55+3=58 [CFR Cluj – FC Brașov 1-0]


Motto: „Nimic nu este pierdut. Un avantaj fragil pentru CFR Cluj.” (comentatorul TV, la câteva minute după ratarea lui Cadu)

CFR (4-4-2): Beto – Panin, Cadu, Maftei, Camora – Hora (’85 Lionn), Sare (’76 Godemeche), Mureşan, Vranjes – Kapetanos (’67 Ronny), Sougou. Antrenor: Ioan Andone sau Jorge Costa (n-am sesizat mari diferențe; asta nu înseamnă că e de rău, dar nici de neutru și nici de bine).

FC Brașov (1-10): Felgueiras + 10 jucători. Antrenor: Ionuț Badea, cel care a antrenat Internațional Curtea de Argeș pe vremea când la echipă activa și fundașul Ousmane Viera.

Prima repriză

În prima repriză a fost ziua lui Beto, care a împlinit 30 de 1 Mai. De ziua lui Beto n-ai cum să-i dai cadou un gol, decât dacă ești de neam prost. Brașovenii au fost de neam deștept.

Aici se vede clar cum s-a încheiat prima repriză, cu jucătorii celor două echipe – care m-au făcut să casc de 7 ori în 45 minute – târându-se afară din terenul pe care n-au avut voie cu mici și bere, că nu permite regulamentul. O repriză de fotbal în dorul lelii, cu un singur șut periculos al lui Vranjes și nimic în rest. Greu de conectat la tensiunea lipsă a meciului.

Repriza a doua

În repriza a doua, oaspeții au ieșit mai deciși de la cabine, brașovenii fiind mult mai periculoși la propria poartă. Aici e golul lui Kapetanos (declarat omul partidei, deși în prima repriză părea să fie sub o medicație greșită), din minutul 47, marcat după excelenta deviere a unui jucător cu ”M” de la brașoveni, care nu seamănă nici la fizic, nici la chimic cu Szukala. 1-0, mare fericire, 6 puncte diferență.

Nu trece mult și brașovenii sunt din nou extrem de autopericuloși: printr-o intervenție admirabilă, la sacrificiu, jucătorul Attila Hadnagy (jucător român născut la Sfântu Gheorghe) reușește să respingă mingea cu ambele două mâini, iar apoi cade accidentat. Este evacuat din careu, să sufere în afara terenului, pentru că se pregătește să execute Cadu, cel care nu iartă de la 11 metri.

Ratează Cadu. Super Mario Felgueiras respinge mingea în bară. Cadu a mai ratat la Bistrița! Poate Cârțu să-și aducă aminte… Oricum, Felgueiras pare rupt din alt film, fără happy-end. Portughezul reușește ulterior să-i strice definitiv sărbătoarea șomerului Beto, respingând o deviere pe spate foarte periculoasă a unui jucător echipat în galben.

Cadu e ușor necăjit, iar Peralta e fantomă odihnită.

Deși a intrat Ronny și a dat tonul la încingerea spiritelor, Vranjes și-a călcat adversarii precum trenul, Gabi Mureșan n-a luat cartonaș roșu, De Zerbi nu s-a reaccidentat, CFR-ul n-a primit gol și nici n-a mai marcat. Un fan arată lumii cine va fi campioana în acest campionat de cuvânt cu „r”. Apoi vorbesc Andone și Mureșan, relaxați.

PS – Recunosc fără jenă că în scremerea textului de mai sus m-am inspirat en-gros din interpretările și aluziile unora din studioul TV, probabil unul dintre cele mai bune studiouri de sport din lume.

0 comentarii

  1. Cu echipele mai ”grele” ar trebui sa incepem meciul din prima repriza ca altfel pana vine a doua repriza cand ne hotaram noi sa jucam s-ar putea ca Beto sa devina cel mai activ jucator de pe teren. Faza de la penalty cine o intelege? Ori era cu gandul la gagica lasata acasa la Brasov ori o fi avand prieteni prin Asia … :))

    Apreciază

  2. numai sa nu ne imbatam cu apa rece. chiar daca vine de pe ceahlau sau tampa. in continuare e ft greu pt cfr sa ia campionatul. insa s-au vazut multe in fotbal ca, doar, mingea e rotunda! 🙂
    dinamo, u …..uiuiui ce meciuri!

