CFR Cluj – numărul 99, ca Sougou


valabil la data de 16 februarie 2012

Clasamentul UEFA pe cluburi, întocmit în funcție de participările la competițiile europene de fotbal (Champions League și Europa League) din ultimii 5 ani, situează CFR-ul în Top 100, chiar dacă aproape de final.

Clasamentul, care ia în calcul și ”coeficientul de țară”, nu se dorește a fi o ierarhizare a cluburilor după valoarea reală, ci e doar un instrument care ajută în principal la tragerile la sorți. Ar fi imposibil (sau chiar mai mult decât imposibil 🙂 ) să reușească cineva să întocmească un clasament care să reflecte fidel valoarea echipelor de pe continent, pentru că nu s-a desfășurat încă un campionat în care să joace fiecare cu fiecare. Cât timp CFR joacă cu Chiajna, iar Real Zaragoza cu Barcelona și Real Madrid, e clar că echipa din Gruia are șanse mult mai mari de a prinde Europa!

Pentru amatorii de curiozități, am comparat situația CFR-ului cu a celor trei echipe situate înaintea noastră în clasament și cu a celor trei din urma noastră. Un fel de raport preț/calitate, raportat la economia de piață fotbalistică din țara fiecărui club. Menționez că niciuna dintre cele 7 echipe nu mai are ”grija” participării în primăvara europeană 2012, putând să se concentreze în liniște pe lupta din competițiile interne. CFR are șanse mari să demonstreze că are cel mai bun lot din România, iar SC Heerenveen e într-o etapă excelentă din viață, astfel încât ambele cluburi privesc cu optimism spre sezonul viitor european. Nu același lucru l-aș spune despre Zaragoza, care ocupă un ultim loc foarte costisitor în Spania sau despre Blackburn, care-și pune ”milioanele” din teren la luptă pentru evitarea retrogradării!

096. US Palermo – valoarea lotului = 92 milioane  €, locul 8/Serie A

097. SC Heerenveen – valoarea lotului = 36 milioane €, locul 3/Eredivisie

098. Slavia Praga – valoarea lotului = 9 milioane €, locul 10/Gambrinus Liga

099. CFR Cluj – valoarea lotului = 26 milioane €, locul 2/Liga 1

100. Blackburn Rovers – valoarea lotului = 84 milioane €, locul 17/Premier League

101. AS Nancy-Lorraine  – valoarea lotului = 31 milioane €, locul 15/Ligue 1

102. Real Zaragoza – valoarea lotului = 50 milioane €, locul 20/Primera División

0 comentarii

  1. Oare de ce avem mai multe puncte(ma rog, parti de punct) in 11/12, fara participare in cupele europene, fata de 07/08, cand am obtinut un egal cu Famagusta?. Asa mare ar fi diferenta intre “coeficientii de tara” pentru cele doua sezoane?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.