NEXT!


Gata! Priviţi înainte! Urechea mereu aţintită la update-urile din mass-media nu e folositoare la nimic! Nu mai putem noi să influenţăm rezultatul scandalului de marţi. Lucrurile au scăpat de sub control nostru, gândul nu le poate schimba. Să se decidă ce se va vrea azi, oricum, sigur se va ajunge la TAS, unde, mai devreme – de fapt, mai târziu – sigur va veni dreptatea! Nu avem voie să cădem în capcana celor ce stau în lumina reflectoarelor doar datorită nouă (altfel, pentru ei sezonul ar fi deja încheiat), nu avem voie să ne certăm la nesfârşit cu ei în timp ce campionatul ni se furişează prin spate. Nu câştigăm nimic de pe urma lor. Dacă „staborul românesc” de azi nu ne va da soluţie mulţumitoare, mergem mai departe, în afară, unde toate datele ar trebui să fie de partea noastră. Dar, de astea se ocupă oamenii bine destinaţi, iar noi, până atunci, avem alte lucruri de rezolvat.

Deci, gata! Ajunge! Daţi pagina peste ceea ce a fost marţi şi reveniţi la prezent! Avem meci azi, unul din suita celor hotărâtoare, unul pe care nu-l vom câştiga fiind cu mintea în alte părţi! Există 2 partide, aceasta şi cea de marţi, pe care vii sau morţi trebuie să le câştigăm. Orice calcul pentru finalul de campionat începe cu asta. Aşadar focusul pentru ziua de azi trebuie să fie doar atât: toată bunăvoinţa/reavoinţa şi toată năzuinţa pentru biruinţa!

Sunt pus într-o situaţie ingrată, vă daţi seama: trebuie să fiu cioclu pentru echipa oraşului meu. A oraşului, nu însă şi a idealului meu, fiindcă niciodată nu mi-aş fi dorit doar o astfel de echipă de figuraţie din Sibiu. Se putea mai mult, dar „românismul” sibian a dat cu piciorul unei şanse de aur în istoria clubului în iarna lui 2010-2011. Nu am fost niciodată prea optimist în privinţa ei: de prin noiembrie prevăzusem că Voinţa va retrograda (cei care mă citiţi mai demult puteţi confirma asta). Ar fi fost o minune prea mare ca echipa asta cu croială de mijlocul clasamentului unei serii de B să reziste în A, ar fi fost încă o dovadă a mediocrităţii competiţiei. Sunt, aşadar, împăcat cu gândul că Voinţa trebuie să pice, o fac pe mâna lor, pentru seria din ultimele 6 meciuri în care n-au mai obţinut decât un punct. Totuşi, ghiciţi pe cine au învins ei ultima dată? Pe Vaslui, acel 3-0! Atenţie sporită, prin urmare! Cunosc, cred, foarte bine echipa asta, ştiu de ce este capabilă, iar surprize poate furniza oricând, mai ales atunci când a ajuns la cântecul de lebădă. E ultimul episod notabil pentru ei, e ultimul moment în care o ţară întreagă va fi cu ochii pe ei, va ţine cu Voinţa, cine ştie, poate vor fi şi nişte valize, pardon, „desagi” ca suplimente… La banii pe care îi încasează jucătorii sibieni, nici n-ar trebui cine ştie ce sume ca să le ia minţile. Deci, tratare a meciului cât se poate de temeinică, asta trebuie, căci echipa sibiană chiar poate furniza surpriza.

Dacă CFR-ul nu rezolvă meciul repede, dacă până în minutul 30 nu marchează, atunci vor fi probleme, din ce în ce mai mari. Destul o fază, este suficientă o scăpare şi totul se poate răsturna într-o catastrofă…

Hei tu, cititorule, lasă fereastra cu ştiri despre decizia comisiei de azi! Citeşte aici, fii atent la ceea ce îţi spun!

