Luminița Kapetanos de la capătul tunelului [CFR – FCM Târgu Mureș 1-0]


CFR CLUJ: Beto – Maftei, Cadu, Piccolo, Nicoară (Panin ‘85) – Mureşan (eliminat ’47), Godemeche (Peralta ‘36) – Sougou, Rui Pedro, Bastos (Vranjes ‘68) – Kapetanos

FCM TÂRGU MUREŞ: Caparco – Nicu, Ghionea, Iencsi, Szilagyi – Astafei, Pădureţu (Fl. Dan ‘60), Ilyes, Bumba (Kiriţă ‘60) – Celsinho (Ljubojevic ‘73), Subotic

Asistența nu prea a dat pe dinafară, în ciuda dorului de fotbal și CFR mult trâmbițat. Vreo 4.000 spectatori, de 20 ori mai mulți decât renumiții 200. O peluză dezolant de goală în spatele porții adverse. Acolo lipsește presiunea din ceafa portarului și a fundașilor oaspeți. Dar  se cuvine să salut prezența fanaticilor suporteri din galerie/galerii. Deși li s-a oferit din nou un meci de toată jena, i-am auzit cântând, scandând și răspunzând chemării ”CFR!” cu ecoul ”Victorie!” Respectul meu, al suporterului de departe! Priviți și ascultați ce a captat zsozso1907!

Meciul n-a început chiar atât de prost, chiar dacă dădea de la debut senzația că de abia inspiră și expiră tehnico-tactic. Chiar dacă s-a apelat la destule mingi aruncate la bătaie sau aruncate… pur și simplu, faptul că în sprijinul apărării lor urcau deseori Cadu și Piccolo era un amănunt care ne sugera dorința de dominare, cotropire și supunere a municipalilor mureșeni de către maturii ceferiști.

Maftei și-a tras un look de pitbull, cu care să ne arate dorința de a călca pe urmele înaintașului Tony. Din păcate, fostul rapidist și fostul accidentat mai are cale lungă până (re)ajunge omul pe care să te poți baza 100%. Bine măcar că a dus pe propriile picioare 93 minute de joc. Nu se vede în imagine, dar Maftei și colegii săi au jucat pentru prima dată un meci oficial cu cuvântul ”Transilvania” pe piept. Oricât de pro-mogul ar părea publicitatea de pe tricouri, mie mi se pare de ”CN” ori mai agreabilă decât cea de care ne temeam în masă, la cele patru inițiale.

Minutul 25 și golul! Kapetanos, perfect găsit la limita careului de 6 metri după un corner, reia cu unul dintre picioare (nu mă întrebați cu care, că nu mi-am dat seama) hăpt în poarta lui Caparco. Nu vreau să diminuez nici măcar cu o scamă meritul lui Pantelis, dar ceva mulțumiri tot trebuie să-i adresez și lui Lăcătuș pentru cum a ”lucrat” fazele fixe. Vă asigur că la englezi – la care cornerul e rege! – nu l-am văzut pe cel care ține bara să țâșnească aiurea în față, numai ca să se ciocnească de doi coechipieri aflați în trecere prin careu, cum a făcut-o Astafei la gol! Ia priviți cum intră mingea în poartă printre portarul ce se crede pui de panteră și Astafei, cel care… nu ține bara, deci nu e acolo! Azi un 0-1 dintr-un corner, mâine un 0-1 dintr-o ”indirectă” și uite așa se îngroașă gluma la retrogradare, Marius dragă!…

Ciudățenia reprizei: Godemeche schimbat cu Peralta încă din minutul 36! Dacă ar fi să-l cred pe președintele Mureșan, e vorba de o accidentare. Dar la cum a jucat Godemeche, aș putea foarte bine și să nu-l cred. Câteva pase simple, nimic spectaculos, nimic care să arate implicare deosebită în joc. Nu cred că JC l-a pus pe francez lângă Gabi Mureșan numai de decor. Nu cred și pace! Acum, să nu credeți că m-au dat pe spate mângâierile artistice și inutile ale mingii marca Rui Pedro sau intrarea lui Vranjes direct în zona fără nocturnă a terenului! Trei dezamăgiri și, mai ales, trei semne de îngrijorare. Cum avem deseori tendința să susținem că cei care n-au evoluat SIGUR erau mai grozavi, mai că încep și eu să uit că Liviu Ganea a fost vreodată ”cîine roșu” de Bucale și a mai pălit câte un moldovean căzut pe teren…

