Cei ce se piaptănă cu gloanţe


Până acum ceva vreme, când scăpam ca prin urechile acului din vreo încurcătură spuneam că ne-a trecut glonţul pe la ureche. Ei bine, după întâmplările din ultima vreme, cred că ne putem imagina o întreagă rafală de gloanţe ce ne-au vâjâit pe lângă cap.

Nu ştiu cum şi pentru ce merite ne-am molipsit cu atâta noroc, dar este sigur că-l avem, că ne suflă bine în velă şi că, poate, cine ştie, ne va purta aşa până la final. Fără el nu se poate. Deja trebuie să-i recunoaştem meritele, sunt foarte multe episoade, decisive, în care am fost ocrotiţi de şansă. Să notăm doar câte partide am câştigat după minutul 70 (atunci când echipele îşi pierd luciditatea şi răbdarea) şi, mai ales, să ţinem cont de aceste ultime 2 episoade, de la Dinamo şi de vineri cu sibienii, astea fiind chiar momente de sărbătorit precum mari bilete câştigătoare la loterie. Probabil că norocul este singurul nostru aliat acum, dar, uitaţi, cât de important este!

Ce s-a întâmplat vineri este deja un caz de pomenit în istoria CFR-ului! Gol la ultima/penultima fază a meciului, gol cu om în minus pe teren şi într-un moment în care atacam doar cu 3 oameni, în care păream resemnaţi, gol venit de la un fundaş, într-o situaţie în care coechipierii îşi puseseră mâinile în cap văzând ce vrea să facă Maftei. Un gol ce menţine marja de siguranţă faţă de echipele din spatele nostru, care ne dă şi o lecţie despre cum NU trebuie trataţi aceşti mici paşi, premergători celor mari. Avem întâlnire etapa următoare cu cea mai slabă echipă din Liga I, dar ce s-a întâmplat vineri ar trebui să fie cel mai serios semnal de alarmă, de trezire.

Cazna aceasta cu Voinţa poate fi pusă pe seama mai multor pricini. Se vorbeşte despre faptul că echipa e tot mai obosită. Ţin să vă reamintesc că şi Voinţa a avut tot atâtea meciuri, ba încă marţi nu a jucat doar 27 de minute, ci 90, pe un teren greu, îmbibat de apă, împotriva lui Dinamo. Ştiind şi cum stau sibienii la capitolul fizic, această ipoteză de lucru este prima tăiată de pe listă.

O a doua poate fi cauzată de o autosuficienţă. Echipa noastră a început bine, a făcut ceea ce trebuie să facă, a dat un gol oportunist, norocos şi, în loc să continue, să îşi ţină adversarul la podea, a trecut la ralanti. Ai noștri au părut că au uitat complet ceea ce au de făcut şi au fost la un pas să-şi bată joc de munca unui întreg sezon. Minunea lui Maftei este ca „glonţul de argint”, soluţia miraculos de simplă la toate problemele noastre. De ce nu a tras CFR-ul decât de 2 ori pe poartă un meci întreg? Întrebaţi-l pe Andone! Sunt curios ce le-a spus jucătorilor la pauză, de vreme ce nu s-a schimbat nimic din moleşeala în care intraseră pe final de primă repriză! Să zicem, pe ultimele minute se joacă mai economicos, la siguranţă, dar când am avut la dispoziţie 80 de minute şi un adversar slab ce era obligat să ne atace, a nu specula ceea ce ne era oferit pe tavă e o greşeală enormă. Rămânem cu ultima impresie, cu explozia de fericire din final. De vineri, privesc încontinuu cu ochii minţii, de la stânga la dreapta, ca şi cum ar trece pe sub mine mingea lui Maftei. De acolo, din peluză, aşa s-a văzut acea săgeată la care toţi ne-am ţinut respiraţia. Păstrăm această impresie, dar uităm, poate prea uşor, zecile de cruci care s-au bătut în tribună (de prin minutul 80 încolo), starea de disperare, lipsa orizontului şi, în final şi cel mai important, faptul că dacă este să judecăm obiectiv, după raportul ocaziilor de poartă, Voinţa nu merita să piardă la Cluj. La fel a fost şi în tur cu ei, la Sibiu, sigur vă amintiţi, acel gol al lui Renan, picat din albastrul cerului de noiembrie. Nu vreau să-i stric nimănui pozele, puneţi în ramă şutul sau imaginea lui Maftei stropşit de gardul peluzei, în bucuria nebună a tuturora, dar nu uitaţi nicio clipă, măcar săptămâna asta, povestea întreagă. Ce s-a întâmplat vineri este aproape ca înfrângerea cu Chiajna, doar cu cele 3 puncte câştigate, nu pierdute. Poate fi o greşeală majoră de pregătire a meciului sau pur şi simplu un accident. Sigur este însă că e lucrul de care trebuie să ne ferim la Mioveni. Ştiţi, ziceam mai demult, că există o balanţă între noroc şi ghinion. Acum am cam dezechilibrat-o şi să nu cumva să se întoarcă amar împotriva noastră, tocmai acum!

Absenţi nemotivaţi din Gruia

Nici prima şi nici a doua ipoteză nu îmi par însă esenţiale, nu explică sursa problemei. Ce s-a petrecut cu Voinţa, orbirea echipei, vine – spune eu – în primul rând din subconştient. Indiferent de ce declară, „mineriada” de pe Cluj Arena nu avea cum să nu-i afecteze pe jucători, nu avea cum să nu-i facă să nu deraieze de pe linia gândurilor. Cât a vorbit Andone în conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Voinţa despre episodul de marţi şi cât despre partida ce urma? Da, poate că totul este doar o capcană a presei şi a celor ce au tot interesul să călcăm greşit, însă am fost foarte aproape să cădem în ea. Dincolo de a ne speria, ce s-a întâmplat marţi ar fi trebuit să ne liniştească. În proporţie de 90% acea partidă este câştigată (prin TAS) deci ar fi trebuit să nu luăm în seamă niciun factor perturbator, să ne concentrăm şi atenţia şi eforturile pe cele două meciuri cu echipe retrogradate. Că s-a făcut altceva, e numai vina noastră. A noastră însemnând a lor, a jucătorilor, antrenorilor, dar şi a suporterilor, a celor ce au absentat nemotivat de la meci.

Sunt prea dur în judecată? Nu cred! Aţi văzut meciul Vaslui – Sportul? Tribune pline, nu? Aţi văzut ce-a fost vineri în Gruia? Aceleaşi pâlcuri dintotdeauna! Punem imaginea asta pe seama foamei de trofeu a vasluienilor? Păi, dacă nouă, spectatorilor, nu ne trebuie trofeul cât este jinduit de ei, înseamnă că nu-l merităm! Cum rămâne cu „CFRede”? Cum rămâne cu „Suntem mereu alături de voi”? Cred că dacă la meciul cu Voinţa erau 15.000 de oameni în tribune, publicul ar fi devenit motorul perfect al meciului. De-acord, poate nu pentru noi, fiindcă nu poate un spectator să rezolve probleme tactice, dar, pentru adversari, i-ar fi înmuiat, i-ar fi pus pe tava favoriţilor. Sunt ultimele meciuri, dacă nici acum nu suntem alături de ei, dacă nu-i împingem de la spate, atunci când? Nici eu nu sunt exclus din discuţie, nici eu n-am putut veni la multe meciuri, port aceeaşi vină, dar cred că suntem suficienţi cei care ţinem la această echipă. Am putea umple împreună stadionul de vreo 3 ori peste capacitatea lui; atunci de ce să nu ne putem implica mai mult, de ce nu ne putem completa şi pe parcursul luptei şi să ne îmbulzim doar la marea finală, doar la decernarea trofeului? Suntem într-o situaţie numai bună de a-l parafraza pe Kennedy: „Nu vă întrebaţi ceea ce aţi putea cere voi de la club, întrebaţi-vă ce ar avea nevoie clubul de la voi!”. Faptul că tribunele au fost atât de golaşe este a doua înfrângere resimţită vineri, în Gruia.

Băieţi răi şi un erou

Postura mea a fost ingrată acum. A fost ultimul meci în care mai văd o echipă din Sibiu jucând în prima divizie şi totuşi nu puteam să ţin cu ea. În plus, din cunoaşterea echipei a trebuit şi să avertizez că este un meci pe care trebuie să ni-l facem singuri uşor. Mai mult, la pauză atrăgeam atenţia colegilor de discuţii din tribună că, la cum jucăm, putem fi „curentaţi”. V-am spus, cunosc foarte bine echipa şi ştiu ce poate şi ce nu. Principala eroare în care cad cei mai mulţi antrenori adverşi este că se gândesc la dispunerea în teren a Voinţei: un 3-4-3 extrem de învechit. Deducţia lor logică este că 3 fundaşi centrali înseamnă spaţii mari pe margini, deci toate mingile să meargă către centrări. Asta este principala eroare! Voinţa foloseşte 3 fundaşi centrali tocmai fiindcă jucătorii pe care-i are la dispoziţie în lot sunt prea slabi ca să poată fi lăsaţi doar 2 în teren. Având 3, întinde această cursă a centrărilor, bazându-se însă pe faptul că la jocul aerian stau destul de bine, cât şi pe motivul că, în general, dispunerea echipei este defensivă, deci mijlocaşii vin în spate şi pot face, la nevoie, o linie chiar de 5 în apărare. Aşa cum spuneam şi înainte de meci, soluţia era pe centru, cu orice preţ, cu orice risc, fiindcă cei 3 din zona centrală au eficienţa doar a 2 fundaşi. Ce-aţi văzut în teren spune totul. Doar câteva driblinguri, un joc stereotip, în care Camora şi Vranjes îşi permiteau luxul de a se învălui unul pe altul, centrările fiind întotdeauna o cauză moartă. Vă spun: am avut noroc enorm că s-a dat acel gol rapid. De-acolo puteam mai mult, mult mai mult. Care ar fi fost soluţia? Pressing în haită! 3 sau 4 oameni plecaţi deodată pe sibienii care aveau mingea. De fiecare dată când s-a pus un pic de presiune, mingea a ajuns la noi în maximum 10 secunde. Nici acest argument nu era suficient de clar pentru a fi rezolvat meciul prin acest procedeu, cât a fost timp?