Voinţa trebuie luată în foarte mare serios, meciul din tur ar trebui să vă confirme asta. Nu trebuie să arătăm mai multă tenacitate decât ei, ci doar să arătăm valoare, să jucăm după un plan, să ştim ce avem de făcut şi să le speculăm carenţele.

Care sunt problemele echipei sibiene? Le enumăr acum. Vorbim despre una care a fost constantă tot sezonul: linia de apărare. Chiar dacă Grigore e căpitanul, chiar dacă este un jucător de mare experienţă, nivelul lui nu a fost niciodată de top în campionatul nostru. El şi ceilalţi din jurul său pot fi consideraţi doar jucători de B aflaţi în zona pensionării fotbalistice. Apărarea Voinţei respinge destul de bine mingile la înălţime, se descurcă pe forţă, dar gafează caraghios la orice altă încercare, la orice minge filtrantă, la orice giumbuşluc pe jos. Este o apărare greoaie, care poate fi foarte uşor surprinsă la ruperile de ritm, care este depăşită lejer în viteză chiar şi de către mijlocaşi. Cheia meciului poate sta în aşa ceva: posesie prelungită, în zonă centrală şi mingi vârâte „printre”. S-ar putea ca acesta să fie meciul ideal pentru folosirea lui De Zerbi, a lui Rui Pedro sau a lui Bastos. Orice lucru imprevizibil pe care-l vom face pe teren va crea imediat avantaj pentru noi. În faţă, trebuie mers cu Sougou şi Ronny, tocmai datorită vitezei lor. Esenţial este să mizăm mult pe posesie, pe un pressing sufocant. Voinţa nu este o echipă care să ştie construi, e una dispusă să arunce mingile în faţă. Atenţie, deci, la linia de fundaşi. Cei de bandă ar trebui să stea mai retraşi, să dubleze fundaşii centrali, să asigure mai mult pericolul zvâcnirilor adverse, iar noi să încercăm în faţă, cu orice preţ, să jucăm fără oamenii de bandă, să atacăm doar pe centru. Putem şi să tragem mai mult decât de obicei la poartă, fiindcă portarii Voinţei sunt din categoria celor ce erau a II-a sau a III-a variantă la alte cluburi. Dacă jucăm astfel, totul devine simplu. Dacă însă ne luăm la trântă cu ei, dacă vrem să-i tratăm cu respect, ca pe Braşov, Ceahlăul sau oricare altă echipă decentă, dar care porneşte cu şansa a doua, vom greşi foarte mult. Uitaţi, aici chiar nu ar trebui să ne bazăm foarte mult pe fazele fixe. Dimpotrivă, să avem grijă la apărare, dacă vor avea ei vreo situaţie de acest gen!

A doua mare problemă a Voinţei este de dată recentă, este ceea ce explică această cădere de pe final de sezon: sunt la capătul puterilor. Fizic, arată dezastruos. Încă un argument să avem mingea, să-i obligăm pe ei să fugă după ea sau să fugă şi cu ea. Vârsta jucătorilor, fondul uman modest şi slaba pregătire fizică, făcută destul de empiric (din câte-mi dau seama) îşi spun cuvântul la Sibiu. Echipa pare mereu în avânt pe final de meci, dar asta doar fiindcă este în deficit pe tabelă, doar fiindcă meci de meci pierde, fiindcă asta dictează mintea şi sufletul, nu fiindcă i-ar împinge picioarele. În avânt ofensiv şi niciodată lucid.

În concluzie, cu Voinţa trebuie să fim curajoşi, avântaţi pe ei, aşa cum n-am fost poate niciodată în acest sezon. Orice altă metodă de abordare ar fi o greşeală.

