Mulți ceferiști, pe teren și în tribună [CFR I – CFR II 4-1]


Mai sunt câteva zile până la începerea returului. E frig. Iarna se încăpățânează să mai rămână și la Cluj.

După câteva „contre” pe net – marcă înregistrată – mă hotărăsc să merg și eu la meciul de pregătire CFR 1 vs CFR 2 (baza Unirea).

Lume multă la un asemenea meci și la asemenea oră: 200-300 de suporteri cu dor de fotbal! Chiar zâmbeam mustăcit gândindu-mă la nou-venitul Liviu Ganea și amintindu-mi că la fosta lui echipă nici măcar în meciurile oficiale nu se aduna atâta lume, nici măcar când vremea nu era… câinească! 🙂 Dar, mă rog, astea-s doar mici răutăți, care fac deja parte din trecut. Acum speranțe, multe speranțe, se leagă de noul vârf de atac venit în Gruia.

Începe meciul… Iar dacă îmi făceam iluzii că măcar în prima repriză voi vedea la treabă – și în formula completă – echipa cu care îi vom înfrunta săptămâna viitoare pe cei de la FCM Tg-Mureș, am rămas doar cu iluziile și așteptările, deoarece se pare că Mister JC a ales să ne țină în supans până în ultima clipă. Nici nu prea știu cum să încadrez asta. E de bine? Oare avem atâția posibili titulari încât nici măcar el nu știe pe care să-i bage în teren? E de rău?… Gândindu-mă că acel ”prim 11” încă nu pare conturat, nu mă pot pronunța ferm. Oricum, până săptămâna viitoare nu mai e așa de mult și e musai să gândim pozitiv, nu?

Dar să revenim la meci… ”Ai noștri”, cei vechi, pe care-i știm cu toții de acum, în nota (bună) obișnuită, iar cei noi… hmmm!… mai bine să așteptăm repriza a II-a! Puștii de la echipa mică, timorați sau poate prea devreme treziți de Alin Minteuan, nu știu exact cauza, nu m-au impresionat cu nimic și se pare că locul modest ocupat în Liga 3 e pe deplin meritat. În afară de Crețu, care i-a făcut viața grea (atât de grea cât a putut) lui Ronny și de ”buldozerul” coreean Kim Byung-Oh, n-am avut pe cine remarca. Dar să fim, nu-i așa?, ceva mai optimiști. Copiii mai au ceva vreme să mai crească. Oricum, fiind doar un meci de pregătire, nu cred ca e pe deplin relevant ce scriu/constat/comentez eu acum.

Începe și a doua repriză, iar de data asta ochii tuturor sunt ațintiți spre noile/ultimele achiziții. Dacă Vranjes mi-a plăcut îndeosebi datorită faptului că încearcă mereu să intre în joc și caută să joace combinativ, la Liviu Ganea se observă ori lipsa pregătirii temeinice de iarnă ori faptul că ieri a fost… ziua lui! 🙂 (La Mulți Ani!, dacă tot am amintit de eveniment). Nu-mi dau bine seama de unde vine jocul modest, dar per total nu cred că a convins pe nimeni azi. Faptul că deja unii dintre spectatorii prezenți la meci l-au luat în colimator, l-au taxat și blamat aproape la orice atingere a mingii (deocamdată mârâit), nu mi se pare deloc normal și corect, deoarece orice jucător – indiferent de trecutul său, de moralul sau talentul său – dacă e luat de la început în șuturi, ori se pierde, ori efectiv își bagă picioarele în el fotbal și niciodată nu va evolua cu mintea și cu sufletul 100% lângă echipa la care joacă.

Bun… scor final 4-1 (nu mai menționez marcatorii, fiindcă probabil i-ați aflat de prin alte părți). Ce mi-a plăcut în mod deosebit? Angajamentul tuturor jucătorilor de la echipa mare, deși era un joc amical. Ce nu mi-a plăcut? Lipsa unei idei clare de joc. Asta legat de echipă. Vis-a-vis de spectatori, mi-a plăcut că cei veniți azi au făcut-o în număr atât de mare, cu toată ora matinală. Ce nu mi-a plăcut? Am amintit deja de manifestările exagerate față de Liviu Ganea. Apoi, nu m-a încântat nici faptul că la o minge de angajament la care Camora a intrat un pic mai tare, s-au găsit unii (nu i-aș mai auzi/vedea în veci!) să urle la el și să-l facă ”țăran”! De altfel, cineva chiar remarca faptul că fundașul este atacat verbal într-un meci amical de cei care, probabil, l-au aclamat și aplaudat pentru evoluțiile din meciurile oficiale!

Fluier final… Toată lumea pleacă spre casă, școală, serviciu șamd, cu siguranță mulțumită că și-a (re)văzut live favoriții și cu multă speranță și încredere în partea finală a campionatului. La fel și eu. Hai CFR!

Dantesc

*****

CFR I: Beto – Maftei, Cadu, Piccolo, Nicoară – Mureşan, Godemeche – Sougou, Hora, Bastos – Kapetanos. Au mai evoluat: Panin, Nuno Diogo, Sare, Camora, Peralta, Celestino, De Zerbi, Vranjes, Ronny, Liviu Ganea.

Au marcat: Kapetanos (20, 44), De Zerbi (63), Vranjes (68) – Kim Byung-Oh (50).

Mulțumim, Dantesc! Așteptăm reacții și de la alți suporteri care au reușit să fie prezenți la această partidă de verificare și au ceva de comentat.