    Apreciază

    • Dacă s-a revenit la epoca Costa – echipa joacă modest, dar scoate 3 puncte – înseamnă că Andone e pe un drum bun. Însă dacă pierde la Dinamo și U, e pe un ”drum bun, Andone!”.

      Apreciază

  3. am vazut si eu in reluare meciul de dupa ce a ratat cadu 11m. e injositor,zic eu, sau penibil sau cum mai vreti sa-i ziceti si voi faptul ca panin era in sange pe marginea terenului si comentatorul spunea ca duritatile jucatorilor ceferisti se inmultesc + nicio reluare de la cotul incasat pana. si cotul i nfigura incasat de ronny pt care trebuia rosu la olariu….binenteles, comentatorul spunea ca ronny a cam exagerat. ei nu-si dau seama cat de penibili sunt? sau nu-i intereseaza? ce uri din adancuri a reusit cefereul sa zgandare, de unde atata ura, ce le-am facut?
    oricum, cata vreme castigam e de bine. inca 15 puncte puse-n joc….

    Apreciază

  4. Am citit articolele gsp de dupa meci, toate acide, ironice, tendentioase 🙂 , exact la fel cu cel de fata, diferenta e ca sunt de o calitate jurnalistica mult mai scazuta 🙂 07, totusi la ce ne-am asteptat, doar stiam ca mai spectaculos, frumos ori bine nu puteam juca decat am facut-o pana acum, ne-au trebuit cele 3 puncte, le-am obtinut, putem sa ne pregatim pentru urmatoarele 3 de sambata 🙂 Remarc intreaga echipa pentru victorie deoarece individual luati, exceptandu-l pe Kapetanos pentru gol, niciun jucator nu prea merita nota de trecere 🙂

    Apreciază

    • Nu știu dacă ai apucat să vezi frustrarea de după meci. La Vochin se simțea suferința. Ar fi vrut să fie mai categoric în comparația Szukala – ”M” (Brașov), dar era Cârțu în studiou și nu avea curaj să-l stârnească! 🙂

      Apreciază

      • Haha, da, am observat si eu. Ii tare faza asta, ca ii Cartu la Fanatic Show probabilcelmaibuntalkshowsportivdinromania. Ne mai apara de aberatii.

        Apreciază

  5. Gsp-ul recunoaste ca in primul sfert de ora si Kape si Sougou au fost opriti eronat pentru ofsaid.
    3 puncte, o echipa de 90 min, astea sunt plusuri datatoare de sperante. Sa asteptam restul etapei si sa ne gandim la un meci esential cu Dinamo.

    Apreciază

  6. O sugestie pentru redactorii Tribuna CFR: cred ca ar fi interesant sa faceti un articol cu acei suporteri olndezi ai CFR-ului veniti la meci. Putini stiau despre ei,a fost o surpriza.

    Apreciază

    • Slabe șanse, prietene, deși ideea e foarte bună! Din păcate, clujenii nu prea stau în tribuna CFR, preferă peluza sau nevasta. Poate reușesc alții ceea ce nouă ne e imposibil datorită dispunerii în spațiu.

      Apreciază

  7. E foarte bine. Dupa 0-5 si 2-4 acasa nu mai era cazul sa facem spectacol.
    1-0 in stil italian cu 3 ocazii mari si nici una pt adversari e suficient . Andone a reglat apararea si l-a menajat pe Peralta, lucruri de apreciat. Comentatorul l-a „suspendat” pe Hora pt meciul cu Dinamo, Muresan spunea la final ca nu sunt suspendati sau accidentati. Cum o fi?

