Abonament Rai-Iad, dus-întors [CFR Cluj – Voința Sibiu 2-1]


CFR Cluj: Beto – Lionn (’66 Panin), Maftei, Piccolo, Camora – Hora, Peralta (cpt.), Sare, Vranjes (’73 Rui Pedro) – Sougou, Kapetanos (’60 Ronny). Rezerve care n-au evoluat: Stăncioiu, Mureşan, Godemeche, Bastos.

Băieții, priviți cu urale de suporteri, au călcat foarte montați pe gazon. Frumos mesajul prezentat, dar după decizia din urmă cu câteva ore, mă tem că nu ajunge o singură zi pentru a face o curățenie temeinică, durabilă, în această țară.

Trebuie să încep cu o mică observație. Dacă recitiți avancronica lui Albusibiu, o să aveți surpriza să constatați cât de corect a estimat ce se poate întâmpla în această partidă! Ba, la cum debutase meciul, cu un CFR destul de fioros în zona centrală a terenului și pornit să înfulece aproape retrogradata, mă bătea gândul că cineva și-a luat conștiincios notițe de la sibian. Pe centru, acolo eram îndemnați să atacăm. Pe centru.

Ne-a vorbit Albusibiu și de portarii de categorie valorică mijlocie-mică ai Voinței și ne îndemna să încercăm șuturile de la distanță.  Și Sougou a băgat la cap, iar în minutul 9 a lobat mingea peste Miron și a făcut 1-0. Se părea că nimeni și nimic nu mai poate strica serbarea câmpenească, mai ales că senegalezul a evitat să se bucure în fața galeriei sibiene.

Purtați pe valurile lui ”CFR – Ale! CFR Ale!” (apropo: ”Ale” ăsta vine de la allez, că la anglofili vine de la bere?), am jucat frumușel, ca o echipă mare, stăpână a inelelor pe dreptunghiul verde. Doar că nu ne-a ținut prea mult. Deși a trecut minutul 27 și nu s-a pus de-o rejucare, iar Voința nu părea prea motivată nici sportiv, nici semisportiv (păi ce, le dai o coșarcă cu telemea tocmai sibienilor?), iar meciul nu dădea deloc semne de răsturnare, se instaura o ușoară nemulțumire că echipa nu forțează desprinderea mai clară. Nu-i de mirare, doar Bastos și ai lui au făcut din noi, ceferiștii, o nație de suflători în iaurt. Și dacă tot am rostit numele lui Bastos, chiar dacă acesta a fost menajat – probabil și pentru a menaja pe unii dintre suporteri – eu tot l-am văzut într-o oarecare măsură pe teren, în prima repriză. Pe stânga, Vranjes a fost ”Bas”, iar pe dreapta, Hora a fost ”tos”. Ambii, greu de tot de scos din hibernare. Cum s-au aruncat la gunoi notițele lui Albusibiu, cum s-a înmuiat jocul nostru. Pe extreme, ”Bas” și ”tos” au fost morți. Vranjes n-a reușit decât să calce o mână și un călcâi în 45 minute, iar Hora nici măcar atât. Din păcate, nici Kapetanos n-a găsit mingile ca altădată și s-a învârtit în gol și în contratimp. Apoi l-am văzut pe Peralta surprinzător de retras, de câteva ori chiar mai jos decât Sare, și parcă nici pe centru n-am mai avut forța de la început.

 Din minutul 31, de la cartonașul arătat lui Camora, am apucat să-i vedem tot mai des fața ”icterică” arbitrului Cătălin Buși. Avea să ne arate cartonașe galbene după cartonașe galbene. O grămadă.

Primul fior rece prin ceafa fierbinte vine în minutul 40, la prima ocazie de gol a oaspeților. O strângere de sfincter nu atât la reluarea cu capul a sibianului, cât la momentele de după respingerea lui Beto. Din fericire, nu verzii sunt cei mai bine plasați și scăpăm. Ocazia venea după un sfert de oră în care am fragmentat exasperant de mult jocul, tăvălind prea mult sibienii prin iarbă.

Pauză. [PUBLICITATE – Deși pare  incredibil, emisiunea ”Fanatik Show” din pauza partidei CFR-Voința Sibiu, 11 mai 2012, a fost CEL MAI BUN SHOW SPORTIV DIN ROMÂNIA!!! Jos pălăria!]

După mine, dacă tactica gândită de Andone după pauză a fost pusă în aplicare în spiritul și litera ei, a fost una riscantă (să-i zic greșită? – după cum au curs ulterior evenimentele…). S-a continuat cu Vranjes, deși omul se vedea clar că nu se poate conecta la partidă. Pe dreapta, Hora a mai mișcat ceva, dar mai mereu s-a lovit de adversari. Iar per-ansamblu s-au observat câțiva pași făcuți în spate. Acum chiar pe Voința se impunea s-o prindem pe contraatac? Și apoi, suntem chiar atât de siguri că absorbim presiunea lor în lipsa lui Cadu, cu o pereche de fundași centrali care n-a prea fost rodată în acțiune? Hmmm… Sau să nu fi fost Ando? Să fi fost doar o încercare de autoprotejare a forțelor pentru bătăliile următoare? Nu-mi săriți în cap că iar fac comparații între cei doi tehnicieni, dar am mai văzut secvențe de acest gen și în regia lui Jorge Costa. Erau zecile de minute pentru care JC era pus la zid.

