Visit AntalyaDragii noştri prieteni de acasă,

 

Sperăm că sunteti bucuroşi, fericiţi şi lipsiţi de griji la fel ca noi, aici. Nu ne lipseşte nimic, nu de dorim nimic iar fotbalul, după cum se vede, a ajuns doar o amintire…urâtă.

Vremea este suficient de blândă, nu trebuie să umblăm înfofoliţi până sub nas, sunt mai aproape de noi dunele de nisip decât cele de zăpadă, condiţiile sunt foarte bune, „nicidecum atmosferice”, codurile le întâmpinăm doar la carduri, iar preţurile sunt de lux dar nu sunt un lux. Este iarbă verde pretutindeni în jur, ici-colo cu dâmburi dar, oricum, incomparabilă cu ogoarele noastre fotbalistice. Vă spunem cu mare veselie: este tare bine în concediu şi parcă nu ne-am mai întoarce acasă! Biletele astea în Antalya prinse prin „sindicatul CFR” sunt o binecuvântare!

Din când în când ieşim să ne dezmorţim. Mai un aerobic de dimineaţă, mai o alergare pe alei, mai o joacă, mai…fiindcă, sub toate aspectele, este ca în luna mai acasă! Când asudăm e de-ajuns să ne întoarcem cu faţa spre mare şi a sa briză şi uităm complet de aerul tare de acasă, de faptul că mai trebuie să revenim la Cluj.

Suntem trataţi regeşte chiar dacă nu suntem cine ştie ce vedete aici. De asta se ocupă însă mass-media românească. Aţi văzut, suntem daţi mereu la televizor şi, vrând-nevrând, comentatorii trebuie să se prefacă chiar şi în cazul CFR-ului că ţin cu noi. Trebuie să ţină cu românii! Da, aţi aflat, este plin de turişti străini, exact în situaţia noastră, din tot soiul de campionate înzăpezite. Cu ei, din când în când, ne dăm întâlnire la miuţe, ca să pară tot stagiul ăsta în Antalya de fapt un team-building, pe bază de muncă, nu de relaxare. Nici ei nu prea au chef, noi nici atât dar, de dragul aparenţelor, trebuie să întrerupem uneori masajul şi bălăceala la piscină, să ieşim la câte un „prietenos” (sau amical, cum i se mai spune). Dar, nu-i rău nici aşa: ne luam fotoliile largi cu noi, de la hotel, ca să se simtă domnii oficiali bine, râdem, glumim, să ne simţim bine, să nu ne creăm probleme cu adversarii, încercăm să ţinem scorurile cât mai mici, să pară fotbal. Nu are cine să ne înjure, ieşim şi intrăm pe teren ca liniile de la hochei, regulile sunt ajustabile fiindcă întotdeauna există scuza că e doar un amical. Iar dacă apare vreodată pericolul să se vadă că de fapt facem play-back după vreo partitură fotbalistică, nicio grijă, ne salvează maimuţoii cu fluier de salvamar ce vor aici, în Antalya, să fie numiţi arbitri. La cum mutilează ei partida nu e nicio teamă că mai rămâne şi altceva în memorie decât comedia lor.

Priviţi, de pildă, tocmai azi am avut un meci jucat cu o cupă pe margine. A cam plouat, a cam bătut vântul, n-am înţeles de ce nu ne-au lăsat la hotel de vreme ce, până în ultima clipă nici măcar nu ştiam cu cine jucăm. Au apărut slovacii, am jucat şi am tras la sorţi, la penalty-uri „cine îşi doreşte mai mult victoria”, apoi, în final am priceput şi care era rolul cupei aceleia: era pe post de lighean, să adune apa de pe scocul tribunei! Cadu, obişnuit să ridice glorios cupe deasupra capului a înţeles asta ultimul, prea târziu. Ce haz, ce-a mai intrat la apă!

