Zidul Plângerii


(cronică scrisă dintr-un exil bucureștean, parțial de pe telefon)

2 august 2010. CFR joacă acasă cu Victoria Brănești. Meciul e chinuit, nimic nu merge pentru campioana en-titre. Este 0-0, se scurge în zadar jumătate din a doua repriză, până când mingea ajunge, dintr-o respingere, cu boltă, pe voleul lui Mureșan. De la marginea careului mare, acesta testează viteza sunetului cu șutul său. Cernea  paralizat pe linia porții – nu apucă să schițeze niciun gest, deși mingea-i trece prin zona mâinilor. Revedeți și voi faza, eu mi-o aduc aminte vag, însă știu foarte bine forța șutului și faptul că nimeni n-a putut spune nimic malițios atunci.

Brănești atunci, Brăneț acum. Mureșan își așează mingea pentru tun și trage. Culoar perfect prin zid, pe centrul porții, portarul nu are reflex. Toată lumea urlă că a fost blat, că acel șut a fost antrenat la Buftea. Nu zău?!

Îmi aduc aminte când, în urmă cu câteva luni, Gabi Mureșan, în interviul “Fotbalul nu era pentru mine”, din Ziua de Cluj (cred că din 19 ianuarie 2012), răspundea astfel la întrebarea vizând lovitura liberă istorică a sa, din meciul Brazilia-România: “- La ce te-ai gândit înainte să tragi? Să dai tare, să prinzi vreun colț? – Am dat tare și am dat pe un colț. Dacă dai tare și nu te gândești să dai precis, mingea nu merge precis. Nu am dat din toată forța, dacă aș fi șutat din toată forța, aveam șanse 50% să prind poarta”. Așadar, vorbim sau nu despre un adevărat tun? Vorbim de o artă? Și eu, uneori, când trage Mureșan, mă gândesc cu groază să nu doboare vreun avion ce coboară peste Gruia la aterizare. Dar și când prinde o astfel de lovitură… face portarul țăndări!

A stat vreunul dintre cei care scriu acum despre CFR, despre sport, în poartă, la o lovitură de la 17 metri? Știe cineva pe unde privește portarul mingea la o lovitură liberă și care-i diferența de timp de reacție între un penalty și o astfel de lovitură, între 11 m și 17 m? Apoi mai cu seamă să ia în considerare că la loviturile libere există și acel zid, care mai mult obstrucționează timpii de reacție? Dacă cineva îl acuză pe Brăneț că nu a avut reacție, înseamnă că trebuie să-i pună în aceeași categorie pe toți portarii executați de Cadu de-a lungul timpului din penalty-urile bătute tare și pe mijloc!

Vorbim despre gaura din zid? Câți jucători ceferiști erau acolo în momentul așezării zidului? Doi! Unul Peralta, celălalt, parcă Ganea. 2 jucători înseamnă mai mult decât o gaură în zid, înseamnă o adevărată demolare, dar înainte de toate, o schemă! Greșeala gălățenilor nu este că n-au strâns zidul, ci că n-au putut să pună oameni în spatele alor noștri, la dublaj. Dar așa ar fi însemnat că ajungeau să facă zid de 10 oameni + antrenorul, ca să acopere toată poarta. De fapt, de ce ar mai fi loviturile libere de la marginea careului extrem de periculoase, dacă, teoretic, ar trebui să nu se poată da goluri din ele?!

Ce vorbim, de fapt, aici?! Cine pe cine acuză? Burtoșii spărgători de semințe, cărora li se pare că un fotbal cu „pretenarii”, la iarba verde, cu doi mici și cu porți semnalizate cu sticle goale de bere, seamănă cu ce se joacă pe stadion? Că e același sport? Cine pe cine judecă?! Care este scara valorilor? A ajuns Porumboiu să-i dea lecții de fotbal lui Costa?!?! A jucat Porumboiu la Porto, a câștigat vreo Cupă, de orice fel (în afară de cea a „prieteniei reciproce”) sau, nu cumva, a fost doar un arbitru de frunte, în vremea de glorie a Cooperativei?! Siguuuur, el nu a știut nimic, el nu s-a murdărit pe… fluier! Doar că a avut capitalul necesar pentru  a deveni marele afacerist de azi. Mi-e silă de lichelele ipocrite!

De fapt, toți acești oameni mici (chiar și fizic, dacă observați) vin la zidul acesta al Oțelului ca la un Zid al Plângerii.Vin să se plângă, de fapt să își plângă propriile păcate: micimea (sau miticimea), neputința, subțirimea punctelor din clasament, în general cam tot ce ține de fotbalul românesc – o dată măcar de l-aș auzi pe unul din ăsta spunând, cu mana pe inimă și cu bărbăția (ce nu-l caracterizează): „Da bă, eu am greșit totul!”. Nu, pentru ei mereu alții sunt vinovați, în ordinea asta: arbitrii, adversarii, dușmanii de clasă (cum este CFR-ul), jucătorii, antrenorii, suporterii, mass-media sau, în discursul mistic binecunoscut – asta e  mântuire, prin ispășirea păcatelor.  Totdeauna alții, niciodată ei. Ce să faci cu astfel de oameni? Să încerci să-i corijezi sau mai bine să-i lași în pace, să-și consume boceala disperată (până mai ieri era și „borceală”) și să-ți dai seama că, de fapt, sunt rupți în fund?

Cine vorbește? Steaua? Dinamo? Vaslui? Steaua, cea până mai ieri fără stadion propriu? Dinamo, unde tribunele amintesc de CUG-ul de antrenament al CFR-ului, unde te uiți cu binoclul din tribune la gazon și unde cadrul acela de pe tribuna a II-a nu a fost în stare să suporte măcar o prelată? Sau, vreți să vedeți ceva cu adevărat simpatic? Oare de ce joacă Vasluiul în Europa la Piatra Neamț? Căutați să vedeți poze cu stadionul din Vaslui, nu pe dinăuntru (unde seamănă poate a fâneață românească) ci pe din afară. Neapărat să faceți asta, să vedeți adunătura de rugină, de jerpelitură a tencuielii, de aspect de „bloc din ghetou”al stadionului, față de alte stadioane… normale.  Ei bine, desculții aștia (prin aspect) își permit să vorbească despre CFR-ul, cel cât de cât pus la punct?! La ei totul e o spoială și ei se revoltă împotriva celor care au gândit și au făcut treaba temeinic? Ia mai ducă-se, așadar, la… Zidul Plângerii (la Zidul TV al Plângerii și al Smiorcăielii)!

Noi privim cum, întocmai precum spărtura din zid, se mărește și spărtura din clasament. Dacă și Steaua face 0-0 cu Gaz Metan (egal, ca și noi, de altfel), înseamnă că ne putem lăuda cu un fotbal ce dă mai multe motive de credibilitate, decât contrarii. E drept, suntem doar în etapa XXIII, mai sunt 11 meciuri până la final, se mai pot întâmpla multe, lucrurile de-abia acum se așează, de-abia de acum vom vorbi despre „echipe liniștite”, „echipe fără obiectiv”. Chiar și așa, 11 meciuri sau nu, aș propune un calcul simplu: egaluri în toate derby-urile (Steaua, Vaslui, Dinamo și Rapid) și victorii în celelalte (lucru cerut de la o campioană) și treaba e rezolvată. Avantajul e liniștitor, dar și faptul că, în afară de Vaslui, restul au antrenorii pe făraș și liniște nu vor mai avea până nu schimbă cârmuitorul. Cu cât stă mai mult actualul A1, cu atât vor pierde mai mult, că așa e la noi, fenomenul de „vrie”.

E clar că nici noi nu jucăm deloc bine. Prima repriză putea să fie văzută de către cei mai slabi de înger doar printre degete, așa cum te-ai uita la un film horror. În afară de ocazia aparută din neant, cu Bastos furându-i mingea lui Perendja, urmată de acea respingere norocoasă a lui Brăneț în bară, n-am reușit să facem absolut nimic altceva decât umbră în soarele ce asfințea. Jocul de pase al CFR-ului era cu focalizare pe Beto, Mureșan se trezea cu mingea și în jurul lui erau doar tricouri albe, niciun coechipier să-l ajute, spații enorme între ai noștri, asta în vreme ce linia de mijloc a gălățenilor încerca să țină o linie de pressing sus, cât de cât acceptabilă, ba chiar periculoasă prin cele câteva intercepții. Cel mai grav însă: CFR-ul nu avea pe nimeni care să ordoneze jocul. Rând pe rând au trecut prin centru Vranjes, Bastos și Peralta, dar tot Mureșan rămânea singurul care dădea pase pozitive, în față, cât de cât rezonabile, din păcate însă, prea lungi.

