Sportul ţărănesc – Sportul bătrânesc


Cine o fi colorat clasamentul de la CFR în verde?! Sigur e un sabotor la mijloc. L-a vopsit verde şi l-a parfumat cu mireasmă de iarbă. Acolo e sursa tuturor belelelor noastre! Cum de am ajuns la concluzia asta?

Mă tot uit la ultimele meciuri şi am impresia că jucăm mereu cu un ochi pe clasament. Doar aşa pot explica halul în care nu ne iese nimic. Nu se vede deosebirea: gazonul e verde, clasamentul e verde, gazonul e greu, denivelat, plin de adversari, clasamentul e static, te lasă să reflectezi îndelung asupra sa, faci calcule matematice de clasa a II-a. Da, doar aşa se poate explica totul.

Şi tot calculând şanse, planificând potenţiale împiedicări, sunt absolut sigur că pierdem din vedere prezentul. Bifăm în plan, pe termen lung, nu ştiu câte victorii şi apoi începem să ajustăm: aici nu am învins, aici am avut ghinion, aici …

Oare nu ar fi mai bine ca ăsta să fie doar un subiect de retrospectivă? Ajungem în etapa XXXIV-a şi avem timp, o vară întreagă, să tranzacţionăm jucători şi să calculăm, amenzi pentru fiecare dintre ei.

Ceea ce îmi aduce aminte: dacă în vară, măsura amendării drastice a jucătorilor pentru dezastrul din sezon precedent nu mi s-a părut justă (pe baza faptul că, totuşi, contractul semnat şi parafat între două părţi este contract!), văzând ultimele meciuri încep să-mi revizuiesc opinia. Cred că, la actualul lot, cu domnia nu se va ajunge nicăieri. Văd atâta indolenţă, atâta autosuficienţă, atâta joc în vârful picioarelor încât cred că trebuie dată jos din pod milităria. O „hizoterapie”, că tot e personajul din partea locurilor mele.

Acum vreo 2 etape credeam că e doar o întâmplare faptul că adversarii ajung mereu primii la minge. Să zicem: medieşenii alergau mai mult, se apărau cu disperare… A venit meciul cu Pandurii. Posesie ei, mingile tot la ei săreau. Am zis că e din cauză că nu e Gabi Mureşan, nu avea cine să câştige dueluri. Dar azi, cu toată posesia noastră, cu tot Gabi Mureşan, fiecare minge ce era între doi jucători era câştigată de către un adversar. De ce? Pentru că încercau să-şi depăşească limitele. Un pic suspect chiar. Dacă ar fi fost asta acum vreo 6 sezoane ziceam că sigur e la mijloc o valiză. Iar când am văzut bucuria de la egalare şi de la final, aş fi zis că studenţii au tras lozul. Aşa, nu pot decât insinua şi, dincolo de asta, pot constata că cei de la Sportul au putut atâta în primul rând fiindcă le-am permis noi! Oare de ce nu se prea accidentează jucătorii noştri?  Am crezut că-s făcuţi din alt material, ori că măcar lucrul ăsta s-a făcut bine în Antalya: pregătire fizică de fier, singura care te face să rămâi mereu în picioare. Acum însă înţeleg: nu se accidentează fiindcă, de regulă, ei nu ajung la duel fizic cu adversarul. Nu prind mingea? Joc de glezne şi retragere pe poziţie de recuperare. Die another day…

Am pus uneori nereuşitele şi pe seama neşansei. Cei care m-aţi mai citit ştiţi că destul de des fac apel şi la acest element, fiindcă, dincolo de tot, este o realitate: e nevoie mereu şi de noroc. Ştiţi ce e interesant? Că, aproape statistic, există şi o echitate în tot norocul ăsta, o medie, cât se poate de constantă. A fost azi noroc? Mâine vine decontul! Am avut noroc în tur, să zicem, la Steaua? La Mediaş s-a ratat în minutul 93, din 6 metri. Am avut noroc, per ansamblu, cu Pandurii? Azi am luat gol în minutul 90. Am avut noroc că Sportul a încurcat pe Dinamo? Ne-a venit şi nouă rândul. Bine, bine, am luat un punct, ei nimic. Probleme sunt cei care vin din urmă, nu câinii roşii în gât, de atâta gâfâială. Vedeţi? Norocul! E ca un împrumut pe care trebuie să-l dai restitui. Până la urmă, tot numai ceea ce ai tu cu adevărat contează, asta întotdeauna.

Din fericire şi decenţă, acum, nimeni de la noi nu invocă ghinionul (deşi, punctual, poate fi adus în discuţie). Ar fi chiar ridicol, deşi, dacă scăpam încă 3 minute fără să luăm gol, tot aşa, nimeni n-ar fi spus nimic despre o eventuală şansă a noastră, de a fi câştigat pe nedrept. Discuţia ar fi degenerat pe o imensă poliloghie despre arbitraj, ar fi strigat cu toţii ca cei din tribuna din Regie „Hoţii”, cu trimitere nu atât la arbitri, cât la CFR, eludând orice normă de raţiune, uitând că, de pildă, Sportul trebuia să primească chiar 2 cartonaşe roşii în doar 5 minute. Să mă opresc puţin însă la atmosfera din tribune, fiindcă ea constituie prima parte a titlului meu: „Sportul ţărănesc”. M-am mai uitat când şi când la meciurile Sportului. Pe stadionul pe care nu vin mai mult de 1000 de oameni nici duminica, iată că, într-o zi de miercuri la o oră la care toată lumea era la serviciu (sau la facultate, că tot vorbim despre studenţi), s-a strâns o audienţă cum doar derby-urile Sportul – Steaua, Sportul- Dinamo sau Sportul – Rapid mai consemnează. Au apărut brusc suporterii Sportului în tribune? Nici vorbă!

Au apărut anti-suporterii CFR-ului, cei care imediat au îmbrăţişat teza că dacă un adversar al CFR-ului a primit roşu atunci e musai să fie ceva necurat la mijloc. Noi trebuie să avem alte reguli, nu? S-a tot strigat „Petrică, Petrică” pe la GSPtv încât lumea a ajuns să creadă. Da, aceia sunt masa la care mă refer cu apelativul „sportul ţărănesc”, cei care nu discern între gazeta de perete şi propriile lor gânduri. Dacă zice unul la tv că negrul e alb, atunci aşa devine. Se pare că manevra media reuşeşte, de vreme ce CFR-ul a ajuns să fie înjurat pe toate stadioanele unde există această coloratură umană: între două seminţe merge şi un „Hoţii!”. Mai contează că, din ce s-a văzut la TV; arbitrajul a fost cât se poate de competent? Da, la intrarea asupra lui Piccolo se putea da liniştit roşu dar, probabil că atunci, aplicând regulamentul cu stricteţe, sigur scandalul era pe culmile demenţei.

Partea a doua a titlului se referă la CFR. „Sportul bătrânesc” este ceea ce practică ai noştri. Un stil în care, în întreaga primă repriză, am notat, cu indulgenţă, 3 ocazii. Un stil de a plimba mingea, fără orizont precis, la viteza din anii ’80. Se ajunge la centrare si acolo fie se dă plouată, fie către Rui Pedro sau vreun altul, niciodată către Kapetanos. Dacă nici cu Sportul nu şi-au asumat riscul de a forţa intrările pe centru (asta mai ales fiindcă studenţii ne-au tratat cu foarte mult respect, chiar frică), atunci când să mai repunem în joc acest stil? Ăsta a mers cu Mureşul, apoi a fost abandonat total. Un stil plictisitor, obositor, urât în deplinătatea cuvântului, unul cu care s-ar putea câştiga campionate dar, decât aşa,… mai bine nu!

Mai grav este că nu am văzut nicio tresărire, nici în faţa unor adversari de B. Da, indiferent ce formă traversează (staţi să vedeţi ce-i bate Voinţa Sibiu duminică), jucătorii Sportului rămân de B. Au venit din B, nu s-au întărit mai deloc, au picat în B, au fost readuşi de jocul licenţelor (probabil ca o reparare pentru injustiţia de acum 5 ani), au luat jucătorii liberi pe piaţă (via Brăneşti, Urziceni – deci tot retrogradaţi) şi, iată, cu un lot ce ar fi trebuit să traverseze matineul B-ului, ajunge să facă remiză şi, mai rău, să joace de la egal la egal cu CFR-ul. Imaginaţi-vă partidele de Cupă, când dădeam peste o astfel de echipă. Aţi fi acceptat un egal? Astăzi, iată, l-am avut.

Degeaba cei de la Sportul au încercat să se autodepăşească. Poate parţial au reuşit. Isăilă a scos tot ce-a putut din lot. Dar naivitatea lor s-a văzut. Eliminarea a fost una pe care şi-au produs-o singuri. Trebuia să fie o scăpare în mecanismul lor de joc şi a apărut acel roşu. 40 de minute cu om în plus şi 10 adversari care deşi vroiau să se creadă spartani aveau picioare de pui, asta trebuia să ne fie suficient. Au trebuit să vină oamenii de pe bancă, să înceapă schimbările disperate, de lipsa de rezultat, ca să se schimbe ceva. A venit un gol, cam pe final de meci, apoi am avut şansa de a alege: pasăm şi tinem de minge (ceea ce îşi dorea Piccolo), ori mergem şi dăm goluri câte putem (ceea ce căuta Bastos). Un sfert de oră trebuia să rezistăm aşa!

