Burebista presei


Ia să vedem ce dau astăzi pe buză viezurii din presă:

GSP-ul începe cu „Tatăl Nostru Steaua” si ne spune înainte de toate că starleții sunt cu nervii la pământ. Într-un articol mai lung și mai plin de clișee decât aș putea chiar și eu scrie vreodată, aflăm cum Steaua s-a alăturat pe deplin sinistraților, înzăpezindu-se în propria casă. Demult devenise neoficial Steaua sinistră, acum avem confirmarea. Iar ca o corecție: ”Steaua e cu nervii la… zăpadă”, dar nu-i bai, oricum ar fi, se tratează cu Diazepam.

Mai departe sunt întrebate firele de iarbă de pe Național Arena ce mai fac, cum o mai duc, cum se simt și dacă le va trece reumatismul, iar apoi, într-un amplu editorial despre fenomenul fotbalistic, „maestrul” Ioanițoaia întoarce și răsucește pe toate fețele un meci deja amețit. E clar: finala Europa League a fost devansată cu câteva luni, se joacă mâine, tot la București!

Mai jos apare știrea despre o neștire: cum l-au ratat dinamoviștii pe zambianul Mayuka, noua stea a Africii. De ce e neștire? Păi imaginați-vă: venea tipul în România, nu avea nicio șansă să devină „Bănel de Ștefan cel Mare” căci îi făcea în prealabil N’Doye reciclarea, intra în clubul select (oricare ar fi el) bucureștean și oare mai revenea vreodată la naționala Zambiei?

De-abia pe la demisol apare, în sfârșit, știrea despre cel mai tare amical al iernii (judecând după performanțele adversarilor), Rapid-Șahtior 1-1, o nouă pace între băiatul căruia îi place să meargă ”cu tramvaiul” și tatăl căruia îi place să meargă ”sub tramvaiul”.

Despre CFR după niște săpături prin alte pagini, un fel de live text atat de amplu in detalii incat cred ca este furat de pe site-ul oficial al CFR-ului, fapt ce ar trebui să indigneze pe suporterii UTA și, dacă nu credem și căutăm mai bine descoperim și cuvântul „Culio” pe undeva prin pagină, o poveste cu împrumuturi rodnice,  așa ca pentru mintea cititorului de sport, cu păcăleli, povești, declarații în alb-negru și morală rapidă și clară.  Se pare că Galatasaray s-a luat după presa românească și, aflând de la aceștia că Stancu este starul, a neglijat clauza de transfer definitiv la Culio. Și uite așa va ajunge Culio dintr-un jucător ce lupta pentru Champions League la Cluj sau la Istanbul, unul care trage pentru a supraviețui în liga turcească, e drept, pe mai mulți bani. Și câtă nevoie de el ar fi fost acum la CFR!..

Deschid Prosportul, printre 3 reclame văd o știre cu Goian, acum scoțian zgârcit la performanță, apoi  apare surprinzator de sus un anunț despre un abandon în Liga a II-a, transformată în ultimii ani un fel de show de supraviețuire fotbalistică. În fine, fac greșeala de a pagina în jos. Poză cu Borcea-Becali + o burtă de Ilie Năstase, chestiuni cu adânci relevanțe sportive. Mulțumesc, m-ați convins! După 10 secunde de pus punct trec mai jos și văd că n-am pierdut decât niște păreri ale lui Mihai Minunică, multe vorbe Steaua și apoi eternul can-can. Ceea ce nu vă doresc și vouă!

Mai bine, să aveți o zi cu mălai!

Autor: Albusibiu

0 comentarii

  1. E primul meu comentariu pe acest site, si as incepe prin a va multumi celor care ati facut posibil sa avem un asemenea site al suporterilor CFR…
    As dori sa va adresez o intrebare, si sper ca putem face ceva in legatura cu aceasta problema: am putea face noi, oamenii simpli ceva sa impiedicam sau sa schimbam cumva acest linsaj pe care cele 2 site-uri de „sport” il poarta impotriva CFR-ului? A remarcat albusibiu intr-una dintre analizele partidelor ca aceste articole, emisiuni tv nu influenteaza suporterii CFR-ului, ci oamenii „neutrii”.
    Eu inteleg, ca media nu poate fii 100% obiectiva, dar de aici, pana la titluri de ziar „Încălzirea pentru retur? CFR, ajutată de arbitraj şi în amicale” este prea mult…Va reamintesc, ca inaintea partidelor din Champions League au aparut si pe site-uri caracterizari ale echipei CFR ca „blatist”, lucru care dauneaza foarte grav imaginii clubului…
    Nu inteleg, oficialii clubului de ce nu lupta cu mai multa ardoare impotriva acestui lucru, iar daca ei nu fac suficient ar trebui ca noi, suporterii sa facem ceva…as dori sa punem umarul cu totii intr-un fel sau altul
    Sper ca acest site si opiniile de pe acest site sa fie citite si de cineva din conducerea CFR-ului, chiar si de catre jucatori(ma rog, cei care inteleg romana), pt a fi la curent cu parerile noastre…
    Sper sa putem schimba ceva…:)