Trebuie să avem grijă de la Voinţa, în principal, la 2 oameni: suedezul Lukanovic, un atacant bunicel, destul de solid, care poate să ne surprindă la fazele fixe (din fericire, în mod inexplicabil, nu este folosit constant titular) şi, mai ales, la favoritul meu, Iulian Popa, un jucător pe care, fără reţineri, îl recomand CFR-ului în campania de achiziţii din vară. Nu-i cu nimic mai prejos decât Hora sau Nicoară, e mult mai serios decât Bastos, este cel care, în meciul tur de la Sibiu l-a cam întors pe toate feţele pe Cadu. Este tehnic, cu dribling, cu pasă, dar şi cu săgetare a porţii. Atenţie deosebită la numărul 7 de la Sibiu! Restul sunt periculoşi doar în grup, pot face un-doiuri, ştiu să joace ca o echipă, dar, în general, pot fi cel mult inconstanţi, nimic mai mult. Doar pe închizătorul Dâlbea, dacă va juca, l-aş evidenţia dintr-un mijloc mediocru. O grijă îmi fac însă şi pentru replica tactica a lui Alexandru Pelici, un antrenor decent de bun sau bun şi decent (se poate spune şi-şi).

Orice ar fi, nu avem voie să călcăm strâmb! În mod normal, un 2-0 sau 4-1 ar trebui să fie scorul acestei partide, dar, dacă ar fi doar după normalitate acum am fi fost deja campioni! După păţania cu Chiajna ar trebui să suflăm şi în telemeaua de Sibiu. Aveţi grijă: e sărată, e consistentă şi… merge foarte bine/des cu roşii de mai! Să nu ne trezim după meci lovindu-ne cu palma pe frunte şi spunând „Ce fraieri am fost!”. Orice alt rezultat decât victoria încheie cursa noastră cu Vasluiul şi ar fi umilitor ca asta să se întâmple tocmai în aceste meciuri cu Mioveni şi Voinţa. Nu avem voie să spunem decât „Next!” şi, apoi marţi, din nou, „Next!”.

Autor: Albusibiu

0 comentarii

 1. Daca cei din comisie vor sa ne-o faca cu 0-3, vor vrea sa demonstreze ca mai mult de 5 jucatori de-ai nostri au calcat pe bec. Deci e de asteptat sa ne trezim cu vreo 5-6 suspendati. Trebuie blatuit meciul 🙂 cu Sibiul, oricum, ca batem pe bune, ca facem blat, ceilalti vor sari c-o fost blat 🙂 Mi-e frica de cum se pot concentra la meci baietii dupa tot ce s-a intamplat zilele astea, plus probabil vor afla de un verdict nefavorabil noua dat de comisie.

  Apreciază

 2. Zi de 6 puncte! Sa ne concentram pe meciul din teren. Putem castiga, dar trebuie sa muncim, sa fim concentrati, atenti, incisivi. Hai CFR!

  Apreciază

 3. Indiferent de decizia comisiei ,CFR trebuie sa castige urmatoarele 2 meciuri .Cu steaua nu conteaza pt ca la TAS ( in cazul unei decizii defavorabile) e clar : 3 puncte CFR.Asa ca, pt cei care puteti: nr vedem in Gruia !!HAi CFR!!!

  Apreciază

 4. Eu sigur voi fi pe stadion, astept sa fim cat mai multi. Tare mi-e teama ca nu sa se infiltreze vreun suporter „pasnic” U-ist, si sa incerce ceva golanesc, recomand sa fim cu ochii in patru, ne putem astepta la orice de la acesti reprezentanti ai „studentimii” clujeni, cum au declarat scopul lor suprem este cel de a opri CFR-ul in lupta spre tit;u prin orice mijloace, Forza CFR

  Apreciază

 5. Unu: vom pierde la masa verde. TAS etc, nu mai conteaza
  Doi: trebuie sa castigam urmatoarele 3 mecuri. Depindem doar de noi
  Trei: avantajele CFR-ului:
  – Vasluiul joaca duminica, acasa, cu Sportul si apoi, miercuri, in deplasare, la Otelul. Vaslui are 3 zile de odihna, Otelul are 4 zile de odihna plus ca este al doilea meci consecutiv acasa
  – Steaua joaca joi cu Dinamo si apoi are meci, probabil duminica, cu CFR. CFR are doua zile in plus de odihna.