Într-adevăr, schimbările au avut efect, dar apoi, din turnura partidei, nu trebuia gândit cumva? Adică e înlocuit al doilea mijlocaş, pe teren există Hora, Ganea, Bastos, Sougou si, în afară de români, ceilalţi doi rămân în faţă indiferent de ceea ce se întâmpla?! Faza golului primit are mulţi vinovaţi, am să încerc să-i iau pe rând.  Începem cu antrenorul care nu a ştiut să dea o direcţie clară: ori ne apărăm, ori ţinem de minge la ei în teren (dar asta însemna şi – toată lumea la recuperare!). Apoi, priviţi imaginea alăturată: îl vedeţi pe Bastos? Îl vedeţi pe Lungu, marcatorul golului? Unul lângă altul, în momentul repunerii din tuşă. Studentul pleacă, Bastos schiţează un gest apoi se opreşte. Cu lehamite. Că doar el intrase doar de 20 de minute în teren. Chiar dacă pierduse startul, dacă ar fi continuat să alerge l-ar fi împiedicat suficient pe adversar, cel care a tras la poartă aproape de pe loc. Din punctul meu de vedere, Bastos este principalul vinovat de primirea golului. Uitaţi-vă la Mureşan, prins de fază altundeva (şi singur, ca închizător), uitaţi-vă la Diogo – rămas pe linia de fundaşi. Vina lor este foarte mică. Au încercat să se poziţioneze cumva, să blocheze şutul. Nu au reuşit, iar aici ajungem la ultima vină, cea a lui Beto. Şutul a fost pe jos, n-a fost cine ştie ce bombă. I-ar fi fost la îndemână să ajungă mingea, ca dovadă că a şi atins-o. Beto cred ca a fost surprins pe călcâie şi n-a apucat să facă un mic salt la dreapta, pregătitor. Mingea aia o scotea oricând la antrenamente!

Vedeţi cum o singură fază dă peste cap meritele dintr-un meci? Beto fusese excelent. Ne-a scos dintr-o incurcătură teribilă în minutul 60, când, cu om în plus deja, am fost făcuţi harcea-parcea de un atac 3 contra 6 al studenţilor. O ieşire proastă la offside a lui Piccolo (dormea pe teren) şi Dobre s-a trezit cu Beto. Acolo Beto l-a dominat psihic, a preluat el iniţiativa fentelor şi l-a făcut pe atacant să-i tremure picioarele. Dacă atunci luam gol se putea termina şi mai rău – era, oricum, mult mai umilitor. Priviţi un pic mai jos şi acea fază de 3 contra 6, ca să întelegeţi de ce spun că „mereu adversarii sunt primii la minge, mereu par mai iuţi, mai hotărâţi decât noi”.

Bastos, pe de altă parte, chiar a fost sesizabil în atac. Dacă Ganea a fost apă de ploaie, Bastos şi Hora s-au remarcat imediat în joc. Brazilianul, mai ales, a avut şi execuţii interesante din corner, acea bară direct de la colţ, câteva centrări bune. Toate însă anulate, de indolenţa de la faza primirii golului. Păcat, mare păcat… A fost şi bun şi rău în acelaşi meci. Azi e miercuri. Ca pedeapsă, dacă i-aş fi antrenor, l-aş obliga până luni să revadă faza primirii golului şi poziţionarea sa în teren de 1.000 de ori. N-are nevoie de antrenament, doar de dădăceală de asta.

S-a ratat mult pe final. A fost o revărsare de cel putin 6 ocazii mari, cele mai importante fiind bara deja amintită şi capul lui Kapetanos. Un pic mai multă atenţie acolo şi vorbeam acum de 2-1, de 4 puncte avantaj. Ba, dacă le-am mai fi luat şi cele de la Mediaş, erau 6! Vedeţi cum se fac calculele şi te apucă parerea de rău. 2 sau 6 puncte avantaj e totuna: la cum jucăm acum nu avem nicio şansă să ne menţinem pe primul loc până la final. Mai sunt 12 meciuri. Vă imaginaţi încă 12 reprezentaţii ca cea de azi? Şi, ţineţi cont: jumătate dintre acele meciuri vor fi cu echipe din top 7, deci locuri unde probabil că egalurile n-ar fi blamabile.

Trebuie schimbat ceva şi trebuie schimbat urgent. Trebuie lucrat totul, în măsura în care e timp. Ne batem joc de fazele fixe. Azi am avut, cred, către 10-15 cornere. Doar Bastos a bătut bine şi doar în condiţiile de om în plus. Celestino a fost catastrofal, la fel şi Mureşan la acest capitol. Ori în primul om, ori în zid, am ajuns să nu-mi mai doresc faze fixe pentru noi. Mai bine pasa pe Sougou, singurul lucru fixist pe care-l ştim. Ar centra Moudou…dar pentru cine?

Pasele pe zona centrală sunt rarităţi. Azi a fost încă una dintre acele zile în care colaborarea între jucători a fost la zero absolut. Nici Rui Pedro nu e străin de această vină, deşi el nu e singurul. Grav e că nu sunt alternative care să nu implice un mare grad de risc. Măcar el este cât de cât tehnic, ar putea ca la un moment dat pe parcursul acestui sezon tot să-şi dea drumul, în plus, el este cel mai distractiv prin felul în care scoate faulturi, cred că tricoul lui este cel mai murdar de verdeaţă.

Şi, repet, toate aceste neajunsuri în faţa unor jucători de B. Camora se zbate singur pe stânga fiindcă nici nu bănuieşte care va fi colegul de colaborare în următorul meci. Panin, încet dar sigur pierde lupta. E firav, nu se vede în joc mai deloc (nici nu vine la el), e mai mult un spectator din teren.

Acolo în centru Mureşan o ştie pe a lui: focul la Kapetanos. Tot e mai bine. Celestino nu o ştie pe a nimănui! Sunt curios ce-o fi cu Vranjes, cu Sare, ba am văzut că şi De Zerbi a reintrat pe foaia de joc… Sau Peralta, de ce nu? Dintre toţi aştia 6, nu putem alege doi de Doamne Ajută. Şi atunci, întreb: de ce s-au adunat atâtea rezerve (deghizate, prin rotaţie, în titulari.)

N-am înţeles nici de ce Cadu a avut liber, pe bancă. Ne gândim oare cum era Cadu lângă Piccolo, în multe situaţii? Sau cum era Cadu la faza golului încasat?

Chiar dacă, luaţi individual toţi fotbalişti noştri par competenţi, este absolut interesant cum luaţi împreună sunt un caşcaval…elveţian.Se mai poate face din caşcaval, ceas? Da, cu un „alchimist” ca al Vasluiului. În Costa mi-am pierdut speranţa şi, din ce văd, nu-s singurul. Se aud deja primele mârâieli din lojă.

Astea pot semnala primele schimbări de discurs. Echipa a fost huiduită din tribune, meciul trecut, acum e huiduită din lojă. Nu mai merge: azi e soare (luăm campionatul), mâine plouă (am jucat slăbuţ). Dacă s-a decretat că jucăm foarte slab atunci aceasta etichetă nu se schimbă decât prin câteva meciuri bune de-acum încolo. De fiecare dată când veţi mai auzi după o victorie calcule sau laude, comparaţii, să vă amintiţi de meciul de azi.

S-ar putea ca miza să nu fie neapărat un trofeu de pus în vitrină şi sters de praf. E o afacere, s-ar putea ca asta să primeze. Iar financiar suntem pe plus, printre acei puţini fericiţi care fac bani, la vedere, din fotbal, în România. Deosebirea între indiferenţa de a fi campioni şi o înverşunare bruscă pe această cale o poate face NUMAI patronajul, nu cei din conducere (cu ei ne-am obişnuit, ştim ce pot).. Iar asta vine numai din orgoliu, nu din calcule financiare. De asta avem nevoie. De orgoliu!

Altfel, să ni se spună cu voce mai scăzută, cinstită, să ştim că să aşteptăm. Poate, ca în orice sport bătrânesc, aşteptăm pensia din vară. Fiindcă azi, meciul a fost doar o partidă de table, mai bine desfăşurată în Herăstrău, fără tovărăşia acelor prea mulţi şi inoportuni gură-cască (ca să spună inepţii), dintr-un mediu pe care-l ştiam, altfel, civilizat. E o remiză, nu-i un capăt de lume (mai ales că Pământu-i rotund de ceva vreme încoace), dar e încă o confirmare că accidentele sunt atunci când jucăm bine, nu când suntem orbi, fără baston, pe teren. Atunci, dacă acest campionat este unul pentru persoane cu deficienţe şi dizabilităţi avem o şansă…

Dar, sincer, ce vă doriţi mai mult? Un campionat sau CFR-ul din urmă cu câţiva ani?

Autor: Albusibiu

0 comentarii

 1. Cred ca e cazul sa isi dea Costa demisia . Sau sa fie demis. Eu un asa CFR slab nu am vazut niciodata. Ultimul meci cat de cat a fost cel cu Vasluiul….In rest…VARZA!Sper sa il ia cu el pe Bastos.