    Apreciază

  2. Amokh, nu, nu putem face nimic.

    Eu unul am trimis un mail la adresa site-ului oficial al CFR, semnalandu-le niste articole de presa care puteau dauna imaginii clubului, si i-am intrebat de ce nu dau in judecata trusturile astea pentru atacurile lor gratuite? Nu am pregatire juridica, dar cred ca le-ar putea cere despagubiri de milioane, i-ar arde la buzunar bine de tot.

    N-am primit niciun raspuns. Habar n-am ce vor si ce nu vor sa faca cei de la club, dar noi suporterii in niciun caz nu putem face mai mult decat ce pot ei.

    Apreciază

  3. Eu as spune ca nu trebuie sa ne impacientam prea tare. Ce putem face este sa fim chiar si acel bob de orez. S-a lansat Transilvania Live, acum si Look-ul, posturi care vor fi alternativa, sa speram ca vor putea ei sa tina un nivel tehnic si calitativ avansat si ca noi le vom putea face rating. Eu din Sibiu inca nu prind acele posturi (decat pe net) dar, cu mare drag, cand vor intra pe satelit ma voi uita la ele. Nu am eu aparat de masuratoare a audientei dar, nu va faceti griji. E vorba de comportamentul masei si, uneori, facem parte si din masa, atunci cand se vorbeste despre audienta.

    In privinta atitudinii presei, asta deja nu ma mai ingrijoreaza atat de tare, pe masura ce isi radicalizeaza discursul. Ne fac de fapt un bine!

    Intr-adevar, asa cum am spus mai demult, doar cei neutri pot fi influentati DAR, intrebarea este cati au mai ramas neutri? Nici macar noi nu suntem. 🙂 Iar cand lucrurile sunt exagerate, asa cum bine a aratat Amokh acel articol pentru care ne-am scandalizat cu toti, se intampla un fenomen si mai interesant: chiar si cei care teoretic ar fi contra noastra incep sa puna la indoiala ce li se serveste. Am citit cu mare interes luarile de pozitie de la acel articol si, daca ati vazut, au fost destui stelisti sau rapidisti care si-au pus deschis problema „cum as vedea eu, ca suporter ceferist acest material?”, au inceput sa gandeasca altfel, au spus raspicat ca nu li se par normale astfel de articole. Abuzul de calomnie demasca de fapt campania de presa, iar cititorul valoros (cel care intra acolo ca sa se informeze cat de cat, nu cel care e pus si el pe calomniere), incepe sa devina sceptic, incepe sa le ia le puricat toata teoria anti-CFR. Deci, personal, nu-mi doresc decat cat mai multe astfel de articole pline de ura catre noi, cat mai grosolane daca se poate.

    Mai departe, ceea ce putem face este sa strangem cumva randurile. Demult vroiam sa facem aceasta reunire pe net, a noastra. Chiar daca in prima faza avem doar aceleasi „opinii” (fiindca editorial e un termen prea pretios), chiar daca nu putem oferi deocamdata stiri (din cauza caracterului nostru eterogen) sper ca pe viitor sa descoperiti ca totusi se pot face lucruri mult mai ample. Tocmai acum avem in lucru o mica-mare surpriza (in maxim cateva zile – o saptamana o veti vedea, cred) care va face trecerea de la un blog la un nivel superior.

    Apreciază

    • Interesant ce zici tu despre ‘luarile de pozitii’ ale cititorilor suporteri ale altor echipe. La asta nu ma asteptam. Eu nu am vazut commenturile pentru ca n-am dat click pe stirea respectiva, pentru ca nu vreau sa le fac afisari pe jegurile alea de articole. Cam asta e ceea ce ma gandeam ca pot eu sa fac ca si suporter al CFR-ului.