Când e vorba de CFR, știți bine că meciul nu se întrerupe niciodată la pauză. De fapt, pentru studioii(le?) din studiou doar atunci începe! Săracul Decebal Rădulescu a apucat să laude arbitrajul și și-a primi niște cuvinte ca o flegmă între ochi (Scuze, dragi copii ceferiști care mă citiți, că am folosit termenul ”flegmă”! E sinonim cu ”scuipat”). Ceilalți erau turați ca băgați la microunde, la full power! Pentru ei, FAZA GOLULUI E CEA DE MAI SUS! Ce execuție măiastră a cornerului, ce reluare de Kapetanos pus-sânge? Nuuu! Hai să repetăm de zece mii de ori o fază în care nu se vede limpede din cine iese mingea afară, dar știm noi sigur că numai din grec putea să iasă, că doar nu mai joacă la Steaua, să iasă clar din Astafei!

Apoi au luat la mână… sau la ochi, nu știu care-i exprimarea cea mai potrivită, o altă fază din conspirația pro-CFR, anti-Lăcătuș, anti-București, anti-cariat! Uite, le ofer eu ajutorul la faza asta: nu, n-a fost ofsaid la Kapetanos, se vede clar după linia imaginară de ofsaid…

Apoi s-au legat de faza asta, la care aproape toți erau gata-gata să-l sugrume de gât sau de ce dau găinile pe ardeleanul ăla simulant de Nicoară! La o adică, doar și comentatorul pusese diagnosticul imediat: ”Nicoară n-are nimic”! Și uite așa, la pauză, tocmai luarăm un mare avans în clasamentul neoficial al furturilor cu arbitrii.

Faza la care Mureșan ”trebuia să fie mai atent”. Păi da! Nu știu cum se face, dar Mureșan ÎNTOTDEAUNA trebuie să fie mai atent, la orice meci! De la Fabbiani încoace nu mai țin minte un fotbalist care să faulteze mereu. Da, Muri, trebuia să iei niște ore de balet în pauză. Trebuia până la vârsta asta să cunoști campionatul românesc, cel în care se fluieră în compensație mai ceva decât sunt fluierate guvernele.

Aș putea să vă descriu eroismul soldatului ceferist de după eliminarea prematură din teren a lui Gabi Mureșan. Aș putea să povestesc cum și-a făcut cutare schimbare de sex și a devenit Ecaterina Teodoroiu, trăgând toată echipa după ea. Dar n-o voi face, deși, la cât de frumos povestesc, chiar și eu mi-aș crede minciunile. Nu. A urmat un meci urât, cu fotbal de măcelărie, cu faulturi și simulări, care s-a prelungit mult în noapte. CFR a mai și atacat, nu zic că s-a baricadat în tranșee, dar ce să scoți la faze precum cea de mai sus? Trei ceferiști fără chef de repliere rămân în ofsaid și așteaptă să-i pălească mingea șutată de Rui Pedro. Portughezul îl alege pe Kapetanos…

Dar cu cine a jucat CFR? Cu cei cu care am încercat în zadar să vă sperii acum câteva zile. Și chiar dacă n-au prea fost de speriat, a reușit Beto să le pună pe tavă o super-ocazie de egalare, ratată de omniprezentul (și unde trebuia absentul) Astafei. Era chiar o nedreptate strigătoare la cer să-i întrerupă șiragul norocului lui Jorge Costa. Aaa, Jorge Costa! Unii vor accentua că n-avem antrenor, alții că echipa nu-i chiar atât de redutabilă. Să nu fie dreptatea de partea ambelor tabere…

Gata, nu vă mai zic nimic despre finalul meciului. Urâțenia din fotbal are obiceiul să-mi taie cheful de povestit. Dacă ar fi să-l cred – din nou – pe Iuliu Mureșan, Kapetanos a fost MVP-ul partidei, îngerul salvator. Să încheiem poetic și să spunem așadar că Pantelis  pare să fi ieșit în sfârșit pe la capătul Luminița al tunelului. Urmează ceilalți. Să-i așteptăm pe toți, cu dragoste și răbdare, să iasă la lumină! Să ne bucurăm de acest succes la limită și să fim mai iertători cu greșiții noștri din teren. Să… no, că deja mă curg lacrimile patriotismului gruian… Albusibiu, ai legătura! Fă, te rog, puțină curățenie după mine…

