0 pentru noi! Trebuie neapărat făcute demersurile, trebuie să avem această plasă de siguranţă.

Încă este bine să ne bucurăm doar tacit, să păstrăm concentrarea pentru câteva zile, căci s-ar putea să fie deliciul suprem să câştigăm oficial campionatul pe terenul celor de la U. Ar fi bucuria dublă, triplă… of, nici nu cred că putem găsi cuvinte în timp ce urcăm în al nouălea cer!

Vom câştiga tot în acest campionat, sunt sigur de asta, cel mai probabil pe teren, dar, dacă nu, în mod cert în urma judecăţii imparţiale din afară. Va fi revanşa supremă pentru toate nemerniciile ce ni s-au întâmplat în acest sezon. Momentul meciului cu U, acesta, al forţării echipei la Mioveni, campaniile de presă greţoase purtate pe parcursul întregului an, ba despre arbitraje, ba despre blaturi, ba… despre „aranjarea astrelor federale”. Nu a fost chestiune care să nu fie insinuată despre CFR, nimic din toate astea cu dovezi, doar cu vorbe strâmbe, aberant de răuvoitoare!

Ei bine, acum vine momentul vendetei. Pregătiţi-vă pentru o satisfacţie colosală, să râdem împreună în faţa tuturor contestatarilor. Vor pune la îndoială meritele noastre, vor cârcoti în continuare, vor încerca să-şi astupe propriile mizerii şi, mai apoi, vor încerca să ne descalifice moral în eventualitatea (destul de probabilă pentru orice echipă autohtonă) că nu vom trece de preliminariile Champions League. Nicio problemă: sper că veţi citi în spatele gesturilor lor necazul lor teribil. Merită să ne bucurăm plenar de asta. În precedentele campionate ne bucuram ascultând imnul Champions League, iar recompensa era una materială. Acum premiul va fi, în primul rând moral fiindcă vom câştiga acest trofeu fiind atacaţi din toate părţile. BRAVO, CFR!

PS: În încheiere, mi-am adus aminte că astfel de meciuri ca cel de la Mioveni au fost prezise de cinematografia italiană. Cred că aşa un fotbal doreşte LPF-ul, judecând după balta în care ne-a aruncat. Priviţi acest scurt clip (mai cu seamă de la minutul 3:30) încolo:

UPDATE: La sugestia cuiva mai inspirat decât mine, George Florin, titlul acestui articol ar putea fi: Arca lui (A)N(d)O(n)E.

Autor: Albusibiu

Reclame

0 comentarii

 1. o mică observație: Rui Pedro n-a jucat în centru, ci în dreapta.
  doar televiziunea a afișat un 4-2-3-1, cu Pedro în centru și Sougou în dreapta; de fapt, a fost același 4-4-2 din ultimele meciuri.

  Apreciază

  • Da… si nu prea Lexy. Oricum, cu mingile aruncate toate in fata, era greu sa stim daca jucam 4-4-2 sau 4-2-4. Pe terenul ala numai dispunere fixa nu se mai putea. Cert este ca imi pare ca Sougou a venit de mai multe ori pe dreapta decat Rui Pedro si ca amandoi s-au intalnit prin centru mult mai mult decat a venit Nicoara, de pilda.

   Apreciază

 2. Coerent , consecvent , complet….PERFECT!
  Eu unul , mai trag un gat in cinstea ta , si a noastra .Felicitari!
  P.S. Cum naiba ai reusit sa ramai treaz ? Cred ca esti singurul 🙂

  Apreciază

  • Multumesc, uncleben. Nu stau treaz, trisez. Ma culc cateva ore, ca sa visez frumos si dupa aia, pe la 5 dimineata, ma trezesc si ma apuc de lucru. 4 ore si totul e gata. 🙂 Campionii nu prea dorm, nu? 🙂 Felicitari voua, noua si lor, campionilor!

   Apreciază

   • Sincer, e cel mai bun articol creat de tine ! Balansul perfect creat intre pertinenta , coerenta , sinceritate, profesionalism, balansat cu dorinta , credinta si un plus de veto acordat pt munca asidua pe care o depui . Fac o mica paralela , se vede ca pasiunea invinge chiar profesionalismul , se vede ca iti place , se vede ca ai progresat pana inspre perfectiune si pasiunea bate profesionalismul , eu zic ca , daca te duci la o redactie si scoti din context CFR ai prins un „job” „cool”:)
    SINCER…..sper sa ramai in TRIBUNA.noastra

    Apreciază

    • Si eu sunt intre „ai nostri”, Tribuna e a noastra, iar articolele mele nu pot fi „de presa” fiindca sunt monocolore, sunt de un subiectivism crancen. Se poate scrie si altfel dar, cui i-ar folosi? Sa intru in presa, cu orice pret si sa ascult de politica editoriala? Asa, asta e mai placuta, ne-o facem noi singuri. Oricum, multumesc tare mult pentru aprecieri. Astea fac sa merite tot efortul scrierii.