Sigur aţi văzut că n-a fost ăsta singurul moment comic al meciului; arbitrul a fost veritabil bucătar, a făcut o minunăţie de musaca din meciul nostru. Ne gândeam la un moment dat că, dacă prindem vreunul de ăsta la Vaslui, explodează Porumboiu ca pop-corn-ul!  Probabil săracu’ om cu fluierul era vreun poliţist de la circulaţie, aşa fluiera, tot pe dos, când pentru noi, când împotriva noastră. Probabil dădea priorităţi, nu avea ceva fotbalistic în minte. Iar când comentai, te amenda imediat cu un proces-verbal galben! Păi, poţi să te superi pe el ?! Bine însă că nu ne-a ajutat doar pe noi că atunci sigur mâine aţi fi citit în ziarele de acasă doar articole tendenţioase la adresa CFR-ului, sigur ar fi cerut presa arbitri străini la următoarele amicale şi ar fi investigat toate legăturile mafiote ale grupului ardelean din fotbal cu sfera de interese de la Istanbul. Aşa e bine, sigur va fi linişte, doar au fost giumbuşlucuri ale arbitrilor alternativ: două de-o parte şi două de cealaltă. Păcat însă că la una dintre ele a fost implicată şi glezna lui Nicoară. Show-show dar de ce să sufere cineva?! Şi, mai cu seamă că el ne-a şi zis azi: „Băieţi, staţi liniştiţi, fac eu cinste! Voi prefăceţi-vă că jucaţi, că vă acopăr eu!” Unii au luat în serios asta, alţii mai puţin. De pildă, De Zerbi a fost ca pastele italiene, Celestino a fost celest, aerian în felul în care se juca, aşa, cu balonul, Sare se gândea probabil cu nostalgie la echipa a II-a a CFR-ului, iar Piccolo şi mai ales Cadu ar fi jucat cu mai mare drag un volei în apă, atât de greu se apropiau unul de altul.  Doar Peralta ce se mai căznea să ne aducă mingea şi să fugă apoi din nou după ea, s-o aducă iar şi iar, ca după un frisbee disc şi, mai târziu, Kapetanos, venit direct de pe şezlong, a încercat ici-colo câte ceva, dar s-a plictisit şi el repede. Vreţi să vedeţi acum fotbal? Păi sunt destule campionate în desfăşurare! Vreţi joc de pase? Uitaţi-vă la Europeanul de fotbal în sală!

Ne pare rău, dragii noştri prieteni de acasă, dacă aţi aşteptat altceva decât un meci de vacanţă. Nu aveam chef, nu aveam poftă,  nu de asta ne aflăm aici! Nu ne-am adus în bagaje picioarele de fotbalişti cu noi aici, decât vreo câţiva, probabil ăia care vor să plece mai repede şi definitiv de la Cluj. Ceilalţi nu ne gândim decât la vacanţa personală din şi apoi cea oficială din Austria şi, tot aşa, mergând pe firul trecerii sezoanelor, cum la anul vom reveni, din nou, la prietenii turci.

De fapt, ca să admitem deschis, nici nu ştim exact de ce am venit, nu suntem aici ca să schimbăm nimic din ceea ce făceam în toamnă; … probabil că, dacă toţi ceilalţi de prin România merg în Antalya, s-o fi considerat necesar să fim şi noi prezenţi…. în vacanţă, bineînţeles. Recunoaştem, ne e bine, nu ne e dor de Cluj, se vede clar că nu ne dorim şi nici nu suntem pregătiţi să reînceapă campionatul.

Şi, la final, nu uitaţi:

Vă iubim, chiar dacă vă demonstrăm altceva!”