***

Rezumatul partidei: CFR vs FCM Tg Mures

0 comentarii

  1. Comentariu un pic (auto)ironic. N-am jucat nici prea rau si nici prea bine. Am aratat mai multe valente in 10 decat in 11. 3 puncte si ne gandim la meciul urmator.

    Apreciază

  2. 07 nu ai punctat doua momente mult mai importante din desfasurarea meciului: lovitura fara minge a lui Ghionea la Sougou si talpa lui Astafei la Nicoara, ambele de nu doar de rosu direct ci si de 3 etape suspendare!!!

    Apreciază

    • Da, ai dreptate, Ghionea a lovit ciobănește, iar Astafei a călcat mai subtil, pervers. Dar am specificat că nu-mi place să comentez fotbalul de măcelărie. Ce las eu pe dinafară e oricum acoperit de voi, cei care comentați și de albusibiu, care intră adânc la autopsie. 🙂

      Apreciază

  3. La „offside”-ul lui Kapetanos el era intr-adevar in pozitie afara din joc, dar nu stiu de ce, nimeni dintre „studioi”, cum le zici tu, nu au observat sau s-au facut ca nu observa faptul ca mingea ii vine grecului de la un adversar.

    In orice caz, cat timp atentam la locul 1, dragi ceferisti, asteptati-va sa se tot agite gainile astea de cronicari sportivi din Bucales. Dar nu va enervati, mai bine radeti de ei si vedeti-va de treaba voastra, ca nu merita bagati in seama.

    Mie mi-a placut meciul, prima repriza a fost dominata de noi 100%, si am avut si noi vreo 2 faze periculoase + cateva cornere. A doua repriza normal ca a fost mai naspa, din moment ce singurul mijlocas inchizator de meserie din echipa a fost dat afara de pe teren. Ne-am chinuit, dar am castigat!

    Hai CFR, cand o fi mai rau sa fie tot asa!!

    Apreciază

    • Aici iar e ceva comic. Mă distra cum susțineau studioile că a fost o PASĂ de la un coechipier, deviată la Kapetanos, nu un ȘUT! Și, pe lângă tema anti-CFR, am sesizat și o temă anti-Crăciunescu! La toate fazele dubioase se sugera că acesta ar dicta în favoarea CFR-ului! ”Aici n-am avea nicio șansă cu Crăciunescu”, ziceau, râzând zeflemitor.

      Apreciază

  4. mi-a placut prima repriza si in general mi-a placut echipa. Kapetanos a jucat cu mult peste cum a jucat toamna. Maftei este pe calea buna. Nicoara, jos palaria, a facut niste alunecari de credeam ca-si rupe piciorul. Rui Pedro a facut jocul in mijloc intre minutele 1-30, a fost o idee buna intorducerea lui. Restul so so. Godemeche mai are nevoie de timp ca sa-si gasesca rolul, iar Vranjes parca nu a sesizat inca ca a schimbat echipa. De Muresan nu zic nimic ca n-am vazut ce a facut la faza cand a fost eliminat.
    Nu mi-e clar daca Sougou a fost in offside la faza din finalul partidei. In fine. Hai CFR!

    Apreciază

  5. Se poate descarca de undeva meciul?Din pacate aseara am fost la Madama Butterfly si n-am putut ajunge la stadion.Multumesc in avans.

    Apreciază

  6. Un plus pentru: Kapetanos si Rui Pedro. Mi-au mai placut Nicoara si Maftei. In rest, in tonul meciului, modest. Cred ca toata istoria era mult mai simpla (si isteria din studiouri mai penbila) daca Sougou si Bastos ar fi fost mai concentrati si ar fi dat inca un gol (Sougou a avut 4 ocazii destul de clare din care, ca atacant, trebuia sa bage macar una, dar am inteles ca era racit…) Nu cred insa ca trebuie sa disperam prea tare, e primul meciu, sa-nceapa showul si surprizele. Prima surpriza sa fie la Medias. Hai Gazu!