  Apreciază

 2. Felicitari Albusibiu! Te admir ca dupa un asemenea meci (meciuri) poti sa vorbesti obiectiv despre echipa noastra. Dupa ce ma scol in zori (sunt in California) CFR-ul meu cel drag i/mi strica si ziua. Sufar si nu pot sa privesc detasat nici un meci. In mare masura m-am saturat de jocul prestat de etape bune; m-am saturat de tactica inexistenta din jocul nostru; m-am saturat de indolenta unor jucatori; m-am saturat sa fim fluierati pretutindeni; m-am saturat sa fim badjocoriti pe fiecare stadion; m-am saturat sa „fiu poftit afara” din tara noastra comuna; m-am saturat de comentariile anti-CFR din timpul transmisiilor; m-am saturat de campania murdara din presa dusa importiva nostra; m-am saturat sa fim aratati cu degetul; m-am saturat sa fim expusi acestor atacuri fara aparare din partea conducerii noastre…da, m-am saturat de multe lucruri, dar voi incuraja echipa noastra si voi ramane suporterul lor (in curand si pe stadion).
  Inca o data felicitari echipei „tribunacfr”. Va citesc cu mult drag!

  Apreciază

  • salut , intru totul de acord cu tine koppandiz, felicitari pentru articol, Albu, super. Luni mergem la stadion sa sustinem echipa, nu nesimtitii care iau vagoane de bani pe degeaba. sper ca conducerea sa ia masurile necesare si sa mai indrepte ce se mai poate in cateva zile.

   Apreciază

  • Da, suntem o echipa si orice apreciere ne da mai mult curaj. Invatam sa fim astfel si, chiar daca nu vom fi 100% ritmici vom incerca sa fim altceva. In primul rand, in acest loc putem invata sa ne unim si sa discutam altfel.

   Apreciază

  • dami un telefon eu sint in Kelowna BC ( aproape de Vancouver) mai schimbami pareri.
   Si eu m-am trezit in zori sa vad echipa mea de suflet , pe cind am vazut un dizgret, de maci/
   ai timp sunama sintem la aceasi zona 778 478 0523 Zoli

   Apreciază

 3. Pe mine ma deranjeaza un lucru,nu ca ar durea pe cineva capul ce ma deranjeaza pe mine dar unde sa mi spun si eu off-ul!?
  Dupa castigarea primului titlu din istoria CFR-ului si accederea directa & bunul parcurs din Uefa Champions League,clubul a intrat pe o panta ascendenta si imaginea clubului a crescut mult,neasteptat de mult.Ca urmare multi ucatori de afara isi aratau interesul sa vina la noi si jucatori de perspectiva gen Alvaro Perreira nu ezitau sa semneze cu noi.Si asta a fost bine pentru noi deoarece devenisem un club atractiv in Europa.
  Toate bune pana acum,conducerea si echipa de marketing isi facusera bine treaba pana la un moment,dar apoi au clacat si au calcat in picioare sansa data.Cum?
  Cum am spus imaginea clubului crescuse enorm dar clubul nu a profitat absolut deloc de acest lucru si a ales sa ramana la acelas nivel ( Marketingul zero,echipamentul in loc sa se inbunatateasca deoarece este oglinda clubului s-a inrautatit si s-a semnat cu un brand de toata jena,Joma,nu au invatat nimic de la cluburile de afara,au ales sa aiba o relatie rece cu proprii suporteri etc.) Si astfel facand conducerea,a raams exact la acelas nivel cum am fost inainte de a castiga campionatul si ramanad acolo am tras imaginea buna castigata,am tras-o in jos la nivelul clubului unde am ales sa ramanem decat sa fi ales sa crestem si s ane ducem acolo sus la nivelul imaginii atinse.Rezultat? Acum din imaginea ce ne a mai ramas,ca a mai ramas ceva profitam putin si aducem cativa jucatori.Unii ( Weldon & Renan ) isi calca pe onoare si isi zic hai sa incerc,totus am auzit de ei,sunt CFR,au zdrobit Roma la ea acasa si au remizat cu Chelsea.Si vin aici,si ce afla ? Ca clubul nu e cum pare,tribunele sunt goale,tricoul de joc e de nivelul Ligii secunde astfel incat nici pe facebook nu si poate pune o imagine cu el sa l vada prietenii de acasa,deoarece nu s epoate mandri cu el,ii e rusine..Si ce face? Pai fiind un jucator de valoare,atat Weldon si Renan isi iau dle talpasitza,doar nu si or pioerde aici,deoarece s-a inselat,nu e tocmai ce credeau ca e.
  Deci dle Muresan,ai fost un administrator foarte bun pana ce ai dus clubul la acel nivel,dar apoi ti ai dat in cap cu tarnacopul.Si dle Paszkany spune ai ca filozofia clubului nu poate sa tina jucatori cu fortza,pe cei care doresc sa plece.De ce nu faceti ceva dle cu imaginea acestui c;lub ca sa fie o atractie pt ei,sa se simta onorati ca joaca la acest club si implicit suporterii vor veni langa echipa.

  Apreciază

  • un posibil raspuns:
   luasem din nou campionatul: am ramas ca la dentist cant Paszkany si Muresan afirmau ca pe ei nu-i intereseaza CL.Ei au vrut doar banii si ATAT. Ca nu te poti lupta cu echipe cu bugete de 10 ori mai mare, bla bla bla doctore, ca apoi sa termini pe locul 10. o RUSINE.
   Concluzie-stim sa facem bani la nivel local si mai nou cu chinezii.
   Nu exista mentalitate de invingator, nu exista interes si dragoste pentru acest club, nu exista orgoliu(vorba lui Albu).
   Bani exista-cel aputin asa pare-dar cred ca plapuma e prea mare pentru unii din staful CFRului.

   Apreciază

 4. Ca president al acestui club,imi permit sa afirm ca autorul acestui articol ori a fost beat cand l-a scris ori confunda CFR-ul nostru cu clubul brazilian CRF ( Clube de Regatas do Flamengo).
  Repet clar si raspicat,avem cel mai bun antrenor de cand sunt eu la CFR,Jorge Costa si avem cel mai bun lot de jucatori de cand conduc eu acest club PUNCT

  Apreciază

  • Autorul a fost foarte obosit (ora 3.30, ora publicarii acestui articol). Serios, daca vedeti vreo eroare de scriere/gramaticala, ma puteti trage de maneca, mai ceva ca pentru vreo eroare de logica. Scopul nu-i ca articolul sa „aiba dreptate” ci ca, prin comentarii sa-l facem sa fie cat mai corect.

   Apreciază

 5. Sunt curios admine,cu ce am gresit in postarea mea in care faceam referire la proasta administrare a clubului?
  Daca si un astfel de comentariu se cenzureaza..nu mai am ce sa zic.

  Apreciază

  • N-ai gresit cu nimic. Daca n-ai mai scris aici, atunci comentariul tau era luat in procedura de moderare, asta e uzanta. Daca ai mai scris, atunci probabil ca ti-ai schimbat IP-ul sau ceva, daca anti-spam-ul nu te-a recunoscut. Nu moderam decat chestiunile vulgare sau spam-uitoare.

   Apreciază

 6. Ambele Albule 🙂 Adica as vrea ca echipa sa joace din nou ca in acei ani si da, as vrea sa castigam campionatul. Banui insa ca ramanem cu rusinea, miticii isi vor bate joc de echipa, de suporteri (ar trebui sa ma doara fix in cot de bascalia lor, dar ma deranjeaza). Si din pacate au dreptate, asta nu e echipa, nu e joc. Solutii? Nu am. Radem antrenorul? Pleaca cu Beto si ramanem cu Minca in poarta. Brrrr. Pana-n vara nu mai putem aduce jucatori, oricum ar fi astia, pe astia ii avem. Il readucem pe Cartu? Brrrr. Voi sunteti cei cu solutii Albule, spuneti voi ce se poate face, ca mie mi s-au cam inecat corabiile…

  Apreciază

  • Cand am ajuns deja in sistemul de jocuri „un meci la 3 zile” nu mai ai ce face, daca nu esti disperat. Si, se vede treaba ca nu suntem. Eu as considera sezonul terminat (din cauza halului in care jucam) si as incepe un proces de intinerire (de remodelare). Il vreau pe Kim, pe Vranjes la echipa, sa li se dea o sansa sa arate daca sunt de CFR. Si, cine stie? Poate aplombul lor va schimba mult soarta, chiar si a campionatului.Altfel, solutiile de moment sunt declaratii ca ale lui Paszkany, aseara, din care intelegem ca lucrurile nu sunt altfel de cum le vedem si noi si, solutiile pe termen lung, doar la vara..

   Apreciază

 7. Analiza buna! De ceva vreme incoace, chiar din toamna, o etapa doua dupa meciul cu U, mi-am dat sema ca ai nostrii n-o au cu alergatul. Asa ca sunt 100% de acord cu analiza ta.

  Exemplul tau este luat de la faza golului, dar daca stai sa te uiti, tot meciul a fost precum acea faza; le dam spatii imense adversariilor si nu mai urcam in presing, nu mai alergam. Dar stii ceva? Acelasi lucru-l vad si la Dinamo. Ei au alergat si mai putin decat noi cu Sportul.

  Eu cred ca este si o chestie psihologica pe langa indolenta unora precum Bastos. In momentul de fata si avand in vedere ca daca luam jucatorii individual, atunci au valoare cat de cat, asa cum ai scris tu, mie mi se pare ca jocul CFR-ului seamana cu jocul unei echipe care-si doreste sa nu pierda si nu cu o echipa care-si doreste sa castige. Si sa stii ca nu e doar filosofie ce tocmai am spus.

  Dorinta de a castiga este o atitudine complet diferita fata de dorinta de a nu pierde. Orice om de coach-ing ti-ar spune ca mereu e mai bine sa tragi spre ceva decat sa tragi pentru a evita ceva; prima varianta fiind constructiva iar cea din urma fiind una paralizanta, asa cum farurile unei masini paralizeaza o caprioara aflata in mijlocul ulitei.

