Cât ne mai însoțește norocul? [FC Vaslui – CFR Cluj 1-1]


Pe pământurile Moldovei aflarăm că Porumboiu nu-i Ștefan și că oastea-i de strânsură n-a izbândit nici nu s-a inchinat în fața apusului vestit. Jocul l-am avut în stăpânire din minutul 14, gol Ronny. Ca totul să fie perfect, ca să rămână pe teren doar festival vișiniu, după ce cu două minute mai devreme făcuse o cursă excelentă, urmată de o centrare de gol, Sougou a obținut și o eliminare(Hugo Luz).  Într-un joc bine gestionat trebuia să fie decisivă. N-a fost să fie. Superioritatea numerică prost gestionată, a fost un soi de piedică pe care nonșalant ne-am pus-o singuri. Probabil nici cel mai prost antrenor român nu ar fi jucat așa după minutul 16, oricine era pe bancă ar fi ințeles că, tactic e obligatoriu să joci în bandă dreaptă, pe când zona lui Sânmărtean și Anderson era extrem de ofertantă vișinii insistau pe banda stângă, unde Milanov era greu de depășit.

Frica și crisparea au luat locul lucidității. Și în loc de un meci în care la pauză puteau fi 2-3 goluri liniștitoare avantaj am asistat la un egal chinuit la finele primei reprize.

Partea a doua nu ne arată nici o schimbare în bine. Meci de meci se simte tot mai acut lipsa de forță la mijloc, plecarea lui Renan încă nu a fost suplinită, iar echipa, la mijlocul terenului, depinde strict de forma lui Mureșan. Astăzi n-a fost ziua lui, nu i-a ieșit nici recuperarea, nici  șutul, adică nu prea i-a ieșit nimic, s-a dovedit ușor neinspirat atât în plasament, cât și în execuții. Vranjes încă nu dovedește că e carte câștigătoare, iar Peralta a tras de el mai mult decât ne-am fi imaginat. Cu schimbări târzii, cu De Zerbi introdus inutil în minutul 88, cu un joc ușor dezlânat, rezultatul e mulțumitor. Nemulțumitoare a fost evoluția din teren și lipsa de concentrare, intr-un meci în care aportul lui Tudor a fost mai favorabil nouă decât mă așteptam. Am avut la Vaslui ocazia unui meci de trei puncte. Am avut șansa unei distanțări aproape decisive și brusc frica s-a imbracat în tricouri vișinii. Aproape toți cei 11 din teren și-au pierdut capul și se pare ca odată cu ei și Jorge Costa. Păcat de șansa ratată, păcat ca n-am dat cu terenul în cap Vasluiului spre a închide gura Tovarășului Porumboiu.

Am mers la Vaslui pregătiți de un egal. Posibilitatea victoriei ne-a  uluit. În loc să fructificăm ne-am blocat, ne-am panicat, am fost mai srprinși decât adversarii de șansa ivită și n-am știut profita. N-am reușit să ieșim din propriul nostru proiect, iar asta, după cum ne spune Gabriel Liiceanu, este pur și simplu prostie. Noroc că la toată prostia manifestată a fost cu noi norocul. Beto cu minunile lui a pus lacăt porții, fiind până la urmă concurentul lui Sougou pentru titlul de omul meciului. Dar rămâne întrebarea până când ne va ține norocul în brațe, zicala zice că-ți mai faci și singur norocul. Noi când ni-l facem, că el, chiorul, ne tot dă târcoale?

0 comentarii

  1. Parerea mea este ca Muresan trebuia pastra chiar daca „nu i-a ieșit nici recuperarea, nici șutul”. El ar fi fost omul potrivit care ar fi putut tine pe off butonul care a declansat acel nitro al Vasluiului. M-as fi asteptat ca schimbul sa fie Vranjes/Hora. Vasluienii au fost foarte montati pentru o victorie, noi rezistandu-le eroic. Am jucat bine pentru ca am fost mai pragmatici (setati pentru un egal)? Am jucat prost in conditiile avantajului pe tabela dar si avand superioritate numerica? Naivitate sau strategie?

