Campionii de la 66 metri [CFR – MSK Zilina 6-3 (2-2)]


CFR: Mincă – Panin, Nuno Diogo, Maftei, Nicoară – Sare, Peralta [pe postul lui Renan] – De Zerbi [fără funcția marșarier] – Hora, Weldon, Ronny. Alții susțin că Hora a jucat mijlocaș și De Zerbi în atac, dar nu-i cred… 🙂

Min. 0-10 – fără ocazii, fără faulturi, fără șuturi, fără spectacol.
Min. 12 – primul șut spre poartă, Ronny (”transformare”).
Min. 13 – accidentare Nicoară, la o deposedare în marginea careului, zonă centrală [ce căuta acolo?].

Min. 17 – Hora pătrunde în careu, centrare blocată.
Min. 20 – centrare slovacă de pe stânga, Nicoară se prăbușește în mijlocul careului [ce căuta acolo??, Peralta ratează mingea și degajarea, ”sfera” ajunge în colțul careului mic la Barcik, acesta pune în fund din dribling un fundaș experimentat (Maftei), ajunge în poziție centrală și-l execută pe Mincă. 0-1. [După gol, Peralta urcă mai aproape de De Zerbi. Mișcarea nu va avea rezultate vizibile.]

Min. 25 – centrare Nicoară la limita careului mare, De Zerbi luftează. [Nu știu dacă Jorge Costa l-a impulsionat pe Nicoară să urce atât de mult și să centreze atât de des sau e doar ”strigătul” lui Viorel, de ”lăsați-mă în atac!”]

Min. 29 – a doua pasă la adversar dată de De Zerbi.
Min. 31 – Sare înlocuit cu Godemeche! [De ce? Deși comentatorii sugerează că ”nu merge jocul cu Bakary Sare”,  mie omul mi s-a părut OK, cu chef de joc, mobilitate bună și pase precise! Categoric, nu cel mai slab ceferist de pe teren!]
Min. 35 – lovitură liberă lateral stînga (30 m) – Hora – deviere a unui fundaș pe lângă poartă. Niciun ceferist pe fază, s-o devieze în plasă, doar e meci amical…
Min. 37 – De Zerbi trimite peste poartă dintr-o lovitură liberă (repetată) din poziție centrală, excelentă. Italianul a fost desemnat de pe margine executantul loviturii, deși Hora și Nicoară sperau să-i fure faza.

Min. 39 – penalty. Henț? Fault la Weldon? Numai arbitrul știe sau, poate, nici măcar el… Înscrie Hora, 1-1.

[Se joacă cu prea multe ”curcubee” (mingi pe sus, cu boltă)]
Pauză

Min. 46 – Schimbări: Stăncioiu-Mincă [Beto accidentat!], Mureșan-Peralta, Kapetanos [în acest meci și-a descoperit vocația de inventator de faze și pase!]-Weldon [invizibil prima repriză]

Min. 50 – Hora pe dreapta, centrare penibilă, la un fundaș.
Min. 52 – Kapetanos întoarce, ca un brazilian veritabil ce nu e, un fundaș în careu, pasează spre De Zerbi, dar italianul reușește doar să doboare cu mingea șutată din câțiva metri un fundaș. [Subțire De Zerbi! Îngrijorător de subțire! Reușite zero]

Min. 55 – Șut Panin de la 25 m, pe lângă poartă.
Min. 63 – ”Transformare” Mureșan, din lovitură liberă de la 30 m.
Min. 64 – schimbări în grup – intră  Cadu, Camora, Celestino, Bastos (galben la prima atingere de… adversar), Piccolo, Rui Pedro, Sougou. Ies 7 ceferiști. Echipa începe să arate (cu unele excepții) a echipa de bază. Încep faulturile, coatele în gură (Piccolo), semne clare că au intrat titularii…
[Plouă zdravăn!]

Min. 66 – alt penalty ciudat, de data asta pentru Zilina (fault Gabi Mureșan?). Aproape scoate Stăncioiu de lângă bara din stânga lui, dar numai ”aproape”: 1-2 (Cesay).

