Animalul Planet. [CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu 2-0]


E soare de primăvară, din nou, peste savana românească. Vieţuitoarele pot alege să stea în umbra liniştitoare şi tihnită a clasamentului, ori să iasă la soare, în lumina din vârful clasamentului.

În soarele după-amiezii, felinele vişinii îşi fac liniştite siesta. Nimeni nu ar trebui să îndrăznească a le încălca propriul teritoriu. Sunt puternice şi sunt conştiente de primatul lor. Stăpânesc indisputabil întinderea de iarbă din propria regiune. Câinii roşii de preerie sau mistreţii de cucuruz nu ar cuteza să se apropie, cât despre zebrele din vale, acum tot mai bolnăvicioase, ele nu mai au curaj nici să le treacă prin faţă. Mai sunt şi alţii, specia babuinilor cu stea în frunte, una total neadaptată la ecosistemul actual şi, mai târziu sau mai devreme, ameninţată cu extincţia.

Felinele inspiră putere. Ajunse acum la maturitate, cântăresc enorm, greutatea lor în aur, în ochii vânătorilor de trofee impresariale. Acest statut le tihneşte, le adoarme acum simţurile, le dă o linişte nefirească. Privesc doar înspre vârful baobabului de puncte, privesc în zare spre înălţimile şi culmile Champions League-ului şi nu simt în adiere pericolul, cum, din spate, se apropie haita de hiene de podiş getic, gorjene. Foarte feroce şi însetate de sânge, acestea constituie o reală ameninţare pentru orice grup ce nu le ia în seamă. Prin felul lor unit de a ataca şi de a conlucra, prin modul de a colabora, tactica lor de vânătoare poate deveni o capcană mortală. Nu sunt chiar rivale cele două grupuri, dar împrejurările prăzii de primăvară le-au adus faţă în faţă, le transformă în combatanţi.

Deosebit de agere, hienele iau primele poziţiile de atac. Împresoară grupul greoi al felinelor. Până să se alarmeze acestea deja sar în atacuri; lansate cu agerime şi sălbăticie, dar, din fericire, niciunul decisiv. Cu tot avanjatul surprizei, hienele nu reuşesc decât să rostogolească, să dicteze fiecare ciocnire şi să oblige oponenţii să facă doar mişcări defensive. Ameninţă, îşi arată colţii în repetate rânduri, dar, cu toate acestea, nu pot muşca decisiv, nu pot da o lovitură care să încline lupta în favoarea lor, nu pot să pună la pământ vreunul dintre membrii vişinii.

Rivalii, hiene tinere, nu uită nicio clipă de puterea ghearelor vişinii. Ţin distanţa la care se simt protejate şi încearcă să atace doar membrii mai slabi: câţiva leoparzi mai bătrâni sau, dimpotrivă, încă pui neexperimentaţi, toţi din mijlocul grupului, să rupă astfel şira spinării întregului clan. Şi masculii alfa ai celor două grupuri sunt total diferiţi. Unul, hienă şireată şi experimentată, cu blana uşor albită de trecerea anilor, încearcă să repete acele victorii-fulger repurtate în ultima vreme, celălalt, pare surprins şi descumpănit, dar încearcă să nu facă niciun pas înapoi. Rezultă o luptă oarbă, în care adversarii mai mult se studiază, sar într-o parte şi în alta, dar fără succes.

Se lasă pauza. Savana e tot mai zgomotoasă. Ameninţarea se întrevede tot mai mare. Haita felinelor ştie acum că trebuie să vâneze neapărat ceva azi. În joc e supravieţuirea. Ies şi se reped energic la atac, fără avertisment. Hienele, surprinse, fac pasul în spate. Pretendenţii credeau deja că stăpânesc situaţia şi că nimic nu mai poate răsturna balanţa.

Ghepardul autentic Sougou, găseşte un punct slab. Una dintre hiene nu este ceea ce vrea să pară. E doar o antilopa-gnu, Cardoso. Se repede instinctiv asupra ei spre a o sfâşia. Aceasta şovăieşte, se pierde cu firea, o ia la fugă şi, într-un final se împiedică. Pradă sigură! Ghepardul şi al său sprint grandios şi-au atins scopul. A dezechilibrat decisiv lupta. Nu este primul ghepard care a apărut în acest grup, dar este cel mai eficient. A mai fost în urmă cu câţiva ani unul argentinian, Dubarbier, dar acela ca viteză era doar o pumă pe lângă suliţa Sougou.

Hienele resimt lovitura. Îşi ling rănile şi încearcă să nu dea înapoi. Prea târziu. Felinele şi-au recăpătat încrederea. Dirijează cu atenţie înfruntarea şi aşteaptă ca adversarii să fie sleiţi de energie. Absorb fiecare nou val de atac şi, când prind momentul, lovesc din nou, cu şi mai multă cruzime, prin leul puternic din atac. Decisiv! Hienele au pierdut momentul; se retrag, recunoscându-se înfrânte.

Legea sălbăticiei este dură şi nemiloasă: doar cel mai puternic supravieţuieşte. Chiar dacă destul de mult primejduit, grupul de feline vişinii şi-a reconfirmat acum poziţia, rămâne stăpân pentru încă o zi, în sălbatica savană românească…

Să începem meciurile cu pauza!

Astfel ar suna descrierea documentară a meciului de azi din Gruia. Acum că a trecut ziua şi că ştim deja şi rezultatul meciului Dinamo-Sportul (sau azi Spartul Studenţesc) suntem fericiţi. Drumul spre Rai trece prin Iad, asta am simţit noi pe pielea noastră azi.

Văzând ce au pătimit dinamoviştii, ne dăm seama că, foarte lesne, am fi putut fi noi în pielea lor. Am fost doar 45 de minute astfel. Să recunoaştem: în anumite privinţe, cele două partide au semănat.  Totuşi, să nu uităm nicio clipă în zilele ce vin că avem de jucat imediat împotriva Sportului. O repetare a situaţiilor de azi s-ar putea să ne pună pe noi în postura foştilor lideri.

Se spune că o formaţie puternică învinge şi când joacă prost. Dar nu se specifică în enunţul ăsta dacă situaţia e valabilă întotdeauna sau doar episodic. Probabil că nimeni nu s-ar încumeta să decreteze asta la modul general. Cred că după ziua de azi şi având şansa uriaşă ce s-a ivit acum suntem datori ca o situaţie de genul celei tocmai depăşite să nu se mai întâmple.

Putem constata simplu: au avut ei o primă repriză, noi o a doua, dar, în ansamblu, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată până acum în acest sezon în Gruia, adversarii au fost mai buni. O dominare atât de puternică şi un raport de ocazii de 0-3 în prima repriză chiar şi-a meritat fluierăturile publicului la ieşirea către cabine. Poate că şi ele i-au trezit, i-au conectat la realitate pe jucători. S-a văzut din nou, imediat după pauză, ca şi în situaţia aceea CFR-Mioveni 3-0 (0–0) că în vestiar există o resursă de apă vie. Fie că e vorba de cuvinte din partea antrenorului, fie că e vorba de un soi de time-out baschetbalistic sau handbalistic, important este efectul. Fără a schimba ceva major tactic, imediat după ieşirea de la cabine CFR-ul a apărut în atac. Nu a dat gol şi nu ştiu dacă obţineam, chiar şi aşa, victoria. În astfel de meciuri aştepți doar mâna întinsă de noroc, fiindcă era clar că altfel jocul nostru nu producea goluri, iar, în spate, Beto nu avea de gând să deschidă poarta. S-a nimerit bine, s-a nimerit în momentul oportun, acolo de unde e timp pentru reaşezare, pentru proptire la umbra scorului favorabil. Şi s-a nimerit să fie Sougou, arma latentă şi letală a CFR-ului. După două meciuri în 2012 în care nu a strălucit, s-a răscumpărat prin acest gol. Un sprint ca din puşcă, precum cel văzut la Chiajna, în care urmăritorul părea că aleargă pe bandă, pe loc, în spatele lui. Nu am avut ocazii, nu am jucat schematic, pur si simplu am dat acest gol, ca un eseu de rugby. Că a fost 2-0? E doar un detaliu, golul din minutul 93 neavând rolul decât de a ascunde murdăria sub preş, într-un moment în care cu toţii imploram cronometrul.

Pe lângă astea, în tot meciul, CFR-ul a mai avut fix două ocazii: şutul cam moale al lui Rui Pedro şi cel al lui Kapetanos, dintr-un unghi imposibil. Restul… caznă zadarnică. Iertaţi-mi aşadar pornirea de a nu mă închina până la pământ în faţa ceferiştilor, de la care aştept în următoarele etape să se hotărască odată, în această perpetuă fluctuaţie, dacă au de gând să joace bine sau rău… Mai degrabă, aş aplauda învinşii, cei care au avut stil, curaj, calitate şi toate astea cu nişte fotbalişti mult sub nivelul şi cota alor noştri. Şi Cadu a apreciat, în primul rând, calitatea adversarilor, nu pot să n-o fac şi eu! Din punctul de vedere tactic partida a fost clar câştigată de Grigoraş, atât de clar încât mi-e jenă să mă gândesc cum ar fi ca, ipotetic, Grigoraş să fi fost pe banca noastră tehnică şi Costa pe cea a gorjenilor. Ce s-ar fi întâmplat în teren?! Aoleu! Atunci când o echipă face pressing, în Gruia, în minutul 20, la 30 de metri de poarta noastră, nici nu poate fi judecată altfel, decât cu „standing ovation”. Am văzut la ei exact ce ar fi trebuit să avem noi: viteză, combinaţii, şuturi… Prin comparaţie, noi – cu un joc chinuit, în care scopul e lovitura liberă sau cornerul şi cu o tentaţie a contraatacului, fiindcă nici măcar poziţionalul nu ne mai funcţiona. Multe greşeli de logică a tacticii, mult prea multe mingi date pe sus, total nejustificate pentru stilul CFR-ului actual, orbecăială după soluţii. Un Bastos catastrofal, Kapetanos neputincios şi greoi în mişcări, Sougou prea izolat (chiar dacă în mare formă) şi Rui Pedro cu mici sclipiri, dar şi cu multe rătăciri.

Problema majoră a fost la linia Peralta-Celestino, cei care n-au recuperat mai nimic, au fost lamentabili în tot ce înseamnă blocarea şuturilor, venirile pe respingerile din careu şi, aşa cum am spus, nu au avut nicio urcare în pressing. E frustrant să se dovedească, iar şi iar, că asta este şi ar fi soluţia, dar nu este aplicată decât accidental. Cu Gaz Metan am dat gol după o minge recuperată sus, acum tot aşa, cu Sougou în rol de interceptor… Aşadar, de ce nu? Nu avem oameni pentru aşa ceva? Mureşan, cu toate cartonaşele luate (azi nu s-au prea dat cartonaşe, aţi observat?), recupera măcar 10 mingi pe meci. Un astfel de jucător nu trebuie lăsat pe bancă atunci când alternativa este Celestino. Ne-au dominat total mijlocul, atât la pase cât şi în jocul aerian, gorjenii au lăsat mereu impresia că sunt primii la minge. Dacă nici azi nu ne-am convins de obligativitatea pressing-ului, dacă nici cu Sportul nu vom juca tot timpul cu mijlocaşii centrali în terenul advers, atunci înseamnă că nu vom învăţa niciodată lecţia asta, nu sub Costa.

Ce avem noi şi nu au alţii este apărarea. Asta ne-a ţinut în viaţă. Cadu şi chiar şi Nuno Diogo, Maftei şi Camora, niciunul sclipitor, dar toţi suficient de siguri în angrenaj şi, deasupra tuturor, Beto, pentru mine, jucătorul meciului azi. A făcut la început o eroare, o minge scăpată în careul mare, a depăşit momentul şi apoi a fost impecabil: priză, comunicare, intervenţii, joc de picior. El a fost omul care a făcut diferenţa, mai exact a ţinut echilibrul, a ţinut aproape singur braţul de skandenberg atâta cât să aibă timp să vină şi restul echipei.

A mai contat şi frica de succes a Pandurilor. O echipă mare nu ne ierta atunci când se ivea ocazia. Lemnaru nu a reuşit în repriza a doua să facă o preluare simplă pentru o situaţie de singur cu portarul, o ratare similară cu ceea ce făcuse Batin cu o săptămână înainte, cu Dinamo. O echipă conştientă de valoarea ei şi stăpână pe sine rezolva meciul în astfel de faze.

Ne-a ajutat şi arbitrajul. În sensul că nu ne face să avem absolut nicio problemă pentru după-meci, iar în timpul acestuia a ţinut nervii jucătorilor în frâu, nu a comis erori şi nu a făcut risipă de cartonaşe. Bucureştenii din presă nu au acum în casa noastră niciun cui al lui Pepelea în care să-şi pună haina unsuroasă. Critica şi aluziile la adresa lui Cardoso nu funcţionează, ţinând cont de partidele precedente ale fundaşului.