    Apreciază

  8. De ce oare nu cautam si plusurile din meciul asta?Eu nu spun sa laudam si ceea ce nu e cazul,dar daca vreau sa aud NUMAI DE RAU DESPRE CFR nu trebuie sa fac absolut niciun efort:Sport.ro,Digi,GSPTV,Gsp,Prosportul si atatea altele ma ajuta din plin.Sincer sa fiu pe langa minusurile deloc putine care trebuiau mentionate,eu socotesc ca se cuveneau amintite si niste plusuri datatoare de multe sperante pt noi,cei cu sufletul alb-visiniu.In primul rand n-as trece deloc cu vederea revenirea in forta a lui Kapetanos,cu un gol de fotbalist adevarat,pentru ca mie mi-a fost tare frica ca nu cumva grecul sa-si fi iesit din forma in saptamanile in care a lipsit.Poate ca ar mai fi de apreciat si faptul ca adversarii nu si-au creat deloc ocazii cu noi,cu toate ca pe Dinamo,una dintre adversarele noastre,au spulberat-o in etapa trecuta.Dupa golurile fara de numar incasate in ultima vreme de CFR aspectul acesta chiar ar fi demn de subliniat.Apoi,de ce sa nu vedem schimbarea la fata a echipei(in bine)imediat dupa pauza?Lucrul acesta,datator de multe sperante,a putut fi remarcat la toate echipele antrenate de Andone,iar eu l-am urmarit cu multa atentie de cand Ando a revenit la echipa noastra.(In paranteza fie spus,calitatea aceasta a lui Ando cred ca ar trebui sa ne dea de gandit atunci cand il socotim un antrenor mediocru).Pe urma,Cj 07,daca tot remarcam(si bine facem)ca Vranjes”isi calca adversarii precum trenul”,de ce nu observam,discret,si cotul in gura incasar de Ronny,si rosul pe care cetateanul roman din Sfantu Gheorghe trebuia sa-l duca cu el acasa?Iarta-ma ca ti-o spun,si cu prietenie ti-o spun,dar de data aceasta(in afara inteligentei si bunului simt cu care,ca de fiecare data ti-ai expus opiniile),chiar s-a observat din plin sursa ta de inspiratie de care cu onestitate aminteai in final.O repet,am scris aici (ceea ce gandeam) cu multa prietenie,caci asa va socotesc pe toti cei ce iubiti CFR-ul:prieteni.In plus,daca e vorba de tine,CJ 07 CFR,mi-am expus parerile si cu multa consideratie( si recunostinta chiar )pt.tot ceea ce cautati sa faceti,si chiar reusiti,voi,cei de la Tribuna. Voi incheia insa ,inspirandu-ma si eu en-gros din cineva(din Aristotel:”Amicus Plato sed magis amica veritas”),si-ti voi spune:”Mi-e prieten CJ 07 CFR,dar mai prieten mi-e CFR 1907 CLUJ”.Cu respect.

    Apreciază

    • Nu cred ca Vranjes a facut-o intentionat; mai trebuie amintit ceva si de nasul lui Panin, plus ca Hatnaghi(sau cum o fi) trebuia eliminat.
      Andone a schimbat putin fata echipei printr-o atitudine (mai) pozitiva si parca jucatorii se cearta mai putin cu arbitrii. Apoi au tinut mingea cat mai departe de poarta lor-tactica buna.
      Per total-PARCA-jucatorii joaca mai bine:uita-te la Hora, Vranjes, Godemeche.
      Astept mai multe de la Cadu.

      Apreciază

    • Repet, eu n-am intenția de a prinde totul în textele mele de după meci. Vă ofer doar un cadru unde să comentați la cald până apare cronica lui Albusibiu. Vreți amănunte? Așteptați-l pe Albu până vine din Sibiu cu pita. Două cronici amănunțite despre același meci sunt cam multe. Cu una în plus. Apoi, stilul meu ăsta e, cu el defilăm. Nu ne place cartea, citim alta. La articolul de mai sus PS-ul ține loc de formularea aia hoață – ”acest text este un pamflet…” Făcând parte din aripa pesimistă, nu era de așteptat de la mine să observ lucruri pozitive ieșite din comun la meciul de ieri, incluzând aici partea lui Andone. Ce este pozitiv și demn de menționat apare în titlu. Cine dorește să citească ceva mai bun, n-are decât să scrie mai bine decât mine. Să nu se supere nimeni, dar nu scriu ce vrea lumea să citească. Nu funcționează așa. Întotdeauna vor fi nemulțumiți. Prefer să fie cititorul decât eu.