  Apreciază

  • Prea suntem convinsi cu totii ca vom pierde la masa verde asa ca e posibil sa fie o decizie surpriza 🙂 Eu, daca as fi comisia, l-as scoate de vinovat pe Tudor si as da invingatoare ambele echipe cu 3-0. Asta ca vecinii nostri sa nu conteste decizia 🙂

   Apreciază

  • Noi nu trebuie sa acceptam rejucarea meciului !!! La TAS catigam sigur ,pt ca acolo nu exista „mitica” .Acolo sa va judeca dupa probe ,scrise sau video,punct.

   Apreciază

  • Eu ma bazez ca Otelul nu va face concesii Vasluiului, pentru ce-a fost anul trecut. Pana la urma gura va bate fundul in cazul acela. Cat despre Steaua, la cum au jucat ieri, macar un egal putem face cu ei in ultima etapa. Dincolo de astea insa, trebuie vazut ce facem noi, cum jucam aceste 2 meciuri teoretic usoare, altfel toate calculele sunt zadarnice.

   Apreciază

   • asa e albule ,vasluiul o sa aiba un meci greu la Galati .Iar Otelul trebuie sa faca ce stie : sa se apere pt un 0-0 frumos pt noi.steluta are 2 meciuri foarte grele ( la brasov si cu cateii) iar pana in ultima etapa cred ca nu mai conteaza scorul .Azi luam 6 puncte ,marti 3 puncte si CFR CAMPIOANA !!!!!!!!!!

    Apreciază

 6. Bravo, AlbuSB, pentru avancronică! Se vede că-i cunoști bine pe adversari. Să câștige echipa mai odihnită, cea care-și va dori mai mult victoria CFR-ului! PS – Deși a câștigat Steaua ieri, eu sunt mai optimist și văd un 3-0 pentru CFR la masa verde. Asta pentru că CFR a tratat foarte prudent situația de pe Arena Cluj (unde nu plătim taxe ca să ne vedem jucătorii masacrați! – dacă maseurul avea un box tras peste degete?!) și nu a făcut erori de judecată, nu a reacționat greșit. În definitiv, am primi doar 2 goluri cadou față de cel de pe tabela de marcaj.

  Apreciază

  • Macar pe astia de la Sibiu sa-i cunosc, Cj. Am fost si marti pe stadion, la Vointa-Dinamo si pot spune ca am vazut doar un fel de judo in iarba. Asa ca singura varianta de abordare a jocului este sa le ascundem mingea. Atentie insa! In afara de Rapid (echipa care face cel mai bun pressing din campionat) nimeni altcineva dintre echipele tari n-a batut usor Vointa, nici chiar Vasluiul.

   Apreciază

   • de ce nu se spune ca in tunel au fost doar rezervele de la cfr cum ai observat si postat tu pe you tube?????mi se pare o dovada clara ca cfr era o echipa intreaga in caz de reluare a jocului.nici muresan nici paszkany nu au spus nimic de asta..

    Apreciază

 7. Am incredere in Andone ca va stii sa gestioneze situatiile astea….TREBUIE SA CASTIGAM CELE 3 meciuri , exact cum zice superman1, sa le inchidem gura la toti ! Sa ii invingem cu tot cu propaganda ieftina din presa locala si de bucuresti !

  Apreciază

  • Mihai, nu stiu daca e vorba de conducere sau de cei care se ocupa de site. Oricum, fara lauda gratuita, parca se pune mai mult accentul pe comunicare, parca se strang randurile. Au fost si discutiile intre jucatori si suporteri, s-au calmat lucrurile, a fost mai multa activitate pe internet zilele astea ca oricand. Si site-ul oficial, cat si noi (fara sa planuim asta ca un grup, ci fiecare pe cont propriu) suntem mult mai activi. Trebuie sa mentinem doza de incredere la cote foarte ridicate. Sper din tot sufletul ca azi sa vad macar 8-9000 de spectatori la stadion fiindca, altfel, pot spune clar ca nu meritam, ca spectatorii nu sunt la nivelul echipei (asa cum este ea..).

