Lotul nostru cel de toate zilele


Conducerea asta care a făcut posibil CFR-ul modern se laudă cu lotul, cum că ar fi cel mai bun din istoria clubului, ba chiar cel mai bun din liga noastră mică mititică, măi Mitică, făcută parcă pentru mitici. Oricâte merite incontestabile ar avea conducătorii, departe de mine gândul de-a mă așeza docil în postura înghițitorului de brașoave. Avem cel mai bun lot? Evident o întrebare care nu-i altceva decât banal, cumplit de banal exercițiu de retorică. E o întrebare care mă obligă însă să mă întreb, avem lot sau insectar? Bossul mare ne spunea mereu prin intervenții televizate că nu aduce jucători ca să iasă la număr, că vrea lot echilibrat și nu insectar.

Să trecem la lotul nostru cel de toate zilele și să aflăm: o fi lot ori o fi fiind doar insectar? Începem, cum altfel, cu ceea ce sare în ochi urgent tuturor, mijlocașul la închidere. Avem unul mare și lat, dar nu și pătrat, adică nu-l poți ridica la pătrat pentru ca bietul de el să devină mai mulți. Gabi Mureșan, cu mișcările lui de par aruncat și imposibil de oprit din drumul către țintă (cum să-l convigi să țintească numai mingea nu știu, poate cu un dispozitiv de ghidaj minune, pus de americani pe bombe ca să evite pierderi colaterale) este singurul nostru închizător care știe și poate face jocul specific. Cum colateralele (a se citi picioare de adversar) sunt mereu în calea bravului nostru jucător, cum și arbitri, când vor să ne penalizeze ca favor pentru contracandidate, au galben și roșu la îndemână, ajungem să jucăm finalul de competiție cu surogate pe, poate, cel mai greu post de la mijloc. Să nu mă înțelegeți greșit, nu-l critic pe Gabi, el, se vede adesea, se străduie să se oprească, că o face târziu e altă poveste… Vedem că e sancționat extrem de des pentru că-i de-al nostru, nu pentru că e dur, sau pentru că ar ataca cu adevărat periculos, nu cunosc jucător care să fi stat pe tușe din cauza lui, dar asta-i altă poveste, vorbim de lot nu de un om. La el parcă întotdeauna se aplică spiritul regulamentului, nu spiritul jocului, la cartonașele lui există acoperire regulamentară, dar parcă nu întodeauna e destul, parcă nu întodeauna corect. Oricine, din grupul actual de jucători, l-ar înlocui nu poate face ce face Muri, asta obligă antrenorul la schimbări de tactică.

Mijlocași la inchidere avem destui, avem o gașcă întreagă, ghinion: mulți da’ proști. Mureșan, indispensabilul, lent, expus mereu cartonașului, dacă nu atacă decisiv e aproape inutil, nu are suficientă mobilitate pentru a închide culoare, pentru a tatona, e ușor de întors, ușor de depășit și totuși e cel mai bun, lipsa lui se simte, ne scade forța imediat așa cum ne scade și capacitatea de a face față jocului aerian. Se vede că seriozitatea și determinarea nu pot rezolva totul în cazul său.  Peralta: cea mai corectă apreciere ce-i poate fi făcută: nu-i locul lui acolo, nu-i postul său. Practic, argentinianul, în afară de voință și caracter, nu are nimic care să-l recomande. E fragil fizic, nu are joc de cap, nu are forță, tehnica și știința pasei sunt calități ce se risipesc în oboseala alergatului la tatonare, la închiderea de culoare. Celestino, Godemache încă sub pretențiile unei echipe care trage la titlu în liga l. Cu strădanie le detectăm calități ambilor, dar nu cât să te poți baza pe ei. Sare, de fiecare dată când a apărut părea o soluție, mă-ntreb unde dispare. Vranjes ar putea dar nu ne convinge. Cu o fază pe meci e greu să faci carieră fie și chiar ca soluție de rezervă. La Tg-Jiu parcă a arătat mai mult, mai așteptăm. Deocamdată n-a convins nici în poziții mai avansate, nici în stânga unde s-ar spune că-i locul lui. Concluzie tristă: avem cel mai valoros lot, dar nu avem închizători.

O luăm pe rând acum, post cu post.

Portar. În afara lui Beto, nu avem, tratamentul aplicat lui Stăncioiu l-a scos din formă, iar Mincă, din punctul meu de vedere, a fost un transfer inutil. Dacă lipsește Beto, dispare o parte din organizarea defensivă, nu are cine să comunice cu fundașii, dispare încrederea, se-nmulțesc gafele.

Fundași dreapta avem trei. Lionn face faza de atac și uită de cea de apărare sau nu o știe, Panin a îmbătrânit dar nu și-a pierdut lentoarea, Maftei încă nu și-a revenit după accidentare, joacă din ce-și amintește și joacă pe un post care nu-i al lui. Oricum joacă altceva decât Pană sau Lionn, se poziționează mai aproape de Cadu, strânge mai mult în centru, dă mai multă bandă adversarilor, probabil pentru că provine din fundaș central. Orice schimbare între cei trei presupune ajustări ale mecanismului tactic. E post, zic eu, aproape complet descoperit, Panin pare în pierdere de turație.

Fundași centrali avem doi, care trec cu brio exigențele ligii lui Mitică. Ce facem în caz de suspendare nefericită (mai multe etape, 8 ca la Gardoș)? Înlocuitorii posibili joacă altfel, joacă altceva. Maftei în forma de acum 2-3 ani ar fi parfum, am putea bifa opțiunea parțial acoperiți. Gabi Mureșan, cam lent și, culmea ironiei, avem un singur închizător și mai vrem să-l facem și fundaș. Pe el se vede treaba că nu ajunge să-l ridicăm la pătrat, ci trebuie să repetăm operația și cu pătratul lui. Despre calitățile lui Nuno Diogo voi vorbi când vom lupta la retrogradare, până atunci îi apreciez determinarea și atât. Orice accident aici ne cam lasă cu fundul gol. Orice schimbare mai mult sau mai puțin forțată presupune modificări în organizarea jocului defensiv.

Fundași stânga. Ura! Avem doi! Un plus pentru siguranța defensivă arătată de Camora, dar și Nicoară (portughezul are totuși un plus la știința jocului și la inteligența tactică) poate face cam același lucru, el având un plus de viteză, plusul acela care ne-a salvat de gol cu FCM Tg-Mureș.

