Cine-l poate corecta?


Iată pe cine apară președintele nostru:

„Eu nu cred în varianta unui aranjament al Universităţii Cluj cu Steaua. Într-adevăr, au jucat mai slab în prima repriză, dar în a doua parte a meciului au avut ocazii multe, au dominat partida. Nu poate să îmi spună nimeni că Tony, Niculescu sau Grozav au vrut să rateze la acele faze. Finalul nu a fost absolut deloc unul clasic pentru un meci aranjat. În România suferim de acuzaţiile acestea de blat.” (ProSport, apud Digisport, Fanatik Show)

Iată și comentariile câtorva dintre cei care au postat  într-un limbaj cât de cât decent:

„Cină să țină partea JEGURlLOR din GHENĂ decât ceilalți hoți și blatiști notorii din liga lui Mitică, ăia de la CFR Cluj?”

„… hhaahahahahaahaha, expertu’ din poză… Unde e Beto?!!! A fost blat, așa cum bănuiesc c-a fost și cu voi. Prea le greșește Szukala la momentul potrivit… E drept că și *** de Badea a jucat 4-3-3, cu care echipele bune ne-au mâncat…”

„S-a trezit și lupul moralist să dea lecții de corectitudine, să ne învețe cum arată un blat! Probabil știe, din moment ce a făcut atâtea! Auzi, măi, că finalul nu a arătat a blat! Ăsta știe cum trebuie să arate finalul unui blat! Să marcheze Cadu de la 11 m și astfel să meargă titlul la cufuriți!”

„… spuse cel mai fin cunoscător al jocurilor de culise!”

Am ales câteva dintre comentariile postate nu pentru că mi-ar fi plăcut româna folosită și cam siluită, ci pentru a vă arata cum onor conducerea clubului atrage oprobiul asupra propriului club. În loc să-l vedem pe I.M. implicat în acțiuni care să aducă cât de cât atitudine onesta din partea presei vis a vis de CFR, iată, il vedem curățând imaginea a două rivale, într-un caz în care nimeni nu mă poate convinge că Szukala a făcut o simplă greșeală. E în instinctul oricărui fundaș să nu dea o astfel de pasă, e un lucru pe care îl învață de la primii pași, de la prejuniorat. Argumentul că U a avut ocazii în repriza a doua cade, cine-mi garantează că la o eventuală egalare, Szukala n-ar mai fi reușit încă o dată să fie decisiv? E adevărat, probabil că ei, cei enumerați de El Presidente, n-au vrut să rateze dar, reușind, l-au scutit pe Szukala de o nouă rezolvare.

Indiferent dacă a fost blat sau nu, parerea mea, strict personală, este că șeful nostru de club nu avea motiv să comenteze meciul, să disculpe pe unii ori pe alții. Dacă a mizat pe faptul că gestul onest îi aduce puncte de imagine s-a înșelat. Revolta U-iștilor e atât de consistentă încât I.M. cu opinia lui nu face decât sa-i întărâte, așa cum îi întărâtă pe toți adversarii Stelei. Cui prodest, domnule președinte?

Poate găsim împreună o soluție așa că vă întreb: Cum credeți că ne putem educa președintele?

0 comentarii

  1. Comentariile la articolul cu declaratia lui Muresan n-au nicio relevanta. Iar trebuie sa ma erijez in avocatul lui Muresan, dar indiferent cum ar fi raspuns la intrebare, comentariile ar fi fost la fel. Chiar ma mir ca in comentariile aferente articolelor despre ajutorul primit de Real Madrid de la arbitri, in campionatul spaniol, nu se vorbeste de mana bozgorilor de la CFR. Putea sa spuna, nu comentez, la fel sareau baietii cu comentariile, plus dadea de lucru si la “moderatorii” si invitatii televiziunilor: ”aha, cum comentati acest nu comentez al domnului Muresan? Pare ca crede ca a fost ceva necurat la mijloc.” Iar ca sa spuna, da, eu cred ca a fost blat, nu-i stilul lui. Chiar daca e posibil sa dauneze clubului, eu ma bucur ca nici Muresan, nici Paszkany nu intra in mocirla declaratiilor de blat si, mai nou, de arbitraj.