    Apreciază

  7. da si eu sunt de parere ca rui pedro a jucat bine si o sa ne fie de ajutor .. dar nu imi place de muresan ca de fiecare data ne lasa la greu ca faulturile lui ..nicoara a jucat chiar surprinzator de bine in rest echipe per total a fost foarte buna chiar daca am jucat in 10 macar stim ca se poate mentine un rezultat in 10 sau chiar se poate castiga cu putina agresivitate .

    Apreciază

    • Adevarul este ca Muresan faulteaza prea mult. Are intrari rigide si dure. de cate ori ataca ma gandesc daca face iar fault, sau nu. E un jucator eficient, necesar, dar faulturile lui sunt cu nemiluita. Muresan ar trebui sa faca antrenamente separat, pe muzica clasica :))

      Apreciază

  8. Dupa foarte mult timp el( Rui Pedro) este omul care face surprize: preluari cu schimbare de directie, verticalizare si de ce nu, participarea la faza defensiva!

    Apreciază

  9. Cronica este buna, ca deobicei de altfel, insa nu sunt de acord cu ce ai scris despre Pedro. S-a vazut clar ca are acea iutime cu mingea atunci cand e inconjurat de adversari. Cred ca Pedro are toate sansele sa devina una dintre revelatiile returului…

    Apreciază

  10. Din tribuna am vazut asa: Rui Pedro bun, la fel Nicoara, Kape bataios si la subiect. Bastos greseste jumatate din mingi iar Cadu a fost pe alocuri depasit de uriasul ala. Gode, un jucator lent, fara scanteie, cred ca si Peralta se descurca mai bine pe postul de inchizator (sau dublura de inchizator). Despre Muri, nu sunt sigur ca merita galben la fiecare fault, muresenii nu au fost tratati la fel desi au faultat mult. Referitor la asezarea pe teren, am vazut in prima repriza ca am jucat cu 6 fundasi si un singur atacant, cam putin pentru un meci acasa cu o echipa vai mama ei.
    Cred ca va fi foarte dificil sa castigam campionatul deoarece arbitrii sunt educati anti CFR de la federatie, indiferent ca sunt vechi sau noi. Tribuna spunea ca titlul e pregatit anul asta pentru Dinamo.

    Apreciază

  11. Da, Godemeche a iesit accidentat. L-am vazut in timpul meciului cerand antrenorului schimbarea. A iesit schipoatand usor. Pe de alta parte, nu a jucat cine stie ce, doar a fluidizat pasele spre partile laterale ale terenului, fiind lipsit, din pacate, de eficacitate. In schimb Rui Pedro este un castig pt CRF, desi in partea a doua, pe fondul tacticii de supravietuire, a disparut din jocul de creatie.
    In alta ordine de idei, este pentru a nu stiu cata oara cand vin de la meci, deschid televizorul pe canalele de stiri sportive si constat ca fie domnii de la Bucuresti sunt rau intentionati (qui prodest ?), fie eu sunt cretin si am vazut in Gruia alt meci. (qui teneo ?)

    Apreciază

    • Mai mult decât la alte meciuri (cine știe, poate le era și lor ”dor” de CFR după o pauză lungă), s-a văzut clar că studioii (nu mai pun ghilimele, sper să le rămână așa denumirea) au venit cu temă! Foarte clar! Curgea antipatia din ei într-un mod grețos. Și chiar au încercat să-i bage pumnul în gură lui Decebal Rădulescu pentru o opinie nevinovată (zicea că arbitrul central i s-a părut OK), pentru că le șifona teoria conspirației.

      Apreciază

  12. Da, recunosc că am fost un pic cam dur cu Rui Pedro, care a jucat mai bine decât alți ceferiști, dar am făcut-o din cauză că i s-a conferit unul dintre cele mai importante roluri din teren și el e încă departe de ce aștept EU (poate alții așteaptă mai mult de la echipă, nu pun baza pe individualități) de la el. Mijlocașul ofensiv trebuie să tragă mai des la poartă (poate să și marcheze), trebuie să dea mai multe pase decisive (vă aduceți aminte că Peralta n-a reușit nimic în tur, nu?), trebuie să fie omul care imprimă ritmul atacului. Rui Pedro plimbă frumos mingea, o mângâie, e mobil, dar nu mușcă! Arată bine estetic, dar trebuie să dea mai mult. Poate e în stare, poate nu. Vom vedea. JC garantează pentru el. Nu mi-e antipatic, așa că-i voi recunoaște meritele dacă va fi cazul.