Minutul 60 – se termină ora de limba greacă, încep minutele de protugheză de Rio. Kapetanos, cel supărat pe banca de rezerve de pe Arena Cluj precum Fabbiani pe cea de pe Moina (remember, Ando?), este schimbat cu Ronny. Kapetanos avea un galben și părea mai prudent să fie scos din colimatorul arbitrului. Ronny nu avea niciunul…

Pot să vă asigur că Albusibiu ne-a speriat și cu posibilitatea ca sibienii să ne surprindă dintr-o fază fixă. Nu-i el extra-grozav (de fapt, grozav e numai unul!) pentru chestia asta, dar și-a făcut datoria și ne-a atras atenția. Echipele mici iubesc fazele fixe. Oferă cel mai bun prilej de a aplica întocmai o schemă învățată de la un antrenor rezonabil. Iar Pelici se pare că este. Așadar, lovitură de teatru (și nu de comedie): 1-1 din minutul 63, gol marcat de Apostol. Se pare că e primul marcat în prima divizie!

A urmat jumătatea de oră de șoc și groază; același joc cu cuțitul la os de care s-au săturat toate oasele noastre. În plus, senzația aia morbidă că se poate și mai rău.

Pentru Cadu pare deja destul de rău. I se cam citește în privire. Și nu-l îngrijorează vecinul cu șapca roșie, ci debusolarea din teren.

”Mai răul” vine în minutul 77, la 5 minute după primul galben încasat de Ronny. Galbenul numărul doi, pentru simulare (îl las pe Albusibiu să judece acuratețea înregistrărilor video, dacă o mai avea săracul timp), urmat de eliminare. CFR pare blestemat. Și aproape condamnat.

A urmat partea de luptă oarbă din partea noastră. Pelici a reușit să-și țină oamenii surprinzător de sus. Au și avut o posesie enervantă, ajutată de omul în plus. Nu le-am putut face aproape nimic până în prelungiri. Comentatorul se abținea să nu ne cânte prohodul. Iar când nu se mai putea abține, trimitea titlul – în ordine ilogică – întâi spre Ghencea și doar apoi spre Vaslui. Iar noi eram gata să-l lăsăm să plece. Eram blestemați, v-am zis! Voodoo, farmece…

Dar a venit 90+4-ul…

Nu știu dacă Dumnezeu a fost/este ceferist, dar spre finalul prelungirilor am aflat că în 11 mai este Sf.Maftei! Ce bombă! Ce ironie! Un moldovean să-și scuture de pe bocanc toate frustrările adunate în Gruia și să salveze niște ardeleni de rânjetul miticilor! Pentru așa o clipă de glorie merită să mori strivit de gardul de protecție. O execuție care l-ar face invidios și pe Romeo Bunica!

Am meritat victoria? Cui naiba-i mai pasă? Iuliu Mureșan nu mai are putere să se bucure, dar noi n-avem grijile lui. Azi ne-am recuperat coșciugul în plină coborâre spre groapă, am trezit decedatul cu două palme și un gât de țuică și facem nuntă! Fără nevastă. Noi singuri. Singuri împotriva tuturor.

CFR – Ale! CFR – Ale!

0 comentarii

  1. Mai sunt trei meciuri pe acelasi abonament. Cel putin trei, daca nu includem si rejucarea rejucarii. Sau rejucarile rejucarilor.

    Apreciază

  2. nu meritam campinatul la cum jucam nimic dar NIMIC nu se vede in jocul cfr-ului niste fantom de fotbalisti pase aiurea din 10 pase 1 daca ajunge la jucatoru nostru , cele mai multe pase sunt innapoi cu asa atitudine mai bine lasam campinatul si sa se faca ceva in privinta echipei . joc de liga a 2-a urat foarte urat si noi mai avem pretentii la campionat .

    Apreciază

    • Acuma,”pe bune-cum zic balcanicii”, tu, ce vrei ,defapt ???!! Eu nu-ti zic nimic,dar, sunt sigur ca tu esti o „cartitza”..(Imi cer iertare fratilor CFR-isti,fiindca nu pot fi de accord cu asemenea oameni,care ,cica , „critica constructiv” !!). Acelesi text l-am citit la tine si-ntr-un articol anterior. Ce faci ? Vrei sa ne subinezi moralul sau sa-l „aradici” ? Iertati-ma fratilor, Caneto, Albu, 07, IQ, iertati-ma ca nu pot fi atat de tolerant cu unii !!!!! Dar,trebuie sa citim si pritre randuri….

      Apreciază

      • sunt cfr-ist 100% pur sange dar cand vad ca pasele ajung in jucatorii adversi pasele innapoi la portar sun mai dese decat pasele in fata atunci scuzama dar jucam mai prost ca sibiul

        Apreciază

        • Bravo,ma bucur ! Dar,trebuie sa ma intelegi si pe mine ; zilele acestea au fost un cosmar sa citesc si sa ascult ceva din presa romaneasca (care ne-a „presat ” atata!) Iar,cand intru pe Tribuna noastra,sa ma mai linistesc putin (si sa ma distrez de postarile lui Caneto), tu imi vii cu postari tip „postacii stelisti” bla,bla,bla…bla,bla,bla…Ce,Italia in 82 (daca ai urmarit campionatul din Spania) a jucat ceva pana la finala cu Germania.? Scrie si tu ceva mai cu „suflet”,chiar daca o faci critic si sa fie mai constructiv ,nu incerca sa ne lovesti „subliminal”. Eh !! Si mie imi plac oamenii dintr-o bucat , insa, sa fie corecti. Si eu spun direct orice lucru , numai ca tin cont si de efecte. In ce periveste CFR , noi toti,cei care suntem aici, suporterii ,il iubim neconditionat. Jucatorii nu pot face asta,fiindca pe ei ii cumpara si vinde Paszkany cand vrea . Pe noi,cui sa ne vanda ??? Imi cer scuze daca te-am jignit, dar, mie mi s-au parut ciudate postarile tale si nu era momentul !!

