Cine sunteţi voi?! [CFR Cluj – Concordia Chiajna 2-4]


Cine sunteţi voi? Cum vă numiţi? Pe cine reprezentaţi?
Care vă este viaţa? Câţi bani câştigaţi? Ce ştiţi voi face?
Care vă sunt modelele? Care vă sunt liderii? Ce vă învaţă ei?
Pe cine respectaţi? Sunteţi un grup unit sau doar indivizi disparați și disperați? Aveţi o strategie, o gândire?
Ce doriţi voi? De fapt, aveţi dorinţe? Sunteţi capabili să realizaţi ceea ce năzuiţi?…

Iată câteva întrebări pe care orice suporter ofuscat le-ar pune în faţa jucătorilor ceferişti după incalificabila prestaţie de ieri. Dezamăgire, ruşine, umilinţă, disperare, un curcubeu de stări, în aceeaşi tonalitate sumbră, decolorată. Mă gândesc însă că, dacă această „calamitate” se petrecea imediat după iarnă, în primele etape ale lui 2012, toată lumea ar fi interpretat altfel: „Da, am vândut jucători, nu s-au adus înlocuitori de două ori mai buni – sau măcar pe măsură. Asta este, asta se vrea.” Jocul şansei a făcut ca pentru câteva etape să fim sus, mult prea sus, să ne imaginăm că putem câştiga şi fără merite. Ni s-a pus la un vârf de deget marea victorie, dar noi nici nu mai suntem capabili de a sta în picioare. K.O.-ul este evident, este, în primul rând, tehnic.  Ei şi? Atunci ce vrem de la jucători? Îi putem asedia cu întrebări şi critici, le putem bate obrazul – mai util ar fi să le batem portmoneul – că tot nu vom obţine nimic. Îi putem biciui astfel, cu cruzime, exact aşa cum îşi „dresează” ţiganii caii. Tot nu vom scoate mai mult de la ei, mai ales de la cei foarte costelivi. Cei mai mulţi trebuie eliberaţi, lăsaţi pe tarla, poate mai are cineva nevoie de ei. Nu mai pot trage la aceeaşi căruţă cu noi şi, pentru asta, nu sunt doar ei vinovaţi. Este o lipsă de valoare dar şi de identitate teribilă în ceea ce ar trebui să se numească „CFR”. Numai că nu e doar lipsă… este criză.

Vorbim despre ceea ce ar trebui să fie un grup, despre ceea ce ar trebui să fie o atitudine, o muncă de echipă. Care echipă? Nu se vede niciun gest prin care să înţelegem asta. Singurele momente în care devenim o „ceată” sunt acelea în care se face cerc împrejurul arbitrilor, pentru proteste. Pot să acuz pe X dintre jucătorii CFR-ului că nu ştie juca împreună cu Y. Sau pot să acuz pe cei care, în două stagii de pregătire şi în nenumărate alte momente private şi „publice”, ar fi trebuit să vadă această desfacere a legăturilor moleculare, această dezintegrare a echipei?

În toamnă, am avut primele motive mari de îngrijorare, ascunse însă în spatele unor rezultate norocoase. S-a aruncat în faţă eticheta pragmatismului, s-a spus că lotul se va omogeniza în iarnă. Cum? Cu vorbe?! Atunci, dacă este să ne referim la vorbe, putem face trimitere la liniştea sărbătorilor, la un moment în care, șeful din fața tuturor căpeteniilor, Iuliu Mureşan, îşi declara mulţumirea sufletească de a putea să îşi facă Crăciunul acasă, alături de cei dragi şi de a nu mai fi nevoit să umble după jucători prin Portugalia. Foarte inteligente gânduri, privite din perspectiva actuală! Omogenizarea avea să se pogoare din Ceruri, de la un antrenor cu har divin, pe care, mai mult ca sigur, nu-l aveam. Să nu mişti nimic, dar totuşi să aştepţi rezultate diferite – iată definiţia naivităţii noastre. Se vedea atât de clar, din exterior, care erau găurile echipei: atacantul (sau mijlocaşul) din stânga şi extremele din apărare, acolo unde din cei 4 oameni avuţi, doar Camora făcea faţă. Apoi, după ce s-au făcut şi transferurile, după ce s-a vândut filonul de aur, în hăul creat nu s-a pus mai nimic în loc. Am luat doar ceea ce a picat, doar proscrişii altor echipe, s-a venit cu vorbe fantasmagorice precum „Vranjes este în locul lui Renan” sau „Avem cel mai bun lot  de când scrie pe noi CFR” şi corolara lor: „Luăm campionatul. Sigur!”. A fost ca şi cum am pune un covor de frunze peste groapa săpată în interiorul echipei. Urmarea: capcana perfectă. Cine sunt autorii acestor vorbe/acte? Jucătorii? Măcar Costa, antrenorul, fostul antrenor demis?

În plus, doar săptămâna asta, când după toate atacurile infantile ale presei vădit răuvoitoare începuse să se întrezărească o brumă de simpatie a publicului neutru către CFR, cine a venit şi a dinamitat totul cu o referire gratuită, complet inutilă nouă despre cum „decizia aducerii arbitrilor străini vizează CFR-ul”? Cine a simţit şi de această dată nevoia să vorbească, să dea cu bâta în baltă? Nu e prima dată, capitalul de antipatie al personajului Iuliu Mureşan este enorm şi face răsfrângere directă asupra clubului. Dar, fie, nu simpatia ne-ar face să jucăm fotbal, însă acest aspect al vorbelor are relevanţă la ceva. Fiindcă, mă gândesc cu groază: dacă aşa de rău comunică în afară, spre exterior, oare cum comunică în interior, în cadrul grupului?! Ei, asta nu are relevanţă?! Cred că tocmai asta e buba (sau „bouba” cu sare pusă pe ea). Vorbim despre jucători care aveau odată, cândva, ce să arate în teren şi care acum par a avea cel mult o „tactică” de anarhişti. Cine trebuie să fie liderul acestui grup, al acestei echipe, atunci când Paszkany spune că el nu se poate implica şi când antrenorii sunt vânturaţi ca filele calendarului? De la cine să avem pretenţia să fie elementul de echilibru, de continuitate? Jucători au tot venit şi au plecat, antrenorii au intrat într-o centrifugă a schimbărilor, rezultatele nu au fost niciodată mult diferite. Nu aveţi impresia că, de fiecare dată când se extirpă un element, tumoarea ne „zâmbeşte” din alt loc? Cine-i omul care face mai mult decât ar trebui, în cele mai multe privinţe, în modul cel mai manelistic, după ureche? Cum să laşi un om care, evident nu ştie să comunice, să continue să vorbească public? Cum să pui un om care până în 2002 nu ştia ce-i fotbalul să se ocupe de transferuri de jucători (că, vezi Doamne, are un ajutor de nădejde, în persoana directorului executiv Zamfir)? Cum să pui un om sub a cărui aşa-zisă autoritate s-a ajuns în nenumărate rânduri ca jucătorii să schimbe antrenorii (lucru recunoscut, aşa-i Cadu?) să se ocupe de reinstaurarea unui climat de muncă, de linişte? Nimeni nu e bun sau priceput la toate, iar cel ce încearcă să spună asta sau, şi mai grav, să facă asta, devine pericol pentru orice element profesionist.

Mi-e milă de acei oameni care i-au aşteptat aseară, la stadion, pe jucători şi cărora preşedintele le-a promis că vor avea parte de „răfuiala” dorită a doua zi. Au găsit vinovaţi din nou jucătorii, am auzit spunându-se vorbe „mari” precum, nu au determinare. Cine? Jucătorii? Cei care, de dorință de victorie, de nervi şi disperare îşi pierd capul aproape meci de meci, fac acte de o golănie fără margini? Priviţi doar acest clip pentru a înţelege… Aceştia sunt vinovaţii de lipsă de determinare? Sau victimele lipsei de calm, de autoritate, de conducere şi de implimentare a unui plan tactic clar, bine definit.

După ruşinea cu Concordia Chiajna și după doar 2 puncte din ultimele 12 puse în joc în ultimele 4 etape, vă spun că şi dacă mai păstrăm şanse matematice, şi dacă ne revenim cumva (sau decad ceilalţi şi mai rău – e posibil?!) şi dacă luăm campionatul, pentru mine este ca şi cum l-am fi pierdut. Îmi aduc aminte de meciul din tur, de acel 4-0 pentru noi şi de o joacă „de-a şoarecele şi pisica”. Ce s-a schimbat de atunci până acum? Un pic, (mult, de fapt) încrederea lor, a ilfovenilor şi foarte mult stabilitatea noastră. Atunci aveam Weldon şi Renan. Acum… doar răni.

Probabil vă aşteptaţi la multe de la acest text, dar, de ce acest comentariu ar trebui să fie mai bun decât jocul echipei? După meciul cu Rapid mi-am propus să las foaia goală. Acum, am avut acelaşi instinct. Totuşi, simt nevoia de a spune câte ceva, sunt multe lucruri prost înţelese.