                                                                     Semnat: Echipa CFR Cluj

Autor: Albusibiu

0 comentarii

 1. Si totusi, cat de „in serios” s-au luat aceste meciuri, ramane un mister… Nu indraznesc sa cred ca aceasta e valoarea echipei noastre, ca doar atat putem! Dar nici nu vad vreo schimbare in bine facuta de J. Costa, nici un grad mai mare de omogenitate al echipei…
  Cred ca ai punctat foarte bine, Alex: acest stagiu „de pregatire” a fost doar o prelungire a vacantei pt fotbalisti si o cheltuiala inutila facuta de Paszkany. Sunt curios daca el vede vreo justificare a cheltuielii acesteia…

  Apreciază

 2. Foarte bine punctat :))))
  Daca echipa continua sa joace la fel….terminam si noi undeva pe locul 5-6 acest campionat. Nu inteleg de ce nu aduc juniori la echipa mare…ar depune mai mult efort si suflet decat acesti „mari” fotbalisti

  Apreciază

 3. Conducătorii CFR sunt siguri de un lucru: că avem lot puternic, altfel nu renunțau atât de ușor la Renan! Nu din meciurile amicale ne vom da seama dacă au sau nu dreptate. Cred că intenționat nu se forțează toți jucătorii, pe toate posturile, ci se urmăresc anumiți pioni, pe anumite poziții. Nici nu e indicat să încarci acum echipa cu o prea mare tensiune nervoasă, pentru că riști să-i vezi cum capoteză cu prima ocazie.
  Îngrijorătoare e doar forma jucătorilor care ar trebui să fie soluții pe anumite posturi, dar care nu reușesc mai nimic. Azi, de exemplu, Rui Pedro nici nu s-a văzut, deși acum câyeva zile ne făcea iluzii. De Zerbi nu reușește să se conecteze la joc. Kapetanos e artist, mai nou. Lucrează la creație, dar uită că el e cu golul!
  Mai sunt jocuri de pregătire. Ajunge să facem unul bun, ca să nu ne tot întrebăm dacă suntem pe drumul cel bun.

  Apreciază

  • Cj, Rui Pedro nu s-a vazut si din cauza/datorita lui Bastos. Rui Pedro a fost pus in stanga (nu in centru) si acolo s-a rupt totul. Cate mingi au ajuns catre el? Bastos dadea totdeauna drumul catre Sougou (de inteles, la o adica). La De Zerbi, la Celestino insa nu gasesc scuze, precum si la folosirea lui Godemeche pe post de Gabi Muresan si trecerea lui Gabi Muresan pe post de Renan. Astea 3 (Muresan, Godemeche, Rui Pedro) sunt exemple clare de fortari. Serios, chiar ne batem joc de jucatori??!

   Apreciază

 4. Prima data am zis ca e accident. A doua oara am zis ca nu s-a schimbat nimic. A treia oara incepeam sa-mi fac probleme ca ceva s-a schimbat (IN RAU) dar ca poate de vina e forma (diforma) unor jucatori de-ai nostri. Acum sunt tot mai pesimist… Iar daca-l dam si pe Sougou atunci suntem terminati, e ca si cum unui avion in aer i-ar muri si ultimul motor functional. In cel mai bun caz am putea plana catre o aterizare fortata.. Imensa problema este ca lunile astea nu s-a incercat absolut nou si ca asta ne va costa foarte mult, poate nu in meciul cu Tg. Mures dar, cu siguranta la Medias. Daca jucam asa nu avem cum sa batem o echipa de prima jumatate a classamentului de la noi….