          Apreciază

  3. Cu Cadu,Muresan si Panin in lipsa cine a fost capitanul echipei?
    Nu am taria sa ma mai uit la meciuri,m-am uitat doar cand am stiut ca s-a terminat si am vazut 2-1.Nici nu vreau sa ma gandesc cum unii dintre voi ati trait meciul.

    Apreciază

    • capitan a fost peralta, cel mai vechi dintre titulari.
      altminteri, felicitari pentru articol.
      cred ca prestatia slaba a venit si in urma presiunii la care ne-am trezit deodata supusi. plus (nu-i de neglijat) faptului ca ando vrand nevrand mai trebuie sa menajeze dintre titulari. cu muresan pe teren am fi aratat cu siguranta mai bine, chiar daca pur defensiv nici sare nu a fost tocmai rau.

      Apreciază

      • Mulțumesc pentru completare. Chiar mi-era ciudă că am uitat să amintesc de banderola de căpitan pe brațul lui Peralta. Eu zic că a fost alegerea cea mai bună în absența celor 3. Am adăugat și în text, să citească și copiii noștri.

        Apreciază

  4. Recomand tuturor franarilor efectuarea unui control cardiologic, mai mult, nici n-as permite intarea pe stadion fara prezentarea EKG-ului. Ce-i drept, e posibil sa existe si antifranari care au murit aseara de inima rea 🙂 Am tot zis ca Maftei e o epava de fotbalist, si acum sustin ca-i usor de depasit in aparare, dar pentru ce a facut in acel ultim minut, pentru initiativa si executie, jos palaria, ne-a scos din rahat. Urmeaza o alta finala marti, deja mi-e groaza, banuiesc ca dupa galbenul luat Camora va fi suspendat, va fi teroare in aparare fara el si fara Cadu.

    Apreciază

  5. Sigur că au fost sub presiune. Şi demoralizaţi. Şi frustraţi. Gândiţi-vă: conduci cu 1-0 într-un meci considerat dificil, chiar pe terenul rivalei. Este jumătatea reprizei şi jocul tău arată chiar bine. Apoi, din cauza unor derbedei, eşti nevoit să întrerupi o partidă care se îndrepta spre un deznodământ fericit. Câteva zile eşti încrezător că vei câştiga fără probleme „la masa verde” cu 3-0, regulamentul, precedentul creat, înregistrările video, logica şi bunul simţ erau garanţii pentru asta. Afli apoi cu stupoare că albul e negru (!), ce ai văzut nu e adevărat (atunci când cineva hotăreşte asta) – exact ca şi în politică – golul nu se pune, minutele jucate la fel, în schimb, cartonaşele rămân – aşa cum rămâne şi Tudor în arbitrajul românesc.
    Să nu-ţi bagi … frustrarea în buzunar???

    Apreciază

  6. Chiar ca suntem singuri impotriva tuturor! Ne va fi din ce in ce mai greu si in campionatul asta(bine ca se termina in curand, ca nu mai rezist) si mai ales pe viitor.Dar e normal ca cel mai bun sa fie invidiat si urat de ceilalti competitori.La fotbal ma refer ca la alte sporturi poate mai exista vreo urma de respect intre adversari. CFR- Ale, din toata inima o spun!
    Mai avem un pic.

    Apreciază

  7. Ar trebui iar un material ca acum 2 ani, acel 7-1 al lui albusibiu. De cand a venit Andone suntem meci de meci furati. Nu e o coincidenta sa greseasca mereu arbitrii in defavoarea noastra!

    Apreciază

    • Așa o fi. Dar imaginează-ți cum ar fi încercat ”prietenii” să-l manevreze pe Jorge Costa pe Arena Cluj! Andone e totuși cel care și-a arătat bucile la timpul (ne)potrivit. Pe el nu-l trag așa ușor în piept dușmanii. Și-i cunoaște bine.

      Apreciază

  8. Astept statistica greselilor de arbitraj updatata la zi. Era un timp cand zilnic scriau ziarele „de sport” cate un articol in care aratau cat de favorizata e CFR de arbitri.

    Apreciază

  9. Greseli de arbitraj ca greseli de arbitraj, pe mine ma enerveaza mai mult faptul ca un jucator nemenajat deloc, e vorba de Sougou, fuge ca nebunu’ tot meciul, iar altii odihniti din cand in cand, Vranjes, Hora, cat is pe teren n-au alta preocupare decat “dozarea efortului”.

    Apreciază

  10. 07, Peralta a fost cu vreo 2 m mai retras decât Saré chiar din minutul 1, nu doar după gol.
    și eu m-am mirat de dispunere, mai ales că Peralta era în stânga.
    apoi, treptat, Saré a coborât și el, și pe la mijlocul primei reprize a trecut Peralta în dreapta.
    *
    văd că nimeni nu se ia de Lionn 🙂

    Apreciază

    • Caneto !!! Teribil ce-mi plac replicile tale !! As vrea sa-ti spun ca am visat golul lui Maftei cu foarte mult timp in urma, de vreo 35 de ani..Si nu glumesc ! Numai ca atunci ,Vasilica al nostru inca nu era nascut… A fost dupa golul lui Tegean din 74 in poarta lui Moraru, (golul tau preferat), insa acesta este golul meu preferat,din foarte multe, multe motive….