    Apreciază

  2. in momentul primei schimbari erau cel putin doi oameni de atac care nu prea dadusera randament si pe care hora i-ar fi putut inlocui cu succes: bastos si vranjes. chair nu am inteles in nici un fel rostul schimbarii. sa tinem mai mult de minge? dar n-am facut-o de loc. iar daca ideea era sa ne aparam, pana si un debutant stie ca cel mai periculos e sa te aperi cu oameni de atac (cum sunt totusi peralta si vranjes deveniti inchizatori).
    de zerbi – a atins mingea de trei ori dar in atingerile alea se vedea ca e fotbalist. ok, nu poate duce un meci intreg. atunci, baga-l in minutu 65 si iti rezolva jocu.
    altminteri, cred ca meciul asta e chiar cel mai mare rateu al lui costa ca antrenor. are noroc cu aceasta conjunctura favorabila care face sa avem 5 puncte avans dupa 6 etape de miniretur, ca altfel ar fi de neiertat ce a facut astazi.
    sper sa ia, chiar si chinuit – ca din pacate cu el nu se poate altfel – campionatul, dupa care sa ii se faca vant (versiunea eleganta: sa dea curs unei oferte dintr-un alt campionat).

    Apreciază

    • De departe cel mai mare rateu al antrenorului,e clar ca si a aratat limitele.Ma tot intreb,cum l-au nimerit atat de rau? Unii vor spune ca ce dracu vb,ca a dus echipa pe locul I ..
      Si eu mai pot spune ca un antrenor de calitate cu lotul acesta era acum la cel putin 10 puncte distanta fata de urmaritoare.

      Apreciază

  3. Tribunistilor, avem echipa pe care o meritam ! O echipa: puternica, solida, care stie ce vrea de la fiecare meci (egalul in acest caz), dar… fricoasa. Poate va veti supara pe mine destui dintre voi, dar spuneti-mi va rog, oare cati ati crezut inainte de meci ca putem invinge la Vaslui? Nu prea multi. Nici cei 11 (+3) din teren, nici cei de pe banca in frunte cu J.Costa, nici Arpi / Muri, dar nici noi cei din fata televizoarelor, nu prea visam la o victorie in meciul de la Vaslui, de aceea nici nu am obtinut-o aseara. Daca aveam cu adevarat mentalitate de invingatori, nu aveam cum sa scapam printre degete aceasta oportunitate ivita aproape din senin, de a castiga si de a ne desprinde probabil decisiv in clasament. Ne-am multumit cu (prea) putin si asta am obtinut … Pana la urma, recunosc si eu (cel la fel de temator ca si voi), ca nu e chiar de lepadat nici punctul asta, insa date fiind conditiile jocului din min.16, nu aveam voie sa nu castigam in aceasta seara. Asa, in loc de a inchide gura tuturor contestatarilor nostri si de a ne face finalul de sezon linistit, vom tremura vartos pana la ultimul fluier de pe Gruia. Dar cu atat mai frumos va fi triumful nostru. Forza CFR !

    Apreciază

    • O echipa solida si experimentata e capabila sa faca un upgrade visului daca conditiile o permit. Ei bine in meciul de ieri, traiesc cu senzatia ca ai nostri n-au realizat casunt cu om in plus. Parca nu s-a sesizat nici in teren nici pe banca.

      Apreciază

  4. da, jucam prost meci de meci dar cumva reusim sa ne mentinem pe primul loc prin jocul rezultatelor sau prin noroc. sper sa ne mearga in continuare, dar sincer sunt cam dezamagit de evolutia noastra. indiferent care e rezultatul din campionatul asta, la vara trebuie facute ceva schimbari fie in lot, fie in stafful tehnic, fie in ambele.
    in returul asta parca nu am jucat nici un meci bun. am castigat meciurile de acasa cu chiu cu vai si am scos niste egaluri chinuite in deplasare, dar de fiecare data am fost nemultumit de jocul prestat.

    Apreciază

  5. Am ajuns sa stam in Kapetanos. Unde sunt atacantii de acum 2-3 ani? Nu am fost in stare sa batem o echipa in 10…Lot slab ,antrenor si mai slab. Imi pare rau sa spun asta dar lotul s-a subtiat . Treabuia pastrat macar Batin. Ce facem daca se accidenteaza Kapetanos?