Ce s-a schimbat după pauză? Ce, în afară de… totul? Peralta a început să fie mai ordonat, Camora a primit acceptul să urce tot mai mult (profitând și de accidentările gălățenilor), adversarii au făcut pasul în spate, parțial vrut, parțial impus de noi. În sfârșit mai multe recuperări sus pe teren și au apărut și ocaziile: lovituri de cap Cadu și Maftei, apoi șansa mare a lui Ganea…

Toate astea până la gol. La faza din care s-a dat lovitură liberă nu cred că se poate suspecta ceva. Ba poate că da, doar totul e permis la noi… însă nu ar avea temei logic! Vă dați seama, Didi se apăra în fața careului mare gălățean?! Însă Ronny era într-o poziție suficient de periculoasă încât să trebuiască atacat. Nu a fost fault clar? Când jucătorii au rămas amândoi pe jos, după o intrare la care se risca o accidentare urâtă, este evident faultul. Doar pe calculator nu se da fault la așa ceva.

În fine, golurile. Cum ar fi fost ca vreun adversar de-al nostru să aibă portari ca cei ai CFR-ului, dinainte de era Beto, în poartă? Ar fi fost deja rostogoliți prin tava cu făină, făcuți blaturi și răsblaturi! De ce un portar advers nu poate greși în fața noastră așa cum a făcut-o Brăneț la golul 2?

Cauza absolut rațională a reprizei a doua fundamental schimbată în bine stă și la noi, stă și la adversari. La noi, fiindcă era din nou o situație de „acum ori niciodată”. Dovadă că, atunci când se pun dinții la tras, treaba merge! Echipa asta are un potențial enorm, numai de-ar fi așa și pe durata primei reprize! Măcar în a doua se combină două lucruri foarte bune: aceasta disperare după victorie, plus, foarte important, superioritatea fizică. Acesta este atuul nostru!

Dincolo de tot și de toate, cred că dacă am căuta să vedem tonusul echipelor din campionat pe ultimele sferturi de oră, CFR-ul ar iesi pe primul loc. Vă amintiți vreo partidă în care ai noștri să nu mai poată (nu să nu vrea!) alerga pe final de meci? Eu nu pot da vreun astfel de exemplu. Faptul că suntem feriți, de regulă, de accidentări, tot de acolo vine. Un corp de fier rezistă la multe! Pe de altă parte, problema e în tabăra gălățenilor. Sunt curios câți au vazut meciul Oțelul – Dinamo 1-1 și ce concluzie au tras. Probabil „Dinamo a dominat finalul de repriză a II-a, deși era cu un om în minus”? Ce poate fi mai clar de atât? De ce nu avea voie Galațiul să clacheze fizic și cu noi (nu doar cu Dinamo?), mai ales că i-am pasat mai mult, i-am tot făcut să alerge până la Beto, la pressing? Asta cred că a fost toată cheia meciului: căderea fizică a adversarilor. Priviți-i cum gâfâiau pe final și cred că îmi veți da dreptate.

Eroul meciului poate fi doar unul singur: Mureșan! Prin evoluția de acum, prin goluri, cred că și-a rezervat până la finalul sezonului locul de titular. În plus, pe lângă golurile vizibile, am remarcat aportul deosebit al lui Muri la recuperare, la respingeri. Fără el eram morți, fiindcă ceilalți chiar au șomat. E acel gen de meci care mă face să caut bancurile cu Chuck Norris și să înlocuiesc numele cu Mureșan.

Kapetanos a avut un singur sfert de fază înainte de a se accidenta. Problema la el este că a luat și galben (strategic sau șmecherește), asta ca să fim absolut siguri că „accidentarea va dura mai mult de o săptămână”.  Și-a întrerupt astfel șirul de goluri și ne-a lăsat descoperiți. Liviu Ganea a fost mult prea absent în meciul de ieri. Chiar nu poate juca ca om împins, așa cum o făcea Weldon. Probabil că și la Vaslui el va fi titularul, așa că ne așteaptă vremuri grele. Ar fi putut fi Ronny, mai potrivit în centru, dar și prin evoluția contra Oțelului mi-a demonstrat că el este arma noastră secretă de pe bancă. Fața jocului s-a schimbat radical atunci când a intrat el în locul lui Bastos. Dintr-o dată am avut două flancuri, dintr-o dată gălățenii – mai atenți la Sougou – s-au văzut copleșiți pe partea stângă a atacului nostru. Cam toate fazele noastre de acolo au venit și, meritoriu, foarte multe pe baza lui Ronny sau Camora. Da, de Camora sunt, de asemenea, foarte entuziasmat, pentru cum a blocat defensiv dar, și mai mult, pentru acele câteva incursiuni în față, cu driblinguri în șirag, cu centrări… doar că niciun ceferist nu poate afirma „eu centrez la cineva” (căci nu are la cine). Și Maftei a echilibrat foarte bine de pe partea dreaptă și prin felul în care a jucat își dovedeste utilitatea achiziției din urmă cu un an. La fel, o colaborare foarte bună au avut Cadu-Piccolo și Beto, una care ne-a lipsit de emoții inutile. Avem o apărare grozavă, avem o apărare care, fie și numai prin valoarea individuală, poate aduce campionatul, exact așa cum a câștigat și Mandorlini. Acum avem și avantajul de puncte necesar pentru a ne permite în derby-uri să jucăm la 0-0 și să ne bazăm pe apărare.

Marea problemă e, ca mereu, la mijloc, unde Bastos și parțial Peralta, au fost foarte șterși. Peralta a arătat totuși că știe să dea pase decisive, că știe ce caută pe teren. Bastos… și-a căutat guma de mestecat pe bancă. Iar Vranjes nu a sclipit deloc. Pe stânga nu poate juca fiindcă nu are viteză, în centru iarăși nu, nu-i destul de conducător de joc, iar lângă Muri, atunci când acesta este în zi mare, doar îl încurcă la recuperări. Interesantă a fost apariția lui Hora pe ultimele minute, cu slalomurile sale, cu agitația sa, cu folos. A fost genul de jucător care te face să ridici sprânceana.

Iar Sougou este mereu „scara de incendiu”. Atunci când nu funcționeaza nimic altceva, el  este omul pe care ne bazăm, pe care dăm toate mingile, în disperare. Nu trebuie să facă mai mult, este destul că ține mereu adversari pe el și după el.

Ce poate să se mai spună după 2-0? Exact ca și cu Pandurii. Se vorbește, dar doar de dragul agățării de ceva. Liderul nu ar trebui să joace altceva, nu s-ar presupune că bate acasă? Să mai pună de câteva ori placa asta. La un moment dat se va zgâria rău de tot, va suna lamentabil chiar și pentru cei care acum cred cu sfințenie în ea.

Mai bine ar face emitenții să se uite la ei în farfurie. Tot uitându-se la vecini (la noi), nu își prea nimeresc gura, dau pe lângă, exact precum copiii mici, se murdăresc. Câte puncte au adunat ăștia în retur? Vasluiul are cu un punct luat mai mult decât noi, restul, sunt de vis. Niciodată nu cred că ne-am fi putut imagina că de la -1 în doar 5 etape să fim la +5 puncte în fruntea clasamentului. Incredibil ce rapid am luat avansul ăsta! Iar următorul meci va fi un fel de finală, tocmai fiindcă nu Dinamo, cea de la 5 puncte diferență, este pericolul, ci tocmai Vasluiul. Cu un egal în meciul direct cu moldovenii, practic îi putem și pe ei considera scoși din luptă, distanța față de ei nu ar rămâne de 8 puncte ci s-ar face 9, datorită criteriului meciurilor directe, cel care contează la final de campionat, în caz de egalitate. Să nu ne culcăm pe-o ureche, totuși. Vin derby-urile, vin „meciurile de 6 puncte” și încaă mai e drum lung.