Apoi, a doua mişcare ce trebuia, în mod obligatoriu, făcută era punerea mingii jos. Asta nu se putea face decât cu o schemă în care Peralta urca mult mai mult. El ar fi trebuit să coordoneze totul, de-acolo, din faţa apărării sibiene. Ar fi trebuit să încerce driblinguri, ar fi trebuit să încerce mişcări de destabilizare a apărării. Ce-a fost pe teren?… Peralta, de foarte multe ori, mai retras decât Sare! Nu s-a putut face aşa ceva? Nu cred. Cred că nu s-a ştiut! De aceea, dacă ar fi să nominalizez „băieţii slabi ai echipei” aş începe cu Andone. A greşit mult, atât în pregătirea mentală a jucătorilor, cât şi în pregătirea tactică.

Trecem la jucători. Primul căruia îţi vine să-i dai o lingură de lemn este Lionn. Lufturi, faulturi cu duiumul în preajma careului (din unul am şi primit gol), depăşit constant de către Iulian Popa („starul” de la Voinţa), a fost în cele din urmă schimbat, dar a confirmat ceea ce ştim probabil cu toţii. La vară ar trebui să fie primul pe lista de plecări, acea zonă, fundaş dreapta, fiind cea în care suntem acum cel mai rău descoperiţi.

Al doilea „repetent” al echipei este Ronny. A intrat în minutul 60. A stat pe teren un sfert de oră. Ce a reuşit să facă în acest răstimp? Ia fiţi atenţi… Cine stătea lângă Apostu, atunci când acesta a deviat mingea în gol, de la colţul careului mic? Ronny! Cine stă la noi, de regulă, ca primul om la respingere în această situaţie? Ştiţi precis: atacantul. Câte mingi nu a respins Kapetanos, câte Weldon, în tur! Ronny a avut o fază de rezolvat – un gol s-a luat! Ce fapt deosebit a mai reuşit brazilianul în acest sfert de oră? Două cartonaşe galbene! Primul pentru un fault dur, al doilea pentru simulare! M-am uitat şi „răsuitat” la fază. Pun aceste imagini mai jos şi las decizia în mâinile fiecăruia.

Opinia mea este că dacă la prima vedere pare a fi un contact, totuşi, dacă privim cu atenţie, observăm că Ronny caută acel fault, pune piciorul stâng gata pregătit pentru cădere! Urmează şi un plonjon spectaculos, coroborăm asta şi cu faptul că Ronny are reputaţia de om care simulează (asta contează în evaluarea arbitrilor!) şi uite aşa îl găsim pe Ronny într-o situaţie în care şi dacă ar fi fost penalty, ţinând cont de arcuirea spatelui atacantului nostru (ca şi cum ar fi fost împuşcat) şi de felul în care a abordat faza, orice ar fi fost, sigur primea al doilea galben pentru simulare. Ăsta este decontul comportamentului nesportiv, al multelor simulări pe care le reclamam în comentariile mele acum câteva etape. Repet: mi se pare oribilă această atitudine, complet murdară, o nesportivitate pe care nu vreau nicicând s-o văd la CFR. Această şmecherie a jucătorului mă scoate, pur şi simplu, din sărite! Mă gândesc şi la faptul că, în acea situaţie, primise mingea în careu, avea 10 alte continuări mai bune, putea încerca să atace poarta, fiindcă, în sfârşit, dusesem o minge în zona fierbinte! Dacă pe Lionn îl acuz de slabă calitate, la Ronny problema este de neseriozitate, neprofesionalism şi, parcă mă revoltă mai tare a doua ipostază!

Repet, nu cred că putem vorbi despre arbitraj, cel mult putem să ne uităm mai mult la faza golului încasat, acolo unde Dâlbea, în momentul devierii lui Apostu, pare cu un vârf de bocanc în faţa liniei noastre de fundaşi. Dâlbea îl încurcă mai apoi pe Camora, cel care, teoretic, ar mai fi putut ajunge mingea, deci ar fi fost un offside clasic. Totuşi, asta chiar se poate încadra numai la „mică eroare umană”.

Ieşiţi din stas pentru TAS

Dar, ce-a urmat după eliminarea lui Ronny? Un tango cu moartea subită. Dacă erau atenţi sibienii „mei” puteau cel puţin în 2 rânduri să lovească decisiv pe contraatac. S-au mulţumit cu puţin, au făcut schimbări de atacanţi cu închizători chiar şi când aveau om în plus şi avantaj şi moral. Au fost fricoşi şi au plătit scump pentru asta. Au avut cea mai mare ocazie a meciului, când Piccolo a scos de la colţul lung o minge de pe capul lui Antohi, ar fi putut să gestioneze fără griji haosul din echipa noastră. N-au făcut-o şi Maftei a prins golul vieţii lui de ceferist. Chiar şi numai pentru acest gol, merită înzecit transferul făcut acum un an şi jumătate şi probabil că merită să rămână pe viaţă la noi. Nu-mi amintesc să-l fi văzut vreodată trăgând aşa, să pună mingea acolo unde atacanţii greu reuşesc. Ce sânge rece, ce inconştienţă, ce disperare! Şi ce explozie a tribunei! O bucurie cum eu n-am mai văzut niciodată! Momentul de aur este în întregime al lui Maftei. Este numai şi numai victoria lui.

Totuşi, dacă ar fi să mai caut şi alte coroniţe, aş privi în primul rând către Sare, singurul care mi s-a părut că şi-a făcut foarte bine treaba. Mobil, veşnic câştigător în dueluri, cu privirea sus, a fost la un moment dat fluierat de stadion, dar total pe nedrept. Sare este un mare câştig în acest final de campionat, este acel Renan pe care-l aveam pus deoparte. Restului jucătorilor, cu excepţia fundaşilor centrali şi a lui Beto, tuturor le pot fi găsite minusuri. Beto a fost metronom, cât s-a putut, iar fundaşii centrali mai mult, la fel, nu aveau ce să facă suplimentar. Cei laterali însă ar fi trebuit să dea mai mult randament, mai ales că s-a vrut tactica asta nefericită cu joc pe flancuri. Camora nu a dat măcar o centrare bună, a fost şi depăşit de câteva ori. Dezamăgitori, până la invizibili, Hora şi Vranjes, cărora nu le pot găsi niciun moment în care să fi meritat a li se pronunţa numele. De asemenea, cu prea modeste realizări Peralta şi Kapetanos, „mafteiul” din meciul trecut. Iar Sougou, deşi a dat un gol, nu a mai reuşit multe alte lucruri, într-un meci în care el putea face cel mai bine diferenţa.

Să fi contat în ecuaţia finală şi vreo motivare suplimentară venită pe adresa Voinţei? Faptul că toţi erau la pământ la final nu spune mare lucru în acest sens. Sunt o echipă ambiţioasă, mereu după astfel de ghinioane (căci au avut destule) jucătorii se prăbuşeau pe gazon. Dar, să spunem şi să admitem că ar fi fost stimulente pentru ei, ce-ar fi cu asta? La salariile batjocoritoare pe care le primesc la Sibiu, băieţii ăştia chiar meritau o premiere! Să îşi dea ei sufletul pe teren, dar tot noi ar trebui să câştigăm la pas, fiindcă, nu-i aşa, ei sunt la retrogradare, matineu scrie pe ei, noi luptăm pentru campionat, nu? Indiferent câţi bani ar fi primit, chiar şi cu noi jucători luaţi special pentru acest meci, tot n-ar fi trebuit să aibă vreo şansă. CFR-ul i-a făcut să viseze frumos, CFR-ul ce încă se gândea ce declaraţii să mai dea în polemica asta cu U şi cu judecata românească, în loc să privească la concret, la munca de zi cu zi, la fotbal.

În privinţa rejucării meciului cu U, zic că nu trebuie să facem mare caz din asta. Avem 3 variante: Se încurcă măcar o dată Steaua şi Vasluiul şi ne pun titlul pe tavă. Batem tot şi devenim campioni. Sau, ultima, câştigăm la Mioveni şi apoi rejucăm, doar de dragul competiţiei, meciul cu U. Dacă-l câştigăm pe acela sau pe cel cu Steaua, bine, închidem gura tuturor, dacă nu, nicio problemă, în marea de huiduieli (meritate şi înciudate) aşteptăm decizia de la TAS, cea care poate fi doar una singură: 3-0 pentru noi. Vedeţi, din toate aceste ipoteze de lucru, un singur punct rămâne constant: victorie la Mioveni. Sunt mari şanse ca numai acest meci să fie suficient pentru a redeveni campioni, fiindcă U sau presa, chiar dacă nu o recunosc, ştiu foarte bine că la TAS nu se va judeca către mediere, ci pe baza regulamentelor. Avem aşadar toate şansele să câştigăm campionatul, momentul acesta, golul lui Maftei se înscrie în seria declick-urilor esenţiale, precum golurile lui Cadu din penalty-uri, la precedentele două titluri. Totul însă porneşte cu o propoziţie imperativă: câştigăm la Mioveni!