Min. 69 – lovitură liberă respinsă în față de Stăncioiu.
Min. 73 – Celestino execută deplorabil o lovitură liberă, prea scurt, în primul fundaș. N-ar părea mare scofală, dar Cadu și Piccolo așteptau centrarea în careul advers!
[PC crash!!! Nu știu ce nu-l încântă pe calculatorul meu, dar intră în comă… Dau shut down forțat, îl repornesc, surfez și reiau meciul din minutul 83. Aflu că am pierdut un gol.]
Min. 80 – 2-2, Cadu, din penalty. Reluare în poartă după respingerea mingii de către portar (mai rar așa ceva la Cadu!). Se zice că faultul care a dus la decizia arbitrului s-a produs  în interiorul careului de… 18 metri.

Min. 87 – presiune pe Celestino, acesta pierde mingea, slovacii încearcă să combine, ajung în poziție de șut, dar execuția e slabă, pe lângă poartă.
Min. 89 – slovacii aproape autogol! Gabi Mureșan, pasă superbă ”pe turnantă” spre Sougou, centrare și un fundaș încearcă să-și învingă portarul. Nu reușește. Corner. Mingea respinsă eroic spre marginea careului, ”cap” Celestino, deviază Mureșan din fața portarului, dar se găsește un ultim apărător să respingă! Una dintre puținele mostre de presiune puternică a CFR-ului asupra porții slovacilor.

Min. 90+++ – arbitrul – eroul partidei – parcă nu mai vrea să fluiere finalul! Jucătorii sunt uzi, vreau să ajungă la loviturile de departajare, iar eu vreau să ajung la gară!
Min. 90+++++ – sună telefonul. ”Păi bine, mă [CENZURAT]! Te mai aștept mult în gară? Hai urgent după mine!”. Aflați de la mine un adevăr trist și ucigător: în viața asta, nu putem fi ceferiști așa, cum ne taie capul, la orice oră din zi și din noapte! Arbitrul fluieră de trei ori când vrea, în sfârșit, să fluiere. Gabi Mureșan nu uită să-l informeze că se caută arbitrii străini pentru meciurile din retur. Am plecat la gară…

PS: Am citit ulterior în presa epocii că CFR a câștigat cu scorul de 6-3, la penalty-uri, adjudecându-și râvnitul trofeu (unul dintre puținele neobținute până acum). Aceeași presă a vremii nu uita să menționeze cum și-a adus aportul arbitrul la victoria feroviarilor. Au uitat doar să ceară suspendarea pe viață a acestuia, din toate competițiile în care evoluăm noi.

0 comentarii

  1. tareeee, abia asteptam articolul asta! 😛 adevarul gol golut e ca avem un joc foarte foarte foarte subtire, mai ales pt o echipa care a se vrea campioana. Abia legam 2-3-4 pase, si alea ori in spate ori in lateral si dupa aia un fault grosolan la adversar sau o minge aruncata direct pe atacant (in stil de mare campioni). Sincer am avut pretentii de la meciul asta, mai ales ca mai jucam cred inca max vreo 3 meciuri, si noi avem goluri numai si numai din penaltyuri. (lot subtire, tactica zero, si antrenor zero barat – parerea mea :D) succes si hai cfr!!!

    Apreciază

  2. E clar, nici in amicale nu ne lasa arbitrii sa ne aratam valoarea! 🙂 Adevarul e ca, cu un astfel de joc, terminam campionatul in spatele oilor, cucuruzilor si altor exemplare din manualele de biologie/zoologie. De departe Nicoara a fost omul meciului, atata timp cat s-a aflat in terenul advers fiind cel care a tras echipa dupa el; ce s-a intamplat in aparare… doar Jorge Costa stie…
    In fine, probabil ca inca nu trebuie sa ne ingrijoram, acestea sunt doar niste amicale, pozitia noastra in clasamentul Ligii 1 fiind inghetata si neafectata de meciurile antalyene. Sunt convins ca nu mai avem nevoie de nici un transfer, campionatul e al nostru!
    P.S. De Zerbi continua sa dezamageasca, azi fiind unul dintre cei mai slabi oameni din teren. Oare ce l-ar putea motiva?

    Apreciază

  3. 007, cand joaca CFR-ul ar trebui sa fim precum calugarii la rugaciune. Sa ne taie careva capul si tot nu ne miscam de-acolo. 🙂 Cum sa pleci tocmai la PENALty-uri?!