      Apreciază

      • CJ 07,eu n-am nicidecum pretentia sa mi se spunascrie ceea ce vreau sa aud;daca vreau asta,atunci imi pun copilul sa-mi cante toata ziua despre CFR-,,campioana tuturor,mandria ardelenilor”.Nu cred ca asta s-a inteles din mesajul meu,sau daca asta s-a inteles,atunci cu siguranta ca s-a inteles gresit.Cred insa,si asta incercam sa sugerez,ca echipa asta are pre multi dusmani pe post de judecatori cu piatra in mana.Si mai cred ca atunci cand cel pe care-l iubim,cu toate scaderile lui,este pe nedrept pus la zid de o ceata de derbedei -si improscat cu pietre- se cade din partea noastra ca,daca tot nu putem sa le dam peste maini(derbedeilor),atunci cel putin sa nu fim noi aceia care ne grabim sa le punem pietrele in maini.Asta am vrut sa spun,pentru ca-mi plac discutiile in contradictoriu,bineinteles, atunci cand sunt constructive.Recunosc,pana de putina vreme n-am apucat sa intru pe Tribuna decat sporadic,asa ca n-am apucat sa-mi fac o impresie despre stilul fiecaruia dintre cei care postati aici.Doar pe Albu il stiam de vreo 2-3 ani-de pe GSP.Inteleg acum mai bine ”rolul” tau,(daca-i pot spune astfel,alt cuvant mai bun n-am gasit)-si-l apreciez.Intotdeauna,si peste tot (si cu atat mai mult printre noi,pasionatii de fotbal) este nevoie si de unul care sa te mai aduca cu picioarele pe pamant,fie si prin pesimismul sau.Greseala mea,daca o pot numi greseala,a fost ca i-am cerut chirurgului sa imbunatateasca radiografiile.HAI CFR!

        Apreciază

        • Eu sunt dintr-o aripă mai dură decât aripile de înger ale lui Albusibiu. Mă atac mai repede, dar mă și calmez… niciodată. Probabil devin mai ursuz – de la prima bătrânețe mi se trage. Am o grămadă de defecte pe lângă multele calități defectate, iar acestea se mai văd câteodată și în postările mele. În rest, m-aș putea cataloga drept un băiat bun, dar nu sunt. Cine s-a obișnuit cu mine a început să mă accepte așa cum sunt și scriu. Băieți deștepți, care știu când să cedeze. /// În postarea de după meciul cu Brașovul, meci al CFR-ului care nu mi-a plăcut (nu pentru lipsa spectacolului), decât să mă apuc neconstructiv să mă plâng, am preferat să abordez subiectul ca un pompier care combate incendiul cu incendii provocate. Sau am evitat o mare inundație (tocmai se pregătea să iasă Dâmbovița din matcă!), inundând profilactic niște terenuri tampon din zona Someșului Mic. No big deal! Nu-ți garantez că altădată mai fac așa ceva (dacă nu cumva fac grozăvii mai grozave), așa că de data asta mai îngăduie și tu, rogu-te! Dacă Albusibiu e băiatul cel bun în percepția populară, eu aș vrea să fiu vizualizat drept micul drăcușor care se odihnește pe umărul său. Iar după ce se odihnește… (va urma)

          Apreciază

          • Va urma ce bre? ca n-am inteles ? si nu tat imi zice de nu stiu ce deal ca io unu numa pe unu il stiu dupa nume Gruia si-atat 🙂

            Apreciază

          • Nici nu vreau sa ma gandesc ce ai fi facut anul trecut pe vremea asta daca exista Tribuna…Sau daca ai fi tu uneori,macar pt.o zi ,Arpi Paszkany.Sper ca macar pe Rafael(nu ingerul,nici pictorul) l-ai perpeli asa cum se cuvine…

            Apreciază

  9. Cei din miticia is frustrati ca nu au mai luat nicio echipa din gunoiul ala de Bucuresti campionatul de multa vreme. Din pacate toate tembelziunile isi au sediul acolo si isi permit sa faca si sa spuna orice despre oricine si din cauza legilor proaste din Romania. In alte tari din Europa orice patron de echipa isi poate apara echipa in fata instantelor daca el considera ca imaginea echipei lui este sifonata in mod eronat si tendentios. In plus, aici este si vina noastra a suporterilor si a fanilor acestei echipe ca nu ne zbatem mai mult pentru a opri acest macel de imagine la adresa acestei echipe. Ar trebui sa facem petitii, intruniri televizate, sesiuni de opinii cu scopul de a arata bulgaroilor de mitici ca ne pasa si ca nu toti suntem marionetele lor. Sefii galeriei CFR si in primul rand conducerea echipei nu iau atitudine intotdeauna asa cum ar trebui si cum ar fi normal. Suntem prea moi si nu ne integram deloc in peisajul creat de aceste televiziuni mediocre si pline de jurnalisti de cea mai josnica calitate. Tocmai de aceea cineva trebuie sa le mai dea si peste nas, dar cine sa o faca? Eu care nici macar nu sunt din Cluj si stau in fata televizorului si ma uit la meci?… Nu, voi, cei de acolo trebuie sa faceti ceva, dar sa faceti ceva… Uite cei de la Timisoara intotdeauna cand au avut ceva de spus au iesit si in strada pentru crezul lor… La voi nimic… Si va ia lumea de fraieri ca asa se intampla in cacatul asta de tara, unde prostul a avut tot timpul de castigat ca a dat cel mai tare din gura si pana la urma chiar a fost crezut. Asa ca fratilor: e vremea sa va treziti!!