  Acum, oricare ar fi declaratiile oficiale a clubului, echipa joaca cu dorinta de a nu pierde. Asta-i motivul pentru care nu cred ca ne tine anul asta, ca n-o sa castigam campionatul si, totodata, motivul pentru jocul crispat, cu pase irosite, cu jucatori alb-visinii pe calcaie si cu suporteri suparati. Dau un singur exemplu; meciul cu U. In acel meci, clasamentul n-a mai contat. A fost un meci care treubuia castigat fiindca era impotriva celor de la U. Atunci, ai nostri si-au dorit victoria nu pentru cele trei puncte, ci pentru a putea spune ca au batut U-ul (mai ales dupa declaratiile lui Walter et al inainte de meci). Daca ai nostrii ar intra cu atitudinea de la meciul cu U la fiecare meci care a mai ramas, atunci da, o sa castigam campionatul. Dar din pacate nu cred ca se va intampla asta.

  Sper sa ma insel.

  Apreciază

 8. Dezamagit si de rezultat si de joc. Macar jocul de s-ar imbunatati un pic, rezultate proaste vom mai avea. Nu se stie niciodata, poate vom pierde acasa cu Brasovul sau Sibiul, poate vom castiga la Vaslui sau/si la Dinamo, orice se poate intampla. Dinamo si Rapid sufera, Vasluiul si Steaua se pot dezumfla si ei in orice moment, sanse la titlu avem dar sunt sceptic ca jocul nostru ar putea deveni unul mai placut ochilor. Nu prea e cu cine sa-l faci mai estetic din cauza mijlocasilor, Muresan, Sare si Celestino nu prea au treaba cu fineturile, Rui Pedro e firav de tot, n-are pic de vana in el, nici viziune in teren nu pare a avea. De Zerbi cred ca a fost tras definitiv la mal de Paszkany, sa nu ocupe de pomana un loc in vitrina daca tot pleaca gratis la vara(vezi precedentul Alcantara, deci nu-i vina lui Costa ca il neglijeaza, poate atat ca nu forteaza permisiunea de la sefi). De Bastos tot spunem ca-i puturos, lenes, indolent, delasator, ca nu vrea, dar eu zic ca ar vrea el, numai ca nu poate, asta-i firea lui, nu se poate schimba, nu se merita sa ne facem iluzii cu el(l-a caracterizat perfect Cirtu pe cand era antrenor la noi). Sougou, Ronny si chiar Hora sunt mai mult atacanti, de Vranjes si de Godemeche habar nu am ce sa zic, speranta mea e ca Peralta sa prinda din nou o forma sportiva buna, chiar cu o conditie fizica mai precara este singurul capabil sa ordoneze jocul cat de cat.

  Apreciază

 9. Sa vezi umilinta la jocurile cu Vaslui, Steaua, samd…Si acuma ar fi prea tarziu sa plece nesimtitul asta de antrenor, care habar n-are de antrenorat.

  Apreciază

  • Asta nu-l face nesimtit. Poate nepriceput. Mi-e teama ca era loc si de mai rau, daca n-ar fi fost Costa. Cele mai mari sperante mi le pun acum in Paszkany, sincer. El ii poate scutura bine (ceea ce nu face Costa).

   Apreciază

 10. Albu, eu cred ca motivul absentei lui Cadu este cartonasul galben incasat in meciul cu Pandurii. Probabil nu s-a riscat un nou cartonas stiindu-se ce meciuri urmeaza. Plus ca din cauza meciurilor din trei in trei zile, banuiesc ca unii jucatori au fost odihniti, iar altii vor fi.

  Apreciază

  • Vrand-nevrand, se vor mai luat cartonase. Nimic nu era mai important decat punctele de moment. Ce-i in mana…. In plus, de regula, fundasii nu au acelasi regim de efort ca mijlocasii. Astfel, ar putea rezista la un ritm de 2 meciuri/ saptamana. Ar fi fost un pic altceva daca era si Cadu in teren.

   Apreciază

 11. Un joc penibil. Credeam ca in retur urma sa vedem adevarata fata a CFR-ului. Parca asa ziceau sefii, nu? Daca asta e adevarata fata,, atunci putem sa zicem „bye bye” si sa mergem la culcare.

  Ii trist sa vezi un meci de UCL, sa vezi cum se joaca acolo, si dupa aia sa te uiti la un joc din Liga 1. Orice joc.

  Apreciază

  • Da, dar aici este CFR-ul. Ai ceva de care sa te atasezi, ceva doar al tau. In plus si fotbalul e pamantean. Simti ca poti juca si tu ceva in genul ala. Te identifici oarecum cu spectacolul, ii simti de-ai tai, ii simti ca tine. Are pentru noi farmecul sau si fotbalul romanesc, fara indoiala, dar doar atunci cand joaca CFR-ul.

   Apreciază

   • Da, Albu, dar tocmai pentru ca joaca CFR-ul devine foarte enervant sa ii vezi ca nu stiu sa paseze si sa joace fotbal. Tocmai pentru ca e echipa care ti-e draga iti vine sa te sui pe pereti cand vezi ce pressing stiu sa faca si ce ocazii stiu sa-si creeze. Cand ma uit la un Otelul-Ceahlaul (de fapt „daca” ma uit la asa ceva) nu ma intereseaza ca vad 22 de mamaligi in teren. Dar daca ai nostri joaca asa urat, asta ma termina psihic cateodata. Cu toate astea, nu stiu de ce, dar am eu un feeling ca totul se va schimba in urmatoarele 3 partide, si o sa vedem un CFR care joaca bine 🙂

    Apreciază

 12. Sincer, dupa primele 30 de minute am fost la un pas sa adorm. Meciurile CFR-ului au devenit efectiv de nevazut, atat de plictisitor, de fara vlaga si fara idei jucam. Puteti si putem face cate analize tehnico-tactice vrem dar adevarul este unul singur: jucam de toata jena! Un meci al CFR-ului a devenit cel mai bun somnifer. Ii contrazic pe cei care imediat sar cu argumentul ca suntem pe locul 1 si ca vezi Doamne toti cei care suntem nemultumiti nu suntem decat niste carcotasi carora nu le convine nimic. Faptul ca suntem pe locul 1 mie nu-mi starneste nicio mandrie. Este doar o consecinta intamplatoare si chinuita a faptului ca jucam intr-un campionat al carui nivel a atins un abis al mediocritatii. Nivelul campionatul nostru este pe undeva pe fundul gropii Marianelor, mai jos de atat nu se mai poate. Este atat de slab incat aproape nici nu-mi mai pasa cine iese campioana. In aceste conditii as putea fi mandru ca suntem lideri doar daca CFR-ul nostru i-ar bate pe toti de sa le sune apa-n cap. Pe cand, in realitate, ce vedem? 11 impiedicati care se tarasc pe teren ca o ceata de gaini bete! Despre ce mama naibii vorbim? Ce analize tehnico-tactice tot facem aici? Cand oamenii astia de luni bune nu sunt in stare sa lege trei pase, sa faca un pressing, sa dea o centrare ca lumea sau sa traga un sut sanatos pe poarta? Pe voi chiar va mai incanta cu ceva ideea de a lua un titlu cand tot campionatul trebuie sa faci eforturi supraomenesti ca sa nu adormi cand joaca CFR-ul?

  Apreciază

  • Pe mine cel mai mult ma incanta cum ne injura toti, fara discernamant si fara nicio logica.Ceea ce insa mi se pare grav este ca am colegi de serviciu pe care nicicum nu ii pot convinge ca CFR-ul nu e ajutata de arbitraj. Ei au vazut faza de la Sibiu, au mai vazut ceva si gata, dau dreptate presei. Asta ma intristeaza, fiindca astia sunt oameni cu un cu totul alt nivel intelectual dar si unii care se informeaza foarte temeinic…

   Apreciază

 13. ba fratilor eu nu inteleg o chestie? jucatorii isi dau seama ca nu leaga 2 pase??..cum conducatorii pot fi atat de ORBI??!!!!!…in afara de celestino nu avem mijlocasi chiar delok..astia chiar fak antrenamente de liga 4..100%.nu se vede nimik..absolut nimik..toate echipele ne domina…cap-coada..eu mam saturat de portughezi..aceea gasca de portughezi deja isi bat joc de noi..ne iau la misto.. . Am zis-o de la inceput , de la prima etapa a campionatului cu astra acasa …acel 2-0 fara vlaga..de atunci..tremur la fiecare meci..si antrenoru cu diogo , cadu , panin , bastos , perarlta , rui pedro , muresan , sougou , de zerbi SA PLECE!!!…SA NE LASE..!!..am mai vazut cv comentarii cum ca de zerbi dc nu il baga??!!!!..voi chiar sunteti prosti cu toti??!!..ce draq…pai ala mai ii jucator??..ii gata fizic..ii de sticla..jucator de sala..pai dak am ajuns sa spunem ca dc nu il baga pe macaronar ii destul de clar cat ne pricepem la fotbal..O alta chestie care pur si simplu ma intriga este cum de toata lumea..adik in special..gigi , badea , victor becali , tarasc numele CFR prin presa..si il scuipa????!!..DC PASKANY NU FACE CV????!!! DC NU-I DA IN JUDECATA??!!!!…EU NU INTELEG!!…dak eu aveam o firma si numele firmei mele era tarata prin ziare..si jecmanita in asa hal..chiar nu puteam sa ma uit..sau sa aud cum ma scuipa toata lumea…..Numele CFR CLUJ ii destul de scuipat..dar dak conducatorii nu fak nimik in sensu asta..atunci cine???