   Apreciază

   • Si eu am vazut mai multa implicare, si eu sper sa fie multa lume mai ales ca biletele de azi au fost date ca un bonus pentru un bilet la meciul cu Steaua.
    Sa vedem ce va iesi:)
    Nu vreau sa par profet dar dupa meciul cu Chiajna era convins ca ne vom reveni , dovada sta postul meu dupa acel meci:)
    Sper ca jucatorii sa aiba caracter sa faca abstractie de ce se va decide in capitala si de rahaturile postate in zilele astea de mass-media din Bucuresti.
    Hai CFR!

    Apreciază

 8. Sincer vorbind, dupa incidentele de marti cred ca lui Ando ii va fi foarte greu sa-i faca pe baieti sa se concentreze la meciul de azi. De factorul psihic mi-e cel mai teama, echipa din Sibiu neavand nimic care sa ne sperie… in conditii normale. Cat despre decizia comisiei de azi, sunt convins ca numai in favoarea noastra nu va fi, fiind stiuta ” afinitatea” miticilor pentru echipa din Gruia. Cel mai frustrant este ca la meciul Petrolul – Steaua s-a luat rapid decizia depunctarii ploiestenilor, fara tam-tam-ul de care avem noi parte acum. Si, sincer, eu cred ca faptele petrecute pe Cluj Arena au depasit ca gravitate ceea ce s-a intamplat la Ploiesti. Oricum ar fi, eu cred in continuare ca putem castiga acest campionat si cu atat mai mare va fi satisfactia la final, cu cat sunt mai numerosi cei care ne pun bete-n roate. CFRede!!!

  Apreciază

 9. daca cfr-ul castiga toate trei meciurile aproape ca nici nu mai are nevoie de punctele de la masa verde si atunci se va vedea adevarata valoare a echipei
  LUPTA C.F.R.

  Apreciază

  • Daca facem 9 din 9 cu Sibiu, Mioveni si echipa patronata de cioban suntem 100% campioni.
   Sper sa inteleaga asta echipa:)
   Ar fi o palma mare de tot peste botul miticilor:)

   Apreciază

 10. Atentie la Dalbea ! Ne-a dat gol pe cand juca la Alba Iulia, iar la Sibiu, la faza cu pricina 🙂 sutase spre poarta foarte bine. De altfel, acesta trage foarte bine si puternic la poarta. Atentie, Muri! Salut Alex. Ne vedem deseara.

  Apreciază

  • Dalbea trage doar de pe centru. Acolo inchizatorul nostru ar trebui sa se descurce. Mie de Iulian Popa chiar imi este teama, am toate motivele sa-l vad ca pe singurul capabil sa ne puna mari probleme.

   Apreciază

 11. @albusibiu: vreau sa va felicit pt tribuna, pe tine si toti ceilalti care scriu aici. Se impunea asa ceva data fiind mocirla in care se zbate presa sportiva din Romania … sper din tot sufletul ca tribuna sa fie din ce in ce mai citita , sa ia amploare!
  HAI CFR ! …si la meci diseara !

  Apreciază

  • Eu, recunosc, am ramas in urma cu contributia mea. Mi-as dori sa pot oferi mai mult, dar traiesc niste zile un pic cam aglomerate la serviciu. Aplombul lui Cj si al lui Deaduralex merita pus inaintea mea, in absolut orice imprejurare si context. Suntem o echipa, vom ramane o echipa si cred ca de la toamna vom putea creste, cu totii. Asta simt in aceste zile si de catre club, din partea echipei. Avem multe de invatat din aceasta perioada, din felul in care putem sa strangem randurile, sa ne simtim si mai ceferisti cu cat suntem mai vartos atacati. Cred ca traim pe viu parabola „nebunului din cetate”.