Mijlocaș dreapta. Sougou are un înlocuitor teoretic, coreanul Oh (la CFR II părea să poată ce poate senegalezul, ba chiar și în plus), mai puternic fizic, mai apt pentru dueluri unu la unu în condițiile în care viteza-i este fulminantă, are în schimb dificultăți de comunicare și o certă lipsă de experiență. Alte variante: Hora, De Zerbi, Ronny, Ganea, Bastos presupun schimbări de registru tactic. Imaginativ soluții sunt, practic, iar avem omul de neînlocuit la locul potrivit, avem soluții numai că nu seamănă de loc una cu alta, nu văd cum ar putea schimba Costa, astfel încât jocul să rămână la fel.

Omul de construcție a devenit Rui Pedro. Calități ar avea, tehnic este, cu viziunea jocului nu mă convinge. A fost speranță, poate încă mai este, ce-l oprește să explodeze? Cred că în contextul actual Rui al nostru mai mult decât soluție de rezervă nu poate fi. De Zerbi, poate cel mai interesant jucător al ligii l din toate timpurile, se chinue între accidentari și șicane cu onor conducerea clubului. Fragilitatea lui fizică ne-a privat de un ”fuoriclasse” , vorba lui Cârțu. Din ce s-a văzut în pregătiri nu duce un meci întreg, nu se apără, dar pentru meciuri precum cel cu Sportul, precum cel de la Mediaș, pentru meciuri în care avem nevoie de sclipire la ultima pasă, cred că poate fi util măcar 30 de minute. Alte soluții acolo? Hora, cam cu toane, cam fără viziune, cam puțin folosit. Bastos? Ar putea, dar trebuiesc cântărite riscurile, au fost multe meciurile în care la o pasă greșită și-a dus mâna la ochi să nu-l supere soarele, în loc să încerce replierea rapidă în vederea recuperării obiectului muncii. Vranjes, are calități, are șut, are dribling, dar… parcă prea dispare din joc. Ăsta parcă n-ar fi sârb, nu i se vede ardoarea. Poate-i de vină doar pregătirea… Au fost voci care au vorbit de Ronny… Într-un 4-4-2 poate ar fi fost o soluție ca al doilea vârf, în 4-2-3-1 prea dă cu crosa în minge ca să poată juca acolo. Ar putea fi interesant doar prin forță la eventuale urcări din spate pe devierile lui Kape, dar asta nu ar aduce lipezime jocului nostru. Peralta, probabil, ar fi și el soluție, dar nu în acest sistem. E prea lent totuși, nu are joc de cap, nu are șut. Pobabil dacă am amesteca vreo 2-3 posibili cu viziunea și determinarea lui Peralta am avea soluția pefectă. Oricum, personal, îl ”iubesc” pe argetinian pentru că nu păcălește nici fotbalul nici clubul, pentru că vrea și se poate subordona tactic mai multor roluri. Cu siguranță nu avem doi oameni care să joace același lucru.

Mijlocaș stânga, oare există-n lot? Poate cei doi fundași, Camora și Nicoară. Ronny, soluție falsă, Bastos poate cea mai bună improvizație posibilă, Vranjes, chiar dacă-i de meserie, încă nu se arată a fi meseriaș și nu poate duce un meci întreg, iar Hora se vede că e soluție de avarie, Ganea la debut părea din alt film. Orice schimbare e și schimbare de stil, de abordare tactică, nu numai de jucător.

Vârf împins, Kapetanos e soluție sigură și bună, grecul nu trișează fotbalul, a fost repus pe linia de plutire și se manifestă cu recunoștință, ce buni ar fi încă, măcar, 3-4 cu același caracter. Soluții de rezervă??? Dacă e suspendat Kape, dacă se accidentează? Dumnezeu cu mila! Ronny joacă altceva, Ganea, mai altceva decât Ronny și fizicul nu-l recomandă ca unic vârf. Ar mai fi proaspăt adusul Mândrușcă, dar el e soluție pentru o echipă fără obiectiv, în ideea că nu se știe de unde sare iepurele. Nici aici n-avem doi integrabili în aceeași soluție tactică.

Acum că am săvârșit trecerea în revista îmi vine să mă întreb cu voce tare, de ce se numește colecția asta de practicanți ai fotbalului profesionist, lot? Sincer, nu-mi dau seama. S-a vorbit de omogenitate și omogenizare toată iarna, numai că la noi se dorea omogenizarea apei cu uleiul, s-a dorit omogenizarea unor jucători cu stiluri atât de diferite încât mi-e greu să cred că poate să iasă, s-a dorit absorbția într-un sistem de joc a unor jucători cărora sistemul nu le vine, 4-2-3-1 e cel mai accesibil până la urmă, ghinionul e că avem mijlocași mai degrabă pentru 4-4-2. Un lucru e cert, ideea conform căreia antrenorul lucrează cu materialul clientului nu pare a fi una fericită. Materialul clientului e un lot, cine îl alcătuiește, după ce criterii și cum alege dirijorul n-am reușit să descifrez după pățaniile de până acum. Tare mi-e teamă să nu începem a semăna cu stăpânul valizelor la alcătuirea lotului. Practic e ca la teatru, într-o piesă intră și slabi și grași, intră tineri ori bătrâni, femei sau bărbați, ba chiar și oameni normali pe lângă scunzi și înalți, potriviți distribuției, copatibili între ei, compatibili cu rolurile și, lucru important, adaptați rolurilor întrucât nu poți să-i distribui pe toți în rol principal, iar cabotinismele distrug reprezentația. Stagiunea-i lungă, colectivul e bine să-i cuprindă pe toți, dar în primul rând trebuie să-i adune pe cei potriviți repertoriului dintr-o stagiune, pe cei potriviți regizorilor. La noi cu ce se potrivesc? Am senzația că avem toate categoriile? Că putem schimba oricând regizorul, că înlocuitorul găsește cu ușurință proprii preferați, dar că nicidecum nu poate acoperi rolurile așa cum le gândește, că e silit la compromisuri și improvizație, nu poate reclama lipsa de valoare (atâta câtă-i este necesară ligii I), e obligat să vorbească eventual de nepotriviri. Avem jucători care-si pot găsi usor loc în lotul oricărui adversar, nu cred că există echipă în liga l care să nu-și dorească jucători de la noi. Dar lot cu adevărat avem? Senzația mea este că onor conducerea numește lot colecția de jucători legitimați pentru vișiniul acestei ediții. Avem poate jucătorii care pot aduce cei mai mulți bani în perioade de transferuri, dar dacă privim mercantil e posibil să avem cel mai bun lot.