      In alta ordine de idei, ma bucur ca aveti ambitie si vreti sa imbunatatiti si mai mult site-ul, si abia astept surpriza de saptamana viitoare 🙂

      Apreciază

    • Intr-adevar, Alex, modul acesta de gestionare a unei probleme ofera, la un moment dat, rezultatele asteptate, dar e nevoie de foarte mult timp. Pe de alta parte, daca ne dorim sa obtinem astfel de rezultate de la cititori/telespectatori/suporteri ai marilor rivale, in conditiile in care am castigat cam tot ce se putea castiga prin Romania fotbalistica a ultimilor trei ani, tocmai in detrimentul lor, atunci orizontul (timpul) de asteptare se mareste. Prin urmare, ne propunem sa mai castigam competitii in viitorul apropiat, asteptand insa, ca intr-un alt viitor, mai indepartat, lumea din jurul echipelor rivalelor sa ne tina partea atunci cand suntem acuzati de cate in luna si in stele. Poate ar merita incercate si alte strategii de catre conducerea clubului. Nu e de dorit ca, in continuare, stigmatul „blat” sa insoteasca numele echipei, la tot pasul in presa sportiva din tara noastra, riscand la un moment dat sa fie preluat si de vreo publicatie straina mai ales in contextul unui transfer de rasunet sau a disputarii de catre CFR a unor meciuri viitoare in cupele europene. Uite, de pilda, televiziunile de sport pot fi reclamate la CNA, mai ales in cazul in care moderatorii se comporta mult prea tendentios, asa cum au facut-o la acel meci dintre Gloria si CFR (scor 0-3), pe care si-l aminteste Amokh, mai jos. (Imi amintesc si eu, ca moderatorul l-a intrebat pe patronul Stelei, daca a vazut meciul si cum i se pare rezultatul. Acesta din urma a raspuns ca n-a urmarit partida, dar ca la un asemenea scor, nu prea mai sunt multe de spus. In replica, moderatorul i-a cerut sa comenteze, totusi, fazele, dupa ce le vor derula colegii sai din regie, chiar in timpul discutiei, sugerandu-i, totodata, latifundiarului, sa fie atent la fundasii si/sau portarul Bistritei, in diferite momente care au precedat cele trei goluri. Si raul a fost produs. A doua zi, in presa scrisa, Gigi acuza ca meciul de la Bistrita a fost blat pe fata). Si exemplele ar putea continua…

      Apreciază

  4. cineva a spus linsaj mediatic, asta si este, conducerea cfr si aiscp ar trebui sa fie mult mai apriga, sa nu mai permita toate mascariile, iar berbecalianul, daca societatea romana ar fi normala ar fi avut audienta doar in crasmele din pipera

    Apreciază

  5. Sunt acolo vreo 370 de comentarii, multe contre intre noi si ceilalti sau discutii fara legatura dar, uite, iti dau niste exemple:

    Adi_stelistu: 07 Februarie 2012, 18:50
    „Vadit tendentios si titlul si linkul la „cea mai avantajata echipa”. Dac-as fi suporter ceferist as fi suparat si pe buna dreptate.”

    flafy 07 Februarie 2012, 19:24
    „este adevarat ca CFR-ul a umblat la arbitrii in tur dar sa ajungi la concluzia ca CFR cumpara arbitrii si in amicale…”

    Apoi toate au degenerat in alte discutii. 🙂

    Apreciază

    • Noh buna treaba. Atunci zici tu bine ce zici, Doamne da sa fie si mai absurzi pe viitor gspistii si prosportistii, poate la un moment dat si-or taia de tot craca de sub picioare 😀

      Apreciază

  6. Din cauza presei antiCFRiste ne urasc pe noi mai multi decat ar trebui. Toti pun pe U pe un pediestal, si CFR ca fiind groaznica. Sa nu uitam.. U are patron mitic. Avand in vedere ca omul poate fi foarte usor manipulat de presa si „romanul” adora sa arunce cu noroi in vecini, mai mult decat sa se mandreasca cu ce are el, am ajuns intr-un moment in care CFR e foarte prost vazuta in ochii fanilor celorlalte echipe din campionat…si U este vazuta ca un simbol al Clujului. Pacat ca nu vad adevarul : CFR a renascut acum 10 ani, iar inainte a jucat mediocru in liga 2 si 3, iar U desi a stat mai mult in prima liga in trecut, nu s-a remarcat niciodata si nu a iesit cu nimic in ecvidenta; in ultimii ani CFR a adus Clujui 7 trofee si mai important participari in Champions League. Locuitorii Clujului au avut posibilitatea sa vada pe Chelsea, Roma sau Bayern datorita CFR-ului. Si cum presa adora scandalul, se foloseste de orice metoda si cauta orice motiv sa acuze CFR-ul ( blaturi, arbitri platiti), si din tot acest scandal, dragi nostri vecini de pe Somes iasa nesifonati. Asta…..presa e antiCFR si pro Steaua. Asa va fi mereu

