Rejucăm sau nu?


Imagine de la ceremonia (botezul) de primire a cetățeniei române de către Cadu

(sursa foto: http://www.sport.ro)

Pentru că nu exista nici cel mai mic motiv de a penaliza clubul CFR cu 0-3 (chiar braț la braț cu Universitatea – sau mai ales?) și nici interesul de a se lua în calcul cele mai evidente motive pentru a da câștig de cauză CFR-ului cu 3-0, s-a decis rejucarea partidei U Cluj – CFR Cluj, de la centrul terenului, din secunda 1 și de la scorul 0.

Putea fi mai rău, putea fi mult mai rău și era imposibil să fie mai bine, cât timp la intrarea în această țară scrie să ne lăsăm speranțele la poartă. Ne așteptam. Unii ne amăgeam, dar ușor, superficial. Nu mai suntem demult naivi. Știam de unde se dă ora exactă după minutul 27. Eram pregătiți psihologic: 3 meciuri rămase – 3 victorii și CFR campioană! Fără să mai depindem de derbyul Clujului, de cele 3 puncte.

Dar cu Cadu ce-ați avut? Să pui semnul egalității între agresor și victimă este strigător la cer! Este sfidare, nu justiție. Dar, nu-i nimic, bucuroși le-om duce toate. Ironia sorții face ca cei doi să se poată afla din nou față în față, la rejucare. Iar dacă-i va da Cadu, de data asta, 2 goluri lui Bornescu, să nu vă mirați: o va face doar pentru bani!

Mingea este în terenul conducerii CFR, care o poate conduce la picior până în careul TAS-ului. Driblingul e riscant. Și FC Sion a driblat, dar a intrat în prelungiri și arbitrii au pus brutal capăt jocului. FC Sion a pierdut meciul, deși avea posesia. Întrebarea care se pune acum este următoarea: cât de tare e CFR-ul la jocul la cap, nu la cel de picior?

 

0 comentarii

  1. Asta ma intrebam si eu. Cum sa contestam asta? Nu putem sa nu ne prezentam la joc, ca ne vor gasi vinovatii fara numar. Dar daca ne prezentam, nu anulam contestatia la TAS? Si ce data de reprogramare va fi? Pana la finalul campionatului nu e timp. Nu putem juca la o zi sau doua, sau 4 meciuri in 7 zile. Dupa finalul campionatului, iar e aiurea.
    Niste nemernici. Isi bat joc de regulamente, de sport. Vina este a gazdelor in foarte mare masura.

    Apreciază

  2. In mod surprinzator, Chivorchian a spus ca decizia asta este total aiurea si daca ne-am prezenta la TAS, cu siguranta am castiga meciul la „masa-verrde”. (sper totusi ca nu a spus-o in sens ironic, cel putin mie nu mi s-a parut asa). In ceea ce ma priveste, sunt de acord cu rejucarea (chiar daca nu va fi de la scorul de 1-0 pt noi), nu avem nevoie de mila nimanui, sunt de parere ca suntem in stare sa-i batem pe teren. Pe de alta parte, sunt ingrijorat de numarul mare de meciuri pe care le avem disputat in timpul si asa de limitat. Trebuie sa tinem cont si de alte aspecte: Vasluiul s-a apropiat de noi, iar singurul meci mai dificil pe care il mai au de disputat, este cel de la Galati (u-istii cu siguranta nu le vor creea mari probleme, concentrandu-se mai degraba pe meciul impotriva noastra).
    In locul lui Arpi, nu mi-as pierde vremea cu tot felul de contestatii pe la TAS, din simplul motiv ca tot procesul poate dura extrem de mult, cred ca o victorie pe teren ne este mult mai la indemana.(asta depinde evident si de ziua in care se va juca meciul) Ma deranjeaza insa partea cu sanctiuniile: daca am ajuns in situatia ca jucatorul nostru sa primeasca aceeasi sanctiune ca si bornescu, atunci ne putem da seama cate obiectivitate exista in randul acelor slugi. Sa inteleg ca o bucurie in fata suporterilor adversi este mai grava decat o interventie din spate? (ma refer la Chipciu, care culmea, in urma unui cartonas rosu direct, a primit o singura etapa de suspendare).

