Izbândă [CFR Cluj – FC Nistru Otaci 2-0]


CFR (1-4-2-3-1): Mincă – Panin, Diogo, Maftei, Camora – Peralta, Celestino – De Zerbi, Hora, Ronny – Weldon.
Peralta și Celestino mai degrabă mijlocași centrali clasici decât defensivi.
O primă repriză cu soarele în ”fața” camerelor de filmat, cele două echipe fiind ceva mai greu de diferențiat după echipament. CFR în vișiniu, Nistru în albastru. Oricum, cei care atacau (de la stânga la dreapta) erau ceferiștii.

Jorge Costa cere ”vreo 10”, prin limbajul universal al degetelor. Portughezul pare nemulțumit că adversarii nu pun prea multe probleme. Par de nivelul locului 19 în Liga 1. 3-4-5 ocazii de gol, mici-moderate-mari, încă din primele 15 minute. Până și Diogo ajunge să dea pe lângă poartă din câțiva metri. Fundașii laterali – hiper-ofensivi! Camora vrea să arate că și el poate ajunge în poziție de centrare, dacă este lăsat în atac, nu numai rivalul Nicoară (vezi ultimele două meciuri amicale). 

Pe partea cealaltă, cu banderola de căpitan pe braț, Panin e eroul primei reprize. Șut de la distanță aproape de gol, blocarea unei mingi pe care putea scrie 0-1 (Diogo nu comunică cu Mincă nici în română, nici în portugheză și-i ia portarului mingea din față, ca să i-o paseze unui adversar), combinații dese cu De Zerbi etc.

Celestino pare responsabil cu executarea cornerelor de pe partea stângă și cu loviturile libere. Eșec total la fazele fixe, evoluție modestă în câmp! Ca să-l studieze mai bine, Costa l-a lăsat în teren întreaga partidă. Hora, Ronny, Weldon, destul de anemici în primele 45 minute. De Zerbi, mai prieten cu mingea decât în meciurile trecute, dar fără reușite deosebite. Să nu uităm: de la Roberto așteptăm să rezolve măcar câteva meciuri de unul singur! (exagerez puțin; nu trebuie să rezolve singur meciul, dar măcar să se apropie de evoluția etalon din partida contra Craiovei, acel 3-2 celebru).

Schimbare de teren și de tricouri după pauză. CFR abandonează vișiniul și îmbracă tricourile albe, mai vizibile și pe tabela de marcaj. Peralta urcă mai aprope de Hora. Weldon păstrează golurile pentru sezonul oficial și se limitează să dea două pase de gol în 5 minute. 

1-0 – Peralta saltă mingea în careu, Weldon o prelungește în stânga, spre Hora, acesta trage ”în lung”, pe lângă poartă. După ce-l înjurăm bine, vedem cum îl felicită coechipierii. Mingea intrase de fapt în poartă, dar o părăsise rapid, prin spațiul liber dintre bară și plasă. Ne retragem înjurăturile…

2-0 – Weldon primește o pasă în careu și, ca un pivot veritabil, întoarce mingea spre Ronny, care nimerește poarta, cu ajutorul unui fundaș deviator. Portarul pare dărâmat psihic că nu s-a reușit păstrarea scorului de 0-1…

Schimbări puține în repriza a doua. Intră Stăncioiu în locul lui Mincă. În minutul 66 ies Peralta și Hora, intră Sare și Vranjes. În vreo 4-5 minute Vranjes blochează o fază periculoasă a adversarilor (Maftei s-a întins pe spate, la soare și a ratat o minge) și ne arată dezinvoltura cu care trebuie să evolueze un mijlocaș al CFR-ului. Pase ”mângâiate”, naturalețe, încredere în sine, deplasare logică în teren… o încântare vizuală! Apoi dispare total din joc, de parcă ni s-a prezentat doar varianta demo… În minutul 77 ies Panin și Weldon, intră Kapetanos și Rui Pedro, care ne vor oferi 13 minute de… absență. CFR joacă cu doi fundași, dar cei de la Nistru ajung o singură dată la poartă, fără să reușească să-l învingă pe Stăncioiu.
CFR încheie cu victorie una dintre puținele partide disputate împotriva unor adversari din Republica Moldova, dacă nu chiar singura.

0 comentarii

  1. Adevarat ca Vranjes a aratat clasa! Poate fi titular! Depinde doar de el! Scor mic, chiar prea mic fata de un adversar modest. Sper ca JC a mai progresat in stabilirea formulei de echipa.

    Apreciază

  2. Joc multumitor, scorul nu are nicio importanta. Am dat noi si 13 goluri intr-un meci de pregatire, anul trecut, apoi in oficiale nu ne-am descurcat deloc. Acum va fi invers, batem Steaua cu 13-1. Macar am putut observa ca in fata unui adversar foarte slab pasele se mai leaga cat de cat.

    Apreciază

  3. Trebuie insistat pe finalizare.. scheme tactice, rotatia jucatorilor pe posturile avansate. 2 goluri impotriva unei echipe echivalente cu mijlocul diviziei B la noi, e foarte putin !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.