Acolo trebuie să fie acum toate gândurile. Nu mai vreau să mai văd venind gloanţe spre noi, fie ele chiar şi oarbe!

PS:

Acest articol a fost scris mult mai târziu decât de obicei, dar există o cauză pentru asta. Autorul său a fost captiv într-o superbă mişcare ceferistă.
Vedeţi voi, era esenţial să plecăm fericiţi de pe stadion, fiindcă veselia şi buna dispoziţie s-au continuat a doua zi,  la Cupa AISCP, a asociației suporterilor ceferişti, unde am încercat fiecare dintre noi să fim „hegemoni” pentru un week-end. Unii cu mai mult succes, alţii cu mai puţin, dar toţi cu reale talente de suporteri adevăraţi,  care înţeleg şi respectă sportul, prietenia şi civilizaţia, în general. Se vede treaba că toţi jucătorii de la CFR n-au trecut degeaba pe aici. Unii şi-au luat notiţe de la profesionişti şi le-au pus în aplicare pe teren.

Au fost două competiţii, una de băieţi şi alta de fete (deliciul week-end-ului), mici, bere şi tot ce defineşte distracţia la iarbă verde (fie ea şi sintetică) la români, a fost plin numai de oameni „faini” alături de care poţi doar să fii cel mai mândru. Bravo, campionilor!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

    • Stii ce-i haios? Din tribuna am zis ca-i simulare. Dupa aia, la tv, am zis ca e totusi atins, ca ar fi cam de penalty (daca nu exagera cazatura). De-abia acasa, pe frame by frame si doar pe reluarea asta pe care am pus-o cu stop-cadre se vede clar ca e o simulare de cea mai joasa factura. Asta cu atat mai mult cu cat era in careul mare, putea pivota, putea incerca ceva la poarta, orice! De atata siretenie, i s-au cam innodat sireturile. 🙂

      Apreciază

  1. Bine ai revenit, Albule! Daca ai vazut finala la fete sper ca a-ti fost ingaduitori cu ele. Nu de alta, dar fica mea a jucat in „1907 Express”… Adica e si ea o campioana.

    Apreciază

    • Da, Ciollo, eu am vazut doar prima mansa a finalei, caci la a doua eram deja pe drum catre Sibiu (pacat ca nu s-a inventat inca teleportarea, caci as mai fi stat pana la finalul finalului!). Momentul meciului de fete a fost insa ieri (si sigur si azi) incantarea suprema. Fetele ceferiste (pot sa zic si „fetele noastre”) chiar stiu fotbal, nu vin degeaba pe stadion. Iar la cum au jucat campioanele, de la 1907 Express (sau Espresso – cum imi vine sa le zic), nu sunt convins ca nu bateau echipa la care am jucat eu. 🙂
      Oricum, bine ca a batut CFR-ul vineri seara caci altfel cred ca asa de trista era competitia asta! Asa, a fost numai voie si vreme buna (cel putin sambata). Sper sa rezolve Chefere cat mai repede cu filmarile, sa avem si dovezi (inclusiv eu) ca stim si ce-i aia minge. 🙂

      Apreciază

  2. Am asteptat cu nerabdare cronica lui Albu si,ca de obicei…a spus cam tot ce era de spus si despre meciul asta,chiar daca parca putin mai succint.Totusi,la cele punctate de Albu,eu as mai face macar doua adaugiri:una ca ”antrenor”,iar cealalta ca suporter.INTAI,mie aparitia lui Maftei de la golul izbavitor nu mi s-a parut deloc intamplatoare,si poate ca n-ar trebui trecuta chiar neobservata; in ultimele 10 minute ale meciului eu am mai sesizat cateva incercari ale fundasului de a ajuta un atac lipsit de orice luciditate si forta,asa cum a fost al nostru mai cu seama in a doua repriza.As fi tare curios sa aflu daca miscarea aceasta cu urcarea lui Maftei a fost gandita de antrenor,sau pur si simplu asa a simtit fundasul ca trebuie sa faca?Daca ma iau dupa proasta inspiratie pe care a avut-o Ando vineri seara as inclina sa cred mai degraba in cea de-a doua varianta.In plus,Maftei mie imi pare un fotbalist deosebit de inteligent si,chiar daca nu-i stiu planurile de viitor,as fi in stare sa pariez cu oricine ca va ajunge un antrenor foarte important pt fotbalul nostru,poate chiar ceva in genul lui Dan Petrescu.Meme Stoica povestea odata ca in cantonamentele nenumarate ale Urziceniului din era D.Petrescu, singurul fotbalist care nu rata absolut niciun minut din vreun meci de UCL/Liga a II-a era..Vasile Maftei.Asta spune multe,cred eu despre fotbalistul nostru si cred ca un om care iubeste atat de mult ceea ce face n-are cum sa nu continue(tot cu succes) in fotbal si dupa ce-si va agata ghetele in cui.CA SUPORTER,am avut la meciul acesta cu Sibiul o experienta deloc placuta:in drum spre Cluj,intr-o intersectie din Zalau,am fost intrebati (cei din masina noastra) de doi clujeni daca CFR are cumva meci (au intuit aceasta dupa fularele arborate ,dar si dupa galagia din masina noastra).Le-am raspuns ca da CFR are meci cu Sibiul,iar clujenii pareau hotarati(si grabiti) sa ajunga si ei la meci.Ne-am continuat drumul si mai”galagiosi”,dar si cumva multumiti sufleteste ca am mai castigat doi fani atat de necesari pt meciurile acestea de final…Din nefericire,nu peste prea multa vreme i-am prins din urma pe cei doi”prieteni”,dar in niciun caz nu asa cum ne-am fi dorit: undeva la granita dintre SJ si CJ avusesera un grav accident din care (din fericire) cred ca au scapat,totusi, cu bine.Acest episod a venit parca sa umbreasca inca o zi minunata pe care avea sa mi-o(ne-o) daruiasca echipa noastra…IN FINAL,O INTREBARE(poate ma ajuta cineva):CUM AS PUTEA AJUNGE SI EU IN GALERIE LA MECIUL CU ”U”?La cele 27 de minute de saptamana trecuta am stat in tribuna a II-a,si-mi venea sa-mi musc degetele de necaz ca nu pot sa cant si eu alaturi de alb-visiniii mei.Daca ‘m-aude vreun kvsc-ist si ma ajuta cumva,promit ca nu-l fac de rusine:o sa cant cat o sa ma tina balamalele.

    Apreciază

    • Multumim Albule,pentru felul special in care ai prezentat meciul de vineri! Desi ai cam spus totul,as dori sa le transmit celor care nu au fost vineri seara pe stadion ca au pierdut ceva minunat.Ma refer la explozia aceea de bucurie de la golul lui MAFTEI,care e greu de transmis in cuvinte,la oamenii fericiti care se imbratisau,zdrobind astfel toate frustrarile acumulate,mai ales in a doua repriza.Trecand peste bucuria de final,judecand la rece,nu pot sa nu remarc,pe langa lipsa oricarei idei de joc,NEPUTINTA fizica si mentala a jucatorilor nostri,ingrijoratoare in perspectiva meciurilor care mai sunt.Au jucat ca si cum n-ar fi la un pas de titlul de campioni si n-ar fi beneficarii directi ai triumfului final,ai laurilor victoriei,ai gloriei si banilor aferenti.Noi suporterii,dupa bucuria de final,mai strabatem cateva zeci (sau sute) de kilometri in miez de noapte,pana la casele noastre,dar nu simtim oboseala pentru ca nici un lucru facut cu drag,cu bucurie,din dragoste,nu te oboseste ci te inalta.As vrea sa simta si ei lla fel! Sentimentul meu de final este acela ca victoriile din ultimele minute nu sunt rodul norocului sau al intamplarii ci al ajutorului de Sus primit in compensatie pentru toate relele pe care altii ni le fac sau gandesc aici.Inchei si eu cu intrebarea lui Florinaccio,cum as putea ajunge in galerie la meciul de pe Cluj Arena? Va imbratisez pe toti si nu uitati:CFR-VICTORIE!!!

      Apreciază

      • Saul, intra in contact cu galeria KVSC pe site-ul lor (avem link aici pe site) sau pe facebook si sigur vor face tot ce vor putea sa te ajute. Si eu incerc ca, daca se joaca meciul de vineri cu spectatori, sa ma alipesc cumva pe liste (daca se va putea asta). Cat despre subiectul oboselii, nu cred ca este un fizica ci in primul una legata de concentrarea la meci, una venita din subconstient, spun asta pentru ca am avut fericirea de a avea un mic contact cu ei. Oricat ar incerca ei sa se protejeze de scandalul de dupa meciul cu U acest lucru nu este posibil. Poate doar spaima de vineri sa-i fi trezit la realitate…

        Apreciază

    • Intr-adevar, articolul este mai succint. Si putem spune si de ce: 80% din meci nu s-a jucat mai nimic. In plus, vine si la distanta de 48 de ore de la final si, in fine, ultimul motiv, mi s-a sugerat de catre mai multe persoane sa mai aerisesc un pic textul. Cred ca peste 15.000 de caractere ar fi bine sa nu mai urc, fiindca, intr-adevar, risc sa plictisesc. Mai e timp apoi, pe parcursul saptamanii, sa mai revin cu alte mici chestiuni.
      Cat despre intamplarea nefericita despre care relatezi, intr-adevar, dincolo de cheltuieli si timp, asta este un risc la care ne expunem cu totii cand venim la meciuri pe drumurile din Romania. Pana acum am avut 2 situatii in care era sa adoarma soferul (eu sau altcineva) la volan, la intoarcere. Totusi, adrenalina din preajma meciurilor (mai ales cea de dupa ele) ne scoate din multe incurcaturi. Maine e finala campionatului pentru noi!