  Apreciază

 5. Marturisesc ca in meciul trecut m-am straduit sa vad pozitiv. Atunci sustineam, in comentariul la cronica, cum ca ar fi fost un exercitiu facut de Costa pt a pune la punct presingul. Am gresit si dupa primele doua meciuri cand Godemeche mi se parea bun cu adevarat.
  Constat o alta realitate total diferita de visele si dorintele mele. Cu cat sunt mai linistitoare povestile si scuzele inventate de „el presidente” cu atat e mai penibil jocul nostru.
  Daca tot nu jucam nimic, explicati-mi si mie de ce Costa tot permuta jucatorii? O fi crezand ca fotbalu-i un fel de joaca pentru swingeri?
  N-ai omogenitate, dupa a mea parere exersezi si exersezi niste formule pana iese. N-am vazut pe faza noastra de atac, trasee, faze, scheme, pase, ma rog, ceva sa semene a lucru exersat. Oare nu asa se face, nu se exerseaza? Sunt eu tembel si privesc ca natangul un fenomen pe care nu-l pricep, ori Costa chiar nu are nimic stabilit pentru traseele ofensive? Personal n-am vazut nimic, nici macar demarcari autentice.
  In alta ordine de idei, multi ne-am facut iluzii privitor la calitatea pe care o poate aduce Roberto, cand colo ce sa vezi, parca ar fi scapat in teren o baba deghizata.
  In timpul glumei numita meci, am mai vazut ceva ce m-a facut sa ma intreb pentru ce i se da salar lui Costa. Godemeche a pasat pentru Panin pe pozitie viitoare, de fiecare data batranelul nostru fundas stiind c-a pierdut startul il cauta prin iarba cu vreo 15-20 de metri in spatele locului unde ar fi trebuit sa se intalneasca cu obiectul. Probabil, Panin, plictisit de atata jucat cu aia rotunda, socotea ca n-are rost sa fuga, ca oricum aia o sa ajunga candva si la el. Oare Costa nu i-o fi spus francezului ca Panin nu-i catel de aport si nu alearga dupa, oricum sper ca macar lui Panin sa-i fi spus ceva din care sa inteleaga ca daca el nu catadicseste, atunci vor trebui toti ceilalti sa mai scuipe un pic de plaman sa o procure din nou.
  Bascalie, nebascalie, mie-mi pare lata rau si cred ca pentru urmatoarele transferuri ar trebui sa privim mai spre exIugoslavia. Acolo e mai multa ambitie, mai multa darzenie, dinspre Portugalia ne vine altceva, dinspre Brazilia la fel, parca-i prea mult miros de delasare mercenara, iar calitatea nu-i destula pentru compensare. Mi-e dor si de darzenia argentiniana, mai ca-mi vine sa strig cine n-are argentinieni sa-si cumpere. Amintiti-va, dezamagitul Culio punea mai mul suflet decat multi dintre amarati nostri de acum. Cu placere imi amintesc de Dubarbier, de darzenia lui, aia cu care fu cat pe ce sa batem incurcam cehii cu 2 oameni mai putin. Imi amitesc de Costa argentinianul de la mijloc pe care-l pierdu-se Mandorlini pe banca. Si ma opresc cu amintirile. Pentru ca veni vorba de argentinieni, un elogiu pentru Peralta. Costa se pare ca vrea cu orice pret sa-si bata joc de el. Jucator harnic, care nu face rabat de la efort, a ajuns sa fie folosit pe posturi pe care nici n-ar fi indraznit sa creada ca va juca. Peralta a jucat mereu pe unde a fost in spatele varfului sau in spatele varfurilor, fiind considerat jucator tehnic, inventiv, care are ca principal atu ultima pasa. Acum e folosit intr-o zona in care cu greu face fata, fizicul nu-l ajuta, dar in care, admirabil, el se straduieste disciplinat.
  Cred eu ca nu jucatori-s rai, ci pofta lor de joc e putina.
  Despre Costa, mereu sunt in situatia in care exclam: nu stiu ce sa spun! VOI STITI?

  Apreciază

  • Nu stiu nici eu :). Ce-i sigur, J.Costa a fost un fotbalist imens, nu are cum sa nu cunoasca acest sport. Am vazut cazul lui Hagi, stie si el fotbal cat cuprinde dar nu s-a legat nimic in cariera lui de antrenor. Despre el s-a scris ca ar vorbi urat cu jucatorii, ca nimeni nu pricepe ce cere in teren de la fotbalisti, ca n-are noroc.
   Nimic nu a razbatut in presa ca ar fi probleme in vestiar din cauza lui Costa, dimpotriva, cica veselia-i mare :D. Cu norocul, in general, iar nu au fost probleme in tur. Sa speram ca si in plan tehnic stie ce face. Daca bazele puse in pregatiri sunt bune, in meciurile oficiale, cu o alta mobilizare a jucatorilor, CFR-ul poate fi un adversar superior celorlalte echipe din campionat.
   Daca imi permiti o mica corectura, Mandorlini nu l-a uitat deloc pe banca pe T. Costa, abia ce se tansferase de la Porto a si intrat titular cu Rapid, meci dupa care antrenorul a fost demis. Cirtu a fost cel ce l-a hodinit o perioada, ca mai apoi sa-l considere al mai bun.