Acum, la meciul cu Vasluiul, mă aștept la un lung scandal, cu insinuări de porumbel… tembel, dar și cu lamentări de genul „Ce șanse, dom’le, nu vedeți că nu mai sunt nicio șansă?!”. Pentru ei va fi vital să ne bată, așa că și dacă am putea juca de la egal la egal ar fi bine să controlăm lupta. Să-i absorbim peste noi, să-i lăsăm să se stoarcă de vlagă și apoi să le arătăm și lor exact ce-a pățit Oțelul ieri, în a doua repriză, mai cu seamă că și moldovenii au un lot destul de bătrânicos.

Deja campionatul se vede la orizont. Deja îl avem în mână, îi putem simți formele. E o evadare din pluton și trebuie să pedalăm bine acum, fiindcă nu ne mai pot prinde. Orice răsturnare de situație va fi o mare surpriză, una foarte tristă pentru noi. Dar poate nici ei, ceilalți, nu cred în asta, tocmai din această cauză au ales „Zidul Plângerii”. Autoflagelați-vă, dragi adversari, tot înainte, că o faceți bine!

Iar noi, doar din interior ne mai putem rupe. Dacă lucrurile merg cum trebuie, putem face deja comandă de flori pentru Becali. Ce sărbătoare imensă ar fi să jucăm ultimul meci cu Steaua și să avem asigurat trofeul, să-l primim exact în fața lor și a întregii audiențe care-i reprezintă! Ăsta ar fi Zidul Bucuriei noastre, un zid ce se va prăvăli până la ultima cărămidă/piatră pe capetele lor!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. Nu e cazul sa ne agitam din cauza acuzelor de blat. Gspistii pregatisera deja teoria blatului de buna dimineata, si era absolut logic sa o continue si dupa meci, indiferent de maniera in care am fi obtinut victoria. Daca am fi pierdut, ar fi fost „pe bune”, dar din moment ce am castigat, normal ca a fost blat. Etapa viitoare daca cumva batem Vasluiul probabil ca va fi cu arbitrii. Si in urmatoarea etapa, probabil ca vom mitui vreo 2, 3 rapidisti ca sa se dea la o parte. Mi-i inchipui pe gazetarii astia cum stau si plang in pumni de ciuda ca ne apropiem de un al treilea titlu, cand Steaua lor draga tocmai a facut 0-0 cu Medias si isi pierde antrenorul.
    Eu azi am intrt doar pe tribunacfr, pe citynews.ro, ziuadecluj si cheferetv. Nu ma intereseaza gsp si prosport, din moment ce ei nu imi pot livra informatii adevarate, ci numai frustrari de-ale redactorilor, cu toate ca sunt prezentate cu obraznicie ca „stiri”.
    La emisiunea de dupa meci, iarasi, nu are rost sa ma uit. Am incercat ieri sa ma uit la dolce, dar ei, in momentul in care s-a terminat meciul, au inceput sa vorbeasca de inaltimea arbitrului, de declaratiile nu stiu cui, si apoi declaratiile lui nu stiu care. Nicio analiza a meciului, nimic despre tactica, schimbarile efectuate, accidentari, ma rog, nimic despre meciul la care au asistat. Pai eu ce sa fac cu palavrele alea ale lor? Am stins televizorul si gata.
    In fine. Cu Vasluiul ma astept sa pierdem, din pacate, pentru ca ei par intr-o forma mult mai buna ca a noastra, si din moment ce nu avem atacant si o sa jucam la 0-0, o singura greseala ne trebuie, ei dau gol, si dupa aia o sa alergam degeaba dupa egalare. N-am mai pierdut demult, cred ca acuma o sa o facem. Oricum avem 5 puncte in fata, ne permitem. Dupa aia batem Rapidul la noi acasa 🙂

    Apreciază

    • Inaltimea arbitrului. O fi gresit cu ceva? E drept ca arbitrul e fiul lui tata dar nu e asa doar de ieri. Sau CFR-ul ar trebui sa beneficieze de anti-reguli speciale? Sau, poate, se asteptau sa creasca de acum o saptamana? Contrar celorlalte televiziuni, totusi, Dolce sport e mai decent (si mult mai bun pe partea tehnica a transmisiunii). Chiar daca nu sunt abonat Digi, recunosc ca mi-ar placea ca urmatoarea licitatie pe drepturi de transmisie s-o castige Dolce sau…visand….Transilvania Live. 🙂

      Apreciază

      • N-au zis ca a gresit, dimpotriva: au zis ca a arbitrat bine, fara greseli. Problema e ca numai despre asta au vorbit vreo 5 minute dupa aia, cum taica-sau a modificat regulamentul ca sa aiba si scundul de fi’su drept sa fie arbitru. Dar de meci n-au mai zis nimica-nimnicutza pana cand m-am hjotarat sa sting televizorul. Ce analisti is astia?

        Apreciază

  2. Daca printr-o minune batem Vasluiul la ei acasa 90% castigam campionatul , numai ca nu prea cred , fara Kapetanos ne va fi foarte greu nu prea am incredere in Ganea …Oricum HAI CFR!!!

    Apreciază

    • Minuni s-au mai vazut. Si cu egal ii cam scoatem din lupta pe ei, cei mai periculosi adversari ai nostri. La Vaslui, o victorie, ar face cat un trofeu moral, s-ar putea scrie o „Oda” eroilor nostri, daca ar castiga acolo. Numai ca nici eu nu prea cred ca ne putem intinde pana la victorie. Totusi, Vasluiul de acum imi pare un fel de Timisoara de acum 2 ani. Ar fi oare posibil un meci la fel ca cel de atunci, de la Timisoara?

      Apreciază

  3. Vasluiul ca si Steaua sunt la 8 puncte. Rapid la 9 puncte si Dinamo la 5. Un egal la Vaslui e posibil daca ne organizam bine, avem rabdare si reusim sa pastram cat de cat mingea. Va fi greu fara Kape, care tinea fundasii departe si reusea sa castige dueluri aeriene. Avem o situatie incredibil de favorabila de gestionat, cu contracandidate care se impiedica singure, cu antrenori pe craca (Ilie Stan tocmai a fost schimbat cu Stoichita; deja Steaua e out din cursa cu acest antrenor). Am reusit sa ne pastram cumpatul si sa nu luam cartonase galbene. Sper sa profitam fizic de faptul ca Vasluiul va juca in cupa cu Rapid un meci de totul sau nimic. Personal nu sunt atat de entuziasmat, dar daca pana si pesimistul autor albusiubiu e atat de optimist, speranta mea se intareste. Forza CFR!

    Apreciază

    • Sa vezi urlete de conspiratie ceferista daca in meciul de cupa Vasluiul va avea niste eliminari eventual galbene cu urmari de suspendare 🙂

      Apreciază

    • Corect, Ulise, multumesc, de pe celular nu vazusem decat clasamentul meu memorat. Stiu ca de regula trebuie sa nu scap nicio verificare, dar de data asta nu s-a putut, Multumesc, modific cum trebuie acum.Cat despre optimism, e un mare „Daca” acolo:
      Daca lucrurile merg ca pana acum, daca avem aparare, daca se incurca altii, daca jucam noi cat de cat…..Daca… Sunt insa probabilitati mari sa fie avans suficient acum. Ar fi o ciuda teribila sa nu castigam..

      Apreciază

  4. Ai ochi Alex si ma bucur ca l-ai remarcat pe Hora care la un moment dat chiar le-a innodat picioarele celor de la Galati,pacat doar de finalizare fiindca daca dadea gol probabil jesepistii il suspectau si pe el ca a vorbit cu Dorinel inainte de a intra in teren…
    Cat despre laturile si insinuarile varsate de cei din presa sportiva din Romania si nu numai imi permit sa nu comentez fiindca orice contra-argument de bun simt in fata zidului de prostie crasa si nesimtire nu are nici o relevanta deci mai bine ma abtin…
    Ar mai fi un singur lucru de comentat,plecarea lui JC de la conferinta de presa care e dupa mine o lectie de demnitate si onoare ,JC care nu se coboara sau nu asculta intrebarile idioate si fara noima puse de acesti pseudo-jurnalisti…

    Apreciază

    • Am auzit si eu ceva, ca ar fi fost mare scandal dupa meci si ca presa ar fi fost scoasa pe faras din cauza insinuarilor jenante la care s-au dedat. Nu e momentul pentru silenzio stampa, dar, cata vreme se comporta ca niste paparazzi ai penibilului, atunci trebuie sa le raspundem ca atare. Maidanezii nu intra niciodata in casa, asa ca n-au decat sa stea la usa!