Ce să facă Jorge Costa, cum să-și omogenizeze echipa când cuvântul care caracterizează perfect lotul este ETEROGEN? Nu avem jucători lipsiți de valoare, nu avem jucători indisciplinați (luați cuvântul în orice înțeles vreți, numai în înțelesul lui Bastos nu), avem jucători care ori nu-s compatibili unii cu alții, ori nu-s compatibili cu formulele lui Costa. Oricât ar vrea A1, oricât i-am cere, nu are soluții pentru a face schimbări post pe post, aproape orice schimbare cere ajustare a mecanismului tactic, probabil din acest motiv Costa schimbă greu și stereotip. Probabil că armonizare se poate face, dar timpul necesar e lung, așa că, până una alta, va trebui să ne mulțumim, dacă se poate, mai mult cu puncte decât cu estetică. Să sperăm că măcar punctele vin și dacă vin, dacă și câștigăm campionatul, atunci lăsați-mă să cred că Jorge Costa poate instaura hegemonia CFR-istă în liga I pentru câțiva ani buni.

Avem ce nimeni n-are: lotul oamenilor de neînlocuit.

0 comentarii

  1. era cat pe ce sa ma pacalesti; cat pe ce!
    respect opinia ta, dar ea nu pare deloc realista!
    Te-ai intrebat vreodata de ce jucatorii Unirii n-au facut mare branza la Steaua?
    sau
    Ai putea sa spui care – per echipa – ar fi mai valoroasa:CFRCluj(actual) sau Unirea Urziceni- fosta campioana?
    Cu siguranta o sa-mi raspunzi-CFR. OK. Si atunci de ce nu „jucam”?
    Este MENTALITATEA de invingator. Este ORGOLIUL asa cum spune badita Albu! Este SPIRITUL DE ECHIPA care face dintr-o gloata oarecare un OBUZ, este REZISTENTA FIZICA care combinata cu un graunte de IMAGINATIE creaza felinele lui ALbu.
    Si pentru toate astea e nevoie de o mana dreata de barbat si de un Mester.
    Stii ce spunea M Lucescu ce face cu un jucator nou adus la echipa:il slefuieste, il educa intr-un anumit spirit. Exitsta asa ceva la CFR???? Sa se doreasca nici nu cred ca poate fi vorba!

    Apreciază

    • Nu mi-a stat in intentie pacaleala. In parte ai dreptate, cred ca lutul nostru e mai valoros decat al Unirii. Tu uiti insa ca lotul Unirii a fost facut din jucatori alesi de Petrescu. Compatibilitatea intre ei si cu filosofia de joc a Bursucului a fost criteriul. La noi Paszkany aduce jucatori ca-i plac, Muri are si el placerile lui, Zamfir nu se lasa mai prejos. Nu se aduc jucatori slabi, majuritatea sunt la nivelul de sus al campionatului nostru, iar cativa net peste, sunt realmente varfuri. Asta nu inseamna ca avem lot competitiv imediat. Integrarea si omogenizarea cere timp, timp mult. La steaua uniristi n-au facut treaba tocmai pentru ca nu erau compatibili cu noua filosofie si cu noul colectiv. La urziceni s-a adus antrenor si acesta si-a adus jucatori, i s-a dat timp si a performat, probabil asta e reteta fireasca. La Steaua becali aduce antrenor la o oaste de stransura, noi, vad, tindem sa-l copiem, reteta s-ar putea sa fie si pentru noi perdanta.
      Calitatile enumerate de tine evident sunt importante, extrem de importante. Cat despre educatie… Cat sta lucescu la echipa? Noi inca nu stim sigur daca s-a acomodat Costa cu lotul si vrem locul l. Oare avem valori atat de mari, atat de mult deasupra nivelului ligii incat sa sarim ca arsi la orice sincopa, sa ne plangem de lipsa de spectaculozitate. Eu m-as plange doar de o precaritate a conditiei fizice, cel putin asa mi se pare ca este, precara.

      Apreciază

  2. Faina analiza c24, dar lipseste esentialul, comparatia cu loturile anterioare. Cel mai bun lot. Dupa mine a fost cel cu care am inceput campionatul 2010 – 2011, dar s-a spart, si la nivel de antrenor, si la cel de jucatori, si am terminat pe locul 10. Cei drept, am fost descoperiti la nivel de portari si fundasi laterali, dar in rest beton. Celelalte posturi au fost acoperite, si inca bine de tot. Il aveam chiar si pe E. Dica 🙂 Toate loturile de pana acum, de la repromovare, au fost, zic eu, bune pentru perioada respectiva, cu plusuri si minusuri, ce bine ar arata CFR-ul cu urmatorul lot: Beto, Hirschfield, Stancioiu – Panin, Tony, Jula, Cadu, Piccolo, Alcantara, Camora, A. Pereira, T. Costa, De Zerbi, Coroian, G.Muresan, Dani, Trica, Culio, Semedo, Sougou, Fabbiani, Traore, Dubarbier, Deac.

    Apreciază

    • Astai adevarat dream team, vrei sa castigam campionatul in Italia? 🙂 Pacat ca-s putini actuali. N-am facut comparatii cu precedentele loturi pentru ca nu comparatia m-a interesat, ci capacitatea actualului lot de a lupta la titlu si, simultan, de a juca spectaculos. Aparent nu poate nici una nici alta. Pentru ca lotu-i cum e nu ma pot pronunta nici asupra lui Costa, exceptand o obiectie: pregatirea fizica(mi se pare precara). 2010-2011 era lot de antrenor. Mana si ochiul lui Mandorlini nu puteau da gres. Pacat ca am risipit si lotul si antrenorul.

      Apreciază

      • I-am uitat din dream-lot pe Renan si Peralta si n-am vrut 🙂 Cat despre pregatirea fizica, astia suntem, ratam tot timpul, ba pregatirea de iarna, ba aia de vara.