    Apreciază

  3. Cred ca vor incepe (sau au inceput) negocieri puternice intre Liga si CFR privind data rejucarii partidei. Paszkany, cel putin, a spus ca daca decizia e legala joaca fara probleme pentru ca ii place fotbalul 🙂 Ai nostri sigur nu vor fi de acord sa joace din 2 in 2 zile meciuri, toate cu miza. Liga va ceda si va reprograma etapele, nu-si doresc sa se ajunga la TAS, stiu si ei sigur ca acolo CFR-ul va castiga. Uite, atat pe gsp cat si pe prosport au aparut declaratiile tuturor care si-au dat cu parerea la televizor despre decizie, mai putin cele spuse de Chivorchian. Dupa cum spune si Robert mai sus, l-au luat la intrebari bazandu-se pe faptul ca e dusman CFR, iar omu’ a raspuns ca CFR castiga fara nicio emotie la TAS 🙂

    Apreciază

  4. Ma sperie unele reactii din partea noastra . Mai intai Arpi filozofeaza cu datele de desfasurare a rejucarii, mai si da solutie pt aceasta !? Iar acum vad ca si 07 sovaie privind TASS-ul . Desigur pe toate posturile porumbul striga ca e bine pt noi, chipurile am fost favorizati, ca trebuia sa pierdem cu 3-0 . Pai in acest mod ne vom bucura, ca nu ne-au exclus din campionat … Mai fratilor, pai nu mai avem pic de mandrie ? Dreptatea e de partea noastra si mai filozofam ?! Trebuie mers pina la capat si gata ! Fara tocmeli, fara aluzii la program . Mai mult, la recurs sa cerem pe linga reducerea suspendarii lui Cadu reanalizarea faptei lui bornescu si suspendarea Cluj Arena similar cu cazul Petrolul ! PS. Mi-a placut positia d-lui Muresan cu actionarea in justitie a membrilor comisiei . Asta trebuie zis, asta trebuie facut ! Si o mediatizare externa cit mai ampla !

    Apreciază

    • Recunosc că de data asta n-aș vrea să fiu în pielea lui Paszkany (să mă scuze Iuliu Mureșan, dar Paszkany va decide)! Deși din toată mascarada asta Paszkany ar putea avea foarte mult de câștigat (neutrii n-au cum să perceapă CFR-ul altfel decât ca pe o potențială victimă, pe care banda de criminali n-a reușit încă s-o facă victimă), tot așa ar putea și pierde foarte mult (chiar și la TAS – se poate prelungi decizia până nu mai prindem CL). Mult mai mult ar avea CFR de câștigat pe teren, învingând! O victorie la TAS nu are același gust, aceeași rezonanță și ar avea șanse să fie contestată. Nu cred că ne călcăm în picioare mândria dacă acceptăm rejucarea. Important este că NOI ne știm curați. De aici vine mândria, din interior. Nu ne-o fac cadou alții și nici nu ne-o fură. Nu știu dacă putem câștiga 3 meciuri din 4, în câteva zile. Putem să-i batem pe cei de la U cu rezervele și să nu mai fie nevoie de titulari să bată Steaua! Sau putem să capotăm. Ne pot masacra arbitrii cu cartonașe și eliminări. Poate o să ne pară rău că n-am promovat tineri anul trecut. Cine știe ce ne așteaptă? Eu vreau doar ca acest campionat să se tremine cât mai repede, cu CFR campioană, dacă se poate. Decizia e la Paskzany. Eu doar am făcut o trecere în revistă.