Se vorbeşte acum despre faptul că demiterea lui Costa ar fi fost o greşeală, că Andone ar juca şi mai rău. A avut 2 săptămâni la dispoziţie. Nu reuşeşte nimic?! Jocul de pase al unei echipe se face în ani, nu în zile, Barcelona e cel mai înalt exemplu și deziderat în această privinţă. Nu se putea ca Andone să realizeze asta în doar câteva antrenamente.

Am văzut până acum 2 meciuri cu el pe bancă. În ambele, prime reprize catastrofale, urmate de decizii disperate, dar corecte, la pauză. Care-i problema de fapt? Andone nu a avut doar curajul de a distruge tot ceea ce a găsit. Mereu se intră cu acel 4-2-3-1 clădit de către Costa. E drept, întreg lotul CFR-ului este acum construit doar pentru acest 4-2-3-1 sau 4-3-3, nimic pentru altceva. Dar, de fiecare dată când la pauză acest modul este distrus, brusc, echipa tresare. Trebuie ceva mai clar de atât? Cu orice risc Andone trebuia să distrugă obişnuinţa în mediocritate. Oricum nu merg pasele nici în 4-3-3, aşa cum nu ar merge nici în alt format. Atunci, mai bine să fie pus Sougou lângă atacantul de careu, măcar să aglomerăm, să EXISTĂM şi noi în careu şi, mai departe, Dumnezeu cu mila. Altceva nu se mai poate face acum. Nu e timp de mai mult. În privinţa a ceea ce joacă echipa dau dreptate ideii generale: nu Andone e de vină. Cel mult putem spune, Andone nu poate face minunile cerute. Alţi antrenori, la alte cluburi reuşesc, la noi nu se poate. Echipa a fost deja „răstignită” în acest sistem de joc falimentar, pe care nu-l putem schimba decât probabil în vară, cu multe transferuri la mijloc. Costa trebuia aşadar demis în acel moment, după ruşinea cu Rapidul, măcar ca o „răsplată” pentru ceea ce trăim azi. Iar după această ruşine fără de margini și din acest meci, poate va avea acum şi Andone curajul, nemaiavând ce pierde, să ia taurul de coarne.

Fiindcă vorbim, de fapt, de un taur. Tot meciul mi s-a părut că asist la o coridă, că ai noştri văd doar roşu în faţa ochilor. Habar nu aveau să fie organizaţi, să fie o echipă. Fix ca taurii! Fiecare, pe cont propriu erau luaţi în primire de matadorii chiajneni (cum sună!!!); dacă ar fi fost un grup, ar fi început cursa, între CFR şi Concordia ar fi început o urmărire precum goana taurilor pe străzile Pamplonei.

S-au dus demult reflexele de echipă la CFR. Se joacă precum la miuţă, cu capul în pământ, cu privirea fixă pe minge şi fără să se simtă cu vreun coechipier.

Era pe la 2-1 pentru Chiajna. Culmea, tot ei veneau în pressing pe noi (asta, apropo de cât de slabi ne-au simţit)! O minge sare norocos pentru noi, Bastos porneşte pe contraatac, Sougou e în faţa lui, Ronny vine din spate. În faţa lor, pe la mijloc, doar doi fundaşi adverşi. Contraatac 3 contra 2, pe toată lungimea şi lăţimea terenului. Urmarea? Bastos pasează pripit la Sougou care intrase deja în offside. Ce vreţi mai grăitor de atât? Acolo, o echipă cu cap (nu doar picioare) egala. Mai era o oră de joc, era loc să câştigăm. Chiar şi cu greşeli precum cea a lui Beto de la golul 2, o formație ca CFR-ul trebuia să întoarcă rezultatul. Cât despre Beto, a avut înainte de acea fază alte două situaţii la care ne-a ţinut în joc (mai ales la şutul scos al lui Iordache), fiindcă în prima repriză CFR-ul a fost dominat categoric. Nu tactic, fiindcă nu-s credul să mi se pară Reghecampf un geniu (malefic pentru noi).

Vorbim despre un antrenor din seria „Românii au talent… lent”, nimic mai mult. De fapt, adversarii ne-au dominat numeric. S-a jucat 11 la 7, fiindcă Vranjes, Bastos, Peralta şi Nicoară au fost oameni în minus pentru noi. Aşadar, de ce să fie mirare că la pauză aveam deja 4 goluri încasate?!

Într-adevăr, Bastos şi Vranjes au realizat primul nostru gol, dar atât. În rest, au fost absenţi sublim. „Greşeala” lui Andone este că nu prea are altceva la dispoziţie. Peralta e scos din formă, Bastos este într-o formă execrabilă, Pedro era probabil doar omul lui Costa, deși, în lipsă de altceva, aș vrea să i se mai dea șanse… Pe cine punem la mijloc? Aţi văzut tactica din a doua repriză? Nu avem mijloc, atunci hai să aruncăm toate mingile pe vârfuri, să jucăm direct pe ele. Cred că asta e singurul lucru care ne-a mai rămas de făcut. O betonare cu 2 închizători în faţa apărării (gen Mureşan – Sare) şi cei din faţă mereu pe fugă. Ar fi 4 oameni acolo, ar trebui să fugă cu disperare tot meciul. Când nu mai pot ei, avem 3 schimbări pregătite şi ţinem ritmul până la final. Fotbal ca în preistorie, dar cum jocul nostru de pase este deja adânc îngropat, subiect de arheologie, cred că altceva nu se poate face. L-am lăsat pe dinafară pe De Zerbi, fiindcă vreau să-l tratez separat, un pic mai departe.

Deocamdată vorbim despre prima repriză, acolo unde, în doar primele 5 minute, au greşit, pe rând, Nicoară, Piccolo şi Cadu – noroc că nu a ieşit gol din niciuna dintre acele faze. Nicoară a continuat însă cu străşnicie seria erorilor, dublat, foarte bine, de pe cealaltă parte, de Maftei. În plus, în centru, în faţa apărării, nu era decât Mureşan, iar Cadu era „Ca După” … hârtie (să nu zic o rimă în ton cu clubul „Obo’session”). Nicio mirare deci pentru ce s-a petrecut până la pauză. Primul şi cel de-al patrulea gol îl au pe Nicoară ca principal vinovat, al doilea este al lui Beto (asta fiindcă i-a trebuit lui, neapărat, să scoată o minge aproape imposibilă, a lui Ilie Iordache, în faza precedentă – mai bine lua gol atunci), iar al treilea, o fază în care 3 ilfoveni au desfăcut o apărare de 6 ceferişti, cu tot cu off-side-ul aferent şi tot pe partea lui Nicoară. Cred că este suficient de clar pentru toată lumea că, avându-l pe Lionn firav ca o căprioară, cu Panin doar plombă, Camora mereu la un pas de suspendare şi Nicoară cu astfel de prestaţii, suntem complet descoperiţi pe flancuri. Asta e urmarea directă a faptului că în campania de transferuri din iarnă, deşi erau evidente aceste găuri, s-a stat cu BURTA la soare. Ca dezastrul să fie complet, Andone a apelat şi la găselniţa Vranjes – stânga, Bastos – centru. Cum să joace Vranjes acolo, el cu viteza minimală? Vranjes poate cel mult să atace poarta, de unul singur, pe cont propriu. Neintegrat în echipă, doar atât ar fi disponibil. În toamnă-iarnă, tot spuneam despre Iulian Popa, de la Sibiu, probabil cel mai la îndemână transfer pentru un club de nivelul CFR-ului. Pentru ăsta pot eu garanta, ca urmăritor al Voinței, că ar face şi ar desface pe stânga suficient. Dar nu, la CFR s-a mers mereu pe soluţii de conjunctură, pe Ronny, Bastos, Pedro, acum Vranjes pe stânga, niciunul fără să fie pentru acel post. Singurul transfer care merită băgat în seamă pare să fie Ganea. Fiindcă a doua repriză a lui a fost.

Dacă ar fi să laud pe cineva după acest meci, doar atât aş putea: Ganea şi Gabi Mureşan. A lor a fost şi rezistenţa şi scurta renaştere din a doua repriză, dar şi prăbuşirea. Eliminarea lui Gabi Mureşan, total gratuită, pe o simulare cam ca a lui Beto de la Sibiu, dă din nou materie primă apărării noastre împotriva campaniei de presă „CFR, favorita arbitrilor”. Ce folos însă, câtă vreme scopul mass-media era să tragă CFR-ul în jos, cu orice mijloace, scop atins prin halul în care involuează echipa. Palidă consolare. Totuşi, cu un off-side care duce scorul la 1-3 şi cu un cartonaş roşu luat pe vedenii, exact când aveam om în plus şi când apărarea adversă începea să se clatine, poate am fi putut spera la o mică minune, să zicem o egalare. Aşa, finalul a rămas al durităţilor, deja arătate mai devreme.