      Apreciază

      • Sincer si mie mi-a trecut prin cap un sut salvator de la distanta, spre sfarsitul meciului :). Dar s-a intamplat alaltaieri 🙂 si m-am gandit la Bouba Sare, nicidecum la Maftei 🙂 Banuiam ca baietii nu se vor putea concentra si ca va fi un meci greu.

        Apreciază

  11. La Mioveni bagam pe cei mai buni in teren sau facem rotatia pentru ca mai e rejucarea cu U? In mod normal, cele 3 puncte de marti plus decizia la TAS ne-ar face campioni. Asta daca nu castigam pe teren cu U si/sau se impiedica si cei care vor sa ne ajunga din urma.
    Nedreptatile evidente impotriva noastra au facut ca si acei comentatori sportivi ce aveau un dinte impotriva noastra, sa ne ia partea si sa faca chiar misto de aberatiile comise de comisia de ieri.
    Hai CFR! Sa strangem randurile inca o data si sa jucam mai mult fotbal. Avem nevoie si de fotbal, nu doar de sustinerea divinitatii.

    Apreciază

    • Doi dintre cei mai buni sunt suspendati (Cadu, Camora), apoi si Ronny e suspendat, probabil Sougou si Kapetanos joaca, in rest cum faci diferentierea intre cei mai buni si cei mai putin buni? 🙂

      Apreciază

      • cei mai buni = cei cu drept de joc (și neaccidentați).
        să sperăm că contra Stelei vom avea măcar 11 asemenea „cei mai buni”.
        oare cer prea mult dacă mă gândesc la 11+5?

        Apreciază

  12. N-avem mijloc deloc, sau cei care se ocupa cu asta stau prea sus, astfel ca Maftei si Piccolo n-au cui pasa si se joaca o ora intre ei cu pase laterale. Nu poate sa faca ceva Andone sa nu mai fim penibili cu un astfel de joc?

    Apreciază

    • Păi aici a cam fost buba. În aceeași formulă de joc, CFR a început excelent partida. Dacă ajungeam la 2-0, nu mai conta retragerea. La 1-0, ne-a fost aproape fatală. Cu Peralta și Sare atât de retrași și extreme moarte, ce rost mai avea să jucăm cu 2 atacanți? Mai bine mai băgam un mijlocaș central (Bastos, Godemeche) în locul lui Kapetanos și rămânea Sougou vârf. Așa scăpa și Ronny de roșu.

      Apreciază

  13. Am inceput bine, dar treptat vointa a pus mana pe joc.Echipa asta ne-a pus probleme tur-retur.Pana la urma e bine, 3 puncte au venit…nu cred ca mai intereseaza pe cineva spectacolul in etapele astea, titlul este cel mai important !Si nu conteaza ca o sa se rejoace meciul, chiar nu vreti sa va bucurati ca ii batem de ii stricam?

    Apreciază

  14. Buba a fost ca nu avem mijlocasi centrali suficient de buni pasatori.. ca mijlocasii laterali au fost lipiti de tusa si prea departe de mijlocasi, ca unul din varfuri trebuia sa coboare spre a primi pase si a combina. Trebuie sa remediem asta, dar mai ales trebuie sa remediem moralul! Sa reusim sa avem jucatori concentrati doar la joc si nu la detalii extra-joc.

    Apreciază

  15. Dumnezeu si-a intors din nou fata catre noi!Acum trebuie sa facem ceva mai mult,altfel o sa murim uitandu-ne la meciuri…Ieri echipa a inceput bine,montata,cu pressing si viteza.Dupa min. 25 a scazut treptat ritmul de joc ,am pierdut lupta la mijloc(unde doar sare si-a facut treaba,peralta prea retras,prea lent,prea obosit in repriza secunda,vranjes si hora foarte slabi) spatiile dintre jucatori au fost prea mari si jocul de recuperare si constructia in mare suferinta,asa ca dupa min. 30 am inceput sa aruncam din nou doar mingi lungi spre varfuri.Daca adaugam arbitrajul vadit ostil din repriza 2-a(nu intamplator a fost delegat un tanar conjudetean al lui craciunescu)era logic ca jocul sa evolueze asa cum am vazut.Cu stilul asta vom avea mari probleme in cele 3 meciuri ramase.Trebuie neaparat forte proaspete,mai ales ca vor lipsi cadu,camora,peralta si ronny.E nevoie de muri la mijloc,trebuie neaparat ca macar pe banca sa ia loc de zerbi si ganea,jucatori care pot inscrie si face diferenta…ieri a facut-o la disperare maftei,e pacat sa avem solutii si sa le tinem in tribune.Pe de alta parte trebuie recurs si contestata decizia lfp in 5 puncte;1.de ce rejucare de la 0-0 si nu de la 0-1 min. 27..2.timp intre ultimele 3 meciuri de cate 4 zile(marti-sambata-miercuri)3.arbitri straini numiti de uefa 4.Prezenta doar a copiilor si femeilor in tribune(la fel ca la rapid si petrolul)5.majorarea suspendarii lui bornescu(rezerva bosneag n-a mai aparat du 1 an).In fine trebuie stimulati corespunzator adversarii vasluiului si stelei,trebuie sa luptam cu toate mijloacele impotriva coalitiei mizerabile(adversari,liga,arbitri,mass-media)