    Apreciază

    • nu sunt asa pesimist, lucrurile se schimba dar incet, multi considera concitadina o echipa pdlists sau dinamovista si asta este bine, ar fi bine ca ziarele si televiziunile lui P sa spuna adevarul, nimic altceva decat adevarul adevarat, fara parti pris

      Apreciază

  7. denigrarea asta are loc deoarece conducerea clubului nu este interesata sa isi apere imaginea. la fel, nu o intereseaza deloc relatia cu suporterii. oare ce ar fi daca galeria ar afisa ceva mesaje impotriva conducerii, la meciuri? sau galeria e platita de conducere sa cante?

    Apreciază

  8. Imi aduc aminte „cu drag” de o emisiune a lui Radu Naum pe Steaua Tv(alias GSP), cand dupa o victorie cu Gloria Bistrita (nu sunt sigur)l-a sunat direct pe „domnul europarlamentar”, si folosindu-se de experienta lui „jurnalistica”, i-a intins capcana, cum CFR a avut un penalty..etc, si de aici a pornit un intreg scandal (cu Soc, Bomba..etc, citand „pro”sportul de mitici)… A fost clar o reavointa de neimaginat, iar acum il vedem pe dinsul la Digi…
    Intr-un timp am crezut ca Digi nu va cobori la nivelul celorlalte posturi, dar m-am inselat 😦
    Am vazut ca pe situl CFR exista un fel de CFR-TV (deocamdata foarte slab), unde cred ca, cu putin mai multa implicare s-ar putea face mai multe lucruri interesante, ca interviuri cu jucatorii, antrenorul, scouteri, pt a nu mai fi nevoiti sa ne domolim setea de CFR din asa numitele site-uri sportive…Am putea face o petitie, prin care sa le atragem atentia celor din conducerea clubului sa fie mai deschisi la parerile suporterilor…

    Apreciază

    • Ai dreptate, si eu am vazut acea emisiune. Imediat dupa discutia cu ciobanul a fost sunat Iuliu Muresan si la insinuarile „celebrului jurnalsit” naum, presedintele i-a spus textual: „- Sa-ti fie rusine, radule !”, dupa care i-a inchis telefonul in nas. Na ! In studioul GSP (devenit intre timp steaua tv, asa cum bine ai scris)consternare, perplexitate, indignare, acuze, crucificare, etc. De atunci naum nu mai are canal de comunicare cu clubul CFR

      Apreciază

  9. Da, se pot face plangeri, se poate merge cu silenzio stampa dar nu stiu daca va ajuta. Vedeti voi, vorbim de sport nu de politica. Nu exista o lege electorala care sa prevada timpi de antena egali (sau corespunzatori procentual), nu ca asta ar fi un impediment pentru multe dintre televiziunile actuale (de fapt, niciuna nu respecta aceasta prevedere legala/regulamentara a CNA).
    In sport insa lucrurile sunt mai libere: totul se bazeaza aici pe deontologie jurnalistica. Daca vreau sa fac o emisiune in care sa slavesc CFR-ul si sa arunc cu rahat in Steaua nimeni nu ma poate opri, singura sanctiune vine sub aspectul credibilitatii si al audientei. Se pare ca presa, vazand ca vorbeste despre un 40-50% de stelisti in tara asta s-a gandit ca decat sa se chinuie sa joace rolul obiectivului (ceea ce este greu atunci cand tu insusi esti deja inclinat intr-o parte sau alta), e mai facil si mai lejer sa cante in struna si, doar printre firmituri sa dea si celorlalti.
    Singura sanctiune reala pe care le-o putem oferi este sa schimbam canalul. Eu, pentru ceea ce a facut in trecut GSP-ul nu uit nici acum. Nici in ziua de azi nu mi-am rescanat grila de programe sa pun pe vreun televizor GSP-ul. Sa stea si sa faca fotbal-vorbit fara mine. Asta putem face cu totii. Cum v-am zis, poate ca nu are niciunul dintre noi instrumentele de masurare a audientei in case, dar, nu uitati: o emisiune vazuta, se transforma intr-o emisiune despre care vorbesti mai apoi, o popularizezi si, poti determina pe altcineva sa se uite mai apoi. Asa se poate construi audienta si tocmai asta spun ca gestul fiecaruia, oricat de mic, conteaza.