    Apreciază

    • Servus 07,

      Sa stii ca si parerea mea neprofesionista de altfel e ca ieri micutul Pedro a fost poate cel mai bun cheferist de pe teren si spun asta deoarece demult,tare demult nu am mai vazut un mijlocas la CFR care sa dribleze cu atata dezinvoltura si tupeu. Iar daca ieri nu a fost foarte eficient ca tot vorbim de suturi la poarta si la muscat din adversar e poate si din cauza faptului ca ieri a fost pentru prima data integralist daca nu ma insel. Oricum eu am mari sperante si nu cred ca ne va dezamagi intr-un viitor cat mai apropiat
      In rest ieri mi-au placut Kape pentru faptul ca sa batut/zbatut foarte mult acolo in fata…Maftei care vine dupa o lunga pauza iar ieri si-a facut foarte bine treaba desi unii dintre noi nu ii acordau nici un fel de sansa,Bastos,da Bastos care se vede ca atunci cand are cu cine poate intra in niste combinatii cum demult nu mi-a mai fost dat sa vad.Nicoara pentru devotament si implicare si…cam atat .Restul in nota obisnuita mai putin centrul apararii care de multe ori mi s-a parut depasita dar hai sa motivam asta spunand ca tancul ala de la ei Subotici mi se pare e un varf foarte puternic foarte greu de deposedat avand in vedere fizicul lui…A ! si sa nu uit de Godemeche care ori e foarte timid ori nu are calitatile necesare pentru postul pe care evolueaza si in consecinta si schimbarea din minutul 36

      Apreciază

  13. Era clar inca din startul partidei ca CFR va fi la „butoane”, cand am vazut arbitrul de centru care a pasit pe teren cu piciorul drept, lucru clar care avantajeaza CFR-ul, ma surprinde, ca „profesionistii” de la bucuresti nu au observat acest lucru, precum si ca nu doa la acel corner am fost ajutati de arbitru, ci si in faza premergatoare, cand era un aut, la care trebuia sa bata defapt Tg. Mures…de acolo a pornit toata faza la urma caruia a fost golul…2 lucruri neobservate de „ziaristi”, care la pauza nu aveau nici un interes za vorbeasca despre FOTBAL, ci doar sa repete faza cornerului de cel putin 20 de ori, si sa traga concluzia ca CFR-ul este din nou ajutata de arbitrii…
    Din fericire dupa meci toata presa „sportiva” online si-a facut datoria, cu titluri mai mult decat sugestive, mi au lipsit doar declaratiile lui becali, porumboiu si borcea despre meci, dar banuiesc ca nu va trebui sa asteptam mult…:)
    La sfarsit o intrebare : oare jucatorii/antrenorul ( care la inceputul campionatului parca declara ceva de fotbal spectacol…)/conducerea sunt constienti ca numarul redus de spectatori se datoreaza in primul rand jocului echipei sau nu?
    O singura faza memorabila in toata partida, parerea mea, cel cu golul inscris de Sougou…in rest, cred ca CFR a ramas datoare suporterilor, si fotbalului…of:(

    Apreciază

  14. Singurul lucru bun, in afara de cei 22000 de spectatori optimisti ( aviz mazgalicilor ! ) din tribune a fost Rui Pedro si pe alocuri Nicoara. Lu’ Peralta ar trebui sa i se inventeze un dispozitiv cu ajutorul caruia sa poata dormi mai confortabil in papuci. Incolo, tzurca cu care am fost obisnuiti. Boring, da’ optimist si entuziast !