    Apreciază

  16. ȘTIRE DE ULTIMĂ ORĂ! Nu așteptați cu prea mari… așteptări cronica obișnuită a lui Albusibiu. Trădând idealurile Tribunei CFR, inculpatul AlbuSB participă în aceste momente grele pentru CFR – dar mai ales pentru țară – la Cupa de minifotbal AISCP! Evoluează pe postul de portar (în locul lui Dantesc, cel care a preluat echipele de fete) chiar la echipa organizatoare. În recentul meci contra celor de la ALCOHOOLIGANS, Albusibiu a reușit să scape fără gol primit și fără vreo sticlă în cap – scor 0-0. Vă mulțumim pentru înțelegere și încheiem cu un călduros ”Huo, Albu!” Unii muncesc și alții se distrează…

    Apreciază

    • Noroc pe echipa adversa ca n-a dat niciunul gol si astfel n-a avut nimeni posibilitatea sa se bata cu pumnul pe inima in fata galeriei lui albu, sunt sigur ca iesea cu caft iar arbitru oprea definitiv meciul si-i trimitea pe toti pe o terasa sa se calmeze la o bere.

      Apreciază

    • UPDATE! Albusibiu a părăsit competiția pe poarta din dosul său, încasând 4 goluri glorioase (2x Mesii, 1x Cristiana Ronaldu, 1x Robinet Vană Preșu) în partida decisivă! Îl vrei la Șteaua?

      Apreciază

      • :)) Ma ! Voi sunteti intr-o grava eroare ! Am preluat ambele echipe de fete cu tot cu echipament iar Alex a primit o valiza pentru meciul retur…Ce imi e si cu presa asta de scandal,cum distorsionati voi adevarul :))

        Apreciază

  17. Nu am putut sa ma uit la meci pentru ca am fost la un chef.Pe la 1 noaptea m-am hotarat cu greu sa ma uit pe net la rezultat..cand am vazut scorul m-am imbatat de fericire..acum beau zama de varza si ma doare capu de imi vine sail dau jos.Dar ce mai conteaza cand am mai castigat un meci.Forza CFR!!

    Apreciază

  18. Am jucat slab, dar asta e din pacate o regula . N-am inteles de ce a fost tinut asa mult timp vranjes, a-ti vazut cu totii ce penibil a fost . Dar apropo de acesta, vad ca nimeni nu comenteaza faza in care a fost bruscat in careu, lucru recunoscut si de Socol, desigur fara precizarea ca trebuia sa fie penalti . Pt mai putin, Vasluiul a primit 11m la Tg-Jiu . In fine, bine ca am invins, ma tem in schimb ce va fi la Mioveni . Cu Sibiul, atentie, n-am construit nici o ocazie de gol ! PS . in continuare multi ceferisti sunt de acord cu rejucare, care s-a programat vineri , unii zicind sa jucam cu juniorii sa-i putem bate pe steaua . Hai sa fim sinceri, la modul cum jucam, nu e sigura nici victoria cu Mioveni, dar mite cu steaua ! Si inca ceva : neparat trebuie mers pina la TASS, doar repet, nu suntem prostii tarii !!!

    Apreciază

    • E perfect momentul pentru rejucare. Batem la Mioveni si numa’ bine putem sarbatori din nou titlul sub nasul vecinilor nostri 🙂

      Apreciază

  19. Bravo isti,intradevar cineva acolo sus ne iubeste si ne ajuta in cele mai grele momente.Recunosc ca repriza a doua nu l-am vazut si m-am culcat un pachet de nervi.La 6 dim fuga la calculator si vad ca am cistigat,deschid digi 1 si este minutul 48 al meciului.Deci am vazut in liniste repriza a doua si pot sa va spun cu mina pe inima ca a fost un arbitraj cu totul ostil.Parerea mea este ca doua atacuri succesive pe dr ,una la Panin si alta la Sougou au fost oprite eronat ,golul cred ca se poate discuta,la Rony este contact deci 11 m,in nici un caz simulare,nu mai vorbesc de cartonase.Deci aseara clocotea singele meu de ungur in vine pt toate nedreptatile si in astfel de momente intotdeauna imi revin in minte versurile lui Petofi”D-zeu ocroteste-l pe unguri”.Va rog sa nu credeti ca am niste tendinte iredentiste ,nu vreau sa supar pe nimeni dar cred ca si voi ati simtit acelasi lucru ,si in voi a clocotit singele de ardelean ca raspuns la atitea nedreptati si la atitea sicane.In vremuri de restriste trebuie sa fim uniti in jurul echipei,fluieraturile inrautatesc situatia,cine mai vrea joc frumos sa mearga la Barcelona ,chiar ei au pierdut frumos,acum scopul scuza mijloacele,nu ne mai intereseaza jocul,conteaza rezultatul in orice situatie,am intrat in haita trebuie sa urlam.Apropo am fost la Barcelona -Real si Barca-Chelsea,marti noaptea s-a scandat numai pro Barca cu toate ca au fost eliminati. Deci victoriile aduc victorii,si nu uitati,cineva acolo sus ne iubeste.Bravo Cfr

    Apreciază

    • Attila: pe noi numai acolo sus ne iubeste cineva, si da Doamne sa ne si ocroteasca de acum inainte……Daca un „mare” si „telectual” de la mitici spune ca ce campionat romanesc e asta in care un mercenar analfabet jigneste o tribuna de autohtoni, numai Cel de Sus poate sa ne ocroteasca….
      Daca rahatul nu ar fi unul din dulciurile mele preferate (kcalorii cat duce trenul) as zice ca traim intr-o tara de rahat….asa trebe’ sa spun ca traim intr-o tara de balega putrezita care nici la soare nu se poate usca, este absolut inutilizabila….nici ca ingrasamant nici pentru „casile” de pamant ca liant…..
      Doamne, Dumnezeule…..nu ierta ce nu se poate ierta!