     Apreciază

 3. Mi-am exprimat de mai multe ori dezacordul pentru inlocuirea lui Costa cu Andone, dar la acest meci a picat la fix prezenta romanului pe banca (stand in picioare in ploaie). Nu stiu ce indicatii ar fi dat Costa, nu cred ca a vazut la viata lui o astfel de masa de biliard aflata sub ape. La fel si jucatorii straini, n-aveau de unde sti cum functioneaza mingea intr-o astfel de situatie. Andone sigur a avut experienta in astfel de terenuri, a mai vazut probabil si niste meciuri prin campionatele satesti, asa ca indicatiile au fost clare si s-a vazut aplicarea lor inca de la inceput: nu te complici, nu dai pe jos, toate mingile in fata fara sa te uiti. Pe langa aplicarea perfecta a tacticii adecvate, senzationala este entuziasmul si unitatea de grup aratate de baieti. Cu o astfel de stare de spirit n-ar trebui sa avem probleme nici cu vecinii, nici cu oile, indiferent de TAS si miza.

  Apreciază

  • Are si Andone meritele sale indubitabile dar, din informatii sigure (de la prima mana) va spun, jucatorii merita toata aprecierea noastra. Dincolo de ceea ce a facut/gandit Andone, meritul este enorm al jucatorilor pentru felul in care s-au dedicat si concentrat, in momentul in care se simt atacati din toate partile. Pentru momente eroice ca cel de aseara, cel de stapanire de la U sau cel de renastere de la Piatra Neamt sunt dispus sa trec cu vederea toate celelalte neajunsuri. Avem, cred, jucatori de o foarte mare valoare umana, in primul rand!

   Apreciază

  • caneto: cand io jucam in divizia nationala „judet” arbitrii nu ne lasau sa intram pe teren, ca era pericol iminent de accidentari grave…..Dar, uite: tzeferu a reusit poate cel mai bun joc colectiv din acest an….Hai sa inundam terenul cu Saivanu’…:)))

   Apreciază

  • Ar fi extraordinar, dar parca nici zvonul cu Lobont nu-i tocmai departe. Oricum, la anul doar Minca mai are contract ferm cu noi, restul…Pentru CL sunt sigur ca vom cladi si o echipa adevarata, ca se vor investi din nou bani, nu ca in acest sezon la ralanti.

   Apreciază

 4. Una dintre cele mai bune analize de pana acum. Mi-a placut mult analogia cu potopul din vremea lui Noe, mai nimerita introducere nici ca se putea. Felicitari atat pentru articol, cat si pentru preferatul tau, RUI PEDRO, cel mai bun om … din piscina Mioveniului.

  Apreciază

 5. Despre film, ca tot incepe vacanta de vara fotbalistica si poate veti avea timp sa va uitati si la vreun film doua, va recomand toata seria Fantozzi. Sunt vreo 10-12 filme, tot unul si unul la care te uiti si revii si iar revii. Asta, daca bine imi aduc aminte, e al doilea din serie.

  Apreciază

  • 🙂 misto Fantocci. Apropo: Pina e jucata de diferite actrite. Mariangela insa e … acelasi … actor. Gasesti pe youtube un interviu cu el, acum la batranete. E ireal omul ala.

   Apreciază

  • Alex, sper sa nu le incurc, eu asa tin minte ca ai mai recomandat odata, acum vreo 2 ani, seria Fantozzi. E tare de tot, e placut de revazut, mai ales acum ca e de “actualitate” 🙂

   Apreciază

   • S-ar putea, ca astea erau filmele care-mi ramasesera pe retina pe cand incepuse sa intre televiziunea prin cablu la noi … De-abia anul trecut am vazut toata seria. Pana atunci am cautat intens dupa ele. Gaseam 2-3 aici, 2-3 acolo…Dar niciodata pe toate si nicidecum traduse. Oricum raman de vazut si re-re-vazut!