  Apreciază

 14. personal am o singura speranta..acum ca a trecut echinoctiul de primavara jucatorii se vor destepta din hibernarea in care au intrat dupa meciul cu U..

  Apreciază

  • Si eu le-as putea ierta multe esecuri, dar nu o eventuala astfel de prestatie la derby-ul cu U. Acolo trebuie si va fi altceva, vor sari scantei din oase, odata ce vor simti fierberea tribunei. E ciudat ca jucatorii nostri cei mai patimasi sunt, in general, romanii: Muresan intotdeauna, Hora certandu-se cu suporterii, iar Panin, jucatorul prabusit in momentul primirii golului. Singurul care face exceptie pare Ganea, ceea ce ar putea sa ne spuna multe despre ce inseamna CFR pt noi.

   Apreciază

 15. Ca suporter, eu cred ca aceasta echipa nu merita sa castige titlul, dar cand vad aceasta mizerie din media impotriva CFR-ului, eu sper totusi ca pana la urma noi sa fim accea care sa zambeasca la sfarsit, si nu mizerii de oameni care manipuleaza toata masmedia sportiva din romania…Nu pot exprima, cat de revoltat sunt de aceste acuzatii aduse CFR-ului , precum si de lipsa de reactie a conducatorilor…declaratii ca” Weldon e istorie, il avem pe Kapetanos”…pai Kape a dat gol, pt ca a venit mingea in el…cam acelasi lucru s-a intimplat la meciul cu Medias, doar ca atunci mingea nu a ripostat bine! Doamne, cati nervi am avut in acele 90 de minute…Eu cred ca, daca nu va juca bine echipa in meciul cu Galati, sau chiar pierde, Costa va pleca…prin demisie, sau va fi demis…Faceti pariu?

  Apreciază

 16. Trei lucruri pozitive am putea extrage in urma etapelor disputate in aceasta primavara. Primul ar fi acela ca am preluat in sfarsit sefia clasamentului in Liga 1. Al doilea e acela ca suntem neinvinsi in retur, iar cel de-al treilea, ca grecul nostru Kapetanos s-a lipit de gol la fiecare partida. Aici se termina motivele noastre de bucurie, cam putine trebuie sa recunosc, insa nu tocmai de lepadat. De aici incepe insa ”plangerea si scrasnirea dintilor”, de aici incep ”vaiurile” noastre, deloc putine de enumerat. Asadar, iata lucrurile negative observate de mine in acest retur : jocul prestat, pe alocuri sub orice critica; titularizarea aproape meci de meci a unor jucatori blazati, fara nici o pofta de joc; tinerea pe banca de rezerve a unor fotbalisti ce ar putea aduce un plus echipei: De Zerbi, Sarre, Vranjes -ultimul cam putin folosit si el-; lipsa de reactie a antrenorului nostru in momentele cheie ale meciurilor; ratarea cu nonsalanta a unor ocazii de gol ce ar fi putut inchide unele jocuri, vezi Gaz Metan / Sportul; cedarea aprope deliberata a mijlocului terenului, de unde si inconsistenta jocului nostru; putinii spectatori prezenti pe stadion la meciurile de pe teren propriu; parasirea zeitei Fortuna, cea care ne-a insotit la unele meciuri din tur. La toate acestea mai putem adauga: linsajul mediatic al presei, care – coroborat cu lipsa de reactie a celor care ar fi datori sa apere clubul de astfel de atacuri ”sub centura”, Paszkany si Muresan – duce la crearea unei atmosfere ostile pe mai fiecare stadion din tara. In asemenea conditii, oare la ce mai putem spera in acest campionat ? Putem spera (cel putin eu mai detin inca oarece urme de optimism) la o mobilizare superioara a jucatorilor in derby-ur asa cum am constatat ca s-a intamplat si in toamna, derby-uri de clasament de care vom tot avea parte de acum incolo. Bine ar fi de exemplu ca in urmatoarele 3 meciuri : acasa cu Otelul, in deplasare cu Vasluiul si apoi, iar acasa cu Rapid sa avem acelasi parcurs ca pana acum, adica victorii pe teren propriu si egal in deplasare. De aici ar rezulta 7 puncte deosebit de pretioase care indiferent de rezultatele contracandidatelor, ne-ar mentine pe prima pozitie in clasament. Ar urma apoi 4 partide cel putin aparent mai usoare, cu Petrolul si Ceahlaul in deplasare si cu Chiajna si F.C. Brasov, pe propriul fief, meciuri din care am putea aduna macar 10 puncte, care daca le-am acumula intr-adevar, e de presupus ca am mai pune cateva lungimi fata de urmaritoare, asta chiar inainte de asaltul final. Ar urma apoi cele 2 derby-uri cu Dinamo 1 si 2 in care ne-am putea permite si o sincopa, mai ales ca ele vor fi urmate de alte 2 meciuri aparent foarte usoare, cu echipe poate pe atunci retrogradate: Vointa Sibiu si C.S. Mioveni in care nu avem cum sa scapam victoria si cele 6 puncte totale aferente. Avand un astfel de parcurs nu formidabil, dar bun, in ultima etapa contra Stelei am juca in Gruia cu trofeul pe masa daca nu cumva am fi deja campioni. Suna bine, nu ? Zic eu ca da si sincer eu inca mai sper la un astfel de parcurs al alb-visiniilor nostri. Pentru asta e nevoie imediata de o metamorfoza a echipei noastre, e nevoie de o schimbare de mentalitate, de o iesire din hibernarea actuala, din apatia, din letargia ce ne-a cuprins. Pentru asta e nevoie de ”o inviere a celor vii” de la CFR,-ca tot se apropie marele praznic crestinesc la care tot face referire un fals crestin de la noi- a jucatorilor nostri care desi traiesc (pe teren), sunt totusi morti, caci jocul lor e ”mort”. Fara trezirea la viata a jucatorilor nostri recunosc ca tot optimismul meu se transforma intr-o simpla fabulatie. Hai CFR !!!

  Apreciază

 17. tgv..asta sustineam si eu ieri..sa speram la o desteptare a jucatorilor. sa ii sustinem pe teren propriu, ar fi ideal sa castigam toate meciurile de acasa, mai ciupim cate un punct in deplasare si suntem in grafic. sper sa ti se adevereasca previzunile cu o mica eroare, sper ca vointa sibiu sa ramana in liga1, merita, au un joc curat. HAI CFR!

  Apreciază

 18. Pt Olyilie si pt cei care nu pot inghiti ”macaroana” De Zerbi. Priviti va rog in oglinda cele 2 meciuri cu Sportul din acest campionat. In amandoua jocul nostru a suferit in prima repriza. In amandoua am avut superioritate numerica o perioada indelungata de timp. In amandoua, la pauza a fost egal. Doar in primul dintre ele a jucat De Zerbi dupa pauza, in al 2-lea a privit de pe banca de rezerve. Rezultate finale : 6-1 in tur / 1-1 in retur. Iata ce asteptam sa faca De Zerbi chiar si intr-o singura repriza, iata de ce ne tanjim atat de mult dupa ”macaronar” in acest ”post” prelungit al echipei noastre. Hai De Zerbi, Robi Baggio de Cluj, te asteptam cu drag ! Cel putin cu tine in teren avem la ce spera, oricat de jalnic arata echipa noastra.

  Apreciază

  • Cata utilitate a avut Bastos pentru aceasta echipa de-o juma’ de an incoace, atat a avut si De Zerbi stand in tribuna. Daca s-ar fi vrut(s-ar vrea), ar fi incaput si De Zerbi pe teren, la cinci meciuri tot prindea cinci minute de geniu, iar noi eram mult mai castigati decat sa admiram non-stop impotenta lui Bastos. Dar dupa cum am spus mai sus eu cred ca soarta lui Roberto este pecetluita.

   Apreciază

 19. Despre meci n-am ce sa comentez. In schimb ce m-a surprins este faptul ca desi am ajuns pe primul loc n-avem nici un dram de orgoliu, pai daca ai ajuns lider in campionat te cuprinde o stare euforica de forta, incredere, atitudine, adrenalina, intri pe teren super motivat cu gandul de a transa meciul cat mai repede si sa demonstrezi ! Noi ? Am vazut cu totii…

  In schimb vreau sa va impartasesc experientele mele de la fata locului, din Regie. Avand treaba la Bucuresti m-am gandit sa urmaresc meciul live, n-am fost niciodata pe o „arena” din capitala. Am facut comanda la Taxi Cobalcescu, mi-au confirmat 10 min., a sosit dupa fix 28 min. Putin iritat si intarziat sar in masina unde ma loveste un miros greu de tutun si o melodie care-i refren suna ceva in genul „Sunt prea lucid pentru lumea asta, Vreau sa inebunesc”. Frumos. Ajung la stadion dupa aprox. 50 min., undeva printre blocuri, aurolaci, persionari si colorati, unde am o surpriza imensa, nu mai sunt bilete. Dupa negocieri intense cu un agent de paza si ceva „bani de buzunar” patrund pe stadion, constat cu indulgenta ca jumatate din stadion e gol. Fostul CMC era cu cel putin un nivel peste, in jur se construieste ceva, mizerie, apa, gunoi peste tot, gazonul sub orice critica, afara sunt vreo 20 grade, pe marginea terenului zapada… La un moment dat aveam impresia ca era mai important sa ne injure, decat meciul sau incurajarea echipei favorite, au un repertoar impresionant, halucinant chiar.
  Sincer m-am simtit ca un extraterestru, sunt si astazi socat, atata rautate, ura si mizerie eu n-am intalnit.
  Imi pare foarte rau pentru ei !