        Apreciază

        • M-ai prins, eu doream sa trimit tot lotul pe teren ca sa nu mai pierdem nici un meci. I-am zis dream team lotului cu nadejdea ca nu se prinde nimeni ca inghesui mai multi, adica 11 cu dubluri.:)

          Apreciază

  3. Cred ca principala problema a echipei este…comoditatea! Lipsa”acută”de mișcare in teren este principalul motiv de stagnare in jocul echipei.”Băieții astia nu aleargă”!! Zicea mai an,Mitica Dragomir.Dar care echipa aleargă?Pai sunt destule, sunt echipe cu loturi subtiri dar pentru ca se mișcare bine, au un fotbal plăcut ochiului si chiar rezultate!In trecutul apropiat au fost Unirea si Oțelul.Acum, vad un
    Pandurii, U, Chiajna -mai nou, chiar Steaua.In ultima perioada vedem un Sportul si desigur,Brasovul.Lipsa Evidenta de valori solide face ca aceste echipe sa nu fie constante in exprimare.
    Si pentru ca am pomenit Pandurii, pai aia 3 de la mijloc, mănâncă pământul!
    Legat de valoarea „cea mai mare” a lotului, eu as vedea un CFR cam ASA:
    Beto
    Cardoso Cadu Picollo Camora
    Voiculet Pintilii Nistor
    Sougou Kape Bastos(daca eventual se razgandeste si vrea totuși sa joace)
    ATI observat desigur ca mijlocul CFR-ului esTe problema, in viziunea mea. Zic si eu….

    Apreciază

    • Posibil sa avem carente la pregatirea fizica. Miscarea mijlocasilor nostri e intr-adevar subtire. exceptandu-l pe Cardoso cred ca propunerea de prim 11 e satisfacatoare, cu toate ca valoare cat de cat are doar Pintilii. Voiculet si Nistor? Nu sunt jucatori rai, dar nici valori care sa te salte in postura de capion. In alta ordine de idei analiza mea viza intreg lotul pe care-l avem la dispozitie, nu optiuni viitoare.

      Apreciază

  4. Va respect parerile, dar la urma -urmei suntem pe primul loc ! ( Cum -necum, alta treaba, dar daca de linga tastatura nu se transmite un pic de orgoliu…iata: raspunsul la mentalitatea echipei si noi suporterii suntem plingareti, critici -sa lasam critica constructiva si bla-bla cu obiectivitatea- atotstiutori, NU TRANSMITEM SPIRIT DE INVINGATORI !) P.s. Hai CFR !

    Apreciază

    • Spiritul de invigator nu stiu daca-l putem transmite noi. Cei din teren il au sau nu-l au. Daca nu-l au, prin efort propriu, luptand si castigand meci de meci il dobandesc. Noi putem doar sa-i mintim si sa ne mintim frumos: „Suntem pe locul l, suntem ce-i mai buni.” La ce ar folosi? N-ar reusi decat sa ne zadarniceasca progresul.

      Apreciază

  5. Eu sunt un susținător al lui Jorge Costa, toată lumea știe asta. Dar nu al lui Jorge Costa ca pur antrenor, ci al ideii de ”Jorge Costa” (am pus între ghilimele, ca să fie clar). O fac ca să evit să mai trec prin scârba pe care mi-a produs-o conducerea CFR la demiterea lui Mandorlini! După contractul de publicitate cu rmgc, demiterea lui Mando a fost cea mai insalubră manoperă a lui Paszkany. Da, Paszkany, pentru că Mureșan e doar consilier și executant. Nici acum, în ultimul interviu, Paszkany n-are vreun regret că l-a demis pe Mandorlini, doar pe Andone. Mando n-a fost suportat nici de mulți dintre suporteri, pentru că echipa nu juca spectaculos. Lasă, că a jucat spectaculos după aceea, schimbarea s-a arătat genială, am terminat pe locul 10 și au fost promovați 0 jucători de perspectivă! Mie n-o să-mi poată șterge nimeni din imagine suferința reală a lui Mando pe banca de rezerve, când jocul nu mergea, pasiunea pe care a pus-o în CFR. Și nici avionașele de la victorii. Sunt convins că Mando reușea să regleze CFR-ul în următoarele 3-4 etape și merita să continue. Potențialul său se vede la Verona. Dar, atât despre umbrele trecutului…
    Antrenorul JC are destule minusuri. Din moment ce s-a declarat mulțumit cu lotul, trebuie să lucreze cu materialul lăudat și să apeleze la tot norocul din lume. Iar noroc a avut destul. Pentru că din actualii jucători ai CFR-ului, destul de valoroși, dar inconstanți, nu poți face o garnitură cu joc de echipă ca uns. Sougou adoră să rezolve singur fazele, să se lupte singur cu adversarii, iar colegii s-au obișnuit cu asta. Rar îl mai sprijină careva. La mijloc, oricât l-ați tăvăli pe Muri prin rahat, e singurul care nu se cacă pe el că trebuie să joace. Restul sunt de umplutură. Cu Sportul, Muri a fost un gigant cu picioare de lut. S-a văzut la faza când a evitat să-și atace decis adversarul (ca să facă tuturor pe plac), fază care a dus la cartonașul galben primit de Camora (pe la începutul meciului). Lasați-l pe Muri să joace cum poate! În prima repriză a dat câteva pase excepționale către Kapetanos, iar grecul a fost foarte aproape să scape de offside. Kapetanos a jucat aproape perfect în prima repriză, pentru că doar Muri știe cum poate fi pus în valoare pe contraatac. Nu înțeleg cum suporterii ar vrea să scape de jucători care vor să continue la CFR, și plâng câd pleacă jucători care nu mai vor să stea nici măcar o secundă! Între Gabi Mureșan și Weldon, o să-l aleg pe Mureșan. Între Peralta, care e bătrân, trage de el câte un meci întreg să acopere un post care nu-i al lui (de ce? dacă lotul e bun, nu ar trebui să fie improvizații pe posturi!) și inodorul ”de perspectivă” Rui Pedro (care cică speră să se întoarcă în glorie în campionatul portughez!), tot pe Sixto merg. Sougou e băiat bun. Rezolvă meciuri de unul singur. dar cât o să-l putem ține la CFR? Probabil până în vară. Dacă tot nu vom investi mai mult în jucători (citiți interviul cu Paszkany!) și tot nu avem ce aduce de la tineret, atunci singura soluție pentru următorii 3-5 ani este să dăm lovitura cu jucători absolut necunoscuți, dar adaptabili la CFR. Iar cel mai bun exemplu este CAMORA! De la Tony nu țin minte să fi venit un jucător care să se adapteze atât de bine la CFR! Poate la altă echipă atât Tony cât și Camora ar fi jucat mai modest, dar la CFR au jucat mult peste așteptări (poate chiar peste potențial). Jucătorii precum Tony, Camora, care prind o echipă la care se simt ca peștele în apă, nu pleacă la prima ofertă, pentru că nu vor să riște! Așa se clădește o echipă, cu jucători muncitori, nu cu vedete. Așa a jucat Panin campionat după campionat, deși nu perfect, pentru că alții au fost pasageri pe la acest club. Cadu? Jos pălăria! Sunt gata să-i iert toate schimbările de antrenori pentru faptul că a preferat să se identifice cu CFR! Aș spune mai multe, dar m-am încălzit și am pierdut ideea principală… 🙂

    Apreciază

    • Ca bine zici cand zici de Mando, dupa mine cel mai bun antrenor strain ajuns in Ro. Pacat, acum cred ca am fi defilat prin liga, hegemonia ar fi inceput si cred ca toate povestile cu arbitri ar fi fost fara sens, am fi avut superiritate incontestabila.
      Nu de costa am vrut sa fac vorbire, ci de un lot din care e greu sa faci echipa(prim 11).