Acum putem privi clasamentul relaxaţi. Avem câteva zile de stat în fotoliul liderului şi, în mod normal, avansul de 2 puncte ar trebui să crească la peste 4 după etapa următoare. Noi jucăm la Sportul, Dinamo la Galaţi. Totuşi, atenţie: despre Sportul suntem acum avertizaţi dar, mai mult, dacă vom juca precum azi în continuarea sezonului spun că nu e cazul să ne facem iluzii de a fi campioni. Poate că Dinamo şi Rapid îşi pun piedici singure, dar pe turnantă vin Steaua şi, mai ales, Vasluiul. Trebuie încercate soluţii noi, obligaţi jucătorii să răspundă la stimulii tactici şi, dacă nu merge nici aşa, atunci adus sânge proaspăt, căci sunt variante (Liviu Ganea, Kim Byung, Vranjes mai mult în teren), trebuie să se priceapă faptul că avem o idee de joc (oare o avem?) şi că nu putem sta doar la sclipirile unor jucători de milioane.

Fiindcă, de acum, în postura de azi, doar de noi depinde dacă vom pierde campionatul. E în mâna noastră.
Îi simţiţi greutatea?

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. In primul rand mersi pentru meci.
    Domnul Krucifix ma anuntat imediat ca e meciul Up:)
    Il rugasem sa imi spuna el cand e gata pentru ca eu nu stiam scorul.
    Ce imi place sa vad meciurile cefereului”live”. Simt cum imi clocote sangele in vene:)))).
    Am ragusit putin pentru ca eu stiam scorul de la Dinamo deci la victorie deveneam lideri:).
    Stiu ca tie iti place cum joaca Peralta dar sincer eu mai mult de 30 min nu las tine in teren.
    Cadu a facut o gafa mare atunci cand atacantul Pandurilor a scapat singur cu portarul dar nu a stopat bine mingea. Eu zic ca e greseala lui Cadu.
    Pe urma cand am vazut ca a intrat Panin m-am speriat. Cu parere de rau dar la faza cand Beto sa accidentaf a fost vina lui,isi lasa adversarul sa vina pana in careu si nu ii blocheaza.
    Alte gafe care nu le inteleg sunt permiterea adversarilor sa suteze de la 20-30 metri…. foarte tarziu sunt blocati.
    In oridine cei mai buni Beto(cel mai si cel mai) ,Camora(foarte bine a jucat), Maftei, Cadu, Diogo (cu mici erori, dar cu Picolo ma simt mai sigur) Vranjes inca nu e integrat se vede clar, Kape, Sougou, Rui si Ronny sunt bataiosi si muncitori. 3 puncte sunt 3 puncte sper doar sa incepem sa jucam si noi fotbal:).
    Multumesc.

    Apreciază

    • Max, in toate situatiile enuntate o mare parte din vina o au mijlocasii nostri, nici cai, nici magari, de asta i-am gasit pe ei principali vinovati pentru dezastrul din joc, de ieri, pentru pierderea completa a mijlocului. Pasele printre, din fata fundasilor, ei ar trebui sa le obstructioneze cumva, suturile de pe la 25 de metri tot ei… Asta, doar daca, prinsi de faza, nu sunt cumva in fata, in pressing ori, stim prea bine, nu e cazul. E foarte simplu sa facem comparatia cu echipa cu Muresan in teren si cum NU se intampla astfel de situatii. Nu se poate perfectiune in fotbal, dar macar un pic de atentie ar fi chiar binevenita.

      Apreciază

      • Albule doar mie mi se pare ca Peralta ala nu fuge si mai mult innoada jocul decat sa il limpezeasca? Aproape toate fazele care ajung la el se incetinesc si tind sa se stinga. Eu cred ca jucam in 10 cu el la mijloc si fara Muresan jucam in 9 :(.

        Apreciază

      • Nu-l critica prea mult ca reapare Godemeche si….atunci sa vezi „distractie”. Peralta incearca acum sa fie un fel de Renan, ceea ce este… ca sa rimam….. grosolan.

        Apreciază

  2. Mi se pare inexplicabil cum jucatorii nostri nu se simt absolut deloc, tot timpul dau senzatia ca azi s-au intalnit de prima oara pe un teren de fotbal. Iar cand mai si incepi sa joci mereu in 10 oameni(pe Bastos pur si simplu nu-l pot pune la socoteala), n-are cum sa nu iasa penibilul din prima repriza. Hotaritoare, pentru soarta meciului, a fost incapatanarea lui Costa de a face mereu schimbare in minutul 60. Ieri, Animalul a facut o mutare geniala, cum arbitrul de rezerva n-a fost nevoit sa ridice tabela pentru a anunta o inlocuire, din obisnuinta ceva tot trebuia sa se modifice. Asa ca schimbarea s-a facut pe tabela de marcaj :).

    Apreciază

    • Faina asta cu tabela, dar pentru asta Sougou e cel mai bun antrenor. Traiasca cine l-a format pentru atletism. E periculos cu el. Da gol si apoi in sprintul bucuriei nu l-ar ajunge nici macar jucatorii ceferisti. Noroc ca gazonul e incinta inchisa, imprejmuita, il prind la colt.

      Apreciază

  3. Am fost la meci in speranta ca voi vedea un meci demn de CFR, din pacate prima repriza ma dezamagit. Insa daca e sa fim corecti, etapa trecuta la Medias am jucat mai bine si n-am reusit sa scoatem decat un rezultat de egalitate. As dori sa va intreb ceva: ce parere aveti de Sportul? Cred ca nici ei nu indrazneau sa spere la inceputul anului ca vor avea 3 victorii consecutive. (chiar daca in meciul cu Brasovul au avut un noroc urias cu acel arbitru). Va intreb fiindca n-am vazut prestatia lor de aseara, am privit doar rezumatul. In plus, nu pot sa uit de ultima noastra prestatie din Regie, desi atunci altele erau datele problemei.

    Apreciază

    • Sportul, tratata cum trebuie ar trebui sa fie un balon de sapun. I-am batut in tur cu 6-1 si inca atunci aveau mai multi jucatori decat acum. Ma astept sa fie pe val, din punctul de vedere al increderii in sine dar si valul se mai sparge, nu? Doar cu increderea nu se poate pasi pe apa…. Trebuie doar putina atentie ca sa le dam un 2-0 linistitor si sa-i facem pe cei din presa sa caute „5-6 jucatori pe blat”. Cred ca este esential sa jucam cu Muri la recuperare si sa nu cumva sa nu fie Piccolo in locul lui Diogo (pe principiul lui Costa, al „pedepsei”). Daca vom amortiza toate atacurile lor, apoi avem linistiti ac de aparare, una de echipa retrogradabila.

      Apreciază

    • Eu am vazut primele 2 meciuri ale Sportului din acest retur si sincer mi-au placut de fiecare data cum de altfel imi place si Isaila, antrenorul lor pe care personal l-am remarcat inca de cand o antrena pe F.C.Brasov. Tocmai de aceea aveam oarece sperante ca vor incurca pe Dinamo, ceea ce s-a si intamplat cu varf si indesat. In Regie cred totusi ca vom castiga chiar fara mari probleme pt ca avem jucatori mult mai valorosi decat ei -mai ales in aparare-, ”studentii” avand in schimb mari probleme de lot. Dupa etapa de miercuri, mai cred deasemenea ca ne vom consolida pozitia de lideri in clasament, mai punand 2-3 puncte intre noi si Dinamo. De urmarit jocul Vasluiului, dupa mine principala noastra urmaritoare chiar daca momentan se afla destul de departe de noi. Hai CFR !!!

      Apreciază

  4. Nici acum nu cred ca suntem pe primul loc. Imposibil cu jocul pe care il prestam. Singurul compartiment care functioneaza este apararea, SINGURUL. In rest praf si pulbere. La mijloc suntem morti si din aceasta cauza nici ocazii n-avem, maxim 2-3 pe meci. Fara Muresan nu recuperam nici o minge la mijloc. Peralta, jucator de 30 minute, Celestino n-are ce sa caute in teren, cu astia doi avem cele mai mari probleme si desigur pe partea stanga cu Bastos. O alta problema foarte mare in conditile in care n-avem mijloc si n-ajungem in fata portii este ca n-avem nici un executant de lovituri libere sau cornere. Jucatori care dau bine cu capul avem, Kapetanos, Cadu, Diogo chiar si Muresan dar degeaba daca nu reusim o centrare de calitate ! Sincer nici solutii nu prea avem, poate SAre, poate Ronny, Nicoara… Cu parere de rau trebuie sa o spun ca n-avem fata de campioni. Va fi greu, foarte greu, chiar imposibil. Asadar savurati momentul din plin !!!!!

    Apreciază

    • Nu avem solutii, dar avem variante de incercat. E cazul sa-l vedem pe Liviu Ganea jucand, poate in stanga (de ce nu?) ceea ce face Sougou in dreapta. E cazul ca si coreeanul sa fie urcat spre prima echipa, fiindca nu cred ca a fost extraordinar doar pana la semnatura. E momentul sa incercam un tandem Vranjes-Muresan, mult mai fortos, care sa castige macar 80% din duelurile aeriene de la mijlocul terenului.
      Altfel, pe posesie, jocul aerian ar trebui abandonat total. Cel mult mingi pe Kapetanos, in care grecul sa fie un fel de pivot, un fel de Y. Kone de acum cativa ani. De asta jucam cu 3 oameni mici si iuti in spatele varfului, sa putem combina, nu ei sa centreze si tot ei sa dea cu capul..

      Apreciază

      • La viitoarele noastre partide, as vrea sa vad la CFR urmatorul ”11” de baza: Beto – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – Muresan, Peralta – Sougou, De Zerbi, Vranjes – Kapetanos. Daca am miza mai mult pe acesti jucatori si am fi feriti de accidentari, cred ca nu am avea cum sa scapam titlul anul asta.

        Apreciază

  5. 10 martie

    V-a placut cum a atacat pandurii?!Ati vazut pressing,joc combinativ( un doi-uri,triunghiuri de pase,angajari,combinatii,ocazii etc),atacuri in valuri si dominare totala in 10,ocazii rarisime( am numarat 5 doar dupa pauza,din care 4 in inferioritate),dinamo inghesuita tragand penibil de timp.Comparati  fotbalul aratat de pandurii cu jocul nostru chinuit de ieri in care constructia fazelor de atac a fost intamplatoare si atunci veti vedea de ce am spus inca din 30 ian.dupa cedarea lui renan ca ar fi bun de luat din acei bani lotul pandurii(grigoras+voiculet,pintilii,cardoso),iar in comentariul meu de mai sus (ora 13:30)imi exprimam opinia si speranta sa-l schimbam cat mai repede pe costa cu grigoras daca mai vrem sa ( re)vedem fotbal adevarat in gruia,care sa readuca suporterii in tribune.P.S.Daca vom castiga suspect de usor in etapa viitoare cu pandurii va spun un mic secret:sunt prietenii nostri …

    17 martie înainte de meci

    Pandurii este echipa in care se vede cel mai bine filozofia si „mana” antrenorului;este echipa care in opinia mea joaca cel mai modern si bun fotbal la ora actuala:angajament total,agresivitate pozitiva,pressing foarte bun(in anumite momente sufocant),joc ofensiv bazat pe mobilitate,viteza si excelente combinatii pe jos(un doi-uri,triunghiuri de pase,verticalizari etc.) pe trasee exersate evident la antrenamente. Acestea au fost atuurile cu care (desi nu au mari individualitati) au dominat net pe dinamo chiar si-n inferioritate.Deci vom vedea o echipa frumoasa,chiar daca ((jucand afara) nu ne vor ataca in valuri si nu ne vor inghesui ca pe dinamo ,decat probabil spre final daca scorul le va fi defavorabil.Care ar fi sansele noastre?Exista foarte multi de DACA.Daca vom juca la nivelul primelor 2 etape( mediocru ,in fata unor adversari slabi) si/sau vom avea(din nou!)2-3 maini moarte( gen diogo,godemeche,bastos,hora)nu vom castiga decat cu foarte mare sansa.Daca insa vom incepe cu echipa optima,daca nu vom uita de vranjes si de zerbi,iar beto va apara bine,atunci va fi altceva.In plus subliniez si eu o anume fragilitate defensiva a gorjenilor,lipsa foarte importanta a conducatorului de joc voiculet si poate nu in ultimul rand relatiile bune dintre cluburi in ultima vreme…

    18 martie

    Multumiri maestre Grigoras,sper ca meciul de azi ,cu cele 2 reprize diametral opuse ,sa fie un atu pt. o viitoare pozitie pe banca in gruia…Multumiri sportul si chiajna si sper! astra si ceahlaul.Am ajuns in sfarsit lideri,mai mult cu ajutorul altora decat prin meritele noastre.Ca sa ne mentinem acolo va trebui insa sa jucam mai mult fotbal,; dupa meciul cu otelul nu vom mai avea prieteni in intalnirile directe…
    In savana adevarata hienele si felinele nu fac blaturi,in cea romaneasca hienele agresive si organizate pot fi linistite de masculul alfa (omul cu banii)al felinelor ranite ,in pauza regulamentara…

    Apreciază

    • Nu cred in varianta blatului pentru meciul de ieri. Blatul ar fi o investitie, nu? Stim prea bine ca CFR-ul se misca precum o afacere. Bagi bani pe care sa-i scoti cu plus. Asadar, cum s-ar renta blatul? Pana acum un an mergea, era „fondul de premiere” de milioane, de la final de sezon: Champions League. Acum insa nu cred ca vreo echipa isi face iluzii prea mari in privinta acelor bani. Deci de ce sa risti totul (este riscul de a fi prins)? Am mai vazut schimbari de atitudine majore in jocul CFR-ului imediat dupa pauza, cred ca jucatorii sunt scuturati la vestiare. Problema insa este cum si de ce intra asa adormiti..