  Apreciază

  • Ce sa sustina? Toata lumea stie ca Sportul are maxim 100-200 suporteri, au venit gunoaiele (oameni cu inteligenta de aprox. 1bkl) doar pt a face atmosfera antiCFR!

   Apreciază

  • Jenant dar asta e si eu am avut vaga impresie ca tribunele pline din regie au fost populate fortat cu tot felul de manelari aprigi sustinatori ai altor echipe din „capitala”. Cat despre ostilitatea perceputa,eu ma astept ca din nefericire ea sa creasca proportional cu apropierea de finalul campionatului in stransa legatura bineinteles cu faptul ca CFR-ul poate se va mentine pe prima pozitie…
   Cat despre joc nu sunt prea multe de spus eventual as sublinia doar faptul ca mie personal mi-a placut Bastos exceptand hai sa zicem faza de la golul lor unde a uitat sa coboare cu adversarul. Dar asta e, mergem inainte si poate acum e momentul asistand la tot acest linsaj mediatic sa ne strangem mai mult langa echipa

   Apreciază

  • Se pare că organizarea a fost la nivel european. Est european. Pe mine meciul m-a scârbit de la început, de când am văzut cât de bine primită a fost galeria CFR-ului, în țarcul rezervat oaspeților. Parcă-i pregătire pentru deportare în Polonia, la ”dușuri”, nu pentru meci. Jenant! Am pus o poză la păstrare, ca să-mi aduc aminte peste ani. Am denumit-o ”ospitalitate” – http://i1195.photobucket.com/albums/aa400/CJ-07-CFR/ospitalitate.jpg

   Apreciază

   • De-a rasu’-plansu’. Noroc ca suntem pasnici, pe parapetii aia nici macar nu ai cum sa te cateri, eventual sa te antrenezi la 110 m garduri in pauza meciului. Sarma ghimpata mai lipseste din poza. Probabil asa este specificat in caietul de sarcini pentru obtinerea licentei de functionare in liga 1.

    Apreciază

  • Mi-ar fi placut sa faci din asta un articol, un mic reportaj de atmosfera de la locul faptei. Cu inca doar cateva detalii din timpul meciului ar fi fost delicios. De fapt, de ce vorbesc la trecut? Chiar ai putea incerca asta! 🙂

   Apreciază

 20. Albule-ca de obicei o placere sa-ti citesc articolul
  Astia sa aiba ORGOLIU? lenesul si ego-selfishul de Bastos?
  Uite: greseala este a conducerii. Conducerea trebuie sa aiba definita mentalitatea de CFR-ist si apoi s-o implementeze antrenorului, jucatorilor, stafului tehnic, medica, femeii de serviciu.
  Apoi, din multitudinea de jucatori adusi, incep sa triez ii opresc pe cei mai buni si ma scap de cei de care m-am convins ca nu sunt de clubul meu.
  Tactici, scheme, astea atunci cand joci „extraterestrieal”.
  Conditie fizica DeltaForce tinde catre ZERO.
  Astept ca Iului Muresan sa faca ceva, daca nu merge mai bine CFR , atunci eu pe dumnealui il consider primul vinovat.

  Apreciază

 21. A avea curajul sa privesti realitatea in fata ,asa cum e ea ,nefardata,este o proba a tariei de caracter.Din pacate foarte multa lume,incepand cu conducerea,continuand cu costa si o parte din jucatori( prin declaratiile date) au incercat sa ascunda adevarul : echipa nu isi justifica prin joc obiectivul declarat: titlul.Faptul ca in multe meciuri am castigat cu multa sansa,egalul( nemeritat )cu steaua ,dupa un meci in care am fost umiliti fotbalistic,nu pot ascunde la nesfarsit adevarul: echipa joaca modest,chinuit,intamplarea si neputinta fiind caracteristicile definitorii.Cum s-a ajuns aici?Sezonul l-am inceput promitator,echipa noua( cu cateva achizitii de valoare),antrenor nou cu CV respectabil( ca jucator!)conducere motivata sa revina in frunte dupa precedentul sezon rusinos,conturi pline. Cat timp s-a jucat cu ambitie,cu dorinta nou venitilor de a impresiona,echipa a evoluat destul de bine,reusind cateva meciuri cu adevarat bune:astra,tg.mures,sportul( dupa ce-a intrat de zerbi)si mai ales derby-urile cu otelul,vaslui,dinamo si u. cluj(intre timp aparusera beto si weldon) .Treptat insa s-a instalat treptat o stare de automultumire,de suficienta,de a juca tot mai mult speculativ,de a castiga cu minime eforturi,cu alte cuvinte am inceput sa pacalim fotbalul.Personal nu-mi aduc aminte de nici macar un singur meci bun, in ultimele 8 etape( dupa derby-ul local).; la fel si-n cantonament,meciuri cenusii,evolutii haotice.E clar ca echipa este in scadere.Bine ,o sa intrebati,cum am ajuns pe primul loc?Cu ajutorul adversarilor care au jucat f.slab( mioveni,astra,tg. Mures,medias,sportul,pandurii repr. a 2-a) si cu ajutorul considerabil al sansei( sibiu,steaua,pandurii repr.1),respectiv scaderea lui dinamo in retur.Partea proasta este ca urmeaza meciuri cu echipe (mai )bune,din spate vin amenintator echipe care joaca( vaslui si steaua)iar pe masura ce vor trece etapele fiecare va juca din ce in ce mai incrancenat.Daca nu schimbam repede si radical situatia actuala ,vom avea emotii sa prindem locul 5.Ce este de facut?in primul rand interventia in forta a patronului( muresan inca hiberneaza si declara tampenii)asupra jucatorilor.In al doilea rand schimbarea rapida a lui costa( o mare parte din vina ii revine- nu studiaza adversarii,este slab tactician,este prea conservator cu anumiti jucatori si mai ales el a dat tonul la aceasta atmosfera de indolenta si delasare- asa se intampla daca stai cu jucatorii favoriti in cluburi!Se impune de urgenta un soc la echipa si asta nu se poate realiza decat prin schimbarea radicala a actualei stari de fapt..Arpi a dat un prim si important semnal.Sper ca va actiona rapid,nu mai e timp de pierdut!

  Apreciază

 22. Pt Scippio; Auzim mai mereu ”refrenul” asta, ca nivelul campionatului nostru e unul foarte scazut, ca sa te citez: ”suntem undeva pe fundul gropii Marianelor…mai jos de atata nu se poate”. Tocmai de aceea as avea o intrebare pt tine draga Scippio: cand afirmi asta ce termen de comparatie ai, compari cumva campionatul nostru cu cele din Anglia, Italia, Spania, Franta ori Germania? Daca ai un standard atat de ridicat, atunci ai tot dreptul sa fi dezamagit de valoarea fotbalului de la noi, caci intr-adevar CFR-ul nostru nu e nici Real si nici Barca, nici Milan si nici Inter.Dar oare cate team-uri din lume se pot compara cu aceste echipe cu adevarat galactice, extraterestre? Le putem numara pe degete, noi nici intr-un caz. Motivele le cunoastem in parte, nu voi starui asupra lor. Totusi n-as zice nici ca ne aflam la coada Europei, caci cu maltezii, irlandezii, balticii si altii de genul asta noi nu stam de vorba, ii batem pe oriunde ii prindem. Prin urmare, daca mergem pe logica aceasta nu ne situam nici ”in groapa Marianelor”, dar nici in everestul fotbalului european, ne situam pe undeva pe la mijloc, oricum in prima jumatate a unui astfel de clasament. Poate tu compari fotbalul de la noi, cu cel din perioada comunista, dar nici atunci nu am atins o cota foarte ridicata decat in cateva randuri si atunci doar pt ca asa era conjunctura politica de la noi. Dar sa privim punctual aceste lucruri. Pana la inceputul anilor ’80 ce rezultate mari am avut in Europa in materie de fotbal? Le putem numara pe degetele de la o singura mana: UTA, Bacau parca si inca 2-3 mari victorii, in nici un caz nu am atins fazele superioare ale competitiilor europene. In acea vreme e drept ca nu discutam cu islandezii ori cu cipriotii, dar nici nu miscam in fata granzilor din vest. Singurele realizari le-am avut intre anii ’80 si ’90, dar dupa cum spuneam conjunctura politica era de asa natura, caci toti jucatorii buni erau dusi la 2 echipe- se stiu care- si nu li se dadea drumul din tara decat poate inainte de a se lasa de fotbal. Nu existau pe atunci nici dream team-urile de azi, caci legile fotbalului nu permiteau sa intre simultan pe teren mai mult de 3 stranieri. Oare cum ar arata azi Realul, Barca, Chelsea, Inter, Milan, City sau United, daca aceasta lege ar mai sta in picioare si azi? Nu-i asa ca s-ar nivela mult fotbalul si ca am avea si noi romanii o sansa? Dar daca prin absurd: Chivu, Mutu, Sapunaru, Rat si ceilalti, ar juca cu totii la Steaua si Dinamo, ori ”U” si la CFR, nu-i asa ca am urca semnificativ pe scara valorica? Cu siguranta ca asa ar fi, dar cum azi sunt alte vremuri si alte legi in fotbal nu avem decat sa inghitim in sec si sa ne multumim cu mai putin. Poate insa compari fotbalul de acum cu cel din anii ’90-2000, cei de maxima inflorire ai ”Cooperativei”. Pe acestia ii cunosc cel mai bine si crede-ma chiar nu ai de ce tanji dupa ei. Atunci exista o singura echipa valoroasa Steaua, care a si castigat vreo 6 campionate la rand asta insa pt ca nu avea alte adversare, in cupe nerealizand nici ea nimic semnificativ, patrunderea de 3 ori consecutiv in grupele Champions League fiind relativ usoara la inceputurile acestei competitii. Deziluzii in schimb au existat destule : K.R.Reikjavik, Pobeda Prilep, St Gallen si altele. Atunci de ce plangi draga prietene? E drept ca azi – sa zicem de cand a intrat CFR-ul in A- nu avem rezultate formidabile, dar tot scoatem capul in lume mai abitir ca in ’60-’70 / ’90. Iata cateva victime din aceasta perioada: A.S Roma, Valencia, Levarkusen, Everton, Basel, Sahtior Donetk, Hamburg, Hertha si lista poate continua. Concluzia mea e ca noi romanii avem momentan un campionat mult mai bun decat ne asigura ”specialistii” nostri -dovada meciurile interesante si pe alocuri chiar bune, cu goluri spectaculoase demne de CNN-, iar noi ceferistii avem o trupa ce ii sperie pe ”mitici” in ultimii ani si de aceea e atat de blamata. Cel putin asta e opinia mea.