    Apreciază

  2. De acord cu Caneto. Simplul fapt ca e o stire cu o declaratie a lui Muresan starneste un val de comentarii negative de la trolii astia de pe gsp si prosport, indiferent daca e o declaratie de bun simt sau nu. Dar noi trebuie sa intelegem un lucru: nu putem sa ne coboram la nivelul lor, pentru ca asta incepem sa facem chiar si prin simplul fapt ca ii bagam in seama. Pe mine nu ma intereseaza ce are de spus un frustrat care sta toata ziua pe prosport si injura toate echipele posibile in toate stirile posibile. Punct.

    Apreciază

    • Cata si Caneto, e just intr-o oarecare masura ce spunti voi, problema e alta. Nici nu e nevoie sa intre Muresan in astfel de discutii. Putea sa nu raspunda la telefon. Putea sa spuna ceva de genul: „Daca eu cred ca e blat cui ii pasa, daca spun ca n-a fost, iarasi va intreb cui ii pasa, fara probe orice spun se poate folosi impotriva mea, asa ca prefer sa tac.” Nu vi se pare mai potrivit? Cred ca trebuie alta solutie la comunicare, Muresan puncteaza permanent negativ la imagine. Aici nu discutam buna credinta, discutam pur si simplu despre competenta comunicationala a presedintelui. „Comentariile la articolul cu declaratia lui Muresan” au relevanta doar prin faptul ca subliniaza subtirimea si puerilitatea argumentelor.

      Apreciază

      • Calin, eu sunt convins ca Muresan face acest lucru destul de des (sa refuze sa comenteze sau sa raspunda la anumite intrebari), doar ca asta nu are cum sa se mai afle pentru ca nu apare ca o stire. Si eu spun ca vorbeste prea mult cateodata, dar nu cred ca e cazul sa fim prea critici cu el. Comparat cu alti conducatori de club, Muresan mi se pare Ok la capitolul „prestatii in presa”

        Apreciază

        • S-ar putea ca Muresan sa nu poata refuza prea des legatura, am citit pe undeva ca in contractul de vanzare-cumparare a drepturilor de televizare, posturile ar fi cerut participarea telefonica obligatorie a presedintilor si patronilor la emisiunile de “analiza”.

          Apreciază

  3. Urmaresc aproape zilnic lupta lui Alpin cu degeneratii de pe gesepe. E rareori distractiv si absolut inutil. Nu ai ce sa le faci acelora, sunt multi si mult prea lipsiti de inteligenta. Si indiferent de decenta conducerii sau a suporterilor nostri, aceia vor gasi intotdeauna un os de ros. Asa ca, oricat ne-ar ataca, acest lucru nu poate sa fie un criteriu pentru noi sau pentru conducere.

    Apreciază

    • alpin ala se distraza cu ei numa ca oamenii aia sunt asa de prosti ca nu realizeaza cred ca alpin moare de ras cand vede ce replici primeste

      Apreciază

    • De-as avea timp as incerca sa-l dublez si eu. Chiar n-are rost acolo sa intri cu argumente prea multe, e destul sa-i faultezi pentru erorile de logica si gramatica. Deja suntem imuni la injuraturile lor (mereu aceleasi, lipsa de imaginatie) deci macar hai sa-i intoarcem pe toate fetele. Am cativa favoriti si eu pe-acolo pe care de-abia ii astept sa scoata ciocul din scorbura. 🙂

      Apreciază

  4. Caline, la declaratiile acestea date de Muresan eu chiar nu am ce sa obiectez. A fost domn cu ambele noastre rivale si chiar il felicit pt asta, mai ales ca nu avea argumente destule sa sustina prin declaratiile sale un aranjament la acest meci. Cu siguranta ca asta e unul din motivele pt care eu am ajuns sa fiu ceferist, faptul ca nu suntem nici in comportament si nici in declaratii la fel ca toata turma de jivine a Ligii 1. Ca u-istii ori stelistii il blameaza si de data asta pe Muresan chiar nu ma surprinde deloc, din contra m-as fi mirat daca ei ar fii avut cuvinte de lauda la adresa lui, ori la adresa CFR-ului. Acesti asa zisi suporteri mereu certareti si clevetitori ai lui U Cluj ori ai Stelei, vor cauta mereu sa ne provoace, dar sincer nu cred ca trebuie sa ne bagam si noi in noroaie alaturandu-ne lor si balacarindu-ne la nesfarsit unii cu altii.