      Apreciază

        • Trebuie sa recunosti ca Bergodi a fost antrenor fara obiectiv practic, iar perioada lui era una in care CFR-ul nu deranja inca pe nimeni, mica obraznicie de a termina pe 3 asa tam nisam, neinvitat, neprogramat, in loc de ostilitate ne-a atras un pic de simpatie. Nimeni nu declansase jihadul. Mandorlini a trebuit sa gestioneze o presiune iesita din comun, anormala, intemeiata pe mari minciuni la vedere si pe maciuci in moalele capului prin ganguri intunecate. Spune-mi ce alt jucator a mai fost suspendat dupa proba video in afara de Cadu? Arbitri, comisiile, presa, fratia hotilor, totul a fost impotriva lui Mandorlini. Corelat cu contextul trebuie sa ne judecam antrenorii. Facand corelatiile cred ca plusul ii revine ultimului.

          Apreciază

    • Buna,buna de tot 07 analiza ta si tie iti plac ca si mie dealtfel jucatorii care se leaga prin spirit de CFR si chiar daca in teren nu sunt exceptionali in unele momente ale jocului cel putin la capitolul daruire dau totul…
      Dar am de facut o mica corectie la ceea ce spui tu…Subiectul Mandorlini ,subiect sensibil pe care l-am mai abordat pana acum…Mie italianul sincer nu mi-a placut si daca hai sa zicem ca la capitolul profesional nu prea am avea ce sa ii reprosam avand in vedere performantele sale (desi echipa juca mult mai meschin ca si azi) la celalalt capitol cel uman italianul ramane sau ne-a ramas dator fiindca eu nici macar o secunda nu l-am „simtit” legat prin acelasi spirit de CFR si referitor la asta probabil ca nu am sa uit niciodata ceea ce s-a petrecut la sarbatoarea de la finalul campionatului. Ei bine atunci italianul din prea multa mandrie sau infatuare nu a vrut/putut sa lege nici macar doua propozitii in limba romana prin care sa multumeasca publicului iar pentru asta cel putin in fata mea s-a descalificat total si totodata definitiv … Da ,stiu ca pentru unii asta nu inseamna nimic sau mai nimic insa pentru mine care iubesc CFR ca si pe nevasta-mea 🙂 adica mult, inseamna enorm …si pentru mine el va ramane vesnic incadrat la categoria : „mercenar-trecator”

      Apreciază

      • Dantesc, dupa cate imi aduc aminte, Paszkany sau Muresan il acuza pe Bergodi(ca si pe D.Munteanu, de altfel) ca nu are increderea de sine necesara ca CFR poate sa devina campioana. Si mie mi-a placut foarte mult de Bergodi. De D.Munteanu nu stiu ce sa zic, a castigat titlul cu galatenii, dar in 2005 sau 2006, cand antrena CFR-ul, intr-adevar declara ca inca 10 ani de-acum incolo nici o echipa din provincie nu are cum sa se bata la titlu cu granzii din Bucuresti(parca dupa acea declaratie a aparut zvonul ca a fost contactat Andone). In doi ani CFR a ajuns campioana.

        Apreciază

      • Mandorlini ne-a aratat prin modul sau de a se bucura ca e implicat, ca-l intereseaza echipa ca vrea performanta, nu stiu daca pentru CFR sau pentru propriul sau orgoliu. Priveste-i bucuria si compara-l cu un pilot de avion de vanatoare, singur contra inamicului. Cam asa era fotbalul lui Mandorlini, evident meschin de multe ori pentru ca era fotbalul celui care are o singura alternativa victoria. Ti-l amintesti cu lacrimi in ochi la esec? l-am vazut de cateva ori.

        Apreciază

    • Sunt total deacord cu tine.Prefer un Panin , Tony, Muresan sau Peralta decat 100 de Weldon sau Kone si de Mandorlini cred ca a fost cel mai bun antrenor de la CFR de dupa promoare, poate doar Andone il poate concura, dar Costa mi se pare mai slab si decat Conseicao sau Cartu.

      Apreciază

  6. Daca tot ati amintit de Mandorlini, n-o sa uit niciodata meciul âla cu Craiova care s-a terminat 3-2 pentru noi dupa ce am fost condusi cu 2-0 si care a arâtat totusi spiritul si forta CFR-lui. Eu cred ca Mando trebuia sa-si fii putut apâra sansele în Champions League, dar asta este. Daca Gabi Muresan ar pleca de la CFR cred ca echipa ar pierde mult, un jucator foarte serios dar cam vînat de arbitrii. Peralta începe sa cam îmbatrîneasca, dar a facut multe si are o atitudine care ar trebuii sa serveasca de exemplu la multi dintre „tinereii” mai nou apâruti.

    Apreciază

    • Daca ar pleca Gabi echipa ar pierde spirit, iar spirit, daruire, implicare nu prea avem de unde pierde. Daca-l ascultam pe Paszkany vom auzi placa nimeni nu-i de neinlocuit, noi trebuie sa-i spunem tocmai asta: „Gabi e de neinlocuit”. Indiferent cat de slab ar juca si daca l-am pune sa care mingi de indarjirea lui tot avem nevoie, fie si pentru ca putem spera ca-i contamineaza pe ceilalti.

      Apreciază

  7. Într-adevăr, greu când vezi radiografia: dimensiunile, fisurile și distribuția sistemului osos (fie ele coaste pentru că au sau ar trebui să aibă o coloană vertebrală Costa-lă).