      Apreciază

    • Szervusz Bela,stii ca noi doi intotdeauna am avut opinii diferite,dar de data asta iti dau perfecta dreptate si sint cu totul dezamagit de atitudinea lui Arpi.Omul nostru cred ca pluteste,viseaza,este indragostit s-au a mincat ceva nedigerabil,dar in ruptul capului nu il pot intelege.Esti nedreptatit in cel mai mirsav mod iar tu dai niste declaratii in doi peri si dai impresia ca de fapt nu prea te intereseaza.Ticalosii astia din regat nu pricep vorba buna,astia trebuiesc asupriti,fortati,presati,amenintati ,mai ales acum cind ai dreptate.Trebuie mers pina la capat,nu exista nici o rejucare,singura solutie dreapta este 3:0 pt Cfr iar pt dreptate te bati pina la moarte.Acceptarea rejucarii inseamna recunoasterea si a unei vinovatii a Cfr-lui.Nu inteleg nici atitudinea echipei,cind esti in asa fel nedreptatit ,iti vine sa-i maninci pe toti chiar daca Sibiul nu este vinovat.Nici nu stiu cit mai este scorul ,eu am stins televizorul si am desfacut inca o sticla cabernet ,sint foarte dezamagit.Deci Bela ai dreptate

      Apreciază

  5. O SINGURA VARIANTA EXISTA: TREBUIE MERS LA TAS UNDE VOM CASTIGA CU 3-0 FARA PROBLEME!! ASA CUM ZICE VASS BELA,TREBUIE SA AVEM MANDRIE SI COLOANA VERTEBRALA MAI ALES CA DREPTATEA E DE PARTEA NOASTRA!!!

    Apreciază

  6. Mandria si trufia-la timpul lor.
    Acum trebuie jucat pe mai multe planuri si cu probabillitatea cea mai mare de castig pentru CFR si sunt sigur ca Arpy stie ce face. Trebuie sa batem tot si restul e can-can

    Apreciază

  7. Ce s-a intimplat pe Cluj Arena nu a fost un fapt sportiv, ci unul de natura infractionala, deci penala. Prin urmare, dreptatea ar trebui dovedita in justitie, in aceea a statului SI in aceea a sportului. Dar Paszkany are dreptate, mai bine sa murim frumos decat sa traim urat. Vom juca patru meciuri, vom rejuca meciul cu U chiar pe Cluj Arena si chiar in fata acelora care au inceput deja sa ameninte ca vor omori suporterii ceferisti. Un lucru e dreptatea pentru fapte penale, alt lucru e victoria sportiva, ele trebuie disjunse si tratate diferit. Jucatorii sa castige meciurile, avocatii sa castige procesele. Ce s-a intamplat azi la comisie e de o mizerie incredibila, dar tipica pentru felul in care se face dreptate in Romania. Avem insa la indemana noastra instrumente pe care nu ni-l ia nimeni: ambitia, caracterul, vointa de a invinge, chiar si mandria de a muri frumos, daca e cazul. Sa mergem multi pe stadion, sa ne simtim din nou acasa, sa nu ne temem ca in orasul acesta cineva ne poate da in cap pentru ca iubim o alta echipa si, in acelasi timp, sa stim sa ne respectam adversarii asa cum ei nu stiu sa o faca. Forza CFR, mandrie CFR!

    Apreciază

  8. Cel mai bine ar fi daca s-ar putea prezenta la meci (nu accepta decizia dar se supun) si in acelasi timp sa se duca si la TAS impotriva U Cluj si FRF. (nu stiu in ce masura ar fi posibil asa ceva).

    Apreciază

  9. Trebuie mers la TAS !!!! De ce ? Pai e un precedent pt orice echipa din Romania !!!
    Nu merge cu rejucarea ! Alo cine lucreaza acolo la LPF ? Cum poti gandi asa ceva ?

    La Ploiesti a fost 3-0 pt Steaua pt ca a intrat un drogat si aici a dat un angajat al clubului gazda intr-un jucator al echipei adverse.
    Noroc cu born escu ca altfel intrau „minerii de la u” si faceau linsaj ….bun venit in anii 90..unde e iliescu ? Sa ne explice el cum e cu democratia pumnului.