      Apreciază

      • Nu socotesc deloc fericita ideea de a-ti mai aerisi textul pe viitor pt simplul motiv ca fiecare trebuie sa-si pastreze si sa-si imbunatateasca(daca mai e loc) propriul stil;fiecare cu stilul sau:unii mai succinti,altii exhaustivi.Este exact ca in problema 4-4-2-ului lui Andone:de ce sa-l schimbi,din moment ce asta da rezultate?Sau ca si cum l-ai pune pe Cadu sa tina de minge,iar pe Peralta sa faca marcaj om la om.Unul dintre voi,Agentul Bond, imi ”arunca”odata vorba ca daca nu-mi place stilul sau atunci sa astept pita (alba) de Sibiu.Nu era vorba sa nu-mi placa felul sau succint de a scrie,intre timp am apucat sa-i cunosc (si gusta) mai bine stilul,si nici de suparat nu m-as putea supara vreodata (pe el sau pe vreun altul)din moment ce si el vrea binele echipei pe care o iubesc la nebunie.Totusi,remarca lui m-a ajutat sa ajung si eu la niste concluzii:Albu=pita mea cea de toate zilele;Calin Cocora=”clisa”(atat de pretuita de noi ardelenii),CJ07=evident,palinca si chiar si ceapa(amandoua cam usturatoare de multe ori);Caneto=cozonacul (excelent si el,ca nu degeaba recomanda odata Maria Antoaneta ca daca nu este paine atunci sa se manance cozonac),iar ceilalti-incepand cu Sorina,desigur-tortul ori vreun alt desert (servite,totusi,cam prea rar) .Si atunci intreb:de ce sa stricam o masa asa grozava,inlocuindu-ne painea noastra cea de toate zilele(si spre fiinta) cu telemeaua?De ce sa nu le avem pe amandoua?Sau de ce sa trecem din nou pita pe cartela,rationalizand-o ca-n ‘nainte de ’89?Abia ce ne-am obisnuit si noi ardelenii sa mancam”ptitos”,ca si vor unii sa incepem deja cura de slabire…

        Apreciază

        • Uneori, mici schimbari dau bine, mai ales daca nu sunt permanente 🙂 . Cand vor fi mai multe de spus, vor trebui spuse, alteori ar trebui poate sa ma intorc catre mici alegorii (care, marturisesc, imi plac, dar sunt teribil de greu de executat ….si uneori cam puerile). Inca ceva. Din enumerarea ta l-ai uitat tocmai pe de-a dura lex, cel care este, in meniul elaborat de tine, precum sarea si piperul echipei noastre.

          Apreciază

          • Da,mea culpa!Acuma,ca sa fiu sincer,de cand m-am insurat nevasta-mea(care vrea sa traiesc 100 de ani-nu stie ca e in zadar,pt ca eu la fiecare meci al CFR-ului mai pierd cate un an din viata ) mi-a cam taiat portia de sare si piper din mancare,asa ca am cam inceput sa le uit gustul.Scuze inca o data lui de-a dura lex,chiar va pretuiesc pe toti f.mult.

            Apreciază

  3. Victorie foarte chinuita a CFR-ului, desi trebuia in mod normal sa fie un simplu galop de sanatate, mai ales dupa deschiderea rapida a scorului. Am fost in tribuna la partida cu Sibiul, atat pentru a sustine echipa la acest important examen, cat si pentru a-mi procura bilete pentru meciul cu steluta. Pana atunci insa, e musai sa batem la Mioveni pentru a deveni campioni fie prin decizia de la TAS, fie prin piedicile pe care sper sa si le vor pune singure Vasluiul si Steaua in meciurile cu cei mai grei adversari pe care i-ar putea intalni cele doua, Otelul si Dinamo. Mizez foarte mult pe ambitia elevilor lui Dorinel de a le da o palma morala celor mai mari rivali si contestatari ai lor si ai nostri kukuruzii, pe forma deosebita pe care o arata fostul nostru ceferist Didi, dar si pe relatiile cordiale existente intre conducatorii nostri si cei ai Galatiului. Pacat doar ca Otelul nu mai e angrenata cu sansa reale la lupta pentru Europa League. Pe Arena Nationala nu cred ca poate fi vorba de vreun aranjament intre nas si fin, pentru ca Dinamo n-a renuntat inca la visul ei de acum 10 ani: grupele Champions League.

    Apreciază

    • Dupa ce-am vazut si aseara, cu un campionat in care deja s-au rezolvat lucrurile interne, in care nu mai e miza pentru 14 echipe, cred ca singurul mod de a determina adversarii sa lupte ar fi stimularea lor. Dar, de ce sa dai bani care s-ar putea sa nu revina cu profit de Champions League? Sunt sceptic ca Steaua sau Vaslui pierd puncte in urmatoarea etapa asa ca singura noastra sansa este sa castigam la Mioveni. Daca vineri s-au batut cruci pentru victorie, acum ar trebui sa batem si matanii. Sa fim cinstiti: daca argesenii ne incurca, ei care n-au pus piedica nimanui, atunci chiar nu meritam sa fim campioni.

      Apreciază

  4. Aceeasi intrebare o adresez si eu, cum pot ajunge in galerie pe Cluj Arena, asta bineinteles daca aceasta partida restanta nu se va juca cumva fara spectatori. Golul lui Maftei, mie cel putin mi-a adus aminte de cel inscris de Cosmin Contra, Sloveniei, in barajul pentru C.M. 2002. O singura diferenta insa, atunci eram la peluza din Ghencea, acum la tribuna a doua in Gruia.

    Apreciază

    • si eu am fsot in peluza din ghencea la acel gol. ce atmosfera frumoasa si ,totusi, am fost atat de tristi la sfarsit….pe cand o astfel de atmosfera la meciurile cfrului ?

      Apreciază

      • Eu cel mai trist dupa meciul acela am fost la intoarcerea de la stadion,atunci cand am auzit cum ”suporterii” nostri rrromani pot sa-l injure pe GICA HAGI-primul antrenor roman de dupa revolutie obligat sa joace fara fotbalistul Gica Hagi.M-am ingrozit atunci,m-am cutremurat,iar injuraturile alea si blestemele ma mai urmaresc si astazi.

        Apreciază

    • Parca adresa lor este deplasari@kvsc1907.ro. Scrieti-le si sunt sigur ca vor face tot ce va fi posibil. Voi vorbi si eu cu ei (caci si eu sunt interesat de a fi prezent) si daca voi afla ceva, voi anunta si aici pe site. Deocamdata, cel mai probabil, se va juca fara spectatori (asa cred).

      Apreciază

  5. norocul si-l face si omul insa…..ni se termina oamenii la un moment dat 🙂
    nu dati cu parul, inca ma situez in tabara pesimistilor 🙂 dragii mei, la ce am jucat cu sibiul, la mioveni ne asteapta o si mai lunga „via dolorosa”. eu am vazut meciul mioveniului cu rapidul si le-au pus probleme mari de tot, au castigat cu noroc cu un gol al lui deac. nu au niciun suspendat cu noi (ma tot mir ca, desi la limita suspendarii, multi dintre jucatorii echipelor adverse nu iau cartonasul galben, izbavitor pt noi; paote se indura arbitrul strain de la stana-dinamo si suspenda mai multi stelisti). meciul de la mioveni e meciul campionatului! sper ca toata lumea(de la conducere, antrenori, jucatori si suproteri) sa constientizeze acest fapt! daca nu castigam la mioveni(si va fi meci extrem de greu, vor fi supermotivati) e cam grea ecuatia.
    P.S: si eu am fost surprins neplacut de nr mic de spectatori si, mai ales, de adormirea generala de pe teren si din tribune din repriza a 2a. jucatorii ar fi avut mare nevoie de incurajari cand aveau plumb in ghete. imi amintesc de alte meciuri in care nr de spectatori nu era mare insa erau patimasi. si asta se simtea pe teren. pfuai, marti e meci de totul(aproape) sau nimic! am fi cei mai mari fraieri sa nu rupem terenul si sa luam cele 3 puncte! Doamne ajuta!

    Apreciază

    • In tribune toata lumea tremura. Da, chiar asa, nu cred ca ii venea nimanui sa-si creada ochilor. Si eu tot asta repet papagaliceste de vreo cateva zile. Mioveni – cel mai important meci al sezonului! Nu stiu cum va suporta lumea un eventual esec. Un inecat la mal, tot inecat se numeste.