Repriza a doua a însemnat mutările din disperare ale lui Andone. Idee corectă, punere în aplicare un pic eronată. Ganea, s-a văzut imediat. Minutul 48 şi dă deja pasa pentru golul 2. De Zerbi, însă, a tot fost aşteptat. Să arate ceva, orice! În afară de o simulare în baza căreia s-a scos o lovitură liberă periculoasă (risipită însă tot de el), italianul a fost „mână”, creier şi picioare moarte. Nu a putut deloc să ordoneze jocul de pase, nu a driblat, nu a dus mingea în careu şi, cel mai enervant, nu a ştiut să alerge. Comparaţi prezenţa în teren a lui Ganea şi De Zerbi şi veţi înţelege: toţi ceilalţi jucători au putut alerga, face pressing pe tot terenul, doar-doar se iveşte ceva, chiar au interceptat câteva mingi, doar italianul a rămas „legendă în fantezie”. Dincolo de bunele intenţii ale sale (pe care nu i le pun la îndoială), pentru mine, mitul De Zerbi nu mai există demult, iar ceea ce s-a văzut ieri este doar o confirmare. Cu Hora sau oricare alt jucător capabil să alerge non-stop ar fi fost altfel. Aşa, am rezistat bine vreo 20 de minute, cât a putut Ganea să fugă pretutindeni, iar când el n-a mai fost şi când şi Mureşan a fost eliminat, totul s-a prăbuşit, în criză, nervi, neputinţă şi golănia ultimelor gesturi ceferiste. Dacă la Mureşan vorbim despre un roşu gratuit, tot aşa putem vorbi despre încă cel puţin 2 eliminări nedate, cu Vranjes „mare campion” la lovituri aplicate atunci când arbitrul este cu spatele.

Era o etapă simplă, o etapă în care se spunea clar: reuşim să mai jucăm minim de fotbal sau toate sunt, de fapt, doar ifose de închipuiţi campioni. Acum avem răspunsul. Nu mai e cazul de calcule, ci doar pentru o mică răfuială internă. După această partidă în care toţi ne aşteptam să vină Concordia, iată că a venit Discordia. Şi, rămâne întrebarea:

Cine sunteţi voi, adevăraţilor vinovaţi?

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Ai dreptate, ar trebui lasata o pagina alba goala pe care sa o umple rapidistii, ilfovenii, mediesenii, ploiestenii, samd. De 3 ani vin la fiecare meci al CFR-ului strabatand 200 de kilometrii, dar ca niciodata dupa prima repriza am vrut sa plec de la stadion (lucru neconceput de mine cand vedeam la TV) si mi-am pus intrebarea: Eu ce caut aici? Cuvinte nu exista. Vinovata este conceptia atat a conducerii care sacrifica fotbalul pe care domnul Paszkany il considera frumos in asemenea momente, cat si lipsa de daruire a echipei, spirit de sacrificiu, suflet. Mie totusi mi se pare ca totusi exista o lipsa de responsabilitate si compatimire din parte jucatorilor straini fata de club. Daca cineva crede ca Bastos, de Zerbi, Vranjes, Picolo, Ronny, Sougou sau chiar si Cadu se lovesc cu capul de perete de durere si rusine se inseala. Cuvantul mercenar nu trebuie sa fie strain la acest club. In afara de tactica, strategie, antrenamente si sudoare mai trebuie sa mai existe ceva: IUBIRE, DARUIRE SI SACRIFICIU neconditionat pentru CFR CLUJ 1907. Aceste lucruri au fost prezente la Chiajna. Ei nu au avut suporteri, galerie dar au avut acel suflu care le-a dat aripi si ce aripi. Il simteai din tribune si ii invidiam pentru ca la Cluj exista doar in tribuna. Dezamagirea este una palpabila. Consider ca ar trebui desfintata filiera de jucatori straini, portughezi, etc. si sa cautam tineri ambitiosi, dornici sa joace si care sa iubeasca si sa creada in CFR CLUJ care sa fie este chiar CASA LOR.

    Apreciază

    • Am si eu o idee fixa, cu pastrarea aceleiasi strategii, dar cu schimbarea genului de antrenor. Stiti ce s-a declarat dupa plecarea lui Uhrin (ne trebuie antrenori latini). Ei bine, de ce? De ce sa nu punem un antrenor care sa fie incomod de strict pentru jucatori? Mi-as dori un antrenor neamt la CFR, la care sa vad rigoare si meticulozitate in tot ceea ce face… Cu binele n-a fost bine, foarte cu raul ar putea sa fie mai rau? Nu cred ca are cum…

      Apreciază

  2. Ce mi se pare trist si infiorator e ca nu avem un om ca Albusibiu la club,cineva care sa vada atat de bine minusurile si problemele echipei.Realizati ca in iarna cei din conducere & staff nu vedeau acele gauri in lot? Iar daca au realizat e si mai grav deoarece si au dat ARAMAtorismul pe fatza,fiind convinsi ca jucatori ca Vranjes sau ce mai era prin lot vor face fatza cu brio.

    Apreciază

  3. Vedem cu totii, nu-i cel mai bun lot, nu-i cel mai bun antrenor, nu-i situatia roza, nici atmosfera cea mai buna pentru performanta, totusi ce se poate face pe moment? Ca se duce titlul, da-l dracului, important e sa ne revenim cat de cat, sa nu ne umplem si mai si de rahat in astea 7 meciuri ramase de jucat.

    Apreciază

  4. Chiajna era o echipa de batut cu 3 sau 4-0, lucru observat si de Andone care spunea inainte de meci ca trebuiedoar sa stii cum sa abordezi meciul. Aici a fost o mare greseala.
    Nu am inteles absolut deloc de ce trebuie sa joci atat de riscant.
    Am vrut un scor fluviu din minutul 1, de parca incepuse meciul de la 0-2. Calm, siguranta, constructie, vezi bresele si speculezi ca o echipa mare.
    Dupa goluri s-a continuat la fel, la disperare.
    Il stiam pe Andone ca avand mari merite la coeziunea echipei, la conlucrarea dintre jucatori, dar apoi il vad pe Nicoara cu 2 driblinguri si in loc sa paseze
    la un coechipier, mai incearca un dribling si pierde (asta a facut si la Ploiesti). Doar pt asta l-as fi schimbat imediat, fara sa mai vorbim de faza defensiva.
    Edificatoare pt haosul de la echipa a fost intrarea lui Hora: ajuns in teren se uita speriat, iritat spre banca sa-I spuna si lui cineva unde trebuie sa joace.
    Ce rost are sa introduci un jucator daca nu ii spui ce trebuie sa faca?
    Vranjes parca e pe o insula, nu il baga nimeni in seama, e drept ca nici el nu face ceva pt asta.
    Singura solutie in opinia mea este sa incepi de la 0, ca si cum ar incepe in saptamana asta campionatul.
    Vreau sa vad constructie, angajament, spirit de echipa, dar nu disperare.

    Apreciază

  5. domnule alex cand dupa meciul cu sportul am declarat pe forumul suporterilor”” adevarati ca acest club a intrat pe o panta descendenta si ca suntem aproape de colaps, ca vrednicii conducatori ai acestui club blufeaza si ne prostesc in fata ce mare echipa avem, ca acest club incepe sa semene cu cel a lui becali am fost injurat de toti suporterii adevarati”” ai cfr. Iata ca dupa cateva saptamani se confirma cu varf si indesat ceea ce am spus atunci. La acest club nu mai exista acel spirit profesionist care i-a facut pe multi sa se indragosteasca de acest club. Pe mine nu m-au atras rezultatele, ci faptul ca am vazut o alta atmosfera, un profesionalism cum nu mai vazusem in romania. Pentru aceste rezultate, pentru debandada de acum din cadrul clubului, cred ca pe langa vinovatii principali care sunt domnii paskany si muresan, o mica vina o au si unii dintre noi suporterii. Asta pentru ca in afara de tine si alti cativa ca tine, care stiu cu ce se mananca sportul asta, multi dintre noi ne-am mintit singuri crezand ca avem o mare echipa. Gresit. Aceasta echipa de acum este un mare bluf, la fel cum un mare bluf este si iubitul nostru conducator muresan.Daca acest club pretinde a fi un adevarat club profesionist cred ca ar fi timpul ca unele personaje sa isi caute de lucru in alta parte.

    Apreciază

        • Nu fac nici un fel de scandal evidentiez niste lucruri : ca te bucuri enorm ca ai dreptate si arunci cu noroi in oricine iti apare in cale plus ca te ascunzi sub umbrela asta : eu tin/simpatizez cu toate echipele din Ardeal …sau in alte cuvinte cand ma plictisesc de o femeie ma duc la alta ,ca doar toate imi sunt dragi

          Apreciază

      • Bravo Dantesc ! Fii pizdos ! Mama lor de analfabeti. In faza a doua sa’i iei tare ca de ce n’au idei, ca tine!

        Iti dai seama cum imi creste inima sa’mi vad elevii la lucru? Chiar si cu mici stangacii. Entuziasmul conteaza ! Keep on fighting !

        Apreciază

  6. Păi, omule dragă, din textul tău ar reieși cam așa: Paszkany – nevinovat; Iuliu Mureșan – vinovat 200%; Andone – nevinovat; Jorge Costa – vinovat 125%; jucătorii – mai puțin vinovați, vinovați, mai puțin foarte vinovați și foarte vinovați; Rui Pedro – nevinovat. Ce mai e de adăugat?