    Apreciază

  10. In cazuri precum cele amintite in care realizatorii calomniaza CFR avem solutii. Una dintre ele e simpla. Nu trebuie decat inregistrata o sesizare la CNA http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html
    In prealabil ar fi bine sa stabilim in comun ce avem de reclamat, iar mai apoi, cat mai multi sa trimitem sesizarea.
    O alta solutie este, parerea mea, infiintarea de bloguri in care sa-i dam de gol pe autori. Se poate gandi mai mult si mai in comun asupra ideii.
    Cu cat lasam mai nevizitate siteurile denigratorilor cu atat avem mai mult de castigat.

    Apreciază

  11. Este un singur mod prin care putem sa-i reducem ( macar intr-o anumita proportie ) la tacere pe domnii mitici : performanta si un joc bun al echipei…Dar cand joaca steoaia cu noi ca si cum ar juca cu o echipa din curtea scolii,cand in Europa nu contam , cand nu jucam nimic , normal ca le dam apa la moara…Din pacate , multi microbisti care nu urmaresc meciurile noastre iau de buna „reclama” facuta de presa de 2 lei de la bucale…Hai sa jucam fotbal , sa batem si noi pe oaia , sa-i inchidem gura lui befecali si lui stiulete …Ca veni vorba de porumboiu l-au intrebat ziaristii daca a vazut Star WArs 3d… si el a zis : Bine mai ziaristii lui peste , credetzi ca toata lumea locuieste in Ardeal sa stie ce inseamna „Star Wars „? Ce nu-i spuneti si voi , cum se traduce , adica ” GILSHEAVA IN CIERURI ” sa pricepem si noi, astia cu gura mare si creier mic…Jocul echipei , un nou titlu , o iesire din grupele uefa…. si am avea toate argumentele de partea noastra , desi se pare ca , cu cat suntem mai tari si mai aproape te titlu , cu atat se intetzesc atacurile .Asa castigi si fani , si le mai tai si craca de sub pix ziaristilor de cascaval din mult iubita noastra capitala. Si daca mai apare un articol atat de partinitor(mincinos) incat frizeaza ridicolul ,ce-ar fi sa-l dam noi , suporterii , in judecata pe autorul respectiv ….Nu se va rezolva nimic , dar va fi o lovitura de imagine ptr echipa si suporteri …Ceri daune de un leu , probabil n-ai nici o sansa de reusita, dar tam-tam-ul care se va face poate le va da de gandit…Cum ar arata un titlu in GSP de genul .” Suporterii CFR-isti il dau in judecata pe „cutare” de la prostsport ptr calomnie” ?Pot scrie ce vor daca nimeni nu trage un semnal de alarma …Arpi se crede prea sus ptr a-i pasa de astfel de lucruri , dar eu m-am saturat de jegosii care dintr-un motiv sau altul folosesc CFr-ul ca pres de sters picioarele.

    Apreciază

  12. Pe Gazeta Sporturilor scorul RSS feedurilor este de 22:16 in favoarea stirilor „altele decat cele legate de Steoaia”. Asta inseamna ca doar 16 din cele 40 de stiri sunt legate de echipa oierului. Oare daca maine iau bataie sora cu moartea cate stiri vor mai fi legate de ei?

    Apreciază

  13. avem prietenii nostrii, naum, apoi magarul si lingaul de tudor samuila, si alti ordinari fara coloana vertebrala, dar cel mai enervant este gabi safta, acest pupincurist becalian care spune in emisiuni ca cfr face doar nenorociri, acest om aincitat la bataie pe stadion de la statia de amplificare la un steaua -rapid, dar rapidistii oameni seriosi l-au prins pe urma si l-au batut mar

    Apreciază

  14. Și eu sunt de părere că ar trebui cumva (auto)sesizată conducerea în cele două probleme majore: pe de o parte relația cu suporterii, pe de alta parte problema lipsei unei strategii de apărare și promovare a imaginii clubului CFR. Probabil că insuficiența unei experiențe în plan relațional duce la o incapacitate a conducerii sau cel puțin la o teamă în a comunica eficient cu suporterii, nu vor să-și asume anumite riscuri.

    Apreciază

  15. dragi mei nu putem sa facem nimic pt ca mass media este la bucuresti.asa ca singura noastra speranta este digi patronul fiind prieten foarte bun cu arpy.sper ca ei sa ajunga la o intelegere

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.