    Apreciază

  15. Rui Pedro, daca tine ritmul va fi printre cei de care ne vom desparti in vara. Trebuie tinut cont ca practic pentru el acesta a fost debutul, cele cateva minute adunate sporadic in tur nu prea conteaza. Pentru pase luminoase ai nevoie de coechipieri demarcati in pozitii utile, n-a prea fost cazul. Pentru sut ai nevoie de culoare, ei bine, nimeni nu prea a jucat astfel incat sa le faca. Sougou cam imobil, Bastos prea des in centru, prea putin in banda. Chiar si asa au fost cateva faze, 3-4 in care Pedro a initiat actiuni centrale iuti bazate pe un-doi, risipite prea usor. Cred ca are multe calitati si, lucru important disponiblitate la efort.
    Vranjes a fost, pentru mine, dezamagirea serii, moale, fara nerv, parca fara ambitie, o schimbare care ne-a aratat ca Bastos e solutia reala momentan.
    Personal ma vazut in reoriza a doua ca 4-2-3-1 poate fi solutie in meciurile tari din deplasare, in rest cred ca 4-1-4-1 e solutie mai potrivita, repriza a doua s-a jucat 4-1-3-1, inchiztor fiind, nimeni altul decat Peralta, am avea mai multa forta ofensiva. Un OK se cuvine pentru Nicoara si Kapetanos, in rest o echipa la limita corigentei.

    Apreciază

  16. Mai greu decat m-am asteptat, dar nu sunt pesimist pentru restul meciurilor, ieri cativa jucatori au demonstrat ca au calitate(Beto, Cadu, Sougou, Kapetanos), Rui Pedro este intr-adevar foarte promitator, Piccolo isi cunoaste meseria. Mie mi-a placut foarte mult si de Peralta, sper sa-l tina balamalele si in continuare. De Muri imi pare rau, am mai scris-o si in toamna(nu pe tribunacfr, bineinteles :D), de vreun an incoace, in majoritatea meciurilor, miscarile lui sunt stangace, rigide, in noua din zece cazuri baga compasu’ la deposedare cu intarziere, de-aici o groaza de faulturi, iar dupa tot circul facut de presa la meciul din tur cu steaua, probabil a intrat in vizorul arbitrilor. Eu unul nu cred ca va prinde mai mult de cinci meciuri in retur, restul va sta pentru cartonase rosii sau galbene. Despre Nicoara: vad ca opinia majoritara este ca a jucat bine, eu ma bucur ca va reintra Camora. Am revazut linistit meciul in zori, pe digi2,am observat ca Beto, Cadu, Piccolo, Peralta, Kapetanos, si pana si Vranjes s-au rastit la Nicoara sau si-au aratat fatis nemultumirea fata de unele executii ale sale, lucru care nu se prea intampla in cazul altor jucatori.

    Apreciază

    • Pai e normal sa se rasteasca la bietul Nicoara la cine ai fi vrut sa strige la Sougou ? Era prea departe nu cred ca i-ar fi auzit 🙂 Iar la Bastos degeaba ar fi strigat el e pe limba lui si numai cand vrea mai intelege cate ceva 🙂

      Apreciază

  17. Meci destul de greu(desi adversarul a fost mediocru),victorie cu 1-0,cum am anticipat.Nu vreau sa cobesc si cu riscul de a fi contrazis,eu zic ca vom avea un retur a la mandorlini,adica forta ofensiva redusa,preocupare primordiala de a nu lua gol ,inchiderea jocului dupa luarea unui avantaj minim,nervi multi si in teren si-n tribune,goluri putine,victorii extrase cu forcepsul….s-a terminat cu echipa ofensiva din tur,cel putin cat va antrena costa.Ramane de vazut daca vom avea stiinta defensiva de pe vremea italianului si mai ales doza de sansa a acestuia…deocamdata la capitolul noroc stam bine.Ce-am vazut din tribuna:cativa jucatori cu evolutii bune(piccolo:a jucat simplu,sigur,a inchis culoare;,nicoara:inceput mai ezitant,apoi a jucat bine,chiar la sacrificiu,avand in fata un periculos astafei,maftei:s-a vazut importanta experientei in jocul sau,peralta:a tinut singur mijlocul in zona centrala,a recuperat,pasat,a facut ceea ce trebuia pe acest post),pedro: mobil,combativ,,tehnic,inventiv,a incercat combinatii,cea mai placuta surpriza;kapetanos:s-a batut permanent in fata,a avut executia decisiva si dificila.Dezamagiri: godemeche (am tot scris ca este un transfer inutil,ca n-are valoare,ca e cel mai slab mijlocas din lot, ca este o mana moarta;s-a vazut clar ca a fost total depasit,nu inteleg de ce e fortat titular de costa,bine ca l-a schimbat repede.Sper ca antrenorul sa compare evolutia lui cu peralta si sa-l trimita definitiv in tribuna.Muresan:interventii prea decisive (dure),uneori intarziate,cartonase in serie,mai ales ca a devenit clientul arbitrilor.Bastos:indolent,cu multe perioade in care dispare din joc,aport defensiv minim,trebuie scos din prima echipa.Sougou:modest,cu exceptia devierii cornerului n-a jucat nimic,cu greseli tehnice surprinzatoare;are totusi scuza frigului si a racelii.Solutii pt. Medias:celestino langa peralta,ronny sau vranjes in locul lui bastos,de zerbi macar pe banca.
    L,