   Apreciază

   • Multumesc e corectie, asa este, Cartu fu mai patriot si ne facu bucuria cu Dica. Si atata ne-a mai bucurat pana ce n-am mai stiut cum sa-l rabdam pe Dica si ne-am aratat fluieraturile din dotare.
    Nu-l suspectez pe Costa de analfabetism in domeniu, departe de mine gandul, numai ca ma nedumereste lipsa de idei care se vede in jocuri. Fizic nu cred ca sunt probleme si dupa cum bine zici nici vestiarul nu pare sa sufere, in consecinta nici batut ca vinetele pt salata nu pricep de ce jocul e atat de fara idei, fara cap si coada. Zau, nu inteleg cum in momentul in care avem mingea nici un jucator nu prea stie ce sa faca cu ea. Parca si De Zerbi s-a prostit, ieri nu numai ca a dat cateva chifle ce pot fi puse pe seama impotentei fizice, dar, si asta mi se pare marea problema, nici o pasa cat de cat folositoare n-a fost in stare sa dea.
    Eu sper ca totul sa fie generat de etapa de pregatire pe care o parcurg jucatorii, adica sa fie in faza de incarcare si atunci ar fi normal sa nu prea poata cu petecita. Ma ingrijoreaza si faptul ca J Costa n-a avut de-a face pana acum cu un campionat cu pauza lunga iarna, majoritatea jucatorilor asisderea.

    Apreciază

    • Putem vorbi despre forma de moment a unui jucator sau a altuia. Am incercat ca si in pamfletul meu sa nu ma refer decat mai degraba tangential la asta, doar ca la o exemplificare. Azi joaca slab De Zerbi, maine Peralta, poimaine Celestino, Muri…si tot asa, prin rotatie. Ieri intr-adevar De Zerbi a fost catastrofal si prin asta a anulat testul pe care vroiam sa-l vad demult: 2 mijlocasi ofensivi in acelasi timp pe teren. (ieri am avut astfel doar unul!) Cred ca pana la urma doar asta e solutia si as dori sa mai fie incercata, eventual cu un cuplu de genul: Peralta-Vranjes-Rui Pedro (sau Bastos) si cu Muresan in spatele lor. Daca nici asa nu merge…ma dau batut. 🙂

     In rest, cred ca si forma proasta a unui jucator poate fi, in general, mascata de sistemul de joc, de ambitie si de stiinta fiecarui episod al meciului. Nicio clipa nu mi se pare ca stim ce sa facem cu mingea, ca se vine la pasa, ca exista ceva miscare in teren si gasire si cu ochii inchisi cum reuseau, daca va aduceti aminte, Peralta si Culio – intr-adevar, argentinieni, cum bine zice C24. Sunt tare curios sa-l vad pe Vranjes debutand dar…..deja, in proportie de 75% sunt cam convins ca nu poate schimba nimic, oricat de bun ar fi (daca ar fi) si nu de unul singur.

     Apreciază

     • Da, Peralta-Vranjes-Rui Pedro si cu un singur inchizator(Muresan) poate fi o solutie excelenta. Din ce stim despre ei, pana acum, toti trei au disponibilitate pt efort, deci pot face cu brio ambele faze, chiar si presingul dorit de Costa. Am ajunge la 4-1-3-2, care ar putea deveni 4-1-4-1. In atac avem variante si poate Sougou ar fi si ma eficient cu aparitii intre stoper si fundas lateral, oricum ar intra in duel cu un jucator mai lent decat fundasul de banda. Pentru asta insa cred ca ne-ar trebui un fundas lateral mai activ. Gata ca intru in cercul vicios generat de ce avem si ce ne trebuie