      Apreciază

    • De acord Albule , Maftei din cate se pare, are anumite carente de ordin fizic , dar in situatia de fata s-a autodepasit , in schimb, la capitolul experienta si maturitate sta cam cel mai bine .
      @fotbalfan , sa stii ca sunt tare suparat pe tine , cum naiba am ajuns eu ca dupa 3 zile sa fiu inca ragusit ? Si nici macar nu sunt in galerie ! E drept , undeva in imediata apropiere dar prin asta , acord galeriei un nesperat ajutor dat fiind faptul ca , vrand -nevrand ,ii impulsionez pe cei din jurul meu. Ma si gandeam cateodata ca ar fi buni cativa fani mai vocali , amplasati in zone strategice , pt a propaga inteligent reactia galeriei , personal , nevazand nimic rau in asta ! la urma -urmei , aproape sigur va spun , ca se vor molipsi 🙂
      De multe ori , il vad pe liderul de galerie de la KVSC ca se uita cam crucis la mine , de acolo de la Tribuna 2 , dar oarecum complice . Nu-mi plac f. mult nici factiunile (desi oarecum ,le inteleg ) deoarece le vad ca fiind diferit de conceptia CFR , acum, mai mult decat oricand ,trebuie sa devenim o singura suflare !

      Apreciază

      • Mai, liderul de galerie de la Kvsc se uita stramb din nascare. Sufera de strabism. Tot din cauze patologie i’a cazut si parul, bucurandu’se acum de’o chelie deasa, prin care sclipesc zglobii cei 2 neuroni care au suprevietuit socurilor electrice.
        Reactia galeriei poate fi impulsionata printr’o gestica bogata, cum ar fi erectia dejtului din mijloc, sau limitarea flexarii antebratului printr’o contra puternica cu bratul opus. Sa nu uitam si dansul schiorului sau invocarea alaptarii de catre tati, toate atat de populare in cadrul galeriei. Sa’i transmiti salutari la sefu’ de galerie.

        Apreciază

  6. risc o intrebare: avem maturitatea necesara sa trecem peste, Doamne fereste, o eventuala ratare a campionatului? si aici ma refer la conducere, suporteri si restul.

    Apreciază

  7. În primul rînd felicitările mele pentru titlul acestui comentariu. Inspiră atât îngrijorare cât și mândrie că suntem în stare și că avem soldați ca Maftei, Kapetanos, Cadu care în momente de retragere și recunoaștere a eșecului, cu precizia unui lunetist pe care numai în filme îl vezi zboară creierii ciobanilor, mârlanilor, miticilor, moldovenilor, țăranilor și nu în ultimul rând frUstraților. Am fost la aproape toate meciurile ehipei acasă chiar dacă vin din Târnăveni și aici includ și Champions League sau European L, însă așa fericit nu am fost niciodată. Eu chiar CRED că mai presus de echipă, conducere, suporteri care fac orice să câștigăm campionatul există cineva acolo sus care ne iubește. Nimic nu este la întâmplare, noroc, destin.

    Apreciază

    • Da, Gabriel. E vorba si de curaj dar si de o teribila usurare. Titlul mi-a venit exact la 2 minute dupa marcarea golului, cand inca toata lumea canta „Ale, ale, CFR ale!”, la remarca unui coleg de tribuna, „cu glontul ce a trecut pe la ureche”. Si tot acum mi-a dat cineva o alta masura a bucuriei, este ca la acele victorii la baschet, cu cosul din ultima secunda. Daca am scapat si din asta, intr-adevar, doar un pic TREBUIE sa ne mai tina norocul. Sper ca azi echipa mananca ultima portie de jar a sezonului!

      Apreciază

    • Atat la meciul cu Dinamo cat si la cel cu Vointa,prin minutul 85,printre cruci si metanii(vorba lui Albu),mi-am amintit (si i-am amintit Celui de sus) de finalurile de la Medias,Bucuresti-Regie,Gruia-cu Dinamo in tur si nu numai.Mi-am amintit pe urma o vorba de-a lui Ch. Spurgeon,cel care spunea odata ca Dumnezeu,atunci cand intarzie sa ne implineasca rugaciunile,o face numai pentru a ne pune la o parte si dobanda pe care vrea sa ne-o ofere…Poate ca golurile lui Kapetanos&Maftei din ultima vreme sunt doar o parte din dobanda pe care El ne-a pregatit-o noua ceferistilor la acest sfarsit de sezon,

      Apreciază

      • Asa e Florinaccio,Cel de sus nu ramane niciodata dator fata de noi,cand e vorba de a ne rasplati binele.Multam ca mi-ai amintit de marele predicator Spurgeon,cu celebrele sale citate,din care unul era aproape sa ne nimerreasca si pe noi CFRistii:”Vointa a condus multe suflete catre Iad………” Noi,din fericire,am scapat in ultimul moment! Te salut si poate ne intalnim,in sfarsit,in tribuna.

        Apreciază

        • Ce bine ar fi sa ne intalnim pe acolo!…La cat suflem o sa punem in incurajarile noastre sigur ii vom acoperi pe numerosii si galagiosii U-isti,sau cel putin n-o sa ne facem de rusine echipa.Macar de-ar dovedi Cadu&co.atata daruire cata o sa avem noi…Tare mi-e frica insa sa nu fiu nevoit si de data aceasta sa stau la tribuna a II-a,acolo unde am bilet de saptamana trecuta.Noi vom fi trei la numar,iar daca poti lua cumva legatura cu kvsc-istii ,poate le spui si de noi, sa li se faca mila si sa nu ne lase sa ne perpelim printre dusmani in iadul numit Cluj Arena;mi-am jurat saptamana trecuta ca n-o sa mai repet greseala asta la meciurile cu U din deplasare!Daca ii gasesc eu pe cei din galerie sa le spun ceva si despre tine?Daca doresti,spune-mi te rog o modalitate prin care as putea da de tine,ca sa putem vorbi mai pe larg si pune la cale totul.HAI DRAGA CFR!

          Apreciază

          • Am fost plecat toata ziua si n-am reusit sa citesc ce mi-ai scris aseara.Da,daca reusesti sa vorbesti cu cei de la KVSC spune-le,te rog,de inca doua bilete pt mine si fiica mea.Daca vrei sa vorbim adresa mea de mail este:pavel_condrea2000@yahoo.com.O sa-ti trimit pe mail si numerele mele de tel sa putem discuta pe indelete.Sper sa intri in seara asta sa citesti replyul meu.Te salut!

            Apreciază

  8. Si mie mi-a parut rau ca n-am fost mai multi pe stadion vineri. Acum 2 ani cand am luat titlul in penultima etapa, jucand acasa cu International Curtea de Arges, era full. Acuma, nu stiu cati am fost. 6000? Poate ca ii adevarat ca nu prea sunt suporteri CFR in Cluj Napoca… Lasand asta la o parte, intr-adevar, bucuria aia de la sfarsit a fost ceva extraordinar.

    Apreciază

    • Probabil ca toti cei care citim/scriem aici facem tot felul de spagate sa ajungem la cat mai multe meciuri. Probabil ca efectele campaniei anti-CFR din presa sunt si astea, indepartarea oamenilor de la stadion. Este esential sa devenim comunicatori activi, sper ca Transilvania Live sa intre cat mai repede pe reteaua Digi din toata tara, sa avem o voce (tare sau slaba, nu conteaza), dar trebuie sa se auda mereu si raspunsul nostru la orice acuza injusta (sau chiar si la cele juste). Imaginea care ni se faureste este una de Victoria Bucuresti, o chestiune de-a dreptul scandaloasa tinand cont de realitate. Aseara am vazut o chestiune gretoasa pe contul de facebook al GSP-ului, cei de acolo sugerau ca ceea ce s-a petrecut in Turcia, in week-end, cu incidentele la castigarea titlului de Galatasaray, se pot intampla si in Gruia, duminica, atunci cand vor fi mai multi stelisti decat ceferisti in tribune.

      Apreciază

  9. salut, ca de obicei asteptam cu sufletul la gura comentariul tau. desi i-ai avertizat in privinta lui Popa, se pare ca nimeni din conducere nu a fost interesat de subiect. am citi deja in presa ca cfr e interesata sa il ia pe popa (sa speram ca e adevarat). eu am fost la meci si am sperat pana la fluierul final. felicitari jucatorilor pentru determinare si increderea in sine si o bila neagra antrenorului pentru cum a pregatit meciul. iar referitor la spectatori, nu o sa avem multi la meci daca conducerea echipei trateaza promovarea echipei la fel ca o echipa de cartier. vecinii mai zgomotosi au afise si in aeroport, noi ar trebui sa avem expuse trofeele in centru orasului, sa se poata fotografia lumea cu ele. ce spuneti, ii poate sugera asta lui hegemonicus?

    Apreciază

    • Sa nu credeti ca ceea ce scriem nu este receptionat. Pentru situatii deosebite putem incerca sa facem un pic de „push”, sa facem realitate din idei (asa cum a fost de pilda acea scrisoare catre jucatori). Inca nu am vazut stirea cu Iulian Popa, dar, in ideea in care Vointa se duce in B (si poate chiar mai rau de atat), transferul acestui jucator ar putea fi una dintre cele mai bune afaceri. L-am urmarit constant si poate fi una dintre cele mai utile achizitii.

      Apreciază

      • Daca tot veni vorba de eventuale transferuri(partea asta e intotdeauna preferata mea) ce-ati spune de cateva nume de pe la noi, unele vehiculate deja: Bickfalvi, L.Sepsi, Djakaridja Kone, Rui Duarte, Ad.& Iulian Popa, Geraldo, Antal, DIDI, Astafei, Danciulescu, Bumba, Hamzah, Felgueiras,…? Socotesc ca fiecare in parte ar cam avea valoare de CFR si nici nu cred sa fie f.f.greu de adus cei mai multi dintre ei,majoritatea fiind la final de contract.Jumatate dintre ei plus 2-3 nume grele de pe la Porto si am avea o super-echipa.