      Apreciază

    • Nici eu nu cred in “teoria prieteniei”. Au oltenii slabiciunile si limitele lor, altfel n-o luau pe cocoasa nici de la brasoveni sau ar fi fost mai sus in clasament. Echipele antrenate de Grigoras practica un joc frumos, spectaculos dar riscant si ineficient. Dupa mine, gafele aparute cam meci de meci isi au originea tocmai in jocul deschis, avantat pe care il practica.

      Apreciază

      • Subscriu. Eu zic ca prea vedem numai blaturi si conspiratii la tot pasul, Pandurii fiind dupa parerea mea o echipa exact de locul pe care il ocupa in clasament. Echipele lui Grigoras, chiar daca joaca spectaculos nu joaca prea eficient, da aceea oricate complimente li s-ar face pandurilor, cel putin anul asta nu au absolut nici o sansa de a prinde cupele.

        Apreciază

  6. Halbule, azi nu-s de acord cu tine in cateva chestiuni. Primo – unde ai vazut tu ca repriza a doua a fost a noastra? Pentru ca n-a fost, cu exceptia foarte placuta a celor doua goluri si a forcing-ului de inceput de repriza, care a durat fix 3 minute jumate. N-a plouat cu cartonase? Ba da, am luat un vagon de cartoane iarasi: Kapetanos, Cadu, Bastos, Maftei, sau la CFR nu le numaram decat de la 7 in sus? Arbitrajul nu a fost bun, a fost enervant, pe stil romanesc – cu multe intreruperi si fluiere aiurea, la fiecare contact, cum nici la baschet nu mai vezi. Am mai spus de o mie de ori, campionatul romanesc si-asa e slab, chiar nu-i cazul sa-l mai fragmenteze si arbitrii. In fine, apararea ne-a tinut in viata? Serios, draga Halbule? Care aparare? Aia care-o permis hei, hei pandurilor sa aiba 5 ocazii monumentale de gol? Nu apararea ne-o tinut in viata, ci o combinatie intre 25% inspiratia si reflexele lui Beto si 75% prostia gorjenilor. Orice atacant de duzina ne-ar fi marcat aseara cel putin 2 goluri, norocul nostru ca Grigoras ii are pe Batin si Lemnaru in atac… Apropos de Grigoras, ca si de Pustai, de unde pana unde e considerata o axioma treaba asta cu „mari antrenori”? Pe cine or antrenat cei doi? I-ati vazut obtinand ceva rezultate cu echipe de genul CFR-ului, care trag la titlu? Superstelemistul asta de Grigoras, nu ca nu mi-ar fi relativ simpatic, se zbatea in mediocritatea partii a doua a clasamentului cu o echipa cu care Dolarel a castigat campionatul. Pustai ii de vreo 5 ani la GMM si o reusit si el marea performanta de a termina pe 7 (daca nu era retrogradata bragadiru, CH4 Medias nu pupa EL) cu o echipa foarte talentata, plina de jucatori buni. N-o sa spun acuma ca-s antrenori slabi, dar nici n-o sa-mi fac idoli auriti cu chipul celor doi. O sa termin spunand ce am spus si dupa meciul cu Marosvasarhely – jucam prost, dar in primele 4 etape din 2012 (inclusiv meciul de miercuri, cu Sportul Simanesc) e esential sa luam puncte oricum putem. Chiar si cu noroc chior, intr-un meci care, pe mine cel putin, m-o mai imbatranit cu cativa ani.

    Apreciază

    • Repriza a II-a, chiar si ca numar de ocazii mari: 4 pentru noi, 3 pentru ei. Ca nu s-a vazut prea clar asta decat dupa pana ce am prins avantaj pe tabela e altceva. Cartonasele au fost luate justificat, mai multe pentru prostii nesportive: Kapetanos simulari, Cadu pentru prea multe parlamentari… Arbitrajul a fost bun in ideea in care nu i-au scapat offside-uri, cornere date invers, nu a avut nici decizii prea grele de careu (e drept), cat despre faulturi, la aproape fiecare intrerupere de meci existau totusi circumstante. Fata de cum se arbitreaza de obicei in Romania asta a fost lux! Cat despre partea tactica, e destul sa compari post cu post cele 2 echipe, sa constati ca rejectatul Batin e acum la ei mare titular, ca sa-ti dai seama de ce Costa, dominat de Grigoras e cam de vreo 2 ori si jumatate mai slab decat antrenorul Pandurilor. Iar daca nu aveam noroc, asta aparea si pe tabela. Stii insa cum e cu norocul? E in echilibru, tot timpul. Azi primesti, maine platesti. Cam asa a fost pe axa Brasov-Dinamo-Vointa, in toamna, asa e acum cu Gaz Metan-Panduri-… Am avut atunci ghinion sa nu luam punctele, bine ca am recuperat. In final, daca ne-ai imbatranit cu cativa ani in meciul de ieri, draga GeorgeUS iti amintesc ca ai de dat de baut pentru „trecerea frauduloasa, in viteza, prin cateva aniversari”. 🙂

      Apreciază

  7. Eu nu vreau sa creez polemica dar vreau sa-mi spun si eu parerea ,acest CFR care in opinia finantatorului arpy si domnului presedinte muresan este cel mai bun de cand au intrat in fotbal e cea mai mare minciuna gogonata exact ca in filmul Pacala ,defapt e cam cea mai slaba echipa fara nici o idee de joc si lipsa totala de angajament al unor jucatori ,cand am intrat din B in prima liga jucam de 10 ori mai bine ,macar isi dadeau viata pe teren chiar daca nu aveau o valoare foarte mare,cu parere de rau o spun dar multe meciuri SUNT aranjate ,multe echipe joaca unele meciuri doar asa ca trebuie sa se prezinte,o sa vedeti ca la finalul campionatului batin va fi transferat definitiv la pandurii pe o suma modica sau „la schimb” cu bosniacul +ca mai dam noi bani,asa am renuntat si la viera fara pretentii l-am dat la curtea de arges ,vreau sa mai spun doar cu un asemenea joc daca ceea ce joaca CFR poate fi numit fotbal nu poti castiga absolut nimic .

    Apreciază

    • Mircea, fata de acele vremuri la care faci trimitere, compara nivelul fotbalului romanesc in ansamblu. CFR a ramas pe loc, fotbalul, in general, e in (s)cadere libera. Daca pana si Vointa are pretentia de a scapa de retrogradare cu un lot si cu un stil pur de divizia B, atunci nu mai e nimic de adaugat.. Bine macar ca CFR-ul se mentine la acel nivel si ca mai ciupeste si ceva bani, pe ici-colo. Sa speram ca mentin ritmul… Asta ne poate asigura supravietuirea in cazul unui tot mai posibil cataclism financiar. Sa urmarim mai intai U-ul, apoi Rapidul sau, pe termen lung, Dinamo sau Steaua. Daca nu vor fi salvate de eventuale incasari de pe National Arena (desi si alea vor fi mari cat va fi tine elementul de „noutate”) atunci, pe termen lung si cluburile bucurestene vor avea mari probleme financiare.

      Apreciază

  8. Ganditiva numai ce jucatori selectam si trecem noi prin malaxor pana se alege unu sau doi dintre ei in perioadele de transferuri.Paszkany s elauda ca la noi nu ajunge oricine,fiindca cu un an inainte dintr o arie de 16 jucatori se alege unu sau doi.Pai daca l-au adus pe Celestino,banuiesc fiind cel mai de valoare dintre cei 16,ma intreb ce valoare aveau ceilalti15?? LOL
    Nici nu vreau sa ma gandesc..

    Apreciază

    • Sa nu uitam ca Celestino este omul care a pornit revenirea de la Brasov, acel 2-1 norocos din tur. Sa adaugam si faptul ca are un sut extraordinar si ca am avut si situatii mai rele. Cata vreme toata investitia din vara in jucatori s-a amortizat deja (si acum suntem pe plus) cred ca ne putem declara multumiti. Nu aruncam cu banii asa cum o face Porumboiu, asta ne este nivelul si daca mai si castigam campionatul asa atunci chiar le putem rade tuturor in nas.

      Apreciază

  9. Suntem ilegal pe primul loc.Nici azi nu pot sa inteleg cum de li s-a dat drumul lui Weldon si Renan,dar peste asta ma intreb cum dracu suntem asa de orbi si ghinionisti sa nimerim pe un asemenea antrenor !?

    Apreciază

    • Costa a avut rol important la aducerea unor jucatori. Fara el, pur si simplu, nu veneau. Orice mercenar cauta si niste garantii. Nu merg pana acolo si nici nu am niciodata pana acum „Schimbati-l pe Costa” ci doar sa i se aduca un director tehnic competent (nu unul adus pentru o functie calduta), care sa mai ajusteze un pic problema tactica. Altfel, Costa si-a castigat prin rolul sau de imagine dreptul de a ne antrena intreg sezonul (poate chiar si intreg mandatul). Apoi, in privinta vanzarilor, pe Weldon l-as scoate din calcul. L-am fi tinut doar daca-i dadeam salariul chinezesc ceea ce era imposibil. Sa recunoastem, suntem la nivelul Mongoliei pe langa China… Asadar ramane doar intrebarea de ce l-am dat pe Renan, la care voi raspunde simplu: „multumesc lui Dumnezeu ca nu l-am dat pe Sougou!”.

      Apreciază

  10. Oare mai tine cineva minte promisiunea lui Costa?Aceea ca el garanteaza suporterilor 11 jucatori mobilizati pe teren? Sigur, rezultatele si conjuctura deocamdata ne sunt favorabile, insa e limpede pentru toti ca se urnesc greu ca o locomotiva pe aburi din momentul in care incepe partida si ca vesnic la paza e nevoie de cineva care sa-i apuce de urechi pentru a-i trezi? Ce naiba iau astia inainte de meci?Distonocalm? Sau is platiti in nasturi si fac sport de placere?

    Apreciază

    • Promitea multe in vara. Probabil a si crezut sincer in ele. Ori se considera mare antrenor, ori crede fotbalul romanesc unul bananier. Pana una-alta e pe primul loc dar de cate ori ii vor mai fluiera oare spectatorii echipa?

      Apreciază

  11. Ilegal n-om fi pe primul loc. Insa nemeritat. Noroc cu cei doi „sniperi”, Sougou si Kape. Dupa prima jumatate de ora, as fi schimbat vreo 4 jucatori. Peralta (de-a dreptul enervant), Celestino (un fel de Kivuvu), Bastos (no comment) si Rui Pedro. Chiar daca e lent, Kape si-a facut datoria in retur. La fel si Sougou. Avem noroc cu Beto. Asta chiar daca scadem drastica nota lui la „impresia artisitica” pentru modul cum se zvarcoleste pe teren si cum se lamenteaza ca o … stricata. Mi-a fost rusine pentru acea performanta si nu e prima data. Pacat. E un portar cam de 8,50.

    Apreciază

    • Nea_silica, Peralta este un jucator harnic si inteligent. L-am urmarit ieri atent, in prima repriza a fost derutat complet, tocmai din cauza ca Bastos a alergat mai mult la alibi si s-a ascuns in iarba in stil E.Dica, ca atare Peralta nu stia cum sa-si imparta atentia din cauza omului in plus aparut dinspre zona lui Bastos. Dupa pauza, cred ca esti de acord, a fost alt jucator, si sigur nu din cauza indicatiilor sau reprosurilor primite la vestiar.

      Apreciază

      • Am recitit comentariile. Reiese ca cel mai mare vinovat pentru jocul slab al echipei noastre este Bastos. Oare onor conducerea ce parere are?

        Apreciază

  12. Albule te-ai inrecut pe sine cu acest articol. foarte tareee 🙂 Sunt de acord cu tine…mijlocul e praf !!! Si mai greu, acum trebuie sa castigam tot sa fim campioni. Deci acest campionat il vom pierde pe mana noastra. Nu-mi place deloc jocul echipei, parca ne chinuim tot timpul. Sougou ma dezamageste meci de meci. chiar daca a dat un gol, a fost foarte slab fata de ceea ce trebuie sa fie. Bastos..as usual, Celestino…imi aduce aminte de kivuvu. Kapetanos…repeta istoria Stelei si incepe sa dea goluri meci de meci, ceea ce e f bine pt noi. Felicitari sincere lu Maftei, ar trebui sa fie titular meci de meci. De ce nu joaca Nicoara, asta e intrebarea mea?????? Ar putea juca el cu Camora pe aceeasi parte, eu zic ca ar da rezultate.