    Apreciază

  6. Sunt un pensionar si sunt mindru , ca CFR este si echipa mea ! Am impresia, ca traiesc intro lume paralela ! … (Desigur am vazut si acest meci din deplasare, ca deobicei, cu sonorul blocat de la televizor si dupa meci pana in acest moment nu am urmarit nici un comment iar sambata voi fi alaturi de echipa pe stadion, dar asta e alta treaba…) Va respect opiniile, vreti mai bine, vreti mai mult…ok… Comentam, ne lamentam, criticam- avem tot dreptul si unde daca nu aici- DAR UN PIC DE ATITUDINE POZITIVA ! Cerem de la echipa sa fie victorioasa in fiecare meci, (bine ar fi !) sa aiba atitudine de invingator…UNDE-I SUPORTUL ATITUDINII DE INVINGATORI ?! Citind interventiile ,de multe ori AM IMPRESIA CA ESTE ECHIPA CEA MAI PROASTA DIN CAMPIONAT CU ANTRENORUL CEL MAI PROST ,PRACTICAM CEL MAI SLAB FOTBAL etc. …ori cifrele spun altceva… Este ca si cum am cere de la un copil sa fie bun in viata, in scoala si noi tot timpul l-am certa, nu l-am incuraja, nu am arata CA AVEM INCREDERE IN EL ! DE UNDE SA AIBA ATITUDINE DE INVINGATORI, daca noi TOTDEAUNA SUNTEM NEMULTUMITI ? Daca e 1-0, de ce nu e 2-0; daca e egal ,de ce nu e victorie ; daca e victorie, de ce jocul nu este super…of… Credeti ca asa se cresc MARII CAMPIONI ? (respectind proportiile bineinteles) Pe linga multe altele, pentu a fi invingator, trebuie sa AI SUPORTUL CELOR DRAGI !

    Apreciază

  7. Inca o data sunt dezamagit de jocul si de atitudinea acestei echipe! Recunosc,ieri eram foarte multumit cu acest scor,stiind ca nu putem mai mult,dar azi sunt dezamagit.Daca Vasluiul juca in efectiv complet si cu Sanmartean in forma,nu aveam nici o sansa cu jocul asta fricos.O echipa cu 10 jucatori straini dar cu mentalitate romaneasca.Ne-am dorit putin,am obtinut putin.Ma intreb ce v- a fi sambata cu Rapidul,fara Cadu si Camora? Urmeaza apoi deplasari dificile la Petrolul,Ceahlaul,Dinamo si „derbyul” local. Cat ne v-a mai insoti norocul?In viata sunt un tip optimist,pozitiv in atitudine,dar vis-a vis de jocul echipei favorite nu pot fi asa.Nu pot pt ca traiesc cu sufletul fiecare moment al meciululi,ma impliic si ma daruiesc total si nu pot fi multumit cu ceea ce primesc.Sunt multe de spus,legat de joc,schimbari neinspirate si in min 88 si multe altele,peste toate ramane gustul amar al unei sanse irosite,in cel mai pur stil romanesc,intr-o seara in care pana si Tudor a fost de partea noastra!

    Apreciază

  8. Cred ca majoritatea dintre noi suntem multumiti cu ceea ce avem in ce priveste CFR dupa 24 de etape.Suntem totusi neinvinsi de 11, si inscriem in fiecare partida de 20 de meciuri incoace. Este mult loc de mai bine in jocul echipei, eu unul insa sper ca acest „mai bine” sa vina spre ultimele etape, cand ne „arde” mai tare. E drept ca se putea mai mult la meciul din seara asta, insa se pare ca ne-am facut un obicei in a castiga acasa urmat de un egal(1-1) pe teren strain. Ma multumesc cu acest grafic al CFR-ului, si sustin cu daca nu ne abatem de la el iesim campioni. Ca bonus putem chiar castiga unul sau doua din meciurile din deplasare(Mioveni,Petrolul, Ceahlaul), dar daca le castigam pe toate acasa(inclusiv cu Rapid si Steaua), nu vad ce ne-ar putea opri.

    Apreciază

    • E corect rationamentul tau,doar ca ar trebui sa mai castigam si afara ceva,in acest retur.Daca am castigga tot pe teren propriu,am fi in grafic.Daca….