    În altă ordine de idei, nu sunt de acord cu politica lui Paskany de a schimba antrenorul în cazul unui eventual titlu (chiar dacă în cazul de față îmi doresc schimbarea lui Costa!); o politică de tip strict mercenariat care ne va scuti în permanență de acel plus probabil 15% bonus fotbalistic esențial când echipa joacă și cu sufletul! În ultimul timp Paskany mi se pare cam arogant, chiar și prin încăpățânarea de a se ține la distanță de fanii CFR-lui (nu și față de galeria KVSC) sau prin refuzul de a apela la dreptul la replică (așa cum o face Crăciunescu și se pare că îi reușește) atunci când echipa și clubul nostru sunt terfelite în noroiul „din liga noastră mică mititică, măi Mitică, făcută parcă pentru mitici.”

    Apreciază

    • Mercenariatul vine si de la atitudinea conducerii, in anul primului titlu bosii pareau solidari cu echipa, cu jucatorii cu antrenorii, cel putin in tur. In retur parca incepusera sa apara fisuri.

      Apreciază

        • Daca din celelalte privinte a mai ramas ceva in ceea ce priveste fanii cred ca se manifesta doar desconsiderarea. Cine vrea spectacol sa plateasca… si au urmat preturi usor obraznice. Ceea ce nu vor sa inteleaga ei, bossii, echipa asta fara fani e un nonsens. Eu personal si presupun ca toti fanii inteleg ca e nevoie de inacasari ca sa-si sustina clubul cheltuielile, dar nu sunt convins ca o atitudine rece sau ostila vis a vis de fani e folositoare. Tribunele trebuiesc umplute, tribuna plina aduce sponsori etc.

          Apreciază

  8. Cand vorbim de cel mai bun antrenor al CFR-ului ar trebui Sa se vorbeasca despre Bergodi. In cazul lui s-a facut cea Mai mare nedreptate. Acel tur fantastic facut de CFR cu Ando la primul sezon de titlu castigat a fost de pe urma muncii lui Bergodi. Era Sa plang de furie cand a fost dat afara. Si acum imi amintesc meciul cu Rapid de Acasa cand I-am executat cu 3-1 goluri fantastice Didi. No, ala da antrenor. Pe vremea aia nu era nici Fabbiani,Pereira, Dubarbier, etc. Dintre straini era Manu Jose, Cadu, Pedro Oliveira si bolivianul acela de „nationala” A avut lot subtire si a avut rezultate. Peste tot unde a fost a facutt treaba, doar ca in Romania daca ai Alta parere decat patronul esti dat afara. Cu el antrenor chiar era hegemonie.

    Apreciază

    • Știu foarte mulți ceferiști care-l regretă pe Bergodi! Și e chiar frustrant că i se șterg prea ușor meritele doar pentru că a venit Andone și a câștigat titlul. Mai țineți minte țeapa informativă luată atunci de conducerea CFR-ului? Cea cu jucătorii care cică ar urma să vândă meciul cu Steaua? A provocat daune în sânul echipei și a afectat munca lui Bergodi din finalul campionatului. Dar el a fost cel care a plătit…

      Apreciază

      • Atunci lucrurile au fost simple, am avut un sabotor, un jucator care i-a bagat la inantare pe cei patru, Romeo Surdu. Nu stiu daca si-a incasat drepturile de la Becali, dar stiu ca el a starnit scandalul. Bergodi dupa acel loc trei a refuzat sa-si asume obiectivul, probabil a considerat lotul insuficient de copt pentru asumarea unui obiectiv declarat. Dorinel a facut minuni cu lotul disponibil. Intertoto chiar a fost o minune, sa ne amintim doar ca inchizatorul nostru era Mijin, om care abia daca a facut fata mai apoi la Poli Iasi, pe Balint il priveam ca pe o vedeta, iar Miclaus era un transfer imbucurator. e adevarat ca aveam si cativa jucatori care ne-ar fi buni si azi, daca nu valoric atunci macar ca spirit, ca daruire, Coroian, Anca, Miteoan, Jula, etc. In schimb Bergodi a sexploatat elanul echipei ca nimeni altul, Mandorlinii a exploatat lotul la maxim cand a luat titlul. El a fost omul care ne-a aratat cum un antrenor poate castiga un meci. Craiova e un exemplu, dar au fost si altele in care misca tactic in asa fel incat cred ca isi surprindea si secunzii nu numai adversarii. Avea stiinta jocului, cred ca-i circulau scheme tactice prin sange. Personal daca ar fi sa-i reprosez i-as reprosa excesul de interiorizare, aroganta cu care si i-a indepartat pe toti din club. Nu pot sa-i aduc reprosuri legate de implicare, de traire, de devotament. Pacat am pierdut un antrenor care ar fi putut construi o echipa adevarata. Ma gandesc doar cum a reusit sa-l faca pe Bottone sa para fotbalist, un ins pe care Google il gaseste doar daca i se alatura numele de CFR.

        Apreciază

    • si pentru mine cel mai bun antrenor din epoca Paskany e Bergodi si fara sa vrea sa ii diminuez meritele lui Andone si eu zic ca echipa aceea a fost modelata de italian si cred ca nu voi intelege niciodata de ce a fost totusi demis

      Apreciază

    • Lot subtire? probabil… dar multa daruire, sa ne gandim la Anca, la Jula si la altii care puneau suflet, foamea de performanta ii impingea de la spate. Strainii nu erau chiar fara valoare. Poate doar Mojica(neadaptatul), dar Manu, Cadu, Pedro Oliveira erau jucatori de fotbal. Nu stiu ce s-a intamplat cu Oliveira intre timp, dar cel de atunci era mai bun decat Godemache si Celestino. Sa nu uitam fusese titular al nationalei de tineret, iar Manu Jose cu serviciul sau exact era deosebit de util. Nu am inteles niciodata de ce s-a renuntat cu usurinta la ei. Am avut mereu senzatia ca Andone(conform traditiei romanesti) i-a considerat oamenii lui Bergodi si i-a indepartat. Poate cu Bergodi am fi reusit aceleasi performante, dar sigur am fi avut echipe mai unite si joc mai placut ochiului. Profesional cred ca Mandorlini avea mai multa iscusinta, Bergodi castiga la calitati umane.