    Apreciază

  10. prieteni, am fost pe stadion si am vazut foarte bine faza cand a fost lovit Rony. era o impingere reciproca si apoi brasoveanul a ripostat, deci se impunea rosu, dar centralul era cu spatele iar cel de pe tusa s-a facut ca nu vede. referitor la Vranjes, a impins de cateva ori mai tare, dar fotbalul nu e balet. mi-a placut cum a jucat Vranjes, cel putin se lupta pentru fiecare minge, chiar daca mai greseste, stie sa controleze mingea pe spatii inguste, in ajutorul aparatorilor. Mi-a placut Camora, a jucat bine si in aparare si in atac.
    referitor la imaginea negativa creata de presa, cel mai usor e pentru galerie sa afiseze banere care se pot vedea apoi la tv si in presa. una din cauzele lipsei spectatorilor e lipsa spectacolului, jucam ca la sah, scoatem un sut pe repriza cu forcepsul. conducerea nu se straduieste sa aduca lumea la stadion, asta i-ar da batai de cap lui Muri.
    referitor la tactica, am vazut ca nu am mai fost prinsi descoperiti si ca am stapanit bine terenul, fara nervi. e un inceput bun, sa speram ca mergem cu dinamo la victorie nu la ciupeala. cel mai mult la acest meci mi-a placut Bastos, ca nu a jucat.

    Apreciază

  11. Lumea nu vine la stadion deoarece asta nu e fotbal iar aceasta nu este echipa, este o adunatura de domni care castiga foarte multi bani si nu sunt capabili de doua pase si trei suturi pe meci, lucrul acesta o vede o tara intreaga. ok poate cfr castiga campionatul, ce se rezolva in CL? vom lua 2 umilinte la fel ca cea cu rapid iar in noul campionat probabil nu ne mai clasam in primele 9 dar nu conteaza ca noi jucam doar din 2 in 2 ani, n-ar fi nici asta o problema daca chiar am juca ceva, dar sa joci asa penibil e revoltator la adresa fotbalului. se castiga doar dubios sa nu spun ca de fapt cumpara meciurile, iar toti adversarii gresesc mai ceva ca la amatori. daca pe voi va face sa fiti fericiti sa fiti sanatosi, sa incurajati CFR-ul in continuare, pe mine ma plictiseste si sa mai urmaresc meciul la tv, in tribune nu mai mai duc, ca imi vine sa intru in teren sa le arat ca stiu sa trag mai bine la poarta ca ei sau sa dau o pasa.

    Apreciază

    • Mircea, daca mi-l pune cineva pe Felgueiras in poarta si-i trag un 11m apara doar din intamplare, din noroc pur, daca trebuie sa o fac intr-un meci cu miza cred ca el are mai multe sanse. Despre partea cu meciurile cumparate ce sa zic? Mi-e mai greu sa vorbesc, nu sun ziarist la GSP, nu sunt spaguit ca sa invetez blaturi, nu sunt nici MiMi, nici Zota, nici pastor de oi si nici cultivator de porumb, nu sant nici macar escroc bisnitar cu ura si interese.
      Am traversat o perioada grea, perioada Costa, una in care echipa tot mai slaba meci de meci. Acum, de la Andone nu mai putem astepta minuni, sunt suficiente victoriile. Eroarea Costa, costa. Sunt franar de multa vreme, eram si in B, eram si in C, pe mine nu ma schimba niste meciuri inestetice, nu ma schimba nici infrangerile, am convingerea ca sunt trecatoare ca vin si momentele bune. Presimt ca in curand vom fi tare mandri de CFR. Cat de curand nu stiu, dar stiu ca asa va fi

      Apreciază

  12. Astia de la gsp nici de-a dracului nu vor sa se resemneze cu victoria noastra de ieri: “GA 1 • CFR CLUJ – FC BRAŞOV 1-1 Aruncat de Steaua, decisiv la Cluj! Kapetanos o poate face campioană pe CFR” 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.