    Apreciază

  4. Daca ne-am bate la retrogradare as avea iluzii ca ne salvam. Si la echipa a 2 a sunt cativa jucatori care pot mai mult decat au aratat astazi vedetele cu salarii de la 100000 de euro in sus.
    Nicoara cea mai bun atacant dintre fundasi, Peralta cel mai bun inchizator dintre jucatorii ofensivi, Kapetanos cea mai buna aripa dintre varfuri, De Zerbi penibilul meciului, Stancioiu cel mai bun portar dintre ejectati(mai bun cert decat Nulo mancatorul de nervi si zile), poate mai descoperiti voi superlative.
    Intrebarea intrebatoare-i ce mama masii face Costa? Ca parca ar pregati echipa sa joace prost. Imi amintesc ca in vara echipa arata ceva, la inceputul campionatului jocul dadea sperante, calitatea a scazut parca de la meci la meci, acum parca e dezastru. In trecut vedeam cum echipa nu mai vrea ca sa schimbe antrenorul. Acum am senzatia ca echipa vrea, cel putin dupa modul in care se alearga pe teren. Se alearga insa degeaba, nu se leaga nimic. Asa ca intreb e vreo sansa cu antrenorul Costa?

    Apreciază

  5. Ce se intampla oare cu Weldon? Dar cu Sougou? Erau oamenii nostri de gol, acu nu mai marca nici daca-i pici cu ceara… Nu am reusit sa vad meciul, multumesc pentru articol.

    Apreciază

  6. off Doamne…sa speram ca-si revin pana incepe campionatul. Nu ma intereseaza sa castige tot in amicaluri…dar macar sa vedem ceva efort, scheme de joc, tot felul de scenarii….insa nu de filme de comedie, ci de fotbal.

    Apreciază

  7. – in comentariul facut la urmatorul articol, c24 spune ca e posibil sa fi gresit cand a spus ca meciul cu Levski a fost un simplu antrenament in care s-a exersat presingul.
    Eu nu cred ca ma insel cand spun ca in meciul de ieri s-a pregatit partida din retur cu Vasluiul(de-aia s-au echipat slovacii in galben-verde), incercandu-se schema “CFR fura cu albitri”. Nu ne-a prea iesit, arbitrul neacordandu-ne doua penalty-uri clare, unul la un fault asupra lui Peralta in cercul de la centrul terenului, apoi in repriza a doua am avut trei cornere. Ce-i drept si slovacilor li s-a refuzat unul, in prima repriza, la faultul clar in careu asupra lui Nicoara, dar nu se pune pentru ca din continuarea fazei capitanul lor a marcat
    – am gugalit dupa gsp-ul slovac cautand “ MSK Zilina a pierdut trofeul desi a fost ajutata de arbitraj. Vezi si articolul MSK cea mai favorizata echipa in tur”. Nu m-am descurcat.
    – pentru comentatorii TV cea mai importanta faza a meciului a reprezentat-o prima ratare a unei lovituri de pedeapsa de catre Cadu. Au uitat de “marele blat” de la Bistrita, din toamna lui 2010, cand nu l-a putut invinge pe Albut.
    – dupa meci I. Muresan a declarat ca este multumit pentru ca nu s-a accidentat nimeni
    – a mai spus ca a fost stabilit inainte de inceperea meciului ca Sare, Godemeche si – Celestino vor juca cate 30 de minute

    Apreciază

  8. La penalty-ul slovacilor, eu am vazut ca nu G. Muresan n-a comis nimic, ci Piccolo nu a faultat. Hent n-avea cum sa fie la Stancioiu ca nu a ajuns mingea la el.

    Apreciază

  9. Cateva observatii dupa amicalele de pana acum:
    (1) Vad ca se tot incearca variante pe postul lasat de Renan, cred ca ar trebui incercat si NICOARA acolo. In rest ceilalti doi de la mijloc tot Muresan si Peralta par cei mai nimeriti (Godemeche, ca sa nu vorbesc de Vranjes inca e clar ca nu si-au intrat in mana; Sare si Celestino sunt clar doar de rezerva).
    (2) In centrul apapararii langa Cadu il vad pe Matfei, e sigur, iese bine cu mingea la picior, si joaca in fata nu lateral sau in spate ca Nuno si Piccolo
    (3) Weldon mi se pare extrem de apatic pana acum, asa ca in atac vad tripleta Sougou-Kapetanos-Ronny (De Zerbi e bun ultimele 15 minute, si doar daca conducem…)
    (4) Cred ca Bastos nu ar mai trebui incercat pe flancuri ci pe mijloc, in spatele varfurilor (asta daca se va joaca cumva cu 2 varfuri)

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.