    Apreciază

    • O banda Camora-Nicoara ar fi net superioara. Mi-e teama ca e si coada de conducere in tot ce se intampla. Oare nu cumva sefii incearca sa-l impuna pe Bastos ca sa-i faca cat de cat pret de vanzare, calitati native are, daca ar fi cat de cat implicat…?

      Apreciază

  13. Fotbal nu, tactica da.Alta explicatie nu am.Daca nu poti sa tii mingea in posesie in terenul
    adversarului si sa ameninti poarta adversa mai mult decat o face adversarul cauti sa te aperi
    in treimea propiului teren si sa speculezi pe contraatac.Sa-mi spuna cineva ce echipa in jocul cu
    Pandurii a avut posesie clara?
    Nu caut scuze pentru CFR ci explicatii ale unei stari de lucruri bine stiuta.
    Cum sa aiba posesie o echipa cu distanta mare intre jucatori? Cum sa ai pase scurte ,in triunghi in progresie catre terenul advers?Nu facem marcaj om la om in jumatatea adversa pentru ca trebuie sa alergi foarte mult si in ultima parte a meciului te lasa picioarele (vezi steoaia) .Marcajul in zona in jurul careului tau este mai economicos energetic si poti alerga constant tot meciul,te repliezi usor pe atacurile adversarului.Aceasta filosofie de joc nu place ochiului si
    creaza impresie negativa privind potenta echipei.
    Pacatul nostru este imprecizia paselor si momentul oportun al transmiterii balonului.Am numarat cel putin 25 de situatii de acest gen si apoi m-am plictisit.Era minutul 28??????
    Ce dracu faci la antrenament daca acest lucru e evident de mult timp si nu-l remediezi?
    La fiecare pasa simpla gresita iti obligi coechipierii sa alerge de trei ori mai mult pentru a-si
    marca omul fiecare, ai pierdut oportunitatea unui potential atac si dai tonus psihic adversarului.
    La 14 ani, la juniori, antrenorul ma injura de mama pentru o pasa gresita la antrenament si faceam 10 ture de teren si 200 de flotari in 4 serii drept pedeapsa, dupa 2 ore de efort.
    Ar mai fi si altele de comentat dar meciul de ieri m-a vlaguit in asa masura incat imi revin
    numai daca o ” pune” si steoaia ca si Dinamo si Rapid.
    Va pup pe toti CFRistii si va doresc o zi fericita.
    Felicitari Albusibiu (te rog sa-mi spui care iti este numele mic) pentru imaginea plastica din
    articol.

    Apreciază

    • Albusibiu = Alex, Radu. Nu stiu daca a fost o tactica de a ceda terenul celor de la Pandurii. Stii cine a avut posesie mai multa decat ei? Noi, in tur, la Tg. Jiu. Diferenta atunci si acum a fost doar de noroc. Atunci au dat ei un gol norocos prin Daniel Fernandes, acum noi am obtinut unul de la Cardoso. Ca s-a vrut altceva si ca n-a iesit imi spune usurarea pe care am inteles-o din declaratiile lui Cadu de dupa meci. Nu mai prididea cu laudele la adresa adversarului dar, se vedea, se simtea ca si cum ii trecuse glontul pe la ureche. Cat despre pase, ideea mea principala este sa se incerce apropierea jucatorilor pe teren, in situatia de posesie si, obligatoriu, mingea tinuta jos.

      Apreciază

  14. Nu pot spune ca nu mi-a fost rusine de cuvintele scoase in prima parte la adresa evolutiei si nu spun a unor jucatori ,pt. ca este vorba de echipa.
    Nu stiu daca este vorba de o forma speciala a antrenorilor lusitani de a pregati o partida ,din punct de vedere tactic.Am observat si la Conceicao schimbarile care le facea dupa pauza si care efectiv schimbau fata si soarta jocului.Asa este si cu JC la pauza face aceste schimbari si nu este deloc intamplator si vizibil la CFR ca dupa pauza se castiga jocurile.Nu retin multe jocuri care au fost castigate in prima parte a jocului(putea fi jocul cu pinguinii,fara greseala lui Beto)
    Dar sa nu uitam ca un campionat este o cursa de regularitate nu de 100 m plat……cine reuseste sa fie mai constatnta in joc si rezultate va ridica cupa in brate.Vor urma jocurile din 3 in 3 zile iar schimbarile si valoarea bancii isi va spune cuvantul.
    Eu spun ca cel mai important este rezultatul final.Ar trebui sa nu fim asa de instinctuali si sa fluieram la prima greseala ci sa asteptam finalul celor 90 min si sa facem atunci o analiza de ansamblu a acelui joc.Pentru ca in fotbal ca si in viata sunt atatea momente care schimba totul cu o repeziciune uimitoare.In prima repriza am avut exemple de genul:Peralta m-a exasperat in prima repriza dar a 2a cel putin ca angajament a reusit sa fie pe plus la final.La Bastos nu prea avem multe de analizat…..pe el JC il lasa prima in teren pt. ca la pauza sa nu aiba prea mult de gandit la schimbari……adica el este alesul!Alta piesa care a intrat in ecuatie la pauza ,Ronny.Cu entuziasmul lui a inclinat terenul spre buturile jienilor.Kape din nou un joc bun….Sogou a iesit pe plus si el.Camora inca o data a aratat daruire si inspiratie.Beto incantator si cu o carisma care aduce un plus la nivelul tribunei.Rui Pedro jucator cu o abilitate care me incanta.A fost tot timpul incisiv si pe recuperare.A pus presiune pe adversari.De Nuno Diogo nu vorbesc prea mult ca imi produce palpitatii.Sper ca pe viitor sa nu ajungem la vorba ca uni nu invata din greseli.(la meciul cu Dinamo fara greselile lui eram acum la 10 pct. de catzei)
    Este un paradox faptul ca sunt multi care iau in deradere cuvintele conducerii care afirma ca acum avem cel mai bun lot.Luat ca joc sunt un pic sceptic,dar ca rezultate se pare ca lotul este mai echilibrat.Imi aduc aminte un joc din anul titlului din cam 2009/2010.Luam un 3-0 scurt la sportul cu o pleiada impresionanta de jucatori.Traore,Deac,Culio…..Acum suntem mult mai pragmatici reflectat si prin nr. de goluri primite(15) si cele inscrise(41).Nu ne descoperim mult si in fata cel putin in tur o bagam in ate regulat.
    Ma gandeam ce mult conteaza sa fi manat de principii si reguli…..degeaba azi dai 3 si urmatoarea etapa pierzi.Pandurii au jucat bine etapa trecuta si asta cu noi dar au luat un punct mare si lat…..cred ca cele 4 ale noastre sunt mai importante,chiar daca jocul nu a fost unul de CHL.
    Concluzia mea sa apreciem regularitatea contra unor jocuri entuziasmante(izolate) daca vrem sa ne bucuram la final ceea ce este cel mai important.

    Apreciază

    • As vrea sa cred ca schimbarile fac parte din scenariul normal si ca faptul ca dam goluri dupa pauza este, la fel, prevazut dinainte. Cred insa in varianta cealalta posibila: – mereu echipa adversa ne surprinde (lipsa de studiu al adversarului), schimbarile care se fac sunt retusari absolut necesare, iar schimbarea de atitudine de dupa pauza este cauzata poate chiar de fluieraturile tribunei. E foarte bine ca se intampla asa si ca, la final, toata lumea aplauda fericita cu o victorie. Tocmai fiindca e o cursa, uneori calul mai trebuie si cravasat, nu?

      Apreciază

  15. Bine ca am castigat, dar problemele nu dispar peste noapte, iar meciurile o sa fie de acu din 3 in 3 zile, deci acuma o sa conteze si lotul pe care il are la dispozitie fiecare echipa. CFR are un lot numeros, iar accidentati nu avem.
    Cum se zice, cu apararea se castiga campionatul, iar acest lucru se vede la noi cel mai bine 🙂
    Astept sa revina si Piccolo si pot dormi linistit. Nuno a vut uneori mici greseli, dar a scapat cu bine.
    Mijlocul nu joaca combinativ, cred ca fiecare face cum il taie capul si pe cont propriu. Asta a fost diferenta dintre noi si Pandurii, care are niste copii, dar fac ceea ce au invatat la antrenament, si doar experienta ii fac sa faca niste greseli copilaresti..iar ocaziile au fost multe si cu noi.
    Grigoras e un antrenor care umple mijlocul mereu si ii obliga pe jucatori sa controleze mijlocul, mereu sunt 5 jucatori pe linia de mijloc, de aceea si controleaza meciurile, dar doar lipsa de experienta ii face sa rateze, caci in rest se lupta si isi pun in valoare calitatile pe care le au jucatorii.In afara de mijloc, pandurii sunt foarte slabi in aparare si atac, iar el tocmai de aceea umple mijlocul, iar acest lucru s-a vazut si in meciul nostru.

    Noi avem foarte mult de lucru la mijloc, chiar mult….daca mijlocul ar merge bine, atunci am fi o echipa perfecta si am triumfa fara probleme, dar aici e problema noastra, caci de accea jocul e cum e de multa vreme..poate e antrenorul sau jucatorii alesi sunt problema, sau amandoua.

    Apreciază

  16. Noi așteptăm să dominăm alte echipe cu jucători care, în loc să dea ceva în plus față de fișa postului, nu reușesc nici măcar să facă față sarcinilor specifice poziției din teren. Ignorându-l pe Bastos, am să ajung din nou la ”marea speranță”, Rui Pedro. Catastrofal, după mine! Două pase bune nu mă pot face să-mi schimb impresia. Oameni buni, copilul ăsta ar trebui să fie coordonatorul jocului, DJ-ul care pune muzica. Ori ce-mi face Rui? Când se iese cu mingea la picior din apărare (Cadu, Peralta), Pedro le întoarce pur și simplu spatele și se duce spre poarta adversă! Păi, hai, omule, la combinații! Nu-i de mirare atunci că mingea zboară la întâmplare spre atac. Nu-i cer să facă faza de apărare (de altfel, fuge degeaba la 3 metri în spatele adversarului cu mingea, dar nu-l ajunge niciodată). La cât de subțire e jocul de echipă în acest moment, nu cred că ne putem permite să mai așteptăm câteva sezoane până se maturizează Rui Pedro. Îl includ în categoria jucătorilor ineficienți, care nu-s în stare să tranșeze soarta unui meci. Nu înțeleg de ce nu stă pe bancă, lângă Hora, că nu-i mare diferența. Iar CFR fără Gabi Mureșan a fost o mare porcărie, care ne putea c(C)osta enorm ieri. Pandurii n-au jucat extraordinar, ci doar binișor, după mine, altfel nu luau bătaie.

    Apreciază

  17. Ma intreb de ce nu joaca Nicoara in locul lui Bastos, cred ca ar face un cuplu bun alaturi de Camora. Mai rau ca Bastos nu poate fi, asta e sigur! In plus, cuplul de inchizatori cerut de tine Alex, Muresan si Vrajnes, pare a fi alegerea corecta, dar poate Costa vede altfel lucrurile decat noi.
    Multumim Sportului, le dorim ghinion miercuri! 🙂

    Apreciază

  18. 5 argumente ca meciul a fost BLAT
    1.Relatiile dintre cluburi:Batin-Vranje:imprumuturi-batin gratis,vranjes (oaia neagra!)contracost.(150000)Conform declaratiilor de la momentul respectiv,batin daca va confirma va fi cedat,vranjes mai costa 200000.Declaratiile oficialilor celor 2 cluburi la adresa celorlalti pline de politete si curtoazie…grigoras dixit acum 10 zile:lupta la titlu va fi intre CFR si rapid,pe dinamo nu o iau in calcul.Din partea noastra vezi declaratiile lui muresan si costa inainte de meci.Deci a existat o miza financiara concreta,iar simplul fapt ca putem lua titlul cu cele 3 puncte obtinute merita 200000.
    2.Incrancenarea si calitatea cu care pandurii au jucat cu dinamo 95 de minute.
    3.Diferenta totala intre cele 2 reprize ale meciului cu noi.In prima au controlat total jocul ,au dominat clar,raportul ocaziilor a fost 5-0.in repriza doua s-au inmuiat brusc,ne-au permis sa avem 2 ocazii in 3 minute,ne-au oferit pasa de gol prin cardoso( impecabil in primele 45 min.).in plus in toata repriza secunda n-au mai atacat cu adevarat,n-au mai verticalizat si s-au grabit sa finalizeze cu suturi de la distanta,evident aiurea,niciunul pe poarta.In plus si un junior ar fi facut mai bine preluarea larga a lui lemnaru singur,nederanjat de nimeni,dupa o pasa moale exact pe directia lui.
    4. Schimbarile: dupa greseala lui cardoso,imediat grigoras suparat rau l-a schimbat; cu dinamo l-a mai tinut in teren 80 de min.L-a iesirea in tunel de nervi bineinteles cardoso a batut cuba cu bastos …mai ramanea sa-i faca cu ochiul ca si croatul din meciul zagreb-lyon 1-1 la pauza,1-7 la final…Celelalte 2 schimbari?Ies varfurile ibeh si lemnaru sa nu fie stresati daca trebuie sa rateze din pozitii favorabile( vezi finalul punctului 3),intra periculosii neagu si unguru care nu cred ca au adunat impreuna 90 min. in prima liga pana la meciul cu noi.
    5.Teatrul ieftin al lui grigoras dupa meci care dupa ce a spus ce-am vazut cu totii,adica ca ne-a avut in mana si ca a fost mai bun a inceput sa se lamenteze cu texte pt. Fraieri: ne-am automutilat ,suntem cu moralul la pamant,trebuie sa scapam de retrogradare etc. ca si cum n-ar fi pe un caldut loc 7 ,in prezent fara obiective.Ca sa inchei intr-o nota umoristica singurul care n-a priceput exact ce s-a intamplat a fost ,of course,antrenorul nostru costa,care nu intelegea metamorfoza noastra subita dupa pauza.O veche si inteleapta vorba din fotbal spune: vei juca atat de bine cat iti permite adversarul.P.S. Vom vedea un meci asemanator,cu otelul acasa,apoi insa gata cu prieteniile ,ramane doar fotbalul!