      Apreciază

  5. Te rog mult,posteaza articolul si pe MySport,pe jesepe.Felicitarile,multumirile si mai ales recunostinta si pt acest articol trebuie sa le subintelegi.O zi cu Soare si Hai CFR!

    Apreciază

    • Așa cum bancurile despre Chuck Norris de care spunea Albu nu sunt bancuri, ci fapte reale, așa e și cu imaginea postată de mine la acest articol. Nu e montaj foto! E simulare NASA a unui posibil scenariu de groază! Eu mă bucur că a fost gol și toată lumea e fericită și… în viață!

      Apreciază

    • Intr-adevar, pentru efortul deosebit al lui Dinu de a fi facut toata corectura (adaugirile si reformularile la acest articol), cat si pentru poza deosebita, as vrea sa spun ca acest articol nu este semnat de albusibiu ci de tribunacfr. Multumesc mult, CJ!

      Apreciază

  6. In sfarsit un articol pe care l-am citit cap-coada, asta inseamna ca ai reusit ceva. cand e de laudat, te laud. bravo! Vechea problema, mai concentreaza textul, in rest e foarte bine. un singur repros, cat de mic…daca nu pomeneai numele lui Fecali in text era aproape perfect. Deci, bravo!

    Apreciază

    • Si cand ma gandesc ca mai mult de 3/4 din articol a fost scris de pe celular, deci cu intentia clara (si nevoia) de a scrie cat mai scurt. Ba m-am trezit si dimineata ca sa finisez. Publicat de pe un wireless public, cu nevoie de corectura MAJORA de la Dinu, intr-adevar e lucru de mirare ca a iesit ceva din acest articol.

      Apreciază

  7. probabil ca esti foarte orb, sau foarte subiectiv….daca nu observi fapte evidente.cfr este atat de slaba incat de abia a batut o echipa(otelul) care din minutul 1 dorea sa primeasca gol.problema mare era ca timpul trecea si cfr-ul nu marca.tot galatiul avea victorie la handicap pe cfr cluj.toata lumea stia ce se intampla…..numai voi …nu vedeti.
    te intreb sincer…..merita cfr sa castige titlul in romania in acest an??nu spun ca avem alta echipa care sa merite…pentru ca toate sunt varza……dar la cate furaciuni a practicat cfr-ul……si cate meciuri dubioase are…..miroase cam urat.

    si acum sa nu sariti ca sunt din vaslui sau ca tin cu steaua.sunt din sibiu…si tin cu vointa….si atat.inainte sa avem echipa in liga 1 tineam cu cfr cluj……dar am renuntat dupa al 2 lea titlu castigat….cand am vazut meciul u craiova-cfr cluj

    sunt curios cand o sa vad o analiza obiectiva asupra cfrului cu privire la pozitia din clasament.

    p.s….sa nu sariti ca sunt femeie si nu ma pricep la fotbal.sunt barbat si nickul folosit este doar din considerente mai vechi de marketing

    Apreciază

    • Parioaro, sincere condoleante ca te-ai lasat pacalita de porcii aia de la gsp si prosport. Iti dau un pont: CFR-ul nu a avut meciuri dubioase. Dubiile au aparut exclusiv din dorinta ziaristilor din bucuresti de a murdari orice adversar al Stelei, orice echipa care ia titlul si nu se numeste Steaua. Ai observat ca au fost aceleasi discutii cand au luat campionatul Unirea si Otelul? Ai observat exact aceleasi acuze, aceleasi texte, venite din partea acelorasi oameni? Nu ti se pare ciudat? Incearca sa gandesti si tu independent, nu mai inghiti e nerasuflate galustele pe care ti le servesc unele ziare.

      Apreciază

      • Las-o ca e suparata ca si-a pierdut toti banii. Ca doar nu crezi ca a pariat doar pe victoria CFRului? A pariat pe rezultat exact, 4-0 ca si-n tur!

        Apreciază

    • Iar eu am ras cu spume la comentariul tau …Draga „pariorule” cand acuzi de ceva trebe dar ii musai sa ai si ceva dovezi altfel ceea ce faci tu se numeste simplu „PROSTIE”…Acu’ ca e prostia ta ca e o prostie indusa de presa …deja nu mai e treaba mea

      Apreciază

    • Probabil ca ne stim… Ai pornit bine, ai avut un discurs ce parea ca duce logic dar apoi ai spus un lucru: „La cate furaciuni a facut CFR-ul”. Te invit asadar sa le spui! Cate? Numara-le si hai sa vorbim despre ele. Meciul de ieri blat? Asa o fi… Si faultul lui Didi doar de dragul de a da gol Muri, nu? Tocmai Didi, jucatorul care a fost scos pe linie moarta de accidentari sa riste o astfel de accidentare urata? Te intreb: ce ai de spus despre caderea fizica a Otelului in meciul cu Dinamo, cu om in plus pe teren? Sau, te intreb. Ai vazut cum a jucat CFR-ul cu Tg. Mures cu om in minus, o repriza intreaga? Te mai intreb: ai vazut cum se face incalzirea la CFR? Toate astea ti-ar da de gandit, daca le-ai vedea. Dar, te intreb si astept sa-mi raspunzi sincer: te-ai gandit macar o clipa ca ceea ce ai vazut a fost real? Spune sincer…

      E bine ca tii cu Vointa, nu tin eu, care am avut onoarea de a fi acolo la nasterea clubului…Asta inseamna ca nu ai tinut niciodata cu CFR-ul pentru motivele corecte, de apreciat CFR-ul. Urmareste-l tu pe Hambasan. Te intreb, in maximum 4 ani, cand Vointa va reveni in divizia C, cu cine vei tine?

      Apreciază

    • Prostia nu are cetatenie ncici nationalitate. Imi pare rau ca trebuie sa vorbesc urat cu o femeie, dar faptul locuirii in Sibiu nu-ti poate vindeca deranjul sinapsal. Ca si remediu iti propun sa urmaresti meciurile CFR cu aparatul pe Silent, sa nu citesti Prosport si Gsp doua saptamani, dupa acest tratament, probabil, vei incepe sa faci judecati cu caputul din dotare. Insanatosire grabnica!

      Apreciază

  8. In sfârșit am văzut mișcare in teren, eu care doream includerea întregii linii mediane a Pandurilor in 11 – le nost, pentru corectarea deficitului de mozgas.
    Mișcare buna, posesie prelungita si chiar scheme tactice in cazul unui pressing puternic, între Bastos si Camora – e adevărat, cam putine.Asta in prima repriza.In a doua, a fost fain.Ocazii bune, mișcare si mai buna si am văzut DORINȚA!!!
    In afara de Bastos, toți au muncit pe rupte.L – am vazt pe Peralta ce se mai arunca la deposedari.In a doua repriza si partea Camora-Vranjes a mers.Cornere bătute bine de ultimul, intrarea pe joc a lui Hora, ce mai ? Avem joc!
    Am avut o seara plăcută, pentru ca am luat si supliment de la Dom Profesor de matematica.

    Apreciază

  9. Aloha, Halbule. Dac-as prinde un pestisor auriu si as avea trei dorinte pe care sa mi le indeplineasca – una din ele ar fi sa ma convinga ca nu am vazut bine cand am citit azi intr-un articol scris de-un CFR-ist numele lui fece jiji scris altfel decat shtoia, ba si cu majuscula. Era sa cad de pe scaun. Io stiu ca tu vrei sa faci jurnalism serios, dar nu exista nicio scuza pentru a arata si cea mai marunta forma de respect acestui jeg de club si gunoaielor pe care-l reprezinta. shtoia este chintesenta tuturor carentelor de caracter care ne bantuie natia: prostie, marlanie, indolenta, bigotism, fudulie, incultura etcaetera. Faptul ca presa de la noi e asa cum e este cauzat in mare masura de lipsa de calitate a publicului tinta pe care-l vizeaza, acesti cercopiteci descreierati ros-albastri. Sigur ca toate cluburile au descreieratii lor, unele mai multi, altele mai putini (cazul CFR-ului); la stelemisti, in schimb, prostia si lipsa de bun simt sunt omniprezente. stelemistul inteligent SI cu bun simt e ca unicornul – am citit despre el, dar ratiunea ne spune ca nu exista.