    Apreciază

    • Departe de mine gandul de a-mi dori balacareala majoritatii si nici sa intram in jocul murdar al presei nu-mi doresc. Dar, exista un dar, eu nu m-as fi pronuntat transant cum a facut-o el presidente. Preferam raspunsuri evazive, daca vrei ma foloseam de prezumptia de nevinovatie, pentru a arata ca fara probe nu pot fi aduse acuze, as fi incercat sa arat ca nu sunt de partea celor care acuza fara probe, dar ca nici nu pot exclude varianta blatului. Pe scurt as fi spus „Cine acuza sa aduca dovezi” si in acest fel as fi vorbit si despre cei care acuza CFR, nu ti se pare corect?

      Apreciază

  5. Eu îl critic pe președinte (și încerc s-o fac fără spume la gură) doar când mi se pare că declarațiile sale nu sunt cele mai potrivite referitor la subiectul CFR. În rest, omul poate să vorbească, poate să-și spună părerea, chiar dacă nu corespunde modului meu de a interpreta un anumit subiect. Acum a vorbit în nume personal, n-a declarat că poziția clubului CFR referitoare la meciul U-Steaua este cea de constatare a… neblatului. Iuliu Mureșan este cumplit de urât de o parte a concetățenilor noștri, total disproporționat față de ”păcatele” ce i se atribuie (intenția de cumpărare a ultimei femei de serviciu de la U, distrugerea Universității – cum?!? etc…). Și se pare că așa va rămâne până la topirea calotei glaciare, în ciuda unor ramuri de măslin pe care a încercat să le întindă în ultima vreme. Vă aduceți aminte un amănunt recent? Cum a sărit Muri în sus la golul Universității din partida cu Rapid? Ei, bine, a fost luat în balon până și pentru acest gest, gest care ar trebui să fie considerat normal la clujenii normali. Bineînțeles că s-a bucurat în primul rând pentru că scorul ne avantaja, dar nu văd care e problema. Iuliu Mureșan NU trebuie să fie un subiect în sine (nu mă refer la articolul de mai sus). Face greșeli? I le taxăm. Ne supără o declarație. O spunem deschis. Dar nu cred că Mureșan ar trebui măcar o secundă trimis la brutărie, ca alții! Fără Mureșan, numai cu Paszkany, nu știu zău cât de departe ajungea CFR-ul! Că mai are momente când îl apucă hegemonia… asta e! Nici nu mai știu dacă e de la prea mult optimism sau avântul izvorăște din groaza și teama de eșec…

    Apreciază

    • Mi se pare corect ce spui. Si nici nu vreau sa-i diminuez meritele presedintelui, din multe puncte de vedere e unul din cei mai buni. A invatat repede, inteligenta il ajuta.E si necesar, uneori tare necesar. Stie sa pastreze echilibru in interior, stie sa amorseze conflicte, stie sa gestioneze momente proaste, etc. In schimb nu stie sa comunice. Vorbirea in nume personal nu exista. Asta este o iluzie. Tot ce spune legat de fotbal si de multe ori nu numai, e legat de CFR. Ca este, poate, cel mai civilizat nu se poate contesta nimeni, cred ca doar Marius Stan ar mai putea emite pretentii. Si pentru ca am ajuns si la acesta as spune ca mi se pare omul de la care I.M. poate lua lectii de comunicare. M.S. stie sa fie moderat, diplomat, etc, dar stie sa riposteze cand este cazul, de riposta, insa, al nostru IM(bun, rau e al nostru si cred ca majoritatea tinem la el) nu prea e in stare, pentru asta nu are nici insusiri, nici competente. Acesta e si motivul pentru care nu-l acuz, ci mai degraba intreb cum il ajutam, poate citeste sau poate ii transmite cineva sugestii.