    Apreciază

 6. superba analiza… trebuie sa recunosc ca am avut putin emotii cand am vazut in ce piscina urma sa joace cfr-ul…mai ales asezarea lor ultradefensiva + oceanul din fata lor..era numai perfect pentru un 0-0 sec. acel prim gol si al II-lea au picat exact in momentul potrivit. daca nu inscriam in prima repriza, devenea tot mai greu. imi place foarte mult daruirea de care a dat dovada echipa. cred ca au depus un efort cel putin dublu fata de orice alt meci disputat pe un teren normal. incredibil Sougou asta care joaca meci de meci…si in conditiile de ieri… si nu spune nimica ca ii obosit sau ceva. extraordinar! sper ca dupa prestatia de ieri a lui Rui Pedro sa i se dea mult mai multe sanse, dar acolo unde ii locul. o ultima dorinta ar fii ca sa ramana Beto, mai ales daca v-om merge in CL. cred ca ii singurul an in care fiecare cfr-ist a avut liniste cand mingea ajunga in careul nostru, stiind ca Beto este la post.

  Apreciază

  • Daca Renan a fost dat cu 4,2 milioane, Sougou e jucator de 6-7 milioane. Probabil ca va fi vandut dar, neaparat, se impun investitii destul de mari in echipa la vara. Avem nevoie de macar 2 fundasi laterali, de un mijlocas de creatie (de ala scump la care tot visam), de un atacant in felul lui Weldon si de un mijlocas de banda…. Sper ca deja scouterii nostri sunt plecati la supermarket, acum ca se stie ca vom ataca Champions League-ul.

   Apreciază

   • sper ca cei din conducere sa fie pe aceeasi unda cu tine si sa nu fim dezamagiti de transferurile viitoare. sper din nou sa nu ne multumim cu jucatori liberi de contract (nu ca as avea ceva impotriva lor ca si sougou, weldon si altii au venit liberi de contract – jucatori buni). cred ca de prea mult visam la acel mijlocas de creatie…:) eu as prefera sa ramana sougou si sa fie adus unul cam de masura lui pe cealalta parte…cat despre atacanti, foarte probabil ca va fi adus cel mult unul (cu justificarea ca exista ronny, kape, ganea…). fundasi laterali chiar avem nevoie, am vazut asta, sper ca si conducerea a vazut asta. inca o data imi exprim dorinta pentru beto..cata siguranta ne-a oferit in poarta in acest an, chiar nu cred ca ne-ar prinde rau sa ne mai folosim de serviciile lui.

    Apreciază

 7. E fain si faptul ca jucatori din asa zisa linia a doua au avut posibilitatea sa se afirme, deci toata echipa, nu numai titularii vor simtii ca au contribuit la castigarea, sa speram, a titlului. Ma gandesc in primul rand la Sf. Maftei, un Rui Pedro, Hora care au intrat in joc sub mandatul lui Ando, dar si un Godemeche sau chiar Diogo a fost ieri foarte utili. Pe Kapetanos am trecut de mult in prima echipa. Frumos.

  Apreciază

 8. Felicitări pt articol.Am o întrebare pt Alex;eşti cumva preot?,pt că ai făcut cel mai bun referat al POTOPULUI(ligii lui Mitică).Îmi permit să-l compar cu psalmul 103 care e cel mai bun referat despre CREAŢIE.Felicitări şi echipei care a dat dovadă de caracter şi a îngropat aseară multe speranţe deşarte ale celor ce se închină zeilor valizelor,mârlăniilor,şantajului…etc….etc.

  Apreciază

  • Nu, nici urma de preotie pe mine (nu ca ar fi o problema asta, doar ca atunci n-as fi avut voie sa iau lucrurile in desert), doar ca atunci cand „parafrazezi” ceva, cand faci o alegorie, trebuie sa pastrezi punctele de reper si, recunosc, inainte sa scriu a trebuit sa citesc un pic din original – altfel nu se putea.

   Apreciază

   • Cred ca Mioveniului chiar nu i-ar strica sa fie luat (macar pt cateva zile) in desert.Si nici lui TUNARU,conducatorul-antrenor de acolo.

    Apreciază

 9. In sfirsit un meci pe care l-am vazut linistit (din minutul 35, pina atunci m-am delectat cu Düsseldorf-Berlin). Nu am putut banui ca un arbitru cu scaun la cap ar putea da drumul la meci in acele conditii. Se vede ca capul lui Xulescu (sorry, cacofonia este doar un pamflet) este din lemn de balsa, iar in urechi a avut dopuri de pluta. Mi-au placut Godemeche (copilul din el chiuia de bucurie cind sarea in balti), Sougou (postura de hovercraft il prinde chiar bine), Rui Pedro, Kapetanos, Nicoara, Panin, Piccolo, Sir Maftei, habaucul de Diogo, Beto. m uitat pe cineva? Ah, da, pe Muresan, regele driblingului in forta si spaima baltilor. PS: Rui a fost pus pe dreapta, insa lui ii place in centru. A rezultat astfel un sistem 4-4-2 cu aroma de 3-6-1 pe faza de atac (Panin a urcat mult mai mult decit de obicei in stinga, Rui a intrat in centru, pe Sougou il tragea ata la fitofagi in dreapta). In nici un caz nu-l banui pe Andone sa aiba curaj sa faca astfel de experimente, insa nu a iesit rau. Pacat de Nicoara si de ESP-ul lui.