0 comentarii

    • Nu, caneto! Arbitrii au spus că n-ai furat!… 🙂
      În orice caz, dacă s-a dat valiza, numai pentru Kapetanos s-a dat, ca să marcheze de două ori și să ne liniștească după plecarea lui Weldon.

      Apreciază

      • Dupa cum a fluierat eu cred ca a furat fluierul de la unul care era arbitru ori cine stie de la ce politist, sau poate de la un franar din gara. Mai bine fluiera IM ca tot era bine dispus.
        In meciul asta cel mai mult mi-a placut un corean care ne-a artat ca avem jucatori cam slabuti la prima echipa. La determinare nu-l bate nimeni, are viteza, stie cu peticita, cert nu sare din el ca din bara, are ceva la papuci ca parca e vantul de cealalta parte. Spre deosebire de vantul negru, vantul galben e mult mai tare pe picioare, dai in el si parca dai fara folos.

        Apreciază

  1. Ioi uitasem de asta ! Ne-au furat pe noi de data asta,de fapt nici nu stiu care…noi ?! Pa’ ai batrani i-au privat cam de….doua lovituri de la 11 m

    Apreciază

    • Da, dar nici nu l-au eliminat pe Camora pentru intrarea criminală!… 🙂
      Auzi, mi s-a părut mie sau Iuliu Mureșan a fost ceva mai destins, mai bine dispus? Că în Antalya părea destul de mohorât (știa că pleacă Weldon, Kapetanos nu era deloc în joc, sponsorizarea trebuia încheiată etc.)

      Apreciază

      • Mi-ai dat de gandit 07… cine e de fapt caneto,omul cu fluierul de la meciul de azi ???? hmmmm…Cat despre „unchiu” Iuliu, e vesel fiindca in seara asta e Dragobetele in nici un caz din alte motive

        Apreciază

  2. Cât despre mârâieli, apostrofări și alte comentarii răutăcioase la adresa anumitor jucători, ne distram și noi, că nu ne-am văzut demult. Sunt total nefondate.

    Apreciază

  3. Dantesc, ce te face sa crezi ca nu asta de azi va fi formatia de start impotriva lui FCM Tg.Mures? Pentru mine, surprizele sunt Maftei si Hora, vad ca de “titularii” Lionn si Rui Pedro n-ai pomenit deloc.

    Apreciază

  4. Prieteni ! Dupa umilele mele cunostinte „in materie de fotbal”,eu as paria pe Vranjies… Mie-mi place mult baiatu’,iar,daca l-as avea in echipa mea , as „croi” jocul dupa el. Este direct pe poarta,are acuratete,puternic,executa bine loviturile libere si mai mult decat atat,este generos in joc…Sunt sigur ca ar aduce o viteza in plus,dac-ar avea colaboratori pe masura. Imi aminteste de Grigore Boca,varianta ’76,cand a venit la noi de la Ocna-Mures,amestecat cu Viorel Coman,varianta „78. Scuzati-ma daca gresesc,dar,asta-i parerea mea!!!

    Apreciază

    • Valentin exact pe asta mizez si eu fiindca odata anuntat transferul lui mi-am facut un pic de timp si l-am urmarit pe youtube iar ceea ce am vazut ,desi poate fi si o impresie falsa,indusa mi-a placut tare mult. E combinativ,joaca in viteza si are un tupeu de bun augur asa cum demult nu am mai vazut la un jucator ceferist.Oricum da Doamne ca prin aducerea lui sa nu il regretam atat de mult pe Renan

      Apreciază

  5. Eu cred ca nu e nimic anormal in faptul ca a fost taxat cam dur Ganea , trebuie sa treaca un timp ca sa-si castige respectul meu/nostru , deocamdata e doar un fost dinamovist , daca da 2-3 goluri pe meci si se comporta ca un ardelean nu voi avea nicio problema cu el:)

    Apreciază

    • Arni,eu cred ca usor,usor mai ales daca tot ne pretindem „altfel” ar trebui sa trecem peste aceste clisee gen „fost dinamovist,fost stelist” gandeste-te de exemplu cum ar fi fost daca acum multi ani la momentul cand distinsul Doctor Constantin Radulescu sau Liviu Mihai odata transferati de la universitatea la CFR ar fi fost intampinati cu aceeiasi doza de scepticism,rautate si neincredere ar mai fi ajuns ei legende ale CFR-ului?. Sau ajungand la zilele noastre gandeste-te la Ionel Danciulescu,la transferul lui de la Steaua la Dinamo …Intelegi ce vreau sa spun?

      Apreciază

  6. penibil au vandut jucatorii de valoare, se pregateste sugou, apoi beto si gata luptam la retrogaradare, paskani si muresan niste mincinosi orginari, cum au jucat coreeninu am adus nimic de doamne ajuta, muresan ii un [editat] mincinos si [editat] la fel, isi bat joc de suporteri

    Apreciază

    • Omule, nu mă deranjează că m-ai obligat să-ți editez termenii nepotriviți folosiți, ci faptul că ai tupeul să o faci folosind un nick care a însemnat ceva (și sper să mai însemne) în rândul suporterilor CFR. Dacă vei continua pe linia asta, vei sfârși în spam, cu toată părerea de rău. Și cel mai penibil este faptul că acolo au ajuns destul de puțini, așa că nu știu dacă te vei simți onorat. O zi bună!

      Apreciază

  7. Dantesc prietene, dupa ce’am citit textul articolului am avut o senzatie ciudata. Stii ca sunt un fin observator…
    Vad ca’i semnat de tine!
    Da’ spune sincer: cine l’a scris?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.