    Apreciază

  7. Nu mai are niciun sens sa mai discutam cdespre cauzele care ne-au adus in situatia prezenta. Subiectul e deja tocit, s-a scris si pe site-ul asta un potop de articole si comentarii.
    Mai bine sa citim” obiectiv fotografia momentului si sa vedem care ar fi solutiile.
    Poza la minut:
    1. Andone nu este capabil de nicio minune. Eu raman la parerea asta. Mai mult de atat ,Andone s-a remarcat si la CFR si la Dinamo prin siruri lungi de infrangeri in serie. Tare mi-e teama ca nu cumva sa fi asistat la debutul episodului numarul 3 din filmul asta.
    2. Lotul este de valoare mediocra si colac peste pupaza este si total neantrenat tactic si psihic. (N-as spune ca si fizic. E o capcana in care vad ca au cazut unii care confunda asezarea statica si lipsa obisnuintei miscarii fara balon cu lipsa de pregatire fizica)
    3. Nu cred ca vreo masura de natura financiara aplicata colectiv, fie premiere fie pedeapsa, poate aduce vreo schimbare.
    4 Pe termen scurt , pana la finalul campionatului, tot ce se poate face este sa se lucreze intens, individual si colectiv, la motivatie si recrearea sentimentului de grup. Atat cat mai este posibil. Masuri financiare aplicate individual si corelate direct cu numarul de kilometri alergati pe meci. Despre tactica, echipa scurta, pressing „sus” si colectiv pe tot parcursul meciului nu cred ca are rost sa discutam pentru ca nu prea are cine sa le gandeasca si „implementeze”.
    5. Pe termen mediu si lung, incepand cu finalul campionatului, ‘antamat” inca de pe acum un cuplu de antrenori Bergodi principal – Trombetta secund. Renuntat la trei sferturi din actualul lot si adus in loc tineri promitatori, romani si straini, dar numai dupa consultari cu antrenorii.
    Din pacate, dupa ce declaratii da Arpike in ultima vreme si inclusiv aseara ma tem ca nimic din toate astea nu se va intampla.

    Apreciază

    • 1.iti pierzi timpul ca si mine si altii
      2.cfr vrea sa faca bani [altfel nu-l dadeau pe Weldon si Renan]
      3.nu prea sunt alternative[din pacate]
      [probabil bl…t]

      Apreciază

  8. No uite că acum merge site-ul! Am postat asta şi pe mysport în lipsa mytribunacfr:

    1. suportăm consecinţele ignoranţei, zgârceniei/lăcomiei şi fuduliei lui Iuliu Mureşan;

    2. dacă nu se lucrează la dezvoltarea „spiritului CFR”, putem avea jucători de orice culoare că tot ne-am autodistruge. Lipsa sau simpla neglijare a acestui spirit prin politica defectuoasă a lui Paszkany bazată 90% pe merceneriat şi business face ca presiunea (minciuna) presei (de unde şi antipatia faţă de CFR a întregii Românii, cică) să afecteze profund negativ psihicul jucătorilor…

    Ar mai fi ceva: Nu jucătorii sunt principalii vinovaţi, ei atâta pot! dar mai ales atâta ŞTIU (aşa au fost antrenaţi)! Încă din toamnă s-a putut anticipa destul de bine lipsa de viziune şi ştiinţă a jocului a lui Costa. Suportăm consecinţele. În situaţia actuală, locul 1 într-adevăr ar fi mincinos dar mai ales păgubos pentru marketingul conducerii (comunicări şi investiţii hegemonice).

    Apreciază

  9. Albule, ne-a batut liderul acestui retur de campionat. Hai sa nu plingem ca „pina si Chiajna ne-a batut”. Reghekampf si-a facut o trupa faina la Chiajna, o trupa ce alearga cu cap, o trupa unde fiecare stie unde trebuie sa stea ca sa-i vina mingea in conditii optime, o trupa ce face presing la 70 de metri de propria poarta. O echipa de fotbal careia ii place atacul si dirdiie in aparare. O echipa ce a batut Rapidul, care noua ne-a dat 5 boabe. O echipa, ce mai incoace si-ncolo. In plus, am citit pe undeva ca la Chiajna cel care trage de timp este amendat.Jos palaria! Chiar si cind a pierdut, Chiajna a facut ce a vrut cu Dinamo in prima repriza, singurul lucru deficitar fiind valorificarea sanselor uriase avute. Nu-i bai, ca le-a intrat apoi aproape totul cu CFR.
    Despre CFR:
    Meciul contra Rapidului: problemele de pe extreme (mijlocase de banda indolenti, fundasi de banda slabi sau coplesiti numeric) au atras probleme in centru, unde orice urcare a adversarului urmata de centrare intre linia de aparatori si portar a dus la situatii cel putin periculoase. Rezultatul? Pina si Alexa a dat gol de acolo.
    Meciul contra Petrolului: aceeasi poveste ca si cu Rapid, doar ca ploiestenii au ratat ca fraierii.
    Meciul contra Chiajnei: mizerabil. Delasarii fundasilor laterali (Nicoara este doar acarul Paun) i s-a suprapus si o linie de mijloc apatica. Urmarea? Goluri primite ca si la antrenament, greseli pe faza de atac (la 1-2, Muresan nu l-a vazut pe Sougou liber intr-o situatie de 3 contra 2), plus ca inca nu am vazut la CFR nici o pasa data din reflex, fara ca cel cu mingea sa se uite unde o trimite. Concluzia? Oamenii astia nu stiu sa joace impreuna! Sa zicem ca la Vranjes sau la Ganea mai merge, caci nu au facut cantonamentul de iarna cu echipa, dar restul? Ce mama supararii au facut jucatorii 36 de zile pe malul Mediteranei?
    Sint sigur ca, de ne-om intilni undeva prin Antalia noi astia care „numai” comentam, dupa 10 zile de cantonament le-am scoate fotbalul din cap cefereilor (ca ceferisti nu-s) actuali.

    Apreciază

    • Vezi, Radu, exact asta ziceam si eu: echipa invata sa paseze in timp si accelereaza acest proces in cantonamente. Cred ca se putea vedea inca din amicale ca nu exista joc de pase, erau motive intemeiate de alarmare pentru cei care au descompletat lotul. Tot ei trebuiau sa puna la loc, un jucator pe masura. S-au multumit cu banii si cu un transfer „cules din pom”… Din punctul meu de vedere este exact acelasi gen de autosuficienta care ne-a privat, de pilda, anul trecut de atingerea unui loc de Europa League (atunci cand ne era perfect accesibil). Cine e de vina? Ce e de facut? Deocamdata nimic, eventual sa credem in minuni si, atunci cand ni se vorbeste pe cale „oficioasa” sa zicem ca americanii „Bullshit…”

      Apreciază

      • Sint antrenori care au preluat echipe in deriva si le-au redresat cit ai zice Rednic. Sau Shumi. Sau Favre. AndoneIon se pronunta mai greu… Conducerea culege acuma greselile din trecut. Pe ei ii cam doare in spate, ca doar banul a iesit. Restul? Neinteresant.

        Apreciază

  10. Iata si parerea mea (nu c-ati fi avut nevoie de ea): N-as vrea sa te jignesc, patroane. Sunt obligat insa. Esti un dobitoc mai invederat decat familionul Berbecali la un loc (ceea ce nu e putin). Echipa e vraiste. Putini mai vad in roz soarta echipei (incluzand cei mai mari fani). Doar matale vii cu povesti. Normal, mata esti singurul vinovat pentru ce se petrece. Banii matale, asta ai luat, cu astia evoluam. Catastrofal.

    Apreciază

  11. Nu cred ca are sens sa ne certam intre noi,acum cand frustrarea si neputinta e atat de mare. Suntem departe de un club care se vrea profesionist si vina e,in primul rand,a conducerii. Ne-au prostit cu gogoase de genul „cel mai bun lot”,rezultatele norocoase si submediocritatea campionatului,ne-au permis sa le inghitim. Mi-e teama de ceea ce urmeaza,de umilinta in fata rivalilor de la u,dinamo,steaua,ca oricum sezonul e compromis.Imi pare rau ca ieri dupa masa tocmai reusisem sa conving cativa prieteni(care n-au nici o treaba cu fotbalul) sa vina impreuna cu mine(de dragul meu) la meciul cu Brasovul si apoi in ultima etapa sa ne bucuram impreuna.Insa dupa umilinta de aseara,m-am intrebat si eu la fel ca si un coleg ce a postat mai sus,:”ce caut eu aici”? Pacat ca unii(spuneti-le cum doriti mercenari,neprofesionisti) care o duc foarte bine de pe urma fenomenului,isi bat joc de trairile si sentimentele noastre! „Clujul este casa noastra si-l vom apara!”