    Membrii Comisiei de Disciplină au anunţat că partida „U” Cluj – CFR Cluj se va rejuca din minutul 1, de la scorul de 0-0.

    Ce inseamna acest lucru, daca ramane asa ? Pai sa vedem..daca exista un caz, toata lumea poate apela la el ca exemplu. Nu e asa ?

    Deci in viitor toate echipele care sunt conduse pe teren propriu sau poate si in deplasare..alearga un jucator si il trantesc, apoi il bate un membru din staff si apoi fac un meleu undeva la vestiar pe acuns, ca sa nu se vada. Meciul se rejoaca pana castiga cineva sau…? Deci pana la infinit…Acuma intrebare mare este : Poti rejuca o partida o data sau la infinit pana numai ai chef?

    Sa ne spuna si noua, ca sa stim..cum functioneaza campionatul ?..deci de la anul o sa avem campionatul infinit…fara sfarsit…meciurile se vor rejuca si rejuca…si rejuca..si rejuca….

    Apreciază

    • La noi in justitie nu exista ideea de „a creea un precedent”.In Romania 2 cazuri identice se judeca diferit.Trist dar adevarat.

      Apreciază

  10. Daca am avea orgoliu ,daca nu am dori sa ne lasam calcati in picioare si pt. a preveni

    un precedent periculos ar trebui sa mergem pana la capat la TAS.Riscam insa ca sa pierdem cu 0-3 prin neprezentare,sa fim considerati lasi si mai ales decizia TAS ( influentata de clasamentul final,in care va fi inclus 0-3 la masa verde)sa fie tardiva …si /sau poate nefavorabila( se pot spala pe maini in conditiile presiunii timpului si a desfasurarii Euro).In aceasta situatie ,pragmatic ar fi sa tragem putin de timp,sa contestam sanctiunea lui bornescu( mult prea mica),sa solicitam cu fermitate amanarea ultimei etape( deci timp suficient de recuperare),arbitri straini si meci fara huligani( idem cu sanctiunea primita de petrolul si rapid).Daca vom accepta inghesuirea programului cu favorizarea ,clara a stelei si absenta arbitrilor straini,suntem fraieri….in cazul asta mai bine mergem la TAS si pregatim ( cu timp suplimentar) meciul cu stana.

    Apreciază

  11. mie se face scarba la tot ce se intampla in acest campionat si in tara asta problema e ca oamenii nu au atitudine sunt mari si tari la vorbe dar cand trebuie facut se prefac ca nu exista de asta e tara aici unde e

    Apreciază

  12. Eu cred ca Bornescu trebuia scos din activitatea sportiva (sau dat 2 ani interdictie sa mai joace fotbal in diviziile A si B). In alta ordine de idei, am o intrebare: cei care au mai pastrat biletul vor putea intra si la „al doilea” meci? Sunt multi, cred, in situatia asta, care au platit bani si nu au vazut decat 30 de minute, dintre care 10 cu batai.

    Apreciază

  13. Tot mafioata comisie a dat 3 etape lui Buhaiescu de la Gaz, pt ca omul si-a facut cruce fata de arbitru la primirea primului galben ! Pina si site-ul sport.ro este oripilata ! Revenind la noi, dupa cele intimplate, ce ratiuni morale si REGULAMENTARE ne-ar conduce sa acceptam rejucarea ? In plus si jucatorii ar intra pe teren frustrati, iar ceilalti super-montati. Vreti sa rida o tara intreaga de ce fraieri am fost ???

    Apreciază

  14. Pana nu se iau decizii de genul acesta impotriva ta nu realizezi cata mizerie si mizerie e in fotbalul romanesc.Mai vedeai si auzeai ce li se facu altora,dar daca nu erai implicat nu vedeai chiar ttotul.Decizia aceasta e dea dreptul halucinanta.Prost trebuie sa fi sa o accepti.