  Apreciază

  • wake up – man.
   uita-te in urma cu cativa ani buni cand CFR facea furori in liga 1 si vezi ce fotbal facea si apoi, uita-te din nou la ce joaca acuma sau vezi primele cateva meciuri din tur.
   Nu ne comparam cu barcelona, nici cu bayern, inter, .. cu sportul(echipa de liga 2) ne comparam? Pai DA pentru ca da facem doar egal cu ei atunci de ce nu?
   Ce pretentii pot avea fanii echipei sportului atunci ? sau Siman? el pateste un jucator cu 2 mii de eruo, Paszkany cu 10 mii – 20 mii.
   Chestia asta i-a spus-o Andrei Voghina lui Muresan, insa Muresan n-a prins ideea replicand doar ca „avem jucatori buni”, „avem jucatori buni”, „avem jucatori buni”, „avem jucatori buni”.
   Ah.era sa uit.plus primele pentru meciui,mai ales ca Paszkany a mentinut prima chiar daca facusem deja un egal.
   Auzisem ca s-au certat jucatorii CFR intre ei la sfarsitul meciului.

   Apreciază

   • CFR-ul de acum joaca exact ceea ce juca in returul de acum 4 ani, atunci cand a ”reusit” sa piarda vreo 12 puncte pe care le castigasera in mod entuziasmant in turul de campionat. Acel tur e de departe cel mai bun din istoria CFR-ului, atunci am aratat intr-adevar ca o mare echipa.Dar, macar sa luam si anul asta campionatul in ultima etapa, asa cum l-am luat atunci.

    Apreciază

  • Totul porneste de la bani. Cata vreme am avut un Pereirra, un Y. Kone, Fabbiani in campionat era clar ca nivelul era unul consistent. Au plecat, rand pe rand, iar transferurile sunt doar peticeli. Luam din afara doar rebuturile altora, un fel de comert cu televizoare color, din anii ’90. Criza i-a afectat serios pe oamenii de fotbal dar si statul care nu mai poate sustine aproape deloc echipele (ce buni erau intr-o vreme banii publici, nu?). Usor-usor profitul se transforma in pierdere si nimeni nu-i atat de prost (ca Mititelu poate) incat sa piarda bani in fotbal. E o afacere ce creste prin sine… Nu se pot compara deceniile fotbalistice cu ceea ce este acum. Competitiile s-au schimbat mult, banii sunt in alte cantitati, profesionismul a luat locul pasiunii/placerii. Probabil ca singura afacere in fotbal pe care o mai pot face cei din Romania este doar jocul cu pariurile. Iar la ce „cetateni” avem implicati in fotbal, nu ma indoiesc ca asta se intampla deja si in prezent.

   Apreciază

  • Draga TGV,

   Apreciez sincer efortul tau de a-mi scrie o contra-argumentatie atat de bine inchegata si elaborata. Totusi iti spun ca tot arsenalul tau de argumente trage alaturi de subiect. Evident ca nu nu ma astept ca nivelul campionatului nostru sa fie ca cel din Anglia, Germania, Franta, etc. Nu cu aceste campionate fac eu comparatia atunci cand pozitionez pe sub pamant nivelul nostru. (Desi, fie vorba intre noi , ai vazut vreodata un meci din liga a 2 a engleza sau din liga a 2 a italiana? Sau ai vazut cam cum joaca in Cupa Anglia echipe venite de prin liga a 4 a? Sau chiar vreun meci din campionatul Ungariei care se mai difuzeaza pe Sport1?)
   Daca vrei sa fiu sincer atunci cand spun ca ne aflam prin groapa Marianelor ca si nivel nu fac nicio comparatie cu alte tari. Fac o comparatie cu ceea ce stiu eu ca inseamna fotbal, cu ceea ce am jucat si eu ani de zile prin curtea scolii. Adica un joc minunat unde puteai vedea pustani care alergau pana simteau ca li se rupe splina si le ies plamanii pe nari, unde vedeai pase, vedeai un-doiuri, vedeai driblinguri, suturi la poarta , centrari din alergare. Unde vedeai in primul rand dorinta de a invinge. Pentru simplul faptul ca asta simtea fiecare ca este motivul principal pentru care pasea pe un teren de fotbal. Ei, in ce masura vezi tu toate astea in campionatul romanesc, in general, si in special la CFR? Eu nu prea le vad. Oamenii astia in primul rand nu alearga. Nu stiu sa paseze, nu stiu sa dribleze, nu stiu sa suteze, nu stiu sa centreze. Nu par sa-si doreasca sa castige, nu par sa puna suflet si nu par sa aiba nicio ambitie in general. Si asta in conditiile in care a fi fotbalist este meseria lor si au salarii de o suta-doua sute de mii de euro pe an. Nu e ca in Anglia sau Spania, dar orisicat. Bun in ciuda acestor lucruri tu ce imi ceri? Sa fiu multumit ca avem un nivel pretins nivel mediu? Sa fiu in extaz ca CFR e pe primul loc? Pai nu pot sa fiu nici una nici alta. Nu pot sa fiu atat timp cat majoritatea meciurilor din campionatul nostru imi provoaca ori somnul ori nervi. Si nu pot sa fiu atat timp cat ducandu-ma pe stadion la CFR am multe momente in care imi vine greu sa ma concentrez la jocul anost din teren si mai degraba ma trezesc uitandu-ma dupa femei. Pur si simplu mi-e dor de fotbal! Doar satisfactia ca suntem inaintea nemernicilor asa-zisi „granzi” nu-mi ajunge!

   Apreciază

   • Scippio. Atunci cand am facut referire la comentariul tau initial, as vrea sa fi atent la un lucru; ca in argumentatia mea am facut referire doar la un singur paragraf din cele afirmate de tine, anume la cel legat de valoarea reala a campionatului nostru, pe care tu il descri ca fiind foarte slab, citez ”aproape de fundul gropii Marianelor” pt a concluziona: ”mai jos de atat nu se poate”. Asadar, eu aici am avut de facut o obiectie, in rest in privinta jocului echipei CFR Cluj am fost de acord cu cele afirmate de tine, de vreme ce nu am comentat nimic in acest sens. Obiectia aceasta mi-o sustin in continuare cu aceleasi argumente deja mentionate, la care as mai putea adauga destule altele daca nu mi-ar fi lene sa le enumar aici. Oricum cred ca sunt arhi-suficiente argumentele mele cele deja amintite care nu sunt nici pe departe in afara subiectului tau. Am incercat sa te fac sa intelegi, pe de o parte ca nu suntem codasii europei in materie de fotbal, iar pe de alta parte ca nici povara trecutului nostru fotbalistic nu trebuie sa ne apese prea tare, pt ca nu am avut performante fantastice nici in trecut, atunci cand era mult mai usor de patruns in fazele superioare ale competitiilor europene inter-cluburi. Deci repet pe fundul gropii Marianelor nu suntem nicidecum noi romanii (nu ceferistii) pt ca acolo se gasesc deja: maltezii, islandezii, macedonienii, irlandezii, galezii, letonii, estonienii, lituanienii, ungurii si lista poate continua inca destul. E drept ca nu suntem la nivelul vest-europenilor amintiti, dar ne situam deasupra, sau la nivelul multor campionate din tari cu un nivel de trai mult mai ridicat decat cel de la noi. Sa dau cateva exemple: suntem sub vecinii nostri ucraineni, dar ii depasim net pe unguri, pe bulgari ori pe sarbi (la nivelul echipelor de club ma refer). Suntem apoi si deasupra campionatelor din; Slovenia, Norvegia, Suedia, Croatia ori Slovacia si aproximativ pe acelasi palier valoric cu Austria, Cehia, Polonia, Danemarca sau Scotia, oricum tari mult mai civilizate si mai dezvoltate, in care destui dintre noi si-ar dori sa traiasca. Ce atu mai are Liga 1 in detrimentul acestor campionate, e acela ca la varf avem an de an 5/6 echipe ce lupta pt a se incorona cu titlul de campioana a tarii, ceea ce da un mai mare grad de spectaculozitate acestui campionat atat de hulit de mai toata lumea. La noi se bat anul asta la titlu 5 echipe:CFR, Dinamo, Rapid, Vaslui si Steaua, in Spania, Real cu Barca; in Italia, Milan cu Juve; in Anglia, City cu United etc. Chiar antrenorul sarb Vladimir Petrovici, zicea la plecarea de la Poli la nationala tarii lui, ca avem un campionat mult mai bun decat il percepem noi romanii si ca ar trebui sa ne bucuram pt asta, mai ales ca e foarte echilibrat la varf ceea ce il face f spectaculos. Ca sa intelegem mai bine ne dadea exemplul campionatului sarbesc, in care doar Partizan si Steaua Rosie conteaza an de an la titlu, iar mai nou Partizan nici nu mai are adversara in campionat. Oare asta ne dorim noi, o hegemonie a unui singur club oricare ar fi el ? Eu unul nu-mi doresc asta, decat poate o hegemonie a CFR-ului. Dar oare cati microbisti de la noi isi doresc asta?