    Apreciază

  12. Andone are frica de vedetele echipei.Asa cum o aveau si antrenorii de dinainte.
    Cadu, Bastos, Peralta sunt intangibili.Gabi nu mai face fata nici el de unul singur peste tot.Nicoara, nu are loc la CFR, fara suparare.Hora completeaza…”hora intronlocatilor” (Cailor lasati liberi la pascut li se innoada picioarele din fata ca sa nu fuga).Revenind la primii, acestia alearga cel mai putin sau de loc.Dar la ce salarii au, se pot face doua echipe gen Chiajna sau Petrolul.Nu mai vbim de Ceahlaul.
    Cand a fost creat CFR-ul modern s-a mers pe modelul ”Braga” din campionatul portughez.Acum acesta nu mai poate fi urmat din considerente materiale indeosebi.Consider ca fiind viabile doua modele: pe termen scurt – Apoel; pe termen lung – tineri gen Viitorul Constanta plus 2-3 ”batrani” harnici si experimentati.
    Daca e sa cautam vinovati, unul din cei mai importanti este Minteuan pentru ca nu aduce nimic la echipa mare, dimpotriva…

    Apreciază

  13. a fost cineva la intalnirea de la ora 5 intre jucatori, antrenori, conducere si suporteri ?
    ce s-a discutat? si sper sa nu fi fost deaduralex 🙂
    suntem pe tobogan si ne luam avant in jos si mai tare!
    declaratiile lui pascani denota ca habar nu are ce se intampla. nu cred ca are rost sa ne imbatam cu apa rece si sa zicem ca e diplomat….daca nu se construieste ceva temeinic la vara cu antrenor capabil si jucatori la fel, macar pe termen mediu(nu indraznesc sa zic lung!), daca nu incercam sa construim o echipa adevarata(in care sa avem si juniori–aici minteuan e in plus!)….ne peirdem pana si bruma de suporteri si simpatie pe care o mai avem si viitorul e negru spre negru inchis….
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  14. la ora 5 a fost o intalnire cu galeria „oficiala” si nu stiu daca cineva de acolo intra pe acest site. oricum, de minciuni sintem satuli, sa vedem faptele in urmatorul meci. am vrut sa il intreb pe maftei daca i-a venit pensia la timp, dar nu am apucat ca era foarte ocupat saracul sa il dubleze pe cadu.

    Apreciază

    • Tot jucatorii au fost criticati, Bastos ca merge la distractie si face pariuri el a spus ca asta e viata lui. Important e ca in fiecare luni la 17.30 este intilnire a suporterilor cu echipa la antrenament (marti daca luni este meci)

      Apreciază

  15. Acuma nu mai poti face nimic..doar norocul ne poate ajuta. Oricum si Europa League e ok pt noi la cum jucam.

    Ce trebuie facut ?
    Cu banii pe care ii avem se pot face multe, daca se vrea.
    1) Antrenor de la Centrul de Copii pt CFR II care are experienta cu tinerii si rabdare sau un antrenor din afara care are experienta cu tinerii. Chiar daca costa, merita caci acu chiar avem tineri, dar trebuie cineva cu experienta care sa-i mai invete un pic. Un antrenor din Italia de exemplu de la o echipa din campionatul Primavera
    2) Antrenor cu experienta intr-o liga din Vest, chiar daca a fost la o echipa de pluton.
    3) Colaborare foarte stransa intre Antrenor CFR I si CFR II
    4) Colaborare intre Scouter – Antrenor – Manager – Patron
    Fara acordul antrenorului nu se aduc jucatori..mai bine deloc, asta daca are coloana
    Se pot aduce jucatori cu salarii de max 150.000
    Targeturi realiste si mai putina presiune.
    E pacat sa nu vezi un jucator de la CFR II macar 5 minute intr-un meci cu o echipa mai slaba !!!
    Peste 2-3 ani se va vedea ceva…..
    Cel putin la vara li se termina la multi contractele, deci sigur o sa plece cativa, sa vedem atunci ce o sa vina.
    Prefer sa nu mai aduca jucatori de umplutura, dar sa incerce cu cei de la CFR II…Atunci macar ii vedem pe ai nostri si ne multumim cu ei.

    Apreciază

  16. ce sa intaplat la meciul genoa -siena ar cam trebui sa dea de gandit si cfr-istilor,la 0-4 suporterii genovezi nu au mai suportat ,le-au cerut tricourile jucatorilor si i-au trimis acasa ,dupa reluarea jocului ,galeria a stat doar cu spatele la teren,la ce joaca cfr nu poti sta nici macar cu spatele ca te ia cu dereri,oricum prindem un loc de EL pe care nu-l meritam si ne vom face de ras si in europa nu este de ajuns ca ne umilesc toate echipele incropite in pauza competitionala adusi pe gratis si reusesc sa joace de le scot fotbalul din cap „vedetelor” care nici macar un stop.o preluare sau un sut nu mai sunt capabili ,daca se doreste sa se mai faca ceva bun la acest club ,atunci domnul arpy ar trebui sa aduca un profesionist la club sa-i dea o anumita suma si sa-l lase sa-si faca meseria ,iar muresan si zamfir sa fie doar „de imagine”halal imagine.

    Apreciază

  17. Am fost la intalnirea de la ora 17:30,din pacate nu am vesti bune: din partea conducerii( muresan),antrenorului andone si a 2-3 jucatori( cadu in prim plan) am primit cu jumatate de gura ! asigurari formale de genul vom face mai mult,trebuie sa fim uniti,trebuie sa batem la ceahlaul si mai avem o sansa…Dupa ce s-a potolit „iuresul” initial al reprosurilor,am reusit sa ma apropii de muresan si i-am spus calm multe din lucrurile spuse de voi ( foarte bine sintetizate de scippio)si de mine in decursul timpului: n-avem antrenor,tactic suntem la pamant,nu avem posesie,nu facem pressing,nu avem joc colectiv,nu putem( stim) sa construim,jucatorii mai mult sunt dezorientati decat demobilizati,unii insa nu( mai) pot( maftei,panin,nicoara,bastos,chiar peralta ),suntem vulnerabili pe benzi ,avem probleme fizice,nu avem mobilitate ,vanzarea lui renan si weldon etc.Am fost foarte atent la mimica si reactiile lui la cele sus – mentionate:nu m-a contrazis in niciun fel,dimpotriva m-a aprobat in mod repetat din cap si de vreo 2-3 ori a schitat un zambet amar…singura replica repetata de vreo 3- 4 ori fiind” din pacate e nevoie de bani,nu mai avem acum banii pe care i- am avut”.Apoi am avut ocazia sa vad un antrenament al noului antrenor andone: dupa o alergare plictisita,in ritm de old boys,s-a luat o pauza,apoi s-au plimbat vreo 2 porti vreo 10 min.( pe un sfert de teren),dupa care cu un portar in fiecare poarta s-a.jucat un 1 la1 ,apoi 2-2 la care au participat cei care n- au jucat si/sau au fost rezerve,restul au asistat doar …total antrenament vreo 45 min.No comments!

    Apreciază

    • IQ si eu am fost acolo iar in mare parte ai redat bine ceea ce s-a intamplat ,mai putin partea cu antrenamentul dar astea sunt detalii …in fine ce mai conteaza…

      Apreciază

  18. Jucam de liga a 3 a ?
    Avem echipa in liga a 3a care se indreapta spre liga 4.
    Acolo iar avem un super antrenor pus de management, ca are ochi frumosi…
    Poate acest soc va da de gandit. Nu aducerea de jucatori e problema, ci cum sunt adusi si de ce…
    Stadion avem, Centru de copii avem…n-avem oamenii cu coloana care sa duca mai departe ce a fost sadit…acolo vin unii, care au ajuns fara sa aibe habar ce inseamna fotbalul profesionist. Pacat, caci chiar exista potential si am putea fii o echipa fara egal in Romania, chiar si fara eforturi mari de a aduce vedete multe, ci de a creste si construi ce avem deja.
    O sa vedem ce se va intampla …
    Vara care vine, ne va arata drumul ales pt urmatorii 4-5 ani…

    Apreciază

  19. am fost la intalnirea de la ora 17.oo, cu parere de rau o spun dar am ramas cu impresia ca din pacate tot ce era bun la CFR s-a cam dus, si este aceasi politica hazardata ca la cei din bucuresti, doar ambalat mai frumos…nu poti juca la doua capete, sa faci bani din transferul celor mai buni jucatori, si sa emiti pretentii cu jucatori rebut de la alte echipe, veniti liberi de contract. Iar daca se vrea adevarat o schimbare si se incerca sa se taie in carne vie, atunci bastos era eliminat din lot dupa comportamentul de astazi-no comment. Sper totusi intr-o revenire, dar sa nu fie prea tarziu, problema este ca la fiecare inceput de sezon facem revolutie, avem cel mai bun lot, cei mai buni antrenori, doar rezultatele lipsesc..Forta CFR

    Apreciază

  20. Urmatorul meci acasa-pe ClujArena ! Unii antrenori (si romani) au talentul de a schimba lucrurile in bine peste noapte (adica shoc, chiar la echipe mici) dupa care pierd din viteza iar metodele altora se vad in timp.
    Cu 9 etape inainte de final, cei de pe locul 1 trebuiau sa apeleze, probabil, la prima categorie.
    Nu stim cand se va vedea ,,shocul” (schimbarea) cu ochiul liber dar, cu riscul de ma repeta, trecerea de pe ,,C.Radulescu” pe ,,ClujArena” ar fi o schimbare la-ndemana,ce ar putea sa ajute la revenirea increderii, la ruperea ,,lantului amintirilor” in Gruia.

    Apreciază

  21. Mi se pare ca esti foarte foarte foarte indulgent cu Maftei!!!! Poti vrodata sa compari perioada Pereira,Culiuo,Dubarbier, Y kONE, Fabiani cu cea de acuma $ ???