    Apreciază

  15. Eu sunt pentru rejucare, sa castigam pe teren si sa demonstram tuturor ca putem. Desi oricum vom fi acuzati de blat, furt si asa mai departe. Daaarrrrr….cu Cadu cum ramane? A fost batut de mai multe persoane angajate ale Universitatii! Cum se poate ca asa ceva sa ramana nepedepsit?

    Apreciază

  16. nu meritam campinatul la cum jucam nimic dar NIMIC nu se vede in jocul cfr-ului niste fantom de fotbalisti pase aiurea din 10 pase 1 daca ajunge la jucatoru nostru , cele mai multe pase sunt innapoi cu asa atitudine mai bine lasam campinatul si sa se faca ceva in privinta echipei . joc de liga a 2-a urat foarte urat si noi mai avem pretentii la campionat .

    Apreciază

  17. eu vreau sa se joace meciul mam saturat de toate tampeniile care ne inconjoara inclusiv faza pe care cadu a facuto nusi avea rostul….. deci hai sa fim seriosi hai sa leo dam peste nas la toti contestarii acum ori nici o data :)……. amu io sincer inca nam inteles meciu se joaca cu supoteri sau nu ????

    Apreciază

  18. Avem abonament la divinitate! Offfffffffffffffffffffffffffff! Am fost o echipa picata moral.. Bucurie imensa! Sper sa ne trezim la realitate! Astrele ne zambesc si cand noi ne intoarcem cu spatele! Hai CFR!

    Apreciază

  19. Sa ne prezentam la rejucare cu juniorii. Daca stiu eu bine jucatorii de la echipa a 2-a au drept de joc in liga 1 asa cum jucatorii de la echipa mare au drept de joc in liga unde joaca echipa a 2-a. Sa aduca CFR echipa lui Minteuan si sa le scoata fotbalul din cap celor de la U. Chiar daca am pierde, mizam totul pe cele 6 puncte din cele 2 meciuri ramase si luam campionatul.

    Apreciază

    • Un dashtept (Ronny), cu un galben luat aiurea, cauta cu tot dinadinsul contactul in careu. Si-l are. Cade ciudat si exagereaza intensitatea atingerii, si asta in conditiile unui arbitraj ostil. Urmarea este un galben-rosu de la teribilistul in negru. Daca asta nu-i dovada de prostie…

      Apreciază

  20. Eu ,faza cu lasatu’ sperantei la poarta,stiam ca o are Saliceanu scrisa la intrare in curte, da’ la fel de bine stiu ca a’ lui poarta e de lemn…asta daca o gasit ceva gateje prin padure…

    Apreciază

    • Astia n’or priceput despre ce’i vorba in propozitie. Noi ne raportam la un regulament. O lege. Legea n’am incalcat’o noi, ci ei, iar comisia de disciplina ne’a judecat stramb. A accepta sa rejoci meciul inseamna sa accepti ca judecata lor e dreapta. Ma mai astept si la alte mizerii in cazul rejucarii, si cred ca le e la fel de clar si altora… Singura solutie e un legiuitor in fata carora raspund rahatii astia: TAS’ul. Mai simplu de’atat n’am putut scrie.

      Apreciază

  21. Eu zic ca cel mai bine ar fi sa asteptam meciurile de azi pana joi .CFR bate le Mioveni .Daca Steluta face egal la BRasov sau cu dinamo1 ,iar porumbacu pierde la GAlati suntem campioni indiferent de ce se intampla cu u si steaua.Si atunci ar trebui sa ne prezentam la meciul cu u si sa luam 5CARTONASE ROSII .Meciul sw va termina 3-0 pt u dar va dura circa 10 minute ( se pot face 10 henturi intentionate).Si asa le dam o palma celor care se cred mari specialisti in fotbal .
    Hai CFR !!!!!!!!!!!Victorie marti si mai vedem .

    Apreciază

  22. O reactie de la Tudor Octavian (marele ziarist de la mitici!):
    „Ce fel de fotbal românesc mai e şi ăsta, în care un mercenar analfabet insultă o tribună de autohtoni”
    Hai, baieti, rapid la aeroport pana mai putem scapa de astia!!!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.