        Apreciază

      • A, da! Asta am vazut, intr-adevar. Il vor pe Adi Popa de la Chiajna, probabil fiindca este mai tanar. Totusi, s-ar putea sa fie de 2-3 ori mai scump decat Iulian Popa, tinand cont ca unul ramane in A si celalalt merge in B..

        Apreciază

      • Poate ca n-ar fi rau sa fie adusi amandoi:Adrian-cu viteza lui- ar fi numa’bun pe dreapta,iar Iulian pe stanga.Poate asa am scapa si de Bastos.Cati ani are Iulian Popa?

        Apreciază

        • Iulian Popa are 26 de ani, impliniti acum, de curand, parca. E cat se poate de copt, inca vreo 3-4 ani ar trebui sa fie capabil sa evolueze la capacitate maxima. Pe transfermarkt are valoarea de piata cam la 500.000 de euro dar cred ca poate fi luat mult mai ieftin decat Vranjes (de pilda). Sper sa nu fie singurul criteriu de selectie al jucatorilor eventualele legaturi cu „oficialul”nostru Zamfir…

          Apreciază

  10. Albule, voi fi scurt, pentru ca si tu ai fost concis: desi am vazut meciul pe Sopcast, unde pixelul este cit albina (de asta or fi atitia trintori pe teren?), simularea lui Ronny a fost gretoasa. Si omul avea atitea alte posibilitati de a continua faza… Un alt avion este Lionn: in fiecare meci are mai multe salturi pe burta decit pase, iar despre centrari nici nu-i bine sa vorbim. In plus, de bine ce a protejat mingea a iesit lovitura libera ce a dus la 1-1. Jalnic, sper sa decoleze la vara spre alte zari ale fotbalului. Maftei a prins din disperare sutul vietii, cu care mentine suspansul in campionat. Bravo lui! Doua vorbe despre antrenor: nu cred ca baga el in seama ce se scrie pe forumuri. Antrenorul roman le stie pe toate, nu are nevoie el de ajutorul amatorilor. Insa el este un amator in comaratie cu ce fac altii: Klopp (Dortmund) face in timpul pauzei video-analiza primei reprize. Alti antrenori au colaboratori in inaltul tribunei si primesc la pauza un raport scurt despre ce au vazut de sus. Pe antrenorul roman mai bine il injuri de mama decis sa-i sugerezi asa ceva. Pe linga frica de demitere, acesta este unul dintre principalele motive pentru rezultatele slabe ale echipelor romanesti.

    Apreciază

    • Un prieten care sta la tribuna I imi tot spune despre faptul ca „lui Andone ii place sa dialogheze cu tribuna”. Dupa fiecare faza se intoarce catre tribuna si ridica mainile a neputinta, a faptului ca jucatorii nu-l asculta. Astea mi se par gesturi de juniori, totusi, sa admitem, dupa dezastrul cu Chiajna, Andone are si el meritul sau. Iar faptul ca stam acum in Nicoara, Lionn si Panin pentru flancuri nu este vina antrenorului actual ci a felului in care a fost structurat lotul. Si poate nu vorbim de o vina ci de o limita. Atat s-a putut… Daca luam campionatul si asa, vom fi un exemplu de eficienta!

      Apreciază

      • Mi se pare foarte simpatic Andone cum se tot intoarce spre noi si comenteaza si gesticuleaza, de parca am fi in crashma, nu la meci :)). Cateodata da din cap dezabrobator, dar asa de tare isi roteste capul, ca ma tem sa nu se dezsurubeze si sa pice jos :)).

        Apreciază

  11. Mama, ce statuie i-ai ridicat lui Maftei 🙂 Noroc ca n-are cal ca l-ar confunda unii cu Maftei Corvin 🙂 Greu a fost cu Sibiul dar si mai greu va fi la Mioveni. Numa’ de-am scapa cu bine si de acel meci.

    Apreciază

  12. pai normal ca am dat 2 suturi cand nu avem oameni care sa pases majoritatea paselor le dadeau in adversar si inca un lucru care ar trebui facut mai des SUTURILE DIN AFARA CAREULUI cand vezi un sut de genu asta poti sa notezi in calendar evenimentul ca e rar ca eclipsa acuma ma rog am avut 2 si ambele goluri ca avem sutori buni, si as vrea sa dispara din joc si mingile aruncate in fata si dupa aia fie ce o fi .

    Apreciază

  13. Analiza corecta,foarte bun semnalul de alarma tras inaintea meciului decisiv de la mioveni.De ce decisiv?Victoria acolo e obligatorie,dar meciul nu va fi facil ,adversarii vor fi supermotivati cu 2 valize…(sa nu uitam problemele rapidului la mioveni acum cateva etape),iar daca adaugam jocul nostru slab si fara idei cu sibiul si lipsa a 4 jucatori importanti(cadu,camora,peralta,ronny)atunci avem imaginea clara a dificultatii reale a partidei.Decat sa ne gandim la ultimele 2 derby-uri mai bine ne concentram pe cele 3 puncte de aur de la mioveni,cele mai accesibile si care pot usura enorm presiunea ultimelor 2 jocuri.Imi permit si un pronostic:daca batem la mioveni ne va fi de ajuns doar un egal(cu pinguinii sau cu steaua) pt. a lua titlul.Trebuie insa mobilizare totala,utilizarea tuturor resurselor ,trebuie neaparat!reactivati 2 jucatori care oricand pot face diferenta:de zerbi si ganea.Acest campionat e in mana noastra daca batem la mioveni,trebuie sa ne pastram concentrarea,luciditatea si sa jucam 95 de min. cu atitudinea de la piatra neamt !

    Apreciază

    • Spus pe sleau, la Mioveni trebuie sa castigam ca acum 2 ani la Turnu Severin! Este bun si eroismul, dar sa nu uitam ca vorbim despre un adversar care de …stai sa ma uit….de 8 etape nu a mai scos niciun punct macar. Show must go on because We are the champions!

      Apreciază

    • CFR -64 de puncte. CFR bate Mioveni => 67 puncte. Vaslui 64 puncte. Steaua 62 puncte. . . . . . Varianta A: Vaslui bate tot => 64+6 = 70 puncte => avem nevoie de o victorie in dubla cu U si Steaua . . . . Varianta B. Vaslui face egal la Galati => 64 + 4 = 68 puncte => teoretic ne ajunge un egal. Dar …. nu e chiar asa. Daca Steaua bate Dinamo (si 101% ca va bate) si ne bate si pe noi => Steaua va avea 62 + 6 = 68 puncte, egalitate cu noi dar meciurile directe sunt de partea lor. . . . . . . Deci daca Vasluiul se impiedica la Galati avem nevoie fie de doua egaluri, fie de o victorie in dubla cu U si cu Steaua.

      Apreciază

      • Superman, e mai simplu. Victorie la Mioveni si apoi victorie (pe un fapt deja consumat) la TAS. Asta daca nu reusim sa ne rezolvam treaba si pe teren…. Trebuie sa mizam totul pe vineri, fiindca duminica vom fi mai apoi prea obositi.

        Apreciază

        • Sa batem la Mioveni si suntem 90% campioni (cam cat sunt sansele de a castiga la TAS). Am face 67 de puncte si am avea 3 mingi de meci (precum in tenis): pe teren, cu U sau cu Steaua si in birouri, TAS. Unde mai punem ca miercuri si joi, Vaslui si Steaua, pot fi out dupa meciurile cu Otelul, respectiv Dinamo. In varianta asta cea mai dezirabila, meciurile cu U si cu Steaua, vor doua amicale oficiale, doua meciuri ale orgoliilor invinse de noi. Hai CFR! Sper ca echipa sa se adune si sa concentreze doar la terenul de joc, doar la meciul esential si decisiv de maine.

          Apreciază

          • Noi jucam inaintea lor, asa ca nu poti sa fii chiar sigur, in caz ca isi dau seama ca ar mai fi o sansa. Oare n-ar fi trebuit ca meciurile din etapa asta sa se dispute si ele toate de la aceeasi ora?

            Apreciază

  14. Parca am revazut jocul din „era” Costa, apararea nu a fost rea, cu exceptia Lion, care a facut cel mai prost meci din viata lui. Dar de la mijloc in sus (fara Peralta si Sare ca ei erau tot la aparare) a fost un zero absolut. Hora si Vranjes nu au intrat deloc in centru, lucru care a facut ca atacantii sa fie izolati total, in conditiile in care „centralii” erau ocupati cu defensiva.
    Maftei a fost liderul in lipsa lui Cadu, si-a asumat rezolvarea partidei cand toti ceilalti pareau fara vlaga si busola. Este un moment de referinta care arata adevarata valoare a unui om, mult dincolo de valoarea lui ca fotbalist. A mai fost si Beto, cu o voce ragusita, in ultimele minute tipa spre Andone, cred ca ii cerea permisiunea sa urce si el in atac, dar n-a primit raspuns.
    Andone, sper ca nu ne intoarcem iar la stilul de dinainte de demiterea din 2008! Nu ar trebui niciodata ca 2 valize sa bata un antrenor si o echipa care stiu ce vor. Abordare ca in meciul cu UTA din 2008, 2-0 sau 3-1 si mergem inainte ca avem treaba multa.
    Decizia TAS (la care trebuie apelat indiferent de locul ocupat) se va da tarziu si de aceea va trebui castigat unul dintre ultimele 2 jocuri.
    Dupa tensiunea data de asteptarea deciziei comisiei ii inteleg pe jucatori, era extrem de greu sa fii apt mental si fizic cand aveai creierii pulbere. La Mioveni insa vor fi supermontati cu tipul de motivare ca ti-o da senzatia de campioni, iar aceasta depaseste clar visele unor jucatori de B de a da un tun financiar in 2 ore.
    E cel mai important meci pt CFR, toata lumea stie asta, tactica este deasemenea capitala si astept o avancronica sau cel putin niste pareri despre cum ar trebui abordata partida.