    Apreciază

    • de acord ca trebuie schimbari la mijloc, dar Costa o stie pe a lui, asa ca eu pariez la Medias pe cuplul de mijlocasi Bastos-Gode

      Apreciază

    • Din gramada de centrali avem unul singur corespunzator la inchidere: Muresan. Pacat ca e ca o vita scapata-ntre portelanuri. Castiga multe mingi dar face si multe faulturi, adica ajunge cam la fel de des al doilea la minge. Are forta cum nici un alt mijlocas de la noi nu are. Ma intreb de exemplu de ce nu l-am luat pe Hoban, are cel putin o clasa peste Godemeche. Personal faceam un pachet in care-l puneam si pe Celestino in schimbul medieseanului.

      Apreciază

  18. Lecturand presa si urmarind cateva emisiuni „sportive” am ajuns la concluzia ca este posibil ca mass-media de dambovita sa nu redea extrem de obiectiv meciurile CFR-ului.

    Apreciază

    • Te-nseli. Sunt atat de obiectivi incat dau in presa lor si ce nu se-ntampla pe teren. Dupa cum se aude l-au presat pe Decebal Radulescu sa zica cum voiau ei. Cum sa spui ceva despre obiectivitate cand presa face tot ce poate chiar sa si preseze.

      Apreciază

    • Mo, killer, tu te indoiesti in continuare de obiectivitatea presei rumanesti????? Vezi ca asta poate deveni delict federal (cand o fi Transilvania autonoma…)

      Apreciază

  19. M-a sunat Radubarbier, pe urma l-am resunat… si am aflat ca am ratat o intalnire la „nivel inalt”…..Dar recuperam, fii sigur de asta!!
    Astept comentariile tale, mai ales ca in sfarsit – „parerea mea” – romanii au fost partasi la victorie (ma refer la Maftei, destul de sigur, si Nicoara neasteptat de motivat……nicidecum la ciacanaul de Muresan care pare ca duce dorul de CFS – concediu fara salar – cu faulturi de incepator, de parca ar vrea sa devina un simplu cotonogar de nivel Divizia nationala „judet”..)

    Mai schimbam vorbe!

    Apreciază

    • Ehhh, am fost in zona dar, cu siguranta voi mai ajunge, acum ca s-a dezghetat vremea si fotbalul. Iar ca am fost atat de aproape e dovada clara a faptului ca suntem pe aceeasi planeta deci, sigur ne vedem pe la Dubarbier (Radu sau Sebastian) 🙂
      Cat despre joc si aportul romanilor, eu as prefera sa fie si aport coreean, doar sa ne luam punctele. Caznit sau usor, cu 1-0 sau 5-1, cu minim o greseala de arbitraj scandaloasa (pentru mintile deja scandalizate) trebuie sa adunam punctele, ca sa fim „hegemoni de Romania” la vara.

      Apreciază

      • 07: Cred ca trebe’ sa mai asteptam cu GoodMatch….chiar daca nu a rupt gura targului in la Franca sau la Portugues, el a fost cumparat de „aiestia” si nu cred ca nici aia nu au skuteri…..
        Eu am incredere in Goodmatch….

        Apreciază

  20. Va spun eu ,cu Costa nu luam campionatul. Echipa joaca un fotbal urat ,nespectaculos . Pe Targu Mures trebuia sa o batem cu 3-0 daca vrem sa fim campioni.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.