    Apreciază

    • No… și tu acuma! Știi că nouă nu prea ne place să ne gândim la CFR ca la o echipă blatistă! Meciurile cu Oțelul sau Gaz Metan din trecut au fost simple accidente. Așa dormim mai liniștiți. Totuși, doar ca să intru în jocul tău, mă întreb și eu de ce l-a retras ”genialul” de Grigoraș pe Pintilii fundaș central la 0-1? Ca să nu piardă cumva cu 0-2?… 🙂

      Apreciază

    • Argumente pentru faptul ca nu a fost blat: 1) Pandurii – CFR 2-0, in tur. Si atunci erau relatii bune intre cluburi, nu? 2) Locul ocupat de Pandurii. Cu 3 puncte ramaneau in zona de sus a clasamentului, pastrau sansele de obiectiv. 3) E etapa XXI. Inca e devreme pentru meciurile strategice. A se vedea si Gaz Metan – CFR 1-1, din etapa trecuta. 4) Spectacolul si jocul lor din prima repriza. Sau blatul a fost facut la pauza? 5) Intrari la disperare ale gorjenilor, cum a fost cea din ultimele minute, cand l-au accidentat pe Beto. 6) Usurarea REALA a lui Cadu, dupa meci. 7) Vorbim de fotbalisti, nu de actori, nu se poate ca toate declaratiile sa fie acoperiri perfecte ale unei conspiratii (a se vedea si contraexemplele din campionatul trecut). 8 ) Motivul financiar. Ce le-am putea da noi ca sa o lase usor? Pe Batin si sa-l cumparam pe Vranjes la suprapret? Adica sa pierdem bani, zeci sau sute de mii de euro? Pentru 3 puncte care s-ar putea sa ne duca in Europa League? Sa asteptam meciul Pandurii – Steaua, sa vedem atunci. Presedintele Parvulescu il are pe propriul sau copil la Steaua + toate celelate transferuri dinspre Pandurii spre Steaua…
      Iar faptul ca doi brazilieni isi dau mana la iesirea de pe teren, in Romania, trebuie sa indice neaparat ceva? Bastos omul nostru de legatura cu al lor? Mi s-ar parea cea mai mare greseala strategica, sa il folosim pe Bastos ca „agent secret”, la cat de cerebral este. Sunt curios, de altfel, cu cati portughezi a dat mana Mingote pe tunelul de la vestiare. As mai adauga si faptul ca toti jucatorii ceferisti au dat mana cu Cardoso chiar la inceputul meciului, acolo, la mijlocul terenului. E bine totusi ca vrem sa credem in blaturi, fiindca astfel gasim o scuza pentru realitate.

      Apreciază

    • Consumul excesiv de laturi de presa damboviteana dauneaza grav gandirii logice. Asta daca postarea ta nu ai dorit sa fie o parodiere a obisnuitelor marote miticiste de a justifica impotenta „granzilor”. Daca nu, si ma tem ca tu chiar crezi ce-ai scris, ar trebui sa-ti utilizezi logica ca sa-ti dai singur replica, chiar cu ajutorul raspunsului lui Halbu. Nu l-am banuit niciodata pe Iuliu Muresan de inteligenta excesiva, dar nici chiar atat de imbecil nu mi-l pot imagina incat sa faca un blat la pauza sau pentru mize atat de marunte cum ar fi doi jucatori de duzina, Vranjes si Batin. Cardoso a gresit in 4 meciuri consecutive deja (ma refer la erori majore) pentru un motiv simplu: e un jucator predispus la gafe, daca n-ar gafa ar juca la Juventus, nu la Pandurii. Diferenta de joc intre cele doua reprize este o diferenta de tonus – cu un plus la noi (adica a iesit Bastos) si un minus la ei – extenuati de efortul depus in prima repriza. Bine, daca insisti sa vezi blat la meciul asta, probabil ca orice ti-am spune nu te-ar convinge de contrariu, ceea ce nu-i musai tragic, doar ingrijorator. Ingrijorator ca asemenea atentate ridicole la adresa logicii facute de aparatcik-ul infantililor de presari de dambovita pot sa atinga si CFR-isti.

      Apreciază

    • „O veche si inteleapta vorba din fotbal spune: vei juca atat de bine cat iti permite adversarul” te citez pentru a-ti arata ca IQ nu-ti e impecabil azi. Pandurii au jucat cat i-am lasat in prima repriza si tot cat i-am lasat in a doua. Noi n-am prea jucat, mai mult am fost prezenti in prima repriza, in a doua parca am alergat ceva mai mult, daca nu cumva m-a pacalit stilul lui Rony. Pandurii atat poate, plusul in meciul cu Dinamo a venit prin comparare cu cat pot fostii lideri, Sportul ne-a aratat asta. Suntem critici cu echipa nostra si cred ca e bine ca suntem asa, dar, exista un dar, atunci cand apreciem valoarea ei trebuie sa facem comparatii cu echipe din liga l si nu cu ce se joaca in alte parti.

      Apreciază

    • Cheferetv.net, probabil din sectiunea de download. Calitatea este insa cam slabuta, transmisiunea de pe gsp fiind oribila din punct de vedere tehnic.

      Apreciază

  19. Toate echipele din liga lu’ mitica joaca un fotbal extraordinar, mai putin noi, care suntem vai de curu’ nostru, de-aia am ajuns primii in clasament 🙂 Daca am ajuns sa vorbim noi de blaturi, de ce ne miram de incrancenarea cu care “ailalti” ne iau cu “CFR mereu fura cu arbitrii.” Sau mass-media cu “CFR a primit din nou ajutor de la arbitri”. De parca ieri am fi jucat cu Juventus Torino, nu spun Real Madrid, cu aia vom juca miercuri, meci greu(usor?), doar a batut in deplasare cu 3 – 1 o echipa cu care Juventus n-a putut decat un 2 – 2 acasa.

    Apreciază

  20. Chiar nu va înteleg, sîntem pe primul loc si ne plîngem ca niste femei, ce-ar fii daca am fii pe locul 6-7. Scenariul lui IQ este demn de marii analisti sportivi de la GSP sau Prosport. Este clar câ este singurul care a înteles ce s-a întîmplat cu adevârat.

    Apreciază

    • Luci, asa a fost si in trecut. Ideea simpla este ca desi suntem lider avem un joc de locul 6-7. Conteaza finalul, nu poza clasamentului. Conteaza cum „alergam” nu faptul ca suntem in fruntea plutonului (poate suntem doar un „iepure”). Este de-abia etapa XXI, mai e cale lunga si meciuri grele si fara imbunatatiri majore nu vom rezista. Imi imaginez deja scenariul de cosmar de la Vaslui, cu CFR-ul jucand ca ieri. Ce-am patit anul trecut acolo va fi o nimica toata.

      Apreciază

      • Posibil, dar cu echipele „grele” au reusit sa se mobilizeze totusi, nu ma refer binenteles la meciul de la Vaslui la care faci referire. Este clar ca CFR nu are jocul care ni l-am dori noi dar asta este, sa speram ca o sa-si dea drumul. Oricum felicitari pt. articol.

        Apreciază

      • De acord cu tine, albusibiu. Ma bucur ca suntem pe primul loc, dar acest loc ar fi unul de la sine inteles, daca CFR ar juca ca in repriza a doua tot meciul. Si din pacate asta nu s-a intamplat o data, de doua ori, ci de multe ori. De ce sa astepti repriza a doua ca sa joci cu adevarat?

        Apreciază

  21. Albule, de data asta trebuie sa recunosc ca ai avut o analiza pertinenta ,la obiect si corecta.Stiu ca nu avem relatii cordiale,fiindca eu intotdeauna ti-am considerat comentariile mult mai valoroase din pt de vedere literar decit pur si simplu fotbalistic.De data asta trebuie sa recunosc ca ai fost obiectiv,pupila ta R.Pedro poate juca bine in echipa de sala a Romaniei dar in nici un caz pe un teren mare.Este , si am mai scris,ineficienta in persoana,fara nici un viitor.Ai dreptate, Cfr-ul fara Muresan este o corabie in deriva,Peraltaeste depasit de cel putin doi ani,a-l folosi in continuare este sinucidere sigura,din pacate nu prea se ridica nimeni la mijloc.Maftei,o umbra a trecutului,se chinuie sa dea o pasa buna ,se vede ca are multi ani de fotbal si joaca din amintiri,rezolva de bine de rau faza defensiva,dar este lipsit total de aportul ofensiv.Consider transferul lui la Cfr cu totul gresit,numai niste afoni in fotbal puteau legitima,cu cit s-a platit pt el se puteau aduce trei tineri bosniaci s-au sloveni.ma rog din spatiul exjugoslav dornici de fotbal.Nu mai vorbesc de Bastos pe care eu l-as spinzura de prima grinda din casa mea,dar asta este marfa cu asta defilam.Multumim la D-zeu pt Beto,care dupa cum am mai scris valoreaza cit jumatate de echipa,sa speram ca norocul va fi de partea noastra in continuare ,dar atentie Steaua va umbla in continuare cu valize iar Vasluiul are si echipa nu numai valize.Sper ca vom termina returul pe un loc de EL,mult mai accesibil pt noi.

    Apreciază

    • Departe de mine sa zic ca nu am relatii cordiale cu cineva, Attila. Poate doar cu acei cativa de pe gsp pe care-i iau mereu peste picior cand vad nebuniile pe care sunt in stare sa le debiteze. In rest, chiar nu as avea de ce sa ma deranjeze cineva care nu-mi impartaseste opinia. In mod sigur se intampla destul de des celor ce ma citesc sa nu-mi dea dreptate. Eu incerc sa-mi argumentez opiniile dar asta nu inseamna ca le creste valoarea de adevar. Asadar, stai linistit, faptul ca mai mult ma contrazici decat imi dai dreptate nu face din noi adversari, dimpotriva. Faptul ca ma citesti si ca-mi acorzi raspuns da dovada de respect si ma onoreaza in acelasi timp.

      Apreciază

    • Ce optimist esti Attila.Totusi sunt de acord cu tine in privinta lui Bastos si mai mult, ti-as imprumuta eu funia si sapunul pt chestia aia nasoala pe care zici ca ai fi dispus sa i-o faci. Iti propun insa sa nu-ti incarci constiinta cu un pacat atat de mare, ca oricum nu merita el un asa mare sacrificiu. Mai bine iarta-l pe brazilianul nostru pt un motiv, singurul dealtfel: are un nume de rezonanta in Apus, iar unii microbisti neavizati vazand ca J.Costa il foloseste titular meci de meci, ar putea crede ca e defapt mult mai celebrul sau conational, cel cu state vechi in Champions League. Asta recunoaste, da bine la bine la imaginea clubului nostru, una mult prafuita de ”mitici”. Asta sa fie oare si motivul pt care e nelipsit din primul nostru ”11”,sa-l confunde Costa pe Bastos al nostru, cu cel de la O.L.? Fratilor, cred ca am dezlegat nodul gordian !

      Apreciază

    • De cand trebuie tolerat jocul in doru’ lelii? Reactia publicului o fost excelenta – fluieraturi nu stridente, dar suficient de sonore cat sa arate nemultumirea, aplauze generoase pentru cea mai minuscula dovada de daruire reala in joc. Publicul din Gruia a demonstrat ieri maturitate, cunoastere a jocului si sprijin pentru echipa, e un public de tip anglo-saxon si sper sa ramana asa si in continuare.

      Apreciază

    • ai perfecta dreptate,dar din pacate s-a intimplat de foarte multe ori,si in trecut si acum.Totul se rezuma la cultura,care din pct meu de vedere se diluaza pe zi ce trece,vorbim numai de cultura din pct de vedere fotbalistic ,cine e de vina ,este un subiect care ar merita de dezbatut,dar ma indoesc ca va avea un final.Toata incultura din societatea noastra se regaseste si in sport,va spune cineva care are o fata in ultima cl. de liceu si care se ingrozeste de ce va urma.