    Apreciază

    • Hai sa-ti spun sincer. Mioveniul vor fi montati dar la jucator va ajunge probabil 20.000 euro la victorie. Maxim 30.000. Stiind asta, trebuie „montate” 3 din piesele lor de baza cu 50.000 euro cu conditia ca ajutorul sa vina in repriza 1. Cei montati stiu ca e de 10 ori mai sigur ca ei sa ia de la CFR banii promisi decat ca echipa lor sa invinga pe teren. Deci, teoretic, ar putea sa le fie promisi de catre CFR chiar si mai putin bani decat cei 20.000-30.000 promisi de cei cu valizele.

      Apreciază

      • Eu de la CFR vreau in continuare profesionalism si corectitudine. Daca ar cumpara jucatori adversi, fotbalul din Romania ar fi un capitol incheiat definitiv pt mine.

        Apreciază

  15. Am niste intrebari pentru administratorii site-ului: Ce-i cu linkurile alea din dreapta catre toate lighioanele alea de jurnalisti damboviteni? De ce le trimiteti trafic? Si de cand e Radu Naum jurnalist? Am inteles ca a postat mai nou vreo doua articole in care vorbeste CFR-ul de bine, dar voi ati uitat cum l-a convins in direct in emisiune pe Becali acum un an sa spuna ca am facut blat cu Bistrita, cand am castigat la ei cu 3-0? Cum puteti sa ii iertati nenumaratele magarii si acuze pe care le-a indreptat impotriva noastra? Voi stiti mai bine ce vreti sa faceti cu site-ul desigur, dar eu sa fiu in locul vostru as scoate linkurile, si eventual as lasa doar numele acolo, sub titlul „Top 5 jurnalisti care ar trebui sa demisioneze”.

    Apreciază

    • Nu cred ca vreun CFR-ist va uita vreodata toate minciunile si inventiile scoase de Naum împotriva CFR-lui, dupa râmîne de departe cel mai anti-CFR dintre jegosii de la GSP. Chiar daca de ceva vreme nu l-am mai vazut

      Apreciază

  16. Domnilor, nu stiti, este gara in Mioveni ? O fi doar in Pitesti ? Ma tot intreb cum o sa care hamalii valizele spre stadion. Valize frumoase si grase, trimise din toata tara 🙂

    Apreciază

  17. Calcule dupa victoria cu mioveni: CFR 67 puncte,vaslui 67 puncte(64+3 cu pinguinii),steaua( 65 puncte DACA bate pe dinamo).Pentru a depasi vasluiul trebuie sa obtinem in ultimele 2 jocuri,cel putin acelasi nr. de puncte cat a obtinut vasluiul la galati: 3 ,adica o victorie,daca vasluiul bate,1 – un egal cu steaua sau atentie un egal cu pinguinii si chiar ne putem permite o infrangere la limita cu steaua ; de ce ? Pt. ca atunci vor fi 3 echipe cu 68 de puncte ,iar in clasamentul meciurilor directe vom fi lideri( CFR 5 pct: 4 cu vaslui+1 cu steaua,golaveraj plus1,steaua 5 pct.:4 cu noi + 1 cu vaslui,golaveraj 0,vaslui 5 pct. golaveraj – 1).Deci daca batem la mioveni asteptam rezultatul stelei( singura lor sansa e o victorie cu dinamo) si mai ales al vasluiului.Un paradox splendid: cu un egal la otelul- vaslui ,ne putem permite un egal cu pinguinii si o infrangere la limita cu steaua,in schimb daca vasluiul pierde la galati nu avem voie sa pierdem cu steaua decat daca batem pe cluj arena.In concluzie daca batem la mioveni ,iar steaua bate pe dinamo,cel mai bun rezultat pt.noi la otelu-vaslui ar fi x ,care ne-ar permite sa luam titlul cu un egal in ultimele 2 meciuri.

    Apreciază

    • Wow! La asta nu m-am gandit! Deci daca sunt 3 echipe cu acelasi numar de puncte se ia in calcul suma punctelor obtinute la directele dintre ele? Esti sigur?

      Apreciază

      • Da, totdeauna asa se face. Meciuri directe intre cele implicate, dar, mi se pare, al doilea criteriu in caz de egalitate perfecta nu mai sunt golurile in deplasare (in acest caz) ci se trece direct la golaverajul general. Totusi, niciun calcul nu mai este valabil cu o victorie la Mioveni. La TAS, U-ul se va alege si cu o amenda frumusica, pe care o vor plati tot asa cum achita datoriile la Stat.

        Apreciază

        • Victoria de la Mioveni este de la sine inteleasa, de acolo si vine egalitatea de puncte la 68 (3 puncte la Mioveni + 1 egal cu U). Chestia cu TAS-ul nu este pe placul meu dpdv al stabilirii ierarhiei finale, desi sunt de acord ca trebuie mers si acolo. I mean: trebuie facut tot posibilul ca sa nu iesim campioni prin TAS si tara intreaga sa astepte verdictul respectiv. Sa te tii atunci de anticeferisme!

          Apreciază

  18. Da,aceasta este modalitatea de departajare cand 3 sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte.In alta ordine de idei,daca culio si-a reziliat contractul cu orduspor si e liber dupa stiinta mea,,n-am putea sa ne intelegem cu el si sa-l legitimam pt. meciul cu steaua?!

    Apreciază

    • Bun, deci speram:- maine: sa batem Mioveni; – poimaine: un egal la Otelul-Vaslui. Pe raspoimaine la Steaua-Dinamo eu nu sper nimic.

      Apreciază

  19. cu trei puncte la mioveni sunteti campioni.am o presimtire ca meciul cu u nu se va rejuca, la recurs catigati cu 3-0 daca nu la tas 100%.
    va doresc multa bafta si CFR capioana!!!

    Apreciază

    • Ar trebui să ne prezentăm la meciul cu U, iar înainte de meci, când i-ar veni rândul lui Cadú să dea mâna cu Bornescu, Andone să scoată echpa de pe teren.

      Apreciază

    • Se va rejuca, dar va fi degeaba. O sa ne iubeasca si mai mult romanasii nostri daca le luam campionatul la TAS dar, nu-i asa… o merita!

      Apreciază

  20. Am constatat un lucru interesant..in mod normal in ultima etapa trebuie sa tinem cu U contra Vasluiului..insa exista si posiblitatea ca numai victoria Vasluiului ne face campioni si orice alt rezultat ii face campioni pe Steaua..iata cum: CFR face 4 puncte cu Mioveni si U, Steaua bate si Dinamo si CFR(la un singur gol diferenta), iar Vaslui face egal cu Galati…in cazul acesta clasamentul ar fi:CFR 68,Steaua 68,Vaslui 65…asadar daca Vaslui nu castiga cu U, Steaua ia campionatul datorita rezultatelor directe cu CFR, insa daca si Vaslui castiga ar fi egaliate de puncte intre toate 3..in cazul acesta s-ar face un clasament intre cele 3 echipe si toate ar avea 5 puncte insa CFR ar avea golaveraj mai bun(asta numai daca Steaua ne bate la numai un singur gol diferenta)
    Ar fi poate si mai interesant daca Vaslui castiga cu Otelul..atunci in ultima etapa: victorie U=Steaua campioana, victorie Vaslui=Vaslui campioana, rezultat de egalitate=CFR campioana

    Apreciază

  21. Dinamo daca bate pe Steaua, s-ar prea putea sa treaca peste ea in clasament, ori datorita meciurilor directe, ori mai probabil dupa ultima etapa, atunci cand Steaua vine in Gruia si cand Dinamo intalneste acasa pe Astra. Rivalitatile existente intre cele doua echipe bucurestene dar mai ales interesul comun pe care il au (locul de Ch League), pe mine ma fac sa cred si sa sper ca meciul se va decide in teren si nu la un sprit intre nas si fin. Ca s-ar prea putea sa castige totusi Steaua, sunt de acord, dar nu printr-un blat ordinar, ci pentru ca momentan sunt mai buni si ceva mai in forma decat Dinamo. Totusi, Dinamo i-a mai pus niste piedici Stelei si in trecutul apropiat, ajutand indirect CFR-ul, de aceea mizez pe mobilizarea lor exemplara in asa-zisul derby de Romania. (Mie imi place sa-i spun, derby-ul sovietic Dinamo-TSKA Bucuresti). Am mai vazut pariori aici pe Tribuna care mizau pe o victorie facila a Stelei si cu F.C.Vaslui, dar s-au inselat. Sper ca se vor mai insela si de data asta, dar in primul rand sper ca noi sa batem la Mioveni fara foarte mari emotii, pentru ca daca va fi asa, vom astepta mult mai relaxati derby-urile cu U si cu Steaua stiind ca decizia de la TAS nu are cum sa nu ne fie favorabila. P.S. Mi-a placut foarte mult analiza lui I.Q.