      Apreciază

  9. Nu ma surprinde ca lumea vorbeste ,cum vorbeste despre CFR ! ( HUIDUIE REGIZORUL SI ACTORUL TOT TIMPUL, mira-te pe urma, ca nu iese spectacolul Shakespeare si ca vor dori sa joace scenete nepretentioase …respectind proportiile)

    Apreciază

  10. un rezultat bun, asta e valoarea echipei, asta e valoarea capionatului. sintem cu putin mai buni decat cei care ne urmaresc. il inteleg pe costa, e sub presiunea rezultatului, dar sa il tii pe bastos un meci intreg in teren cand il ai pe de zerbi pe banca nu pricep. iar referitor la cei care spun ca echipa joaca bine, cred ca ar trebui facut un clasament raportat la salariile jucatorilor si performantele obtinute. comparati salariile jucatorilor nostri cu celel ale dinamobvistilor sau rapidistilor si atunci o sa vedeti de ce la cfr se cere performanta!

    Apreciază

  11. Tudor ne-a arbitrat peste asteptari? Serios? Poate daca stam sa comparam meciul de ieri cu cel din ghena din 2008, cand ne-a refuzat doua penalty-uri, nu „doar” unul. Dar arbitrajul e irelevant, indiferent cat se strofoaca sa ne convinga de contrariu lesinatii aia din „presa de specialitate”. Daca TribunaCFR facea ieri un sondaj, cred ca 90% dintre noi am fi semnat cu ambele maini si-am fi strecurat si-un bogdaproste pentru un egal pe terenul kukuruzilor. E un rezultat excelent, in primul rand pentru ca-i tinem pe pufuleti la 8 puncte in spate si in al doilea rand pentru ca am luat 4 puncte din 6 echipei pe care multi o lauda ca fiind cea mai buna a campionatului. Doar ca, avand in vedere rezultatele din acest an, echipa cea mai buna a campionatului suntem noi, chiar si cu un Costa ce pare neinspirat si ale carui decizii par uneori bizare. Spun „par”, nu „sunt”, pentru ca, daca va uitati pe clasament – hai, indrazniti si lasati-va ochii sa se bucure de cifre! – in dreptul locului 1 sunt 7 litere tare dragi noua: CFR Cluj. Puteam obtine mai mult ieri? Posibil, probabil, dar s-a preferat mentinerea statu quo-ului. Frica sau calcul rece? Merita riscul? Voi ati fi aruncat egalul din mana pentru cele trei puncte de pe gard? Nu uitati ca nu am jucat contra Mioveniului ca sa nu ne afecteze o victorie a adversarilor – daca ne prindea Vasluiul descoperiti in aparare erau perfect capabili sa inscrie si azi ne-am fi stresat pentru inca un adversar la titlu, si un adversar capabil sa-l castige, nu unul tip Dinamo, tinut in viata de punctele din tur. E marti, nu e Belgia, e doar o zi in care am mai trecut de o etapa in care ecartul CFR-ului fata de contracandidate a ramas constant si asta ar trebui sa ne bucure. Acum avem si varianta unui egal contra trupei lui il muce si zau dac-o sa ma plang in caz ca-l obtinem. Chiar si in 11 contra 10. Cafea aromata va doresc.

    Apreciază

  12. Vranjes zici ca e din alt film, Peralta zici ca e cu frana de mana trasa, nu trage la poarta, nu fuge, da doar pase inapoi . Cand primeste mingea poti numara minutele pana se misca si a
    poi te astepti sa dea o pasa inapoi.. nu avem mijloc, nu avem viteza la mijloc, nu avem viziune la mijloc . Pacat de Weldon si de Renan, cu ei 2 defilam in acest retur plin de echipe mediocre, aici intra si CFR-ul. In ritmul asta ne bate Rapidul de ne suna apa in cap.

    Apreciază

  13. Cei mai mulţi dintre voi văd că sunteţi mulţumiţi de rezultat,având în vedere că ieri înainte de meci nu spera mai nimeni la mai mult.Dar după gol şi eliminare se putea obţine o victorie destul de uşor,ţinând cont de faptul că Tudor nu ne-a fost atât de potrivnic pe cât ne aşteptam.Am fost uluit să văd că iese Mureşan din moment ce jocul nu mergea,trebuia să ne apărăm,iar Vranjeş parcă nici nu era pe teren.OK.Să zicem că s-a temut să nu i-a roşu,dar am văzut că Mureşan era conştient de asta şi nu a mai avut intrări hazardate.In plus chiar dacă jocul nu i-a ieşit foarte bine,el are un rol f. important in faţa apărării,a şi incercat câteva angajări in adâncime.Costa e slab,a făcut schimbări de toată jena.Meciul trebuia câştigat de antrenor.Pentru RI:-e normal să-ţi doreşti mai mult.Şi noi sântem măndri că CFR e unde e,dar nu trebuie să ne lamentăm şi să rămânem pe loc.Dacă nu-ţi doreşti mai mult nici nu obţi mai mult,şi chiar aşa s-a şi întâmplat la Vaslui.Rămîn cu gustul amar că se putea mai mult şi nu s-a vrut.