      Apreciază

    • Eu am trait multe momente la baschet, la Sibiu, in care sala pur si simplu si-a purtat echipa spre victorie, deci stiu ca publicul are impactul sau… Dar si acolo, cand jocul era dezastruos se auzeau fluieraturi. Nu cred ca s-a huiduit excesiv ci, mai cu seama la finalul primei reprize, un fel de „treziti-va”. Iar faptul ca aceasta trezire s-a petrecut dupa pauza spune ca gestul si momentul au fost oportune. Nu cred ca publicul din Gruia da dovada de lipsa de bun simt sau ca nu este rezonabil in ceea ce cere. Ni s-a promis o echipa ce lupta pentru titlul de campioana si cred ca e bine sa ne comportam ca atare, cu incurajari dar si cu dojeni atunci cand e cazul.

      Apreciază

  22. Amuzant publicul din Gruia mai ales o parte a lui care,cred, din prea multa dragoste pentru culori si echipa are reactii care te fac sa iti aduci aminte multa vreme de un meci care e pana la urma banal.
    Un exemplu… ieri un nene franar cu o varsta considerabila care efectiv ne-a amuzat teribil prin reactiile sale care au culminat ca sa zic asa prin faptul ca de la introducerea lui Panin in teren efectiv i-a devenit antrenor personal ,iar indicatiile lui tactico-tehnice si totodata mustrarile au starnit amuzamentul intregului sector in care stateam si totodata ne-a facut sa nu mai stam atat de incruntati mai ales dupa ceea ce am vazut in prima repriza 🙂
    Cam asta e publicul din Gruia in mare si daca la pauza meciului si pe mine personal m-au deranjat fluieraturile acelasi public in picioare de data asta si mult mai entuziast la sfarsitul meciului si-a aplaudat cu mult drag favoritii…

    Apreciază

  23. E o minune locul 1 …La ce jucam nici locul 5 nu l-am merita. Eu de trei – patru luni strig ca Costa e sub nivelul echipei…Cu el pe banca vom juca din prost in mai prost…Mai bine pe trei si cu un joc bun decat asa….

    Apreciază

  24. Jocul echipei e inconsistent si mai ales oscilant. Ba e Costa de vina, ba sunt jucatorii de vina. Cred acum ca ambele variante sunt cele corecte. Sunt si probleme tactice dar si probleme clar ale jucatorilor in cauza. Daca ne uitam la clasament vedem un CFR super-ofensiv, cu cea mai buna aparare posibila. Dar si-n cele mai bune rezultate 6-1 cu Sportul (acasa, cu 1 om in plus dupa pauza), 4-0 la Chiajna, au fost evolutii neconvingatore. Sau acel 4-0 la Galati. Unul dintre cele mai bune jocuri a fost acel 2-3 acasa cu Dinamo. Din aceasta insiruire se poate vedea ce inselator e un scor fata de evolutia fotbalistica.
    Avem probleme la mijlocasii centrali. Acestia nu fac bine faza defensiva, nici nu inchid bine, nici nu fac presing agresiv. Aici trebuie rezolvare urgenta, si nu vad cum Muresan sa lipseasca, cu toata agresivitatea lui deseori imprudenta.
    Rui Pedro imi place. Are o tehnica briliant, dar finalizarile sau pasele decisive le trateaza prea superficial. Fie isi schimba optica, fie se impune o solutie alternativa.

    Apreciază

    • Despre Rui Pedro eu nu-mi schimb prea repede opinia. Acolo in centru e peste Bastos si peste ceea ce face Peralta, mai ales datorita vitezei de deplasare in teren si a riscurilor pe care si le asuma. De Zerbi ar fi mai bun in faza de posesie dar mult, mult mai slab in faza de recuperare (cea in care Rui Pedro chiar poate interveni uneori). Ar mai fi variante Vranjes (pe care chiar as vrea sa-l vad acolo, atacand poarta) si poate Byung (despre care am auzit atatea lucruri incat ard de nerabdare sa-l vad intr-un meci, macar 10-15 minute – are insa dezavantajul major ca este extracomunitar, deci cam greu sa incapa pe banca). Asadar, daca e sa jucam cu Rui Pedro eu ii gasesc cateva scuze, care tin in primul rand de lipsa de jocuri in picioare. E de-abia la al treilea meci ca titular + inca vreo 45 de minute adunate toata toamna.Am vazut la el suficiente calitati incat sa mai merite inca vreo cateva sanse, pentru a ne da seama daca se poate sau nu acomoda. Cat despre cine are responsabilitatea, eu zic ca principala greseala a acestui meci a fost netitularizarea lui Muresan, o chestiune care-l poate scoate din forma. Ma intreb – daca Muresan era portughez, era oare pedepsit?

      Apreciază

  25. Interesant articolul si comentariile (abia le-am asteptat..desi inca nu am ajuns inca acasa). Dupa mine principala cauza a jocului slab prestat a fost faptul ca am fost sufocati la mijlocul terenului( Celestinho si Mumo au ‘inotat’ in gol mai ales in prima repriza…insa in a doua Mumo a fost dupa mine un pion important fiind singurul care a iesit cu mingea la picior si cu capul sus din terenul nostru, filtrand destul de multe mingi). De Bastos…ce sa mai vorbim, daca asteptam sa faca un meci bun ( odata la trei luni…se termina campionatul), iar Rui Pedro a fost marea deziluzie a acestui meci (dupa meciul cu Tg.Mures, il vedeam si eu ca marea noastra speranta… un adevarat viitor jolly joker), nu a reusit sa castige un duel unu la unul, a alergat mai mult in gol, nici o patrundere perpendiculara pe poarta cu mingea la picior. Sougou s-a scos cu golul marcat, dar si de la el asteptam mult mai mult. Ar f bine sa-i incercam in aceste meciuri mai ‘prietenoase’, pana vin vin adevaratele batalii, cu Rapid, Dinamo si Vaslui, si pe Liviu Ganea, Kim, Vranjes mai mult timp in teren… ca sa aiba Costa mai multe solutii la schimbari…
    Pana una alta aseara cea mai buna schimbare de pe stadion…a fost acea ca la pauza am facut schimb de locuri cu Caneto (daca tot ne-am intalnit dupa 30 de ani la un meci al CFR-ului), el a trecut pe dreapta(mea) si eu pe stanga (lui)…FOZZA CFR !!!

    Apreciază

    • Ma bucur ca ati reusit sa va intalniti, baieti si, de asemenea, ma bucur ca si tribunacfr a contribuit macar putin la imprietenirea voastra. Nu uit nicio clipa ca oamenii de aici exista si in realitate, ca nu suntem doar niste „soareci de calculator”.

      Apreciază

  26. Pandurii ne-au pasat dar au fost ineficienti in fata portii. Celestino are niste probleme de pozitionare dar recupereaza fara fault si fara cartonase deoarece are viteza superioara lui Muri. Iar alunecarile lui de deposedare sunt curate si facute corect. Batos este zero de mai multe meciuri. In prima repriza centrul a fost dezechilibrat deoarece el nu s-a retras niciodata spre Camorra, iar celestino trebuia sa vina tot timpul la dublaj, moment in care Pandurii au schimbat directia iar Peralta nu este inchizator si nu are nici viteza. Asta a fost necazul in prima repriza. Aceeasi poveste si pe partea lui Sougou, dar acolo Moudou mai venea din cand in cand spre Maftei. Rui a pierdut aproape toate mingile, de unde s-a vazut si in startul reprizei secunde ca e inca necopt pentru a fi titular. Mi-a parut ciudat ca Muri nu a jucat dar trebuie sa inteleaga ca in ultimele doua meciuri de fiecare data a luat rosu, a last echipa in 10 . A fost cea mai slaba repriza vazuta in ultimii ani pe Gruia dar parca cateva minute din repriza a doua a mai sters de pe retina prumele 45min. Capul sus, cainii l-au contestat pe fundasul dreapta de la Sportul si probabil vor primi 3 puncte gratis (ca doar e la moda ) deci chestia cu locul 1 de acum e un pic nesigura. Succes la Sportul!

    Apreciază

  27. Raman la parerea ca a blat: sa nu fim ipocriti si sa vedem realitatea asa cum este ea: jucam slab (cred ca toata lumea e de acord)si ca sa ne apropiem de obiectiv mai „trantim”cate un meci cand avem ocazia(asa am facut si la primele 2 titluri si anul trecut cand am inceput „sa pregatim „campionatul actual.N-am sa reiau argumentele clare,vizibile enumerate anterior pe care „les connaisseurs”(cunoscatorii) le-au vazut si inteles.Am sa – mi permit sa demontez punctual. contraargumentele lui alex albu,nu de alta dar macar ca sa invatam „anatomia unui blat”.
    1. Blaturile nu se fac la inceputul sezonului(etapa 4-a)pt.ca sezonul e lung si nu se stie…In plus in tur vranjes juca la ei( parca a si contribuit la primul gol )si nu era partial achitat ca si in prezent)
    2.Clasamentul arata clar:nu aveau sanse reale la primele 5 locuri,avand in vedere avantajul si toata forta echipelor din fata lor(vaslui si steaua).Obiectivul lor declarat ieri este „primele 10 locuri”,deci sunt in grafic si-l vor obtine cu sau fara punct(ele)lde la noi
    3.Niciodata nu e prea devreme pt. Blaturi,mai ales daca o echipa nu mai are emotii( obiective)si e recompensata substantial.Faptul ca se multumesc cu un loc caldut si ca au nevoie de bani se vede si din politica de transferuri din aceasta iarna.
    4.Blat clasic formula pauza-final:in prima repriza joci „pe bune” iti arati muschii,in pauza primesti asigurari verbale,in partea 2-a te dezumfli brusc si nu mai joci nimic.Naivii din tabara adversa vad interventia aproape divina a antrenorului,inteleptii isi rad in barba si se gratuleaza( Arpi dupa partida”Costa(adica eu)a pregatit bine meciul”
    5.N-a fost intrare la disperare pe final ci doar joc periculos si implicit lovitura libera pt. Noi;Beto a simulat si a tras de timp ca in multe foste si viitoare meciuri.
    6.Cadu a simtit cel mai bine forta reala a adversarului: declaratiile lui emana respect si…recunostinta!Bastos nu e agentul nostru secret e doar un biet jucator mediocru si indolent care nu s-a putut abtine sa bata cuba dupa serviciul facut de conationalul cardoso,lucru sesizat de cine a avut ochi sa vada si sa priceapa…
    8.Cota jucatorilor creste daca joci in europa si mai ales in Ch.League.Viitoarea campioana are sanse in preliminarii jucand cu echipe din campionate comparabile,deci repetarea incasarilor de cel putin 15 milioane/editie nu este o utopie…Deci sa investesti la timp cateva sute de mii cu perspective reale de a-ti recupera de zeci de ori suma nu e
    o investitie proasta( vezi valiza ciobanului plus incercarile /investitiile disperate din actualul campionat de la vaslui,steaua ,chiar dinamo si rapid)ca sa nu mai vorbesc de orgoliu si completarea palmaresului.
    P.S.Ca sa inchei intr-o nota relaxata intreb inca o data cum o fi gandit grigoras schimbarile? Probabil ca s-o fi gandit ca daca introduce arma secreta pe nume unguru va gasi ac de cojoc”echipei ungurilor”

    Apreciază

    • Dupa logica asta aproape toate punctele obtinute in acest campionat au fost pe blat pentru ca in general am jucat slab. Tot n-am inteles cum functioneaza mecanismul. La pauza Muresan a fugit sa dea asigurari verbale cuiva de la gorjeni. Acesta a mers si i-a spus lui Cardoso, iar Muresan lui Bastos si Cadu. Sau s-a anuntat intelegerea in gura mare in cele doua vestiare? 🙂

      Apreciază

    • Continuam polemica, dar fara nicio urma de incrancenare. Punctul 1 si cu 3 se contrazic. 2. Stilul de joc si faptul ca au fost pe podium le da dreptul sa spere la mai mult. Nu cred ca abandoneaza asa usor si faptul ca ne-au dominat asa clar in prima repriza s-ar putea sa le fi transmis o liniste de rau augur in a doua parte. Asa se poate explica schimbarea de atitudine. 4. Intrebare: cu Mioveni, in tur, a fost blat? Acolo schimbarea a fost si mai radicala ca azi. Chiar sunt meciuri in care toate lucrurile pot bascula asa, in interval de cateva minute. 5. Cadrele apropiate au aratat ca Beto era intr-adevar lovit. In plus, saritura gorjeanului imi spune ca intr-adevar a vrut sa marcheze. Este, daca vrei, exact ca acel „blat celebru” U-CFR 0-1, in care Goga a ratat in ultimele minute si am vazut pe chipul lui ca se prabuseste cerul pe el. Ideea cu trecerea de preliminarii mi se pare o utopie. Momentan suntem si sub fotbalul polonez deci nicio sansa sa trecem cumva de preliminarii, mai ales in ideea in care multi jucatori vor fi vanduti (se pare) chiar in vara. Sa investesti zeci de mii de euro in blaturi mi se pare o greseala, fiindca nici acestea nu iti pot garanta castigarea campionatului. Pur si simplu: dai atatia bani pentru a primi sansa de a trage un loz? Nu se prea leaga.