      Apreciază

 6. De pe site-ul oficial, cateva glume sa mai radem si noi:

  „CFR 1907 Cluj s-a IMPUS în finala ”Anatolian Cup””
  „Băieții antrenați de Jorge Costa nu vor avea prea mult timp la dispoziție pentru a se reface după această partidă”

  Apreciază

  • Probabil vorbeau despre „refacerea morala”. E greu sa revii cu picioarele pe pamant dupa ce …castigi INCA UN trofeu. 🙂 Sincer, as fi mult mai bucuros de o cupa la cadeti, decat asta de ieri. Meciul s-a terminat 2-2, punct.

   Apreciază

 7. Amicale inseamna si exersare de scheme tactice, si incercare de jucatori dar si placerea de a juca fara presiunea rezultatului. Din pacate, nu se vede placerea de a juca, nu se vede ambitia de a impresiona antrenorul. Sunt jucatori care parca nu-si doresc sa fie in lot: De Zerbi, Celestino, Bastos, etc. Altii nu sunt in forma: Weldon. Putini care misca cate ceva, uneori: Kapetanos, Sare, Ronny, Nicoara, Hora, Sougou, Rui Pedro. Concurenta pe posturi ar trebui sa fie acerba, dar nu se vede. Tactic pare ca se incearca un 4-2-3-1, cu un pic de posesie, dar totusi mult prea lent, fara imaginatie. Eu credeam ca nu puteam juca in retur mai slab decat in tur, pentru ca, nu-i asa, intre timp s-a mai omogenizat echipa, dar se vede ca e posibil sa ma insel.

  Apreciază

  • Asta e cel mai ingrijorator si pentru mine. De ce, incepand cu etapa a II-a, si doar cu vagi tresariri pe la mijlocul turului, echipa joaca tot mai rau, de la o etapa la alta. Mereu in declin… pana cand?!
   Si, cea mai mare tragedie, celelalte echipe par a se trezi…

   Apreciază

 8. Din pacate presimtirea multora dintre noi se confirma: nu ai omogenitate pentru ca…, nu ai idei de joc pentru ca…, nu ai mentalitate pentru ca…, etc…. pentru ca nu ai antrenor! E posibil ca sa facem niste bani frumosi si pe alti jucatori in afara de Renan si datorita lui J.Costa, dar la fel de posibil este ca putem pierde ocazia de a face si mai multi bani prin luarea campionatului si posibilitatea de a ajunge in CL.(Probabil anul acesta va fi al Rapidului)

  Apreciază

  • Prin vanzari (atunci cand tinem noi de pret, nu cand avem nevoie de bani) cred ca vom castiga mai multi bani decat prin castigarea unui campionat si apoi eliminarea din preliminariile CL. Iar cu un loc 3-4 putem ajunge si in Europa League. Dar macar sa se spuna ca e CFR Cluj S.A. (sau S.R.L.) sa stim care sunt obiectivele.

   Apreciază

 9. No, dragilor, asa un val de pesimism iesi din monitor ca ma tranti pe spate! Am mai avut „campanii” de amicale victorioase care nu s-au continuat in meciurile de campionat. Inca nu-i stress, mai ales ca-i destul de posibil sa se prelungeasca vacanta. Ceea ce ar implica o si mai mare condensare a returului de campionat, pentru ca UEFA cere lista participantelor in EL si CL pana pe 27 mai si mai avem si 2 meciuri de semifinale plus finala de cupa (Otelul si Vaslui chiar un meci in plus, in Cupa). E intelept sa nu fortam, desi nu am tupeul sa spun ca nu fortam pentru ca asa a stabilit staff-ul tehnic, sau nu fortam pentru ca oricum nu putem. Un ultim lucru, in caz ca ati uitat: CFR nu joaca in Premier League, nici macar in Bundesliga, o sa avem de-a face cu echipe slabe, pregatite prost, asa ca o sa putem castiga si in retur cum am facut-o in tur: mai c-un sprint al lui Sougou, mai cu niste fente a la Weldon, un sut deviat (aici o sa ne lipseasca Renan), un penalty transformat spre disperarea jegurilor din tabloidele dambovitene (apropos, se pare ca portarul Zilinei l-a studiat pe Cadu mai mult decat toti portarii ligii 1, care inca nu s-or prins cum bate El Capitan 11 metri), sau un Kap din corner. O sa ne descurcam, in fond e an par, ba chiar bisect, ca 2008.