    Apreciază

 23. Doua superblaturi in Giulesti si la Vaslui 🙂 M-am gandit la varianta asta marti: cum as fi mai multumit, sa batem in Regie, iar Dinamo, Rapidul, Steaua si Vasluiul sa bata si ele sau sa facem egal iar toti ceilalti sa piarda. N-am avut curajul s-o postez 🙂 Doamne da sa ia si Steaua un 4 – 0. Sa moara toate celelalte capre daca a noastra nu se simte bine 🙂

  Apreciază

  • Mda, la „sa moara capra vecinilor” stam bine. Incredibila etapa. Vaslui si Rapidul pierd, probabil nici Steoaia nu va obtine mai mult de un egal. Om fi la nivelul campionatului. Scuze, dar vai de curu nostru…

   Apreciază

 24. ”Dar, sincer, ce vă doriţi mai mult? Un campionat sau CFR-ul din urmă cu câţiva ani?”
  Prefer Cfr-ul din urma cu cativa ani… Eu asa joc urat la CFR etapa de etapa ,plus amicalele ,nu am vazut. Astept ca Arpa sa ii spuna LA REVEDERE lui Costa. Am vazut ce poate….

  Apreciază

 25. Era o intrebare cu o doza mare retorica. Atunci eram cei mai buni prin joc, acum am putea fi cei mai buni la puncte. Atunci impuneam respect, forta, acum totul e o mare mazgalitura, totul este contestat. Mie nu-mi plac invingatorii ci eroii. Acestia fac povestile. Vedeti bine, exista o diferenta mare intre cele doua notiuni.

  Apreciază

 26. Haideti sa va spun o poveste despre o echipa de fotbal din capitala Suediei, tara in care am trait de mic copil. In 2001, cred, nu-s sigur daca tocmai ala a fost anul, echipa Hammarby din capitala Suediei a castigat campionatul suedez. Ce a fost ma deplasat, pe langa faptul ca nimeni nu le-a dat vreo sansa la titlu la inceputul campionatului, a fost ca undeva prin mijlocul returului au anuntat ca antrenorului nu i se va prelungi contractul la sfarsitul capionatului. Motivul? Hammarby nu juca suficient de fain. Stiti ce au facut anul trecut Hammarby? S-au salvat de la retrogradarea in liga A TREIA din Suedia in ultimele zece minute din ultimul meci al sezonului. Dar macar face spectacol! Voi care puneti estetica jocului in fata rezultatelor, de ce nu incepeti sa va uitati la patinaj artistic. Ca acolo se dau note artistice… Voi care spuneti ca CFR n-are fata de campioni; spuneti-mi si mie, daca tot nu-i deajuns ca suntem liderii clasamentului, ca se pare ca si ceilalti pierd cu echipe pe care ar fi trebuit sa le bata, cum hantataru arata o fata de campioni? Unii ar trebui sa se trezeasca si sa miroase napalmul; asta-i campionatul nostru, atata putem, dar hai macar sa-l castigam! 🙂

  Apreciază

  • daca am avea 75 de puncte nu m-ar interesa cum joaca si cu ce jucatori de la cfr 2 sau 3.
   Dar pierzi puncte cu sportul, mediasul, pandurii si sa te chinui sa bati vasluiul,rapid, steaua,dinamo-> asta este culmea.
   sau cum spunea Paszkany-pacaleala!

   Apreciază

   • 75 de puncte? Deja in etapa 23? Nu stiu ce sa zic. Cred ca unii dintre noi vom fi mereu nemultumiti cu CFR-ul, avand in vedere la ce asteptari avem. Echipa-i pe primul loc si tot nu e de ajuns? Stii de ce lipsesc spectatorii in Gruia? Li s-a spus ca-n Gruia joaca Barcelona. Au venit si s-au uitat. N-a fost Barcelona. Asa ca nu mai urca dealul spre stadion. Cine vrea sa mearga la un meci si sa vada o echipa care desi conduce, este criticata din tribune? In loc sa sarbatorim, ca macar avem ceva de sarbatorit – altii nici nu joaca nu stiu ce si nici nu sunt lideri – stam si ne plangem ca nu jucam fain. Nici mie nu-mi place cum jucam. Si nici anul trecut nu mi-a placut. Acum suntem pe 1, anul trecut am terminat pe 10. E lumea mai bucuroasa? Nu! Si de aia incep sa cred ca unii de pe aici nu le pasa de titluri si asa mai departe, le pasa doar sa fie spectacol fotbalistic.

    Apreciază

    • Bogdan,

     Raspunsul e foarte simplu. E chestie de gusturi. Unii se uita doar la locul din clasament si sunt multumiti, nu-i mai intereseaza nimic altceva. Altii si-ar dori sa vada totusi si ceva fotbal. Pentru ei un campionat de fotbal nu se poate reduce la o competitie de orgolii intre conducatori si zone geografice.

     Apreciază

 27. Ce etapa nebuna!!! Pacat de egalul nostru,acum cand au pierdut contracandidatele considerate in forma.Daca e sa privim partea plina a paharului,am facut un punct la adevar. Din pacate,au inceput deja lingaii de la gsp sa comenteze declaratia ciobanului:”sa dam titlul lui CFR”. Sper sa ai dreptate. Il luam oricum,cu sau fsrs voia voastra! Forza CFR !!!

  Apreciază

 28. Un comentariu al unui stelist de pe GSP dupa meciul cu FCM Tg.M, orice alt comentariu mi se pare de prisos:

  adi_stelistul
  „Conducatorii fotbalului de la noi n-au simtul ridicolului. Toti se plang de arbitraj. Cat priveste jocul, Steaua si-a aratat limitele azi. N-a fost capabila sa sparga o aparare bine organizata. Singurele ocazii au fost suturi de la distanta si de la mare distanta. Etapa asta dovedeste cat de slab e campionatul nostru. Pana la urma cea mai constanta echipa mi se pare CFR-ul, chiar daca nu impresioneaza. In mediocritatea lor (mediocru nu inseamna slab, sa nu-mi sara ceferistii in cap, inseamna „nici prea-prea, nici foarte-foarte”) sunt si egali cu ei insisi si eficienti (ma rog, mai eficienti decat altii)”.
  Ma intreb ce face Becali cu frumoasa-i camasa rupta la meciul nostru, evident de bucurie, probabil acum are surplus de hartie igienica.

  Apreciază

  • Pentru comentariul asta obiectiv domnul stelist ar merita o rubrica pe aici. Ar da un pic de culoare site-ului ca din cand in cand sa citim si un punct de vedere de la un adversar. Doar o sugestie…

   Apreciază

   • Corect! Din păcate, acesta fiind un site de nișă, în afară de frânari nu prea intră decât cei care vor să înjure (nu foarte mulți, cel puțin deocamdată). Dar sunt foarte mulți suporteri ai altor echipe cu comentarii excelente, în special pe MySport. Poate ei vor găsi calea spre site-ul nostru, citind postările promovate de Albusibiu acolo.

    Apreciază

    • @CJ-07-CFR Friday, 23 March, 2012 at 12:47
     Mersi de raspuns.
     Daca sunt pe Mysport pot fi gasiti usor si li se poate trimite o invitatie directa prin email. Chiar daca nu intra pe site, pot fi invitati sa scrie o avancronica, o cronica sau un comentariu cand echipa lor are meci cu CFR-ul. Ar fi o dovada de civilizatie din ambele parti…

     Apreciază

 29. Salut baieti,
  Sunt de acod cu tot ce scrieti voi aici,va citesc de la inceput,dar nu am postat pana acum.
  Pe mine ma face mandru faptul ca toti sunt impotriva noastra,asta inseamna ca suntem o PUTERE in fotbalul romanesc,tuturor le este frica de noi,doar noi am avut primii curajul sa desfiintam hegemonia miticeasca din fotbalul autohton.
  Ma deranjeaza doua lucruri:
  -faptul ca ai nostri conducatori de club nu sunt si ei vehementi ca cei cunoscuti ca atare.
  -faptul ca am lasat oierimea sa joace pe stadionul nostru drag anul trecut in Europa League,lucru care nu trebuia acceptat in ruptul capului.Eu personal,daca eram patronul clubului,nu acceptam asa ceva nici pt. un milion de euro de la oier.
  In rest, SUNT MANDRU CA SUNT FRANAR( DIN 1973) SI FORZA CFR!!
  CAMPIONII SUNTEM NOI!!!

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.