      Apreciază

  20. Dupa evenimente de felul celor din min 94 iti ramane un singur lucru:sa faci referire la divinitate.Nu vreau sa supar pe nimeni…..dar asta n-a fost piciorul lui Maftei ci mana lui DUMNEZEU!
    Daca noua ceferistilor cu mana ne-a mangaiat crestetul unora dintre actorii fotbalului romanesc le-a dat o palma!Ramane ca fiecare sa inteleaga semnele,sa le interpreteze si sa actioneze cu discernamant si frica ,daca nu de legi ,de mania LUI.
    Daca lucruri de genul de aseara le pot face putini,noua muritorilor de rand ne ramane sa facem lucruri omenesti,simple……..sa incurajam echipa si nu ca aseara!
    Felicitari pentru articol!Mana LUI se face simtita nu doar in piciorul unuia dintre noi……poate sa fie si prin penitza tastelor de la calculator.

    Apreciază

    • Nu mi-o lua în nume de rău, nu vreau să te corectez numai din sadismul de a te sâcâi. Dar, hai să schimbăm totuși formularea în ”piciorul/șutul/suflarea lui Dumnezeu”, pentru că cea de ”mâna lui Dumnezeu” este acontată pe veci de golul lui Maradona contra Angliei! Pentru englezi, acel gol este pe primul loc în topul celor mai strigătoare la cer (ha! ha! strigătoare la… Cer) decizii luate vreodată în fotbal. Mulțumesc pentru felicitări.

      Apreciază

    • Din ce stiu,fetelor in general le cam plac finalurile :)…In ceea ce-l priveste pe CJ 07,cu ale lui finaluri,nu putem decat sa-l invidiem ca-i sunt atat de apreciate de catre fetele frumoase de la Tribuna…La mai mare!

      Apreciază

  21. Sunt 100% sigur ca presiunea din glasurile conducatorilor a fost motivul care le-a vlaguit puterile contracandidatelor noastre la titlu si nu lupta din teren sau vreo Crudutza sau Bianca.Aceasta liniste a tribunului mancator de bomboane din urma unei turme de oi este suspecta!Multi il caracterizeaza ca pe un analfabet si dement.Personal consider ca are o putere malefica de a pune presiune pe adversari….din fericire si pe propri jucatori.
    Dupa meciul de aseara am fost un pic suparat pe lipsa de prospetime a jucatorilor nostri.Dar mai mult decat oboseala fizica eu spun ca cea mentala legata de ultimele evenimente este cea responsabila….si poate si o liniste exagerata creata de golul venit repede aseara.Daca inscriam in repriza secunda eu spun ca nu aveam nici cea mai mica problema si am fi condus jocul de la un capat la altul.Asa le-am lasat treptat posesia adversarilor care au prins curaj.
    Dar eu zic ca urmatoarele partide pot reprezenta partituri diferite si o alta concentrare plus cativa jucatori noi vor reda un suflu nou echipei.Hai baieti suntem deja asa de aproape incut nu avem voie sa fim pesimisti….din contra putem cu un plus de entuziasm sa ne creeam un avantaj.Si cine stie poate ca la meciul de pe arena consiliului putem sa devenim campioni!Trebuie sa fim mai vocali si sa ne facem ascultati….sa nu ne lasam calcati in picioare cu dreptatea in mana.
    Forza CFR!

    Apreciază

  22. Partida de poker. Vaslui si Steaua joaca cu handicap, adica o carte in minus. Fiecare are o carte si din urmatoarele trei sunt obligati sa obtina careu.
    Noi avem 5 carti. Avem deja o pereche si avem nevoie de careu. Pentru asta mai avem 3 carti (jocuri: la Mioveni, meciul rejucat cu U si acasa cu Steaua) si in plus, chiar un joker! Jokerul e constestatia la TAS. Practic avem 2 carti in plus.
    Nu am inclus in analiza asta eventuali pasi gresiti ai rivalelor. Nici sansa divina.
    Marti e prima carte in joc. Trebuie sa o obtinem si sa ne apropiem la o carte de careu. Sau la 3 mingi de meci, ca sa trec la termeni din tenis de camp.
    Hai CFR!

    Apreciază

  23. Marti trebuie sa tratam meciul la turatie maxima. Chiar m-am gandit ieri dupa meci, ca daca as fi unul dintre inamicii CFR-ului, as aranja in asa fel incat Dinamo sa-l bata „foarte usor” pe Mioveni, la scor. Astfel l-as adormi pe cei de la CFR, l-as intinde o stare de spirit sa-l desconsidere Dacia Mioveni. Ei, vad ca rezultatul e 4-1, mi-ar fi placut mult mai mult un 1-0 chinuit, ori un 2-2 si mai mult. Meciul de marti e esential, sa speram sa vedem devotament, maturitate, concentrare si triumf. Hai CFR, nu mai e mult!

    p.s. stie cineva cum e regulamentul la recurs? adica poate sa ne iasa si mai prost de cum a iesit la Comisia de (anti-)Disciplina? Sa se rediscute cazul si sa piarda amandoua cu 0-3?