    Apreciază

  14. nu inteleg dc nu joaca cu hora titular ca hora are mai multa pofta de joc e si mai iute jocul cu el si il baca pe bastos din postura de rezerva asa poate si bastos se va mai trezi si cand va fi titular din nou sa joace altceva

    Apreciază

  15. Nu avem forta, pentru ca in locul lui Renan a venit Vranjes, care promitea foarte mult, dar la fel de mult lasa de dorit. Foarte slab a jucat, doar cu viteza I si retur, fara idei de joc, proasta mutare sa-l scoti pe Muresan si sa-l tii in teren pe acest Vranjes. In locul lui trebuia de la pauza sa intre De Zerbi sau Pedro.
    Oricum, un meci slab, rusinos, le-am dat apa la moara lui Porumboiu si celorlalti urmaritori. Pacat..

    Apreciază

  16. Zic ca acest egal e un rezultat bun, amar ar fi fost daca eram invinsi. Ok, am avut pebalty in minutul 85, parca asta e marele nostru regret, dar astfel de faze, adica posibilitatea unui gol la sfarsit de joc am mai avut. Comparat cu meciul din Regie unde Sportul a jucat in zece si unde am pierdut 2 puncte si mai prosteste, meciul de ieri nu e un esec. Ieri tind sa cred ca am indeplinit obiectivul. Repet, dupa mine, acest egal e Ok daca asta se urmarea. Insa sper ca la meciul cu Rapid se va urmari victoria si nu iarasi un egal. Daca psihic incepem sa facem calcule ca Rapid a invins Vasluiul, noi ne-am chinuit cu echipa moldoveana, ne multumim si cu un egal. Ca ne mai permitem. As vrea sa vad ce are Costa in cap, forteaza victoria, adica isi asuma un risc, sau continua sa fie prudent si merge pe calcule.

    Apreciază

  17. La Vaslui nu putea castiga ieri nimeni. Deoarece Tudor a arbitrat la egal, exact cum a arbitrat si CFR-DINAMO, tot la egal. Atunci a dat 11m hilar la Ganea, acum insa nu a dat la faultul clar la Hora. Tudor, acest stelist infocat, avea misiunea de-a face ca niciuna dintre echipe sa nu ia 3 puncte deoarece: Vasluiul trecea peste stoaia si era bai, sau CFR-ul trecea mult inainte care tot nu era bine . Echipa a jucat organizat, pe un teren incredibil de prost(si vasluienii au sutat in buruieni de multe ori…). Pacat de marea eroare a lui Cadu-Muresan la golul lui Wesley. Apropo si noi am jucat in 10 poate chiar in 9. Noroc cu jocul magistral al lui Peralta, care a interceptat o gramada de pase si a filtrat multe mingi catre Sougou si Bastos. Un singur lucru nu inteleg la Costa, de ce il forteaza titular pe Bastos, nu face nici un moment faza defensiva si il lasa mereu singur pe Camorra. Maftei este copia fidela a lui Rada , adica se apara langa Cadu , si ramane flancul neacoperit deoarece nici Sougou nu vine in spate. Hora mi se pare foarte determinat la fiecare meci cand este introdus in teren este mereu un plus. Kapetanos revine cu rapidul?

    Apreciază

    • Mai mult decat corecta analiza ta. In avancronica mi-am exprimat teama de verdictele lui Tudor. In teren am vazut cam spre ce a vrut sa duca meciul. Daca punem in oglinda 11m acordat la Cluj pt Dinamo si interventia nesanctionata la Hora e usor sa tragem concluzii. Si mie Peralta mi s-a parut mijlocasul cel mai bun, sa zicem al treilea jucator ca evolutie dupa Beto si Sougou. Despre Kapetanos inca nici stiri bune nici stiri rele. Sa speram ca va fi apt.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.