  Apreciază

  • GeorgeUS, eu inteleg ca Zilina o fi fost participanta in CL acum un sezon dar….ieri nu mi-au parut baietii aia in galben cu nimic mai presus decat un Gaz Metan Medias. De asta imi fac si probleme pentru ceea ce ne asteapta…Cu atat mai mult ca vorbim de amicale mi-as dori ca sa avem macar mai mult de 3 ocazii/meci si, mai ales, sa apara una dintre ele dintr-o faza colectiva, nu doar din executii individuale (faza fixa, depasire unu’la unu’ Kapetanos sau Sougou)…

   Apreciază

 10. Foarte bun comentariul,reda perfect mentalitatea plezirista,lipsita de motivatie,idei,solutii,a celor de acolo-jucatori,conducere tehnica si administrativa,cu marii scouteri muresan si zamfir in frunte;dupa cum s-a jucat in actualul cantonament,sunt convins ca analizele tehnico- tactice se fac dupa meciuri in barul(restaurantul)hotelului,intr-o atmosfera de relaxare si buna dispozitie-am mai castigat un trofeu,echipa e in crestere…avem cel mai bun lot etc. etc.Va propun un exercitiu de imaginatie:puneti-va in pielea actionarilor care dau lunar vreo 500000 de euro pe salariile acestor pseudofotbalisti,respectiv vreo 50000 celor din „staful tehnic”si ganditi-va cate lucruri bune(investitii) s-ar putea face cu banii astia;sunt convins ca arpi si cei de la energobit se gandesc tot mai mult la asta si poate de aia vand tot ce mai misca!Revenind la perspective am mai spus de multe ori(de prin noiembrie) ca avem mult prea multe puncte in raport cu ceea ce am jucat si asta era valabil in perioada in care mai jucam totusi ceva…Acum mi se pare ca si cele cateva individualitati ale echipei se complac intr-o stare de automultumire si moleseala fiind cu gandul departe…In aceste conditii daca nu se va pune repede si drastic piciorul in prag,pun pariu ca vom avea mari emotii sa prindem locul 5.

  Apreciază

 11. De acord cu gorgeousroadkill , fiindca sieu atata pesimism nu am mai vazut demult la suporterii cfr-ului …Eu stiu ca e sacaitoare iarna asta,ca se anunta un colaps economic la nivel mondial da’ totusi eu zic ca exagerati in privinta echipei…Da’ Arpy ii de vina va invatat cu pra mult bine

  Apreciază

  • Dantesc, una e sa fii pesimist si alta realist. Una e sa zici „lasa ca vom juca bine”, bazandu-te pe faptul ca se impiedica altii mai rau si alta e sa crezi ceea ce vezi cu ochii tai.
   Iti aduc aminte (articolele pot demonstra) ca eu am fost virulent la adresa CFR-ului doar atunci cand intr-adevar a fost cazul: anul trecut (stii ca m-ai contrazis indelung, pana cand am ajuns pe locul 10) si acum 3 ani, in era Conceincao, la fel cum am fost poate „optimist” in perioada Mandorlini. Departe de mine sa critic doar ca sa ma aflu in treaba, sa fiu pe contra doar fiindca e mai usor (fara sa dau si posibile alternative). Intr-adevar, articolul de fata nu se refera la astea dar, dupa cum probabil sesizezi, acesta nu e o analiza obisnuita, e un pamflet, ca atunci cand consider ca lucrurile sunt clare pentru toata lumea si ca n-are niciun rost sa repet ceea ce am afirmat si cu alte ocazii.
   Cine-i de vina? De vina sunt cei care vand (si cei care cred in iluzii). Daca se va spune oficial: „anul asta vrem participare in Europa League”, atunci vom pricepe ca sunt niste motive intemeiate pentru care nu avem dreptul sa fim mai buni decat Dinamo, Rapid sau Steaua, ca strategia bucuresteana a ajuns deasupra CFR-ului…