   Apreciază

 12. Suntem la mana mititeilor, nu va asteptati la 3 puncte.La ora asta se negociaza „ce ii iese si cui ii iese”, se impart punctele la contracandidate.Sunt in joc milioane de euro, ii doare drept undeva ce va hotari tas-ul .Oricum nu o sa le respecte decizia, si daca o sa le respecte va fi tarziu si tot vor inventa ei ceva sa nu o respecte 100%. Mititieii sunt campioni in a fenta legea asta fac ei de cand sunt pe pamantul asta, de mici copii sunt crescuti in „smecherii” ,”fitnes printre legi” „tunuri” etc…

  Apreciază

  • Suntem la mana TAS-ului. In proportie de 99% acolo va ajunge verdictul. Din fericire mititeilor n-are decat sa le sara mustarul degeaba. Inca n-a aparut absolut nicio imagine in care ceferistii lovesc, ci doar cu U-istii lovind. Deci nicio grija de asta, nu poate fi alta decizie. Dar, repet, reveniti cu mintea la meciul de azi. Ganditi-va ca e mult mai important!

   Apreciază

 13. aveti dreptate miticii sau mititeii nu au stiut sa joace corect niciodata si nici nu vor sti vreodata corectitudinea este o tema de casa foarte grea pt ei

  Apreciază

 14. Trebuie sa dam totul in urmatoarele 3 meciuri!Azi trebuie concentrare si mobilizare maxima indiferent de verdictul comisiei(in cel mai bun caz rejucare de la 0-0).Victoria de azi si cea cu mioveni sunt obligatorii si apoi mai vedem pt. meciul cu turma ciobanului…Pana atunci,steaua va juca la brasov(unde nu cred ca va putea face blat,dimpotriva)si cu dinamo iar vasluiul va juca cu un otelul supermotivat(vezi istoria campionatului trecut ,ambitia lui dorinel,plus stimulii financiari seriosi din cel putin 2 directii),mai odihnit si atentie!intr-un meci condus de arbitri straini.(„prietenul” dumitru si-a facut ieri treaba:da este cel care ne-a arbitrat cu chiajna-muri eliminat gratuit plus golul 3 din ofsside-,cel care apoi nu l-a eliminat pe nikolici la1-1 cu petrolul).Mi-e frica de arbitraj,constant contra noastra dupa venirea lui andone,complicitatea lui craciunescu fiind vizibila si luarile de pozitie in privinta verdictului asteptat astazi.Personal chiar daca ar trebui sa castigam la masa verde,incetineala cu care se iau deciziile la TAS si presiunea timpului ,ma fac sa cred ca si in situatia unui verdict favorabil va fi tarziu(pe asta se vor baza cei din LPF la verdictul nefavorabil noua de astazi)Sper ca suporterii sa vina langa echipa in numar cat mai mare,acum in momentele grele e nevoie mai mult ca oricand de sprijinul lor,sa nu uitam daca batem in urmatoarele 3 meciuri vom fi campioni,indiferent de mizeriile fotbalistice si ale mass-mediei.Deci ,haideti cu totii sa incurajam echipa.Haide CFR!!!

  Apreciază

 15. Chiar ca eram cu un ochi la articol si cu unul la aflarea verdictului. Sa speram ca nu se ajunge pîna la TAS, si întradevar nu trebuie neglijate ultimele meciuri, sper ca Ando sa-i mobilizeze cum trebuie

  Apreciază

 16. Eu ma pregatesc deja de plecarea inspre Cluj, pentru a sustine echipa in meciul cu Sibiul de deseara si pentru a-mi procura din timp bilete pentru meciul cu stelemeaua. Peste o ora am pornit inspre Gruia. Fortza CFR 1907 Cluj !

  Apreciază

 17. Cel mai important lucru acum este sa ne gandim la ultimele 3 meciuri care castigate ne pot face campioni……suntem asa de aproape!Si cred efectiv ca putem realiza acest obiectiv.
  Este momentul mai potrivit decat oricand de a incuraja baietii.Sa egalam cel putin prestatia galeriei de pe stadionul consiliului judetean cluj de marti.Asadar la stadion si dati drumul la voci fara jena ca nu-i ora de liniste…….
  Forta CFR!

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.