    Apreciază

  22. La inceputuri, dupa promovare, se luau FOTBALISTI prin impresari profesionisti, cum a fost Marcel Popescu . Am luat titlul doi cu sansa, si gata, cel mai mare specialist a devenit felcerul, care recunoscuse ca pina in 2002 n-a vazut nici un meci de fotbal. Am cerut jucatori, pt portar eram in stare sa semnam petitie, dar nu s-a miscat nimica . In bine . Pt ca in rau, da . S-a desfiintat echipa a doua, s-au vindut jucatorii valorosi, care au fost inlocuiti cu solduri ( Edimar in locul lui Alvaro Pereira ?! ), preturi exorbitante la preturile biletelor in CL, metoda amplificatoarelor, etc., si nu in ultimul rind declaratiile imbecile mai ales ale felcerului, care au adus mari prejudicii de imagine clubului ! Am ajuns sa fim cea mai urita echipa, cu lotul cel mai slab de la promovare si cu cel mai penibil joc cu putinta . Vazind celalalte echipe cum joaca, poate doar Mioveniul e pe la nivelul nostru, desi astia macar alearga tot meciul si mai vezi si niste pase la ei . PS. Deci IQ ne relateaza, ca felcerul se plinge ca nu mai sunt bani . Pai nu meritam atita respect, sa ni se zica, fratilor, am investit, mi-am scos pirleala iar viitorul va fi cum da D-zeu ? Eu zic ca meritam atita, si nu sa fim manipulati sentimental cu declaratii bombastice de genul ” luam eventul „, ” avem cel mai bun lot „, ” avem cel mai bun antrenor ” etc . Azi-miine n-o sa mai fim de rasul lumii, ci de mila lumii, ceea ce va fi si mai dureros !

    Apreciază

    • Iar veni’si ma? Tie numa pamanatul iti mai acopera gura aia spurcata si sufletul plin de venin .da’ pan’ atunci stii ce ? Eu ti-am mai dat sfatul asta odata, fa-te matale finantator si da-le tuturor lectii despre cum se conduce manageriaza o echipa de …popice si dupa aia vorbim OK?

      Apreciază

      • Viitorul ne va arat cine are dreptate, VBCs, acuzatorul conducerii, sau Dantesc, aparatarol ei. Deocamdata, in ce ma priveste, as cam fi de partea lui VBCs. Nu vad de ce i-ar scuza pe cei de la conducere, in special pe dl. patron. Daca vreau sa beu tuica fiarta, apai sa fie fiarta si nu calduta, spre ca se intelege aluzia.

        Apreciază

        • Scuze, unele mici greseli, pentru care-mi cer iertare: arat=arata; aparatarol=aparatorul; beu-beau; spre=sper. Probabil ca ar trebui sa gandesc de doua ori si sa scriu odata 🙂

          Apreciază

        • @nea_silica Aici nu e neaparat vorba de un razboi in care eu sunt aparatorul conducerii iar vass e acuzatorul ei iar noi ne razboim intre noi,pe tema asta nu ! Dupa cum stii si tu acest vass si pe cfrmania avea aceeleasi obiceiuri si nu cred ca am citit nici macar o singura data un comment in care sa laude ceva la echipa asta si cand spun echipa asta ma refer la tot ce inseamna ea,conducere,staff tehnic si jucatori.
          Apoi ,sa nu crezi ca as fi orb nu vad si eu greselile care se fac (intentionat sau poate nu) si nu ma doare… dar eu cred ca lucrurile trebuie privite in ansamblu .
          Sa iti dau un mic exemplu? Salariile jucatorilor se ridica undeva la 5 mil/euro pe an iar banii astia trebuie scosi de undeva . De unde? Din vanzarea unor jucatori gen Culio,Traore,Renan Weldon…de ce ultimii doi au fost vanduti la jumatatea campionatului? Fiindca cerintele erau urgente fiindca restul trebuie sa isi incaseze banii. Alt exemplu :
          De ce nu avem un magazin cu produse promotionale? Poate problema nu e la noi in curte,poate problema e la producatorul de echipament si de materiale promotionale…s.a.m.d.
          In consecinta eu nu cred ca trebuie imediat sa ne inflamam si sa aruncam pe aici sau oriunde altundeva cu suldami la adresa conducerii caci eu cred ca fiecare dintre noi are partea sa de vina dar stii? Pentru asta trebuie sa gandesti un pic asta e alternativa unu…sau sa ai propria afacere, ,sa o conduci si sa o manageriezi tu si abia apoi cand ai o idee de ansamblu sa vii sa iti dai cu parerea sau si mai grav sa arunci cu acuze gratuite care,cred eu nu fac bine nimanui

          Apreciază

      • Apoi Dantescule, io’s vestit pt salbaticia cu care’mi taxez imbecilii preferati. Nu neg ca n’ai fi si tu dintre ei. Aplicand principiul puterii intr’o discutie, devii un mic dictator. Insa daca ai stil si inteligenta, poti indulci pana la suportabil defectul asta. Tu esti defect fara stil sau inteligenta. Si esti naspa. Nu te mira ca’ti provoc dureri.

        Omul isi exprima liber opinia. Nu ca un slugoi. De ce nu’l lasi? Ca vezi tu…dupa principiul asta, pestii mari ii papa pe aia mici. Si tu esti guvid.

        Apreciază

      • Apoi vass n-are și el dreptul la 18 rânduri de comentariu la un articol de 245.897 semne al lui Albusibiu? Păi aici mai și comentăm, nu numai citim. Și omul nu cere decât un pic de respect, nu demisii, desființări etc.

        Apreciază

        • Doamne! Cum reusesti sa le numeri? 🙂 Pana acum surpriza era alex, ca mereu ma intrebam cum de nu-i adoarme tastatura… Mi se pare corect. Din moment ce vass bela nu-si impaneaza textul cu niscaiva organe, ori jigniri, n-ar fi indicat sa-i luam gatul pentru opinie.

          Apreciază

  23. Eu in continuare sunt semioptimist. Situatia mi se pare ca seamana putin cu ce am trait in sezonul 2007-2008(primul titlu) si atunci am avut avantaj mare si am pierdut meciuri stupide
    1-0 la Iasi, 2-0 de la Pandurii acasa, iar adverarul nostru castiga pe banda rulanta, si atunci ca si acum jocul scartaia foarte serios.
    Si in sezonul 2009-2010 a fost infrangerea de la Astra de pe final de campionat, apoi egalul cu Vaslui si meciul de poveste de la Severin.
    Eu inca cred ca nimic nu e pierdut dar din pacate sansele de a termina pe locul 5 sunt egale cu sansele de a iesi campioni.

    Apreciază

  24. de ce zice muri ca nu mai sint bani? ia sa ne faca si noua o prezentare a salariilor jucatorilor in raport cu celelalte echipe, sa vedem pe ce loc ne situam? eu cred ca pe locul 1! si aunci de ce sa nu avem pretentii sa joace fotbal?

    Apreciază

  25. Anul asta e campanie electorala, banii ar trebui sa mearga din pacate si in alta parte, dar asta nu e o scuze, aceiasi poveste e si la echipele din bucale si la moldoveni.

    Apreciază

  26. Cu totii ne-am dorit schimbarea lui Costa, pentru ca jocul nu mergea. Se adunau totusi punctele. Acum nu merge jocul, si se pierd punctele. Probabil a fost o greseala sa se faca schimbarea la sfarsit de campionat, chiar inaintea unor etape esentiale.
    Oricum, si daca o sa castigam titlul, gustul e tot amar. M-as simti ca un impostor, eu ca fan. Dar totusi sper sa il luam 🙂
    Nu imi place Iuliu Muresan cand face gafe de genul celei amintite de albusibiu. Ce o fi in capul lui cand a scos perla aceea? Nu ai nevoie de prea multa inteligenta sa iti dai seama ca iti faci singur „mea culpa” tocmai pe coordonatele anti-ceferismului „mitic”.
    In alta ordine de idei, mi-ar placea sa il vad pe Ilie Dumitrescu la CFR 🙂

    Eu cred totusi ca o sa ne revenim, desi s-ar putea sa fie putin prea tarziu pentru acest campionat.

    Si pentru cei care ati fost prezenti la meciul acesta de pomina: sper ca am auzit eu gresit si nu ati injurat portarul advers la degajarile mingilor. Sper ca nu ati inceput sa semanati cu Mediasul. Pentru ca atunci toti cei cu injuraturile, nu meritati un joc mai bun.

    Optimist, Ben

    Apreciază

    • Din pacate ai auzit bine. A fost injurat… In fine ,cand echipa ta pierde acasa cu un no-name se mai intampla… Am incurajat schimbarea lui Costa recunosc, acum nu mai avem ce sa schimbam doar sa speram intr-un miracol. Dupa ce a aratat echipa in ultimele 5-6 jocuri sabe sperante sa castigam campionatul . Nici nu meritam. Fortza CFR!

      Apreciază

    • Portarul advers tragea de timp in mod exagerat. Intarzia sa repuna mingea in joc. S-a dat faultat, apoi l-a prins crampele…trucuri! Si, nu numai galeria, mare parte din spectatori au prostestat „spurcandu-l” da, asa , un pic!