   Apreciază

 12. Alex,uita-te te rog un pic peste echipa „propusa” de mine : Beto,Camora,Cadu,Picolo,Maftei,Muresan,Peralta,Bastos,Sogou,Ronny,Weldon si spune-mi cand a fost folosita aceasta echipa integral intr-un meci de pregatire…Apoi, eu raman la parerea ca daca am avea un nr zece real in locul lui Bastos cu siguranta multe din problemele de acum s-ar rezolva ca prin farmec . Acum echipa e intr-o perioada de cautari de diverse solutii pentru diverse situatii si daca e de acuzat Costa eu l-as acuza doar pentru faptul ca nu incearca omogenizarea formatiei de baza desi si in acest caz imi lipsesc destule informatii

  Apreciază

  • Maftei pe dreapta nu ai sa-l vezi. Cel putin nu prea devreme… Pe restul i-ai vazut des in partidele oficiale. Dar, nu uita: Bastos cand are chef joaca, insa cand nu….Uite, de pilda, ieri, a intrat in centru, ti s-a parut ca se lumineaza jocul?
   Vina lui Costa? Are statura sa ceara jucatori si nu sa declare: „echipa asta este suficienta”, cand, chiar si tu singur spui ca nu este. Totusi, nu cred ca doar omul din mijloc va rezolva totul ca prin minune. Fotbalul, in afara postului de portar, e un sport de echipa. Nu poti pune un mijlocas central sa joace de unul singur, sa speri ca depaseste la fiecare faza adversarul direct, ca il gaseste pe Weldon sau pe Sougou din orice postura. Nu avem banii necesari pentru un astfel de jucator…Solutia este sa jucam cu 2 mijlocasi ofensivi buni calitativi, sa atacam mai imprevizibil, pe mai multa latime pe zona centrala, sa dam drumul la un joc de un-doi-uri (cum doar Weldon, Sougou si Rui Pedro incearca), sa joace ca o echipa, nu ca niste jucatori de-abia acum transferati. Si asta inseamna omogenizare iar asta trebuie facuta la nivelul intregului lot.

   Apreciază

 13. Ok ,dar uita-te la Barcelona ei acolo joaca un 4-3-3 clasic si cu toate ca toata lumea ii stie nimeni nu ii prea poate opri si stii si tu de ce… sau ma rog care sunt motivele.Apoi faptul ca antrenorul nu cere si altceva poate reziida si din faptul ca aceste lucruri nici nu trebuie sa ajunga la urechile presei implicit ale noastre de ce? Uita-te la imprumutul lui Stojan Vranjes tacut,facut iar asta e o politica clara de ceva vreme la CFR deci nu ar mai trebui sa mire pe nimeni.
  Apoi ceea ce zici tu legat de cei doi mijlocasi ofensivi e ok insa uiti ca pe unul il avem (Peralta) iar Vranes din cate l-am vazut cred ca s-ar potrivi in sistemul de joc propus de tine…dar ramane de vazut,rabdare si tutun 🙂

  Apreciază

 14. M-am amuzat la ultimul amical si de comentariile din studiou si de jocul echipei…..dar totul poate fi foarte usor explicat daca (prin absurd)antrenorul ne-ar spune ce urmareste la fiecare interval de timp trecut,cat si de ce antrenament a facut echipa inaintea partidei….daca i-a luat cu ruptul atunci n-are rost sa despicam firul in patru cu tot felul de asezari in teren.Nu de alta dar aducem jucatorii la un grad de oboseala ca dupa un meci comentat la radio de Domozina.

  Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.