      Apreciază

  6. singuri lucru bun la emisiuniile sportive a fost fotbal club unde numa analizau dupa care a venit naum si a distrus tot ce a vrut digi sa faca nu putea sa ramana la gsp-u lui?

    Apreciază

  7. Am localizat articolasul acesta in categoria sondaje pentru ca ma gandeam ca avem o cale prin care ii putem transmite presedintelui sugestiile noastre privind comunicarea. Suntem cu totii de acord ca PR si comunicarea nu sunt la cel mai inalt nivel. As fi vrut sa fim utili prin sugestii, oricat de multe, in asa fel incat sa se cearna cele mai bune.

    Apreciază

  8. presa românească este un câmp de incitare la ură și violență.
    iar intervenția lui Mureșan a fost un exercițiu de pacifism și toleranță.
    după mine, este benefică și de apreciat.

    Apreciază

    • Da, din punct de vedere civic este o atitudine benefica. Cred ca orice iesire publica a oricarui reprezentant al clubului trebuie sa serveasca interesele clubului. Intrebarea este daca discursul presedintelui, asa cum a fost el formulat a servit interesele clubului.

      Apreciază

  9. Despre Naum ce sa vorbim? La B1TV l-au luat la un moment dat ca om de televiziune, cand au realizat cat ii poate intelectul l-au pus pe liber. Cum la mitici orice picior in fund e un pas inainte, iata-l, e realizatorul unei emisiuni ce la un moment dat parea serioasa, chiar daca in privinta lui Vochin ma chinuie unele semne de intrebare.

    Apreciază

  10. Caline,
    Muresan stie ce face si ce vorbeste!
    Daca vorbeti de bine pe U dar esti CFRist starnesti opinii idioate de la cei cu low IQ.
    Daca ii vorbesti de rau, e mai grav. Deci? Dintre doua rele a ales pe cel mai putin rau.

    Insa alta cred ca a fost morala acestei actiuni. Autorul editorialului a fost foarte subtil la adresa CFRului care a profitat de doua ori de greselile lui Szukala concluzionand, zic eu, faptul ca daca Muresan ar declara ca Szkala a facut blat cu Steaua atunci s-ar putea trage concluzia ca Szukala a facut blat si cu CFRul.
    DECI Muresan a raspuns de nota 10 PLUS.
    Pacat ca nu am batut Mediasul. Sper sa batem pandurasii.

    Apreciază

    • Logica este excelenta. Cred ca si Muresan a avut acest aspect in vedere, dar repet raspunsul putea avea nuantare. In nici un caz Muresan nu trebuie sa acuze un blat. Am aratat in postari anterioare variante de raspuns mai favorabile, nici nu incriminau, nici nu disculpau fatis.
      Comentariu suplimentar
      Nu vreau sa discut ca faza hentului e total diferita. Fara hent mingea venea perfect pe capul lui Bjelanovic, parca si asta la 2-3 m de poarta, pe cand faza de care vorbim fara Szukala nici macar nu era una de poarta.

      Apreciază

  11. Atitudinea corecta si corectiva, in acelasi timp, din partea lui I. M. ar fi silentio stampa fata de o presa care este departe de orice sclipire de obiectivitate. Tacerea si nebagarea in seama ar fi un mod corect de a relationa intro tara in care Legea este facultativa.

    Apreciază

    • Silenzio stampa sau aceasta atitudine condescendenta de acum. Ca ne judeca in contumacie sau pentru declaratii binevoitoare e tot un drac. Nu-i razbesti pe toti in nici un caz. Legea numerelor mari…

      Apreciază

  12. ca va acuza toata presa ca faceti blaturi nu e bine, dar sa va dati cu parerea despre un blat existat inimaginatia voastra e bine? Pai atunci acceptati si opinia presei centrale care va acuza de blaturi

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.