      Apreciază

  27. Cred, de fapt nu cred, stiu – asadar stiu ca acest articol este ultimul in care Halbusibiu isi permite aluzii critice la adresa conducerii. Nu e rentabil sa fii impotriva conducerii, asta nu e ceva nou, chiar si Che, fondatorul Cheferetv.net, poate sa imi sustina asertiunea. Cu toate ca nu o va face, pentru ca, nu-i asa?, ar insemna sa nu fie constient de lipsa de rentabilitate a unui asemenea demers. In 2008, inainte sa avem vreun trofeu in palmares, m-am trezit convocat, alaturi de alti suporteri, la o intalnire cu Iuliu Muresan, inaintea unui meci cu vecinii nostri mai zgomotosi, cel din tur, nu acela de legenda in care am castigat titlul pe fostul Ion Ruina. Eram vreo 30 in total, daca bine-mi aduc aminte, si Muresan ne cerea sa ne comportam frumos la meci si sa nu creem probleme, un lucru care-mi parea inutil, cand anume ne comportasem noi, galeria, altfel decat decent? Problema nu era asta, ci modul in care am vazut ca se comporta un sef de galerie in prezenta presedintelui clubului. Un comportament mai mult decat slugarnic, o linguseala de-a dreptul scabroasa, pentru care nu gaseam nicio explicatie atunci. Problema nu e ca exista sicofanti in Romania, ca sa nu folosesc niste termeni mai duri, problema e ca Muresan incuraja si impunea acest gen de comportament. Am convingerea, pe care nimic nu o poate misca, ca doar un om care nu-si cunoaste propriile limite ale competentei poate accepta sa fie inconjurat de lingai si yesman’i. Doar indivizi ce sufera de egocentrism, ori narcisism, nu accepta in jurul lor persoane care sa le puna la indoiala capacitatile pe care pretind ca le au. Intr-un asemenea climat, ineficacitatea are sanse mai mari sa prospere, pentru ca vocile ce o evidentiaza sunt blamate, asta daca sunt ascultate macar. Exemple sunt destule – Dinamo, stelemeaua, rapid – cluburi care au trecut prin reorganizari, prin schimbarea de patronat si, inevitabil, de conducere -care au obtinut, la inceput, rezultate remarcabile, ca apoi sa regreseze inevitabil.

    Apreciază

    • Amne, o sa o spun pe aia dreapta: tot nu ti-ai revenit din betie? Nu ma fa sa reproduc mizeriile pe care le-ai spus aseara. Nu stau sa citesc ce ai scris, iti spun doar atat: pentru mine esti mizerabil… Ii las pe cei care ma stiu, sa inteleaga ca nu folosesc tonul acesta decat in situatii absolut speciale…Amne, iti spun, ai depasit limita mult prea mult…

      Apreciază

  28. Dragi mei, problema e Mare, Mare de tot. Va vand un Pont pe care il stiti deja. Televiziunea Transilvania Live. Are cineva o idee cat costa functionarea unei televiziuni mai ales cand nu produce bani?! Arpi are acum o alta jucarie de care e mai atasat. Cine vine din domeniul de afaceri intelege ce vreau sa spun. Si asta e doar un exemplu. Chiar si Muresan a spus ” banii de acum nu mai sunt cum erau inainte” renan si Weldon au plecat din aceleasi motive. Necesarul de cash la Transilvania live. Si-a pus cineva intrebarea daca jucatorii chiar sunt platiti la timp?! Problema cea mare va fii sezonul urmator cand problemele financiare vor fii si mai grave. Sponsorii nu mai dau bani…etc

    Apreciază

  29. Atat Chefere cat si Halbusibiu au primit oferte de la Iuliu Muresan sa se alature masinariei de propaganda a clubului. Ambii au acceptat. Nu mai avem de-a face cu entitati care vor binele CFR-ului, ci cu papusi manipulate de Muresan intru binele financiar al celor care controleaza clubul.

    Apreciază

    • vino cu dovezi si nu arunca doar vorbe pt ca ajungi sa te descalifici si tot ce ai facut bun pana acum se varsa cu o lovitura de copita!
      oricum, pe zi ce trece pascani ajunge un fel de jiji……din pacate……

      Apreciază

    • Nu cred ca ar tebui sa il acuzi pe albusibiu de ceva. Daca e asa cum spui si a fost cooptat intr-un nucleu la CFR, inseamna ca are o functie, si va scrie/vorbi dintr-un alt punct de vedere. „Nu mai avem de-a face cu entitati care vor binele CFR-ului”! Fii serios. Un fan ramane un fan. Comentariul tau suna rau intentionat, si ilogic. Felicitari, albusibiu, si inainte pentru CFR! Oriunde, oricand, oricum.

      Apreciază

  30. asta inseamna ca s-au alaturat masinariei de propaganda? eu personal nu vad nimic rau in a avea un locsor pe pagina oficiala a clubului si a indemna suporterii sa fie alaturi de echipa. e ceva rau in asta?
    ok, daca se va ajunge la ce ai zis tu e bai. eu unul nu cred ca se va ajunge la asa ceva. si spun asta din cat am ajuns sa-i cunosc pe albu, che si 07. vom trai si vom vedea.
    altfel, referitor la ce ai spus mai sus cu sedinta respectiva: urasc din toata fiinta mea minciuna si pupincurismul. din ce aud si vad, i.muresan e genul respectiv. si sper ca pascani e cat de cat diferit de el insa am dubii aici. din pacate spun asta. numa’ bine!

    Apreciază

  31. […] sursă: Tribuna CFR window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement("script"); e.async = true; e.src = document.location.protocol + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); […]

    Apreciază

  32. Dragi ceferisti DEPINDE NUMAI DE NOI!

    O victorie și implicit cele 3 puncte de la Piatra Neamț ar readuce entuziasmul în sânul echipei noastre și ar reda încrederea jucătorilor în cucerirea titlului si o nouă toamnă nebună. Haideți să-i susținem sâmbătă la Piatra Neamț în număr cât mai mare și să ne întoarcem cu o mult așteptată victorie.

    Înscrierile se fac exclusiv la adresa de e-mail deplasari@kvsc1907.ro printr-un e-mail care sa conțină numele, prenumele, seria și numărul de buletin și un număr de telefon de contact. Plecarea spre Piatra Neamț va avea loc sâmbătă (28.04.2012) de la stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” la ora 9. Prețul unui bilet la meci este de 10 lei.

    Apreciază

  33. Eu de-abia acum intru pe site, dupa o zi plina de munca. E incredibil ce minciuni arunca Amne pe site. Nici vorba sa fie vreo oferta, nici vorba de cumparare. Oricum, pe noi ne poate lua doar la pachet, suntem o echipa, eu n-as lua decizii pe cont propriu, fara sa ma consult in prealabil macar cu cat mai multi din ceea ce inseamna tribunacfr. Amne cred ca are niste probleme serioase … nu ma pronunt asupra celora de comportament dar mai ales de incadrare in echipa. Desi i-am oferit toata libertatea si cat timp mi-a stat la dispozitie, rezultatele implicarii sale pe acest site le puteti vedea cu ochiul liber… Si acum tot el vine si ne trage la raspundere, pentru niste iluzii ale sale?! Sincer, mi-e sila de asemenea jeguri. Amne, deci e adevarat… Nu meritai nimic din increderea si timpul pe care ti le-am dedicat….

    Apreciază

  34. Dragilor, un singul lucru doresc sa adaug…prea mult se invarte universul in jurul lui roadkull, nu v-ati prins…? 🙂 Prietenului Amne ii place sa fie in centrul…atentiei, ceea ce nu e rau. Il iert, caci e bait buna, spune lucruri idioate la betie, dar cine nu o face…mi-ar placea sa faca ceva concret pentru culori, pentru club, nu pentru astia putin importanti din loja care azi sunt, maine, nu, sa nu mai fie las si sa puna umarul la curatirea, cum ii place lui sa spuna, a cfr-ului. Inca n-am vazut nimic concret, am auzit multe, dar nimic concret..desi io inca astept. Nimeni nu ma si sper, ne, poate cumpara pentru nimic in lume, acuma amne daca vb din proprie experienta… :)) (Stai ma, jos!). Acum, da multi de aci sunt anrcisisti, nu asculta spaturi…sunt prea cruzi si le mere munca de rapa, dar se trezesc ei la tim caci sunt baieti destepti. De voi, nu spun nimic, de rstul, voi sunteti cei mai faini, dar sa te tot invarti in jurul spuselor (aceleasi, repetate cu cerbicie) unui tip, destept de altfel, e ca si cum ai fi oaie si asculti de Jiji, nu? Sunt plictisit de aceeasi placa, toti am fi vanduti de ani de zile, concret nu s-a intamplat nimic in sensul acesta, ba dimpotriva. Acum, gusturile nu se discuta, nici macar la bere, mie imi place alta bere decat la amne, roadkill sau Mircea, cum prefera, dar ce sa faci? Recunosc, cea mia buna bere am bauto cu amne. io macar, recunosc. :))

    Apreciază

    • Eu zic sa va opriti ,eu zic sa ganditi in comun pentru un tel comun iar pentru asta cel mai bine ar fi sa cominucati intre voi si sa lasati la o parte orgolile personale. Va loviti cap in cap si nu judecati de fapt o faceti dar uitati ca ceea ce va aduce impreuna sunt culorile si devotamentul pentru acest club care intamplator sau nu se numeste CFR 1907 Cluj…dar la astea nu ma bag la astea de pricepe cel mai bine dea-dura…deci puteti sa actionati impreuna? Ori ba? Eu zic ca puteti ,numa’ vointa sa existe…HAI CFR !