    Apreciază

    • în principiu, poate ieși orice, indiferent ce a ieșit la prima judecată.
      în cazul acesta, nu ar putea ieși mai rău, fiindcă oricum decizia curentă este aberantă.

      Apreciază

  24. CJ 07 CFR, am o intrebare pentru tine : tu chiar nu poti sa scrii macar o propozitie fara sa ne faci sa zambim in fata calculatorului, sau in orice alt loc in care ne amintim randurile postate de tine? 🙂 Te rog incearca sa ma asculti macar la comentarii, daca la articole nu te poti abtine. 🙂 Finalul articolului tau, chiar ca e bestial si iti marturisesc ca nu m-am putut abtine sa nu i-l impartasesc si fratelui meu, care tocmai se enervase teribil pe vocalul si bor…atul pelican de la jegsepe. Pe finalul asta de campionat cu atatea mizerii de indurat, recunosc ca nu e usor sa fii suporter ceferist. Noroc insa cu tine (voi), ca avem totusi o oaza de scapare din toate aceasta ghen(ce)a ce ne inconjoara la tot pasul. Multe felicitari, si tine(ti)-o tot asa !

    Apreciază

  25. Nu are rost sa discutam despre decizia comisiei…..ea are forta prin faptul ca pune presiune pe echipa.Partea pozitiva este ca decizia nu are in comun nimic cu realitatea.Se vorbeste despre lovituri ale jucatorilor celor 2 echipe scrise in raport de Tudor…..Observatorul jocului un anume Nedelescu se afla pe tunel in momentul cand Cadu este agresat de niste jegUri.In acest moment observatorul ii transmite lui Tudor evenimentele si acesta se indreapta spre locul incidentelor.Vazand faptele avand in subconstient incarcatura partidei suspenda jocul……
    Personal consider ca Tudor a apreciat corect gravitatea faptelor luand decizia corecta…….dar de aici incepe sa-si dea cu stangul in dreptul!Incearca sa se raporteze la articole din regulament ca sa-si justifice gestul.Si cel mai usor a fost sa invoce imposibilitatea continuarii partidei prin faptul ca in urma batailor de pe tunel ar fi trebuit sa elimine cate 5,6 jucatori de la fiecare echipa ,rezultand astfel imposibilitatea continuarii partidei datorita lipsei minimului de 7 jucatori de la fiecare echipa.Si poate si asta putea fi acceptat daca le arata jucatorilor in cauza rosiile cuvenite se ducea la centru fluiera sfarsitul jocului.
    Mergand pe principiul logicii rezulta ca atunci cand observatorul ii comunica evenimentele in care Cadu este lovit el trebuia sa mearga acolo si sa se informeze asupra evenimentelor sa vada cine este implicat si astfel sa decida daca se poate continua jocul.Posibilitatea invocarii eliminarii a mai multi jucatori de la ambele echipe i-a venit mai tarziu.In prima faza el a judecat gravitatea evenimentelor in care Cadu este lovit de persoane oficiale.Din reluarile de la tv se vede ca in tunel de la CFR intra in special jucatorii de rezerva si doar 2 sau 3 titulari si apoi se reintorc fara sa intre in conflict.Deci si daca erau conflicte intre jucatori si eliminari de la CFR erau eliminati rezerve si nu titulari deci nu mai exista imposibilitate de continuare a jocului cel putin d.p.d.v a CFR…….
    Apoi mai este un fapt curios……se judeca efectul si nu cauza.Pai ce a dus la conflictul de pe tunel?Nu lovirea de catre oficiali ai clubului organizator a unui jucator al echipei adverse?Cum se pedepseste aceasta conform regulamentelor?Pai in acest campionat au fost suspendate terenuri si au fost disputate jocuri pentru folosirea de materiale pirotehnice.Dupa evenimentele de la Ploiesti terenul gazarilor a fost suspendat 8 jocuri.Etapa trecuta dupa ce preparatorul fizic al celor de la Rapid l-a lovit pe Helesteanu( director al celor din Tg. Mures ) terenul Rapidului a fost suspendat pana la sfarsitul campionatului urmand sa joace fara spectatori……..deci nu se judeca dupa aceleasi regulamente?
    Oricum deciziile luate de catre comisia ligii cuprind o serie de decizii in afara regulamentelor care in timp vor fi atacate atat in instantele sportive cat si civile.Dar s-a incercat sa castige timp si totodata sa puna presiune pe CFR.

    Apreciază

  26. bun articolul
    cu echipa asta in CL? „ne facem de tata mninunee” !
    eventual as vrea sa-l vad pe Iuliu Muresan rezerva!!! Hahaha

    Apreciază

    • eu cred ca vom vinde la vara.paote sougou si camora. insa sunt convins ca vom aduce jucatori buni! mai ales daca luam campionatul. Doamne ajuta!

      Apreciază

  27. Nu stiu daca realizati, dar avem nevoie de 3 victorii in ultimele 3 meciuri. Daca se adevereste ce spune Borcea, ca recupereaza la TAS 6 puncte contra Vasluiului, Dinamo vine la 2 puncte de noi si in cazul in care Dinamo bate tot iar noi facem un egal, Campioni sunt dinamovistii pentru ca meciurile directe ii avantajeaza (1-2 in Gruia, 0-1 in Stefan cel Mare). Deci suntem obligati sa castigam 3 din 3.