      Apreciază

  9. Ideal este sa gasesti acei jucatori care pe langa VALOARE REALA,sa aiba si ATITUDINE PROFESIONISTA.Acesti jucatori iti castiga titluri si in acelasi timp iti dovedesc ca dau tot ce pot la meciuri,astfel incat indiferent de rezultat sa nu ramai cu un gust amar cand vezi ca in cele 90/180 de minute pe saptamana in care trebuie sa arate ce stiu,primind bani grei pt. asta,unii( multi) mimeaza si pacalesc fotbalul.
    Acesti jucatori trebuie selectati si mentinuti ani buni la echipa contribuind astfel si la construirea unei mentalitati / stari de spirit pozitive ,a unui orgoliu propriu care sa devina o marca ( identitate)recunoscuta a echipei atat de suporteri cat si de adversari.
    Avem cativa asemenea jucatori si in lotul actual:cadu,piccolo,muresan,peralta,panin si mai nou venitii beto,maftei,camora,kapetanos,poate sougou.Din pacate un jucator etalon ,renan( nu intamplator integralist in tur)a fost vandut la prima strigare si se vede ce mult lipseste la mijloc; ce sa-i faci daca renunti la omul care tinea mijlocul echipei,tocmai la …mijlocul bataliei ,plus golgeterul din tur,iar apoi te plangi de atitudinea echipei .Mi se pare demagogic dar si o binemeritata pedeapsa,cand prin exemplul tau dai semnalul ca te intereseaza mai mult banii ( obtinuti rapid)decat performanta care inseamna mai multe investitii ,mai multa munca dar si infinit mai multe satisfactii,inclusiv financiare!

    Apreciază

    • Faci vorbire de conditii ideale, Cred ca inca nu avem nici cap (competente), nici bani pentru asta. Ce-ti poti dori mai mult decat jucatori de buna calitate carora le pasa, jucatori care sa-si doarma prost noaptea dupa infrangere. E greu si in privinta pastrarii jucatorilor, miza nu mai este CL, acum cuvantul de ordine este vanzarea cat mai rapida si cat mai profitabila. Intr-un fel platim tribut incompetentei din trecut cand am dat drumul jucatorilor fara regret, gratuit numai sa scapam de povara unor salarii inutile, asta dupa ce sa transferat de parca la CFR era inrolare in masa. Banii bine chibzuiti atunci ar fi facut ca acum sa avem un pic de osanza din care sa ne hranim, care sa ne permita obiective precum calificarea in grupele CL, urmarite cu seriozitate nu numai declarativ. Vrem grupele CL, vrem banii de acolo, dar riscul a devenit lux pe care mi se pare ca bossii nu si-l pot permite. Ca urmare vindem ce putem, vindem la primul venit si aducem ce gasim gratis, epoca investitiei intr-un Fabianni sau Pereira nu cred sa mai revina grabnic, jucatori ca Renan vom mai vedea cu noroc sau daca-i crestem.

      Apreciază

  10. Se pare ca Paszkany are cu totul alte opinii decat majoritatea fanilor ce posteaza aici. Si eu ii consider pe Bergodi si Mandorlini cei mai buni antrenori pe care i-a avut CFR-ul. Bergodi dat afara absolut stupid. Mandorlini dat afara foarte nedrept. In cazul lui totusi se poate ca gestul sa fi avut acoperire in ciuda nedreptatii. Pacatul lui a fost aroganta si probabil jucatorii nu erau foarte straini de jocul mizerabil pe care l-au prestat in debutul campionatului cand Mando a fost demis. Totusi Paszkany se arata foarte multumit de demiterea respectiva ba chiar nu uita sa identifice drept o greseala de nerepetat faptul ca i-a permis lui Mando sa-si aleaga singur jucatori. Ba mai mult, daca va mai amintiti, aceasta teorie ciudata cu demiterea antrenorului care castiga titlul a fost lansata tot dupa eliminarea lui Mando cu trimitere directa la el. Despre Bergodi nu sufla niciun cuvant in schimb si el si Muresan il ridica in slavi pe Andone. A carui singura calitate, din cate spun gurile rele, era ca stia sa vorbeasca cu jucatorii.
    Asadar un dezacord total intre patron si fani atat in ceea ce priveste evaluarea antrenorilor si a lotului cat si in ceea ce priveste, filosofia legata de demiterea antrenorilor si formarea lotului. Pe de alta avem un sir de trofee oar acum suntem pe primul loc desi aproape la niciunul nu ne place cum joaca echipa. Pana la urma cine are dreptate? Se pare ca suntem intr-o dilema greu de rezolvat, Numai timpul ne poate da un raspuns. Daca luam iar titlul?

    Apreciază

    • E o situație complicată. Că lumea e destul de nemulțumită de joc s-a văzut imediat după meciul cu Sportul, când am observat niște comentarii foarte dure, chiar disperate. A doua zi, după ce au clacat cele 3 urmăritoare, o relaxare ca de sfinctere! 🙂 Se pare că numai locul întâi ține șandramaua în viață, iar din intervențiile recente ale lui Paszkany am avut satisfacția că și el ȘTIE! Vorbeam undeva de gestionarea eșecului. Observând reacțiile finanțatorului, am impresia că exact asta încearcă să facă. Vrea să pregătească echipa pentru o eventuală sincopă, pentru a nu claca. Mă rog, el probabil vrea să înlăture total riscul unei sincope (asta ar însemna menținerea până la final pe primul loc), dar orice este posibil. Poate că s-a gândit câteva secunde și la demiterea lui Costa, dar mie mi se pare o măsură imposibil de luat. Bănuiesc că Paszkany știe că nu are altă alternativă decât să continue cu Costa (mai ales după aventura ratată din sezonul trecut) și atunci se concentrează pe jucători. Deși eu sunt foarte rezervat de obicei, nu exclud ca ”șocurile” lui Paszkany să dea rezultat. S-ar putea să jucăm altceva în următoarele 3 etape, să reușim 3 victorii și adversarii să se înmoaie. Ar fi scenariul ideal. Dacă reușim un sfârșit de campionat bun, cu meciuri precum cel contra Vasluiului sau contra lui U, la final nu se va sputea spune decât că tot CFR merita să câștige campionatul. De cele mai multe ori ultima impresie contează.

      Apreciază

      • Meciul cu Sportul a fost unul din cele parca menite sa te scoata din sarite. Jucatorii nostri au dominat meciul fara sa forteze mai deloc, s-au lovit de un adversar moale, dupa gol s-au muiat si mai tare, iar pe deasupra aveau si un om in minus. Au urmat cateva ratari in fta unei echipe fara riposta. Minutul 90 ne-a prins total deconcentrati. Deznodamantul il stim. IQ spune mai sus de profesionalism. In meciul cu sportul cati l-au manifestat oare? Daca ar fi fost cativa am fi castigat meciul.