  Apreciază

  • Mi-ar fi placut sa fiu fotograf la meciul asta. Din ce vad pozele de ieri, a fost un adevarat deliciu. Stropi si improscari in toate directiile, fete schimonosite de efort si murdarie. Intreb: oare cum isi va reveni echipa pana vineri? Macar de un egal sa poata trage. Daca nu castiga Vasluiul azi, ar fi suficient!

   Apreciază

   • Isi vor reveni. In plus, Cadu, Camora, Lionn (din pacate), Ronny, Sare, Peralta s-au odihnit bine de tot, Hora nu a fugit prea mult, Bastos deloc, De Zerbi s-a incins la Mioveni doar la dat picioare in fund. Iar Sougou cred ca ar fi mai obosit daca ar sta pe loc. Deci si in concluzie, sper sa vad fotbal adevarat vineri seara, daca nu cumva TAS-ul se va misca mai repede.

    Apreciază

 10. naBravo albule ai scris o capodoperă!!! bravo baieti ati jucat parca era vita vostra in pericol!! asa trebuie!! asa sa jucati si cu U si cu steoaia!!!! Sper ca pana vineri va fii pe masa verde victoria cu pinguinii:) si putem concentra la meciul cu steoaia ca trebuie sa batem nu pentru castigarea campiotul ci din moral!!!

  Apreciază

 11. Wow!Articolul asta(cred ca am sa zambesc toata ziua)e ca un winner’s statement!Cred ca ti-a fost teama de acest meci(mie la fel)!Am vazut o adevarata ECHIPA,determinare si indarjire,valente care sunt sigur ca vor exista si in meciul cu U!Indiferent de decizia TAS,eu va doresc sa castigati,nu de alta,dar am o sticla de Laphroaig,pe care vreau s-o desfac pentru sarbatorirea titlului si deja imi cam face cu ochiul!

  Apreciază

  • Sa dea Domnul sa-ti bei sanatos Laphroaig-ul, iar noi (cu tine impreuna) sa sarbatorim titlul! Si apoi ne vor lipsi baietii. Stiu ca vine Campionatul European, Tour de France, Olimpiada, dar nimic nu va compensa lipsa jocurilor formatiei noastre de suflet.

   Apreciază

 12. Albule, mai bea aghiazmă acolo la mănăstirea feroviară unde te-ai retras din fotbal, că-ți face bine! /// Poate că meciul nu trebuia început, dar trebuie să recunoaștem că arbitrajul a fost bun spre foarte bun, mai ales că nu eram foarte încântați de delegarea lui Robert a Dumitrului. Nu înțeleg cum poți să te plângi că a dat drumul la joc, când s-a terminat atât de bine?! Mulțumesc deschis, domnule RD, că ne-ai oferit ocazia de a scrie istorie și fără ”orezarii” Ronny și Bastos pe teren! Și încă un amănunt important: oare nu era păcat de galeria CFR-ului să fie obligată să mai rămână 24 ore în ploaia de la Mioveni? /// Everybody loves Pantelis, dar pe Weldon eu tot nu l-am uitat. Pentru curiosi, dau linkul spre un meci de fotbal chinezesc în care Weldon a înscris un gol fenomenal, din clasa Maradona! E drept, terenul era uscat. Enjoy! golWeldon (pe la minutul 1.18) /// PS. M-am căcat pe mine de râs când l-am văzut pe Dantesc scriind pe facebook la pauză (Mioveni-CFR 0-3): ”Să rămânem concentrați!”… Dantesc, când o să ridice Beto trofeul, o să strigi la el să fie atent să nu-l scape?! 🙂

  Apreciază

  • Pare tot visiniu tricoul lui Weldon, de-aia se simte bine 🙂 Vad ca si Sampdoria s-a cocotat pe locul 6 si are sanse de promovare. De fapt ca promoveaza, ca nu, eu nu cred ca-l mai vedem vreodata pe Renan la noi

   Apreciază

 13. excelent articol, excelent filmuletul care se incheie cu un meci de polo. oare arbitrul o fi vazut filmul inainte de meci? o remarca speciala pentru Gabi Muresan, regele pescar. Cred ca in seara asta a prins pestele cel mare!