    Apreciază

    • De un minim de decenta e loc intotdeauna. daca vrem sa vorbim si pentru ei (nu doar pentru noi) nu trebuie sa-i descalificam inca de la inceput. De data asta, cu aceasta argumentatie de acum, ei sunt atat de tare in offside incat nici nu trebuie sa ne chinuim noi sa-i luam peste picior mai mult…

      Apreciază

    • Sunt perfect de acord cu tine. Intrebarea e de ce nu face cineva si presa pentru cei (putini ramasi) inteligenti sau neafectati de sistemul pupincurismului becaliot??? Imi inchipui ce poate fi in mintea unui proaspat absolvent al Facultatii de Jurnalistica, nou-angajat la vreun ziar national, caruia ii cere seful s-o urmareasca pe Tonciu, sa-i ia interviu lui Mitea sau sa faca de garda la palatul oierului…

      Apreciază

  10. Cea mai mare problema a finalului de campionat, ce va aparea dupa iesirea uneia s-au alteia dintre contracandidate din cursa, va fi cea a transferului de puncte. O serie de puncte vor pleca spre cea mai favorabil plasata dintre Steaua-TSKA, DInamo-KGB si Tarlaua Vaslui. Cele mai slab clasate vor transfera puncte prin intermediul unor terti catre principala noastra urmaritoare. Nu stiu Rapidul daca va avea rol.

    Apreciază

    • Caline, eu nu sunt foarte sigur ca va fi asa, si sti de ce? Pt ca si daca vor iesi din calculele pt campionat, aceste echipe vor avea totusi alte obiective: de a prinde locul 2 -cel de Champions League-, ori locul 5 -cel de Europa League-,(asta daca nu cumva ia ”gazarii” lui Pusztai Cupa Romaniei si atunci se strange si mai mult latul). Daca nu vor avea nici o astfel de grija, atunci s-ar putea sa stea in picioare supozitia ta. Ramane de vazut totusi daca de exemplu intre rivalele eterne Steaua si Dinamo, poate fi vorba de un aranjament de acest fel, stiindu-se animozitatile dintre suporterii lor.

      Apreciază

      • Suporterii sun suporteri dar becali sun becali(3), doi mai mari si mai tari care au intrat tare la joc dupa cum se vede. Stapanul valizelor ne-a explicat ca daca trebuie da meciul cu Dinamo ca sa nu luam noi titlul.

        Apreciază

  11. Trebuie sa fim bucurosi ca suntem pe primul loc si ca incercam sa ne detasam chiar.
    Deci sa intelegem ca tactica noastra este sa lasam adversarul sa alerge, sa se strofoace si apoi, prin min 65, cand facem ceva schimbari, incepem CONTRACATACUL?
    Desi subiectiva intr-o oarecare masura analiza ta Albule, e acceptata de mine ca de un fan cfrist si apreciata.As vrea tare mult sa-i batem pe porumbaci! Ar fi cat un juma de campionat luat nu doar d.p.d.v. al clasamentului si mai ales pentru declaratiile porumbelului-ca joaca cu noi oriunde pe pamant sau pe luna si ca ne bate.
    Muri – the best, multumit de echipa, ceva vitamine pentru Peralta, iar pentru Bastos putina educatie de cum sa joci in grup.

    Apreciază

  12. ma bucur de victoria de ieri pe de o parte dar sunt trist pe de alta parte pentru ca este murdarita de presa si de personajele urat mirositoare din fotbal. Vreau sa castigam la Vaslui cu 3-0 pe un joc bun fara faze dubioase si sa ma bucur ca numeni nu are ce sa comenteze. M-am saturat de acuze si cred ca singura modalitate sa le inchidem gura este ca echipa sa joace mai bine.
    iar la sfarsitul campionatului sa-i punem in zid pe Becali, Porumboiu, Badea si ceata de jurnalisti gsp, prosport etc si Muri sa execute o lovitura libera de la 17 m. Sa-i vad atunci cat sunt de barbati.

    Apreciază

    • Atunci sa ni le arate si, mergand pe firul informatiei, sa vada cine ce si cum. Ca doar asta e rolul unui JURNALIST! S-or fi compromis jucatorii pentru 800 de euro? (adica un castig de vreo 500-600 de euro?!?!). Astia ca Stucan, traiesc in lumea lor imaginara si n-au simtul ridicolului.

      Apreciază

  13. A fost un meci urat in prima parte, destul de animat de prin minutul 60. Otelul nu mi s-a parut mult diferita fata de ce au aratat anul trecut in Gruia, doar ca atunci noi jucam groaznic.
    In alta ordine de idei ma amuza cretinismul fara margini de la gsp.
    Antrenorul Vasluiului declara ceva de genul:

    ”Se vorbeşte mult despre arbitraj, şi în fiecare zi. Toţi se plîng pînă cînd echipa lor cîştigă. Este de 30 de ori mai rău decît în Portugalia!”

    titlul mare cat casa:
    Augusto Inacio mărturiseşte: ”Din cauza arbitrajului, în România e de 30 de ori mai rău decît în Portugalia!”
    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/augusto-inacio-marturiseste-din-cauza-arbitrajului-in-romania-e-de-30-de-ori-mai-rau-decit-in-portugalia-319010.html

    Apreciază

  14. multumim pentru cronica, Albule, eu am un singur punct in care nu sint de acord cu tine, referitor la Vranjes. Mie mi-a placut cum a jucat, mi se pare ca pune piciorul la minge, paseaza in viteza si dribleaza bine. a inceput mai slab pentru ca a fost tinut de antrenor pe tusa, cand a intrat pe centru mi s-a parut mai in largul sau. E cu o clasa mai sus decat cel care sta de pomana o repriza pe teren si al carui nume nu vreau sa il pronunt.

    Apreciază

  15. Draga autor, desi ai pus cam mult suflet de ceferist in scriitura, ai atins niste puncte sensibile, drept ptr. care te felicit. Ai omis totusi un lucru important (dpmdv) si anume: felul in care media centrala incurajeaza echipele mari din cauza numarului mare al suporterilor lor si, implicit, al potentialului de audienta. De-asta niciodata o echipa din provincie nu va fi incurajata, sau macar tratata fair…

    Apreciază

    • Nu aia e motivul exhaustiv. Motivul este cel pe care l-am vazut de pilda duminica seara, la masa presei din Stefan cel Mare. Jurnalisti (cu ceafa groasa!) si cu fularul lui Dinamo in fata. Astia scriu in presa de sport echidistanta? Macar aici scrie TribunaCFR, cred ca ne este permis sa fim subiectivi, fiindca vorbim doar despre CFR.

      Apreciază

  16. Am jucat in sfarsit bine!Mai ales dupa pauza(in prima repriza am jucat impotriva unui vant puternic care ne-a dezavantajat evident) mi-a placut atitudinea si angajamentul echipei(cu exceptia bineinteles numita bastos,ultima mana moarta ,care trebuie rapid indepartata din primii 18)Mi-a placut atitudinea fata de joc:beto nu s-a mai jucat si n-a mai tras de timp,cadu si piccolo atenti si concentrati-fara greseala-,la fel maftei dupa primele 15 min.,camora ca de obicei,peralta si vranjes muncitori-au bagat alunecari ,au recuperat si au legat jocul,sougou s-a zbatut,dar e in scadere!,ronny a fost surpriza placuta care a dinamizat jocul,hora promitator cand are spatiu si isi asuma raspunderea patrunderii.Bastos slab si indolent,Ganea moale si cam lent dar cu calitati combinative.Eroul ,bineinteles Muresan atat prin rachetele lansate,ci la fel de important,prin autoritatea in joc la mijlocul terenului si colaborarea f. buna cu fundasii centrali(un triunghi de fier pe care l-am remarcat din tribuna!).Ieri l-am vazut(dupa ceva timp!) pe acel muresan decisiv si inspirat,in jurul caruia a evoluat echipa ca pe vremea lui mandorlini .Bravo Muri!Inca ceva foarte important:dupa min. 55 am vazut (in sfarsit!)pressing sustinut cu presiune permanenta pe adversari(care au respins aiurea),recuperari in treimea adversa si atacuri in valuri.Daca reusim un forcing bazat pe pressing , angajament si verticalizare de macar 15 min./repriza,am invinge la pas in marea majoritate a meciurilor.P.S.La vaslui trebuie jucat inteligent( vezi mandorlini la meciul cu poli de 98 min.)pt. un punct,cu care am bloca un adversar periculos si probabil am mentine avantajul fata de restul.Pentru mine pericolul nr.1 ramane dinamo care dupa etapa viitoare are un program foarte usor(ultimele 3 etape sunt deja aranjate )plus meciul direct acasa cu noi.Atentie deci!