      Apreciază

    • I.Q. Citindu-ti argumentatia -de care sunt sigur ca ar fi invidiosi chiar si cei de la jegsp / pronosport – in prima faza am vrut sa o privesc mai mult ca pe o gluma. Totusi vazand ca persisti in ideea de ”blat”, ca unul care am crescut cu fotbalul Cooperativei din anii de glorie(a) ’90, ma simt dator sa-ti raspund, caci ma consider pe deplin avizat in cele ale ”cofetariei”. Prin urmare afirm raspicat, ca acest meci a fost ”aranjat” tot asa cum a fost si cel dintre Petrolul si U, pe care destui ”specialisti” in ”torturi” il si vedeau castigat de ploiestenii aflati la mare ananghie. Nu am crezut in acele speculatii ieftine de dinaintea acelei partide, asa cum nu cred nici in cele de dupa jocul dintre CFR si Pandurii. Alte argumente fotbalistice nu iti voi mai aduce pt ca ti le-au adus destui alti tribunisti, in repetate randuri chiar, dar vad ca tot nu te dezici de ”erezia” ta, pt care recunosc ”ar trebui sa fi ars pe rug” de toti ceferistii la intersectia celor 7 strazi din Gruia. Ca argument eu iti voi aduce un citat – cred ca scripturistic – care zice ca :,,Omul bun (Albu), din bunatatea inimii sale, le vorbeste pe cele bune, pe cand cel rau (adica tu) din inima lui cea rea le graieste pe cele rele”. Asadar, in numele tuturor ”franarilor” mei, iti cer sa te dezici cat mai repede de erezia ta, eres pe care poate sunt tentati sa il imbratiseze unii ceferisti mai slabi in credinta alb-visinie ! La cat mai multe astfel de blaturi pe viitor !

      Apreciază

      • Nu exista oameni buni si rai aici ci doar pareri opuse, nici cei care cred in conspiratii si nici cei care le resping din principiu nu pot fi blamati. Incerc sa vedem calea de mijloc, (este sigur ca nu putem sti noi prea multe lucruri din culise – in niciun caz totul) fiindca daca a fost sau nu blat in acest meci asta nu schimba cu mai nimic fondul problemei. Orice ar fi, inseamna ca echipa a jucat in realitate prost in prima repriza – iar asta e subiectul articolului meu, ingrijorarea ca incepem sa alergam in gol…

        Apreciază

  28. Este foarte bun acest spatiu in care am intrat de putina vreme…..cum am mai spus cu alta ocazie.la politica si la fotbal se pricepe toata lumea.Dar cred ca este benefica posibilitatea de a discuta liber si a impartasi opiniile noastre cu obiectivitate sau subiectivism fiecare dupa starea de spirit si capacitate de intelegere a fenomenului.
    Este interesant sa vezi ca unul il desfinteaza pe Rui Pedro,in timp ce eu am remarcat jocul lui….nu prea sunt multe de discutat la Bastos al carui rol in echipa pare sa fie o mare nebuloasa pentru noi toti!Ori stim ce-nseamna sa joci cu un om lipsa,iar el dragutzul este pe panta asta din tur.Este pacat sa risipim resursele umane ale echipei indiferent pentru o cauza pierduta.
    La fel nu pot sa cred o secunda ca Jorge Costa este sub aceasta echipa.Nu cred ca ii spune vreunui jucator sa faca preluari de liga 2,sa centreze in balarii,sa aleaga solutzii penibile…..aici cred ca vorbim in final si de valoarea lotului si de mai multi factori complementari.
    Nu stiu daca a-ti fluiera echipa intra in fisa postului de spectator…..la numar am fost parca mai bine.Sa vezi la ultima etapa……daca-i cazul

    Apreciază

    • Ciudat e ca si mie imi place Rui Pedro si chiar i-am remarcat ieri cateva sclipiri in joc si oricum se vede ca pustiul stie fotbal dar poate e si dezavantajat de faptul ca nu are deocamdata cu cine intra in combinatii iar un alt minus la el e faptul ca nu prea il ajuta fizicul desi una peste alta e destul de bataios . Oricum ar fi eu zic ca trebuie sa avem rabdare cu el si facand o comparatie poate un pic fortata sa ne aducem aminte de Culio care daca bine imi aduc aminte era la fel de blamat la inceput

      Apreciază

  29. E ultima postare pe tema asta,nu de alta dar m-am plictisit da explic ca-n scoala elementara notiuni de baza;in plus nivelul discutiei(argumentatiei) a coborat la nivelul „noi am dictat ritmul,noi i-am lasat sa joace in prima repriza”-
    probabil ca ne place sa fim huiduiti si sa tremuram in asteptarea gafei(executiei decisive)sau prin jocul nostru inteligent din prima repriza i-am extenuat plus ca ronny a schimbat tot tonusul echipei noastre;m-am prins in sfarsit,asta-i rolul lui bastos :ii oboseste primele 45 min.,costa striga la baieti la pauza si uite asa se schimba soarta meciului… Dar sa revin la mecanism.Oficialii se stiu si au discutat de mult,chiar si cu o seara inainte la hotel granata,nu trebuie sa fuga,stau in loji apropiate,fiecare stie de ce are nevoie celalalt ,se tatoneaza si se asteapta ca ,cel in nevoie sa faca primul pas(ex.”sunteti tari azi”),apoi subtil(” vreau sa ramanem prieteni ,sa respectam intelegerile de colaborare etc.).E suficient ,delegatul pleaca rapid la vestiare,antrenorul( grig ) astepta semnalul;nu va afla bineinteles toata echipa ,ci doar nucleul de baza(3-5 oameni pe posturile esentiale,cu experienta in domeniu,adica cei care se spune ca domina vestiarul ,au prime speciale si debarca,cand vor,antrenorul).Baietii astia ,eventual si fostii tai jucatori,care cunosc ce putere ai si poate mai depind de tine( batin),stiu ce si cand sa faca;antrenorul stie ce si pe cine sa schimbe ca sa iasa cum trebuie.La sfarsit perdeaua de fum:am fost naivi,am avut meciul in mana,,ne-am automutilat etc. Cu cat lamentarile sunt mai exagerate cu atat (pt.cunoscatori) blatul e mai evident.Jucatorii nostri n-au habar de blat( s-ar relaxa si ar deveni periculos,mai ales daca nici nu prea pot).Cei mai inteligenti si experimentati se prind pe parcursul meciului de intorsatura situatiei,de aia la sfarsit nu mai contenesc cu laudele( cadu),respectiv bat cuba dupa ce ne-a facut serviciul(bastos)

    Apreciază

    • Acu’ nu vreau sa te supar tare dar sarguinta cu care incerci sa ne dovedesti ca a fost blat incepe sa ma enerveze si chiar nu inteleg… de unde atata incrancenare? Si te rog sa nu uiti un lucru daca afirmi ceva si pe deasupra si arati cu degetul trebe,musai sa vi si cu ceva dovezi nu numai cu supozitii…zic eu de doi lei…

      Apreciază

  30. felicitari pentru articol, Albule, iti impartasesc opiniile. Am sa va spun si eu cateva impresii din tribuna. Beto-nota 9, putin cam teatral si cu cateva degajari cu emotii. Linia de fund nota 8, au demonstrat ca ei tin echipa. Si acum mujlocasii: jucam cu 2 balerini, Celelstino si Pedro, alearga mult dar fara orizont, fara minge, nu pot recupera nimic. Peralta se zbate singur incercand sa se apere in loc sa joace la constructie. Sougu se zbate aiurea dar resuseste golul, deci foarte bun. Kape de nota 10, din pacate mijlocasii nu combina cu el, doar ii trimit pase la cravata. Si la final, Bastos, care se ascunde cu o dibacie extraordinara de minge, protejat de Costa, caci astfel ce ar cauta in teren? Oare ce trebuie sa facem sa scapam de acest cretinel? Aveti solutii? Eu cred ca am castigat acestmeci datorita experientei fundasilor, care s-au aparat bine.

    Apreciază

    • Eu cred ca tot cu apararea vom castiga si alte meciuri pe viitor, asa cum am castigat si in mandatul lui Mandorlini. Adversarii ne vor da goluri mai mult din noroc la fel ca C. Petre.

      Apreciază

  31. Cred ca ar trebui sa lansam o petitie (pe petitiionline.ro) catre Dl. Costa, ca sa nu-l mai foloseasca pe Bastos, poate asa ne va auzi 😀 Desi joaca cu predilectie pe dreapta, Oh poate fi omul potrivit pentru a-l inlocui pe Rafa. Poate.

    Apreciază

  32. Multumesc pt raspuns, Albule, si in primul rind iti multumesc pt ceea ce faci pt CFR-ul nostru drag. Faptul ca nu sintem intotdeauna de acord nici nu conteaza, ceea ce este esential este dragostea noastra pt echipa, dragostea noastra pt Ardealul nostru drag. Eu acum la apusul vietii poate va invidiam pt privilegiul de-a trai in Cluj si am aflat cu stupoare ca cei mai exponentiali sustinatori ai echipei nu stau in Cluj, ci la Oxford ori Sibiu. Oricum la sfirsitul sapt ajung in Cluj, am sa vad si meciul cu Dorinel, deci nu ne ramine decit sa tinem pumnii pt echipa noastra draga.

    Apreciază

  33. Doar pt.Alex Albu: ce am avut de spus( argumentat) am spus.In medicina la un bolnav in faza terminala uneori nu i se spune adevarul pt. A fi menajat si a mai spera.In cazul nostru ,echipa este( in opinia mea complet paradoxal) in faza fotbalistica terminala din punct de vedere al satisfactiilor in clasament,irecuperabila sub tratamentul ” doctorului” costa.Asa ca Te(Va) las sa visati frumos sub efectul anestezic al medicamentului blat.
    Deoarece nu vreau sa creez noi polemici,dar din dorinta de a respecta adevarul ( din culise si teren!)sa zicem ca primul titlu l-am castigat in ultima etapa datorita lui goga si nu a unuia care joaca acum in turcia( bineinteles e vorba de culio…).
    In ceea ce priveste viitoarea campioana eu zic ca fie vaslui,fie steaua au sanse in preliminarii,pt.ca au un loz( pardon lot) bun in comparatie cu viitoarea campioana a poloniei sa zicem.

    Apreciază

    • Vad ca ai idei putine da’ fixe in legatura cu blatul din Gruia, de aceea tare ma tem sa nu fii chiar tu acel bolnav in stare terminala despre care ne vorbesti, nu de alta da prea o tii pe a ta. Dar stii cum se zice; ca daca iti spun mai multi ca esti beat, te duci si te culci… Sau mai bine merg eu ca oricum imediat e dimineata si imi pierd vremea de pomana. Insanatosire grabnica la I.Q. !

      Apreciază

    • Analizele prin care vrei sa ne convingi c-a fost blat imi par 99% generate de o logica tip GSP-ist, o logica care e subrationala, e doar umorala si, neaparat, favorabila unuia care nu stim ce branza face, o logica la care IQ nu aduce nici un folos.
      Nu exista nici un argument solid in sustinerea pe care o faci, Cardoso o comite aproape intodeauna cand joaca fundas central. Grigoras nu avea ce trimite in teren, ii lipsesc jucatori cu duiumul, lotul e mic si subtire. Argumentul meciului cu Dinamo e jalnic precum cainii din retur. Au jucat lamentabil cu Sportul, cu CH4 au beneficiat de pozitia in 4 labe a mediesenilor. Grigoras era normal sa fie revoltat, in prima repriza puteau inscrie, probabil ai nostri s-ar fi trezit inainte de pauza. Dupa pauza mijlocul s-a asezat ceva mai bine, au fost cele doua actiuni din startul reprizei si amenintarea i-a facut mai prudenti pe gorjeni, cred ca un egal le suradea(cel putin jucatorilor) A venit gafa lui Cardoso, dupa ea nefiind nevoiti sa mai atacam, a fost simplu sa facem un joc la trecerea timpului. Cadu a vorbit apreciativ despre Pandurii si inaintea meciului, a spus ca e o echipa care joca, care ii place, una cu care e greu sa joci. Dupa logica ta inteleg ca meciul era deja aranjat pentru ca i-a laudat Cadu.
      Daca vei ajunge sa traiesti intr-o tara unde mai sunt doar 100 de romani, vei fi extrem de cordial cu fiecare dintre acestia la orice intalnire, asa cum a fost Bastos.
      Astept un singur argument pe care sa-l poti sustine logic si accept ca a fost blat

      Apreciază

  34. Se trâmbițează peste tot că avem cel mai bun lot. Paskany chiar zicea că de când este el la CFR, lotul actual este cel mai valoros. Pe de altă parte nivelul campionatului a scăzut drastic. >>> DACĂ BETO FACE (FOTBALISTIC) CÂTt 40% DIN ECHIPĂ, pe ce loc am fi fost acum cu Nuno în poartă? Undeva scârțâie ceva (să fie Costa?).