  Apreciază

 14. Care-s sansele ca Dinamo sa recupereze 6 puncte la TAS? 1% ? 5% ? Nu stiu, dar chestia ma streseaza. Daca borcica are si el odata dreptate? CFR 67 puncte / Vaslui 64 puncte / Steaua 62 puncte / Dinamo 59+6=65 puncte. In functie de rezultatul la Steaua-Dinamo situatia se prezinta astfel: in caz ca Steaua bate => CFR are nevoie de o victorie; in caz de egal => CFR are nevoie de o victorie; in caz ca Dinamo bate => CFR are nevoie de 2 victorii. E clar ca meciul cu U trebuie pregatit la victorie.

  Apreciază

  • eu cred ca sunt doar minciuni. din ce au verificat jurnalistii nu exista niciun doasar pe rol la tas cu asa ceva. povesti….daca galatiul castiga si steaua face egal suntem campioni!

   Apreciază

   • not so fast, scooby! Se pare ca din cauza unor informatii suplimentare care inca se strang la dosar, nu s-a stabilit o data de judecare. Deci, ca sa nu fim stresati, chiar daca castigam la masa verde cu U Cluj, daca maine Dinamo bate Steaua, suntem obligati si noi sa batem Steaua ca sa scapam de griji.

    Apreciază

 15. Comentariul lui Albu ,exceptional,dupa un meci in care echipa a jucat cu vointa si indarjirea caracteristica unor campioni.Toate mizeriile si jocurile de culise s-au intors impotriva celor care le-au orchestrat…mobilizandu-ne la maxim.Sunt sigur ca vom castiga la TAS ( bravo conducerii pt. operativitate) ,dar trebuie sa triumfam si pe teren in fata frustratilor cu spume la gura!Deci vineri si duminica sa aratam ca suntem cei mai buni si sa savuram victoria finala impreuna in Tribuna CFR de pe cele 2 stadioane ale Clujului .

  Apreciază

 16. Albule, meciul a fost super iar articolul un deliciu.
  Faza cu „suntem campioni” e venita putin cam devreme avnd in vedere ca la TAS e plin sacul cu plangeri din liga 1 ( apropo de chestia cu Dinamo-echipa lui stiulete ptr Constantin). Merg insa pe feelingul tau care, de obicei, e corect.
  Echipa a jucat cu multa daruire-le multumim.
  Multumim si celor care au fost alaturi de fotbalisti la Mioveni.

  Apreciază

  • Eu asta tot repet. Cazul asta cu U Cluj este atat de simplu pt TAS incat nu cred ca poate exista alt verdict. Chiar nu avem cum sa nu primit 3-0 pt meciul ala, dar, daca vrem, putem juca un amical vineri, tinand cont ca si-asa suntem campioni.

   Apreciază

 17. Intrebarea e: suspenda rapid TAS rejucarea pana la judecarea cauzei? Bine, ca firesc, la cat de clara e cauza, sunt indeajuns 5 minute pentru a da sentinta corecta.

  Apreciază

 18. Am jucat perfect, bravo baieti, Andone, conducere pentru mobilizarea exemplara. Niciodata n-am vazut echipa noastra sa-si domine adversarul si sa castige intr-o asemenea maniera, pe un teren asa greu. Cuvintele sunt de prisos, cine a vazut partida ramane cu o amintire memorabila, de povestit nepotilor.
  Totusi eu NU inteleg optimismul vostru legat de castigarea campionatului, poate nu inteleg eu bine?, mai avem 2 meciuri de disputat, foarte grele, iar la TAS nu stiu daca vom castiga. Sa nu ne inecam ca rapidisti la mal… Presa si televiziunile au schimbat strategia, daca te lauda dusmanii trebuie sa fi foarte atent, ceva nu-i in regula, am emotii !!!!
  Daca batem vineri retardatii ma duc la biserica si fac o donatie !

  Apreciază

 19. Sper sa fie in felul urmator : conducerea sa stie de decizia TASS , dar s-o tina secret pina vineri seara . Noi sa nu ne prezentam la meci, dar sa-i lasam pe uzurpatorii mitici ai lui U sa adune 30.000 de fraieri, care sa cinte si injure singuri … Apoi duminica sa sarbatorim, dupa ce le dam o batuta stelistilor ! PS. Acum ca am cistigat la Mioveni, pot sa zic ca toate obstacolele la care am fost supusi de mafiotii fotbalului pot fi in favoarea noastra, acum doar idiotii mai zic ca suntem echipa SISTEMULUI, majoritatea vad ca e chiar invers ! Iar pt asta, conducerea sa-si bage picioarele in LPF si FRF si in arbitrajul romanesc !

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.