    Apreciază

  17. Chiar trebuie sa fii orb, patimas fara logica sau rau intentionat sa spui ca meciul de aseara n-a fost aranjat.Din pacate valoarea fotbalului campioanelor din Romania se va vedea in cupele europene unde pe post de cruci(de fapt mai mult partea de crucificare va aduce cu niste sperietori) vor fi Muresan, Cadu et comp.Sarmane fotbal romanesc!Smecherii te-au crucificat pe tine in numele banilor si performantelor false!

    Apreciază

    • „Chiar trebuie sa fii orb, patimas fara logica sau rau intentionat sa spui ca meciul de aseara A FOST aranjat.” See? Two can play that game. Cand faci o asemenea afirmatie, in mod normal (esti normal?), trebuie sa vii cu dovezi concrete, sau macar cu niste observatii pertinente. Care-s observatiile tale pertinente? Ca Otelul a pierdut un meci? Otelul a pierdut cu Chiajna tur-retur si n-au batut Mioveniul. Ca am dat gol din lovitura libera din cauza unui zid prost plasat? Ii cumva asta o premiera mondiala? Nu-ti pui intrebarea de ce toate montajele facute de presa fecaliota taie momentul in care jucatorii CFR-ului ies din zid ca sa faca loc sutului lui Muri? Nu, pentru ca tu vrei sa auzi ce nasol ii CFR-ul si esti dispus sa crezi orice aberatie ti-este livrata ca sa-ti sustina supozitiile/prejudecatile. Da altfel sper ca esti bine sanatos si ca unica problema din viata ta, altfel perfecta, ii blatul CFR-ului.

      Apreciază

    • Daca CFR-istii sunt exemplele negative, atunci astept cu mare nerabdare sa aud si exemplele pozitive, calea dreapta pe care o propovaduiesti. Te rog, fa si tu acest exercitiu de sinceritate: esti macar sceptic fata de propria ta opinie?

      Apreciază

    • Prietene, calitatile enumerate de tine in prima propozitie a comment-ului, le posezi un nick de farfurie zburatoare ti-ai luat, si totusi de ce nu negi ca a fost blat. Vezi, deci dragul meu, ca problema e mult mai complexa pentru a intelege fenomenul trebuie si niste celule nervoase specializate nu-i suficient degetul cu care maltratezi tastatura. Sfatul meu: lasa comentariile pentru altii mai destepti, tu mai stai pana o sa-ti creasca creier.

      Apreciază

  18. Eu am o teorie legata de suporterii stelisti, anume ca 99 din 100 sunt daca nu imbecili, cel putin ignoranti. Numai un imbecil sau un ignorant poate sa simpatizeze cu o echipa ce a distrus alte 2 trupe de la noi, (vezi: Carmen Bucuresti si C-lung Moldovenesc) o echipa care in intreaga ei istorie a performat prin furtisaguri nenumarate si prin tot felul de smecherii ieftine, metode la care observ dezgustat ca apeleaza si astazi. Bazandu-ma pe aceasta teorie care pana acum nu vad sa fi dat gres, oricand il aud pe unul ori altul laudandu-se superior ca e mare stelist, imi si pun un serios semn de intrebare in legatura cu onestitatea lui ori cu coeficientul lui de inteligenta. Pe scurt, primul semn la un om ca e tampit, pt mine e asta: ca e stelist.

    Apreciază

  19. Bravo Alex ! Unul din cele mai bune materiale scrise si postate de tine ! M-a uns la suflet revolta ta. Un de bun simt. Este, de fapt, revolta noastra a fanilor CFR-isti fata de prostiile care se scriu zi de zi, etapa de etapa, despre echipa noastra.

    Apreciază

  20. 1- Am renuntat sa inteleg reactia irationala a presei dambovitene reflectata de mancurtienii lor fideli, pentru ca totul tine de mentalitatea si modul lor de viata, cu care nu converg;
    2- Revenind la ai nostri, jocul e inca subtire, meciurile urmatoare si modul de a gestiona avantajul actual va confirma sau nu cine are dreptate;
    3- Daca ne referim punctual la evolutia jucatorilor, mijlocul e o mare problema, cu un Bastos umflat de Paskany si care face numai faza ofensiva si aceea cu o eficienta similara cu a fratilor Costea (se poate alege orice muratura doriti), cu un Peralta in scadere de forma plus binecunoscuta lui viteza minus.
    Apropo, majoritatea paselor sunt de tip meci de antrenament, pe pozitie statica, aproape nimic pe pozitie viitoare.
    Vranies doar haotic pana acum, sa mai asteptam.
    In atac mie mi-a placut jocul fara minge a lui Ganea, dar e insuficient asta incepand cu meciul de luni, iar Sougu e mult prea sters fata de asteptari si prea retras, refuzand angajamentul.
    Nu-mi fac iluzii cu Ronny, dar astept sa ma contrazica luni.

    Apreciază

    • Cred ca nu stii, dar mie mia marturisit Chefere ca onorabilul Ganea a fost introdus in teren doar ca sa iasa la numar nu ca sa joace, in aceste conditii ratand si o ocazie mare tare si jucand fara minge chiar bine, e normal sa fi fost o revelatie. 🙂 Iti marturisesc ca tot de la Chefere am aflat cum ca ai nostri stiau ca-i bagat la numar motiv pentru care nici nu s-au straduit sa-i paseze.
      In aceste vitrege conditii cred ca-si merita locul in 11 de la Vaslui, sa-l rugam doar pe Costa sa le spuna si celorlalti 10 ca Ganea e in teren si ca sa joace, cine stie poate asa batem Vasluiul. 🙂

      Apreciază

  21. Gorgeous, modul in care faci trimitere la facultatile mele mintale e o mostra ca in numele performantelor pe care ti le ofera atotstapanitorul tau fara de prihana Arpi, nu poti sari de un anumit prag al irealitatii , prag oferit de cupele si campionatele luate via International Pitesti, U Cluj(cu ordine date de partid), Otelul Galati.
    In niciun caz blatul de ieri nu se justifica doar prin zidul eronat facut.A fost vorba de atitudinea celor de la Galati.Probabil daca ai fi jucat la viata ta putin fotbal te-ai fi prins mai usor.
    Oricum iti urez sa traiesti in lumea ta stralucitoare a performantelor care vor rodi cu insuccesuri rasunatoare in meciuri cu Anorthosis Famagusta.

    Apreciază

    • Se vede ca ma cunosti. Sunt cel mai aprig critic ai lui Muresan si Arpi, asa cum reflecta 6 ani de zile de caraiala contra lor. Facultatile tale mintale sunt ultimele pe lista mea de prioritati, parerile tale la fel. Ti-am zis doar ca, pentru a afirma ceva, in lumea oamenilor normali, trebuie sa vii cu argumente, nu cu bolboroseli pline de ura si complexe nascute din cine stie ce traume existentiale care-mi scapa si pe care le vreau scapate. Daca vrei sa discuti fotbal, cu meciurile in fata, poti sa-ti dau link-uri la partidele CFR-ului si apoi vom discuta concret, cu argumente. Simt nevoia sa precizez, avand in vedere ca esti U-ist, argumentele firului logic, nu borduri, bate si alte dragalasenii tipice „studentului” ultras clujean. Pe scurt – vrei sa discutam despre fotbal? Cu cea mai mare placere. Vrei sa-mi povestesti despre complexele tale de inferioritate? Nu ma intereseaza, m-am obisnuit cu ideea ca exista unii oameni care nu iubesc CFR-ul.

      Apreciază

  22. Complexe de inferioritate? Ura? Ma tem ca amplifici cam mult spusele mele( o fi ceva contagios in statia aceea de amplificare care e in trend la tribuna voastra).Ma rog, normalitatea(esti Normal? si nuuuuuu! nu e vorba de vreo trimitere la integritatea mintala a ta, asta ca sa citesc clasici in viata) unei discutii pe teme sportive cu tine (care printre altele implica si notiunea de fair play) mi se pare utopica avand in vedere pemisele date de postarile tale.
    Cat despre studenti si Universitate, imi pari, in ciuda unor aere care nu sunt specifice unui absolvent de studii superioare made in Ardeal,un tip care are ceva mai mult de liceul absolvit.Iar cursurile respective nu cred ca le-ai facut la scoala de impegati.Sau nu? Ia trage macazul ca sa ma conving!