        Apreciază

  11. Raman la parerea ca Costa nu e un antrenor bun. Eu nu am vazut un meci bun facut de CFR de anul trecut. Cred ca de la meciul cu Vasluiul. Sa ii mai dea credit Arpi o etapa doua dar daca nu vine jocul sa il lase sa plece. Mai bine sa terminam pe 3-4 cu joc bun decat sa castigam campionatul cu jocul asta urat…

    Apreciază

    • Asupra lui nu ma pot inca pronunta. Nu pot sa cred ca n-a furat nimic de la Mourinho. Lotul pe care-l are nu-i da multe optiuni. Presiunea e mare greu de gestionat, campionatul e unul nou in care mijloacele sportive nu sunt suficiente. Arbitrajul e o problema majora chiar facand abstractie de hotomnii. Gandeste-te doar la abordarea tactica la un meci arbitrat de Balas vis a vis de abordarea tactica a unui meci arbitrat de Tudor. Daca joci la Tudor la fel, risti ca la final sa aiba cartonase rosii si portarii de la stadion si femeia de serviciu de la loja pentru ca a stranutat periculos. Conditiile nu-mi permit sa spun este sau nu este. Marturisesc au fost momente cand mi s-a parut a fi, dar si momente pe care, asa cum le-am vazut, nu le-am inteles, facandu-ma sa zic nu este.

      Apreciază

  12. In opinia mea cei mai buni antrenori au fost italienii.Bergodi ,cu un lot destul de subtire a pus bazele echipei care a luat primul titlu,sa nu uitam de intaririle importante primite de andone:culio,trica,dani,muresan,fabbiani,apoi dubarbier si ruiz,plus neadaptatii hirschfeld si dorsin.Trombetta a preluat o echipa in scadere clara( dupa turul acela fantastic,cand am fost lideri detasati,sub andone echipa a tot scazut ,fiind la un pas sa pierdem titlul),a trecut la sistemul cu 2 mijlocasi centrali(dani si muresan),a inceput sa lucreze tactic,iar rezultatele s-au vazut in Ch. League,dar si in campionat unde jucam un fotbal bun.Mandorlini,desi personal nu mi-a placut ca stil de joc,a reusit sa ne invete ce inseamna aparare si pragmatism in stil italian,drept dovada a reusit eventul cu un lot mai subtire fata de primul titlu,in lupta cu 4-5 adversari puternici.Trombetta si Bergodi au fost demisi nejustificat si intr-o maniera neeleganta.

    Apreciază

    • Si Bergodi si Mandorlini mi-au placut. Trombeta mi se pare toba de tactica, asupra altor calitati necesare unui A1 sunt rezervat, nu pot sa ma pronunt, dar mi-ar placea sa faca parte din echipa tehnica campionat dupa campionat.

      Apreciază

  13. Echipa in era Bergodi n-am prea urmarit-o (nu devenisem fan CFR). Jocul cel mai frumos mi s-a parut in era Conceicao. Cel mai pragmatic si tactic bineinteles era Mandorlini. In era Costa echipa este lasata sa se exprime prin jucatori, nu vad o mare disciplina tactica. Jucatorii par a avea potential superior exprimarii in joc. Totusi cifrele sunt pozitive. Jocul inconsistent ne da impresia ca oricand putem pierde puncte si mai ales intra intrun blocaj. Costa are merite importante in transferul unor jucatori si cred ca ne poate ajuta in continuare. In fond, sa ia titlul din primul an cu atatia jucatori noi, ar fi o demonstratie de forta a antrenorului si/sau a jucatorilor sau o dovada a valorii scazute a Ligii1.
    Sper ca din meciul viitor sa vedem o pereche de mijlocasi centrali care sa tina jocul: Muresan+Peralta. Sper ca mijlocasul ofensiv Rui Pedro (sau cine mai joaca acolo) sa joace mai direct pe poarta.
    Va conta mult in perioada ce vine puterea de mobilizare a echipelor, lotul disponibil, moralul de invingatori. Avem argumente de a ne pastra sus si chiar de a face un pas mare inainte.

    Apreciază

    • Problema deocamdata e acolo unde joaca Rui Pedro, inca nu stiu ce sa spun, nu s-a copt destul, sau asteptam degeaba, oricat s-ar coace nu poate mai mult. Cu problema rezolvata acolo ar fi mai mult spectacol, mai multe goluri si mai putin morcov la fani. Cum morcovul ajuta la vedere daca am avea mai putin am vedea mai putine gafe si am critica mai putin.
      Pacat ca n-ai vazut echipa in epoca Bergodi, aveam un joc dinamic si placut, aveam o echipa care alerga. Imi amintesc un meci, unul de referinta, cu Dinamo. Gigi Becali saruta fulare alb-rosii in tribuna. Iar pe teren astepta bucuria de la un arbitru naimit. Nici nu mai stiu cine a fluierat, dar imi amintesc ca ne-a refuzat un 11 m clar calumina zilei si ca sa straduit sa ne tina departe de poarta lui cainilor prin ciupeli usoare, un aut dat invers, ba un offside, ba un fault pe care numai el il vedea si alte mici maruntisuri. Pana la urma Dinamo a castigat in groapa cu 1-0 si Steaua si-a procurat prin furt locul 2.

      Apreciază

  14. Jucatorii de camp sunt cum sunt,dar in poarta ce facem daca pleaca Beto? Apropo urmaream echipa lui,FC Porto si am vazut ca dupa venirea sa la CFR au introdus in lot ca al treilea portar un tanar angolez de numai 17 ani,Kadu.
    Sa speram ca Beto nu mai intra in planurile lor de viitor,mai ales ca are aproape 30 de ani iar daca Porto e dispusa sa l cedeze ceea mai buna solutie ar fi ca CFR sa renunte la cele 20% procente din drepturile lui Pereira in schimbul unui transfer definitiv a lui acestuia la CFR.Cred ca isi merita toti banii,am avea poarta asigurata.

    Apreciază

    • Cred ca nici un fan nu-ti respinge ideea, sa vedem ce face onor conducerea clubului. Financiar afacerile le ies cat de cat (Fabianni dat pe mai nimic, Dubarbier si Culio dati tarziu sa nu mai vorbim de Y Kone, de Kone mic, afcerea Dorsin sau Hirschfield , Alcantara gratis etc), din punct de vedere fotbalistic chiar mai putin… E adevarat financiar ne-am depasit rivalele, dar oare nu se putea scoate mai mult?

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.