      Apreciază

      • Sa ma opresc din ce? Din a ma scutura de mizeriile aruncate? Sincer, n-am avut timp sa vad mai repede ceea ce s-a scris, fiindca as fi intervenit la timp. Mi se pare inadmisibil sa se ajunga la astfel de discutii, de calomnii, mai ales dupa cate i-am suportat eu tipului…

        Apreciază

  35. Ce ma s-o umflat orezu-n voi?Indiferent pe cine-ar coopta presedintele mi s-ar parea ceva ok atata timp cat se pune in slujba clubului.Pai de fapt ce sustinem,pe cine?

    Apreciază

    • Da, poate ar fi normal, poate am si accepta cu draga inima, atata vreme cat ni se garanteaza independenta si cat ni se asigura o mai mare resursa de informatie. Oricum, deocamdata nu s-a discutat de absolut nimic, eu, cel putin, n-am vorbit cu nimeni de la club despre vreo colaborare, iar, ca sa fiu elocvent, articolul de fata este el, in sine, suficient de ascutit pentru a nu se putea banui vreo apropiere…
      Momentan, eu de-abia am timp suficient pentru serviciul meu, cum as putea sa am timp sa ma pun si in slujba altcuiva? 🙂

      Apreciază

  36. Si coptat de IM albusibiu, poate fi citit ca punct de vedere. Unde am ajuns oare? Orice opinie, orice pozitie, oficiala sau nu, se cuvine ascultata, analizata, luata sau nu in considerare. Ce conteaza daca albusibiu sau chefere exprima opiniile clubului? Eu zic ca daca ar fi asa, ar fi un real avantaj pentru noi toti. Am intelege si noi intr-un tarziu ce vrea clubul, din baguielile intortocheate ale lui IM oricum nu putem pricepe nimic. Cu ce deranjeaza aceasta asazisa „cooptare” atat timp cat amne are libertatea de a elucubra impotriva celor doi, ba chiar impotriva conducerii clubului, cat il duce pixul, pardon, tastatura am intentionat sa spun. Atat timp cat pe platforma e respectata libertatea de opinie, chefere, albusibiu sau oricare altul care-si exprima opiniile poate sa fie si infiat de Paszkany in persoana nu doar cooptat de conducere. In alta ordine de idei, daca onor conducerea ar fi inclinata sa coopteze franari adevarati si sa le dea posibilitate de manifestare in slujba clubului, as fi de-a dreptul incantat, dar, exista un dar, tare mi-e teama ca sefia e suficient de plina de sine si de optuza pentru a face gesturialminteri normale.

    Apreciază

    • Pai Caline, tizule, nu e nimeni cooptat in nimic. Uite, clarific o data pentru totdeauna problema: Acest club, in existenta lui de peste 105, este parte integranta, definitorie si indivizibila a acestui oras. ba mai nou, a Transilvaniei. Eu merg de aproximativ 25 de ani in gruia, am sustinut aceleasi culori si acelasi club mereu, indiferent de cine mi-a rupt biletul la intrare, cine ne-a aparat poarta de goluri si ce presedinte a mai stat pe scaunele rupte din tribuna oficiala. Cand vad ca ceva nu merge, trag concluzii. Da, mare parte e a conducerii si o spun raspicat! Io cred ca vine din nepricepere. Inca nu sunt rulati prin fotbalul autohto indeajuns, e ca o masina in rodaj. Unii invata mai repede, altii mai tarziu, cert e ca inveti ca vrei, ca nu vrei. toti gresim, chestia este sa inveti din greseli. nu inveti? Ai o problema, lasa pe altul. Bun, fata de acum 2-3-4 ani cand din 20 de jucatori adusi cu plasa la CFR 2 sau 3 erau titulari, acum au fost adusi 10 sa spun, din care 8 sunt titulari. Este ceva, nu? Greseala e alta, e prea domnie pentru jucatori, iar aci conducerea greseste. Sunt indolentii pe teren? Amenda, jos salariul. Din pacate la noi…nu se intampla asa. Ma rog, fiecare se da cu capul de pereti pana invata, altii mai mult, altii mai putin. Trecand peste cei care sunt trecatori in istoria clubului, eu consider ca trebuie sa fac topt ce imi sta in putinta, dar prin mijloace cinstite si de bun simt, sa ajut clubul, culorile, NU PE X SAU Y din loja! Acum, daca unii au o problema personala cu X si Y sa o rezolve cu ei, dar sa nu confunde CFR CLUJ si alb-visiniu cu X sau Y!Poate toti avem o problema, mai mare su mai mica, cu X si/sau Y, insa ce conteaza sunt culorile, traditia, clubul in sine! Nu suntem purtatorii de cuvant ai nimanui, clubul se descurca in privinta asta, ma gandesc ca au „know-how-ul” necesar, insa pot colabora cu clubul sa participam la istoria lui, la ridicarea echipei in moemntele grele, la promovarea culorilor. Ei, da, am stat fata in fata cu X (IM), am stat fata in fata cu jucatorii, cu Andone etc.si am vorbit ce trebuia vorbit, si anume: ce nu merge, de ce nu merge, ce-i de facut. Da, au fost psi reprosuri asumate de catre ei, nu ne-am ascutit sabiile si nu ne-am taiat gatul, insa am pus niste lucruri la punct. Cine a dorit, a putut participa la aceasta intrevedere pe si la stadion. Daca cineva dorea sa isi spuna oful, trebuia sa fie barbat si sa stea fata in fata cu ei sa le spuna ce si cum sau macar sa le puna intrebari de bun simt. Multi nu au facut-o, insa sunt breji din spatele unui TFT scriind pe TST. Ei, daca esti vocea aia mai mare, ai nemultumiri, vino domnul meu si spune omului ce te deranjeaza. Daca nu o faci, stai jos si scrie poezii. Da, am vorbit cu X (IM), da, am vb cu jucatorii, da, am vb cu Andone. imi pare rau ca nu am vb cu Y (AP) sa ii spun si lui ce am pe suflet, chiar daca mie imi place sau nu de el. Daca eu nu spun ce ma doare, el nu va afla niciodata chestiunea asta. Si da, am htarat sa sprijin, NU PE X SI Y, dar CFR si alb-visiniul, vreau sa nu stau cu mainile in san si sa devers pe internet tone de frustrari, defulari, dejectii si cand ma intreaba copilul de langa mine „Dar tu ce ai facut?”, sa raspund „Nimic!”. Orice mana intinsa cuiva, nu inseaman renuntarea la critica, cel putin la cea constructiva. Pe domnul X l-am calcat cu tancul de atatea ori in articole, dar a avut demnitatea sa ne raspunda intrebarilor. Il voi mai calca de cate ori trebuie, pana si cei de sus trebuie trasi de maneca din cand in cand. Io inca cred ca este unul din principalii vinovati pentru ce se intampla acum la CFR, iarapoi in lant, si implicit, jucatorii, antrenorii…femeia de servici! Acum echipa este intr-o situatie foarte grea. Eu l-as bate cu bata de baseball pe Bastos, mai ales dupa cum a vb cu noi la intalnire, insa e om ca mine si ca tine, dar mai bine platit. OK, unii sunt aturi, altii imaturi, vad printre noi, aici pe forum, tipi de varsta mea conportandu-se ca un copil razgaiat, ce putem face? Trebuie scuturati si adusi cu picioarele pe pamant…si MAI ALES INCURAJATI! Mesajele de incurajare functioneaza la fel de bine pentru ei, cum functioneaza si pentru noi. Da, vreau CFR Cluj campioana, mai ales prin munca. E gresit? Daca clubul ne ofera pe pagina lor de interenet un spatiu in care sa popularizam miscarea ceferista, site-urile la care lucram uneori zi-noapte, tot in slujba ceferistilor, nu a alcuiva, ajutandu-ne astfel sa ne coagulam ca grup in tribune, de ce sa nu accept? Ce este gresit in asta? Nu mi-a interzis nimeni in schimbul acestui „favor” sa nu scriu critic la adresa lui X, Y, Z, alfa si omega. Nu! Asta nu e un troc, nun are pret, nu suntem la talcioc. Incerc sa sper ca poate astia de la X la alfa si omega se trezesc pana la urma in ceea ce priveste relatia cu suporterii, ignorati atata timp. In momentul in care mi se va cere cea mai mica corectie sau cantec patriotic in schimbul afisarii acestor linkuri pe pagina ofciala, eu voi face public acest lucru, il voi refuza din principiu, si voi sustine culorile mai departe. Ei sunt acum, dar vor pleca si vor veni altii, noi vom ramane in tribune…aceeasi si poate mai multi. Dumnezeu mi-e martor ca spusele mele sunt reale 100%. Asa sa imi ajute Dumnezeu si mie si CFR-ului!
      PS – este toata lumea multumita si lamurita? N-am vreme de alte epuistole de lamurire.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.