    Apreciază

    • Nu doresc sa transform acest articol intr-o disputa personala cu tine. Daca doresti sa discutam, o putem face in privat pe adresa mea de mail, amnesiac0210@gmail.com. O sa-ti spun un lucru: eu am intrat pe site-ul suporterilor U-isti acum ceva vreme (2-3 ani, nu mai tin minte) si-am fost bannat, injurat si amenintat. Tu postezi in continuare desi mi-ar fi simplu sa te bannez.

      Apreciază

    • Daca vrei neaparat pot admite ca meciul de aseara a fost aranjat, nu pentru ca as crede asta ci pentru a-ti spune ca U a fost candva o echipa onorabila, exceptand mai noile si mai vechile traseisme cu Dinamo(astea nu le poti contesta, le cunoaste orice clujan oricat de U-ist ar fi). Vreau sa te intreb ce e mai onorabil sa faci un blat pentru propriul tau succes sau unul pentru succesul altuia? Ai ghicit vorbeam de U-Steaua-TSKA(iti amintesti cum a aparut Walter ca o prostituata din ascunsa de nevasta din debaraua stapanului valizelor, la palat s-a intamplat). gUnoierul national a devenit membru in comitentul executiv al FRF si a platit cu trei puncte. Pentru ca am admis de dragul fabulatiilor tale cum ca meciul ar fi fost aranjat, admite si tu ca mari interlopi ai Romaniei danseaza impreuna verii offshore, stapanul valizelor, butelierul cardiac, domnul grajdurilor, carora li s-a alaturat prin declaratii de ultima ora multikilogramicul RAFO, carora le sufla-n cimpoi maestrul gUnoier. Pe toti ii mana aceleasi teluri marete, sa mai fure cat se mai poate din fotbalul romanesc, sa mai sifoneze de la primarii, consilii judetene, municipale, etc. Multikilogramicul a facut pionerat. Merge. Urmeaza alte capitale de judet. Acum intuitia-mi spune ca Vasluiul urmeaza. Ufo, Ufo, gaseste-ti cauze pe care le intelegi si aparale cat vrei, cat poti, U poate fi o cauza dar acum e o cauza murdara.

      Apreciază

  23. Calin, daca citeai printre randuri, observai ca eu cu blatul de aseara infieram ceea ce a ajuns fotbalul din Romania.Si poate am pus mai mult accentul pe ceea ce s-a intamplat aseara pornind de la postarile suporterilor vostri care inaltau osanale ptr un teatru ieftin.
    Si da, nu voi fi niciodata de acord, asa cum nu sunt nici adevaratii suporteri ai lui „U” , cu mizeriile facute pentru bani si interese meschine.Tocmai de aceea dupa meciul trucat cu Steaua s-au auzit foarte multe voci care au blamat mizeria.Lucru pe care, cu parere de rau nu l-am vazut in atitudinea voastra.Aveam strania senzatie ca citesc un ziar predecembrist gen Scanteia unde lipsesc doar doar remarcile de genul „s-a scandat Arpi pace/ Ada titlu-ncoace”.

    Apreciază

    • Disputa inutila fiindca niciodata nu veti ajunge la un numitor comun ,Amne zice una (cere argumente,dovezi) al’lalt (scuze nu ti-am retinut numele) predica in desert fara a veni cu nimic concret ,sincer ne pierdem vremea,cu totii …si pan’ la urma pentru ce ?

      Apreciază

    • Ufo,cred ca ai vazut ratarea lui Benzema din meciul cu Apoel. Atunci fa te rog un simplu exercitiu de imaginatie si spune-mi cum ai fi reactionat si daca ar fi ratat in halul asta mult mai modestul Didi in meciul acesta cu fosta lui echipa CFR Cluj. Nu-i asa ca ti-ar fi confirmat teoria asa-zisului blat din Gruia si ne-ati fi injurat in ultimul hal tu si toti cei ce suferiti de scenarita cronica. Daca un fotbalist ca Benzema poate face o gafa de asemenea proportii, atunci fii mai indurator cu el si cu: Perendija, Cojoc, Costin…rudele lui cele atat de sarace din Ch. League, jucatori obisnuiti ce au parasit demult aceasta competitie printre altele tocmai pt ca nu pot / nu stiu sa se pozitioneze corect la o lovitura libera, pe care mai inainte n-au stiut cum sa o evite.

      Apreciază

      • dreac’ tgv strici orezul pe gaste…iti pierzi timpul de pomana…n-ai cu cine domnule, n-ai cu cine…crede-ma (Benzema e si el CFR-ist,am vorbit eu cu el)

        Apreciază

    • Omule, vad ca ti-e greu sa intelegi ca liga l e gasca verilor interlopi. Vad ca ti-e greu sa intelegi ca l-au trimis pe gUnoier la Cluj sa le faca interesele prin partile astea. Vad ca ti-e greu sa intelegi ca verii si-au mutat licheaua lacheu de la Tinisoara la Vaslui, de Stanciu vorbesc(initial a fost trepadus in gazetarie, apoi a ajuns impresar colaborator al verilor, apoi director de nu stiu care la Poli. Sarcina lui sa aramjeze meciuri cu unii jucatori de la adversare. Intelegi cumva astfel de lucruri? Dupa ce s-a dat liber la blaturi(Dinamo-Medias, Vaslui-Ceahlaul, Steaua-Astra, U-Steaua, etc) daca vrei, de dragul tau omule(nu pentru ca ar fi asa, dar ca sa avem scenariu de discutie) pot admite ca a facut si CFR blat cu Otelul, e si normal cumva trebuie sa se apere de asaltul necurat al celorlalte(iti amintesti anul primului titlu pentru Cluj, atunci stapanul valizelor castiga meci de meci, atunci, domnul grajdurilor striga de i se contorsionasera rinichi ca l-a facut oierul si nu era prima oara mai strigase asta de cateva ori. Cum iti explici ca dupa asemenea episoade oaia si vaca se saruta pe gingii? Ce om e cel care-si linge in orificiul dintre fese propriul hot?) Poate ca, nefiind atent la toate aceste intamplari, mai mult sau mai putin firesti facute de asociatia interlopilor, dai crezare unor gazetari care se straduie sa-i acopere aratand spre CFR. Poate vei incepe sa judeci cu minte proprie multe lucruri si atunci neinfluientati de vuvuzelele interlopilor(retine toti cei de care fac vorbire sunt implicati in procese penale legate de fotbal) vom vorbi si despre reale sau presupuse blaturi ale CFR-ului. Pana atunci ar trebui sa salvam un club ardelenesc de traditie din mana miticilor penali, asta inainte ca numele si renumele sa-i fie de tot terfelit. Eu sunt dispus sa contribui cu ce pot, probabil ca multi franari vor fi dispusi sa o faca. Noi nu uram U Cluj, noi ne bucuram sa avem cu cine concura si sa-l vedem de fiecare data castigand pe cel mai bun.

      Apreciază

  24. Imi plac comentariile(analizele) tale.Is foarte pertinente. Singura observatie care ti-as putea-o face ii ca is prea lungi. Putina editare si sint convins ca vei avea mult mai multi cititori.
    In rest, ma surprinde ca lumea nu ii revoltata de situatia lui De Zerbi. Dupa parerea mea ii cel mai bun jocator din Liga 1, dar nu are loc nici pe banca de rezerve. Pana si un U-ist convins ca Alin Fornade se revolta(columna in Pro Sport-ul de saptamana trecuta), dar CFR-isti tac. Da, am vazut poze cu banner-ul de la meciul de luni, dar nu ii destul. Nu il cunosc, dar Paszkany pare un om echilibrat si pragmatic. Imi vine greu sa cred ca ii ordin de sus ca De Zerbi sa nu joace. Pe de alta parte, el i-o facut vant lui Y Kone
    Dupa parerea mea, avem 4 fotbalisti in lot. Beto, Piccolo, Gabi Muresan si De Zerbi. Restul is umplutura. Chiar ne permitem sa platim un jucator care ii usor in Top 5 in Romania si sa il tinem in tribuna in timp ce Bastos, Peralta si Ronny joaca meci de meci. Si de ce? Ca sa-si invete lectia pt ca nu o acceptat reducerea contractului? Tare mie frica, ca pana la urma gluma sa fie pe noi.