    Apreciază

    • din câte știu, chestiunea a fost clarificată în tur, în favoarea Vasluiului.
      Borcea face singurul lucru la care se pricepe: gălăgie.
      de altfel, n-ar fi exclus să facă asta la cererea lui George Becali, pentru a face o „inflație” de meciuri judecate la TAS, discreditând astfel demersul CFR.

      Apreciază

      • Sper sa fie asa. Dar in cazul asta cred ca tinta principala e Vasluiul, in primul rand pentru a-i demotiva la meciul cu Galatiul, Steaua fiind la 2 puncte in spatele Vasluiului. Dinamo poate spera si ea – in cazul unei infrangeri a Vasluiului cu Galatiul, U Cluj va muri pe teren in ultima etapa pentru fratii lor. Doar se stie: orice cotarla isi da viata pentru o jigodie din acelasi neam.

        Apreciază

          • Poate asteptau ca Vasluiul sa se impiedice cu Pandurii. Dar e posibil si ce pui tu. Oricum, TAS-ul cred ca trebuie sa dea verdictele pana la o anumita data limita.

            Apreciază

        • Vecinii nostri n-o sa moara deloc pe teren pentru fratii lor daca cumva se ajunge in situatia de a ne face rau prin victoria Vasluiului. Totusi, sper sa fim campioni pana atunci.

          Apreciază

  28. Ce sanse avem.
    1. cu Mioveni sa trimitem in teren o echipa formata cat mai mult din rezerve, dar nu prea multe pentru ca Mioveniul vor fi foarte motivati, puteti paria pe asta. Trebuie sa dam in prima repriza 2 goluri si apoi sa stam la relanty in repriza a doua facand si toate 3 schimbarile ca sa odihnim cat mai multi titulari pentru dubla vineri-duminica. . . . .
    2. cu U tragem tare si batem. Alternativa nu avem. . . .
    3. cu Steaua tragem ca si cum ar fi sfarsitul lumii. Pentru ca, daca am batut Mioveniul si U, chiar e sfarsitul lumii. E meciul decisiv pentru titlu. Meciul de milioane de euro.
    Sa nu umbli la jucatorii adversi stiind ca ceilalti se vor omora pentru a demotiva cativa din trupa noastra? . . . .
    . . . . .
    Idee. Imi amintesc de Maftei in meciul Unirea Urziceni-Steaua, intr-un moment cand Urziceniul era Steaua 2, formata din rebuturile de la Steaua. A batut Urziceniul intr-un emci in acre Maftei, fundas dreapta in acel meci, a tras efectiv echipa dupa el. La meciul cu Sibiul l-am revazut pe acel Maftei. E capabil de multe lucruri daca stie ca poate avansa. Din cauza asta eu il vad f potrivit ca al doilea inchizator, langa Bakari Sare, intr-o formula 4-2-3-1.

    Apreciază

  29. O reactie de la Tudor Octavian (marele intelectual de la mitici!):
    „Ce fel de fotbal românesc mai e şi ăsta, în care un mercenar analfabet insultă o tribună de autohtoni”

    Oameni buni, sa navalim la aeroport pana se poate!!!!!

    Apreciază

  30. Linistiti-va si treceti la locurile voastre!Este o diversiune,nu plecati la aeroport……..intai trebuie sa batem la Mioveni si pe urma daca nu vreti sa vedeti finalul cu cele 2 echipe de bucale(una autentica iar a 2 a surogat) puteti sa o luati spre alte zari.Va urmez la foarte mica distanta!Hai la Mioveni….ca oricum sunteti calare pe taste.

    Apreciază

    • Am prins doar finalul meciului de la Manchester…Cand am vazut cat de haotic joaca City prin min’80 i-am iertat (de tot) pe alb-visiniii nostri pt neputinta pe care au aratat-o (si) in meciul cu Sibiul.In fond,QPR=un fel de VOINTA in varianta Premier League………………………………………………………………………….11 MAI: dupa cum am fost anuntati deja,in calendarul crestin ortodox se face pomenirea sfantului Maftei-purtatorul de biruinta;13MAI:in calendarul romano catolic…sf.Aguero.Cred ca de azi inainte secta Maradoniana va castiga adepti chiar si acolo unde ar fi putut spera mai putin:in Insula.Prima comunitate:orasul Manchester.

      Apreciază

  31. Eu cred in continuare ca avem sanse mari la titlu ……….daca batem la Mioveni.Pana vineri joaca si Vaslui si Stelemeaua.Asa ca putem sa decidem cand vrem sa luam matematic titlul:vineri sau duminica!
    Toate trebuie luate punctual iar primul este meciul cu ultima clasata.Pe urma le dovedim si pe celelalte……

    Apreciază

  32. Bine ca a castigat CFR ! Sunt chiar curios sa aflu ce i-a apucat pe astia de la Vointa. Dar fiind localnic a sa aflu cat de curand si o sa va spun.

    Apreciază

  33. News my feelings: o sa-i batem pe U mai usor decat ne imaginam.

    Vom lua al doilea titlu pe Cluj Arena.

    Vom fi acuzati de blat, atat noi cat si unii jucatori de la U.

    Daca nu va fi asa puteti sa-mi ziceti „instigatorul”.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.