    Apreciază

    • Acelasi lucru spuneam si eu saptamana trecuta. Stii chestia cu zaharelul.
      Spunea cineva mai la inceput ca CFR juca mai bine decat acum atunci cand a venit din B si cred ca avea dreptate – multi am (re) devenit cfristi cam de pe atunci. CfR este clubul pe care il simpatizez si cu care ma mandresc pentru ca sunt(la origine) clujean. DAR. Dar CFR nu doreste sa faca performanta. CFR doreste sa faca BANI! Si este dreptul lor.
      Albule – tu zici ca suntem feline? Ce categorie de feline?
      In primele 25 de minute am crezut ca jucatorii cfristi s-au intors in Gruia direct de la vreo nunta sau botez.

      Apreciază

    • Uite, aici e o chestie interesantă! Să zicem că JC nu-i cine știe ce antrenor și nu reușește să exploateze suficient potențialul ”magnific” al lotului. Dar dacă Beto e 40% din echipă, atunci ălea 40% i se datorează în primul rând lui Costa! Nu cred că venea Beto la CFR pentru Cârțu sau Minteuan. Nu vreau să zic că-i antrenor mai bun doar pentru că a atras un portar bun la echipă, dar nici nu-mi permit să-l fac antrenor de doi bani, doar pentru că cineva din conducere a făcut (și repetat) o greșeală majoră considerând lotul foarte puternic și punând astfel o presiune mai mare pe umerii antrenorului decât a jucătorilor. Dacă mă bucur pentru cineva că CFR e pe primul loc, acesta este Costa, chiar dacă are niște fixuri pe care nu i le înțeleg. Știu că alții n-o să-l considere antrenor nici dacă va câștiga campionatul cu 10 puncte avans. La CFR e o regulă de aur (dar care pute ca naiba): următorul antrenor e întotdeauna mai bun!

      Apreciază

  35. Pentru Calin Cocora ,TGV:M-ati provocat va raspund.Cititi toate postarile mele la aceasta partida (si daca doriti sa va imbunatatiti cultura fotbalistica,toate comentariile mele dupa aparitia acestui site); daca doriti sa vedeti si alta realitate(parere)in afara prejudecatilor voastre si aveti un IQ macar mediu va veti da seama ca ideile principale sunt sustinute cu argumente logice si uneori de necontestat.Ma bucur ca mi-ati asimilat logica cu una GSP-ista ,nu de alta dar chiar daca nu ma cheama marius tuhut,statistica prezentata de el pe site-ul ziarului este elocventa,iar declaratia” geniala”a lui costa „nu-mi explic apatia din prima repriza,dar in fotbal e greu sa explici totul”spune mai bine decat mine ceea ce era de spus(oare de ce nu ne explica modul in care a resuscitat spectaculos echipa la pauza?).In plus daca cititi comentariile dupa meci veti vedea ca si (multi)altii au vazut blatul.Singurul meci in care am jucat clar mai bine dupa pauza a fost cu mioveni.Diferenta consta in valoarea celor 2 echipe,nu-mi amintesc ca mioveniul sa ne fi dominat clar in prima repriza…ci au jucat la fel de slab ca noi.In rest repet din nou,comentariile mele sunt pt. cei cu mintea deschisa si asa cum am mai spus pt. o anumita categorie de cunoscatori…care nu aprind rugul si intetesc focul prin jigniri adresate celor care au alta parere si vad altfel realitatea.Ca intotdeauna timpul ne va arata cine a avut dreptate.Putina rabdare domnilor,va voi reaminti acest comentariu la momentul potrivit

    Apreciază

    • ti-am citit postarile si, desi nici eu nu suntmultumit de joc si echipa, nu sunt deacord cu tine. de ce? pai te intreb doar un singur lucru:
      ce ai spune tu daca in locul pandurilor ar fi fost dinamovistiii si jocul ar fi decurs la fel?
      sau si mai simplu pentru tine -> ar fi fost U Cluj si meciul bun pentru U in prima repriza si acceptabiul pentru noi plus goluri in repriza a doua?

      sau poate si mai simplu – daca ai vazut Steaua Astra – ala a fost blat?

      Apreciază

    • Imi incep aceasta ultima dezbatere pe subiectul ”a fost sau n-a fost blat la meciul CFR – Pandurii ”, facandu-mi ”mea culpa” fata de toti tribunistii, daca eventual ”am sarit si eu calul” prin unele comentarii aparent mai putin cordiale. Sunt sigur ca pt noi ceferistii acest site e un iubit ”turn de fildes” in care abia asteptam sa ne retragem ori de cate ori ne permite timpul fizic. Cel putin pt mine asta a reprezentat pana acum”Tribuna CFR”, locul in care mereu m-am refugiat cu drag din calea presei bucurestene aservita Stelei si nu ma indoiesc defel, ca tot asta va insemna si de acum inainte. Si acum pt I.Q.: E drept ca si pana acum ti-am citit comentariile cu destul interes (poate e ”de vina” si nick name-ul ales) si chiar mi-au placut unele dintre ele. De data asta insa socotesc eu ca ai cam dat-o in bara, chiar daca sa zicem nu cu opinia ta – care cine stie s-ar putea sa se verifice pe viitor, – cat prin vehementa argumentatiei tale demna mai degraba de un ”mitic” si nicidecum de un ”franar” si care dupa parerea mea nu poate duce la nimic constructiv. Asta e tot ce as avea sa iti imput. Altfel, din punctul meu de vedere ramanem in continuare prieteni, caci asa ii consider eu pe toti cei ce posteaza aici. Dar sa revenim mai bine la oile noastre, sau mai bine zis la franele noastre. Spuneai printre altele ca dupa parerea ta intr-o singura repriza secunda am jucat mai bine decat in prima, in cea cu ”miovinii”, in rest in mitanul secund am fost mai mereu la pamant. Te voi contrazice de data asta cu argumente statistice demne zic eu de un Vochin, gsp-ist ”de-al tau”, zicandu-ti ca mie din contra mi-e clar ca CFR-ul e mai degraba echipa de repriza a 2-a decat de prima. Argumente:1. Din totalul celor 39 de goluri marcate pana in etapa a 20-a de CFR, 24 le-a inscris in repriza a doua si doar 15 in repriza intai. Rezulta un plus de 9 goluri in favoarea mea. 2. In privinta golurilor primite de noi am iarasi un mic atu, caci din totalul celor 15 goluri incasate pana la aceasta etapa de referinta a 20-a, 8 le-am incasat in prima repriza si ”doar” 7 in a doua. Asadar pana acum 2-0 pt mine. 3. Realizari spectaculoase pe tabela in mitanul secund,- ceea ce mi se pare cel mai concludent- am avut in afara celei cu Mioveniul, -singura invocata de tine- in alte 7 partide din tur : cu Sportul, Otelul, F.C.Vaslui, Rapid, Petrolul, Brasov si Vointa Sibiu (suficiente cred eu). Mergand pe aceasta logica, ”transfigurarea” CFR-ului dupa pauza in meciul cu Pandurii, nu mi se pare nici pe departe una miraculoasa, ci cat se poate de fireasca, de normala. Dar nu numai in meciurile CFR-ului se pot vedea astfel de reveniri dupa pauza, ci in general la meciurile din orice campionate se inscriu mai multe goluri dupa pauza si mi se pare cat se poate de normal a fi asa. De ce? Pt ca dupa pauza intervin mai multi factori, cum ar fi : oboseala jucatorilor, mana antrenorilor care in prima repriza citesc jocul adversarilor intervenind la pauza pe langa propriii jucatori, motivandu-i si sfatuindu-i; riscul mai mare asumat de ambele combatante cand nu mai au nimic de pierdut etc.

      Apreciază

  36. Pentru IQ. (Si pentru cei pe care i-a iritat) – Cu cat stim mai putin, cu atat mai lunga e explicatia. Cred ca pot sa adun vreo 4 pagini A4 de prostii pe care le-ai postat doar la acest unic articol, ceea ce ar fi amuzant daca nu ar fi atat de iritant pentru multi oameni cu bun simt care nu doresc sa polemizeze aiurea. Nu ai expus niciun fapt concret, dovedit, ci doar pareri, opinii personale, impresii, presupuneri, in majoritate ridicole. Daca n-as banui ca esti un troll, al carui scop este sa inflameze cu orice pret doar pentru a obtine un dram de atentie, ti-as putea trimite adrese de unde sa descarci cateva meciuri desfasurate in acest weekend in Europa si care, dupa logica ta chinuita, ar fi blaturi indiscutabile -ex. Hannover – Koln: 1-1 la pauza, ratari monumentale ale Koln-ului, <>, Hannover revine dupa pauza bate 4-1; Udine conduce Napoli cu 2-0, mafioso vad ca se ingroasa gluma, flutura niste euro in directia friulanilor <> Cavani marcheaza de 2 ori in ultimele 10 minute in care Udinese nu mai joaca nimic. Faptul ca te folosesti de un sofism si mai ieftin, recursul la autoritate (si a cui autoritate, a gsp-ului!), intr-un domeniu in care dovezile materiale sunt cel mult neclare, lasand loc la interpretari si, logic, la deformarea subiectiva a realitatii, fie ea neintentionata, fie voita, altfel spus: manipulare, refuzand sa accepti contraargumente si folosindu-te de banala repetitie ad nauseam ca metoda alternativa firului logic de a impune o concluzie, releva multe despre intelectul tau, si nimic despre validitatea asertiunilor tale. Ceea ce spui tu se aseamana cu ceea ce spun ziarele de dambovita in sensul in care nici tu, nici fituicile respective, nu veniti cu fapte concrete, ca apoi sa lasati altii sa le asimileze cum doresc, inainte de a le interpreta impreuna in agora virtuala, i.e. voi pretindeti sa credem, nu vreti sa stim. Adica noi nu avem capacitatea de a lua o informatie seaca si a o analiza, trebuie sa ne-o servesti tu gata analizata si interpretata sub amenintarea ca orice replica nu poate veni decat de la niste neinformati. Ne prezinti o telenovela mai ridcola decat Isaura despre niste semnale tip James Bond trimise intre Iuliu 007 Muresan si agentul KGB Condescu la pauza, exact la timp ca minerul sef sa-si foloseasca puterile telepatice pentru a-si contacta agentii dubli infiltrati in echipa lui Grigoras. Ce NU spui tu, pentru ca nu ai cum, ii de unde ai informatiile astea si, mai important, care-i de fapt informatia: ca l-a vazut cineva pe Iuliu facand cu ochiul? ca Marin Condescu i-a aruncat cocoloase de hartie-n cap lui Cardoso? Ultimele doua ar reprezenta informatie, acestea ar trebui prezentate, daca exista, urmand ca NOI sa tragem concluzia ce ar putea ele sa insemne si sa discutam TOTI pornind de la aceleasi informatii de baza. Sa-ti spun pe intelesul tau: nu exista polemica constructiva pe concluzii la care s-a ajuns fara a se defini, in termeni acceptati de toti participantii, elementele de baza ce formeaza premisele si procesele cognitive, sau rationamentul, care duc la antementionatele concluzii. Astea fiind spuse, n-o sa-ti subestimez nici tie, nici celor ca tine, capacitatea de a-ti impune sa crezi ceea ce vrei sa crezi, in ciuda evidentelor, asa ca nu ma astept sa-ti schimbi prejudecata ca numai tu esti destept si noi ceilalti suntem prosti si/sau naivi doar pentru ca incercam sa argumentam conventional in timp ce tu „urli” si ne jignesti. Doar ca, spre deosebire de mine, majoritatea au prea mult bun-simt sa-ti spuna ce ti-am spus eu si stiu mai multe decat stiu eu, de aceea nu au venit cu explicatii atat de lungi.

    Apreciază

    • Eu am cerut, pentru a accepta teoria blatului, doar argumente logice, nu elemente de probatoriu și n-am primit nimic, am afirmat ca unei logici umorale nu-i poți opune argumente emanate de rațiune și am primit desconsiderare. Toate acestea mă fac să nu mai răspund nici unei provocari pe acest subiect. El, subiectul, a caștigat amploare prin importanța pe care i-am acordat-o noi cei care am luat postarea in serios si am raspuns cu argumente mai mul sau mai putin temeinice. Insistenta da de banuit.

      Apreciază

  37. Ne pierdem in derizoriu incercand sa-l convingem de contrariu……..altceva trebuie sa incercam cand intram in acest spatiu,nu sa ne incarcam cu energie negativa.Totusi sunt relativ surprins de replicile pline de bun simt…..cu toate ca suntem in post ,pe alte situri mirosea clar a macelarie!Orice ar fi este bine ca se pastreaza decenta si n-ar putea fi altfel la suporterii unei echipe campioane.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.