    Apreciază

    • Eu am zis atunci imediat dupa meci ca a fost blat dar nuuuuuu , toata lumea a sarit pe mine : ” du-te si culca-te ” , „hai plimba ursul ” sau ” canta la alta masa ” , totusi prea vizibila a fost „gafa” [pasa] lui Szukala pt. Rusescu , deci da , imi mentin parerea ca a fost blat .

      Apreciază

      • Rareori a reusit Szukala pase atat de bune pentru coechipieri, dar pentru Rusescu s-a concentrat mai din rasputeri ca oricand. I-a iesit. Noroc cu ratarile uistilor ca daca mai trebuia sa o faca odata nu stiu daca-i mai iesea. Noroc si pentru ca va da-ti seama ce scriau gazetarii daca erau multe goluri, cert am fi citit in rebuturile de hartie igienica pe care le mazgalesc ceva de genul: echipa lumina a Romaniei cu daruire si imens spirit de sacrificiu a luptat din rasputeri, dovedind tarie de caracter mai tare ca otelul, inscriind gol dupa gol uistilor care se straduiau sa castige acest meci important.

        Apreciază

    • Am uitat sa-ti amintesc era cat pe ce sa fie blat si cu FCM Tg-Mures. Se vorbeste la Tg-M ca Sabau a fost dorit de la inceput. L-au pus pe Lacatus ca sa nu fie acuzati de blat cu CFR. Gurile rele spun ca stapanul valizelor isi aranjase deja cu Lacatus meciul. Sabau i-a stricat apele.

      Apreciază

  25. E trist cand ticalosii reusesc sa convinga si franari ca a fost blat. Voi va dati seama cat costa aceasta campanie anti-cfr? Sute de mii de euroi. Si cine are banii astia, si cine-si permite sa-i cheltuie pentru o campanie de defaimare. Oierul si ceilalti patroni ca Porumb, Badea et al. Asta e noua Liga a Gentlemanilor Extraordinari (care nici domni, nici extraordinari nu sunt). Daca si de aceasta data conducerea accepta aceste atacuri (http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/stan-si-muresan-vezi-cum-ironizeaza-ziarul-blatul-319137.html) fara sa dea in judecata gesepeul, recunosc prin asta ca intr-adevar a fost blat.

    Apreciază

    • Poate ii mobilizeaza pe ai nostri, acest scandal, probabil bine mobilizati pot castiga la Vaslui ca saarate penibilul acuzatiilor. Pe de alta parte presiune spaguitorilor de ziaristi creste pe masura ce se indeparteaza titlul, iar gazetarii presati scriu tampenii tot mai mari. Cu astfel de atitudine isi pierd crtdibilitatea. Nu stiu cat mai dureaza circul, oricum latul se strange, vine 3 aprilie si interlopii vor avea bratari ultimul racnet.

      Apreciază

  26. Revenit acasa, in aerul ardelenesc…
    Voi incerca eventual sa urmez sfatul celor doi contestatari de aici si sa-mi fac o programare la oftalmolog. Asta ca sa ma prefac macar ca nu observ ca au venit cu asemenea lipsa de respect, pentru ca mai apoi sa pretinda civilizatie. As fi putut si eu sa-i trimit la un test de IQ dar n-am facut-o, fiindca in prima faza cand deschizi gura se cere sa vorbesti, nu sa scuipi.
    Am aflat asadar si cum a fost cu blatul, cum probabil si cu Pandurii si, la fel si cu Tg. Muresul a fost. Sa recunoastem deci ca CFR-ul nu poate castiga niciodata, ca NU ARE VOIE SA CASTIGE! Cat despre celelalte obiectii ale lor la adresa clubului, cel mai mult imi place cum se serveste alternativa. E usor sa stai ca pensionarii la colt si sa critici absolut totul, sa nu-ti convina nimic. Dar ia furnizeaza o solutie sau o alternativa, macar una de perspectiva! Oamenii astia nu simt nimic altceva decat nevoia acuta de a defaima orice rival… (daca se poate vorbi despre rivalitate Vointa – CFR, de pilda).

    Apreciază

    • Cat timp nu plateste publicitate CFR va fi mare blatista si va castiga toate meiurile cu arbitri. Daca va pierde un meci pana la sfarsitul campinatului atunci sigur ca aspaguit fluierasul cu bani falsi. La egaluri inseamna doar ca arbitrul dorea euro si Arpiche a dat dolarei.

      Apreciază

  27. Albusibiu, te felicit din suflet pt articolele tale si ma bucur nespus de mult ca le-am descoperit inca de pe gsp!(cred ca singurul lucru bun al acelui site e ca ti-a postat comentariile).Nu stiu cum mi-as umple timpul liber daca nu as fi gasit Tribuna CFR, probabil enervandu-ma zi de zi cu toate mizeriile descoperite in asa-zisa noastra presa sportiva. Mie personal articolele tale nu mi se par nicidecum prea lungi, pt ca sunt nespus de obiective si in orice caz, de bun gust. Nu sunt mereu de acord cu tot ceea ce scri caci uneori imi pari putin cam prea pesimist, dar apreciez oricum opiniile tale deosebit de pertinente. Pacat ca nu ai putut face cariera in jurnalism. Sincer nu stiu motivele, dar banuiesc eu ca ai un mare defect, acela de a te fi nascut in Romania si nu intr-o tara civilizata din vest. Iti astept(am) si pe viitor articolele si sincer nu m-as supara sa fie chiar mai lungi, pentru ca doar asa poti surprinde toate aspectele ce ne intereseaza pe noi ceferistii.(atmosfera din tribune, tactica de joc, analiza meciului si a fiecarui jucator etc). Astept deasemenea cu mare interes si articolele tuturor celorlalti tribunisti. Hai CFR Cluj !!!

    Apreciază

  28. Zidul plangerii, genial ! Dar cu un lucru nu sunt si nu voi fi niciodata deacord. Obiectivul oricarui meci de fotbal, si mai ales al nostru trebuie sa fie victoria. Cateodata creezi o tactica totul pe atac, pentru ca victoria e singura sansa, alteori, cum am fi noi acum, in derby, daca jocul nu merge, spre finalul meciului, scoti un atacant, te multumesti si cu un egal. Dar obiectiv 0-0 intr-un meci de la inceput e inacceptabil pentru mine. Salutari !

    Apreciază

  29. Scuzati pentru double post, dar, tgv cluj, defect, ca s-a nascut in Romania ?!
    Despre cine ar fi scris el acum? Poate de Saint-Etienne dar era acelasi lucru ? Ai fost in ultima vreme prin Sibiu ? Sti ce aer de „vest” are cetatea? Mandru ca sunt Roman, si mai mare ca sunt Ardelean! Cu oameni ca el va renaste Romania sau ce putin Ardealul ! Alllez, kommt der CFR !

    Apreciază

  30. Multumesc pentru aprecieri, inca o data. Aici, cum facem toti treaba voluntara, nu se vorbeste la finalul zilei (lunii) despre vreo plata. Ci despre o rasplata. Iar faptul ca suntem cititi (de la cap la coada), ca suntem aprobati sau contrazisi este exact ceea ce este nevoie pentru un site viu, pentru un loc prin care nu se trece ca prin gara. In privinta mea, nu am facut cariera in jurnalism din cateva motive punctuale: realizasem ca Bucurestiul nu era o optiune pentru mine, m-as fi simtit acolo ca un canar intr-o colivie, sau, poate chiar ca un porc intr-o cocina. Pe plan local, ca sa lucrezi in presa fie erai catelusul cuiva de la vreun partid, fie ciuguleai prada dupa trecerea leilor, fie mureai de foame si de rusinea de a te milogi la unul sau altul pentru informatii (asta inclusiv in presa sportiva)… Eu, jurnalistul licentiat ce-mi doream inca din vremea facultatii doar demnitate, libertate si linistea unui trai doar decent (nu bogat). Nu am gasit nicaieri asa ceva, deci a trebuit sa-mi recalibrez abilitatile de comunicare pe domeniile conexe dar pe care pot vedea ziua de maine. E un pic cam necolegial/nesportiv pentru mine sa stau pe margine si sa-i faultez (atunci cand pot) pe cei din presa dar, asa cum am spus mai sus, viata nu-i dreapta… 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.