    Apreciază

    • Da,excelenta analiza.Mie mi-a placut f.mult si premisa de la care-si incepe IQalculele:,,calcule dupa victoria cu Mioveni”.Asa trebuie sa gandeasca orice campion si-ar fi tare bine sa gandeasca la fel si fotbalistii nostri…Inca un suporter vrednic de o echipa campioana cum este CFR.Azi noapte,din curiozitate,am intrat pe site-ul U-istilor:(mai) toti,de la cei care scriu si pana la cei care comenteaza,sunt la fel de jalnici precum echipa pe care spun ca o iubesc,da’ nu la fel de mult precum ne urasc pe noi.Pacat de numele pe care il murdaresc,caci universitatea pe care o reprezinta chiar ar merita altceva mai bun.

      Apreciază

  22. Albule apreciez eforturile tale in cadrul miscarii cfriste.Apreciez deasemenea incercarea ta de a fi obiectiv……..dar incearca sa nu te situezi de cealalta parte a contestatorilor obisnuiti antiCFR care incearca cu toate metodele,pe toate canalele de informatie sa induca in eroare masa larga a chibitilor.Daca tu imi atragi atentia le pozitia corpuli,piciorului sau parului lui Rony este ok,dar acolo se vede contactul evident intre piciorul sibianului si al lui Rony.Tu-mi faci referire la intentia subiectiva a cfristului de a trisa.Poate fi adevarat dar asta n-are nicio elocventa in interpretarea fazei respective care este mai clara decat 80 % din toate loviturile de pedeapsa acordate in campionatul Romaniei pana la ora actuala.Daca asta n-a fost penalty nici cel de la Vaslui a lui Hora n-a fost si Tudor a avut dreptate.La fel cum a avut dreptate si cand ne-a penalizat cu 11m la Ganea.

    Apreciază

    • si eu cred ca exista un usor contact la picioare-dar nu cunosc legea; se da sau nu cartonas pentru un contact usor? normal cred ca nu; dar Albu are dreptate-Ronny cerseste penalty dupa cum si Lion se arunc foarte usor pe jos.

      Apreciază

    • Gica, eu am pus intotdeauna ceea ce am vazut, nu ceea ce vreau sa vad. Am pus si chestiuni pro si contra si nu cred ca pot fi incadrat la categoria „contestatar”, doar de dragul de a sparge monotonia. Special am pus un stop cadru lung pe frame-ul in care Ronny cauta cu piciorul stang, pus in pamant, piciorul adversarului. Apoi cadere arcuita, strigat la arbitru….A fortat mana lui Bus sa ii dea o decizie: ori galben, ori penalty. Ar fi fost jenant sa primim un astfel de penalty, dar intreb altceva: la secunda 2 a filmului uita-te si spune-mi de ce nu incearca un sut din prima, asa cum ar trebui sa faca un atacant? Nu era pozitia buna?

      Apreciază

    • Contactul exista. Evrika? Da si nu, pentru ca pe filmare se vede ca piciorul sibianului este bine infipt in gazon, in timp ce Ronny il loveste si cade ca impuscat. Simulare, galben-rosu si suspendare. De ce dracu’ nu a tras direct la poarta?

      Apreciază

  23. Albu si Florinaccio, mie pe langa cei enumerati de voi, imi mai lipsesc si niste…faramituri de presa. Gorgeous Road Kill, te astept(am) si pe viitor ca sa ne mai descretesti putin fruntile cu cele observate de tine si expuse cu umor atat de fin. Uniti pentru CFR !

    Apreciază

  24. Sunteti amuzanti unii dintre voi.Aveeti emotii si va faceti calcule gen U vs CFR 1-1.Voi chiar nu intelegeti ca meciul cu U nu mai conteaza,scoateti l din calcule deoarece e castigat de CFR cu 3-0 clar la TAS,alta decizie nu exista in cazul acesta.
    Tot ce conteaza este acest meci cu Mioveni,castigam si suntem campioni.Meciul cu Shteaua nici nu mai conteaza.

    Apreciază

    • Asta am zis si eu, ca meciul de maine este finala. Doar ca, vad ca si ai nostri intra din nou in hora. Maine se da decizia la recurs (de parca ar fi alta!), acum se discuta doar despre U-CFR. Bai fratilor, maine jucam cu Mioveniul! Veniti cu mintea inapoi!

      Apreciază

      • Si ce este cu articolele aparure prin prosport si alte locuri cum ca I muresan declara ca vrea sa joace meciul cu U fara suporteri, ca Paszkany nu are probe pentru TAS pt ca nu au functionat camerele,etc… ???

        Apreciază

        • Intradevar, nu exista probe pentru ce s-a intamplat in zona mixta (acolo unde s-au intamplat toate cele) deoarece, din intamplare, acestea au fost oprite, probabil la inceputul meciului dupa verificarea lor de catre observatorul partidei. Pentru ca, din cate stiu eu, partida nu incepe inainte de a fi verificate toate cele, printre care se numara si functionalitatea camerelor de supraveghere din zonele cu acces restrans (zona mixta, vestiare si mai nush ce locuri). Evident, acesta a fost un detaliu nesemnificativ pentru federalii nostri, dar asta e nu stiu de ce nu ma mira :).

          Apreciază

    • Nu am citit nicaieri ca am facut inca primul apel, ca sa ajungem la TAS trebuie sa trecem de a 2-a comisie FRF. Si din cate stiu apelul se poate face doar intr-un anumit termen. Deja e marti si cei de la CFR nu anunta nimic.

      Apreciază

  25. Nu stiu voi ce a-ti facut, dar eu am facut „o baie de injuraturi” pe site-ul gsp. Adica, am spus ceea ce aveam de spus fata de mitici, moldoveni(sarmari – scuze bogdan), sudisti si alte categorii de ……….. (pune-ti fiecare substantivul care il doriti). Poate este bine, pote este rau, dar, eu cel putin m-am descarcat. Si, ca o intrebare prosteasca ptr voi, zic si eu ; „oare daca am invada site-urile de sport cu o maree de posturi pro CFR, nu avem ceva de castigat?”––– Zic sieu!!!!

    Apreciază

    • Ultima tehnica de comunicare la care ar trebui sa recurgem ar fi cea injurioasa. Nu face decat sa ne apropie de limbajul celorlalti, nu face decat sa ne vare in aceeasi oala cu ei. Prefer sa ii iau peste picior (cand ii vad batand campii cu gratie), sa-i ironizez si sa ma relaxez auzindu-le injuraturile de joasa speta. In felul acesta se descalifica ei de fiecare data si, de fapt, n-am chiar nimic de pierdut: CFR-ul este unde este, eu am constiinta curata si cei cativa citavi care mai citesc discutiile (daca o mai face cineva) pot sa vada singuri si sa judece…

      Apreciază

  26. Fratilor lamuriti-ma si pe mine. N-am auzit nimic OFICIAL ca clubul ar fi facut apel in termenul celor 5 zile sau sa fi inaintat dosarul la TAS.

    Apreciază

    • Azi la ora 17 se judeca recursul. Dupa decizia de la recurs, se va vorbi si de TAS. Sper ca echipa sa se concentreze doar la joc si la nimic altceva. Sa fie calmi, sa nu luam cartonase (mai ales Beto si Sougou), sa facem presing, sa inscriem repede 1-2 goluri, sa tinem jocul in mana. Meciul e greu pentru miza sa imensa. Echipa si-l poate face usor sau nu. Depinde de ei. Succes CFR!

      Apreciază

      • Din nou un verdict care vine fix inaintea meciului, fix in vestiar. De ce n-a putut fi discutat ieri, de pilda? Era subiectul cel mai arzator, in B treburile mai pot astepta un pic. Sunt convins ca este o tactica similara cu cea de vineri, cand verdictul s-a dat tot inaintea meciului. Oricum nu va fi o justitie mai buna: 90% ma astept la aceeasi decizie, 5% la o decizie mai defavorabila, acel 0-3 si 5% la ceva neasteptat, dar nimic in favoarea noastra.

        Apreciază

  27. Indiferent de rezultatul recursului(99% acelasi rezultat)el nu trtebuie comunicat echipei.Azi avem un meci decisiv ,concentrarea trebuie sa fie doar la acest joc.Sper ca de zerbi sa fie pe banca,simt ca poate fi decisiv in acest final de sezon.Multa inspiratie Ando!

    Apreciază

  28. Tactica pare similara, puteau da raspunsul ieri sau maine. Nu ai cum sa nu spui echipei, oricum se afla. Efectul va fi departe de cel de vineri, acum toata lumea e pregatita mental pt 3 meciuri.
    Indiferent de rezultat, LPF e de „c…t”.

    Apreciază

  29. Arbitreaza fluierasul Vasluiului, robert dumitru !!! Fratilor, astia dupa achitarile de la tribunal, o fac pe fata ! Daca Arpi nu va pune piciorul in prag la forurile internationale, nici nu merita sa mai jucam in liga 1, ajungem bataia de joc a mafiotilor si a unor asa zisi jurnalisti !

    Apreciază

  30. Arbitru de casa al stelei si vasluiului,teren impracticabil ,recursul se judeca cu cateva minute inainte de meci..exista o CONSPIRATIE FE FATA,O MARE MIZERIE!!!!! CU ORICE RISC TREBUIE MERS LA TAS!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.